|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
W nocy sto pytań..."Gdzie idziesz?" A ja przecież tylko do toalety..... Dziś wnerwiona mu powiedziałam, że idę na porodówkę No kurcze, gdzie mam iść w nocy![]() A fotelik jak odswieżał w tamtym tyg. to do dziś w aucie wozi w razie "wu" ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- A co do imienia macie jakieś typy??? Może cos pomożemy?:P ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Shestiger a jak MArika ?? Oczekuje na braciszka, czy ją na czas przedporodowy oddelegowałaś gdzieś>? |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
co on myśli że założę na siebie 2 torby i czmychnę z buta na porodówkę sama rodzić?
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę się szykować i wybywam z domu. Niech ma niespodziankę jak zastanie pusty dom. Może się przejmie
Obym tylko zdążyła wyjść.
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Chyba wyjdzie piotrus.synek juz nie jest u wczesniakow
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
taki mały piotruś pan ))a co się kłócili? jakieś konkrety? |
|
|
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
Shestiger a jak MArika ?? Oczekuje na braciszka, czy ją na czas przedporodowy oddelegowałaś gdzieś>?[/QUOTE] Mała dobrze, wczoraj odwiedzała swoją chrzestną i jej zwierzaka tchórzofretkę którą uwielbia. Oczywiście ciocia rozpieściła ją ile się da plus jeszcze jak zawsze salon kosmetyczny, pazury wymalowane hehe Coś tam rozumie że w brzuszku jest lokatorek ale czy tak do końca to się przekonamy za jakiś czas Myślę że będzie z niej dobra siostra
|
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie porannie
Nadrobiłam was w nocy na telefonie, poczytałam książkę - także noc owocna, szkoda że nie w sen no i nie wiem co mam pisać trzymam kciuki za oczekujące mamusie żeby szybko poszło ![]() ja mam cały czas takie delikatne bóle jak na okres, nie jest to uciążliwe, pewnie gdybym nie była w ciązy to bym ich nawet nie zauważyła, albo je zlekceważyła. Myślicie że to przepowiadające? W dodatku mojemu synowi chyba strasznie ciasno, bo się masakrycznie rozpycha i w dodatku prowadzi nocny tryb życia |
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Zeby mnie nie odlaczac od kompa.mam caly czas mierzona saturacje cis i podawany tlen i podpiety cewnik.dbaja dobrze o mnie
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
)Noc zaliczam do udanych, ale tym razem zabrakło mi sił na wizaż, padłam i spałam ile tylko mogłam Teraz mój mały Klocuszek śpi najedzony, także znowu chwila dla siebie.Wczoraj zaliczona zostałam pierwsza kąpiel (tata się sprawował, mama nadzorowała, a Igorek nie darł paszczy, więc jest szansa, że mu się spodobało). No i spacer. Trochę wiało, więc opatulony na maksa, ale cieplutko było. Sms od sarny: "pozdrów dziewczyny. Podsumowując jest dobrze, dbają tu o nas, także pewnie poleżę i wyjdę. Odpoczywam tylko brak nety " no bo pisałam, żeby odpoczywała jak najwięcej.Kocuurku: wcięło mi przy poprzednim wpisie ogromne gratulacje za pierwsze kp!! )Karolajn: a Hania jak Ci nie chce spać, to sobie grzecznie leży czy płacz? Fiazo: suuper, że już karmiłaś. Teraz życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dla maluszka również. I za imię, żebyście wybrali ![]() Magolinka: wspólczuję nocki. Pijesz na zgagę miętę? Pomaga? bo czytałam gdzieś (nie pamiętam gdzie, więc nie wiem czy to wiarygodne źródło), żeby nie pić mięty na zgagę.. bo może nasilić. Kejt: zdróowka! niech zatoki odpuszczą! Kathe: ogromne kciuki, żeby jednak się rozkręciło szybko i żebyś nie musiała czekać długo. Ghia: taaa suszarka jets the best ) u nas w pierwszy wieczór się sprawdziła, jak Igorek dał nam do wiwatu. 3mam kciuki aby żółtaczka się nie rozwinęła i niech te kolki całkiem znikną!Roxi: dla Norbercika dużo zdrówka!! Dzoan: z ikeą to zależy od tego jak się czujesz.. jeśli na siłach, to wydaje mi się że powinno być okey. Tym bardziej że autostrada, a nie korki i miasto. domciątko: hihihi... no czas już taki, że wcale się nie dziwię )Co do wagi po porodzie i brzuchu - mam taki na 4-5 miesiąc, w szpitalu zostawiłam 6,5 kg, czyli 10 do zgubienia jeszcze. Ale na razie o tym nie myślę w ogóle. Jeśli chodzi o pomoc rodziców - to jedni i drudzy bardzo nam pomagają. Teściowa pozbierała ciuszki po rodzinie i znajomych, teraz czeka na info od nas, co potrzebujemy (mówiłam, że damy znać, bo po porodziepewnie wyjdzie w praniu, czego brakuje) jeszcze, rodzice moi zafundowali matę edukacyjną, bujaczek, plus ciuszki z bawełny ekologicznej i pieluchy eko nie pamiętam jakiej firmy.. (które są super!). A jak już przy pieluchach to z rossmana jedynki są średnie, strasznie sztywne..przynajmniej takie moje odczucia. Do testowania czeka jeszcze huggies eko i jakieś pampersy.---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- fiazo: jak sobie czytałam i odpisywałam, to widzę że nowe wieści. Super, że maluszek już nie jest z wcześniakami ))! i za imię, ładnie Piotruś.
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam.. pewnie dopiero wieczorkiem si pokażę. Miłej niedzieli życzę
fiazo oby wszystko szybko się unormowało |
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2924 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
hahah i jaki efekt? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 36 tc, jedz, potem już nie będziesz sobie mogła na takie dobrocie pozwolićCytat:
Cytat:
trzymaj się tam ciepło i dochodź jak najszybciej do zdrówka Cytat:
Cytat:
za pierwszą kąpiel, podziwiam że dalej masz czas na wizaz i na bieżąco jesteśNocka była dobra- już od 2 dni nie wstaję na siku, trochę to dziwne jak rano wstaję to tez jakoś specjalnie mi się nie chce.A i tak nam się ostatnio spodobało dziabanko, ze dzisiaj rano była powtórka , szalejemy normalnie, już 2 raz w ciąży![]()
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=fiazo;41781869]Raczej dzis bedzie imie.mój stan wyszedl powazny bo min 4xdziennie odwiedza mnie lekarz.na razie przykuta do lozka jestem[QUOTE]
ojoj to zdrówka i sił życzę ELAINE -no nie dziękujemy za życzenia. A jak egzaminy u TZta? My się karmimy bo rano apetyt wilczy u Antonia. Zobaczymy czy coś pośpimy potem TZ na razie weekendowo w domu, ale to juz ostatni tydzien poza domem i potem moze urlop wezmie |
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
przyszlam sie przywitac...u mnie nic sie nir dzieje nuda...w nocy tylko takie zawroty glowy mialam ze myslalam ze sie wywroce jak szlam do wc...jutro to ktg niewiem czego sie spodziewac...ale tz jedzie ze mna chyba nie pojdzie do pracy to chociaz tyle... ide sie zbierac posprzatam wyprasuje zajme czyms czas trzymam kciuki za co tam chcecie tz rano mnie obudzil slowami "i co nic Cie nie zbiera?ilez ona sie moze kisic tam w tym brzuchu"hahaha.... |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mierzyłam wczoraj obwód brzucha i mam już 116 cm
|
|
#2928 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Tym kinem tylko się zdenerwowałam... Tzn. film mi się podobał nawet, ale było tak niesamowicie głośno, że ciągle myślałam czy małemu nie zaszkodzę Już pomijam fakt, że hałas na niego też nie zadziałał i ciągle siedzi w brzuchu... Zaraz męża na spacer wyciągam.Cytat:
Oby jutro kroplówka zadziałała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może jak zobaczy, że się nie przejmujesz tym szczególnie, to mu się głupio zrobi.Cytat:
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
![]() Po wczorajszym lenistwie kiedy to biodro jeszcze dawało w nocy o sobie znac dzisiaj czuje sie spoko ![]() Pewnie to tez zasługa słoneczka ale energii mam sporo i juz po mału ja pożytkuje. Siersciuchy maja spacer zaliczony wiec po mału biore sie do roboty. Zacznę od ogródka bo mój wyglada teraz podobnie jak Twój Oli ![]() Potem ogarne chałupke bo co z tego ze niedziela wczoraj miałam lenia to dzisiaj nadrobie . TZ nie ma a przed wyjazdem ogarnoł mi najcięższe rzecy wiec tylko oblece i juz ![]() No i ciacho trzeba upiec bo jak wspomniałam TZ zrobił cięcie na zakup słodyczy- twierdzi ze w mojej ciąży on tyje ![]() Arrabiata doradzać nie bede ale sama byłam w takiej sytuacji . Identycznej. Tylko nie w ciazy . Ale dochodziło do tego ze wracałam zrabana po 16 godz. z pracy w środku nocy i słyszałam od meza zebym psa wyprowadziła bo mu sie nie chciało a on piszczy od kilku godzin. Powiem ci ze wytrzymałam jeszcze 2 lata ( 8 lat razem -5 po slubie) i zastosowałam terapie szokowa-wyjechałam na miesiac a co zrobił mój mąż? wyprowadził sie na ten czas z pieskiem do mamusi bo mu wszystkie problemy dzieki temu odeszły. Szlag mnie trafił. Rozwód był bardzo nieprzyjemny bo były zrobił z siebie poszkodowanego i porzuconego i trafiłam na bardzo stonnicza pania sedzine. Ale powiem jedno ja nie żałuje. Szybko sie pozbierałam mam super TZ i czekamy na nasze dzieciatko na które nie mogłam sie zdecydowac bedac ze swoim mezem bo bałam sie ze nie dam rady. Głowa do góry wstrzassnij mezem moze do niego cos dotrze bo wy jednak bedziecie mieli wspólne maleństwo
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kiedy ostatni raz przed porodem robiłyście mocz i morfolgię? bo ja mam 2 tygodnie do porodu, wizyta we wtorek- ostatnia, ginka nic nie mówiła o badaniach i ie wiem czy zapomniała czy po prostu mam nie robić. Jak myślicie, zrobić, czy już nie ma sensu?
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczynki!
Ja dalej w dwupaku I już mnie to zaczyna irytować, a jednocześnie smucić. Tak bardzo bym chciała uniknąć wywoływania, a wszystko wskazuje na to, że jednak mnie to czeka.Idziemy zaraz z TŻtem na spacer i jakieś zakupy do CH. Jak wcześniej zastanawiałam się co będzie jak mi wody odejdą w miejscu publicznym, tak teraz marzę o tym, żeby się polało choćby na środku sklepu czy ulicy
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale dzisiaj się wyspałam... niedawno zjadłam śniadanie. Mąż dzisiaj na 14:00 do pracy, więc jestem sama. Myślę, że odwiedzę rodziców i może strzelę sobie małe spa - henna i malowanie paznokci Do stóp ledwo ledwo sięgam. Ostatnio przy spiłowaniu paznokci tak się namęczyłam jakbym co najmniej poodkurzała i pomyła wszystkie podłogi w domu Dzisiaj zajmę się tymi u rąk, bo dawno nie były w tak opłakanym stanie...Jedziemy niedługo z tż po łóżeczko do cioci. Jak będzie złożone i ustrojone w materac i ochraniacz to się pochwalę
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z drugiej strony to tylko niecałe 20 zł
|
|
#2935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie kolejny Piotruś Super, że już nie jest u wcześniakówCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jakie masz wyniki? Jak mocz, hemoglobina, płytki krwi i leukocyty? Bo Alat, Aspat i Bilirubina rozumiem, że jest nadal bardzo wysoko? A jak cukier? Nie dbają o Ciebie przesadnie, po prostu nałożyło się za dużo rzeczy na raz u Ciebie w czasie ciąży.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-14 o 12:10 |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabulki
![]() Nie mam siły Was nadrobic wybaczcie ![]() Dopadło mnie od wczoraj zmęczenie.Niby śpie w nocy bo Laura budzi sie tylko ze 2 razy,kimam w ciągu dnia ale jestem taaakaaa zmęczonaaa mam nadzieje ze to minie.Piatek fajnie zleciał-Laura dostała od cioci pieluszki i przewijak ![]() Tz wrócił w miare kontaktowy-dostał od ziomków z pracy fajny komplecik dla Laurki (body,buciki,sliniak i czapke),milusią poduche i pluszowy księżyc z pozytywką do powieszenia nad lozeczkiem Mowił ze az mu sie łezka zakręciła jak to rozpakował Miły gest ![]() A wczoraj byliśmy w miescie z Laurą.Pierwszy raz spała grzecznie w pozyczonym foteliku.Weszlismy tylko do 1 sklepu i do pepco i tyle Powolutku bedziemy ją z domu gdzies zabierac Polozna mowiła tylko zeby omijac duze skupiska ludzi typu hipermarkety do tego pierwszego miesiąca.
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie dziewczyny
Sarenko, trzymaj sie dzielnie , ciekawe dlaczego lekarze nie wiedza co Co dolega ![]() Domciatko, nie wiem gdzie Ty upchalas swoje 90kg, chyba ze jestes bardzo wysoka, ale nie wygladasz na taka wage I dla TZta, ze w koncu dotarlo do niego, ze juz juz zostanie tata ![]() Kathe, na rozkrecenie akcji!! Magolina, za 36tc, to juz zaczelas 9m-c Ghia, super, ze sie docieracie coraz bardziej i Antos sie uspokaja i nic go nie boli Roxi, mam nadzieje, ze Norbetowi sie polepszy, bo takie zatykanie sie ucha nie jest przyjemne ![]() Elaine, za pierwsza kapiel A my z Edziem witamy sie w 36tc, a wiec zaczynamy 9m-c Nie wiem czy zaczniemy dzis kleic te nieszczesne tapety, bo u nas znow zaczyna sie upal. Chcialabym dzis podjechac do Ikei i mam nadzieje, ze TZ nie bedzie mial nic przeciwko. Zycze Wam fajnego dnia
|
#2939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie wróciliśmy z ponad godzinnego spaceru i ani skurczyczka małego... Ale ja powtarzam ciągle, że dzisiaj rodzimy
|
|
#2940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Niunia Fiazo gratuluje mamuśki ![]() za tc u dwupaczków i dołączam za porodziki-niech wody odchodzą,skurczyki łapią
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

Myślę że będzie z niej dobra siostra 

żeby szybko poszło 
i w dodatku prowadzi nocny tryb życia 

za 36 tc, jedz, potem już nie będziesz sobie mogła na takie dobrocie pozwolić
jak rano wstaję to tez jakoś specjalnie mi się nie chce.
, ciekawe dlaczego lekarze nie wiedza co Co dolega