Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 07:25   #661
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

i co lekarz na to?!
mam za kilka dni jechać na kontrolę i wtedy zobaczymy, jak dalej tak będzie to skierowanie na badania. Ale ostatnio Nikoś zaczął więcej jeść, więc mam nadzieję, że nadrobi i będzie dobrze. Musi być.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 07:45   #662
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
kocham cie .. po prostu cie kocham ... szczegolnie za ost kilka slow - za plynnosc zmiany tematu - no boshe UWIELBIAM CIE

a fakt faktem Leci czas oj Leci - ale juz nie bd pisala ze Umieramy, bo mnie zaraz pozabijacie

dupy mamy fajne .. i fajne Dzieci tez
i cycki mamy fajne

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
a co do smoka, to wczoraj na spacerze widziałam takiego na oko 6-7latka, biegał ze smokiem w buzi

Cytat:
hehe no, ale ja się boję, że znów spadnę. ledwo odskoczyliśmy
A dużo spadliście? Na którym centylu był Michaś?

Cytat:
A Jasiek dziś miał dzień przewracania sie pleców na brzuch. Wczoraj jeszcze mu słabo wychodziło i musiałam mu pomagać, ale dziś już profeska na przewijaku tez się przewrócił
dla Jasia

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A ja tylko powiem że na zakupach byłam, i tak mleko w realu w prom. każde inne ale nie 1
W tesco pieluchy wykupione zostały się nam 4 więc wzięłam na zapas, no szok jak ludzie wykupili piegiem raptem 3 kartony 4 zostały i pusta paleta

Dobranoc bo padam
Mleko początkowe nigdy nie będzie w promocji.
A co do pieluch to w Tesco jest promocja kupiłam 132szt./69,99 (3-ki)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 07:55   #663
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nadrobi i będzie dobrze. Musi być.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A dużo spadliście? Na którym centylu był Michaś?
na początku był poniżej 3 centyla, ale 18 kwietnia wskoczył na 10
i myślałam, że już sobie tam umościliśmy gniazdko

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 08:30   #664
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dziś w nocy jak karmiłam małego to ryczałam z bólu, mam naderwany sutek, smaruje bepanthenem, co jeszcze mogę zrobić? Ból jest nieziemski Kurczę, od początku nie miałam większych problemów z karmieniem, a teraz po 3 miesiącach ciągle coś...

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 08:43   #665
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
moje starszaki pojechały z tztem na ryby wiec musiałam wstac troche wczesniej .....w sobote
.... Roszek jeszcze spi i pewnie zaraz do niego dołącze ...
Cytat:
też myslałam że Torresik będzie
Roszek koszykarz przy Torresiątku (62,5 cm).
.
ale ja nie podałam rozmiarów aby sie chwalic tylko abys zobaczyła ze róznica pomiedzy wys.dziecka a wagą jest podobna i do tego Torresik przybrał wiecej na tydz.Roszek tylko na poczatku leciał szybko -1,5 kg w miesiąc . Zresztą wzięłam ksiączeczki zdrowia moich starszaków i porównywałam .... i stwierdziłam ze sensu nie ma .
Wiesz przy poprzednich maluchach na zadnym forum sie nie udzielałam ,nie miałam pojecia o niektórych sprawach i .... dobrze -nie denerwowałam sie ,przyjmowałam wszystko tak jak jest i cieszyłam sie zdrowiem maluszka . nie porównywałam ze inne wieksze/mniejsze ,ze którys podnosi ,obraca głowe ,skacze ,pełza ,turla sie ... pełen relaks i radosc z kazdego postepu obojetnie jaki i kiedy by był . Oczywiscie nie namawiam do lekcewazenia porad/nakazów lekarzy ale ...wiecej dystansu i luzu . Dziecko to nie robocik nie idzie zaprogramowac .
Takze wiedza lekarza jest nie oceniona ale nasza intuicja i obserwacja takze . Ja usłyszałam ze Roszek minimalne minimum przybrał przez ostatnie 6 tyg . i co ? i nic ,nie zamierzam sie trząsc on zresztą tez nie .
Takze odetchnij głeboko , jak najmniej stresu i przede wszystkim porównan , słuchaj lekarza ale i siebie -Torresik tez doceni spokój mamusi i bedzie wdzieczny .
Cytat:
A Jasiek dziś miał dzień przewracania sie pleców na brzuch. Wczoraj jeszcze mu słabo wychodziło i musiałam mu pomagać, ale dziś już profeska na przewijaku tez się przewrócił
, wiatr we włosach -istne szaleństwo

i co tu robic -mogłabym sprzatnąc w końcu .....ale jakby tego nie widze

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziś w nocy jak karmiłam małego to ryczałam z bólu, mam naderwany sutek, smaruje bepanthenem, co jeszcze mogę zrobić? Ból jest nieziemski Kurczę, od początku nie miałam większych problemów z karmieniem, a teraz po 3 miesiącach ciągle coś...
jejku ,współczuje .....ale ze po takim czasie ???
hmmm moze własnym mlekiem nasmaruj ,wielu dziewczynom to pomogło .
Stary 2013-07-13, 08:53   #666
OtTakaJa
Zakorzenienie

Nestelle - też myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy. Smaruje swoim pokarmem tez, do tego wietrzę, mam nadzieję, że się szybko zagoi, bo to taki ból jak mały ssie, ze az mnie brzuch boli.

Stary 2013-07-13, 09:19   #667
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Nestelle - też myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy. Smaruje swoim pokarmem tez, do tego wietrzę, mam nadzieję, że się szybko zagoi, bo to taki ból jak mały ssie, ze az mnie brzuch boli.
ojejku współczuję

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

dziś mamy 3 miesięce
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 10:16   #668
bmma
Zadomowienie

Witam

Cytat:
śliczny

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

A ja tylko powiem że na zakupach byłam, i tak mleko w realu w prom. każde inne ale nie 1
W tesco pieluchy wykupione zostały się nam 4 więc wzięłam na zapas, no szok jak ludzie wykupili piegiem raptem 3 kartony 4 zostały i pusta paleta
Mleka 1 nie wolno reklamować, a promocja to dopiero byłaby reklama Trzeba kp, taka polityka.

Pieluchy powinni dowieźć do tesco, chyba cały lipiec ta promocja.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

Dzisiaj jadę do księdza w sprawie chrzcin. Tż ma na rano do pracy i muszę sama jechać tylko nie wiem, ile dają za chrzciny, Ile Wy dawałyście?
Załatwiałam u zakonnicy, powiedziała, że może być 50zł, to tyle dałam.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
i cycki mamy fajne
ja jeden, ten którym karmię

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
wietrzyć, smarować swoim mlekiem, lanoliną itp, ewentualnie zrobić mu przerwę w karmieniu /temu sutkowi, chociaż minimalną. Obserwować, czy coś pomaga.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
może źle chwyta?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

dziś mamy 3 miesięce

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

eluśka87 i Pawełek 3 m-ce
Villga i Kinga 4 m-ce
klauda88 i Zuzanna Agnieszka... 2 miesiące

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 10:32   #669
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to by dopiero było
eh, ostatnio mówiłam, że mnie to kiedyś przepędzą z tego osiedla, wszystkie trawniki wydepczę już wiem na którym o jakiej porze dnia jest cień i łażę w kółko żeby uśpić Jakuba. zostawiam po sobie takie wydeptane kółeczko i idę dalej. no, ale nie widziałam jeszcze tabliczki "zakaz wprowadzania wózków/dzieci na trawniki" więc luz

Cytat:
Dzisiaj jadę do księdza w sprawie chrzcin. Tż ma na rano do pracy i muszę sama jechać tylko nie wiem, ile dają za chrzciny, Ile Wy dawałyście?
100zł

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 10:32   #670
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Kurka Pani aż się zalogowałam.... wd mmie sorry ale rady z dupy dostałaś odnośnie dokarmiania przy takim przyroście - przyrost spada na samym karmieniu piersią i po 3 miesiącu wynosi tak jak pisałam ostatnio bmm 110-120 na tydzień więc Torres przybrał nawet więcej niż to. Sprawdzałaś to na siatkach centylowych z książeczki zdrowia / tych dla dzieci na MM/ czy na tych WHO dla dzieci KP ? / Więc przyrost super. Muszę lecieć chwilowo ale postaram się coś jeszcze skrobnąć wieczorem - nie daj się kochana a dziecko od zupy nie przyrośnie masa - jak masa ma rosnąc to tylko MM - bo dziecko 90 % tych rzeczy z zupy na tym etapie nie trawi/
Stary 2013-07-13, 10:41   #671
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]dziś mamy 3 miesięce

[/COLOR]

Villga i Kinga 4 m-ce
Ja się dolaczam
Stary 2013-07-13, 10:48   #672
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Zgapiam!
ja tez faszeruje:
ryz, miesko mielone, pieczarki, cebula

i oprocz cukini faszeruje tak papryke

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
ojejku współczuję

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

dziś mamy 3 miesięce
brawa !!
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 11:03   #673
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Oczywiscie nie namawiam do lekcewazenia porad/nakazów lekarzy ale ...wiecej dystansu i luzu . Dziecko to nie robocik nie idzie zaprogramowac .

to dla mnie bardzo ważne, co napisałaś

Cytat:

dziś mamy 3 miesięce

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Kurka Pani aż się zalogowałam....
hehe uwielbiam Cię. U-wiel-biiammm
Kochana, jestem tak samo jak Ty zaprogramowana na kp. Wczoraj się strasznie parszywie czułam. Gdyby nie to, że konkubent był przy tym, to może nawet bym wyparła tą uwagę
Skonsultowałam już to z młodym neonantologiem, który też jest za samą piersią do 6 mż. Cytat: "A z tym rozszerzaniem to bym sie tak nie bardzo bała, on sie przeciez nie ma najesc tymi "posilkami". On ma poprobowac a nadal głównym i praktycznie jedynym jedzeniem bedzie cycek.
W ten sposob bym podeszła i chyba by mi było lepiej ".
I tak też podejdę...

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

ja jeszcze baklazana i pieczarki.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 11:29   #674
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mój ostatnio nawet w 3 się nie mieścił, był poniżej.

my też poniżej 3 ale mam nadzieję że teraz już podgonimy i na kolejnej wizycie okaże się że jest pełny 3.

100zł

Cytat:
współczuję.
swoje mleko? maść na sutki? nie wiem..

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Kurka Pani aż się zalogowałam.... wd mmie sorry ale rady z dupy dostałaś odnośnie dokarmiania przy takim przyroście - przyrost spada na samym karmieniu piersią i po 3 miesiącu wynosi tak jak pisałam ostatnio bmm 110-120 na tydzień więc Torres przybrał nawet więcej niż to. Sprawdzałaś to na siatkach centylowych z książeczki zdrowia / tych dla dzieci na MM/ czy na tych WHO dla dzieci KP ? / Więc przyrost super. Muszę lecieć chwilowo ale postaram się coś jeszcze skrobnąć wieczorem - nie daj się kochana a dziecko od zupy nie przyrośnie masa - jak masa ma rosnąc to tylko MM - bo dziecko 90 % tych rzeczy z zupy na tym etapie nie trawi/
mnie zastanawia że Pani jest już drugą osobą na wątku ktorej lekarz zaleca zupki z powodu "zbyt małego przyrostu" (cudzysłów bo wg mnie waga jak najbardziej ok). co to za metoda? i jak się ma do teorii że mleko do 6 m-ca (kp lub mm)? swoją drogą gdzieś ostatnio czytałam ze dzieciom z problemami z przyrostem wagi zaleca się wcześniejsze wprowadzanie posiłków stałych
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 11:31   #675
misiulka06
Rozeznanie

no i dostałam okres po 11 tygodniach od porodu.. buuu
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 11:36   #676
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
my dawaliśmy 100 złociszów

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

ale ja nie podałam rozmiarów aby sie chwalic tylko abys zobaczyła ze róznica pomiedzy wys.dziecka a wagą jest podobna i do tego Torresik przybrał wiecej na tydz.Roszek tylko na poczatku leciał szybko -1,5 kg w miesiąc . Zresztą wzięłam ksiączeczki zdrowia moich starszaków i porównywałam .... i stwierdziłam ze sensu nie ma .
Wiesz przy poprzednich maluchach na zadnym forum sie nie udzielałam ,nie miałam pojecia o niektórych sprawach i .... dobrze -nie denerwowałam sie ,przyjmowałam wszystko tak jak jest i cieszyłam sie zdrowiem maluszka . nie porównywałam ze inne wieksze/mniejsze ,ze którys podnosi ,obraca głowe ,skacze ,pełza ,turla sie ... pełen relaks i radosc z kazdego postepu obojetnie jaki i kiedy by był . Oczywiscie nie namawiam do lekcewazenia porad/nakazów lekarzy ale ...wiecej dystansu i luzu . Dziecko to nie robocik nie idzie zaprogramowac .
Takze wiedza lekarza jest nie oceniona ale nasza intuicja i obserwacja takze . Ja usłyszałam ze Roszek minimalne minimum przybrał przez ostatnie 6 tyg . i co ? i nic ,nie zamierzam sie trząsc on zresztą tez nie .
Takze odetchnij głeboko , jak najmniej stresu i przede wszystkim porównan , słuchaj lekarza ale i siebie -Torresik tez doceni spokój mamusi i bedzie wdzieczny .
Kobitko powinni Ci pomnik wystawić za mądre słowa i za podejście do życia i spraw różnych ! Już kiedyś na poczeklani pisałam, że jesteś moim guru !!

Każde dziecko jest indywidualne i wyjątkowe i nie mozna go zamknąc w jakiś tabelkach itp. a najgorzej porównywać z innymi.
Ja jeszcze tydzien temu się martwiłam, że Maksio malo gaworzy, bo Wasze dzieciaki już hohoho, a tu teraz się mu buźka nie zamyka, gada do mamy, taty, zabawek i do kogo mu się spodoba, głowkę też jeszcze kilka dni temu ledwo chciał podnosić, a tu przyszedl dzien odpowiedni i głowka jest wysoko i rozgląda się po świecie.
A najważniejsze, że jak mame zobaczy to jest od razu cudnowny uśmiech

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 11:36   #677
Malpka
Zakorzenienie

hej

widzę że żadna z was nie prosi o głosy to ja poproszę o 3 dziennie
https://www.bebiklub.pl/home/nowe-be...rt=2750&id=219

Cytat:
Jakiś czas temu nakarmiłam Jakuba, ubrałam, naszykowałam kocyk i wypchnęłam na spacer z TŻ, niech się chłopina trochę dotleni przed pracą ale muszę się już ogarnąć i przejąć zaraz synia.
wczoraj nie chciał spać (tak, miał prawo), w końcu po południu padł w wózku i dosłownie za chwilę zaczęło padać ale nic to, dyndałam w deszczu 2 godz, tylko jak bardziej padało chowałam się gdzieś i lulałam wózek a jak mniej to łaziłam.
i tu mam pytanie do spacerujących w deszczu:
nie paruje wam folia na wózek? u mnie jest masakra, folia zaparowana, dziecko zgrzane niby są dziurki żeby powietrze dochodziło ale prawie nie dochodzi. jak Jakub uśnie to nie ma szans żeby go trochę rozebrać zanim założę folię bo się obudzi, mogę tylko odkryć go jeśli jest czymś przykryty. jak nie założę folii do końca żeby było powietrze to mi zjeżdża całkiem. wczoraj jak nie zacinało rozwieszałam tetrę na wózku zamiast folii bo innego pomysłu nie miałam.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

wiecie co, ta koszula dała mi do myślenia. za dużo czasu spędzam w piżamie idę się ubrać!
moja folia ma takie okienko i jak nie odchylę to nie paruje mi

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
hej zgłaszamy się z Leonkiem
u nas prawie po staremu nadal jeździmy na rehabilitację/masażyki mały od tyg obraca się na boki i czasem uda mu się przekręcić na brzuszek I dowiedziałam się że mały ma gotyckie podniebienie.
W zeszłym tyg byliśmy na 2 usg główki lekarz który wykonywał usg powiedział tylko, że wynik w granicach górnej normy do dalszej obserwacji i że mam się zgłosić do pediatry to wszystko wytłumaczy.

Chciałam się jeszcze pochwalić, że we wtorek dostałam list z Urzędu Miasta a tam propozycja mieszkania dzisiaj byłam podpisać w administracji umowę remontową od przyszłego tygodnia zaczynamy remontować
za mieszkanko i powodzenia z tymi rehabilitacjami

Cytat:

My po lekarzach. Różowo nie jest... heh.
a waga 6160, 62,5 cm. (laaaasskiiii, umawiałyśmy się oklaski, podskoki, wrzawa, toasty i laurrrkkiii)

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
dobrze, że nie cycka bo już byś druga była co dziś cycka straciła
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 11:40   #678
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witamy w klubie

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

proszę
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 11:42   #679
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
my też poniżej 3 ale mam nadzieję że teraz już podgonimy i na kolejnej wizycie okaże się że jest pełny 3.

100zł

współczuję.
swoje mleko? maść na sutki? nie wiem..

mnie zastanawia że Pani jest już drugą osobą na wątku ktorej lekarz zaleca zupki z powodu "zbyt małego przyrostu" (cudzysłów bo wg mnie waga jak najbardziej ok). co to za metoda? i jak się ma do teorii że mleko do 6 m-ca (kp lub mm)? swoją drogą gdzieś ostatnio czytałam ze dzieciom z problemami z przyrostem wagi zaleca się wcześniejsze wprowadzanie posiłków stałych
mnie sie wydaje ze to nie z zupki ma dziecko przytyc a ma to rozpoczac etap przygotowania ukladu pokarmowego do trawienia innych rzeczy niz mleko, zeby szybciej nauczyl sie z nich pobierac substancje potrzebne. ale medycyny nie konczylam wiec sie nie bede upierac.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 12:06   #680
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
współczuję Ci bardzo, bo doskonale wiem co to za ból. Ja karmiłam i płakałam z bólu:/ ja juz nie karmie 1,5 miesiąca i po kp zostało mi wgłębienie w sutku ;/ niestety jak strupek odpadl to już tak zostało

Cytat:
]dziś mamy 3 miesięce[/B]
klask i:

Cytat:

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
hej

poszły 3 głosy
Małpka - przypominaj się z tym głosowaniem bo ja mam pamięć baaardzo dobrą ale i baaardzo krótką

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Dziewczyny !!!
od poniedziałku w LIDLU promocja na pampersy - po 29,99

Stary 2013-07-13, 12:15   #681
OtTakaJa
Zakorzenienie

Masakra, śmiem twierdzić, że mnie poród bolał mniej, a na pewno krócej. Myślicie, ze to się w ogóle zagoi jak mały będzie ssał? Chciałam go nakarmić przez nakładkę, ale jak poczuł gumę to dostał ataku agresji A na smoczek to wręcz warczy, gryzie i nie da sobie w dzioba wsadzic

Stary 2013-07-13, 12:23   #682
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

Mleko początkowe nigdy nie będzie w promocji.
A co do pieluch to w Tesco jest promocja kupiłam 132szt./69,99 (3-ki)
Tak wiem z tym promowaniem, ale kurka przecież są ludzie którym nie jest dane karmić piersią i nie mogą skorzystać z promo.

A pieluchy to właśnie o tej promocji mówię i już nie było

Cytat:

dziś mamy 3 miesięce

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam

Mleka 1 nie wolno reklamować, a promocja to dopiero byłaby reklama Trzeba kp, taka polityka.

Pieluchy powinni dowieźć do tesco, chyba cały lipiec ta promocja.

Villga i Kinga 4 m-ce
Co do mleka i kp wiem wiem , ale przecież nie każdemu jest dane.
Pieluchy owszem mają dowieźć ale ja mam 30 km do tesco więc nie będę specjalnie po pieluchy wracać trudno... chyba że poproszę kogoś

Przyłączam się do życzeń:roz a:

Cytat:

Cytat:
hej

Poszło...

Witam, w zimną pochmurną i mokrą sobotę
Uciekam posprzątać chatkę póki dzieciątko śpi
Stary 2013-07-13, 12:27   #683
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Masakra, śmiem twierdzić, że mnie poród bolał mniej, a na pewno krócej. Myślicie, ze to się w ogóle zagoi jak mały będzie ssał? Chciałam go nakarmić przez nakładkę, ale jak poczuł gumę to dostał ataku agresji A na smoczek to wręcz warczy, gryzie i nie da sobie w dzioba wsadzic
No ja już kiedyś powiedziałam, że poród 100 razy mniej bolał niż kp ;/
Ja jeszcze dwukrotnie dostałam mega wysokiej gorączki od piersi.
Miałam ciężkie przeżycia, ale mimo to nadalj mi się serce kraje, że nie karmie piersią - no ale życie weryfikuje wszytsko. Najważniejsze, żeby maly był zdrów.

Stary 2013-07-13, 12:32   #684
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
jesteś już mamą na 10 levelu
i mam +25 do za☠☠☠istości

Cytat:

no i piękny jest!

Cytat:
to by dopiero było
eh, ostatnio mówiłam, że mnie to kiedyś przepędzą z tego osiedla, wszystkie trawniki wydepczę już wiem na którym o jakiej porze dnia jest cień i łażę w kółko żeby uśpić Jakuba. zostawiam po sobie takie wydeptane kółeczko i idę dalej. no, ale nie widziałam jeszcze tabliczki "zakaz wprowadzania wózków/dzieci na trawniki" więc luz

Cytat:
Miałam proponować nakładki, ale widzę, że już próbowałaś... Ja bym dała tej piersi trochę odpocząć, np. dwa karmienia ze zdrowej, jedno z chorej... Ile razy dziennie karmisz? Na zmianę jedna pierś-jedno karmienie?

Cytat:
[/COLOR]dziś mamy 3 miesięce

Cytat:
ja tez faszeruje:
ryz, miesko mielone, pieczarki, cebula

Paprykę faszerowałam kiedyś pęczakiem i fetą, nawet niezłe wyszło.

Małpka - głosy poooooszły!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 12:49   #685
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
No ja już kiedyś powiedziałam, że poród 100 razy mniej bolał niż kp ;/
Ja jeszcze dwukrotnie dostałam mega wysokiej gorączki od piersi.
Miałam ciężkie przeżycia, ale mimo to nadalj mi się serce kraje, że nie karmie piersią - no ale życie weryfikuje wszytsko. Najważniejsze, żeby maly był zdrów.
Cześć dziewczyny!
Podczytuję Was po cichu, ale na te posty chcę odpisać, bo miałam dokładnie te same przeżycia. Mam synka, właśnie kończy 3 miesiące, karmiłam go 2 m-ce samą piersią i pięknie przybierał, tylko że ja wyłam z bólu, poranione sutki itd. Nic nie dały nakładki, zmiana pozycji, konsultacja z położną. Był dobrze przystawiany, ale moje piersi stały się meganadwrażliwe i bolały nie tylko w trakcie karmienia, ale praktycznie cały dzień - nie mogłam nawet założyć ubrania i chodziłam cały dzień z gołym cyckiem. 3 razy miałam zapalenie piersi i po drugim razie przestałam go karmić z jednej piersi, bo jadłby tylko samą krew... Odciągałam dla niego pokarm kilka razy dziennie, ale po trzecim zapaleniu już się poddałam, bo wysiadałam psychicznie, piersi tak mnie bolały, że nie mogłam przytulić nawet własnego dziecka.
Teraz karmię już tylko mm, na początku bardzo to przeżywałam, że jak to - mam pokarm, ale muszę mu dawać butlę, ale w końcu jak widziałam, że jest pogodny, wesoły, a ja mogę więcej go przytulać i też odżyłam, to już nie wydaje mi się takie straszne.
Także trzymajcie się dziewczyny, walczcie o kp ile dacie radę, ale nie za wszelką cenę, bo stan psychiczny matki też udziela się dziecku.
Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam!
Stary 2013-07-13, 12:53   #686
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
maśc musteli
Cytat:

dziś mamy 3 miesięce

Cytat:
Villga i Kinga 4 m-ce

Cytat:
hej

poszło

ok ide czytać bo chłopy na spacerze to trzeba coś w temacie mgr

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 13:00   #687
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej!!! Chatka ogarnieta, obiad wstawiony, miska się buja u mnie na nogach to można podczytac trochę.

Ja kupowałam ostatnio mleko hipp za 36,99 w kauflandzie. Wydaje mi się ze się pomylili i zrobili promocje na wszystkie łącznie z początkowym.

Co do chrzcin. My dawaliśmy 200zl.

A co do zupek. To przychylam się do tego ze się na nich nie tyje. Miska jest żywym przykładem.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 13:18   #688
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Ech, kolejna ciężka nocka za nami. Tak bym chciała żeby mały budził się chociaż co 3godziny, a on od miesiąca wstaje na jedzonko co 1-1,5h. Jutro jadę zrobić morfologię, mam nadzieję, że moja bladość, podkrążone sine oczy, nieustanna senność i mega spadek wagi to efekt przemęczenia, a nie anemii:/
Oby przemęczenie, trzymam kciuki

Cytat:
a ja poprosze kciuki zaczelysmy masaze twarzy moze pomoga
poza tym przyszly tydzien 3 wizyty
Oby pomogły, Kciuki!

Cytat:
:

w załaczniku - dziecko czyta o wezu a ja mam czas na wizaz
Super!

Cytat:
Moja chrzesnica 2,5 roku ma obecnie faze na zabawe w lekarza. Dzis badała Misie i mowi:
L: Mam diagnoze...Misia jest chora
Ja: tak?? na co???
L: no na chorobe!!!

hahaha no takie to logiczne przeciez
Dziecięca logika jest nie do podważenia

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Co do smoczka to strasznie brutalne macie te metody (choc nie przecze, ze skuteczne) tu w Niemczech pozegnanie ze smoczkiem jest prawie, ze ceremonia - smoczka wiesza sie na drzewie (albo we wlasnym ogrodzie, niektore miasta maja swoje drzewa-smoczkowe ), a dziecko w zamian ma jakies zyczenie
Fantastyczne te drzewa! Świetny pomysł

Cytat:

[/COLOR]

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Villga i Kinga 4 m-ce
Aaa dziękujemy! I dołączamy się do życzeń dla Zuzi i Pawełka

Cytat:
Współczuję...

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość

Każde dziecko jest indywidualne i wyjątkowe i nie mozna go zamknąc w jakiś tabelkach itp. a najgorzej porównywać z innymi.
Ja jeszcze tydzien temu się martwiłam, że Maksio malo gaworzy, bo Wasze dzieciaki już hohoho, a tu teraz się mu buźka nie zamyka, gada do mamy, taty, zabawek i do kogo mu się spodoba, głowkę też jeszcze kilka dni temu ledwo chciał podnosić, a tu przyszedl dzien odpowiedni i głowka jest wysoko i rozgląda się po świecie.
A najważniejsze, że jak mame zobaczy to jest od razu cudnowny uśmiech
Ja szczerze mówiąc wiem, że istniej coś takiego jak siatki centylowe ale co to dokładnie jest i z czym się to je to nie mam pojęcia i nie bardzo mnie to obchodzi... Kinga jest radosna i ma pucusie więc stwierdzam, że wszystko jest ok. Nie będę się wkręcać niepotrzebnie...

Witam w ten pochmurny dzień... A podobno sa wakacje! Gdzie to słońce?
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 13:19   #689
bmma
Zadomowienie

Cytat:
hej

ok, link wklej w podpis i przypominaj

klikam, długo się ładuje :/

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-07-13 o 13:48
bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 13:20   #690
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Hej!!! Chatka ogarnieta, obiad wstawiony, miska się buja u mnie na nogach to można podczytac trochę.
.
Ooo szybka jesteś. Ja dopiero się za sprzątanie zabieram.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości