|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Cytat:
Wgl mój brat przyjechał do mnie od drugiego brata i przywiózł mi chyba z 5-6 worków próżniowych poukładanych miesiacami, więc ciuszki już mam jeszcze tryliard innych rzeczy.A dzisiaj kupiliśmy lodówkę, pralkę, sokowirówkę i blender i szykujemy sie do remontu, bo teściowa zgodziła się sprzedać nam połówkę I ogołnie to u mnie od piątku 21 tydzień leci, a w sam piątek była połóweczka!
|
||
|
|
|
#2432 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() poza tym jeśli piszecie o pozycjach to ja ostatnio lubię mieć między nogami... poduszkę bo mi się tak wygodniej śpi lubię spać na boku i jakoś wtedy poduszka wypełnia tę "lukę" między nogami spowodowaną coraz większym brzuszkiem ![]() (ale głupio to brzmi )
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paulina, no to 3mam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-13 o 21:48 |
|
|
|
|
#2436 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki niej coś mi się udaje bo zawsze wychodziły mi zakalce,a tu nagle pykam sobie a to jedno ciasto a to drugie![]() Cytat:
Bardzo się cieszę, no oby teraz wszystko poszło z górki![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- ooooo...to jednak trzeba będzie się lepiej przygotować..
|
|||||
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam,że każda firma ma inne rozmiarówki.. jeden 56 wypada większy, inny mniejszy...i bądz tu mądry ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się na dziś żegnam idę się przytulić do męża
Do jutra
|
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój synek jak się urodził to miał 53cm i wszystkie ciuchy, łącznie z 56 były na niego za duże! Nogawki na długie, rękawki za długie i ogólnie za szerokie. Dopiero gdzieś po miesiącu zaczęły ciuchy pasować.
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moją paniką , byłabym już na pogotowiu ... ja miałam takie bóle do 10 tyg i potem ani razu na szczęście ![]() Ja popolowałam trochę w next online i kupiłam co nie co - choć większość to to co już mam tylko o polowe tansze - wiec jednocześnie lekko się zirytowałam Procz tego kupiłam dla siebie tunike i spodnie .. Posiedzialam z mama w ogrodzie i padam . A obiecałam sobie ze posprzątam dziś lazienke no wiec ide.. Ten upal mnie wykończy Moja kolezanka ma na dzis termin . Ciekawe kiedy urodzi .. JAk skoncze to wpadne i Was nadrobbię )
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też głownie kupuję na 62 cm, ale pare tych mniejszych na pewno mam
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś jeszcze łazienkę sprzątasz?.. Podziwiam... Ja w sumie dziś nic takiego nie robiłam a też pomału padam...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy właśnie z TŻtem z romantycznej kolacji A teraz korzystając z tego że mam feminum żel i spędzam cały weekend u TŻta, znikam ...
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uciekam, Tż kończy za 15 min pracę więc poczekam za Nim w łóżeczku przed tv
![]() Dobranoc
|
|
|
#2445 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() dlatego ja bym nie szalała z kupowaniem tych najmniejszych bo zawsze można dokupić potem |
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
A ja się pochwalę że w końcu doczekałam się serii mocnych kopniaków
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko liczę na to że po ciąży wszystko mu wróci do normy , bo dotychczas było ok .. ![]() Cytat:
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj urodzil sie 51 cm i w 56 sie topil.Ale juz po tygodniu byly ok.Na 62 skoczyl po 6 tygodniach i rownie szybko na 68.Ale on do tej pory szybko rosnie.
Trele-nie pociesze cie-ale powrot do stanu sprzed ciazy moze potrwac. Ja mialam szybko duze libido po porodzie (ale w ciazy tez mialam) a potem po roku zaczely sie problemy hormonalne. Seks jak przez papierek.Trwalo to rok czasu, zanim libido i doznania wrocily do normy. Rozmawialam z mezem nie raz. On ma teraz pretensje, ze to ja nie wychodze z inicjatywa.A wczesniej to ja sie na niego rzucalam. Ale jak on zacznie, to ja nigdy nie odmawiam.Szkoda tylko, ze to tak rzadko sie zdarza. |
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za połóweczkę .. I dla teściowej tez a co ? W końcu jej się należy Ja już nie mogę się doczekać aż mi przywiozą wszystko co dla Majeczki uchodowałam . Od wózka przez mebelki , butelki i ciuszki - wszystko u mamy trzymam ..Tez już chce skręcać , prac , prasować , układać , przekładać i segregować ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiałam Was dwa dni, ale od razu dodam, że znów zniknę na parę dni, bo wybieram się do domku na wsi.
Fajnie, że poruszacie temat seksu, bo ja jakoś krepowałam się zacząć. U mnie libido średnie, ale tym się nie martwię, bo przed ciążą też różnie bywało. Natomiast martwi mnie bardziej mąż. Przed ciążą zawsze i wszędzie miał ochotę. Teraz jakoś unika nawet tego tematu. W żartach mówi, że przecież jestem w ciąży. Martwię się, żeby nam tak nie zostało po ciąży, bo jak my drugie dziecię spłodzimy Ale widzę, że niektóre z was maja podobne problemy, więc jakoś mi lepiej ![]() Ogólnie muszę powiedzieć, że jak już dochodzi do czegoś, to wydaje mi się, że jest nawet fajniej niż przed ciążą. |
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Mój synek urodził się na 54 więc te ubranka były na 56 ale po około msc były już za małe i nosiliśmy 62.
ale u nas pochmurno... |
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
hejo!
![]() u mnie też pochmurno, deszcz co chwilę pada, wiatr wieje jak głupi ![]() miałam beznadziejny sen dzisiaj.. przez całą noc śniło mi się że zabiłam jakąś tam babkę obcasem od buta i miałam sprawę w sądzie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Dzień dobry! Ja też dziś miałam bardzo dziwne sny, jak zwykle mało pamiętam ale aż się budziłam w nocy
|
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj w ogóle jest na dworze bardzo zimno. Planowałam się dzisiaj przejść na lody z mężem ale skoro jest tak zimno to ja nawet nie wiem czy mam ochotę na spacer. Ech... W ogóle nie rozumiem tej prognozy pogody miało być pięknie słonecznie i ciepło a jest deszczowo, pochmurno i zimno.
|
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
trele-ale po ciazy problem minie. U nas jest tak, ze to ja mam wieksze libido niz moj maz. A to sie po ciazy nie zmieni
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znów ja to się boję, że wgl będziemy bez przytulanek, bo mam wrażenie,że tż to raz na miesiąc by mógł tylko jakbym nie zainicjowała, a ja teraz to libido ujemne mam i boję się, że takie mi zostanie.
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eeeh, mój małż śpi jeszcze a mi się już nudzi bez niego a jego ząb bolał w nocy nie spał więc dam mu odespać trochę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Mój maluje drzwi w mieszkaniu, bo są w strasznym stanie, później zrobi mi półki w szafie. A ja się bawię, właśnie sobie segreguję moduły origami wg kolorów więc mam zajęcie, później sobie porobię różyczki z krepiny. Dam radę, a jak się przejaśni to przejdę się z małą na spacer by się dotleniła.
|
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ależ sobie dzisiaj pospałam... ![]() U Nas pogoda też do du...,coś czuję że zaraz zacznie padać... Tż ogląda film,a ja zaraz muszę się troszkę ogarnąć
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby to normalne ale coś ciężko w to uwieżyć, jutro ide do lekarza.tymczasem pospalam sobie mój TŻ tak chrapie że od 3 dni nie śpię w nocy i przez to dosłownie mam ochote go poćwiatować. no już nie daje rady, od kiedy z nim jestem to dostaje szału, a on jeszcze się denerwuje że ja w nowym domu chce spać w osobnej sypialni z dzieckiem.... nie mam już sił na to chrapanie, jestem zdesperowana
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

)

Bardzo się cieszę, no oby teraz wszystko poszło z górki