|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
Moim zdaniem najlepiej czytać to od początku, bo w drugiej części są poruszone fakty z pierwszej części, więc MI zwyczajnie chyba by się nie chciało wracać później do pierwszej części, bo nie ma tego efektu zaskoczenia
Ogólnie dla mnie najlepszą częścią jest Jeździec Miedziany, trzeciej części nie czytałam bo dostać nie mogę
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
Tak
na początku szlo mozolnie, ale pozniej się wciągnęła m. Świetnie przedstawiona psychika dziecka i jego sposób rozumowania będąc w zamknietym pokoju całe swoje zycie. Polecam![]() Aktualnie czytam na odstresowanie Trylogii czasu. T.3 zieleń szmaragdu. Nie powiedziałbym ze az tak mnie wciągnie :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/158840/dzieci-polnocy http://lubimyczytac.pl/ksiazka/51561/impresjonista http://lubimyczytac.pl/ksiazka/79777/fioletowy-hibiskus http://lubimyczytac.pl/ksiazka/33991/szachinszach I wszystkie tego autora: http://lubimyczytac.pl/autor/22840/orhan-pamuk O Turcji ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
"Opowieści Starego Kairu" Nadżib Mahfuz Czasem można ją znaleźć w internetowych antykwariatach |
||
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
no i skończyłam też wreszcie Hyperversum - właściwie to bardziej powieść historyczna niż fantastyka, z nią związane było tylko przeniesienie w czasie. wciąga, trochę się dzieje, chociaż bohaterowie jak zawsze denerwująco idealni
ogólnie polecam, w sam raz na wakacje, takie lekkie łatwe i przyjemne, jednak nie należy się spodziewać fajerwerków gdyby była kolejna częśc to pewnie bym sięgnęła..
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
Po odświeżeniu ukochanej "Anny Kareniny" wzięłam się za twór Charlotte Link - "Ostatni ślad". To moja pierwsza styczność z tą autorką, ale podobno ma lepsze powieści w swym dorobku niż ta, którą zamierzam ugryźć. Cóż, zobaczymy jak skonstruuje akcję i czy będzie przewidywalnie (mam nadzieję, że nie!).
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia Rogińska "Alicja"
|
|
|
|
#4057 |
|
Przyczajenie
|
"Lot nad kukułczym gniazdem" K. Kesey
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieskie migdały K. Zyskowska-Ignaciak
|
|
|
|
#4059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
Skonczylam "Diabel ubiera sie u Prady" - zdecydowanie najgorsza przeczytana ksiazka w tym roku.
Teraz staram sie dokonczyc "Koronacje" Akunina. Jestem za polowa i ma kilka niezlych momentow. A w planach na najblizszy czas: "Ksiezniczka z lodu" Lackberg "Ulica Nabrzezna. Cudowny czwartek" Steinbecka |
|
|
|
#4061 |
|
Konto usunięte
|
opactwo Chris Culver kryminał
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
czytałam kilka lat temu, byłam zachwycona, film już nie oddaje tych emocji... w książce najbardziej podobał mi się rewelacyjnie oddany pośpiech, wszystko w biegu...może kiedyś wrócę do tej książki i inaczej ją odbiorę ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- wszystkie grube tomiszcza Link dobrze się czyta ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam w wir czytania przed obroną licencjatu
Potem pewnie też będę korzystać i wiele czytać, gdy będzie czas Przeczytałam dwie książki Joy Fielding "Julio gdzie jesteś"- ciekawa książka, choć chwilami mnie nudziła, lubię takie wątki z wątkiem psychologicznym, ale moim zdaniem w niektórych miejscach zamiast wątku psychologicznego, było rozpisywanie się o nieistotnych sprawach. Dodatkowo nieprzekonujące było dla mnie zakończenie, choć fakt faktem, zaskakujące. No, ale niezła książka. Przeczytałam też "Martwą naturę" tej autorki i tu już lepiej Dosyć przewidywalna, szybko dowiadujemy się kto jest sprawcą i to jest minus, ale sama fabuła, psychologizm postaci ciekawie ujęte, tylko chwilami też mi się dłużyło, ale było ok ![]() Teraz czytam "Zimny strach" Karin Slaughter i zapowiada się bardzo ciekawie. |
|
|
|
#4064 |
|
Miss Pudernica
|
Odp: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
Polowanie na czarownice, czyli II część sagi o Ludziach Lodu i Carrie w wielkim mieście, C. Bushnell, ale na razie nie wciągnęła mnie.
Wg mnie trylogia o Tatianie i Aleksandrze musi być czytana po kolei, inaczej traci się cały urok historii. Zgadzam się co do pierwszej części, mnie niesamowicie wciągnęła. Kolejne już niestety mniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Monika Richardson, Małgorzata Pietkiewicz "Pożegnanie z Anglią"
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Barbara Rosiek " Byłam Schizofreniczką"
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie Indridason "Głos"
|
|
|
|
#4069 | |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Dołączam i od razu napiszę, że teraz czytam "Zgiełk czasu" Osipa Mandelsztama, a wcześniej pierwszy raz w życiu udało mi się wysłuchać całego audiobooka i był to "Kadysz za nienarodzone dziecko" Imre Kertesza- wspaniała książka, będę musiała ją przeczytać teraz, by wypisać sobie cytaty ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#4070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze to kwestia zmiany podejscia do zycia, ze mnie juz takie klimaty nie bawia - dlatego tez do niektorych pozycji ksiazkowych na bank nie wroce, zeby sobie nie psuc dobrych wspomnien
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Ksiażę przypływów - P. Conroy
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- dobra, ale dla mnie trochę powierzchowna, nie lubię takich krótkich novel tej autorki lepsze zdecydowanie Po prostu razem |
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej!
Przywitam sie. Obecnie czytam 2 ksiazki na raz ![]() Misery Kinga, oraz Gre o tron Cytat:
![]() Kocham te ksiazke. Plakalam ze smiechu czytajac ja. Genialna szczegolnie dla osob, ktore choc troche pamietaja PRL.
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
"Opowieść Rainy" Lurlene McDaniel z serii Różówe Anioły
Blondi 2989, czy ktoś inny kto będzie zakładał nowy wątek może dopisać kolejną serię do tych co już są: seria Różowe Anioły: 1. Opowieść Kathleen 2. Opowieść Rainy 3. Opowieść Holly autorka: Lurlene McDaniel
Przeciętność nie jest tym, do czego należy dążyć! Edytowane przez anczysko1 Czas edycji: 2013-07-13 o 19:16 |
|
|
|
#4074 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam Traktat Machiavellego. Narzekałam narzekałam, a ostatecznie książka mi się podoba
Zaczynam za chwilę Jedenaście Marka Watsona |
|
|
|
#4076 |
|
Konto usunięte
|
Magiczny ogród
|
|
|
|
#4077 |
|
seriously? no.
|
ostatnio czytałam i... kolejna po Potrecie Graya, której nie dokończyłam
jakoś nie mam szczęścia od pewnego czasu, nie mogę trafić na wciągającą lekturę ![]() uwielbiam, kocham, ubóstwiam ![]() u mnie teraz W pustyni i w puszczy
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
"Kocham Nowy Jork" - Isabelle Lafleche
|
|
|
|
#4080 |
|
Przyczajenie
|
Czytam obecnie dwie książki :
"Atlantyda" - David Gibbins oraz "Komórka" - Stephen King
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

Ogólnie dla mnie najlepszą częścią jest Jeździec Miedziany, trzeciej części nie czytałam bo dostać nie mogę

na początku szlo mozolnie, ale pozniej się wciągnęła m. Świetnie przedstawiona psychika dziecka i jego sposób rozumowania będąc w zamknietym pokoju całe swoje zycie. Polecam
gdyby była kolejna częśc to pewnie bym sięgnęła.. 

- 82
15.04.2013