Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 10:26   #2371
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Witamy się z Ninu w 19 tygodniu! (18t1d)
Pojutrze wizyta i okaże się może już na pewno czy Ninu to Ninu czy jednak Tymek Nie mogę się doczekać, ale już się stresuję

Z żelazowych wieści Rybko u mnie było tak, że jak zażyłam np jakiś kompleks witamin dawniej z żelazem, to po kilku godzinach dostawałam takich strasznych bóli brzucha, że po prostu zwijałam się z bólu, a jak brzuch przechodził to była mega biegunka. Wczoraj o 13 zażyłam, wieczorem zaczął mnie żołądek nudzić, ale luzik, rano posiedzenie w toalecie, ale bez boleści, więc po śniadaniu 2h zażyłam kolejną dawkę. Obym się przyzwyczaiła bo po naturalnych metodach się nie poprawiło, więc do nich dołączę też i tabsy.

Nasza Złośnica dalej kopie mnie w najlepsze a Mężul dostał może w przeciągu tygodnia ze 2-3 puknięcia

Widzę tematy około seksualne- u Nas na razie bez brzuszkowych ekscesów, ale Mążul unika pozycji z głębszą penetracją- boi się że dotknie Ninu Tłumacze mu, że ma zbyt wybujałe ego i nie ma pół metrowego sprzętu, ale nie dociera
Stary 2013-07-13, 10:30   #2372
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Jakie tu tematy z samego rana Mój brzuszek jeszcze aż tak bardzo nie przeszkadza. Teraz sie zastanawiam czy sobie kupić jakąś seksowną koszulkę na noc poślubną :myśli:
Też cały czas o tym myślę Mam dwie koszulki, ale obie czarne, chyba wolałabym białą. Nie wiem czy wypada założyć koszulkę z lumpa za 8 zł http://3.bp.blogspot.com/-Pb7XUFtK7-...00/14_fhdr.jpg

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość

Widzę tematy około seksualne- u Nas na razie bez brzuszkowych ekscesów, ale Mążul unika pozycji z głębszą penetracją- boi się że dotknie Ninu Tłumacze mu, że ma zbyt wybujałe ego i nie ma pół metrowego sprzętu, ale nie dociera

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 10:34   #2373
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wyjdę teraz na zboczoną, niewyżytą mamuśkę
Jeśli chodzi o chwile przyjemności to brzuch mi w ogóle nie przeszkadza jakoś się mieści między nas i nie ugniatamy Jaśka
Też lubię wersję leżącą a nie siedzącą na partnerze no ale przez odstający brzuch nie ma szans żebym się położyła

http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/zdr...z-galerie.html -> dla zainteresowanych
oj tak od razu zboczona i niewyżyta
to tylko ja mam taki problem
Cytat:
[B]
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 11:02   #2374
ryba91
Zakorzenienie

Witam

ale pogoda :/ akurat dzisiaj

Nadrobiłam, widzialam ze pisałyście o pozycjach ;D ja ogólnie nie musze męża namawiać, on ma ZAWSZE! ochote.. nie czaje tego, nawet jak jest zmęczony powiedział mi wczoraj ze na nowym mieszkaniu w dni wolne bedziemy jak króliki no ale mi przeszkadza brzuszek, jakoś mam wrażenie że zaraz zgniotę bąbelka mojego i jakoś tak uważam na wszystko.. poza tym wyczytałam że przy orgazmie dostaje sie skurczy, a ja już w 27 tygodniu i boje sie o to... moja mama urodziła mnie co prawda w 33 tyg. ale... i tak sie boje ze przez gł€pote mogę urodzić wcześniej... też macie takie obawy?? MOże jestem dziwna

A poki co, żegnam na weekend, pojawie sie może dopiero we wtorek z racji przeprowadzki.. ale we wtorek ma wizyte wiec też wam napisze
;*
Stary 2013-07-13, 11:08   #2375
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Tż ma dzisiaj kawalerskie, jedzie z paroma kumplami nad jezioro, a ja siedzę w domu

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam

Nadrobiłam, widzialam ze pisałyście o pozycjach ;D ja ogólnie nie musze męża namawiać, on ma ZAWSZE! ochote.. nie czaje tego, nawet jak jest zmęczony powiedział mi wczoraj ze na nowym mieszkaniu w dni wolne bedziemy jak króliki no ale mi przeszkadza brzuszek, jakoś mam wrażenie że zaraz zgniotę bąbelka mojego i jakoś tak uważam na wszystko.. poza tym wyczytałam że przy orgazmie dostaje sie skurczy, a ja już w 27 tygodniu i boje sie o to... moja mama urodziła mnie co prawda w 33 tyg. ale... i tak sie boje ze przez gł€pote mogę urodzić wcześniej... też macie takie obawy?? MOże jestem dziwna

A poki co, żegnam na weekend, pojawie sie może dopiero we wtorek z racji przeprowadzki.. ale we wtorek ma wizyte wiec też wam napisze
;*
Też o tym czytałam. Póki co się nie boję. W sumie i tak moje libido w ciąży jest poniżej zera, nawet nie mam ochoty na O. Denerwuje mnie jak Tż mnie dotyka zwłaszcza po biuście, na który teraz ma jakiś fetysz. Cały czas odchyla bluzkę, stanik i zagląda, dotyka Mnie czasami szlag trafia, bo boli. Ostatnio tak ścisnął, że aż siara wyleciała Czasami działamy, ale raczej nie z mojej inicjatywy. Tż to mógłby codziennie, o każdej porze dnia i nocy. Co to będzie jak już zamieszkamy razem, zamęczy mnie chłopaczyna

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 11:16   #2376
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Ja po wizycie u gin i nie uwierzycie przytylam w ciagu calej ciazy tylko 400g widocznie dziecko ściąga wszystko od mojej nadwagi czyli z mojego tłuszczyku coś tam wspominała o rozwarciu ale powiedziala ze to normalne niby w kolejnej ciazy i słuchałam bicia serca mojej córeczki, chć mi się wydawało że za szybko bije, gin też słuchała bicia dlugo ,ale nic nie powiedziała, widocznie uznała, że rusza się intensywanie i dlatego tak jest. ale pójde prywatnie na usg po 20 tyg i zobaczę dokładnie czy wszystko jest ok.
Stary 2013-07-13, 11:21   #2377
marcysia09
Przyczajenie

Witam ponownie po małej nieobecności

gratulacje z okazji poznanych maluszków

obecnie jestem w 20 tygodniu i nadal nie znam płci... dowiem się 1 sierpnia. Do tej pory nie miałam "ciśnienia" na poznanie płci- chyba dlatego że wszyscy dopytują się czy będzie córeczka, a teraz z dnia na dzień jestem coraz bardziej ciekawa

któreś z Was (przepraszam nie pamiętam kto) pisały o tym że muszą zmieniać pozycję podczas snu albo muszą ruszyć nogą podczas siedzenia- też tak mam- nazywa się to zespół niespokojnych nóg i często się objawia w ciąży...
ja wczoraj cała noc kręciłam się z boku na bok bo nie mogłam dłuższej chwili uleżeć spokojnie

widzę że poruszacie gorące tematy - moje libido gdzieś zaginęło
marcysia09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 11:31   #2378
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mój TŻ za to biały w sensie blondyn i kudłaty na dodatek lekko mu się kręcą włosy i ma długaśne gęste rzęsy więc chciałabym żeby Nelka po nim to odziedziczyła

mam tak samo z tym oddychaniem:mdlje:
wczoraj to w ogóle myślałam że mała nogę przez piczkę chce mi wypchnąć bo tak nisko kopała

też pomalowałam, ale przy okazji musiałam brzuch ciut pognieść żeby mi się to udało

ja w zeszły czwartek się depilowałam to widziałam jescze cokolwiek, a przed wczoraj robiłam to samo i już nic nie widziałam, NIC- leciałam na czuja

jak Ty to zrobiłaz?

mi sie kieeeedyś śniło że miałam romans z sąsiadem takim nie do końca rozumnym i się bzykaliśmy w piwnicy

joł joł
mam dla Was sposób Domii, zwariowane, żeby TŻ miał zawsze ochotę już jak zaczęłyście temat masaż ostatnio wyprobowany na moim TŻ
To bedziesz miala malego aniolka
Mnie tak dzis kopie niziutko i cos mnie caly czas lewy jajnik boli, czy tam wiezadlo, nie wiem, ale spac po nocach nie moge
A jakos tak kawalek obudowy sie odlamal na dole
Masaz? Moze byc, ale w sumie to u mnie wystarczy, ze sie troszke bardziej wypne i go sekunde pomiziam i juz!

Cytat:
Mój nawet masażu nie potrzebuje, on ZAWSZE ma ochotę
Taaaak

Cytat:
mój też tak twierdzi, ale czasem się zdarzy że padnięty z pracy wróci i wtedy to ja mam ochotę a On nie bardzo to ja wtedy oliwkę w rękę i jazda oczywiście z ominięciem jego ulubionego miejsca a ten mnie wręcz błaga żebym go tam wymasowała no i potem leci z górki

właśnie mam pytanie, bo mi już brzuch na prawdę przeszkadza w wielu pozycjach, i to w tych, które oboje lubimy i mamy problem w jakich pozycjach Wy to robicie? (przepraszam za bezpośrednie pytanie ale zaczynam być załamana) TŻ twierdzi że kupimy wibrator i będziemy jechać plus do wibro jeszcze coś- i już, ale zabawek w ciąży używać nie można
Hmm, na biurku, na pieska, na boku, taki jakby misjonarz, ale ja mam tylek wyzej, a on tak troszke kleczy jakby

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ktosiula, ja podczytuję od czasu do czasu... i już nie mogę doczekać się tych emocji u Nas na watku

Ale tu wczoraj nocne pogaduszki były hihi.

Tż idzie na popo do pracy więc zapewne później spędze tu więcej czasu
Dobre pogaduchy az sie lepiej spalo :p

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-07-13 o 11:34
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 11:42   #2379
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dobry

dzisiaj będzie mnie mniej bo mamy gości... za to wrzucam poranny brzuch z porównaniem z 9 i 15 tyg
Załącznik 5323878

z porównaniem z 20tc pierwszej ciąży (bo nie mam z 19)
Załącznik 5323877

aaa no i zaczęłam 20tc (19t1d)
Śliczny brzuszek
Cytat:
Witam

;*
A ja z kolei czytałam że seks w ciąży jest bardzo zdrowy, że rozluźnia macicę ale i przygotowuje ją do porodu że niby łatwiejszy poród bo macica przyzwyczaja się do skurczy czy coś tam nie pamiętam dokładnie.W każdym bądź razie zalecają do samego końca.Tyle że mi się nie chce i widzę że nie tylko moje libido spadło...

Ja tak sobie do Was podskakuję dziś na ten blog troszkę na ogródku troszkę tutaj
Dziś mi się śniły pąąączki, takie świeże z lukrem
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 11:54   #2380
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jestem zakręcona.
Znowu zapomniałam Wam napisać że
WITAMY SIĘ Z JAŚKIEM W 25 TYGODNIU !
za 25 tydzień!

Cytat:
Dobry

dzisiaj będzie mnie mniej bo mamy gości... za to wrzucam poranny brzuch z porównaniem z 9 i 15 tyg
Załącznik 5323878

Załącznik 5323877

Piękny brzusio

Cytat:

za 19 tydzień

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Też o tym czytałam. Póki co się nie boję. W sumie i tak moje libido w ciąży jest poniżej zera, nawet nie mam ochoty na O. Denerwuje mnie jak Tż mnie dotyka zwłaszcza po biuście, na który teraz ma jakiś fetysz. Cały czas odchyla bluzkę, stanik i zagląda, dotyka Mnie czasami szlag trafia, bo boli. Ostatnio tak ścisnął, że aż siara wyleciała Czasami działamy, ale raczej nie z mojej inicjatywy. Tż to mógłby codziennie, o każdej porze dnia i nocy. Co to będzie jak już zamieszkamy razem, zamęczy mnie chłopaczyna
Mam ten sam problem... libido zerowe...
Ale chyba też kupię ten żel co dziewczyny tu o Nim pisały, bo podczas ostatniego ten teges.. prawie płakałam,tak bolało... a tak to zawsze będzie stał w pogotowiu.
Nie wiem czy pisałyście, ale może mi umknęło.. ile mniej więcej on kosztuje?

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u gin i nie uwierzycie przytylam w ciagu calej ciazy tylko 400g widocznie dziecko ściąga wszystko od mojej nadwagi czyli z mojego tłuszczyku coś tam wspominała o rozwarciu ale powiedziala ze to normalne niby w kolejnej ciazy i słuchałam bicia serca mojej córeczki, chć mi się wydawało że za szybko bije, gin też słuchała bicia dlugo ,ale nic nie powiedziała, widocznie uznała, że rusza się intensywanie i dlatego tak jest. ale pójde prywatnie na usg po 20 tyg i zobaczę dokładnie czy wszystko jest ok.
za wizytę.
No i widzę,że waga też się ładnie trzyma

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 12:03   #2381
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
super!

no a te jabłka to niezaleznie od rodzaju gotować 20 minut? bo jabłka lubie i może mi faktycznie bardziej pomoże niż to żelazo? i nie bedzie tak męczyć..

kupiłam sobie lakier- neonowy róż
jabłka niezależnie od gatunku, ja akurat lubie mniej słodkie nie wiem na prawde jak to działa, chciałam na necie srawdzić co i jak, ale nic nie znalazłam. babcia tylko mówiła że to od lat zna, więc t jedna z babcinych metod aktualnie jem około 7 gotowanych na tydzień. jak wyniki mi spadly jadłam 2 dziennie na deser.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
AZeALIA - nie świruj! I Googli nie czytaj bo bedzie lañsko :bat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Mam dokładnie ta sama teorie w tym temacie ! I tez jestem ze slaska .. Pamietam ze jak poznalam mojego Tz to po tygodniu juz go zapytalam kiedy wraca? Powiedzial moze na starość ? Predzej napewno nie. No I ja juz bylam kupiona ;D

haha jak moja "pension" będzie niewystarczajaca z powodu cen w PL to zostaje w UK do konca

Cytat:

Zobaczylas swoje pierwsze wyniki krwi czy tak jak ja usłyszałas tylko ze wszystko jest ok? Ja nawet nie mam do karty nic wpisane..

ja wszystkie swoje wyniki mam poprzyklejane na "mount sheet", praktycznie na samym końcu karty ciążowej. krew miałam dwa razy robioną i za drugim razem normy spadły i sugerowali mi branie żelaza, nie pamiętam już ile.

Cytat:
Wiecie co ?! Meczy mnie od wczoraj jakas nerwica w stopach mam tak ze jak siedze to normalnie musze co chwile nimi poruszyc bo mi sie wydaje ze zwariuje .. To samo mialam wczoraj jak kladlam sie spac , co chwile misialam zmieniac pozycje

ja też tak mam

Cytat:
Pojutrze wizyta i okaże się może już na pewno czy Ninu to Ninu czy jednak Tymek Nie mogę się doczekać, ale już się stresuję

Z żelazowych wieści Rybko u mnie było tak, że jak zażyłam np jakiś kompleks witamin dawniej z żelazem, to po kilku godzinach dostawałam takich strasznych bóli brzucha, że po prostu zwijałam się z bólu, a jak brzuch przechodził to była mega biegunka. Wczoraj o 13 zażyłam, wieczorem zaczął mnie żołądek nudzić, ale luzik, rano posiedzenie w toalecie, ale bez boleści, więc po śniadaniu 2h zażyłam kolejną dawkę. Obym się przyzwyczaiła bo po naturalnych metodach się nie poprawiło, więc do nich dołączę też i tabsy.
takie czyszczenie dla ciężarnej może być niebezpieczne, bo wzmozona perystaltyka jelit powoduje skurcze macicy...

a teraz cos co mnie delikatnie stresuje... czy odczuwanie bólu takiego tępego jak na okres jest normalne? często w ciągu dnia to czuję, nawet wieczorem jak leże w łóżku...

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-07-13 o 12:05
anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 12:12   #2382
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez Azealia

Ja mam dokładnie ten Sam problem , albo moze I wiekszy bo mòj sobie nie da powiedziec do tego teraz oboje mamy duze brzuchy , I nawet jak co, to jest naprawde ciezko ..

Wiec cicho mi tu , bo mi smaka robicie

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Też cały czas o tym myślę Mam dwie koszulki, ale obie czarne, chyba wolałabym białą. Nie wiem czy wypada założyć koszulkę z lumpa za 8 zł http://3.bp.blogspot.com/-Pb7XUFtK7-...00/14_fhdr.jpg

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Helołł !!!
Ona jest extra

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marcysia09 Pokaż wiadomość
Witam ponownie po małej nieobecności

gratulacje z okazji poznanych maluszków

obecnie jestem w 20 tygodniu i nadal nie znam płci... dowiem się 1 sierpnia. Do tej pory nie miałam "ciśnienia" na poznanie płci- chyba dlatego że wszyscy dopytują się czy będzie córeczka, a teraz z dnia na dzień jestem coraz bardziej ciekawa

któreś z Was (przepraszam nie pamiętam kto) pisały o tym że muszą zmieniać pozycję podczas snu albo muszą ruszyć nogą podczas siedzenia- też tak mam- nazywa się to zespół niespokojnych nóg i często się objawia w ciąży...
ja wczoraj cała noc kręciłam się z boku na bok bo nie mogłam dłuższej chwili uleżeć spokojnie

widzę że poruszacie gorące tematy - moje libido gdzieś zaginęło
Ja pisalam o nogach. Wczoraj wieczorem myslalam ze oszaleje 4 dni mnie juz trzymie I tez czytalam o tym ZNN a takze ze moze to byc oznaka zlego krazenia. Przeciez jak ja pojde z tym do lekarza tutaj to mnie wysmieja )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 12:19   #2383
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

a teraz cos co mnie delikatnie stresuje... czy odczuwanie bólu takiego tępego jak na okres jest normalne? często w ciągu dnia to czuję, nawet wieczorem jak leże w łóżku...
Właśnie też tak mam taki tępy ból jakby na okres..Kiedyś mi koleżanka powiedziała że to dlatego bo brzuch się rozciąga
Stary 2013-07-13, 12:42   #2384
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Właśnie też tak mam taki tępy ból jakby na okres..Kiedyś mi koleżanka powiedziała że to dlatego bo brzuch się rozciąga
czytałam o tym na necie i tam wyczytałam że to normalne bo macica się rozciąga, na innych stronach piszą że to objaw niepokojący do natychmiastowego zgłoszenia się na izbe przyjęć
nie wiem, nie wiem... ten ból to dosłownie jak przed okresem, zapowiedź masakrycznego bólu, czasem ból jest nie do zniesienia, kolana robią mi się jak waty i wierce się po całym łóżku, dopiero jak tabletke wezmę przechodzi.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 13:20   #2385
nemosek
Zakorzenienie

Witam się i ziewam

Idę nadrabiać

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki. Były nadzwyczaj potrzebne.

Mój Prof. pojechał na wesele i zapomniał mnie poinformować, ale jego podwładna (najlepszy lekarz jakiego znam jeśli chodzi o podejście) zrobiła usg.
Pomierzyła Robaka, wszystkie przeplywy i wyszło, źe wszystko z nim ok. Do OM spoznia sie już tylko tydzień, nie 15 dni.
Waży 501g i znużony moim zachowaniem ziewał jak ja płakałam ze szczęścia. Obie stopy i ręce przy buzi. Paluchami od nogi drapał się w nos.
Poprosiłam o chwilę z nim i Pani dr wlaczyla mi 3d/4d. Jest podobny do siostrzyczki .
A to wszystko na nfz, w szpitalu.

Jestem taka szczesliwa. Godzinę wylam.
I choć leje deszcz, nic się nie liczy. Tylko on i jego zdrówko.

Super wiadomość
Teraz nie płakać tylko skakać ze szczęścia!!!

Cytat:
a tak w ogóle to chciałam się pochwalić ze jak przyszłam do doomu wczoraj to w lodówce widziałam 6pak piwka- dla mnie i tylko dla mnie bavaria
jakby coś to w simply market jest tak ze jak kupujesz 1 szt to płacisz 3,90/szt a jak 6 pak to za sztuke 3,20

Mój mężul też mi ostatnio zapasy zrobił
Cytat:
Napisane przez renej1978 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam termin na listopad 2013 r. przyjmiecie mnie?
Hej

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Heh bo te zdrobnienia to chyba można używać i do jednego i do drugiego imienia Ja znam Juliusza co całe życie do niego wołają Julek I myślę, że różnica tylko jest w tych oficjalnych;D
http://imiona.artykul.com.pl/juliusz/

W ogóle witam dziewczynki
Znów tyle naprodukowałyście, że siedzę i czytam... ale odpisać co komu i jak to nie da rady

ale przede wszystkim gratuluję udanych wizyt i poznanych płci
Człowiek noszący imię Juliusz jest bardzo trudny we współżyciu, głównie ze względu na swoją nieobowiązkowość i brak stałości. ale opis

Najbardziej podoba mi się wersja francuska Jules czyt.żul

Cytat:

Nemosku,widzę że szał zakupów Cię ogarnął Dawaj jakieś foty łowów!
Powrzucam

Cytat:
Naprawde możemy pić Bavarie?No tak mi się chce piwa że myślałam ostatnio że go wyrwę mojemu mężowi się schowam i wypiję
Można!!! oczywiście tą 0.00%,najlepsza klasyczna, bo jabłkowa jak soczek smakuje :/

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego:

Ciąża i poród mają wpływ na rozmiar piersi. Około 35% kobiet po porodzie ma większe piersi niż przed ciążą, a 27% - mniejsze.

Myślicie że to prawda? Nie chce mieć juz większych piersi
Zaliczę się do tej 2 grupy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 13:21   #2386
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Uuu widzę, że jakieś gorące tematy zarzuciłyście Teraz to jestem zmuszona nadrobić

Śniadanie zaliczone - makrelka zaraz po tym dwie nektarynki
Ja też w kółko jem nektarynki 5 dziennie, a mówią, że słodkie i owoce to na dziewczynkę

Cytat:

Nasza Złośnica dalej kopie mnie w najlepsze a Mężul dostał może w przeciągu tygodnia ze 2-3 puknięcia

Cytat:
za 25 tydzień!

Piękny brzusio

[/B]
za 19 tydzień

Ale chyba też kupię ten żel co dziewczyny tu o Nim pisały, bo podczas ostatniego ten teges.. prawie płakałam,tak bolało... a tak to zawsze będzie stał w pogotowiu.

za wizytę.
No i widzę,że waga też się ładnie trzyma
Ja kupiłam za 14zł

Cytat:
jabłka niezależnie od gatunku, ja akurat lubie mniej słodkie nie wiem na prawde jak to działa, chciałam na necie srawdzić co i jak, ale nic nie znalazłam. babcia tylko mówiła że to od lat zna, więc t jedna z babcinych metod aktualnie jem około 7 gotowanych na tydzień. jak wyniki mi spadly jadłam 2 dziennie na deser.

haha jak moja "pension" będzie niewystarczajaca z powodu cen w PL to zostaje w UK do konca

ja wszystkie swoje wyniki mam poprzyklejane na "mount sheet", praktycznie na samym końcu karty ciążowej. krew miałam dwa razy robioną i za drugim razem normy spadły i sugerowali mi branie żelaza, nie pamiętam już ile.

ja też tak mam

takie czyszczenie dla ciężarnej może być niebezpieczne, bo wzmozona perystaltyka jelit powoduje skurcze macicy...

Podobno normalne Już dwa razy byłam z tym u gina, to mówił, że przez rozrastanie się macicy, że zupełnie normalnie, nie ma co się przejmować. Przypisał mi Buscopan rozkurczowo i tyle

Kurcze, ale się zdenerwowałam. Poszedł wczoraj dziad na piwo i przehuśtał 100zł, a kafelkarzowi to nie ma z czego zapłacić
Stary 2013-07-13, 13:40   #2387
De28
Wtajemniczenie

zul?

Ja mialam libido do 3 miesiaca, teraz wole sobie zrobic to sama bo maly kopie mnie tak nisko, w spojenie lonowe, ze mam normalnie opory przed seksem. A w pierwszej ciazy ruchy byly normalne, po bokach brzucha i bylismy faktycznie jak kroliki.

Ja ostatnio to moge swiecic cyckami, dekoltem, wypieta pupa a moj maz nic...

Wlasnie wylozylam na rabaty prawie 3000 litrow kory.Od wczoraj dzialalam.Padam

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 13:45   #2388
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
już piszę

Moje dziecko nie chciało współpracować i dalej nie wiem czy jest WOjtusiem czy dziewczynką....
ogólnie maleństwo rośnie, ruszało rączkami i nogami
pomierzyć się nie dało za bardzo... główka i kość udowa...
aparat jest trochę nie dokładny, ale co tam
od dzisiaj jestem na L4

następna wizyta 12.08 o 14 (z usg) - Rybko proszę wpisz

Cytat:
Wam wszystkim piersi rosną a moje stoją w miejscu tak bym chciała żeby mi ze 2 rozmiary urosły

bo jest za co potrzymać :P

co jest?
Oddam trochę z moich
Chcesz?

Cytat:
wydaje mi się że kraj za kilka lat upadnie...
a ja jak widzę, co się dzieje w rodzinach moich znajomych to placzę... dramat! ceny wszystkiego co podstawowe, długi, problemy z czynszem... ach co za zycie
Wszystko do tego zmierza...

domi wszyscy się uwzięli na ten nieszczęsny pierścionek jakby on miał decydować o wszystkim

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Jestem w 17 tc termin porodu mamy na 19 grudnia
Od wczoraj wiem iż pod moim serduszkiem rośnie syneczek
Czy mogę dołączyć do wątku?

Cytat:
ale wiesz jak jest małe to nie ma tej przyjemności a tak to jest do czego się przytulić za co potarmosić moj TŻ jak koło mnie siedzi to chociaż na kawałek musi cycocha potrzymać bo chory chodzi

na to liczę że urosną zawsze chciałam mieć większe piersi niż mam teraz :P bratowej TŻ w ciąży z miseczki A urosły do dużego D jaki jej mąż był szczęśliwy
z resztą TŻ mnie kiedyś zapytał czy wiem co by robił jakby na jeden dzień był kobietą, wiecie jaka była jego odpowiedź? bawił by się cały dzień cyckami

Mój też nie może się oprzeć podotykać,już mnie to czasem tak denerwuje

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
DOMII nie przejmuj sie. U mnie na wsi byl wielki huk bo do slubu bez welonu poszlam - jak to? Bez welonu? Nie dziewica? Buahaha. Wasz slub i wasze decyzje wiec nie denerwuj sie nic a nic. Nie warto.

Średniowiecze....:brzydal :

Beatka
Teraz czytam o bobie i się ślinię

Cytat:
czy ja będę miała w nich pokarm
Małe czy duże raczej nie ma tutaj zaleznosci od ilości pokarmu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-13, 13:56   #2389
Sateczka
Raczkowanie

Witajcie koleżanki, tu Mamusia majowa.
Nie chcę spamować ale mam ogłoszenie- być może przyda się Wam.
Zakupiłam laktator w zestawie Tommee Tippee i nie miałam potrzeby korzystać. Mąż jedynie sprawdził laktator czy przepływ jest dobry (u znajomych zakup z innej firmy był z pękniętą harmonijką). Zestaw nie zawiera smoczków, które wyjęłam by Mała Basia przetestowała je. Niestety smoczki odrzucone. Mogę je dołączyć ale koniecznie do wyparzenia bo jednak próbassania była podjęta . Reszta rzeczy w folii firmowej zamknięte. Cena okazjonalna więc polecam gorąco: http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...395560406.html Lada dzień będę sprzedawała MONITOR ODDECHU (Angelcare). Sprawdził się i przydał (niestety 3 razy zasygnalizował bezdech- zbyt głęboki sen 2x i 1 x wtulenie się za mocne w zabezpieczenie szczebelków). Cenę za monitor oddechu wystawię 180 zł (sprzęt na gwarancji). Proszę o kontakt gdyby któraś z Was Kobietki była zainteresowana.
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 14:39   #2390
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
koty głupie nie są
Dla mnie to najmądrzejsze zwierzaki

Cytat:
Żelazo w tabsach jednak mnie nie minie. Na ostatniej wizycie gin zapisał mi tardyferon, ale wstrzymałam się z nim, bo raz kiedy wzięłam żelazo w tabletkach to miałam straszne bóle brzucha.
No ale zerknęłam właśnie na morfologię na necie bo już są wyniki i niestety hemoglobina już 11,5, a erytrocyty na samiuteńkiej dolnej granicy.
A na dodatek spadły mi płytki krwi
i się naczytałam w necie co może oznaczać małopłytkowość w ciąży i już mi się chce wyć
Jak trzeba to trzeba

Weronisiek
A jaki rozmiar zamówiłaś?

Cytat:

Tęskniłam za Polską, za tym co zostawiłam. Po jakimś niecałym roku w UK "obudziłam się"i zadalam sobie pytanie - za czym tu tęsknić? za rozwalonymi butami i brakiem gotówki na nowe? za jedzeniem śmieciowego jedzenia i dziękując, że w ogóle moge jeść? za wybieraniem rachunków, które pilniejsze do zapłaty? za szukaniem pracy? za posiadaniem pracy nie dającej gwarancji utrzymania się bez pomocy rodziny? za łażeniem w tych samych łachach non stop? za cenami i relacja do zarobków, gdzie durny stanik z sieciówki był miarą jakiegoś chorego luksusu? NIE!

Chyba Cię jednak trochę poniosło
Chyba że opisujesz stricte swoją sytuację.

Rybko
Szkoda że u mnie nie było tych kombinezonów,pewnie wykupione

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
troche was poczytalam troche posmialam,poki cora spi ...tak siedze i mysle ...za 2 dni corka ma 2gie urodzinki zamowilam torta zrobie salatke dokupie ☠☠☠☠☠☠☠ i bedzie....

na mojej buzi pojawilo sie pelno "syfow" zaczyna mnie to upewniac w fakcie ze chyba bedzie druga corcia...kurcze jakos zaczyna sie przyzwyczajac do teJ myslI ZE BEDZIe DRUGA CORA!oby za tydzien sie potwoerdzilo!!! tymczasem bedzie raczej ŁUCJA!
Też mnie wysypało na początku i trzyma do teraz,będzie chłopak

Katrin

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hejo!
Ja dzisiaj poszłam w regały i Mikołaj się wzbogacił w 3 pajace i 2 śpiochy Dobija mnie ta rozmiarówka, nawet z jednej firmy śpiochy tego samego rozmiaru na metce różnią się w rzeczywistości...
Sobie kupiłam 2 sweterki w H&M, w promocji z działu MAMA po 40 zł za sztukę. Myślę, że na jesień/zimę będą jak znalazł.

2 godziny nadrabiania za mną... to teraz odpisuję:

Kyte ja zamawiałam pościel i jest dużo mniej nasycona (kolory) niż na tych zdjęciach. Na zdjęciach jest ładniejsza, ale jakościowo jest bardzo fajna i myślę, że za tą cenę warto.
Dobrze, że napisałaś o tym gulaszu bo mi się przypomniało, że od godziny mi się ziemniaki gotują - wyskoczyłam jak z procy

Pisiorka się nie mogę za cholerkę dopatrzyć, ale śliczna buziunia! Skoro TŻ mówi, że widzi sisiorka to tam jest - w końcu sam ma więc wie jak to wygląda

Gratuluję 25 tygodnia i udanej wizyty! Mam nadzieję, że na tym echu wszystko wyjdzie ok, bądź dobrej myśli. Łupy świetne! Kappahl ma cudowne ubranka tylko ceny mnie troszkę dobijają. Ostatnio kupiłam tam 2 pajacyki

dzielna kobitka!

Domii odnośnie glukozy to weź i dopytaj jeszcze raz w laboratorium bo dla mnie to dziwne, że mają Ci tylko raz pobrać krew. Pierwsze pobranie jest przecież po to, żeby móc je porównać z kolejnym i wiedzieć jaki masz cukier na czczo. Szkoda by było gdyby się okazało, że wypijesz tą glukozę a badanie trzeba będzie powtórzyć. Zawsze robi się 2 pobrania, czasem nawet 3 jeśli lekarz zaleci.

Ojojjjjj kiepskie te wyniki bardzo, musisz być mocno osłabiona. Pilnuj diety bo same tabsy mogą nie pomóc.

Pisałyście, że źle znosicie Tardyferon, ja nie mam większych problemów, czuję się dobrze, czasem luźny klex ale nie często. Kończe już 2 opakowanie. A żelazo właściwie działa zapierająco więc nie wiem skąd te luźne kupki.

Extra! Jakie góry i doliny Majka ma już dużo siły!

I co nie robisz tych ubytków w ciąży????

Wczoraj też trafiłam na te ćwiczenia! Dokładnie te same. Zamierzam zacząć ćwiczyć, ale dzisiaj byłam cały dzień poza domem. To zacznę od poniedziałku Trzeba formę trzymać to i plecki będą mniej bolały i w ogóle chyba będzie łatwiej.

Kamień z serca! Dziecię nadrabia aż miło!

witam! Masz TP w moje urodzinki i muszę Ci powiedzieć, że 19 grudnia to się same fajne dzieci rodzą
Witam też dwie kolejne nowe mamusie! Jest nas z każdym dniem więcej!

Zwykle 2D, bo tylko na takim sprawdza się wszystkie parametry i tylko ono ma szczególną wartość medyczną. 3d/4d to raczej tak dla frajdy, jak lekarz ma taką opcję to Ci zawsze może włączyć.

Widzę, że mi sporo nie pocytowało.
Ktoś wklejał takie słodkie ciuszki dla dziewczynki - sukieneczka, żółte body z pszczółką i komplecik różowy, ale cuda! Dobrze, że będę miała synusia bo bym naprawdę nie umiała się powstrzymać w sklepie i nakupowała tych piękności tyle, że pewnie bym nie miala ich kiedy założyć.

Ryba dzięki za fotorelację z Tesco Mam te kapcioszki w paski tylko beżowe i taki kombinezon, ale z poprzednich kolekcji jakiś używany, gruby jest ale jak urodzę na przełomie listopad/grudzień to wydaje mi się, że nie bedzie za gruby. A te pierwsze buciki są przesuperowe! Ale nawet nie wiem jaki rozmiar kupić jakby co... no i kiedy ja mu te buty założę :P

Domii fajny kombinezon! Wydaje mi się, że rozmiarowo będzie ok i Ci starczy na całą zimę. Taki granat jest super dla chłopaka! Będzie w nim ślicznie wyglądał! Ja mam jeden jasny 56 i granatowy 62/68 i myślę, że to wystarczy.

Dziewczyny a w jakim wieku mniej więcej dzieciak zaczyna wyrastać z 62 i trzeba przeskoczyć na 68??? 3 miesiące ?
Dawaj fotki

A tak w ogóle w kwestii pisiorka to ja trochę tż nie wierzę
Ostatnio kupiłam parę takich 68 i na metce było 6 miesięcy.

domi Co za myślenie tej laski

Cytat:
Cisza jest bo mało nas siedzi na kompieeeee, reszta to chyba aktywna innaczej jest

a ja jestem złaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
spisaliśmy imiona z Tż-tem, każde osobno jakie podobają się nam, i całkiem się rozmijamy

Żadnego wspólnego imienia
czyli nie jest dobrze i jeszcze mi powiedział że moje imiona to takie zaspane sa i nie wiem o co chodzi
To szybciutko szukać kompromisu!!
A jakie masz propozycje zaspane?

Rybko Moja mam Twojej może rękę podać.Tyle

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-13, 14:40   #2391
nemosek
Zakorzenienie

Domi,zwariowane Dajcie trochę libido NAPALONE!!!

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
hej mam do Was pytanie. Dzisiaj z rana zaobserwowałam że moje sutki sa jakieś dziwne. Rozumiem że to normalne że zachodzą zmiany ale czegoś takiego nie widziałam, Od jakiś dwóch tygodni ponownie bolą mnie piersi a dzisiaj cała moja brodawka była twarda, miała dziwny kształt, była wybulona wręcz wrudkowata....
Ponadto jakies takie dziwne są do szpica ...

Zastanawia mnie to nie sądzę że to dzieje się cos złego ale ciekawa jestem czy wy tez macie takie dziwne przypadki.
Też mam takie ciemne nieregularne,grudkowate brodawki jakby opuchnięte i zaczynają mi się sutki robić twarde,duże zbite.Ale nie zawsze tak mam

niunia
Fajny brzuchol

Cytat:
Nadrobiłam, widzialam ze pisałyście o pozycjach ;D ja ogólnie nie musze męża namawiać, on ma ZAWSZE! ochote.. nie czaje tego, nawet jak jest zmęczony
To teraz mój tz może Twojemu rękę podać.On zawsze może 24 h/na dobę 365 dni w roku

Mój dzisiaj do mnie mówi że co on ma zrobić jak ja go tak cały czas podniecam
Normalnie wieczny namiot w kroku

Ale się uśmiałam z WAS i tż i tych tekstów i opisów pozycji

anka Też czasem mnie pobolewa tak okresowo brzuch,ale przechodzi

Agnieszka Na pewno jest ok

Gratki za tygodnie i miesiące

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Nadrobiłam,lekko nie było .Padam
Tyle się działo na wątku

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-13, 14:40   #2392
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
czytałam o tym na necie i tam wyczytałam że to normalne bo macica się rozciąga, na innych stronach piszą że to objaw niepokojący do natychmiastowego zgłoszenia się na izbe przyjęć
nie wiem, nie wiem... ten ból to dosłownie jak przed okresem, zapowiedź masakrycznego bólu, czasem ból jest nie do zniesienia, kolana robią mi się jak waty i wierce się po całym łóżku, dopiero jak tabletke wezmę przechodzi.
Ojjj ja tak strasznie to aż nie mam Powiedz o tym przy następnej wizycie swojemu gin może coś poradzi.
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

Kurcze, ale się zdenerwowałam. Poszedł wczoraj dziad na piwo i przehuśtał 100zł, a kafelkarzowi to nie ma z czego zapłacić
na męża
Stary 2013-07-13, 15:06   #2393
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za ten żel zapłaciłam 15zł mniej więcej wszedzie ceny są podobne

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Domi,zwariowane Dajcie trochę libido NAPALONE!!!

Też mam takie ciemne nieregularne,grudkowate brodawki jakby opuchnięte i zaczynają mi się sutki robić twarde,duże zbite.Ale nie zawsze tak mam

niunia
Fajny brzuchol

To teraz mój tz może Twojemu rękę podać.On zawsze może 24 h/na dobę 365 dni w roku

Mój dzisiaj do mnie mówi że co on ma zrobić jak ja go tak cały czas podniecam
Normalnie wieczny namiot w kroku

Ale się uśmiałam z WAS i tż i tych tekstów i opisów pozycji

anka Też czasem mnie pobolewa tak okresowo brzuch,ale przechodzi

Agnieszka Na pewno jest ok

Gratki za tygodnie i miesiące

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Nadrobiłam,lekko nie było .Padam
Tyle się działo na wątku
Po pierwsze wcale nie jesteśmy napalone

WIECZNY NAMIOT W KROKU trzymajcie mnie bo pierdzielne !

Tutaj nie ma "śmiacia" dziewczyny miały problem z seksem trzeba było doradzić jakie pozycje najlepsze
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 15:20   #2394
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam sobotnio
Wczoraj byłam zapisać się na tą szkołę rodzenia i już jedna zajęcia zaliczyłam. A następne mam od 9 września przez 4 tygodnie. Na wczorajszych była fizjoterapeutka m.in. pokazywała jak ćwiczyć na piłce i muszę męża poprosić, żeby mi moją napompował, to sobie będe używać. Pózniej położna gadała...w sumie wszystko to co juz wiem, no ale wysiedziałam jakoś do końca, ponad 2h to trwało a upał straszny Miała taką lalę o wielkości małej dzidzi (3,5kg) ubraną w pajacyka i dawała każdemu potrzymać, najpierw pokazywała jak...było 4 facetów i oczywiście musiało dwóch zażartowac, że im z rąk spada Oglnie było spoko tylko trochę za długo...

Oczywiście zaliczyłam też zakupki dla małej i siebie zrobię fotki i Wam pokażę nowe łupy...w sumie na początek ciuszków to mi już chyba starczy...trzeba się teraz rozglądać za wanienką, materacem i innymi akcesoriami i kosmetykami. Ale oczywiście jak będą dalej wyprzedaże to się nie powtrzymam i będę kupowała wieksze rozmiary...

Gratuluję kolejnych tygodni ciąży

Witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Witamy się z Niną w 25tym tygodniu!

Wczorajsza wizyta mega szybka. Wyniki ok. Co prawda morfologia poleciała w dół, ale tragedii nie ma. Dostałam końską dawkę żelaza - 2x2 tabletki dziennie do odwołania. Poza tym na wadze +0,8kg od ostatniej wizyty (w sumie +4,2kg).
W badaniu wszystko ok, więc moje uczucie schodzenia małej w dół to pewnie po prostu puszczanie więzadeł i przygotowywanie się macicy. Szyjka długa i twarda
Z racji, że nie miałam jeszcze echa, zrobił mi szybkie usg. Niestety ognisko w serduszku wciąż jest, także czekam na echo Im bliżej tym bardziej się boję
Poza tym wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon!
Żadnych pomiarów nie robił, więc nie wiem, ile Mała waży. Pewnie zrobi na następnej wizycie.
rybko, dopisz mi proszę wizytę 08.08., godz. 17.20

Aaa, zapytałam, czy na zwykłym usg byłoby widać rozszczep podniebienia. Powiedział, że tak
Więc spokojnie, mamy śliczne zdrowe dzieciaczki!

Po wizycie byliśmy na zakupach i kupiłam parę rzeczy Nieważne, że nie będziemy mieli co jeść - ważne, że Nina ma piękne jeanski

Oto łupy:

Załącznik 5322600

Załącznik 5322601

Załącznik 5322602

Załącznik 5322603

+ dwie pary tyci skarpetek

udanej wizyty i kolejnego tygodnia!!

Świetne zakupy

Cytat:
A I chciałam Wam w koñcu pokazać jak moje dziecko dziennie rano przeciagajac sie - deformuje mamie brzuch )
Dzis udalo mi sie cyknac fotke bo zwykle ucieknie zanim odpale aparat Załącznik 5322719

Oja ale się wygina Majeczka

Apropo wyprzy w Nexcie umnie jeszcze nie ma ale prawie codziennie sprawdzam w necie...

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki. Były nadzwyczaj potrzebne.

Mój Prof. pojechał na wesele i zapomniał mnie poinformować, ale jego podwładna (najlepszy lekarz jakiego znam jeśli chodzi o podejście) zrobiła usg.
Pomierzyła Robaka, wszystkie przeplywy i wyszło, źe wszystko z nim ok. Do OM spoznia sie już tylko tydzień, nie 15 dni.
Waży 501g i znużony moim zachowaniem ziewał jak ja płakałam ze szczęścia. Obie stopy i ręce przy buzi. Paluchami od nogi drapał się w nos.
Poprosiłam o chwilę z nim i Pani dr wlaczyla mi 3d/4d. Jest podobny do siostrzyczki .
A to wszystko na nfz, w szpitalu.

Jestem taka szczesliwa. Godzinę wylam.
I choć leje deszcz, nic się nie liczy. Tylko on i jego zdrówko.

świetne wieści Dzidzia - bardzo się cieszę

Antibia współczuję infekcji oby szybko przeszła... a synuś przystojniaczek

Niunia32 a to Ci uoarciuszek w brzusiu siedzi, najwazniejsze, że wszystko jest ok

Malinka Łucja - bardzo ładnie

Kathrin Von Hexe udanej wizyty!

Niedługo jadę po małża do pacy a później robimy sobie grilka zamiast obiadu
Stary 2013-07-13, 15:33   #2395
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry

Załącznik 5323878

Załącznik 5323877

widać ślicznie że rośniecie

Cytat:

A czemu nie? Ładna jest Ja bym ubierała Ja się tylko zastanawiam bo mój TŻ zawsze mówił ze on nie potrzebuje dodatkowych dopalaczy typu bielizna żebym mu się podobała

Kurcze za tydzień o tej porze będę już mężatką nie docieta to do mnie jeszcze ale bardzo się ciesze
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 15:39   #2396
Azealia
Raczkowanie

Życzę Wam żebyście po weselu znalazły tyle siły, żeby skonsumować małżeństwo.
Ja jak wpadłam do pokoju który mieliśmy w pakiecie do sali, była 8 rano, to padłam na łóżko i zasnęłam, Mążul jeszcze czekał na dole aż kierowca zabierze ostatnich kumpli, przyszedł, obudziłam się i mówię: kochanie zdejmij ze mnie tą ciężką suknię (od 15 dnia poprzedniego, do prawie 8 rano przybyło jej tonę )
On mnie kulturalnie rozpiął, a ja kulturalnie padłam na twarz
Jak się obudziliśmy 2h później to wspólna kąpiel (z tymże ja miałam nogi poza wanną z powodu wielkich odcisków), szybkie śniadanie na sali i do domu szykować garden party na poprawiny
Stary 2013-07-13, 15:44   #2397
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę Wam żebyście po weselu znalazły tyle siły, żeby skonsumować małżeństwo.
Ja jak wpadłam do pokoju który mieliśmy w pakiecie do sali, była 8 rano, to padłam na łóżko i zasnęłam, Mążul jeszcze czekał na dole aż kierowca zabierze ostatnich kumpli, przyszedł, obudziłam się i mówię: kochanie zdejmij ze mnie tą ciężką suknię (od 15 dnia poprzedniego, do prawie 8 rano przybyło jej tonę )
On mnie kulturalnie rozpiął, a ja kulturalnie padłam na twarz
Jak się obudziliśmy 2h później to wspólna kąpiel (z tymże ja miałam nogi poza wanną z powodu wielkich odcisków), szybkie śniadanie na sali i do domu szykować garden party na poprawiny
Ja na szczęście mam tylko obiad bez tańców więc myślę że na noc poślubną siły będą chyba że TŻ za dużo wypije i mi zaśnie
Stary 2013-07-13, 15:46   #2398
Azealia
Raczkowanie

Hehe na śpiocha to może być ciężko
U Ciebie pewnie nie będzie kłopotu, ale u Miki to już bym się zastanowiła czy będą siły na fiku miku

PS. Tytuł wątku o skakaniu po jajniku mi wyjątkowo pasuje, bo dzisiaj Ninu sobie upatrzyła jeden i mnie po nim naparza..
Stary 2013-07-13, 15:52   #2399
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe na śpiocha to może być ciężko
U Ciebie pewnie nie będzie kłopotu, ale u Miki to już bym się zastanowiła czy będą siły na fiku miku

PS. Tytuł wątku o skakaniu po jajniku mi wyjątkowo pasuje, bo dzisiaj Ninu sobie upatrzyła jeden i mnie po nim naparza..
Jak mi TŻ zaśnie to go zaatakuje rano
Najwyżej jest jeszcze takie rozwiązanie żeby wyskoczyć w trakcie wesela na małe co nieco tylko nie wiem jak to u nich logistycznie by wyszło.
Moja ciotka po północy zmieniała suknię ślubną na lodowe meksykańskie ciuchy i jakoś im się wtedy z mężem zniknęło na dłuższa chwilę
Stary 2013-07-13, 15:56   #2400
Azealia
Raczkowanie

Ojjj u mnie niestety nie było szans... Ten apartament który mieliśmy nad salą- zwany dla nowożeńców miał sejf i szafę więc tam wylądowały koperty i prezenty. Koło 21 wyszliśmy z sali bo Mążul chciał zmienić koszulę, a ja chciałam poprawić makijaż i fryz, nie zdążyłam jeszcze znaleźć kosmetyczki a tu już było pukanie do drzwi bo goście chcą się napić, zatańczyć, ciągle coś. Uwierz, że ja na własnym weselu zjadłam obiad, 1 ciepły posiłek i wypiłam może w sumie 1 lampkę wina - a mieliśmy obiad + 5 ciepłych dań, stół szwedzki, wiejski i owocowy z fontanną czekoladową + open bar. I nie skorzystałam niemal z niczego! Jak teraz oglądam zdjęcia to mi ślinka cieknie, wszyscy mówili że wszystko było pyszne, a mnie nie było dane. To samo TŻtowi...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości