|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udało mi się wysprzątać łazienkę ![]() Coś moja niunia nie chce spać w łóżeczku nie ma to, jak u rodziców w łóżku
|
||
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ja się w końcu dopadłam do lapka, bo mama pojechała - ale najpierw wyczyściła mi domek na błysk i wyprasowała pranie, z którym "męczyłam" się 3 dni
kochana kobietka ![]() Nawet nie wiem, co mam teraz robic, tż gra na kompie, a ja siedzę taka zmulona, że szok (przybij piątkę, kejt )Coś przeczytałam o tym, że kobietom przed porodem jeszcze bardziej szaleją hormony, może maleńkimi krokami u mnie coś się zbliża, bo tak mi wali na łeb od paru dni, że szok. Dzisiaj od rana na wku.rw.ie takim chodzę, że lepiej, żeby nikt się nie odzywał. Aa, no i mama powiedziała, że brzuch mi się obniżył oby, było by fanie, jeszcze ze 3, 4 tygodnie i mały może, a nawet musi wyłazic
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domku.. byliśmy na pierogach ruskich i z jagodami u mojej mamy
Ogólnie to zmęczona jestem.. nogi bolą, brzuch ciężki..nawet siedzieć mi niewygodnie. Widzę, że dzisiaj bardzo spokojnie.. niewiele nadrabiania..ufff Odebrałam też wyniki moczu i nie widać nic niepokojącego.. ![]() Cytat:
![]() nie przeczę.. już nie pierwszy raz miałam problem z siuśkami ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma prezesowej i cisza taka :P reszta spamiar albo wypoczywa, albo wije gniazda
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Co to, nikt nie rodzi?... Domcia!!! Ty mialas zaraz po szkole brac sie do roboty!!! Skylie, Dorotka, laski z Poczekalni - no nie mowcie dziewczyny, ze zgodnie z Idzi prognoza luzujecie na weekend
!!!Wlasnie wrocilismy z Rodos dzis moj maz zabral ze soba maczetę (swoja kolekcjonerska koreanska maczete, oryginal z okresu wojny ), naostrzyl ja i pooooooszedl w chaszcze skutkiem czego sciana kilkumetrowych krzewow oplecionych pnaczami winogron i podrosnietych pokrzywą powyzej pasa przestala otaczac naszą piekna, kamienna altane, niestety pomyslowo pozbawiona dachu ![]() Okazalo sie, ze oprocz poteznej wisni, z ktorej nigdy w zyciu nie zerwiemy owocow, albowiem siega do nieba, oraz kilku ton winogron, mamy jeszcze wsrod chaszczy czarna porzeczke, jezyny oraz agrest Aaaaaaaaaa, i RÓŻĘ Po powrocie spedzilam godzinke karmiac Lilo, ktora ma ostatnio lepsze dni i PRAWIE jest w stanie wyssac sama do syta, bez pomocy Towarzysza Laktatora - i wlasnie zjadlam zarabisty obiad przygotowany przez mąża - tak a'propos diety przy KP - SMAZONA KIELBASA ZAPIEKANA Z ZIEMNIACZKAMI, CEBULA I CZOSNKIEM, W SOSIE FRANCUSKIM Nie zebym propagowala naganne jedzenie, ale oprzec sie nie moglam; mam tylko nadzieje, ze Lilo nie ucierpi przez zlamasowatosc swojej matki rodzonej...Poprawilam herbatnikami w czekoladzie i szklaneczka karmi poema di caffe. Bosz, jak mi dobrze.Lece nadrabiac i szukac foty Zuzinki - a Wam wrzucam nasze Rodos (co z tego, ze nic nie widac oprocz dzungli roslinnosci wszelakiej, ja juz oczyma wyobrazni ogladam te kilkaset metrow urzadzone po mojemu, odgrodzone od swiata, taki kawalatek prywatnego Edenu pod cmentarnym murem - ahahaha, mieszkam kolo wiezienia i psychiatryka, a ogrodek mam pod cmentarzem cala ja )!!!
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-13 o 19:42 |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
I w gratisie nasza Lilo - ona jest taka slodka, coraz bardziej kontaktowa, skupia wzroczek juz, reaguje na glos, patrzy wprost na nas, potrafi robic zadowolone minki, polusmieszki, grymaski - no komedia
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-13 o 19:34 |
|
|
|
#2797 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Ja na początku jak się zgaga pojawiła stosowałam się do zaleceń typu: że jeść małymi porcjami, unikać słodyczy i wskazanych prod, żeby po jedzeniu sie nie schylać, żeby spać z głową wysoko itd itp. Jednak nie przynosiło to żadnego efektu. Mało tego, jak np zjem obiad o 15 i potem już nic nie zjem to zgaga potrafi i tak się pojawić ok 19.30. Wiec doszłam do wniosku, że nie mam na to wpływu i juz nie stosuję żadnych zasad. W dzień pomaga picie zimniego mleka- w nocy to nie działa- nie wiem czemu. Więc wtedy biorę tabletki.
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Oliath no nie da rady!
ja moge chcec, ale moja buba nie jest chyba gotowa |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Oli a ten Pan na zdjęciu to z więzienia czy psychiatryka?
... strasznie wygląda z tym żelastwem w ręku Ale tak zielonooo... odpoczynek murowany w takim miejscu...---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Lilo jakby wiedziała, że jest fotografowana.. świetna jest i widać, że kocha Dadisia
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi tez nie odszedl czop...:-P ![]() oliath ales sie urzadzila z tym psychiatrykiem wiezieniem i cmentarzem hahhhaha...ale malutks jest taka piekna jakie ma wloski miazga! Roxi ja jak tz zakrece teraz to sie tak zsapie ze on mi powoe noł łej hahahahahahahahaah.... |
||
|
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pogoda pod psem, więc namówiłam męża na kino
Torba do bagażnika i hulaj dusza, może hałas go wykurzy![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41776641]Misiaczka -no u nas bez zmian zapalenie pluc i ucha srodkowego wiec antybiotyk przynajmniej do czwartku.[/QUOTE] Biedny Leoś Oby szybciutko mu przeszło![]() Cytat:
Nasza działka wyglądała podobnie jak ją kupiliśmy, tyle że 10a. Teraz już można spokojnie leżaczek pod drzewkami rozłożyć No, ale u nas poza drzewkami były tylko wielkie chaszcze i pokrzywy![]() A Lilo jest słodka
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
En napisala....
" My sobie lezymy, tomek zjadl i usnal-jest tak kochany ze nie placze tylko jak cos tak lekko kwili po czym przestaje Haha na coli i chipsach, dokladnie..trzymam kciuki zeby Wasze male wyszly w koncu bo najwyzszy czas!"i ogolnie czuje sie dobrze,brzuch schodzi nie bedzie z nim problemu chociaz nadal jak w.4msc wyglada.Ale jest ok.Tz dzis ogarnial to mieszkanir i przeprowadzke ale ma do nich zagladbac no i wstepnie wychodza w pon ![]() a ja czuje sie wypluta taka...jakbym byla w pracy 10h .... |
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Wow! miałam pierwszy skurcz! Taki prawdziwy od góry brzucha
Ale w sumie nie bolał, lekko zaszczypał na dole. Wow! ![]() Oli, ale krzaczory Ja sobie wyobrażam ile tam musi być robactwa ![]() A Lilo... już jej nie będę chwalić :P |
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Weszlam na pierwsza strone chcialam cos zobaczyc i doznalam szoku ile my mamy maluszkow juz!
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za skurcz ![]() Nie ma robakow, robaki zostaly zjedzone przez KOMARY .
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn Ty pisalas ze zalatwiasz becikowe?jak ogarniesz temat to mozesz nam napisac:-*
|
|
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41776641]Misiaczka -no u nas bez zmian zapalenie pluc i ucha srodkowego wiec antybiotyk przynajmniej do czwartku.[/QUOTE] Oj biedny Leoś. Oby szybko wyzdrowial maluszek
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie z wami po kolejnym dniu upalow uffff jeszcze 3 tyg i moze mlode sie wykluwac - o ile pozalatwiam wszystkie papiery najpierw
![]() a tak na marginesie ponoc Kate rodzi - wiec cos moze sie u nas wykluje co????
|
#2810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ile będzie radości jak sobie już tam urządzicie Lilo śliczna jak zawsze
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Norbertem do domu po prawie 4 dniach i jak mi dobrze, zawsze to lepiej u siebie...
A teraz mykam na szybkie prysznicowanie i do męża do łóżka, skoro N. już śpi - mam obiecane smyranie po brzuszku - od zewnątrz, żeby nie było, świntuchy Do jutra! |
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak ma się Norbert? Lepiej?
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41776641]Misiaczka -no u nas bez zmian zapalenie pluc i ucha srodkowego wiec antybiotyk przynajmniej do czwartku.[/QUOTE]
oby szybko Leoś wyzdrowiał Buziaczki dla WasOli dziewczyny moze i chca rodzic, ale te nasze lipcowe dzieci maja wakacje, a my je porodami meczymy, no to one chociaz w weekendy sobie wolne urządzają ![]() Jakie fajne ubranko ma niunia, super w nim wygląda
|
|
|
|
#2814 |
|
Zadomowienie
|
Czarownico, nareszcie jedziecie do domu
![]() Roxi, Misiaczka, za tygodnieIwona, sliczna ta Twoja kluseczka Stokrotka, za dziabniecie ![]() Domciatko, za zakonczenie roku i za to, ze dotrwalas ![]() Tysia, ja robilam mala ilosc, jakies 1/3 lyzeczki sody na pol szklanki wody. Nie wiem czy soda nie wplywa jakos na dziecko, dlatego tez robilam mala ilosc. w smaku okropne, ale sprobuj, moze akurat Tobie przejdzie. I ja unikam wieczorem pieczywa, pizzy, niektorych owocow (melon, brzoskwinie, czasami arbuz), bo po nich mam zgage, zwlaszcza jak sie poloze. Teso, kuruj sie kuruj, bo cos dlugo tam jestescie Oliath, ale fajna ta dzialka, taka dzika poki co, ale widac, ze jest sporo tam przestrzeni, zieleni i taki fajny spokoj bije z tego miejsca. Moze to szpital i wiezienie tak wplywa na spokoj Jestem pewna, ze bedzie tam piekny azyl dla Waszej rodziny! A z Lili niezla modelka ![]() A my przewiezlismy czesc rzeczy do mieszkania, kupilismy tapety, ale nic juz nie robilismy w mieszkaniu. U nas dzis upal 30C i zwyczajnie zdychamy od tego goraca. Bylismy na zakupach aby znalezc jakis drobiazg do domu dla znajomych, do ktorych na jutro zostalismy zaproszeni i po tej wyprawie ledwie dotarlismy do domu. Mam nadzieje, ze jutro uda nam sie zaczac kleic tapety. Dzis w taki upal smazylam sobie tosty francuskie zato jestem usatysfakcjonowana!!
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Norbert się czuje? A Oli jak to się mówi- wszędzie blisko (więzienie, psychiatryk, cmentarz) |
|
|
|
|
#2816 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba się porodzik zbliżaCytat:
Cytat:
Cytat:
za skurczCytat:
Cytat:
tak dziurka przetkana mam nadzieję, ze jeszcze z raz się uda pokochaćale się obżarłam na grillu kiełbasy i karkówki, potem wypiłam chyba z litr pepsi, zjadłam truskawki i lody śmietankowo-nugatowe, jednym słowem pękam, do tego mały rozpycha się niemiłosiernie
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
A ja myślę nad rozwodem.
|
|
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
paulinka777 masz parę do rodzenia
http://nocoty.pl/title,Kate-Middleto...?ticaid=610f05 także wiesz.....
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie nawet ładnie, w słońcu było ok 30 stopni a jak zaszło to ok 20, ale nie pada przynajmniej
Cytat:
teraz możesz rodzićCytat:
masz rację, mój też coś tam pomarudził, ze mu się nie chce, ale wystarczyło lekko poodtykać i się zachciało od razu![]() o jejku coś się stało?
|
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
taki ból w podbrzuszu jak na okres co może oznaczać? Jest lekki, takie jakby ćmienie, ale brzuch nie twardnieje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

kochana kobietka 

), naostrzyl ja i pooooooszedl w chaszcze
Nie zebym propagowala naganne jedzenie, ale oprzec sie nie moglam; mam tylko nadzieje, ze Lilo nie ucierpi przez zlamasowatosc swojej matki rodzonej...
i szklaneczka karmi poema di caffe. Bosz, jak mi dobrze.

Oby szybciutko mu przeszło