Podróż autobusem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 18:25   #1
cost87
Przyczajenie

Podróż autobusem

Witajcie
Od dwóch tygodni jeżdżę z pewnym chłopakiem autobusem zaznaczam że się nie znamy .
Zawsze siada na przeciwko mnie a podczas podróży często na mnie patrzy .
Wiem że on myśli że ja tego nie widzę gdy czytam książkę ale się myli , nie wiem o co mu chodzi .
Czasami mam mu ochotę powiedzieć czemu się gapi ale tym autobusem jeździ dużo ludzi więc tak głupio trochę ....
Co o tym myślicie
cost87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 18:52   #2
tambourinist
Rozeznanie

Dot.: Podróż autobusem

Cytat:
Napisane przez cost87 Pokaż wiadomość
Witajcie
Od dwóch tygodni jeżdżę z pewnym chłopakiem autobusem zaznaczam że się nie znamy .
Zawsze siada na przeciwko mnie a podczas podróży często na mnie patrzy .
Wiem że on myśli że ja tego nie widzę gdy czytam książkę ale się myli , nie wiem o co mu chodzi .
Czasami mam mu ochotę powiedzieć czemu się gapi ale tym autobusem jeździ dużo ludzi więc tak głupio trochę ....
Co o tym myślicie
Że trafiłaś na świra. Albo mu się podobasz i jest normalny, ale lepiej przygotować się na to pierwsze. Poważnie, gdyby ktoś przez dłuższy czas (2 tygodnie, ale codziennie, czy co tydzień?) siadał naprzeciwko, gapił się i nic nie mówił to zaczęłabym go unikać.
tambourinist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 18:54   #3
201604250949
Konto usunięte

Oj tam, nie raz takie sytuacje mnie irytowały i zawsze po tekście" długo jeszcze będziesz się tak patrzył?" przestawali
Po co się czuć nieswojo, lepiej od razu to załatwić
No chyba, ze serio jakiś świr
201604250949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 18:57   #4
angela2602
Raczkowanie

weź go normalnie zapytaj, dlaczego się tak przygląda w jakiś dyskretny sposób. Możesz zadać pytanie w stylu czy masz coś nie tak z włosami, że Ci się tak przygląda od dłuższego czasu. Może jest nieśmiały i czeka na taki znak?
to, że się nie odzywa nie oznacza od razu, że jest jakimś świrem , ale sprawa faktycznie dziwna :P
Wysiada na tym samym przystanku co Ty ?
Stary 2013-07-13, 19:00   #5
tambourinist
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angela2602 Pokaż wiadomość
weź go normalnie zapytaj, dlaczego się tak przygląda w jakiś dyskretny sposób. Możesz zadać pytanie w stylu czy masz coś nie tak z włosami, że Ci się tak przygląda od dłuższego czasu. Może jest nieśmiały i czeka na taki znak?
to, że się nie odzywa nie oznacza od razu, że jest jakimś świrem , ale sprawa faktycznie dziwna :P
Wysiada na tym samym przystanku co Ty ?
Gdyby był nieśmiały pewnie nie przysiadłby się do niej - w autobusie są więcej niż 2 miejsca.

Być może zwyczajnie mu się podobasz, ale poznałam zbyt wielu świrów, żeby tak ufać nieznajomemu. Koleżanka kiedyś w metrze widziała jak facet tak strasznie gapił się na nieznajomą dziewczynę przez całą drogę i wysiadł jak ona wysiadła. Miała przeczucie, że z facetem jest coś nie tak, więc szepnęła osobie, z którą była, żeby iść za nim. I zgadnijcie co, facet poszedł za tą dziewczyną, na którą się gapił. Śledził ją normalnie, odczepił się dopiero jak zobaczył, że ktoś za nim idzie.

Edytowane przez tambourinist
Czas edycji: 2013-07-13 o 19:06
Stary 2013-07-13, 19:00   #6
charsi
Zadomowienie

Pewnie mu się podobasz, ale nie ma odwagi zagadać albo chce sobie tylko popatrzeć. Możesz zapytać czy masz coś na twarzy, że się tak przygląda czy coś w tym stylu, może przestanie.
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:10   #7
cost87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
Pewnie mu się podobasz, ale nie ma odwagi zagadać albo chce sobie tylko popatrzeć. Możesz zapytać czy masz coś na twarzy, że się tak przygląda czy coś w tym stylu, może przestanie.
Dziewczyny z moich obserwacji wynika że chłopak na świra nie wygląda , wydaje się być miły normalny i spokojny . Wysiada tam gdzie ja tylko ja idę prosto a on wsiada do innego autobusu.
Tylko głupio mi tak przy wszystkim walić do niego tekst typu czy jestem brudna , albo mam coś z włosami
Gdybym miała obstawiać uważam że na 80% mu się podobam , przy tylu ludziach boi się zagadać .
Ja próbuję udawać że go nie widzę ale nie wiem jak długo wytrzymam

Edytowane przez cost87
Czas edycji: 2013-07-13 o 19:12

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 19:14   #8
tambourinist
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny z moich obserwacji wynika że chłopak na świra nie wygląda , wydaje się być miły normalny i spokojny . Wysiada tam gdzie ja tylko ja idę prosto a on wsiada do innego autobusu.
Tylko głupio mi tak przy wszystkim walić do niego tekst typu czy jestem brudna , albo mam coś z włosami
Gdybym miała obstawiać uważam że na 80% mu się podobam , przy tylu ludziach boi się zagadać .
No to uśmiechnij się po prostu i powiedz, że często go widujesz. On wtedy powie, że tak, bo miszka/ pracuje w pobliżu. I już, dalej pójdzie.

Chciałam również zaznaczyć, że żaden zboczeniec na zboczeńca nie wygląda, bo wygląd uniemożliwiłby mu zboczoną aktywność
Stary 2013-07-13, 19:27   #9
cost87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tambourinist Pokaż wiadomość
No to uśmiechnij się po prostu i powiedz, że często go widujesz. On wtedy powie, że tak, bo miszka/ pracuje w pobliżu. I już, dalej pójdzie.

Chciałam również zaznaczyć, że żaden zboczeniec na zboczeńca nie wygląda, bo wygląd uniemożliwiłby mu zboczoną aktywność
Wiem ale z tym chłopakiem jest inaczej

Miałam już kilkanaście zaczepek , propozycji umówienia się na kolację etc. , potrafię wyczuć takich kolesi . Ten mi wygląda na nieśmiałego , myślę że mieszkamy w tym samym mieście i razem dojeżdżamy do pracy
Stary 2013-07-13, 19:47   #10
charsi
Zadomowienie

Cytat:
To zależy czy chcesz, żeby po prostu przestał się patrzeć czy chciałabyś go poznać. Jeśli to drugie, a jak twierdzisz wygląda na nieśmiałego to możesz spróbować zagadać kiedy w pobliżu nie będzie ludzi
Mimo wszystko, przerażałoby mnie to gapienie się
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 21:04   #11
cost87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
To zależy czy chcesz, żeby po prostu przestał się patrzeć czy chciałabyś go poznać. Jeśli to drugie, a jak twierdzisz wygląda na nieśmiałego to możesz spróbować zagadać kiedy w pobliżu nie będzie ludzi
Mimo wszystko, przerażałoby mnie to gapienie się
Jak wysiadamy razem to raczej nie będzie szansy , spróbuję zagadać w autobusie gdy ludzi będzie mniej . Ciekawe jak się będzie tłumaczył , żeby się tylko nie wypierał bo wyjdę na idiotkę .
Co do tego gapienia już się przyzwyczaiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 22:16   #12
laisla
Zakorzenienie

Ja bym zagadała coś a la "chyba już się trochę znamy (tutaj uśmiech), jestem Ania czy tam Asia.." bo nie chciałabym tak siedzieć obserwowana. Wtedy miałabym okazję stwierdzić czy ma zadatki na świra gdyby puścił parę z ust. Ale mam wrażenie, że jednak chciałabyś go poznać bliżej.
Albo poczęstuj go czymś znienacka gdy tak się patrzy i wtedy zagadaj o ile nadal nic nie przemówi.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 00:58   #13
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Ja w takich sytuacjach mam zawsze jedną sprawdzoną metodę On się na Ciebie patrzy jak czytasz książkę czy coś tam (więc Ty też go obserwujesz, taak? :P ). Ja bym w takim momencie książkę odłożyła i patrzyła na niego.
Kilka razy tak zrobiłam i albo się chłopina peszył, albo zaczynaliśmy się oboje śmiać i wynikała z tego samoistnie rozmowa. Nie nachalne, a działa w 100%.
Tyle, że trzeba się odważyć, żeby nie odrywać wzroku od szanownego dżentelmena
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 02:07   #14
angelikagoodone
Przyczajenie

Jakie to miasto ? Bo też mam podobne sytuacje i zastanawiam się czy może to ten sam facet
angelikagoodone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 08:23   #15
cost87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kaja-ja Pokaż wiadomość
Ja w takich sytuacjach mam zawsze jedną sprawdzoną metodę On się na Ciebie patrzy jak czytasz książkę czy coś tam (więc Ty też go obserwujesz, taak? :P ). Ja bym w takim momencie książkę odłożyła i patrzyła na niego.
Kilka razy tak zrobiłam i albo się chłopina peszył, albo zaczynaliśmy się oboje śmiać i wynikała z tego samoistnie rozmowa. Nie nachalne, a działa w 100%.
Tyle, że trzeba się odważyć, żeby nie odrywać wzroku od szanownego dżentelmena
Muszę zrobić tak jak piszesz
Przeważnie jest tak że jak czytam albo słucham muzyki , on się wtedy patrzy udaję że tego nie widzę , jednak z boku i tak widzę
Spróbuję wyłapać ten moment i spojrzeć się na niego , myślę jednak że się speszy . Jednak kto nie ryzykuje ten nie traci

Cytat:
Napisane przez angelikagoodone Pokaż wiadomość
Jakie to miasto ? Bo też mam podobne sytuacje i zastanawiam się czy może to ten sam facet
Ciechocinek myślę że jednak nie o to miasto chodzi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości