Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 12:16   #2941
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

A jeśli chodzi o komplikacje w czasie ciąży to wiadomo już co było mojej znajomej. To zespół Hellp. Niewydolność wątroby (wysokie próby wątrobowe), trzustki (cukrzyca), nerek (białkomocz i na koncu zatrzymanie moczu), wysokie ciśnienie, wysokie leukocyty i spadek płytek krwi. Jej szanse były marne, dziecka też. Dzidzia żyje, na razie ok, ale i tak to wyjdzie z czasem czy jest ok, bo reanimowali maleństwo 5 min po porodzie. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.

Ja Wam to piszę, żebyście wiedziały, że coś takiego jest. Czasami taka wiedza może pomóc uratować komuś życie.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-14 o 12:18
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:16   #2942
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

jakierka w tyłku chyba hahaha) no a nie jestem wysoka, 169cm
ale tak jak pisałam, myślę, że to woda w nogach z 5 kg ma:P

paulinka a próbowałas innych metody? sex? orgazmy? ostre? ananas?? schody? nic?nic nie działa??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:21   #2943
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Pospalam do 10:30 do 7 cielam w jakąś gierke na tel. Nos mi się odetkal i mogłam się wyspać dziś mąż ma imieniny, idziemy na pizzę chciał się dziobac, ale podbrzusze mnie pobolewa i się boję... Poza tym czuję się jak stara klępa i nie mam siły:-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o komplikacje w czasie ciąży to wiadomo już co było mojej znajomej. To zespół Hellp. Niewydolność wątroby (wysokie próby wątrobowe), trzustki (cukrzyca), nerek (białkomocz i na koncu zatrzymanie moczu), wysokie ciśnienie, wysokie leukocyty i spadek płytek krwi. Jej szanse były marne, dziecka też. Dzidzia żyje, na razie ok, ale i tak to wyjdzie z czasem czy jest ok, bo reanimowali maleństwo 5 min po porodzie. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.

Ja Wam to piszę, żebyście wiedziały, że coś takiego jest. Czasami taka wiedza może pomóc uratować komuś życie.
Bardzo ciężki przypadek. Druga straszna sprawa- DIC, czyli wykrzepianie wewnatrznaczyniowe. Układ krzepniecia szaleje.

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2013-07-14 o 12:22
malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:22   #2944
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

dziewczyny ktore urodzily, czy przed porodem w dzien skurczy dziecko sie wiecej czy mniej ruszało tego dnia?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Pospalam do 10:30 do 7 cielam w jakąś gierke na tel. Nos mi się odetkal i mogłam się wyspać dziś mąż ma imieniny, idziemy na pizzę chciał się dziobac, ale podbrzusze mnie pobolewa i się boję... Poza tym czuję się jak stara klępa i nie mam siły:-(
.
mnie juz od 2 tygodniu podbrzusze jak na okres boli i nic.

Stary 2013-07-14, 12:22   #2945
yevele
Zadomowienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Zapomniałam napisać że wczoraj poszłam z tżtem na ostatniego przed porodem kebaba i pan Turek nie chciał mi dać sosu bo mówił że to w ciąży niezdrowe bo za dużo przypraw sam kebab ok ale sos już nie
Stary 2013-07-14, 12:26   #2946
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ciężki przypadek. Druga straszna sprawa- DIC, czyli wykrzepianie wewnatrznaczyniowe. Układ krzepniecia szaleje.

Masz racje slyszalam o tym tez. Nie czesto takie rzeczy sie zdarzaja, ale czasami tak.
Stary 2013-07-14, 12:27   #2947
Rockyyy
Zakorzenienie

Z szybkiego nadrabianka:

En gratuluje kochana!!!! Oby było więcej takich expresowych porodów I tez sie na znieczulenie nie załapałaś

Iwonka nie widac po Zuzi ze to taki klocek

Kocurku Anulka Elaine sliczne te Wasze szkrabiki

Niunia
to masakra ze trafiłaś na taką polozną.Powinna zmienic zawód jesli taki ją juz męczy.Najwazniejsze ze masz juz to za sobą i maluszka na swiecie
Stary 2013-07-14, 12:28   #2948
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Powiem ci, że mamy bardzo podobne marzenia Właśnie wróciliśmy z ponad godzinnego spaceru i ani skurczyczka małego... Ale ja powtarzam ciągle, że dzisiaj rodzimy
To może ja też tak zaczne powtarzać i razem wylądujemy na porodówce

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
paulinka a próbowałas innych metody? sex? orgazmy? ostre? ananas?? schody? nic?nic nie działa??
Wszystko wymienione oprócz sexu odkąd odszedł czop- czytałam, że po odejściu lepiej unikać, żeby nie doprowadzić do jakiejś infekcji itp, a boję się, że i tak już coś podłapałam
Oprócz wymienionych: spaaacery, sprzątanie całego mieszkania z podnoszeniem wysoko rąk (wysokie półki itp) itp itd...
Obawiam się, ze u mnie to przenoszenie jest rodzinne- mama mnie też urodziła 10dni po terminie, a ponoć tak jest, że jeśli mama Ciebie przenosiła to zwiększa się szansa, że i Ty przenosisz.
Stary 2013-07-14, 12:29   #2949
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Dziewczyny, NIvea wypuściła produkt specjalnie dla młodych mam! Balsam pod prysznic Zakupiłam wczoraj i nie żałuję, choć jest dość drogi
Ale podstawowa zaleta - MEGA oszczędza czas. Po umyciu się posmarowałam się tym cudem (ładnie pachnie), spłukałam i gotowe. Ostatnio jestem mistrzynią w braniu prysznica na czas, a teraz będzie jeszcze szybciej.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:32   #2950
idzia111
Zakorzenienie

paulinka czesto jest tak jak piszesz, ze jak mama przenosi to i corka przenosi. Mam w rodzinie taki przypadek, ktory potwierdza te teorie.

Moja mama rodziła 1-3 dni przed terminem, wiec mysle, ze dam rade wyczekac do 30 lipca, bylo by dobrze bo 29 moj gin z urlopu wraca A pierwszy termin z OM mam na 31 lipca, a z USG z 12-13 tc na 2 sierpnia.
Stary 2013-07-14, 12:32   #2951
AgaPlast
Zadomowienie

Ogródek ogarnięty, ciasto w piekarniku chałupka ogarniana.
Obiadu dzisiaj nie bedzie bo nie ma TZ a ja sobie wciagne jakas sałatke i tyle.

fiazo kciuki za zdrówko.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:35   #2952
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Rozpakowanych!!!

Teraz nawet wiem dlaczego pierwsza strona nie uaktualniona he he he
Wracajcie Dziewczęta szybko do domu i pokazujcie nam zdjęcia Dzieciaczków )

My odpoczywamy Jak zwykle zresztą Co innego można robić z Moim Nudnym Synkiem

Ale powiem Wam, że ta Nasza Maleńka Miłość naprawdę nadała sens naszemu istnieniu (Jestestwu- moje ulubione słowo z okresu studiów)
Tż... którego kompletnie nie znałam od tej strony... Zakochany w Małym, zapatrzony jak w obrazek I jakiś taki zrobił się czulszy i delikatniejszy...
Mały jest tak perfekcyjny, ze aż idealny... Sama słodycz..
I kiedy tak na niego patrze... szczególnie podczas nocnego karmienia i po cichutku powtarzam Mu jak wielkim Szczęściem nas obdarzył i jak wielką Miłością się okazał to wzruszam się za każdym razem dosłownie i w przeności i w każdym innym znaczeniu tego słowa..
Stał się brakującym elementem w naszej Rodzinie Teraz naprawdę warto żyć, żeby dla Niego wciąż być....
Ech... Kocham to Nasze Cudowne Gluciątko
Margosia ...dokładnie to samo czuje Pięknie to opisałaś
Cytat:
dziewczyny ktore urodzily, czy przed porodem w dzien skurczy dziecko sie wiecej czy mniej ruszało tego dnia?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

mnie juz od 2 tygodniu podbrzusze jak na okres boli i nic.
Hm... w dniu skurczy? Tak samo.Liczyłam 2 razy ruchy i ładnie sie Laura ruszała.Jak juz leżałam pod ktg to słabły tnz. czułam je ale rzadziej.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
paulinka czesto jest tak jak piszesz, ze jak mama przenosi to i corka przenosi. Mam w rodzinie taki przypadek, ktory potwierdza te teorie.

Moja mama rodziła 1-3 dni przed terminem, wiec mysle, ze dam rade wyczekac do 30 lipca, bylo by dobrze bo 29 moj gin z urlopu wraca A pierwszy termin z OM mam na 31 lipca, a z USG z 12-13 tc na 2 sierpnia.
Coś w tym jest.Moja mama urodziła mnie 2 dni po terminie,ja Laure 1 dzien.A Tz i jego bracia -KAŻDY w dniu terminu
Stary 2013-07-14, 12:37   #2953
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Oliath- rodos super!!! Uwielbiam takie chaszczory he he zostawcie jak najwiecej po bokach to sie odetniecie od sasiadow. I mur domku piekny ja tez juz widze efekt koncowy a Lilo to slodziak straszny.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:37   #2954
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

moja mama przenosila mnie z 2 tygodnie, to ja pewnie tez... ludzie!

Stary 2013-07-14, 12:40   #2955
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
To może ja też tak zaczne powtarzać i razem wylądujemy na porodówce

Wszystko wymienione oprócz sexu odkąd odszedł czop- czytałam, że po odejściu lepiej unikać, żeby nie doprowadzić do jakiejś infekcji itp, a boję się, że i tak już coś podłapałam
Oprócz wymienionych: spaaacery, sprzątanie całego mieszkania z podnoszeniem wysoko rąk (wysokie półki itp) itp itd...
Obawiam się, ze u mnie to przenoszenie jest rodzinne- mama mnie też urodziła 10dni po terminie, a ponoć tak jest, że jeśli mama Ciebie przenosiła to zwiększa się szansa, że i Ty przenosisz.
Cytat:
Nigdy nic nie wiadomo. Ja się urodziłam 12 dni przed terminem, TŻ - 2 tygodnie, a ja jestem 4 po i ciągle czekam... Nie ma reguły chyba...

Paulinka to jedziemy dzisiaj na IP? Ja bym wolała jutro na ktg już nie jechać...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:46   #2956
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw się- to nie jest pewne Tak często się zdarza, ale nie zawsze ;-)
Jeśli u mnie by to się sprawdziło to powinnam urodzić w piątek i wiecie co... jakoś mnie to obliczenie pozytywnie nastroiło że "wiem" kiedy to się zdarzy

Lecimy z TŻ do kościoła, na spacerek, obiad i po zakupy... Wymęczymy trochę tę Naszą Córeczkę...sa saaa saaaaaa....

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Paulinka to jedziemy dzisiaj na IP? Ja bym wolała jutro na ktg już nie jechać...

Tak! Idę pomęczyć Córę i dziś wieczorem lub w nocy na IP. Umowa stoi!
Stary 2013-07-14, 13:00   #2957
Rockyyy
Zakorzenienie

Mykam
Stary 2013-07-14, 13:06   #2958
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama w TP jak była w moim bratem w ciąży pomyła wszystkie podłogi na kolanach.... no i zaczęło się, ból brzucha i kręgosłupa... myślała, że to już! I tydzień leżała na sali przedporodowej, bo po prostu obciążyła mięśnie, poród wywoływany tydzień po TP ;/ Mnie przenosiła 3 dni i poszły wody...

Idę na spacer - pierwszy raz od nie wiem kiedy. ALe już mam dość siedzenia w domu.

Filipiśko

Stary 2013-07-14, 13:14   #2959
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ja na szybkiego bo lozeczko rozkladamy i lekkie przemeblowanie...
ale mam wiadomosc od En..mowi ze jest szansa ze wypuszcza ich dzis do domu ok 19 maly troche plakal w nocy i cY ktoras urodzila...i mam Was pozdrowic!!!!:-***

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 13:29   #2960
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dootka napisz jej ze żadna nie urodzila, bo nie mam jej i nie ma kto listy poprawiac, wiec żadna sie nie wychyla z porodami.

Stary 2013-07-14, 13:32   #2961
mela1234
Zakorzenienie

Szybko chcą ta En wypuscic.

A ją byłam z Malgos w kościele, teraz jestem u taty, zjemy fasolka i do ikei. Mąż pisał smsa ale nie odpisuje. Nie chce i tyle.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 13:55   #2962
magolina
Wtajemniczenie

Poszłam spać przed 7 i wstałam po 10 chociaż tyle. jesteśmy juz po obiedzie, i zaraz jedziemy do CH na zakupy ciuszkowe dla Adasia bo musze dokupic parę rzeczy na 56.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
ja nadal w szpitalu w dwupaku, maly nie chce wyjsc jestem po kroplowce testowej i pierwszej tej wlasciwej, nic sie nie dzieje ;(
mam juz dosyc od wczoraj mam mega dol odkad mnie odlaczyli od kroplowki bo nic sie samo nie rozkrecilo, dzis mam dzien przerwy i jutro kolejna kroplowka
najgorsze to lezenie i czekanie, dziewczyny rodza a mnie nic nie bierze! to mnie najbardziej wkurza, do krzykow juz sie chyba przyzwyczailam i staly mi sie obojetne, a anwet zazdroszcze dziewczynom ze juz maja po
dzis mam laptopa ale tylko na kilka godzin wiec nie wiem czy was nadrobie
od czwatku nie spalam, w zasadzie nie przespalam zadnej nocy bo mam zgagi i na doatek sie przejmuje wszystkim i tym ze mi nie idzie ;(
Ojj współczuję tego oczekiwania, trzymam kciuki żebyś jak najszybciej urodziła

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki.
U nas raz lepiej raz gorzej, ale kolki trochę zelżały. Dzięki za rady. Też slyszałam o kropelkach sab simplex, ale one ponoć mają szkodliwy aspartam Na razie dla nas złotym środkiem jest suszarka Antonio śpi po niej jak aniołek kwestia tylko wyczucia kiedy juz można wyłączyć.

Widzę, że u Was też problemy z zaśnięciem po karmieniu. U nas też tak w 50% przypadków bez suszary się nie obejdzie
Poza tym Antonio zdrowy tylko coś za bardzo jeszcze żółty jest był już taki ładny bledszy i znowu zaczął żółknąć. Mam w czwartek na kontrolę z tym iść, ale nie wiem czy się wcześniej nie wybiorę.
Ciesze się, że kolki u Antonia mniejsze i oby tak dalej no i oby to nie był powrót żółtaczki

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Raczej dzis bedzie imie.mój stan wyszedl powazny bo min 4xdziennie odwiedza mnie lekarz.na razie przykuta do lozka jestem
Piotruś ładne imię dobrze że tam o Ciebie dbają. Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
spoko mojemu też się udziela....
W nocy sto pytań..."Gdzie idziesz?"
A ja przecież tylko do toalety.....
Dziś wnerwiona mu powiedziałam, że idę na porodówkęNo kurcze, gdzie mam iść w nocy
U mnie to samo jak tylko wstaję z łóżka albo głośniej sapnę to Tż się budzi i pyta czy mnie brzuch boli, a jak mówię że trochę to sie pyta czy jedziemy na IP

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzien dobry)

1.Wczoraj zaliczona zostałam pierwsza kąpiel (tata się sprawował, mama nadzorowała, a Igorek nie darł paszczy, więc jest szansa, że mu się spodobało). No i spacer. Trochę wiało, więc opatulony na maksa, ale cieplutko było.

2. Sms od sarny: "pozdrów dziewczyny. Podsumowując jest dobrze, dbają tu o nas, także pewnie poleżę i wyjdę. Odpoczywam tylko brak nety " no bo pisałam, żeby odpoczywała jak najwięcej.

3. Magolinka: wspólczuję nocki. Pijesz na zgagę miętę? Pomaga? bo czytałam gdzieś (nie pamiętam gdzie, więc nie wiem czy to wiarygodne źródło), żeby nie pić mięty na zgagę.. bo może nasilić.
1. za pierwszą kąpiel
2. dobrze, że u Sarny dobrze
3. mięte piłam na jelitka bo się przeżarłam i bolały. Na zgagę nie pijam mięty, tylko biorę renni

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziewczyny kiedy ostatni raz przed porodem robiłyście mocz i morfolgię? bo ja mam 2 tygodnie do porodu, wizyta we wtorek- ostatnia, ginka nic nie mówiła o badaniach i ie wiem czy zapomniała czy po prostu mam nie robić. Jak myślicie, zrobić, czy już nie ma sensu?
Ja bym na Twoim miejscu dla świętego spokoju zrobiła

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Hey dziewczynki!
Ja dalej w dwupaku I już mnie to zaczyna irytować, a jednocześnie smucić. Tak bardzo bym chciała uniknąć wywoływania, a wszystko wskazuje na to, że jednak mnie to czeka.
Idziemy zaraz z TŻtem na spacer i jakieś zakupy do CH. Jak wcześniej zastanawiałam się co będzie jak mi wody odejdą w miejscu publicznym, tak teraz marzę o tym, żeby się polało choćby na środku sklepu czy ulicy
Trzymam kciuki za Ciebie i Magdalenne żeby Was w końcu chytnęło

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

A my z Edziem witamy sie w 36tc, a wiec zaczynamy 9m-c
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:02   #2963
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczyny

A my z Edziem witamy sie w 36tc, a wiec zaczynamy 9m-c

Nie wiem czy zaczniemy dzis kleic te nieszczesne tapety, bo u nas znow zaczyna sie upal. Chcialabym dzis podjechac do Ikei i mam nadzieje, ze TZ nie bedzie mial nic przeciwko.

Zycze Wam fajnego dnia
za tydzien! I jak plany Ikeowe? Zakupy zrobione? U nas dzisiaj taki chlodek przyjemny! Az chce sie zyc

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja ostatni raz u gina byłam tydzien przed porodem i miałam wyniki moczu i mofro.

ona ma dobre te teksty

Laura od 8 naprzemian troszke zjadła,skrzeczała,kimała, oczy jak 5 zł .....w koncu przed 12 padła......No i zasikała 2 razy przewijak.Wczesniej ją na komodzie na ręcznikach przewijałam jak nie było przewijaka i jakby tak dalej było to bym z praniem nie wyrobiła.Ona ma zwyczaj jak lezy za długo z gołym tyłkiem olać wszystko.Lubi to szczocholinka

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Niunia Fiazo gratuluje mamuśki

za tc u dwupaczków i dołączam za porodziki-niech wody odchodzą,skurczyki łapią
Padlam! jak pieszczotliwie-szczocholinka ja slyszalam wlasnie, ze dzieciaczki lubia sobie siknac jak im sie zdejmie pieluche i zawsze trzeba uwazac Podobno jak poczuja chlodne powietrze na pupce to im sie sikanie zalacza. Tak sobie mysle ze u dziewczynki to pol biedy, ale chlopak to moze obsikac pol pokoju

Cytat:

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Moj tez mial ochote na dziabanko, ale ja mu o czopie wspomnialam to stwierdzil, ze on juz w takim razie nie bedzie sie tam do niczego dotykal

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać że wczoraj poszłam z tżtem na ostatniego przed porodem kebaba i pan Turek nie chciał mi dać sosu bo mówił że to w ciąży niezdrowe bo za dużo przypraw sam kebab ok ale sos już nie
nooo i dla pana turka. On chyba najlepiej wie z czego ten sos zrobil

Cytat:

Ojej chcialabym, zeby ta regula sie sprawdzala. Moja mama rodzila 4 dzieci i kazde w 39tyg wiec na mnie juz czas

Wczoraj pisalam Wam o czopie. Myslalam,ze to juz caly odszedl bo bylo tego duzo, a tu sie okazuje, ze nie. Co pojde do toalety to nastepny kawalek na wkladce! Ile tego jest! Poza tym brzuch od czasu do czasu twardnieje mi tak od gory i czuje jakby ucisk na kape, ale nic wiecej sie nie dzieje...

I pochwale sie ze spalam do 12.45 Wstalam o 8, zjadlam z Tz sniadanie bo wrocil z pracy i postanowilam chwile z nim polezec, po czym jak otworzylam oczy to patrzac na zegarek przecieralam je ze 2 razy

A tak poza tym to witam sie!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:24   #2964
misiaczka555
Wtajemniczenie

Heloooo

Wpadam tylko na chwile bo kiepsko dzis spalam i oczy mi sie zamykają. Musze drzemke zaliczyć

Chciałam sie tylko pochwalić ze pacior sie u mnie nie zagnieździł

Byliśmy tez z TZ w Kauflandzie i kupiliśmy 2 paczki Pampers Premium Care1 72szt po 38,99 i mleko. Wybraliśmy wcześniej Hipp bo ma super skład ale mało dostępne sie okazało. A ze było w Kauflandzie w promo mleko NAN tez o fajnym składzie to zakupilismy, puszka 800gr 38,19

Fiazo wciąż nie moge uwierzyć ze masz juz synka przy sobie. Wspaniale ze taki z niego silny chłopczyk
Mela mężowi to sie należy

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Ma któraś z was fotelik samochodowy BeSafe Izi Go?

Bo my kupując dostaliśmy taki kupon do wysłania za który jest zabawka zawieszka z TinyLove. Ale trzeba wpisać dane i tam jest data urodzenia dziecka. Tzn ze dopiero po porodzie moge to wysłać?
Korzystała któraś z was z tego?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:38   #2965
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ja na szybkiego bo lozeczko rozkladamy i lekkie przemeblowanie...
ale mam wiadomosc od En..mowi ze jest szansa ze wypuszcza ich dzis do domu ok 19 maly troche plakal w nocy i cY ktoras urodzila...i mam Was pozdrowic!!!!:-***
O to szybko chcą ich wypuścić

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:46   #2966
Marionette18
Raczkowanie

To ja jeszcze pozwole sobie pokazac Wam jaka mate Tz kupil dzisiaj dla Franka
http://www.babyranking.pl/produkty,4...na-lamaze.html

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 15:14   #2967
malaczarnakejt
Zakorzenienie

wróciłam zjadłam 3 kulki lodów a później jeszcze 1 Wracaliśmy na 3 podejścia, czyli 3 razy sadzałam zadek na ławce... ale przyjemnie na dworzu teraz mam mega ochotę na colę z lodem i cytryną. Ale muszę odsapnąć po wjechaniu windą na 2 piętro

Ach! i jeszcze chciałam Wam powiedzieć co mi się śniło
Byłam na konsultacji w szpitalu i dostałam skierowanie na usg w celu oceny masy płodu do lekarza, który u mnie przyjmuje w pracy. I powiedział, że nie mogę dopuścić do tego, żeby przenosić ciążę do 4 lub 5 trymestru

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2013-07-14 o 15:28
Stary 2013-07-14, 15:40   #2968
mela1234
Zakorzenienie

Wróciłam z ikei. Kupiłam lampke na komode taka co nie daje po oczach a jednak troszkę swiatla daje. Na dziecięcym dziale zmiana ekspozycji i nie znalazłam w tym bałaganie nic ciekawego. Za to Malgos wyszła zadowolona z kompletem 200 slomek do napojow. 4 zl i ile szczęścia
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 15:43   #2969
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wróciłam z ikei. Kupiłam lampke na komode taka co nie daje po oczach a jednak troszkę swiatla daje. Na dziecięcym dziale zmiana ekspozycji i nie znalazłam w tym bałaganie nic ciekawego. Za to Malgos wyszła zadowolona z kompletem 200 slomek do napojow. 4 zl i ile szczęścia
Ostatnio mój mąż był równie zadowolony z tych słomek
A jak z mężem? wrócił?

Filipiśko

Stary 2013-07-14, 15:45   #2970
d0tkaaa
Zakorzenienie

I co tam dziewczyny?my rozlozylismy lozeczko ogarnelam pokoj troche nam sie pozmienialo ale dalismy rade...za godz kuzynka ma nas przyjechac prosic na wesele na pazdziernik...a tak to bym poszla na spacer...nudaaaaa ale cieszy mnie ze juz jest lozeczko...pozniej Wam zrobie zdjrcia i sie pochwale

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości