|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
A co do rodziców...przykre. Bo przecież nie chodzi o duża kasę, ale o symboliczny gest, ze chcą cos od siebie dać wnuczce, pomoc córce... No nic, takie życie
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Zainstalowalam sobie wizaz na komórce. Raz dwa trzy próba czy działa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2883 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
A ja już się dziś zegnalam ale jeszcze wpadłam na chwilke bo mimo ze zmeczona na maksa to ciężko mi isc na lozko....jakies dziwne przeczucia mam taki niepokoj czuje
![]() Cytat:
Jak urodzil się Mateuszek to moja mama z moim mezem pojechali na zakupy i kupili lozeczko z kompletem pościeli, wanienke i jeszcze sporo potrzebnych rzeczy i przy kasie placila za wszystko moja mama bo rozumiała ze nam ciężko ze kasy brakuje. A wozek kupiliśmy za swoje chociaż teście obiecali ze dadza na wozek i po jakims czasie zwrócili nam 500 zl bo teść powiedział ze więcej nie ma i za jakiś czas wypomniał to jeszcze ![]() A teraz cisza w eterze i nikt nam nic się nie dorzucil nawet jednego ciuszka nie mam od nikogo, wszystko sami i tak dobrze ze podstawy mam po Matim. A ja waze 86 przy wzroście 175 - babsko ze mnie konkretne co nie
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Katerine dobra masz wagę do wzrostu w ciąży. Nie jest jakos szczególnie duzo czy coś. Normalnie że tak powiem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mam porównanie - Mateuszkiem w dniu porodu a to był 38 tydzień wazylam 72 kg wiec trochę się zapuscilam ![]() Ale zrzuci sie do 68 i będzie suuuuper
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
niunia gratulacje
---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
Gratulacje. Witam Tomcia
|
|
#2887 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
)Igor zasnął - jak dobrze pójdzie to mam jeszcze 2,5h. Karolajn muszę CI powiedzieć, że u nas w 50% przypadków też Mały ma problem z zaśnięciem po karmieniu...tzn zasypia, a potem zaczyna się kwilenie i wrzask. (Fiazo: GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! mam nadzieję, ze dobrze sie już czujesz. Czekamy na wieści. Cytat:
buziaki dla Iwonki i Zuzki![]() Cytat:
)) to prawda...u mnie mąż nie może się również napatrzeć na Małego, ciągle za mną chodzi. Nawet jak karmię. Do tego stara się robić prawie wszystko, abym mogła skupić się na Igorku. Sam również się angażuje, w noszenie po karmieniu, usypianie, przebieranie itd.. I dzisiaj zaliczył pierwszą kąpiel ) obyło się bez wrzasku. )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41768541]Elaine z tymi butelkami to śmiech na sali, TŻ wyliczył, że kupiłam butelek za 150 zł (cuda na kiju, antykolkowe, dla wcześniaków, TT...), a najlepiej pije z butli dołączonej do laktatora... [/QUOTE] hyhy czasami takie rozwiązania są najlepsze. Dobrze, że w końcu się trafiła taka co mu pasuje. Widziałam, że ladnie przybiera na wadze )Cytat:
)Cytat:
) zdjęcia wyślę CI mailem![]() Cytat:
)) hihihiiCytat:
Cytat:
Wiadomość od sarny: nie będę cytować.. nadal biedna leży w szpitalu i będzie tam łącznie przynajmniej 5 dni. Lekarze nadal nie wiedzą skąd bóle podbrzusza i będą ją obserwować. Póki co nie ma za dobrych wyników moczu i ma podejrzenie o kamienice nerkową. Przekazałam od was/nas kciuki i pozdrowienia i poprosiłam aby na bieżąco dawała znać, jak będzie coś wiedziała. En: fajnie, że Tomuś taki słodziak )
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
Sa mamuski karmiace czy sama jestem w tym blogim stanie?? |
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam sie karmiaco
![]() Ja nie wiem o co kaman ale znow od 23 do 1 byl problem..Hanka oczy jak 5 zl i nic nie mozna zrobic.w koncu padla i teraz je. Nie mogłam jej zmienić pampera bo chyba caly blok by obudzila a zapewne niezly ladunek już tam jest Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny.synka mialam 2x przy piersi a tak to leze podlaczona pod aparaty.imienia dalej brak.on juz w lozeczku na wczesniakach
|
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Kiepską noc dzisiaj miałam ale nie z powodu bólów brzucha tylko przejedzenia no takie głupoty mi się śniły, że szok, budziłam się co trochę, w jelitkach bulgotało, zgaga jak cholera, wszystko czułam pod gardłem, aż w końcu zwlekłam się z łóżka po 5, wypiłam mięte, nadrobiłam spam i może jeszcze na trochę się położę.A wszystko przez wczorajszą posiadówę u teściów i teściowa jak zwykle dobrego jedzenia narobiła, a że ja łasa na jedzonko to jadłam bez opamiętania ![]() No i super Terapia szokowa bardzo by się przydała Twojemu Tżtowi i uważam, że koniecznie powinnaś coś zrobić, skoro rozmowy nic nie dają. Ja jestem bardzo uczulona na takie zachowania bo jak juz pisałam kiedyś moja mama dala z siebie od samego początku zrobić służącą i tak jest już traktowana ponad 40 lat ale coś w tym jest. Bo np moja mama 40 lat wchodzi w doopę mojemu ojcu, a on potrafi do niej powiedzieć, że jak jej się coś nie podoba to może spier.alać. Super szacunek i wdzieczność za 40 lat podsuwania mu wszystkiego pod nos i latania i robienia za niego wszystkiego![]() A wystarczy pokazać raz, drugi, trzeci, że nie dasz sobie w kasze dmuchać i być w tym konsekwentną a może cos się zmieni. Mam nadzieję, że sytuacja u Ciebie się jakoś ustabilizuje. Fiazo super, że juz karmiłaś Małego ![]() Dobra idę się jeszcze położyć. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa witamy się z Adasiem w 36 tc
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Nie mogę jak mi się coś leje na twarz. Myje ją zawsze oddzielnie ;-) postaram się pomasowac te zatoki i zrobię dziś parowkę. Ja sporo przed ciążą załatwiam sobie nos Xylometazolinem, przy katarze działal idealnie, tylko jak katar przeszedł to też go stosowalam bo mi sie nos przytykal, a krople b. uzależniają. Później się odzwyczajalam. W ciazy problem wrócił, xylo nie można i się mecze. Właśnie pisze, bo nie mogę spać przez prawą zatokę. Ale przynajmniej pół nocy miałam odetkany nos. Także dzień dobry! idę do łóżka:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-07-14 o 06:41 |
|
|
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
hej!
ja nadal w szpitalu w dwupaku, maly nie chce wyjsc jestem po kroplowce testowej i pierwszej tej wlasciwej, nic sie nie dzieje ;( mam juz dosyc od wczoraj mam mega dol odkad mnie odlaczyli od kroplowki bo nic sie samo nie rozkrecilo, dzis mam dzien przerwy i jutro kolejna kroplowka najgorsze to lezenie i czekanie, dziewczyny rodza a mnie nic nie bierze! to mnie najbardziej wkurza, do krzykow juz sie chyba przyzwyczailam i staly mi sie obojetne, a anwet zazdroszcze dziewczynom ze juz maja po dzis mam laptopa ale tylko na kilka godzin wiec nie wiem czy was nadrobie od czwatku nie spalam, w zasadzie nie przespalam zadnej nocy bo mam zgagi i na doatek sie przejmuje wszystkim i tym ze mi nie idzie ;( |
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Babeczki.
U nas raz lepiej raz gorzej, ale kolki trochę zelżały. Dzięki za rady. Też slyszałam o kropelkach sab simplex, ale one ponoć mają szkodliwy aspartam Na razie dla nas złotym środkiem jest suszarka Antonio śpi po niej jak aniołek kwestia tylko wyczucia kiedy juz można wyłączyć.Widzę, że u Was też problemy z zaśnięciem po karmieniu. U nas też tak w 50% przypadków bez suszary się nie obejdzie Poza tym Antonio zdrowy tylko coś za bardzo jeszcze żółty jest |
|
|
|
#2895 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Domi Twoi rodzice w Pl sa czy w UK? Bo moi w Pl i uważają, ze ja w Hameryce to bogata przecież ![]() Szkoda,ze tak nie myślą o moim braciszku, ktory żył kilka lat w UK i wrócił z niczym, tylko z długami. Rodzice sa często niesprawiedliwi. Dlatego ja będę mieć jedno dziecko zeby to drugie nie miało do mnie o nic pretensji ![]() A tak w ogóle to wlasnie nawet nie , ze ja potrzebuje pomocy czy wymagam $ od moich czy Tz rodziców,ale poprostu miło by było gdyby wnuczek cos miał od dziadków. No cóż ![]() Cytat:
Zwłaszcza, ze se na jakieś wakacje wyjeżdża etc.I niech nie bedzie Wam głupio tylko jej, moze warto zeby ktos jej prosto w oczy cos powiedział np. Tz , ze nie spodziewał sie tego po niej, ze on nie wymaga,ale bez przesady. No nie wiem. Przykre to Cytat:
Toc z Ciebie laska jest Cytat:
Ale to w ogóle nie macie imienia czy nie możecie sie zdecydować? Bo my zawsze możemy pomoc ![]() Zdrowka Cytat:
![]() Wiem, ze od kropelek mozna sie uzależnić,ale co zrobic. Ja miałam tak, ze ze 2h moze spalam i byłam jak neptyk,a to mega nie dobre w ciazy. Moje krople to Oxymetazoline hydrochloride 0.05% Napisali, zeby nie uzywac dłużej niż 3dni. Ja uzywalam chyba 30dni z reguły na noc. W dzien jakoś raz było lepiej raz gorzej,ale było. Parowki tez sa dobre,ale mnie z kolei w oczy draznily. Ja sobie dodawalam olejki z pieprzowej miety i eucaliptus po kropelce i pomaga tylko oczy lepiej zamknąć lub w tych goglach do nurkowania wdychac ![]() Mam nadzieje,ze szyko Ci minie ![]() Mnie tylko 2mce trzymalo ![]() Cytat:
![]() Sarna - rownież trzymaj sie i mam nadzieje, ze to jednak nie kamnica nerkowa i szybko znajda co to
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta moi rodzice w polsce. Ale kuzynki z polski i niemiec mi paczki slali i nie bylo problemu. A rodzice nie, także to nie wymowka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Kathe trzymaj sie dzielnie. Musi coś ruszyć niedługo. W końcu pomysl że to juz blizej niż dalej i że to juz końcówka. Fiazo mysl nad imieniem, bo Jak nie to my ci coś wymyślimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla pytających o Norbercika - ogólnie jego chorowanie na uszy przebiega bezobjawowo, nic go nie boli, z uszu nie ma wycieku, po prostu wewnątrz jest stan zapalny - w jednym uchu zwykły, w drugim z wysiękiem (czyli zatrzymaną na błoną bębenkową wydzieliną, któranie ma jak odpłynąć )We wtorek mamy kontrolę, zobaczymy, co pani dr powie na wyniki, tzn. na te słuchowe wiem, co powie, bo są do doopy, ale zobaczymy te alergologiczne... boję się, że każe szybko leczyć to zabiegowo - szybko czyli wyznaczy nam termin do szpitala na już - za tydzień np. co mi kompletnie nie pasuje, bo chcę rodzić, a dwa, Norbert 3.08 wyjeżdża na wczasy z babcią i nie wyobrażam sobie, żeby nie jechał (a po zabiegu pewnie nie będzie to możliwe), bo bardzo na ten wyjazd czeka. Wolałabym najwcześniej po powrocie z urlopu, ale co z malutką wtedy??? Nic spadam kończyć rosół i może na targ się gibnę, bo koszuli dalej nie mam i stanik jakiś potrzebuję do karmienia, ale niekoniecznie dedykowany do karmienia - po prostu coś fajnego, miękkiego. |
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Mamy jechać z mężem do Ikei do Wrocławia po śniadanku. Dokupić jeszcze komódkę do naszej sypialni, żeby na początku różne higieniczne i kosmetyczne rzeczy dla Lola tam trzymać. Bo jego pokoik na razie będzie nie używany i niewygodnie tak latać po pieluszki, kremiki, waciki.. Mama z samego rana smsa napisała, że może ona pojedzie zamiast mnie, bo jeszcze mnie wytrzęsie, opuchnę bardziej i zasłabnę i co wtedy zrobimy. Myślicie, że 80 km. w jedną stronę autostradą to niebezpieczne? I tak wolę sama jechać, żeby zobaczyć jeszcze na żywo dokładnie i ogólnie może jeszcze coś w oko wpadnie. sarna trzymaj się.. oj też się należysz, namęczysz i jeszcze bez konkretnej diagnozy..kooocur hej Kochana..jak się czujesz? fiazo a czemu jesteś jeszcze podłączona pod aparaty? jak się czujesz? magolina za 36tcKathe żeby się rozkręciło wreszcie.. Bidulko |
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj kuzyn zajezdzil 2 odkurzacze ![]() Ja do dzis uwielbiam spać przy szumie i zajezdzilam chyba z 8 suszarek juz
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry,
nie wierzę fiazo zdrówka Cytat:
![]() sarna oby sie polepszyło ![]() roxi wspolczuje tych chorych uszu ... ja czesto chorowalam na uszy, ale mnie tak bolalo, ze w nocy nie szlo spac nawet. Moze maly to ma z alergii?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-14 o 08:39 |
|
|
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Sarna kciuki dla ciecie:thumbup: Cytat:
kciuki żeby akcja się już rozwinęła i za długo się nie męczyła. Cytat:
Kurcze moja właśnie też tak ma z żółtaczką, poniedziałek lub wtorek ma być Położna, to muszę się jej o to zapytać . A teraz spróbuje Lilkę odłożyć do łóżeczka i samą pójdę spać. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() już drugi raz zaglądam ale w okolicach 6 nie było nikogo ![]() dzoan, jak się dobrze czujesz to ja bym jechała ![]() Kathem jejku przykro mi że tyle się musisz wymęczyć teraz już na pewno bliżej niż dalej, jak 2 raz nie zadziała oxy to wtedy cc?
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Nawet słonecznie.
Mój mąż wczoraj się odgrażał, że może na noc nie wrócić (taki zły), i nie wrócił! Napisałam mu koło północy że dziękuję za troskę i opiekę w końcówce ciąży, to tylko odp że jest w pobliżu. Ale wierzcie mi, że jakby coś się zaczęło dziać to bym do niego nie zadzwoniła. I w sumie jeszcze go nie ma, a ja jestem zadowolona. Mam spokój, nie denerwuję się jego osobą. Poza tym Małgoś skończy śniadanie to szykujemy się do kościoła i jedziemy do mojej rodzinki. Wracamy wieczorem lub jutro, zależy o której skończy mi się spotkanie z koleżankami bo przyjechała jedna nasza dawno nie widziana z UK. A do taty mam bliżej z tego spotkania. A najśmieszniej by było jakby z tego roztargnienia i złości na męża zabrała klucz od domu ze sobą.... ojej jaka szkoda Cytat:
U nas ani moi rodzice (właściwie tata i ojczym bo mama nie żyje), ani teściowa nic nam się nie dokładali z niczym jeżeli chodzi o wyprawkę. Teściowa owszem jak Małgoś była w brzuchu kupiła kocyk, który do tej pory używamy bo jest taki dość duży. Z mojej strony mój tata pomógł nam z remontem domu i większość mieliśmy za free. Mój ojczym nie rozumie że może by coś wypadało, ale tak naprawdę ja też od nikogo nic nie wymagam. Od facetów ciężko o empatię, ale np do teściowej mam żal, bo tak to marudzi, że rzadko widzi swoje wnuczki (męża brat ma córkę, ale mieszkają 250 km stąd), ale żeby zabrać Małgosię do zoo to tylko pod warunkiem, że ja ją do niej przywiozę. Ona ma nowe auto (z salonu) jest na emeryturze i naprawdę 10 km nie byłoby dla niej wielkim problemem. Tym bardziej, że ja przez pewien czas miałam leżeć i nie jeździłam sama nigdzie. Nie wymagamy pomocy finansowej od nikogo, ale jak ktoś coś obiecuje dziecku to niech się wywiązuje. Mój ojczym przyjeżdża po Małgosię żeby spędziła u niego pół dnia i ją potem przywozi. Teściowa mieszka od nas 10 km, on 25 km! Różnica jest... No ale mam to w d... Dlatego tak jest, że Małgoś woli jechać do dziadka niż do babci, która jako kobieta powinna mieć lepszy kontakt z wnuczką.
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kathe trzymam kciuki za Was |
|
|
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
2 dni mnie nie było a tu tyle porodów zaszalałyście dziewczyny, dla wszystkich szczere gratulacjeU mnie wczoraj Igor miał mega aktywny dzień, normalnie dawno już tak nie szalał oO A dzisiaj niedziela, coś wątpie że Igor posłucha tatusia i się dziś urodzi bo chwile temu radośnie masakrował mi żebra a skurczyków nawet najmniejszych nie ma więc chyba nici z jego planów |
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej dzis bedzie imie.mój stan wyszedl powazny bo min 4xdziennie odwiedza mnie lekarz.na razie przykuta do lozka jestem
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w niedzielny poranek,
Ja poczytałam, ale jakoś nie mam siły odpisywać..wybaczcie... To co mi tylko zapadło w pamięci to: Kathe!!! Trzymam kciuki!Żeby sie rozwinęła akcja. Sarna!!! Trzymaj się!!!! Mela!!! Ja bym jakoś tak przypadkowo została dziś u taty ![]() Kciuki za nowe tygodnie, za mamy szpitalne!!! Za Norbercika by nie chorował, i kto co tam sobie pragnie! ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
BIedna.. |
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
wyszłam z wyrka w końcu
![]() ale powiem Wam, że wczorajszy upał strasznie mnie zmęczył i czuję się słabo. niby 8 rana u mnie a już czuć ciepłe powietrze z dworu, no strasznie parno i nie ma czym oddychać. ech co za weekend ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- a jeszcze Wam powiem, że czym bliżej TEGO dnia mój tż zaczyna panikować. wczoraj mi mówi: "a my nie potrzebujemy przypadkiem żadnego leżaczka, albo bouncera, zeby dziecko sobie leżało i bujało się" ) no mówię, że by się przydało i nie mamy, no to zaczął szukac w sklepach ) hahahai zaczął patrzec jak fotelik samochodowy przypiąć do pasów hahaha ![]() ruszyło go coś. a wczoraj przed snem mówi, jakby się zaczęło, to mam go budzić delikatnie a nie straszyć, żeby zawału nie dostał hahaha |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

ja takie oczy. Kasy ma na wycieczki zagraniczne i po Polsce kilka razy w roku ale 50 zł dla wnuczki

(

za 36tc