Odległość na rękę? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 15:30   #31
Cat Eye
Raczkowanie

Dot.: Odległość na rękę?

A ja mam pytanie.

Piszesz, że jesteś pewna, iż spędzicie razem życie, będzie Twoim mężem etc.?

Mówiłaś mu o tym? On podziela Twój pogląd?

Sorry, ale gdyby mi facet po 90 dniach związku zaczął radośnie oświadczać takie rzeczy wolałabym się trochę zdystansować.
Cat Eye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:31   #32
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cat Eye Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie.

Piszesz, że jesteś pewna, iż spędzicie razem życie, będzie Twoim mężem etc.?

Mówiłaś mu o tym? On podziela Twój pogląd?

Sorry, ale gdyby mi facet po 90 dniach związku zaczął radośnie oświadczać takie rzeczy wolałabym się trochę zdystansować.
może mówila i dlatego facet się wystraszył
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:32   #33
ellwinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
może mówila i dlatego facet się wystraszył
Niestety wręcz na odwrót. To on jest wylewny i pewny tego wszystkiego duuużo bardziej niż ja. Wciąz musi o wspólnej przyszłości, sam się sobie dziwi, ale tak jest. Ja trzymam go wciąż jednak na dystans.

ellwinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:33   #34
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellwinga Pokaż wiadomość
Niestety wręcz na odwrót. To on jest wylewny i pewny tego wszystkiego duuużo bardziej niż ja. Wciąz musi o wspólnej przyszłości, sam się sobie dziwi, ale tak jest. Ja trzymam go wciąż jednak na dystans.
no nie wydaje mi się skoro tam piszesz, że cudownie, tutaj, że on taki i taki a niemalże sikasz na forum, że związek na odległość bo on nie dał aprobaty (cokolwiek to oznacza)
Stary 2013-07-13, 15:35   #35
ellwinga
Raczkowanie

Cytat:
no nie wydaje mi się skoro tam piszesz, że cudownie, tutaj, że on taki i taki a niemalże sikasz na forum, że związek na odległość bo on nie dał aprobaty (cokolwiek to oznacza)

To, ze są problemy w związku nie znaczy, że nie jest cudownie. Polecam Ci mieć kiedyś takowe odczucia.

Stary 2013-07-13, 15:37   #36
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
To, ze są problemy w związku nie znaczy, że nie jest cudownie. Polecam Ci mieć kiedyś takowe odczucia.
ok, dzięki
Stary 2013-07-13, 15:41   #37
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
ok, dzięki
nie wiem jak ty, ale ja je.błam drugi raz.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:41   #38
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- ale ty opisujesz problemy, których de facto NIE MA, bo piszesz o konieczności związku na odległość, gdy okazuje się, że dostałaś się na studia do tego samego miasta, problem widzisz w tym, ze pan nie chce z tobą (i słusznie) zamieszkać po 90 dniach znajomości.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:52   #39
ellwinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- ale ty opisujesz problemy, których de facto NIE MA, bo piszesz o konieczności związku na odległość, gdy okazuje się, że dostałaś się na studia do tego samego miasta, problem widzisz w tym, ze pan nie chce z tobą (i słusznie) zamieszkać po 90 dniach znajomości.

Problem tkwi w tym, że rozumiem jego obawy i stwierdzam - wspólne mieszkanie, może za szybko, ma rację. Tylko nie mogę stawiać wszystkiego na jedną kartę, nie mając od niego 100% wsparcia. Nie chcę żeby on czuł się przytłoczony moją decyzją, nie o to chodzi.

Stary 2013-07-13, 15:56   #40
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Problem tkwi w tym, że rozumiem jego obawy i stwierdzam - wspólne mieszkanie, może za szybko, ma rację. Tylko nie mogę stawiać wszystkiego na jedną kartę, nie mając od niego 100% wsparcia. Nie chcę żeby on czuł się przytłoczony moją decyzją, nie o to chodzi.
- ale CO ty stawiasz na jedną kartę? Idziesz się przede wszystkim dalej kształcić i możesz to robić, niezależnie,czy wam wyjdzie, czy nie. Powiem więcej- jak na wariata patrzyłabym na faceta, który chciałby zamieszkać ze mną po 90 dniach znajomości, jak na wariata.
I, na Boga, dlaczego on ma "być przytłoczony" decyzją, że idziesz studiować tam, gdzie się dostałaś, a gdzie, szczęśliwie się składa, i on studiuje.
Wiesz, jak nazywa się to, co teraz robisz: szukanie problemów tam, gdzie ich nie ma.
Poznałaś fajnego faceta, jest ci z nim dobrze, ba- ty jesteś w stanie powiedzieć, ze to twój mąż będzie, a teraz takie rozdrapywanie?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:58   #41
Cat Eye
Raczkowanie

A co powiedział jak mu oznajmiłaś, że dostałaś się do tego samego miasta i chciałabyś tam studiować?
Stary 2013-07-13, 15:58   #42
ellwinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- ale CO ty stawiasz na jedną kartę? Idziesz się przede wszystkim dalej kształcić i możesz to robić, niezależnie,czy wam wyjdzie, czy nie. Powiem więcej- jak na wariata patrzyłabym na faceta, który chciałby zamieszkać ze mną po 90 dniach znajomości, jak na wariata.
I, na Boga, dlaczego on ma "być przytłoczony" decyzją, że idziesz studiować tam, gdzie się dostałaś, a gdzie, szczęśliwie się składa, i on studiuje.
Wiesz, jak nazywa się to, co teraz robisz: szukanie problemów tam, gdzie ich nie ma.
Poznałaś fajnego faceta, jest ci z nim dobrze, ba- ty jesteś w stanie powiedzieć, ze to twój mąż będzie, a teraz takie rozdrapywanie?
Zgadzam się, w większości masz rację. Po prostu nigdy żaden facet o mnie nie walczył, chodziło tylko o podjęcie lepszych/gorszych decyzji. Chciałabym poczuć choć raz, ze jest inaczej. To przecież żaden wstyd.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Cat Eye Pokaż wiadomość
A co powiedział jak mu oznajmiłaś, że dostałaś się do tego samego miasta i chciałabyś tam studiować?
Jeszcze mu tego nie powiedziałam, mam zamiar jutro to zrobić, bo będziemy mieć dla siebie cały dzień.

Stary 2013-07-13, 16:05   #43
Cat Eye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellwinga

Jeszcze mu tego nie powiedziałam, mam zamiar jutro to zrobić, bo będziemy mieć dla siebie cały dzień.
W takim razie robisz problem z niczego.
Stary 2013-07-13, 16:18   #44
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłabyś w stanie udawać, że wszystko jest w porządku, że zapewnienia o miłości są 100% prawdziwe, skoro facet stwierdza, że on odnajdzie się w związku na odległość i ani razu nie stwierdził "choć do tego samego miasta"? Nie sądzę.
a nie powinnas sie dostac do zadnego z tych miast.

problem z d*py. z takim podejsciem za pol roku bedziesz maltretowac innego faceta, bo jestes problemowa az boli.

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 16:22   #45
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
a nie powinnas sie dostac do zadnego z tych miast.

problem z d*py. z takim podejsciem za pol roku bedziesz maltretowac innego faceta, bo jestes problemowa az boli.
przestań to, że są problemy nie znaczy, że nie jest cudownie!! polecam!
Stary 2013-07-13, 17:45   #46
angela2602
Raczkowanie

Czy Ty wymagasz od swojego faceta czegoś w stylu pozwolenia na studiowaniu w tym samym mieście? Przecież to tak głupie, że aż normalnie boli.
Nigdy nie rozumiałam idei wynajdywania problemów tam gdzie ich nie ma... Chyba, że jesteś 'emocjonalną masochistką' i lubisz się tak zadręczać.
Przytłoczyć to Ty go możesz za jakiś czas swoją problemową naturą, a nie decyzjami o dalszej edukacji...
Stary 2013-07-13, 18:15   #47
JeszczeMamyChwile
Przyczajenie

GG do JeszczeMamyChwile

Cytat:
Cześć wszystkim!
Mam ogromny problem. 3 miesiące temu poznałam faceta z mojego miasta. Zaczęliśmy się umawiać i wszystko szło idealnie. Szybko zdecydowaliśmy się na bycie razem. Nie mogę absolutnie narzekać, bo jest mi z nim cudownie. Kocha mnie z całego serca i wiem, że planuje ze mną całe życie. To się czuje i widzi. Problem pojawił się niedawno. Ja stwierdziłam, że nie nadaje się do związków na odległość, On wręcz przeciwnie. Nie zaproponował mi nawet abym poszła do tego samego miasta (w którym On już studiuje). Porozmawialiśmy na ten temat i okazało się, że nie jest gotowy, jesteśmy ze sobą za krótko, boi się, że to wszystko spieprzy i przede wszystkim nie chce żebym zabijała swoje marzenia. Co mam o tym myśleć? Przecież dla mnie najważniejsze to bycie blisko niego, spędzanie z nim maksymalnie czasu. Co o tym myślicie?
Przede wszystkim uważam, że chłopak ma rację... czy napewno jesteś w stanie określić po tak krótkim czasie bycia razem, że ON CIĘ KOCHA i CHCE SPĘDZIĆ resztę życia razem?? po 3 m-cach?? Skoro nie zaproponował żebyś się wyprowadziła to znaczy że nie jest gotowy, może pootrzebuje więcej czasu. Uwierz taki okres czasu to zbyt mało aby dokonywać deklaracji na całe życie , i ciesz się że chłopak nie mydli Ci oczu. Wolałabyś żeby powiedział 'jasne wpadaj' a po miesiącu nie daj boże mu się znudzisz i zostaniesz na lodzie??
JeszczeMamyChwile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 02:54   #48
kiciakasia
Zakorzenienie

MDLEJĘ
facet nie chce na nią naciskać, ograniczać, a ta jeszcze psioczy

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości