|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Jak dlugo nasze zarcir siedzi w cyckach. Zjadlamnwczoraj marmolade wieloowocowa kolo 23.00 i to byl moj blad. Jakkolwiek kolki moze nie bylo to od karmienia po polnocy do 8 rano mamy meeeeega wzdecia no i malo snu. Wiec wie zastanawiqm czy nie podac na kolejne karmienie mm a sobie odciagnac i wywqlic, tylko sie zastanawiam ile to jeszcze moze siedziec. 12h?24?
Na oczka pisalyscie cos o swietliku. Co to bylo?woda ze swietlikiem czy co? Bo moje dziexie uparcie 1 oczko ma w ropce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2282 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hejo mamuśki! U nas kolejna taka sama noc. 22-5;-) Potem godzinka bajeru i sen do 8.30. Mężu rosołek gotuje jak co niedziele więc mam troche luzu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2283 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A próbowałaś już dawac swoje z butli czy nie kupilas jeszcze laktatora?? ------------- z wieści szpitalnych.. nie wiem czy tu już pisałam czy nie bo ciagle kogoś informuje o postępach i juz nie wiem kogo poinformowałam:/... w każym bądź razie.. wczoraj z morfologii wyszło, że może być jakaś infekcja wirusowa.. a dzisiaj z kału (chyba?) wyszło, że jest słabo pozytywy wynik na rotawirus.. ale ze jak pozytywnie to musze traktować jak pozytywnie.. pytala się czy byly biegunki i czy wymiotował.. no za bardzo biegunek nie stwierdzilam, wszystkie kupy są wodniste od początku, nie wiem czy mogą być bardziej wodniste?? a z rzyganiem to mi dwa razy może mocniej ulał... najgorzej ze jak uznają, że jednak to rotawirus to przeniosą go na zakaźny i połączą z innym dzieckiem z rota... teraz jesteśmy w jedyce... i boje się, że on dopiero się zarazi na tym zakaźnym... nic to na razie czekamy na lekarza, ma go jeszcze zbadać.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- U nas tez nocka w miare . Mlody spal od 20.15 z przerwa na jedzenie po 21 i spal do 5 zjadl i.do 6 pospal , pokiwalam , pogadalam do niego zjadl o 8 i pospal 30 min i do teraz nie spi ale juz maruda.mu sie wlaczyla ![]() Cloche analizowalam fotki naszych blizniakow ![]()
![]() |
#2286 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam
Cytat:
![]() a co do blizniakow i twojego meza - ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Hee dobre dobre... Sam nie mogl sie nadziwic ze takie podpbienstwo jest hiii Cytat:
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() moj cos zasnac nie moze a widac ze padniety heer a ja mam sterte prasowaniaa.... ![]()
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe u Was kupa po plecy,a my przespalysmy wszystko...i znow zalalam materac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | ||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() wstalismy dzisiaj po 9. I nic mi się nie chce. Zrobiliśmy ranną gimnastykę, ja dwie serie brzuszków, Nina poćwiczyła głowę na macie i teraz młoda śpi a ja nadrabiam wizaż. Cytat:
![]() ![]() ![]() Z niecierpliwością czekam na ten 3 miesiąc, jak już będę miała trochę spokoju bo młoda będzie zainteresowana zabawkami. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() A i u mojej córci podejrzewam nadwrażliwość. Gdy chce jej przetrzeć wacikiem buzię, drze się jakby ktoś ją mordował. Czesanie względnie lubi ale nie za długo. Obcinanie paznokci- horror, drze pyska masakryczne. A najgłośniej się drze jak jej smoczek wypadnie, to już pół okolicy słyszy. W tym calym darciu, tyle dobrego że latwo jej kropię krople do buzi, bo ma paszcze otwartą ![]() Długo jesteś po ściągnięciu ? I jak trzyma Ci się ten holiłódzki uśmiech ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a neurony?! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() po tatusiu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marchewka ale jak nie ma objawów rota, nic mu się nie dzieje, to mam nadzieję, że Was wypuszczą, bo pewnie tak będzie, że złapie od inengo dzieciaczka ![]()
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2299 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
![]() u mnie tez obiadek gotowy. TAKIE SA PLUSY WYJSC DO KINA ![]() ![]() dzisiaj niedzielny luz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() |
#2301 |
Wtajemniczenie
|
cześć. Zdam Wam relacje z chrztu. Wszystko poszło super. Mieliśmy prywatną mszę więc nie był0 nikogo z poza rodziny. Moja część rodziny przyjechała do nas do domu najpierw, bo mieli daleko. Przygotowałam trochę jedzenia i ciasto żeby nie poszli glodni, a oni jak mi się dosadzili do dziecka to przez godzinę nikt nawet mnie nie zauważyl. Poerwszy tekst: ojej jaki on malutki, a na zdjęciach wydawal się taki duży"
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja tylko na chwilkę ![]() za chwilę jedziemy do moich rodziców na obiad, potem kościół i zakupy Wojtuś to teraz inne dziecko ![]() ![]() jedyne co mnie martwi,ze delicol mi się wlasnie skonczył... a nastepne buteleczki przyjda do mnie jutro albo pojutrze ale w razie co mam nutramigen ![]() --- barwineczek- super,ze się wszystko pieknie udało ![]() == miłego dnia Mamusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Barwineczek super! Jak jesteśmy wśród znajomych i rodziny to też czasami ciężko mi dostać się do własnych dzieci
![]() Diabli jest super skretny ![]() Niestety wychodząc dziś na spacer zauważyliśmy kapcia w przednim prawym kole ![]() ![]() Marchewka rota?! ![]() W. miał kontakt z innymi dziećmi od których mógłby załapać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
hahaha, ja też się boję mleka! A mi tak z cycków sika samo z siebie i Juras się wtedy wkurza,bo mu po buzi sika ![]()
![]() |
#2306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój eko ludek szyyyybko rośnie. ![]()
![]() |
#2308 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
To też pospaliście ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hejo. My po spacerku,po obiedzie i odpoczywamy ![]() Kurka boli mnie lewy sutek od 2 dni. Zaglądam dzisiaj,niby nie poraniony. Zadzieram palcem do góry a tam szparka się robi:-/ naderwał mi Tymek go tam gdzie łączy się sutek z piersią:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2309 |
Raczkowanie
|
Skoro juz jesteśmy w temacie podcierania...po przeżyciach ostatniej nocy stwierdziłam, że wystosuję do Was apel - NIE ZANIEDBUJCIE KORZYSTANIA Z WC
![]() Ja przez to, że Mały cały czas wisiał na cycu nie miałam czasu na 2, a jak już miałam, to mi się nie chciało. I tym sposobem dostałam takiego zatwardzenia, że....masakra...to była walka Dawida z Goliatem. Po całym dniu próby i walce przez pół nocy udało się. Więc miałam zapalenie prawej piersi, zatwardzenie a w międzyczasie dostałam zapalenia lewej piersi. Jak już w końcu milimetr po milimetrze poszło, to dostałam takich gazów w jelitach,że nie mogłam ani siedzieć, ani stać, a musiałam zająć się Młodym, bo mąż się do tego nie nadawał (Szprotka nie tylko Twój mąż zachowuje się jak idiota ![]() No a teraz leżę od rana z bolącym biustem, łyknęłam se ibuprom, naładowałam w stanik kapuchy, wypiłam szałwię i czekam, aż wygram kolejną bitwę. W międzyczasie staram się ręcznie odciągać pokarm z bolących piersi (leci praktycznie sama woda). Także tego...life is brutal sometimes... Mężu po ciężkim ochrzanie zajmuje się od rana Młodym, ugotował pyszny obiadek, teraz zmywa - nie ma to jak dobry ochrzan. Babcię wysłałam na spacer z paniczem, ciekawe, czy opanowała ryk ![]() Marchewka - zdrówka dla Wojtusia, kciuki żeby przenosiny nie były potrzebne. Motylek - mąż jeszcze nie odciął netu? ![]() ![]() Ash - mi też rzucił się w oczy ten ukryty bobas przy Sofii, ale chyba przegapiłam rozwiązanie zagadki ![]() Diabli - zazdroszczę wypadu do kina. Teraz jak w ruch idzie już tylko butla, też się na bank skuszę na taki wypad. No to wracam do masowania moich biednych cycolków ![]() ![]()
#2310 |
Wtajemniczenie
|
komiksowa Ty to masz pecha z tymi cycami, jak nie lewa to prawa, jak to się mówi jak nie urok to... zatwardzenie
![]() ![]() my po spacerze i obiadku <pizza> ![]() ![]() ![]() miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.