|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Zaglądam tu, ale sama nie wiem co pisać, brak mi słów
![]() ![]() czerwieclipiec zazdroszczę! tego, że tyle jesteś w stanie zrobić co dzień , mnie nawet ogarnianie bloga zniechęca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może spróbuj mojej metody (niekoniecznie z uzewnętrznianiem się na forum, na kartce też powinno działać ![]() Ponieważ robię tak systematycznie (czasami głównie dlatego, żeby Dziewczyny miały co czytać - podobno lubią ![]() Pierwszy z brzegu. Taka drobnostka jak odżywka do paznokci przestała mi wylatywać z głowy. Przypominam sobie o niej najpóźniej pod koniec dnia, kiedy myślę nad listą zrobionych, a wtedy jest miłym i szybkim sposobem na realizację jeszcze jednego punktu. ![]()
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-07-11 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Przyczajenie
|
Podoba mi się to. Widząc Twoje postępy mam żal do siebie , że się lenię i to mnie motywuję :P Więc publicznie ogłaszam, będę dziś ćwiczyć pół godziny. Ooo, i że dziś zasnę przed północą, pora się wysypiać, wakacje w końcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię je. ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Polowanie udane. ![]() ![]() Właśnie myślałam dziś o tym, co mogłoby poprawić Ci nastrój i też pomyślałam o sporcie. O ile się nie jest akurat przeziębionym.. I to też chyba sposób, żeby się upewnić czy zastrzyk endorfin działa na nas jak trzeba, robi się fajnie i wraca energia., czy jednak nie- znak, że coś się zaczyna rypać. Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2013-07-11 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zadomowienie
|
Zrobione:
* śniadanie * odżywka - paznokcie * czytanie Dawkinsa - koniec * składanie ciuchów + porządek w szafce * praca nad zleceniem (lil) * upload wyników pracy * mail do firmy S. * telefon do dentysty * góra prasowania * pomoc ojcu z kompem * reorganizacji szafy ciąg dalszy * sałatka morelowa * ładowanie akumulatorków * telefoniczna narada nad zleceniem * praca nad zleceniem - poprawka i upload * małe zlecenie - połknięte w całości * kuchenne przesypywanie * mail w sprawie oferty pracy (zwłoka 4 dni ![]() * pobieranie plików od G. * rozkmina - ubezpieczenie * różowa kąpiel - idę ![]()
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-07-11 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje polowanie też udane, szczególnie jestem zadowolona z butów, które mnie urzekły i są mega wygodne, choć wysokie. Sport - konieczny jako antidotum, a szerzej w ogóle wysiłek, rozruch, wypełnienie czasu, dynamizm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
Żaby:
- mechanik - umówiony termin na wtorek - lekarz - wizyta była, leki wykupione, teraz oczekiwanie na poczatek kuracji - ksiazka - drugi tom przeczytany - stowarzyszenie: napisać protokół jak najszybciej, artykuł po weekendzie - drzwi: kupić - francuski: choć jedna lekcja... - sport - w sobotę przed południem fitness!!!! Co chcę zrobić w najbliższym czasie (przyjemności) - dokończyć ksiażkę (trzeci tom) - pójść do: Haka Bar (Bracka), Kubek w Kubek (Mokotów), Instalacje (Jazdów, plener) - kino letnie!!! wybrać film, znaleźć czas, zaplanować (ktoś może chciałby się umówić? ![]() - zebrać drużynę do kometki i umówić się na rozgrywki w którymś z parków - obejrzeć Jeźdźca znikąd Zaba na dziś - protokół dla stowarzyszenia. Swoją drogą, jakie to typowe dla mnie. Najpierw wyrazam zgode na przejecie wiekszej ilosci obowiazkow, potem zostaje wybrana w glosowaniu (!), a potem zamiast sie cieszyc z zaufania, narzekam, ze mam wiecej pracy. Wczesniej patrzylam na to jak na mile wyzwanie, a teraz jak na odrzucajaca zabe. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Rozeznanie
|
Ja chcę na kino letnie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Rozeznanie
|
Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Ja siedze w pracy, glowa mnie boli i marze o weekendzie i lozku. ale przynajmniej docenie weekend:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Fairy, mam podobnie z radiem jak Ty z raportem. Przez prawie miesiac nie zrobilam nic:/ a mialam czas. Jakos to tak dziala, z poczatku fajne, a potem przeradza sie w zabsko. Moze to dlatego, ze jestesmy ambitne i pociagaja nas wyzwania, ale jak trzeba nad czyms przysiasc przestaje byc atrakcyjne, bo wymaga wysilku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
ja dzis ostatni dzien w pracy!!
zapieprzam jak mroweczka, ale calkiem niezle mi idzie ![]() W ogole zrobilam dzis mega szalona rzecz ;p ale stwierdzilam, ze jak sie nie probuje, to marzenia sie nie spelniaja;p Napisalam maila do agenta jednego z aktorow, czy moze przeslac moja prosbe bezposrednio do niego - prosbe o spotkanie w londynie. hehehe, szanse sa mniejsze niz 0,00001%, ale co tam ![]() poza tym to przygotowuje sie pomalu do wylotu - pakuje niektore dobiazgi, szykuje liste zakupow na jutro...nie moge niczego zapomniec, a najbardziej stresuje mnie fakt, ze musze wziac laptopa sluzbowego i na prywatnego nie bedzie juz miejsca, wiec de facto rozstaje sie poniekad z moim zyciem, zainteresowaniami, planami, stronami, ktore mialam odwiedzic, artykulami do przeczytania itd itp. A w tym wszystkim musze jeszcze kopiowac te elementy, ktore sa mi niezbedne - blog, muzyka zdjecia itd. musze odwiedzic tez bank, poczte, fryzjera (kupic farbe)... ogolnie nie jest to moze duzo, ale troche panikuje. Wczoraj byla ostatnia joga - myslalam, ze nie dam rady na poklutych lapkach, ale cos tam sie udalo zrobic. zaluje tylko, ze zarowno wczoraj jak i przedwczoraj po powrocie zjadlam paczke wafli ryzowych...niby tylko 370kcal, ale juz czuje, ze moj brzuch nie jest zadowolony z tego. Wiec..musze sie bardziej kontrolowac. Po powrocie do domu mam nadzieje, ze mama bedzie miala dla mnie tylko miecho i warzywa i do slubu jeszcze schudne. w ogole...jutro (co prawda nie dokladnie jutro, bo za tydzien) chcemy wybrac sie gdzies by uczcic nasza rocznice. szczerze mowiac, to mamy troche watpliwosci co teraz mamy swietowac bo beda az 3 rocznice ![]() ![]() musze sie tez umowic na pilates z mama - kupilysmy sobie karnet na miesiac do jakiegos klubu. musze sie tym zajac, bo i tak mam wrazenie, ze juz pozno i sie nie zalapiemy na zadne fajne zajecia. jeszcze tylko dodam, ze od 4 dni jest u nas okolo 25 stopni w dzien i ok 18 w nocy. czysta radosc chodzic w koncu po miescie w sukience, sandalkach i nie stresowac sie, ze sie zamarznie jak sie wyjdzie w samym swetrze. Czuje radosc na mysl o ilosci sloneczka z jaka mam teraz stycznosc (pomijam to, ze siedze teraz w pomieszczeniu, ktore mogloby miec tytul 'ciemnia' i nie wyjde stad az do 18stej). zauwazylam tez, ze nie robie ostatnimi miesiacami list. tzn robie w zyciu, ale nie takie jak kiedys. Mozna to porownac do tego co Czerwiec napisala o swoich listach - niektore z jej czynnosci weszly w nawyk, sa jako codzienny element. u mnie takich elementow jest coraz wiecej, zreszta juz chyba jakis czas temu o tym pisalam. takze - pielegnacja podstawowa, sprzatanie w domu, prania, lazienki, dbanie o wlosy, podlewanie kwiatkow, hodowla kielkow, robienie sokow, czy depilacja sa rzeczami, ktore robie machinalnie, codziennie, albo co dwa dni, lub jak tam nalezy. sa po prostu czescia moich rutyn. zastanawiam sie jak do tego doszlo...ale nie umiem powiedziec. jak wpadne na to, to sie z wami podziele. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Rozeznanie
|
Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Nebula, ale pozytyw od Ciebie bije, tak trzymaj
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4633 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
o cholercia, naprawde? to az specjalnie chyba przywioze ksiazke o sushi, ktora dostalismy jako na prezent slubny od rodzicow! duzo tam ciekawostek, mama ndzieje, ze chcecie sie czegos nauczyc ;D Macie mate ? czy to tez mam przywiesc? to chyba grosze kosztuje, no ale pytam w razie co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Rozeznanie
|
ją mam mate, kieedys kupiłam jako ozdobe mojego pokoju w czasach nastoletnich :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |||
Zakorzenienie
|
Hej!
Jakaś senność i bezwład ogarnęły mnie po powrocie do domu... Nie chce mi się nigdzie wychodzić i nic robić, na pewno będę raczyć się winem i książką. Cytat:
Cytat:
Najpierw się cieszę, bo wyzwanie, wyróżnienie, szansa, żeby się czegoś nauczyć/wykazać. A potem traktuję to jak najgorszą katorgę! Cytat:
Nie dziwię się, że przed wyjazdem jesteś poruszona, ja zawsze jestem mega niespokojna i mam poczucie totalnej utraty kontroli ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czuję się jakaś taka nieogarnięta życiowo...chyba mi z tym źle ![]()
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Ja ciągle odkładam.....wszystko...i na wieczne nigdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Analizując nasze tutaj liczne wypowiedzi, wydaje mi się, że spora część osób ma podobnie (wiem, że to nie jest pocieszające ![]() Przez większość czasu czuję, że płynę z prądem, a nawet jak się muszę namęczyć, to nie po to, by płynąć pod prąd, lecz by pozwolić się prądowi porwać dalej... W każdym razie trzeba pamiętać, że branie innych jako punkt odniesienia dla swojej inności na minus - to jest myślenie zawsze obarczone błędem wrażenia. A z praktycznych rzeczy - wydaje mi się, że w sytuacji, gdy nie ma takiego naturalnego przekonania co do tego, co się chce, to jedyne, co pozostaje, to jakaś decyzja jednak - wysiłek woli... Patrząc na Ciebie z zewnątrz nie powiedziałabym o Tobie, tak jak Ty o sobie (studia, przerwanie pracy, rekrutacja na staż, wybór stażu, wyjazd, fajny TŻ, wspólne podróże - brzmi mega fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, wiem...nie powinnam patrzeć na innych ![]() Wiem, że wszystko brzmi fajnie i ogólnie...to jest fajnie, nie narzekam (powiedziałam, że nie będę, więc nie narzekam), tylko mi trochę smutno w momencie gdy spotykam kogoś bardzo zainteresowanego daną dziedziną, który wie dokładnie jaką ścieżkę chce obrać i ten ktoś pyta jakie mam plany po praktykach, a ja: "yyyy..." ![]() Aż mi się gadać odechciewa z tym kimś, bo jeszcze zada mi znów takie krępujące pytanie ![]()
![]() |
#4642 |
Raczkowanie
|
Mam siebie dosyć. Ze stresu nie wysypiam się, nie ćwiczę, za to jem. Nie czuję się ze sobą dobrze, więc nie wychodzę do ludzi. Dzisiaj wymówiłam się dwa razy, nazmyślałam... Muszę z tym skończyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Napisz coś o sobie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Ale Bura, ja myslisz odpowiadam cos innego? Ja wcale nie wiem gdzie bede, co bede robic, czym sie bede zajmowac i to w gruncie rzeczy jest swietne! Bo tak naprawde nie stawiasz sobie zadnych ograniczen; korzystasz z opcji, jak sie trafi cos lepszego, to nie bedziesz przeciez dazyc tylko do tego co sobie wyobrazilas, bo moze sie okazac, ze to wcale nie jest najlepsze.
Kiedys chcialam isc na architekture tylko i wylacznie. Potem chcialam studiowac tylko informatyke. Nigdy nie chcialam wyjechac do pracy za granice. Mialam wyjsc za maz za innego czlowieka. jezeli ktos sie mnie pyta co chce robic za 5 lat, to odpowiadam, ze szkoda tracic energie na rozmyslanie o tym. lepiej zajac sie terazniejszoscia i dbaloscia o to, by byla jak najlepsza. Czemu to pytanie o przyszlosc jest az tak problematyczne? Jak ktos Cie nastepnym razem zapyta, to powiedz, ze podszkolisz sie z bycia wrozka i przy nastepnym spotkaniu mu powiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zadomowienie
|
Zmieniłam trochę miejsce przebywania. Przez pogodę nie kusi za bardzo przebywanie na powietrzu, chcę to wykorzystać do pokonania kilku etapów zlecenia. Inne-niż-zwykle-otoczenie wpływa na mnie pozytywnie i staję się bardziej zorganizowana. (Moje własne biurko jest tak przesiąknięte zwlekaniem, że można by powiedzieć: śmierdzi żabą.
![]() Poza tym karmię jeszcze dwójkę ludzi, dwa psy, kota i rybki i dobrze mi z tym. ![]() Zrobione: * śniadanie * odżywka na włosy * dentysta * pakowanie się * podlewanie kwiatów * ogarnianie mojej przestrzeni * kuracja antybakteryjna * zakupy apteczne * sałatka owsiankowa * czytanie - optymizm * odżywka na paznokcie * dojazdy * odgrzewany obiad * wieczór filmowy * życzenia dla A. * łosoś na parze z bazylią * jedzenie porzeczek * narada nad zleceniem * maska na stopy
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przecież teraz Ty masz w planach skończyć doktorat, wiesz dokładnie gdzie będziesz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4647 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio natknęłam się na artykuł o młodych bezrobotnych. Laska 3 języki, 2 kierunki, zagraniczne staże i nie może sobie znaleźć pracy. Strasznie mnie to ubodło, bo ja nie mam nic z tego, więc z czym do ludzi? Powtarzam sobie, "nie porównuj się, rób to co konieczne teraz", ale potrzebuję jakiegoś wsparcia z zewnątrz, że nie spieprzyłam sobie życia tak do końca i jeszcze się odkuję. Chcę wrócić do stanu i uczuć gdy byłam dzieckiem, najlepsza w klasie, zawsze ta co wiedziała, do poczucia bycia mądrą. Zagubiłam to na kilka lat i chcę to odnaleźć. Wczoraj przerosłam samą siebie ![]() posprzątałam - 1h poćwiczyłam - 50min rytuał wannowy - ze 30 min obijanie się przed kompem - ze 40min francuski - 20min (powtórka) Poprostu wow! ![]() Plany na weekend: - fitness - grill ze znajomymi (jak pogoda popsuje tę opcję to jakieś inne przyjemne spędzenie czasu) - ogarnąć montowanie do radia - pojeździć na moto (zależne od pogody) Generalnie planuję wypocząć, a od poniedziałku ruszyć z licencjatem- godzina dziennie wieczorem. W niedzielę ktoś, coś? ![]()
"Nie każde działanie przynosi szczęście, ale nie ma szczęścia bez działania" Edytowane przez inga86 Czas edycji: 2013-07-13 o 08:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4649 |
Rozeznanie
|
Trochę się ochłodziło, ale nie jest źle. Widzę, że złagodzili prognozy opadów. I weź tu coś zaplanuj.
![]() W poniedziałek idę na test analityczny do firmy, gdzie złożyłam podanie. Zrobię sobie jakiegoś GMATa dla rozgrzewki w weekend. Trzymajcie kciuki. ![]() Co ze spotkaniem? Kilka osób na ochotę jutro po południu. Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2013-07-13 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Raczkowanie
|
Ciekawy wątek, dotyczacy równeiż mnie... pewnie tu zakotwiczę.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.