Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 09:01   #2911
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Nie tylko cholestaza choc i ona wzrosła x20.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:04   #2912
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wyszłam z wyrka w końcu
ale powiem Wam, że wczorajszy upał strasznie mnie zmęczył i czuję się słabo.
niby 8 rana u mnie a już czuć ciepłe powietrze z dworu, no strasznie parno i nie ma czym oddychać. ech
co za weekend

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

a jeszcze Wam powiem, że czym bliżej TEGO dnia mój tż zaczyna panikować.
wczoraj mi mówi: "a my nie potrzebujemy przypadkiem żadnego leżaczka, albo bouncera, zeby dziecko sobie leżało i bujało się")
no mówię, że by się przydało i nie mamy,
no to zaczął szukac w sklepach) hahaha
i zaczął patrzec jak fotelik samochodowy przypiąć do pasów hahaha
ruszyło go coś.

a wczoraj przed snem mówi, jakby się zaczęło, to mam go budzić delikatnie a nie straszyć, żeby zawału nie dostał hahaha
spoko mojemu też się udziela....
W nocy sto pytań..."Gdzie idziesz?"
A ja przecież tylko do toalety.....
Dziś wnerwiona mu powiedziałam, że idę na porodówkęNo kurcze, gdzie mam iść w nocy

A fotelik jak odswieżał w tamtym tyg. to do dziś w aucie wozi w razie "wu"

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
trzymaj się jakoś!!!

A co do imienia macie jakieś typy???
Może cos pomożemy?:P

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Shestiger a jak MArika ?? Oczekuje na braciszka, czy ją na czas przedporodowy oddelegowałaś gdzieś>?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:13   #2913
yevele
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
spoko mojemu też się udziela....
W nocy sto pytań..."Gdzie idziesz?"
A ja przecież tylko do toalety.....
Dziś wnerwiona mu powiedziałam, że idę na porodówkęNo kurcze, gdzie mam iść w nocy
jakbym mojego słyszała...musiałam mu obiecać chyba z 5 razy że go obudzę w razie porodu..
co on myśli że założę na siebie 2 torby i czmychnę z buta na porodówkę sama rodzić?
Stary 2013-07-14, 09:17   #2914
mela1234
Zakorzenienie

Dobra idę się szykować i wybywam z domu. Niech ma niespodziankę jak zastanie pusty dom. Może się przejmie Obym tylko zdążyła wyjść.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:21   #2915
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Chyba wyjdzie piotrus.synek juz nie jest u wczesniakow po obchodzie go dostane.ponoc byla wojna o mnie miedzy lekarzami

Synek
Stary 2013-07-14, 09:24   #2916
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Chyba wyjdzie piotrus.synek juz nie jest u wczesniakow po obchodzie go dostane.ponoc byla wojna o mnie miedzy lekarzami
jesteśmy za Piotrusiem taki mały piotruś pan))

a co się kłócili?
jakieś konkrety?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:36   #2917
shestiger
Rozeznanie

Shestiger a jak MArika ?? Oczekuje na braciszka, czy ją na czas przedporodowy oddelegowałaś gdzieś>?[/QUOTE]

Mała dobrze, wczoraj odwiedzała swoją chrzestną i jej zwierzaka tchórzofretkę którą uwielbia. Oczywiście ciocia rozpieściła ją ile się da plus jeszcze jak zawsze salon kosmetyczny, pazury wymalowane hehe Coś tam rozumie że w brzuszku jest lokatorek ale czy tak do końca to się przekonamy za jakiś czas Myślę że będzie z niej dobra siostra
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:53   #2918
aremalgos
Rozeznanie

Witam sie porannie

Nadrobiłam was w nocy na telefonie, poczytałam książkę - także noc owocna, szkoda że nie w sen

no i nie wiem co mam pisać
trzymam kciuki za oczekujące mamusie żeby szybko poszło

ja mam cały czas takie delikatne bóle jak na okres, nie jest to uciążliwe, pewnie gdybym nie była w ciązy to bym ich nawet nie zauważyła, albo je zlekceważyła. Myślicie że to przepowiadające?
W dodatku mojemu synowi chyba strasznie ciasno, bo się masakrycznie rozpycha i w dodatku prowadzi nocny tryb życia imprezowicz jeden. Mógłby wreszcie kopnąć tak że pęcherz płodowy przebiłby i po kłopocie
Stary 2013-07-14, 09:59   #2919
fiazo
Zakorzenienie

Zeby mnie nie odlaczac od kompa.mam caly czas mierzona saturacje cis i podawany tlen i podpiety cewnik.dbaja dobrze o mnie

Synek
Stary 2013-07-14, 10:05   #2920
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzien dobry)

Noc zaliczam do udanych, ale tym razem zabrakło mi sił na wizaż, padłam i spałam ile tylko mogłam Teraz mój mały Klocuszek śpi najedzony, także znowu chwila dla siebie.

Wczoraj zaliczona zostałam pierwsza kąpiel (tata się sprawował, mama nadzorowała, a Igorek nie darł paszczy, więc jest szansa, że mu się spodobało). No i spacer. Trochę wiało, więc opatulony na maksa, ale cieplutko było.

Sms od sarny: "pozdrów dziewczyny. Podsumowując jest dobrze, dbają tu o nas, także pewnie poleżę i wyjdę. Odpoczywam tylko brak nety " no bo pisałam, żeby odpoczywała jak najwięcej.

Kocuurku: wcięło mi przy poprzednim wpisie ogromne gratulacje za pierwsze kp!!)

Karolajn: a Hania jak Ci nie chce spać, to sobie grzecznie leży czy płacz?

Fiazo: suuper, że już karmiłaś. Teraz życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dla maluszka również. I za imię, żebyście wybrali

Magolinka: wspólczuję nocki. Pijesz na zgagę miętę? Pomaga? bo czytałam gdzieś (nie pamiętam gdzie, więc nie wiem czy to wiarygodne źródło), żeby nie pić mięty na zgagę.. bo może nasilić.

Kejt: zdróowka! niech zatoki odpuszczą!

Kathe: ogromne kciuki, żeby jednak się rozkręciło szybko i żebyś nie musiała czekać długo.

Ghia: taaa suszarka jets the best) u nas w pierwszy wieczór się sprawdziła, jak Igorek dał nam do wiwatu. 3mam kciuki aby żółtaczka się nie rozwinęła i niech te kolki całkiem znikną!

Roxi: dla Norbercika dużo zdrówka!!

Dzoan: z ikeą to zależy od tego jak się czujesz.. jeśli na siłach, to wydaje mi się że powinno być okey. Tym bardziej że autostrada, a nie korki i miasto.

domciątko: hihihi... no czas już taki, że wcale się nie dziwię)

Co do wagi po porodzie i brzuchu - mam taki na 4-5 miesiąc, w szpitalu zostawiłam 6,5 kg, czyli 10 do zgubienia jeszcze. Ale na razie o tym nie myślę w ogóle.

Jeśli chodzi o pomoc rodziców - to jedni i drudzy bardzo nam pomagają. Teściowa pozbierała ciuszki po rodzinie i znajomych, teraz czeka na info od nas, co potrzebujemy (mówiłam, że damy znać, bo po porodziepewnie wyjdzie w praniu, czego brakuje) jeszcze, rodzice moi zafundowali matę edukacyjną, bujaczek, plus ciuszki z bawełny ekologicznej i pieluchy eko nie pamiętam jakiej firmy.. (które są super!). A jak już przy pieluchach to z rossmana jedynki są średnie, strasznie sztywne..przynajmniej takie moje odczucia. Do testowania czeka jeszcze huggies eko i jakieś pampersy.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

fiazo: jak sobie czytałam i odpisywałam, to widzę że nowe wieści. Super, że maluszek już nie jest z wcześniakami))! i za imię, ładnie Piotruś.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:06   #2921
dzoan
Zakorzenienie

Ja też uciekam.. pewnie dopiero wieczorkiem si pokażę. Miłej niedzieli życzę

fiazo
oby wszystko szybko się unormowało

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:13   #2922
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Magolinka: wspólczuję nocki. Pijesz na zgagę miętę? Pomaga? bo czytałam gdzieś (nie pamiętam gdzie, więc nie wiem czy to wiarygodne źródło), żeby nie pić mięty na zgagę.. bo może nasilić.
też mi się coś takiego o uszy obiło, że mięta wzmaga zgagę
Stary 2013-07-14, 10:13   #2923
fiazo
Zakorzenienie

Czasami mysle ze przesadnie o mnie dbaja ale chyba bylo mocno zle.wytrzymam wszystko dla maluszka

