|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Okres podczas wakacji :cc
Witam. W przyszłym miesiącu jadę na wakacje do Grecji niestety wypadnie mi w tym czasie okres... Najpierw czeka mnie około 40 godzinna podróż a potem plażowanie. Przesunięcie okresu nie wchodzi w grę. Czy tampony byłyby dobrym rozwiązaniem? Zawsze używałam podpasek i byłaby to moja pierwsza "przygoda" z tamponami. Wydaje mi się, że to chyba jedyne i najlepsze rozwiązanie jednak nie jestem pewna czy dobrze się sprawdzi i czy nic nie będzie przeciekało. Co o tym sądzicie? Czy z tamponami mogę spokojnie pływać w morzu? Nie chciałabym zepsuć sobie przez okres całego wyjazdu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okres podczas wakacji :cc
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
W takim razie nie masz wyjścia, musisz "polubić się" z tamponami. Zostało jeszcze trochę czasu, więc kup sobie jakieś lepszej firmy, polecam te z aplikatorem (!). Postaraj się dobrać jak najlepiej odpowiadające Twoim potrzebom.. na początek dobre są te małe, ale jeśli masz obfite krwawienie i chcesz z nimi pływać, to zdecyduj się na większe, żeby nic nie przemokło. Osobiście używam tamponów i jestem zadowolona.. czasem jednak daję sobie odpocząć i kiedy nigdzie nie wychodzę, zakładam podpaskę
![]() ![]() Edytowane przez cocpasz Czas edycji: 2013-07-13 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja używam tamponów od lat, na początku trochę sie denerwowałam i zakładalam tez podpaske, podpaska zawsze byla czysta wiec mam pewność że tampony sa skuteczne. Ja używam OB, ale moje koleżanki na początku stosowały tampaxy bo maja taki aplikator, może spróbuj z nimi na początku ale ja bym radzila zaopatrzyć sie w rózne tampony, małe, srednie i duże bo nigdy nie wiadomo jak będzie ci najlepiej a wątpię żebyś w Grecji chciała latać po sklepach i kupować tampony, przezorny zawsze ubezpieczony
![]() Miłych wakacji ! ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Używam tylko tamponów, z podpaskami nigdy się nie lubiliśmy (zawsze mi w czymś przeszkadzały). Podczas tak długiej podróży na pewno nie będą Ci przeszkadzać,
używam OB - zaczynałam od tamponów z aplikatorem, od takich powinnaś zacząć Też na początku zakładałam dodatkowo podpaskę, i Tobie też bym radziła na taką długą podróż jakąś cienką dodatkowo założyć (będziesz wiedzieć kiedy tampon zacznie przeciekać). A co do kąpieli - to tampony w niczym nie przeszkadzają, w takim sytuacjach są niezastąpione.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moja pierwsza przygoda z tamponami zakończyła się na pogotowiu z zespołem wstrząsu toksycznego, więc to wcale nie jest tak kolorowo i bezproblemowo u każdego, trzeba o tym pamiętać.
Dobrze by było, gdybyś sobie przetestowała to wcześniej. Inaczej pewnie nie ominie Cię stres, że coś przecieknie, wypadnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Tampon- dobre są o.b z otoczką silk touch do tego założyć jakąś wkładkę lub cienką podpaskę na pierwszy raz, żeby w razie braku możliwości korzystania z toalety nawet jak tampon przesiaknie po paru godzinach to nic ci nie ubrudzi. Ja pierwszy raz założyłam tampon bez aplikatora i uważam, że są dobre. Jeżeli masz obfite miesiączki to możesz zakupić większy rozmiar (jeżeli nie jesteś dziewicą bo inaczej przy wyciaganiu może obcierać), ale te mini czy light sa równie chłonne i dobrze sie sprawdzaja. Warto przeczytać ulotkę przed aplikacją, zachować zasady higieny i bawić się na wycieczce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Okres podczas wakacji :cc
Czytałam, przecież musiałam sie dowiedzieć jak to działa ( użyłam tampaxa)
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.