|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Mam tyle czasu, żeby gotować, wszystkie sklepy pod nosem - mogę gotować, co dusza zapragnie, ale brak apetytu mnie skutecznie zniechęca
|
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Ja pierwszy i jak narazie ostatni
miałam po niedojrzałej brzoskwini, trochę moja wina bo popiłam jeszcze gazowaną wodą, wsiadłam do auta i te wszystkie czynniki skończyły się jak się skończyłyNa dodatek czuję sie momentami jakby przewaliła dwie tony węgla i tylko leżec mi się chce... Może po 12 tygodniu będzie lepiej? W piątek byłam na badaniach, tyle tego było, że pielęgniarka musiała mi pobrać krew z obu rąk, bo już z jednej nie chciało lecieć ps. za hiv, toxo i hcv zapłaciłam 85 zł
nasza Kropeczka ))) http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-07-13 o 18:44 |
|
|
|
#453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja nie wiem, dlaczego nie płaciłam?! Może przy odbiorze wyników (w gabinecie ginekologa w poradni szpitalnej) będą chcieli jakiegoś dowodu wpłaty???
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
rossa1988 chodzisz do ginka na nfz
85 zł to w sumie nie dużo ![]() witam się wieczorkiem bo po nocnej zmianie padłam jak zabita ![]() gratuluję nowym fasolką i mamusią coraz więcej nas orgazmy w ciąży ponoć nie wskazane a picie wody też słyszałam ze mega ważne i trzeba jak najwięcej ... mnie czasem męczą delikatne skurcze brzucha, ale to jak postoję 12 h w pracy juz nie moge sie doczekac l4 o ile je dostane ![]() choć w drugiej strony co ja bede robic w domu przez cała ciąże ? elunka - gratki za serduszko ![]() film czadowy
Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2013-07-13 o 18:54 |
|
|
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znalazłam http://www.ciazowy.pl/artykul,bezpla...fz,2689,1.html że te badania tez powinny być refundowane, więc chyba nie musisz się niczym martwić.
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już się uspokoiłam Cieszę się, że trochę zaoszczędziłam
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#458 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zwariowałby Cytat:
szczęśliwa matka,szczęśliwe dziecko, dziecko fajnie się "buja" podczas orgazmu
|
|
#459 | |||
|
Raczkowanie
|
Co za dzien ... padam juz . i do tego mam zgage i nie wiem skad sie przyplatala
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo przynajmniej moczenia w jakiejś pachnącej wodzie
|
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Monika jak będziesz miała sekundkę może ułożysz 1 stronę w kolejności TP?
ale to taka moja mała sugestia
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a może wstrzymajmy się do końca miesiąca jak każda z nas już pójdzie na drugą wizytę do lekarza, pozakładają nam karty ciążowe (bo tak powinien większość z nas wyjść8 tydzień) i będziemy znały termin wg wyliczeń lekarza? |
||
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 8 tydz zaczęłam wczóraj Ale mnie bez znaczenia kiedy i jak będziecie wpisywać ![]() Dzień dobry
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piłam przed pierwszym porodem ale mi nie pomogła bo Synek i tak urodził się dwa tygodnie po terminie poprzez indukcję ![]() dzień dobry dziewczyny jak się dziś czujecie? widzę po liście, że jestem ostatnia mam nadzieję, że ktoś jeszcze dołączy. Ja się wczoraj nażarłam czereśni i zdychałam a kocham je miłością wielką
|
|
#468 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My właśnie się zbieramy do teściowej, wszytsko gotowe jedzonko. Mam nadzieje, że dzisiaj mnie ta bezsilność popołudniowa nie dopadnie Miłego dnia wszystkim Przyszłym Mamom |
||||
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja w pracy |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie czuję po japońsku - jako tako. Trochę mnie w brzuchu kręci ![]() Bryk nie przejmuj sie, nie mamy jeszcze mamuś kwietniowych, nie będziesz ostatnia ![]() wzajemnie
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() WITAM Nie wytrzymalam i napisalam, a mialam czekac na wizyte, w ktorsj uslysze serduszko Bylam u gina wczoraj i powiedzial, ze serduszko to kwestia doslownie 3 dni, kazal przyjsc w czwartek.Takze prosze bardzo o trzymanie kciuków. ![]() Ps. czytam Was od samego początku :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
ja nawet dobrze troche muli ale ok jutro lece na bete---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Dziewczyny jesli któras jeszcze idzie na bete niech od razu da sobie zrobic badanie na grupe krwi i tak bedziecie musiały robic a po co kuc sie zeby tylko jeden wynik zrobic badania do gon najlepiej 3/4 dnioweco do picia to unikajcie gazowanego powoduje to wzdecia i nasz maluszek moze miec ciagle czkawke najzdrowsze to wody niegazowane badz soki samemu zrobione albo kompoty , wody smakowe oprócz curku nie maja nic dobrego .... jak sobie sama obliczyłam to w liscie mozecie wpisać Edyta ostatnia@ 11.06 termin mi wyszedł 20 .03 (górny Śląsk) 2 dzindziol
|
|
#473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potwierdzam - piję tylko wodę mineralną niegazowaną i już nie budzę się w nocy z bólem brzucha... Takie miałam wzdęcia Po czereśniach też podobno rośnie ryzyko wzdęcia ![]() Dopiero bierzemy się z TŻ za robienie obiadu Mamy naprawdę leeeeeniwą niedzielę - leżeliśmy w łóżku chyba do 13:00
|
|
|
|
|
#474 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja sie wstrzymuje przed wpisaniem na liste do kolejnej wizyty ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze to nie jest az tak strasznie niezdrowe...
|
||
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wody smakowe to najgorsze co można pić (no może oprócz coli). Przeczytaj sobie skład - cukier, słodzik aspartam (rakotwórczy), benzoesan sodu, mnóstwo E-coś tam...
|
|
#476 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
To w takim razie musze sie na zwykla wode przerzucic, bo nie wiedzialam ze to az tak niezdrowe.
Ale ten weekend szybko zlecial... Nie mam w ogole ochoty jutro isc do pracy
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
tak samo jak herbatki dla dzieci te w granulkach przykład
herbatka ułatwiajaca trawienie sklad: Glukoza, wyciągi z ziół 3,9% (koper włoski, rumianek, anyż)... nastepna np rumiankowa skład: witamina C, maltodekstryna, dekstroza, rumianek (ekstrakt, olej) – 1,3%,, (regulator kwasowości). Produkt bezglutenowy. pewno powiecie ze ok bo nie ma glukozy ale to tani chwyt bo dekstroza mimo iz jest na 3 miejscu to nic innego jak inna nazwa glukozy maltodekstryna to cukier prosty i dodatje sie go do róznych rzeczy przewaznie cukierniczych i do mlek MM kawe pije rozpuszczalna z mlekiem cole tez ale to na zgage ( której odpukac narazie nie mam )
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny...Jakos nie mialam sil koma zalaczyc
Mam nadzieje,ze to minie,bo jak na razie,to czuje sie jak stary czlowiek Bylam dzis na basenie (choc bylo tylko 20pare st.) Tz plywal a ja oczywiscie zmeczona w cieniu lezalam-tak mi duszno bylo pomimo niezbyt wysokiej temp.Mam nadzieje,ze jutro w ciagu dnia z Wami popisze.Milej nocki |
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny!
Nie było mnie przez trzy dni.. nie mam w weekendy dostępu do komputera, więc pewnie popiszemy sobie tylko w ciągu tygodnia razem. Patrzę na listę na pierwszej stronie i chyba jestem z was najstarsza ![]() Czuję się super, oprócz ciągłego ziewania, ale to jest do przeżycia. Przetrzymajcie te pierwsze tygodnie - II trymestr jest już super! Mam pytanie do tych, które spodziewają się kolejnego dziecka - czy będziecie robić ponownie wszystkie badania np na toxo, hcv itd? I drugie, czy macie poprzednią kartę ciąży w domu, czy zostaje ona w szpitalu?? Bo nie mogę jej znaleźć i nie wiem czy to efekt mojego bałaganu w papierach, czy szpital sobie kartę zatrzymuje?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

No i dzis juz 3 posilki zjadlam 

miałam po niedojrzałej brzoskwini, trochę moja wina bo popiłam jeszcze gazowaną wodą, wsiadłam do auta i te wszystkie czynniki skończyły się jak się skończyły
)))

Perfect Housewife 

zwariowałby 

ale to taka moja mała sugestia 
mam nadzieję, że ktoś jeszcze dołączy.
Mam nadzieje ze to nie jest az tak strasznie niezdrowe...