Synek
Stary 2013-07-14, 10:14   #2924
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Caly wieczor spedzilam nad fotelikiem samochodowym. Mamy uzywany wozek, wiec moja mama wyprala wszystkie sciagane tapicerki i okazalo sie, ze jak powyciagala mini pasy z fotelika, to nie potrafila tego wlozyc z powrotem. Malo tego, my tez caly wieczor glowilismy sie nad tym jak to poskladac w jedna calosc, aby bylo wlasciwie i bezpiecznie potem dla Edzia. Znalazlam instrukcje na necie, ale jest napisana tak, ze ledwie co zrozumiesz
Po kilku godzinach sukces, udalo sie wszystko poskladac
super, ze w końcu udało się poskładać fotelik. Pamiętam jak siostra tz się spodziewała dziecka to tez wyprali ten fotelik i potem tak jak wy nie mogli tego złożyć
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Ide stosowac porady Roxi w praktyce
hahah i jaki efekt?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Skylie - wybacz, mnie nikt nie przebije 84kg juz waze. Wzrost 160,5 cm, teraz pod ciężarem napewno sie zdeptalam
ja ważę podobnie bo 85 kg a mam 164 cm wzrostu wiec niewiele więcej od Ciebie, nie martw się po porodzie zrzucimy
Cytat:

Wiadomość od sarny: nie będę cytować.. nadal biedna leży w szpitalu i będzie tam łącznie przynajmniej 5 dni. Lekarze nadal nie wiedzą skąd bóle podbrzusza i będą ją obserwować. Póki co nie ma za dobrych wyników moczu i ma podejrzenie o kamienice nerkową.
Przekazałam od was/nas kciuki i pozdrowienia i poprosiłam aby na bieżąco dawała znać, jak będzie coś wiedziała.

En: fajnie, że Tomuś taki słodziak)
Sarna trzymaj się, jesteśmy z Tobą

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa witamy się z Adasiem w 36 tc jeszcze tylko troszkę
za 36 tc, jedz, potem już nie będziesz sobie mogła na takie dobrocie pozwolić

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
ja nadal w szpitalu w dwupaku, maly nie chce wyjsc jestem po kroplowce testowej i pierwszej tej wlasciwej, nic sie nie dzieje ;(
mam juz dosyc od wczoraj mam mega dol odkad mnie odlaczyli od kroplowki bo nic sie samo nie rozkrecilo, dzis mam dzien przerwy i jutro kolejna kroplowka
najgorsze to lezenie i czekanie, dziewczyny rodza a mnie nic nie bierze! to mnie najbardziej wkurza, do krzykow juz sie chyba przyzwyczailam i staly mi sie obojetne, a anwet zazdroszcze dziewczynom ze juz maja po
dzis mam laptopa ale tylko na kilka godzin wiec nie wiem czy was nadrobie
od czwatku nie spalam, w zasadzie nie przespalam zadnej nocy bo mam zgagi i na doatek sie przejmuje wszystkim i tym ze mi nie idzie ;(
przytulam i trzymam kciuki aby się rozkręciło
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki.
U nas raz lepiej raz gorzej, ale kolki trochę zelżały. Dzięki za rady. Też slyszałam o kropelkach sab simplex, ale one ponoć mają szkodliwy aspartam Na razie dla nas złotym środkiem jest suszarka Antonio śpi po niej jak aniołek kwestia tylko wyczucia kiedy juz można wyłączyć.

Widzę, że u Was też problemy z zaśnięciem po karmieniu. U nas też tak w 50% przypadków bez suszary się nie obejdzie
Poza tym Antonio zdrowy tylko coś za bardzo jeszcze żółty jest był już taki ładny bledszy i znowu zaczął żółknąć. Mam w czwartek na kontrolę z tym iść, ale nie wiem czy się wcześniej nie wybiorę.
oby kolki nie powróciły, dobrze, ze chociaż suszarka działa

Cytat:
trzymaj się tam ciepło i dochodź jak najszybciej do zdrówka
Cytat:
Piotruś bardzo ładnie super, ze będzie z Tobą
Cytat:
D

Wczoraj zaliczona zostałam pierwsza kąpiel (tata się sprawował, mama nadzorowała, a Igorek nie darł paszczy, więc jest szansa, że mu się spodobało). No i spacer. Trochę wiało, więc opatulony na maksa, ale cieplutko było.

Sms od sarny: "pozdrów dziewczyny. Podsumowując jest dobrze, dbają tu o nas, także pewnie poleżę i wyjdę. Odpoczywam tylko brak nety " no bo pisałam, żeby odpoczywała jak najwięcej.
za pierwszą kąpiel, podziwiam że dalej masz czas na wizaz i na bieżąco jesteś

Nocka była dobra- już od 2 dni nie wstaję na siku, trochę to dziwne jak rano wstaję to tez jakoś specjalnie mi się nie chce.
A i tak nam się ostatnio spodobało dziabanko, ze dzisiaj rano była powtórka , szalejemy normalnie, już 2 raz w ciąży

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:17   #2925
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

[QUOTE=fiazo;41781869]Raczej dzis bedzie imie.mój stan wyszedl powazny bo min 4xdziennie odwiedza mnie lekarz.na razie przykuta do lozka jestem[QUOTE]
ojoj to zdrówka i sił życzę
ELAINE -no nie dziękujemy za życzenia. A jak egzaminy u TZta?

My się karmimy bo rano apetyt wilczy u Antonia. Zobaczymy czy coś pośpimy potem
TZ na razie weekendowo w domu, ale to juz ostatni tydzien poza domem i potem moze urlop wezmie
Stary 2013-07-14, 10:17   #2926
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej przyszlam sie przywitac...u mnie nic sie nir dzieje nuda...w nocy tylko takie zawroty glowy mialam ze myslalam ze sie wywroce jak szlam do wc...jutro to ktg niewiem czego sie spodziewac...ale tz jedzie ze mna chyba nie pojdzie do pracy to chociaz tyle... ide sie zbierac posprzatam wyprasuje zajme czyms czas

trzymam kciuki za co tam chcecie

tz rano mnie obudzil slowami "i co nic Cie nie zbiera?ilez ona sie moze kisic tam w tym brzuchu"hahaha....

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:25   #2927
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hej przyszlam sie przywitac...u mnie nic sie nir dzieje nuda...w nocy tylko takie zawroty glowy mialam ze myslalam ze sie wywroce jak szlam do wc...jutro to ktg niewiem czego sie spodziewac...ale tz jedzie ze mna chyba nie pojdzie do pracy to chociaz tyle... ide sie zbierac posprzatam wyprasuje zajme czyms czas

trzymam kciuki za co tam chcecie

tz rano mnie obudzil slowami "i co nic Cie nie zbiera?ilez ona sie moze kisic tam w tym brzuchu"hahaha....
hahah widocznie jej tam dobrze, ciepło i miło

mierzyłam wczoraj obwód brzucha i mam już 116 cm

Łukaszek
Stary 2013-07-14, 10:27   #2928
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Tym kinem tylko się zdenerwowałam... Tzn. film mi się podobał nawet, ale było tak niesamowicie głośno, że ciągle myślałam czy małemu nie zaszkodzę Już pomijam fakt, że hałas na niego też nie zadziałał i ciągle siedzi w brzuchu... Zaraz męża na spacer wyciągam.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
ja nadal w szpitalu w dwupaku, maly nie chce wyjsc jestem po kroplowce testowej i pierwszej tej wlasciwej, nic sie nie dzieje ;(
mam juz dosyc od wczoraj mam mega dol odkad mnie odlaczyli od kroplowki bo nic sie samo nie rozkrecilo, dzis mam dzien przerwy i jutro kolejna kroplowka
najgorsze to lezenie i czekanie, dziewczyny rodza a mnie nic nie bierze! to mnie najbardziej wkurza, do krzykow juz sie chyba przyzwyczailam i staly mi sie obojetne, a anwet zazdroszcze dziewczynom ze juz maja po
dzis mam laptopa ale tylko na kilka godzin wiec nie wiem czy was nadrobie
od czwatku nie spalam, w zasadzie nie przespalam zadnej nocy bo mam zgagi i na doatek sie przejmuje wszystkim i tym ze mi nie idzie ;(
Biedna Oby jutro kroplówka zadziałała

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki.
U nas raz lepiej raz gorzej, ale kolki trochę zelżały. Dzięki za rady. Też slyszałam o kropelkach sab simplex, ale one ponoć mają szkodliwy aspartam Na razie dla nas złotym środkiem jest suszarka Antonio śpi po niej jak aniołek kwestia tylko wyczucia kiedy juz można wyłączyć.

Widzę, że u Was też problemy z zaśnięciem po karmieniu. U nas też tak w 50% przypadków bez suszary się nie obejdzie
Poza tym Antonio zdrowy tylko coś za bardzo jeszcze żółty jest był już taki ładny bledszy i znowu zaczął żółknąć. Mam w czwartek na kontrolę z tym iść, ale nie wiem czy się wcześniej nie wybiorę.
Na pewno nie zaszkodzi się wybrać wcześniej. W razie co powiedzą, że to nic takiego

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Mamy jechać z mężem do Ikei do Wrocławia po śniadanku. Dokupić jeszcze komódkę do naszej sypialni, żeby na początku różne higieniczne i kosmetyczne rzeczy dla Lola tam trzymać. Bo jego pokoik na razie będzie nie używany i niewygodnie tak latać po pieluszki, kremiki, waciki.. Mama z samego rana smsa napisała, że może ona pojedzie zamiast mnie, bo jeszcze mnie wytrzęsie, opuchnę bardziej i zasłabnę i co wtedy zrobimy. Myślicie, że 80 km. w jedną stronę autostradą to niebezpieczne?
I tak wolę sama jechać, żeby zobaczyć jeszcze na żywo dokładnie i ogólnie może jeszcze coś w oko wpadnie.
Myślę, że jak czujesz się na siłach, to spokojnie możesz pojechać Ja bym chyba nie odpuściła

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Nawet słonecznie.
Mój mąż wczoraj się odgrażał, że może na noc nie wrócić (taki zły), i nie wrócił! Napisałam mu koło północy że dziękuję za troskę i opiekę w końcówce ciąży, to tylko odp że jest w pobliżu. Ale wierzcie mi, że jakby coś się zaczęło dziać to bym do niego nie zadzwoniła. I w sumie jeszcze go nie ma, a ja jestem zadowolona. Mam spokój, nie denerwuję się jego osobą. Poza tym Małgoś skończy śniadanie to szykujemy się do kościoła i jedziemy do mojej rodzinki. Wracamy wieczorem lub jutro, zależy o której skończy mi się spotkanie z koleżankami bo przyjechała jedna nasza dawno nie widziana z UK. A do taty mam bliżej z tego spotkania. A najśmieszniej by było jakby z tego roztargnienia i złości na męża zabrała klucz od domu ze sobą.... ojej jaka szkoda Wiem złośliwa jestem!
Nieładnie się zachowuje ten twój TŻ Może jak zobaczy, że się nie przejmujesz tym szczególnie, to mu się głupio zrobi.

Cytat:
Raczej dzis bedzie imie.mój stan wyszedl powazny bo min 4xdziennie odwiedza mnie lekarz.na razie przykuta do lozka jestem
Dobrze, że dbają i wszystko sprawdzają
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:39   #2929
AgaPlast
Zadomowienie

Witam Mamuśki

Po wczorajszym lenistwie kiedy to biodro jeszcze dawało w nocy o sobie znac dzisiaj czuje sie spoko
Pewnie to tez zasługa słoneczka ale energii mam sporo i juz po mału ja pożytkuje. Siersciuchy maja spacer zaliczony wiec po mału biore sie do roboty.
Zacznę od ogródka bo mój wyglada teraz podobnie jak Twój Oli
Potem ogarne chałupke bo co z tego ze niedziela wczoraj miałam lenia to dzisiaj nadrobie .
TZ nie ma a przed wyjazdem ogarnoł mi najcięższe rzecy wiec tylko oblece i juz
No i ciacho trzeba upiec bo jak wspomniałam TZ zrobił cięcie na zakup słodyczy- twierdzi ze w mojej ciąży on tyje
Arrabiata doradzać nie bede ale sama byłam w takiej sytuacji . Identycznej. Tylko nie w ciazy . Ale dochodziło do tego ze wracałam zrabana po 16 godz. z pracy w środku nocy i słyszałam od meza zebym psa wyprowadziła bo mu sie nie chciało a on piszczy od kilku godzin. Powiem ci ze wytrzymałam jeszcze 2 lata ( 8 lat razem -5 po slubie) i zastosowałam terapie szokowa-wyjechałam na miesiac a co zrobił mój mąż? wyprowadził sie na ten czas z pieskiem do mamusi bo mu wszystkie problemy dzieki temu odeszły. Szlag mnie trafił.
Rozwód był bardzo nieprzyjemny bo były zrobił z siebie poszkodowanego i porzuconego i trafiłam na bardzo stonnicza pania sedzine. Ale powiem jedno ja nie żałuje. Szybko sie pozbierałam mam super TZ i czekamy na nasze dzieciatko na które nie mogłam sie zdecydowac bedac ze swoim mezem bo bałam sie ze nie dam rady.
Głowa do góry wstrzassnij mezem moze do niego cos dotrze bo wy jednak bedziecie mieli wspólne maleństwo
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:01   #2930
stokrotka24
Zakorzenienie

dziewczyny kiedy ostatni raz przed porodem robiłyście mocz i morfolgię? bo ja mam 2 tygodnie do porodu, wizyta we wtorek- ostatnia, ginka nic nie mówiła o badaniach i ie wiem czy zapomniała czy po prostu mam nie robić. Jak myślicie, zrobić, czy już nie ma sensu?

Łukaszek
Stary 2013-07-14, 11:11   #2931
paulinka777
Raczkowanie

Hey dziewczynki!
Ja dalej w dwupaku I już mnie to zaczyna irytować, a jednocześnie smucić. Tak bardzo bym chciała uniknąć wywoływania, a wszystko wskazuje na to, że jednak mnie to czeka.
Idziemy zaraz z TŻtem na spacer i jakieś zakupy do CH. Jak wcześniej zastanawiałam się co będzie jak mi wody odejdą w miejscu publicznym, tak teraz marzę o tym, żeby się polało choćby na środku sklepu czy ulicy
Stary 2013-07-14, 11:17   #2932
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziewczyny kiedy ostatni raz przed porodem robiłyście mocz i morfolgię? bo ja mam 2 tygodnie do porodu, wizyta we wtorek- ostatnia, ginka nic nie mówiła o badaniach i ie wiem czy zapomniała czy po prostu mam nie robić. Jak myślicie, zrobić, czy już nie ma sensu?
Ja mam ost. Badania z 35 tyg. I tez chyba juz mi nie kaze robic i sie zastanawiam czy robic...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:18   #2933
Asiunia1230
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Ale dzisiaj się wyspałam... niedawno zjadłam śniadanie. Mąż dzisiaj na 14:00 do pracy, więc jestem sama. Myślę, że odwiedzę rodziców i może strzelę sobie małe spa - henna i malowanie paznokci Do stóp ledwo ledwo sięgam. Ostatnio przy spiłowaniu paznokci tak się namęczyłam jakbym co najmniej poodkurzała i pomyła wszystkie podłogi w domu Dzisiaj zajmę się tymi u rąk, bo dawno nie były w tak opłakanym stanie...

Jedziemy niedługo z tż po łóżeczko do cioci. Jak będzie złożone i ustrojone w materac i ochraniacz to się pochwalę
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:23   #2934
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja mam ost. Badania z 35 tyg. I tez chyba juz mi nie kaze robic i sie zastanawiam czy robic...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no właśnie też się zastanawiam, nigdy gince się nie zdarzyło zapomnieć o badaniach więc chyba celowo nic nie mówiła a z drugiej strony to tylko niecałe 20 zł

Łukaszek
Stary 2013-07-14, 11:39   #2935
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ładnie Będzie kolejny Piotruś Super, że już nie jest u wcześniaków

Cytat:
Zeby mnie nie odlaczac od kompa.mam caly czas mierzona saturacje cis i podawany tlen i podpiety cewnik.dbaja dobrze o mnie
To bardzo dobrze, że jesteś pod fachową opieką, wszystko będzie dobrze

Cytat:
Ja miałam nieaktualne badania morfologii i moczu, morfologię zrobili mi przed pordem moczu już nie. Jak zobaczą potrzebę to zrobią ci te badania przed porodem. Ewentualnie dla własnego spokoju możesz zrobić sobie badania
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:01   #2936
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej dzis bedzie imie.mój stan wyszedl powazny bo min 4xdziennie odwiedza mnie lekarz.na razie przykuta do lozka jestem
kochana trzymaj się
Wiesz jakie masz wyniki? Jak mocz, hemoglobina, płytki krwi i leukocyty? Bo Alat, Aspat i Bilirubina rozumiem, że jest nadal bardzo wysoko? A jak cukier?

Nie dbają o Ciebie przesadnie, po prostu nałożyło się za dużo rzeczy na raz u Ciebie w czasie ciąży.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-14 o 12:10
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:02   #2937
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabulki

Nie mam siły Was nadrobic wybaczcie

Dopadło mnie od wczoraj zmęczenie.Niby śpie w nocy bo Laura budzi sie tylko ze 2 razy,kimam w ciągu dnia ale jestem taaakaaa zmęczonaaa mam nadzieje ze to minie.
Piatek fajnie zleciał-Laura dostała od cioci pieluszki i przewijak
Tz wrócił w miare kontaktowy-dostał od ziomków z pracy fajny komplecik dla Laurki (body,buciki,sliniak i czapke),milusią poduche i pluszowy księżyc z pozytywką do powieszenia nad lozeczkiem Mowił ze az mu sie łezka zakręciła jak to rozpakował Miły gest

A wczoraj byliśmy w miescie z Laurą.Pierwszy raz spała grzecznie w pozyczonym foteliku.Weszlismy tylko do 1 sklepu i do pepco i tyle Powolutku bedziemy ją z domu gdzies zabierac Polozna mowiła tylko zeby omijac duze skupiska ludzi typu hipermarkety do tego pierwszego miesiąca.
Stary 2013-07-14, 12:04   #2938
jakierka
Zadomowienie

Witam sie dziewczyny

Sarenko, trzymaj sie dzielnie , ciekawe dlaczego lekarze nie wiedza co Co dolega

Domciatko, nie wiem gdzie Ty upchalas swoje 90kg, chyba ze jestes bardzo wysoka, ale nie wygladasz na taka wage
I dla TZta, ze w koncu dotarlo do niego, ze juz juz zostanie tata

Kathe, na rozkrecenie akcji!!

Magolina, za 36tc, to juz zaczelas 9m-c

Ghia, super, ze sie docieracie coraz bardziej i Antos sie uspokaja i nic go nie boli

Roxi, mam nadzieje, ze Norbetowi sie polepszy, bo takie zatykanie sie ucha nie jest przyjemne

Elaine, za pierwsza kapiel

A my z Edziem witamy sie w 36tc, a wiec zaczynamy 9m-c

Nie wiem czy zaczniemy dzis kleic te nieszczesne tapety, bo u nas znow zaczyna sie upal. Chcialabym dzis podjechac do Ikei i mam nadzieje, ze TZ nie bedzie mial nic przeciwko.

Zycze Wam fajnego dnia
Stary 2013-07-14, 12:06   #2939
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam z 36tygodnia. Myślę, że jak miałaś całą ciążę wyniki w miarę ok, to ginka celowo nie kazała ich robić. Ale dla spokoju ducha możesz pójść do labka

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Hey dziewczynki!
Ja dalej w dwupaku I już mnie to zaczyna irytować, a jednocześnie smucić. Tak bardzo bym chciała uniknąć wywoływania, a wszystko wskazuje na to, że jednak mnie to czeka.
Idziemy zaraz z TŻtem na spacer i jakieś zakupy do CH. Jak wcześniej zastanawiałam się co będzie jak mi wody odejdą w miejscu publicznym, tak teraz marzę o tym, żeby się polało choćby na środku sklepu czy ulicy
Powiem ci, że mamy bardzo podobne marzenia Właśnie wróciliśmy z ponad godzinnego spaceru i ani skurczyczka małego... Ale ja powtarzam ciągle, że dzisiaj rodzimy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:10   #2940
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatni raz u gina byłam tydzien przed porodem i miałam wyniki moczu i mofro.
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
)

ona ma dobre te teksty
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Witam sie karmiaco
Ja nie wiem o co kaman ale znow od 23 do 1 byl problem..Hanka oczy jak 5 zl i nic nie mozna zrobic.w koncu padla i teraz je. Nie mogłam jej zmienić pampera bo chyba caly blok by obudzila a zapewne niezly ladunek już tam jest

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Laura od 8 naprzemian troszke zjadła,skrzeczała,kimała, oczy jak 5 zł .....w koncu przed 12 padła......No i zasikała 2 razy przewijak.Wczesniej ją na komodzie na ręcznikach przewijałam jak nie było przewijaka i jakby tak dalej było to bym z praniem nie wyrobiła.Ona ma zwyczaj jak lezy za długo z gołym tyłkiem olać wszystko.Lubi to szczocholinka

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Niunia Fiazo gratuluje mamuśki

za tc u dwupaczków i dołączam za porodziki-niech wody odchodzą,skurczyki łapią

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości