Okres podczas wakacji :cc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 13:51   #1
kasia heh
Przyczajenie

Okres podczas wakacji :cc

Witam. W przyszłym miesiącu jadę na wakacje do Grecji niestety wypadnie mi w tym czasie okres... Najpierw czeka mnie około 40 godzinna podróż a potem plażowanie. Przesunięcie okresu nie wchodzi w grę. Czy tampony byłyby dobrym rozwiązaniem? Zawsze używałam podpasek i byłaby to moja pierwsza "przygoda" z tamponami. Wydaje mi się, że to chyba jedyne i najlepsze rozwiązanie jednak nie jestem pewna czy dobrze się sprawdzi i czy nic nie będzie przeciekało. Co o tym sądzicie? Czy z tamponami mogę spokojnie pływać w morzu? Nie chciałabym zepsuć sobie przez okres całego wyjazdu...
kasia heh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 14:13   #2
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Okres podczas wakacji :cc

Cytat:
Napisane przez kasia heh Pokaż wiadomość
Witam. W przyszłym miesiącu jadę na wakacje do Grecji niestety wypadnie mi w tym czasie okres... Najpierw czeka mnie około 40 godzinna podróż a potem plażowanie. Przesunięcie okresu nie wchodzi w grę. Czy tampony byłyby dobrym rozwiązaniem? Zawsze używałam podpasek i byłaby to moja pierwsza "przygoda" z tamponami. Wydaje mi się, że to chyba jedyne i najlepsze rozwiązanie jednak nie jestem pewna czy dobrze się sprawdzi i czy nic nie będzie przeciekało. Co o tym sądzicie? Czy z tamponami mogę spokojnie pływać w morzu? Nie chciałabym zepsuć sobie przez okres całego wyjazdu...
tampony są dobrym rozwiązaniem, tylko musisz pamiętać zeby często je zmieniać. A powiedz w tym miesiącu mialas już okres? bo dobrze by było, żebyś najpierw poćwiczyła aplikację tampona, na początku możesz miec niewielkie problemy i najlepiej przecwiczyc to na spokojnie w domku
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 14:17   #3
silver17
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasia heh Pokaż wiadomość
Moja siostra przez prawie 10 lat mieszkała w Grecji i za każdym razem używała tamponów. Wtedy mogła spokojnie kąpać się w morzu, opalać i wykonywać codzienne czynności bez obaw Mówiła też że nie wyobraża sobie używania podpasek, ponieważ tam jest za gorąco na coś takiego dlatego używała tamponów
silver17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 14:22   #4
cocpasz
Przyczajenie

W takim razie nie masz wyjścia, musisz "polubić się" z tamponami. Zostało jeszcze trochę czasu, więc kup sobie jakieś lepszej firmy, polecam te z aplikatorem (!). Postaraj się dobrać jak najlepiej odpowiadające Twoim potrzebom.. na początek dobre są te małe, ale jeśli masz obfite krwawienie i chcesz z nimi pływać, to zdecyduj się na większe, żeby nic nie przemokło. Osobiście używam tamponów i jestem zadowolona.. czasem jednak daję sobie odpocząć i kiedy nigdzie nie wychodzę, zakładam podpaskę Jestem bardzo wrażliwa i mam obfite krwawienia, jednak nie narzekam na problemy. Zdarzyło się z dwa razy, że przeciekło, ale to wina za małych tamponów albo tego, że za rzadko je zmieniałam (impreza). Biegnij do sklepu

Edytowane przez cocpasz
Czas edycji: 2013-07-13 o 14:23
cocpasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 14:22   #5
moolly
Raczkowanie

Ja używam tamponów od lat, na początku trochę sie denerwowałam i zakładalam tez podpaske, podpaska zawsze byla czysta wiec mam pewność że tampony sa skuteczne. Ja używam OB, ale moje koleżanki na początku stosowały tampaxy bo maja taki aplikator, może spróbuj z nimi na początku ale ja bym radzila zaopatrzyć sie w rózne tampony, małe, srednie i duże bo nigdy nie wiadomo jak będzie ci najlepiej a wątpię żebyś w Grecji chciała latać po sklepach i kupować tampony, przezorny zawsze ubezpieczony Na noc jednak ja używam podpasek, chce trochę odpocząć od tamponów, kiedy siedze w domu to tez raczek podpaski mi wystarczą.
Miłych wakacji !

Stressed depressed
But well dressed
moolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:42   #6
micraneska
Zadomowienie

Używam tylko tamponów, z podpaskami nigdy się nie lubiliśmy (zawsze mi w czymś przeszkadzały). Podczas tak długiej podróży na pewno nie będą Ci przeszkadzać,
używam OB - zaczynałam od tamponów z aplikatorem, od takich powinnaś zacząć
Też na początku zakładałam dodatkowo podpaskę, i Tobie też bym radziła na taką długą podróż jakąś cienką dodatkowo założyć (będziesz wiedzieć kiedy tampon zacznie przeciekać).
A co do kąpieli - to tampony w niczym nie przeszkadzają, w takim sytuacjach są niezastąpione.

Louis de Funès
micraneska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 16:28   #7
angela2602
Raczkowanie

Moja pierwsza przygoda z tamponami zakończyła się na pogotowiu z zespołem wstrząsu toksycznego, więc to wcale nie jest tak kolorowo i bezproblemowo u każdego, trzeba o tym pamiętać.

Dobrze by było, gdybyś sobie przetestowała to wcześniej. Inaczej pewnie nie ominie Cię stres, że coś przecieknie, wypadnie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 18:33   #8
_stardust
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angela2602 Pokaż wiadomość
Moja pierwsza przygoda z tamponami zakończyła się na pogotowiu z zespołem wstrząsu toksycznego, więc to wcale nie jest tak kolorowo i bezproblemowo u każdego, trzeba o tym pamiętać.

Dobrze by było, gdybyś sobie przetestowała to wcześniej. Inaczej pewnie nie ominie Cię stres, że coś przecieknie, wypadnie...
a czytałaś wczesniej ulotkę?
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 20:01   #9
bentkuff
Zadomowienie

Tampon- dobre są o.b z otoczką silk touch do tego założyć jakąś wkładkę lub cienką podpaskę na pierwszy raz, żeby w razie braku możliwości korzystania z toalety nawet jak tampon przesiaknie po paru godzinach to nic ci nie ubrudzi. Ja pierwszy raz założyłam tampon bez aplikatora i uważam, że są dobre. Jeżeli masz obfite miesiączki to możesz zakupić większy rozmiar (jeżeli nie jesteś dziewicą bo inaczej przy wyciaganiu może obcierać), ale te mini czy light sa równie chłonne i dobrze sie sprawdzaja. Warto przeczytać ulotkę przed aplikacją, zachować zasady higieny i bawić się na wycieczce
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 23:50   #10
angela2602
Raczkowanie

Okres podczas wakacji :cc

Cytat:
Napisane przez _stardust Pokaż wiadomość
a czytałaś wczesniej ulotkę?
Czytałam, przecież musiałam sie dowiedzieć jak to działa ( użyłam tampaxa) Wiedziałam, ze może to wystąpić, ale nie sądziłam ze akurat u mnie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości