Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 10:42   #3271
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

hej

Melduję, że żyję! Ostatnio nie mam czasu tutaj zaglądać, ale Was podczytuję
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:46   #3272
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
hej
ten czas będzie nam coraz szybciej mijał jak zacnie się rozwożenie zaproszeń , kupowanie wszystkiego
To na pewno ja planuję już po nowym roku zacząć bo chce dać ludziom czas do kwietnia na potwierdzenie przybycia
Stary 2013-07-14, 10:48   #3273
handzia600
perfumowe ADHD

a wczoraj z tż znaleźliśmy na all super spinki do mankietów w kształcie motoru i raczzej je zakupimy

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
To na pewno ja planuję już po nowym roku zacząć bo chce dać ludziom czas do kwietnia na potwierdzenie przybycia
jak wam dobrze ja planuje rozdawać zaproszenia od ustalenie terminu w USC czyli w lutym bo muszę wysłać zapro za granicę do kilku osób a to wymaga czasu na potwierdzenie
Stary 2013-07-14, 10:51   #3274
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
a wczoraj z tż znaleźliśmy na all super spinki do mankietów w kształcie motoru i raczzej je zakupimy

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

jak wam dobrze ja planuje rozdawać zaproszenia od ustalenie terminu w USC czyli w lutym bo muszę wysłać zapro za granicę do kilku osób a to wymaga czasu na potwierdzenie
Ale też masz prawie 2miesiące później ślub a ja godzinę u księdza muszę ustalić
Stary 2013-07-14, 10:52   #3275
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Idę się szykować. Trzymajcie kciuki! O 12 mam zaliczenie.
Odezwę się później.

Miłego dnia

witam! wyjatkowo leniwa niedziela,moi podopieczni wyjechali wiec mam wolnee! dzieki temu spokojnie bede mogla bez pospiechu posiedziec u taty. wiecie co,jestem w szoku jak mi wlosy rosna.. w lutym zanim zdecydowalismy sie na slub,scielam ja najkrocej jak miala w zyciu,ledwo za ucho.a dzisiaj okazalo sie ze juz sa na tyle dlugie ze moge z nich zrobic koczek z wypelniaczem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:56   #3276
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
mi zostało do ślubu pół roku więc akurat za suknią się chciałam jak najszybciej rozejrzeć żeby mieć już to z głowy reszta może poczekać jeszcze nawet 5 miesięcy, jakoś mnie w ogóle nie ciągnie do organizowania czegokolwiek
też zazdroszcze ) my zaczelismy nauki ale ze wzgledu na pracę TŻta musimy je zrobic jeszcze raz nadrabiając opuszczone lekcje (z 5?) we wrześniu. I poradnie małżeńską. Zaproszenia bedziemy rozwozić i wysyłać jakos w marcu albo kwietniu, moze na wielkanoc, z potwierdzeniem na początku czerwca. Ale co poniektórzy mogą dac znać nawet tydz wczesniej, sala nam na to pozwala

Cytat:
aaaaa ja też ale wszyscy mówią że to szybko mija [podobno]
z jednej strony tak, dopiero co byl styczen i rezerowalismy pierwsza sale i zespoł :P

Cytat:
ana909, mój C. zaproponował Jorrgusa na pierwszy taniec I póki co to bardziej się do niego skłaniam niż do Czerwonych Gitar, ale jeszcze zobaczymy. Tą końcówkę można uciąć. Mi też się ona nie podoba

Też już bym chciała mieć ślub Ale z drugiej strony te przygotowania są takie fajne Odliczanie też

Uczyłam się na jutrzejsze zaliczenie z logiki... Niby wszystko umiem, rozumiem, ale boję się, że da takie przykłady, że zgłupieję...
My narazie jestesmy za Kindlą, TŻ wrzucił jeszcze propozycje Andre - Tylko z Tobą, czy jakos tak, ale dla mnie jest troche za mdła chociaż piękna.
Cytat:
Z pewnością byłoby oryginalne

My Maserakami nie jesteśmy, więc nie będzie żadnego walca, układu, mixa itd. Będzie to po prostu nasz taniec-przytulaniec

to tak jak my zadnych ukladów. Widzialam jeden taki niedouczony i nie wyglądało to ladnie. Jesli zrobi sie perfect to efekt super ale jesli nie... To marnie to wygląda.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
witam sie z pienin - niestety deszczowych
nadrabiac bede jutro w pracy ;D

splyw dunajcem w deszczu - nielada atrakcja ;p polecam! haha

płynełam juz 3 razy i zawsze w strasznym skwarze i poparzylam sobie wtedy plecy ;/ gdzuie dokladnie jestes?

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was prośbę bo wy doświadczone i obeznane możecie napisać z jakimi cenami trzeba się liczyć u danych projektantów? bo wiem dzięki wam że suknie Gala i Nabla są tańsze niż inne ale jakbyście się podzieliły żeby wiedzieć mniej więcej na co się przygotować
w emmi mariage widzialam od 1800 wzwyż, w salonie z "Signature, Sincerity, Justin Alexander i Sweetheart" te co mierzylam od 3500, Maggio Ramatti 4000, jutro bede wiedziec wiecej

Ale w styczniu 11-12, beda w Warszawie Targi ślubne z wyprzedazammi całych kolekcji 2013 z przecenami do 80% zamierzam się wybrać, jesli trafię coś pięknego to moze tylko przerobię u krawcowej?
Stary 2013-07-14, 11:06   #3277
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
też zazdroszcze ) my zaczelismy nauki ale ze wzgledu na pracę TŻta musimy je zrobic jeszcze raz nadrabiając opuszczone lekcje (z 5?) we wrześniu. I poradnie małżeńską. Zaproszenia bedziemy rozwozić i wysyłać jakos w marcu albo kwietniu, moze na wielkanoc, z potwierdzeniem na początku czerwca. Ale co poniektórzy mogą dac znać nawet tydz wczesniej, sala nam na to pozwala

Ale w styczniu 11-12, beda w Warszawie Targi ślubne z wyprzedazammi całych kolekcji 2013 z przecenami do 80% zamierzam się wybrać, jesli trafię coś pięknego to moze tylko przerobię u krawcowej?
Fajnie, że tak wam sala pozwala ja to muszę dać 2tygodnie przed ostateczną liczbę gości i menu

A wiesz gdzie konkretnie będą te targi ślubne? bo ja bym się bardzo chętnie przejechała na nie
Stary 2013-07-14, 11:14   #3278
handzia600
perfumowe ADHD

nam sala pozwala w środę przed weselem podać liczbę gości ale ja chcę aby mi potwierdzali na miesiąc przed
Stary 2013-07-14, 11:18   #3279
moniczka_90
Zakorzenienie

ja myślę co by rodzicom wręczyć na slub w formie podziękowania... nie ma co ukrywać, ze kupno naszego mieszkania kosztowało ich trochę nerwów (mamy to po nocach nie spały ze stresu, ze się coś nie uda) wiele rad nam dawali itp. więc ja jakoś tak chciałabym sie im za to odwdzięczyć ale jakoś nie mam pomysłu
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:19   #3280
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Fajnie, że tak wam sala pozwala ja to muszę dać 2tygodnie przed ostateczną liczbę gości i menu

A wiesz gdzie konkretnie będą te targi ślubne? bo ja bym się bardzo chętnie przejechała na nie

my dokladnie we wtorek przed weselem podajemy ostateczną ilosc osob i wplacamy 3/4 kwoty. Dlatego wątpie ze znajdą się osoby, ktore nie przyjadą w ostatniej chwili.

Dokladnie w Pałacu Kultury i Nauki ja zaleznie czy bede miala wolne czy nie to zamierzam sie na nie wybrac z kalendarzyka wychodzi mi ze mam caly weekend wolny ale zawsze sie z tą pracą moze cos zmienic....
Stary 2013-07-14, 11:25   #3281
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Idę się szykować. Trzymajcie kciuki! O 12 mam zaliczenie.
Odezwę się później.

Miłego dnia

Cytat:
nam sala pozwala w środę przed weselem podać liczbę gości ale ja chcę aby mi potwierdzali na miesiąc przed
My też mamy jakieś 2-3 dni przed weselem podać liczbę gości.
Ale gościom damy czas do jakichś 2-3 tygodni przed

Dzisiaj moi rodzice maja imieniny, razem więc wybieramy się na obiad

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
ja myślę co by rodzicom wręczyć na slub w formie podziękowania... nie ma co ukrywać, ze kupno naszego mieszkania kosztowało ich trochę nerwów (mamy to po nocach nie spały ze stresu, ze się coś nie uda) wiele rad nam dawali itp. więc ja jakoś tak chciałabym sie im za to odwdzięczyć ale jakoś nie mam pomysłu
Ja swoim najchętniej wykupiłabym weekend gdzieś w pensjonacie bo wiem, że z tego się ucieszą, skorzystają i sobie odpoczną po weselu.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:26   #3282
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

Moze jakis wyjazd na weekend? Odpoczeliby po tych wszystkich przygotowaniach i stresach

A ja Wam w ogóle zazdroszcze tych przygotowań i w ogóle u nas temat ślubu leży i kwiczy mam nadzieje, ze na dniach uda mi sie znalezc jakas prace bo szukam juz od poczatki roku, a od 4miesiecy prawie jestem na L4 i jest mi z tym bardzo źle

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:27   #3283
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

My też mamy jakieś 2-3 dni przed weselem podać liczbę gości.
Ale gościom damy czas do jakichś 2-3 tygodni przed

Dzisiaj moi rodzice maja imieniny, razem więc wybieramy się na obiad
my też gdzies tak, ale przed wtorkiem jeszcze raz wszystkich obdzwonimy zeby miec pewnosc.
Ha moja mama tez robi dzis dla nas obiad i straaasznie sie stresuje bo w koncu ma zięcia kucharza
biedaczysko wrocilo mi dzisiaj dopiero przed 7 do domu, pracował całe 19h
lece robic farbę znajomej a jemu niech się słodko śpi

Miłego dnia!
Stary 2013-07-14, 11:29   #3284
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Miesiąc to tak akurat ja wolę wcześniej, dlatego tak damy im do kwietnia muszę wiedzieć ile mam kasy szykować, bo też 2tygodnie przed muszę 50% wartości przyjęcia wpłacić

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
my dokladnie we wtorek przed weselem podajemy ostateczną ilosc osob i wplacamy 3/4 kwoty. Dlatego wątpie ze znajdą się osoby, ktore nie przyjadą w ostatniej chwili.

Dokladnie w Pałacu Kultury i Nauki ja zaleznie czy bede miala wolne czy nie to zamierzam sie na nie wybrac z kalendarzyka wychodzi mi ze mam caly weekend wolny ale zawsze sie z tą pracą moze cos zmienic....
Oo koniecznie się wybiorę może gdzieś tam się spotkamy
Stary 2013-07-14, 11:30   #3285
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

witam! wyjatkowo leniwa niedziela,moi podopieczni wyjechali wiec mam wolnee! dzieki temu spokojnie bede mogla bez pospiechu posiedziec u taty. wiecie co,jestem w szoku jak mi wlosy rosna.. w lutym zanim zdecydowalismy sie na slub,scielam ja najkrocej jak miala w zyciu,ledwo za ucho.a dzisiaj okazalo sie ze juz sa na tyle dlugie ze moge z nich zrobic koczek z wypelniaczem

Zazdroszczę! Używasz czegoś specjalnego na porost włosów? Ja dokładnie rok temu ścięłam za ucho, od tego czasu ich nie ścinałam i mam może centymetr poniżej ramion... nie dość mam cienkie, to jeszcze wolno rosnące
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:34   #3286
moooniaaaa
Zakorzenienie

My kasę za salę musimy wpłacić dopiero po weselu, do 2 dni po. Teraz tylko zaliczka.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
A ja Wam w ogóle zazdroszcze tych przygotowań i w ogóle u nas temat ślubu leży i kwiczy mam nadzieje, ze na dniach uda mi sie znalezc jakas prace bo szukam juz od poczatki roku, a od 4miesiecy prawie jestem na L4 i jest mi z tym bardzo źle
A nie chciałabyś się przekwalifikować? jakiś kurs? szkoła policealna?

Ja jutro idę do tej nowej pracy i mam stresa. Cały ranek miałam dziwne sny. W takich chwilach wolałabym zostać w domu :P
Stary 2013-07-14, 11:36   #3287
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Moze jakis wyjazd na weekend? Odpoczeliby po tych wszystkich przygotowaniach i stresach

A ja Wam w ogóle zazdroszcze tych przygotowań i w ogóle u nas temat ślubu leży i kwiczy
u mnie też ten temat leży i kwiczy, jakoś w ogóle się tym nie ekscytujemy myślę, ze gdzies tak dopiero w grudniu, jak siadziemy do świątecznbego stołu z rodzicami to dopiero wtedy do nas dotrze ze za miesiac bedziemy brać slub

wyjazd odpada mój tata nie nadaje się do takich podróży, jakby się nadawał to byśmy slub brali w górach itp. ale nie bierzemy bo mój tata jest w takim stanie, ze nawet miasto obok się nie może zebrać żeby mieszkanie obejżec
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:40   #3288
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę! Używasz czegoś specjalnego na porost włosów? Ja dokładnie rok temu ścięłam za ucho, od tego czasu ich nie ścinałam i mam może centymetr poniżej ramion... nie dość mam cienkie, to jeszcze wolno rosnące

Wiem, ze to nie do mnie pytanie ale odpowiem bo mi tez wlosy rosna bardzo szybko ja w ogóle niczego nie uzywam na porost włosów, nie olejuje, ani nic w tym stylu, a fryzjerka ostatnio sie podniecala jakie mam piekne włosy a ja jedynie co robie z wlosami to myje co dwa dni szamponem do włosów farbowanych Nivea albo Pantene plus odżywka z tej samej serii i suszarka aha, ale np nie czesze w ogóle wlosów jedynie po myciu, bezposreni przed suszeniem rozczesuje je grzebieniem z rzadko rozstawionymi zebami, a pozniej te dwa dni nic ewentualnie rozszczesuje paluchami, ale zadnej szczotki, grzebieniow itp nie uzywam do suchych włosów czasami w lato rozdwajaja mi sie koncowki, to wtedy ide sciac i znow mam spokoj ale ja od kiedy pamietam mialam geste, mocne wlosy, ktore szybko rosly, wiec akurat to chyba odziedziczylam natomiast moja siostra ma bardzo cienkie, rzadkie, przetłuszczające się włosy wiec właściwie nie wiem od czego to zależy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-07-14, 11:41   #3289
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
z natury rosna mi bardzo bardzo szybko,a dodatkowo naklada maski wax,olejki alterra, odzywki, glinke.. lubie bawic sie wlosami

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:44   #3290
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
My kasę za salę musimy wpłacić dopiero po weselu, do 2 dni po. Teraz tylko zaliczka.

A nie chciałabyś się przekwalifikować? jakiś kurs? szkoła policealna?

Ja jutro idę do tej nowej pracy i mam stresa. Cały ranek miałam dziwne sny. W takich chwilach wolałabym zostać w domu :P
Chciałabym, ale żeby zapisac się do jakies szkoły musze najpierw mieć prace (kasa), i to takie zamkniete koło

Cytat:
u mnie też ten temat leży i kwiczy, jakoś w ogóle się tym nie ekscytujemy myślę, ze gdzies tak dopiero w grudniu, jak siadziemy do świątecznbego stołu z rodzicami to dopiero wtedy do nas dotrze ze za miesiac bedziemy brać slub

wyjazd odpada mój tata nie nadaje się do takich podróży, jakby się nadawał to byśmy slub brali w górach itp. ale nie bierzemy bo mój tata jest w takim stanie, ze nawet miasto obok się nie może zebrać żeby mieszkanie obejżec
Ale masz już suknie i date ustalona. My nie mamy ani daty, ani nic i nie wiadomo w ogóle kiedy to bedzie jeszcze do niedawna miałam nadzieje, ze uda sie w 2014 ale teraz tej nadziei juz praktycznie nie mam w ogóle

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-07-14, 11:45   #3291
ijaa
Zakorzenienie

Dobry

Komu pancakesa podwójnie czekoladowego na śniadanie (pierwsze lub drugie)?

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:48   #3292
handzia600
perfumowe ADHD

do mnie dotrze że bierzemy ślub dopiero jak będzie termin zaklepany w USC
Stary 2013-07-14, 11:53   #3293
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
do mnie dotrze że bierzemy ślub dopiero jak będzie termin zaklepany w USC
my też jeszcze nie mamy - możemy iść dopiero na koniec października, ale że bierzemy ślub tak konkretnie dotarło do mnie wczoraj.. jak mierzyłam kiecki!

Stary 2013-07-14, 12:00   #3294
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
my też jeszcze nie mamy - możemy iść dopiero na koniec października, ale że bierzemy ślub tak konkretnie dotarło do mnie wczoraj.. jak mierzyłam kiecki!
szkoda że w USC można tylko na 6 miesięcy przed
Stary 2013-07-14, 12:01   #3295
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
eeee tam, jeden czort! mnie to nie specjalnie przeszkadza.

Stary 2013-07-14, 12:03   #3296
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym, ale żeby zapisac się do jakies szkoły musze najpierw mieć prace (kasa), i to takie zamkniete koło
Więc póki co najdłuższe l4 to jedyne rozwiązanie. A z pracy nie dobijają się do Ciebie, nie pytają co się dzieje?
Stary 2013-07-14, 12:03   #3297
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
czy tak lepiej? (ramiaczka od stanika oczywiscie sie zlikwiduje).

cos mi sie nie laduje obrazek...

jest tutaj

super wyglądasz mi się bardzo podoba!!!! To nie jest taki krój nawet dekoltu zeby cyc poszedl do góry bez przesady.. Kolor piękny, całość subtelna i romantyczna.

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:05   #3298
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
może to i dobrze? tak to by zaczęły się robić cyrki z terminami tak jak jest gdzie nie gdzie z salami, foto czy innymi usługodawcami a jak komuś zależy na tym by się pobrać w miarę szybko, nie robi wystawnego przyjęcia to ma szansę...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:05   #3299
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
eeee tam, jeden czort! mnie to nie specjalnie przeszkadza.
a mnie przeszkadza bo się stresuję strasznie
Stary 2013-07-14, 12:07   #3300
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie przeszkadza bo się stresuję strasznie
Czym, że nie będzie terminu?

Jeśli macie popularny to musicie jechać pierwsze dnia kiedy mija pół roku, najlepiej z samego rana i powinno być dobrze. My też planujemy tak zrobić.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-07-14 o 12:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości