|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
A bodziaki wolałam zawsze wkladane przez główke. Wiem że na początku to brzmi przerażająco ale one wszystkie maja zatrzaski przy szyjce i prosto sie zakłada. Za to te rozpinane zawsze mnie wkurzały bo tam jakieś zakładki, milion zatrzasków i w ogóle dużo zachodu z nimi.
|
|
|
|
#1352 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To już w sumie dla mnie nie kołyska,bo kołyska ma kołysać
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
A my z TŻ zastanawiamy się nad kupnem mniej więcej takiego łóżeczka stacjonarno-podróżnego. Jeszcze nie mamy wybranego konkretnego modelu i koloru http://www.amazon.co.uk/Hauck-Babyce...d_sim_sbs_by_6
Jest tam filmik, w którym pokazano funkcjonalność łóżeczka. Czy któraś z mam może się wypowiedzieć, jeśli miała jakieś doświadczenia z owym łóżeczkiem?
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-14 o 15:50 Powód: dop. |
|
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tylko tak ogladam zadnych konkretow, poszukam teraz czegos co mi sie podoba :P ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- U mnie 35 euro kosztuje takie lozeczko!!! http://www.amazon.de/Hauck-603673-Re...rds=kinderbett Moj typ to chyba cos w tym stylu : http://www.amazon.de/Roba-16200-3-P9...rds=kinderbett no i pasuje do naszej sypialni :P
Edytowane przez Cicici Czas edycji: 2013-07-14 o 16:19 Powód: Sorry obejrzalam filmik ale chyba i tak nie dla mnie.. |
|
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
widze, że co do łóżeczek i wózków ja mam zupełnie inny gust. Od zawsze byłam osobą, której podobały się rzeczy klasyczne... do tej pory z dużym marginesem podchodzę do nowoczesności, może to dziwne, ale nawet w sferze mody tak mam.
Więc pochwalę się co ja wykopałam w internecie. Kołyska - ta na zdjęciu jest metalowa, a z racji tego, że mój TŻ jest stolarzem obiecał zrobić coś w tym stylu tylko z drewna. Będę miała pewność, że kołyska jest zrobiona porządni z atestowanych materiałów (chodzi przede wszystkim o farby, lakiery...) Nawet mam taki długi welon ze ślubu, który ma za zadanie zawisnąć nad tą kołyską A wózek, hmm... nawet nie będę opisywać, klasyka sama w sobie. Taka sobie inna ja
|
|
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
My mamy ze szczebelkami,więc też się nie wypowiem. Mam łóżeczko-turystyczne,tzn w sumie to kojec jest,w razie czego na wyjazdy też może być,żeby dziecko miało gdzie spać,ale tak normalnie do spania to turystyczne do mnie nie przemawia.
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Mnie łóżeczka turystyczne ani troche nie przekonują. Mam poczucie, ze sa strasznie bublowate.
Zdecydowanie kupimy klasyczne drewniane łóżeczko.
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Negrid, piękne to
Może się mylę, ale wydaje mi się że takie klasyczne wózki są strasznie drogie. A tż stolarz to super sprawa
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widziałam nawet jedno fajne, ale teraz nigdzie nie mogę tego znaleźć ![]() Zastanawia mnie tylko na jak długo takie łóżeczko wystarczy? W sensie kg, takie stacjonarne łóżeczka pewnie są bardziej wytrzymałe. I od jakiego wieku dziecko może spać już w "normalnym" łóżku?
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Znalazłam wlasnie hamaki dla niemowlakow. Super sa
|
|
#1364 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My z Małżem w czw byliśmy na usg genetycznym. Wszystko jest ok. Czekamy jeszcze na wyniki PAPA, aczkolwiek wierzę, że będzie ok . Swoją drogą trafiłam na przemiłą lekarkę, w kolejce siedziało wiele ciężarnych, więc tak myślimy, czy się do niej nie przenieść. Bo mój gin jest oschły, zarówno z podejścia jak i z udzielania informacji.Tak poza tym to jesteśmy teraz w rozjazdach. Tż w Norwegii, ja kręcę się po Polsce. Cieszy mnie myśl, że jeszcze trochę, a ukróci się nasza dyspozycyjność i nie będziemy tyle w delegacjach. Nie cierpię się rozstawać, a w ogóle to jestem strasznym domatorem. Co do wózków to jakaś czarna magia dla mnie, o ciuszkach nie wspomnę.
|
|||
|
|
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tych turystycznych to chyba tak ze 2 latka dzieciak może spać, w takim szczebelkowym chyba nawet i dłużej. Aczkolwiek u mnie w rodzinie szybko dzieciak nie chciał w takim spać i musieli porozkręcać i wynieść je. |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sami chcieliscie Pappa czy lekarz Wam zasugerował? Ja bym zmieniała, dobry lekarz to skarb
|
|
#1367 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jakie? Poka...
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawialiśmy się nad zrobieniem go, ale lekarka przekonała nas, że usg to 75% kompletnego badania, PAPA to niby statystyka, ale warto wykonać. Fakt, dobry lekarz, nie odstrasza od wizyt.
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cos takiego: http://www.bujane.pl/opis.php?tow_id...t_id=14&fraza=
Tylko to mocowanie do drzwi mnie nie przekonuje. Ale sa stojaki do tego, w domu mamy tez drążek w drzwiach. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Ale nie wiem czy w następnej ciazy zrobię, jesli usg wyjdzie dobrze.
|
|
#1370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-14 o 18:03 |
|||
|
|
|
#1371 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pierwsze widzę,nie wiedziałam że coś takiego jest. W roli huśtawki na krótki czas OK,ale w roli łóżeczka to tego nie widzę.
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podoba mi sie jako alternatywa dla tradycyjnego bujaczka.
|
|
#1373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze ze zdrowie i wszytko na swoim miejscu. |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zwłaszcza, że to które widzialam, miało cechy turystycznego (miękkie, przewiewne boki bez możliwości skręcenia nóżki), ale wygląd miało całkiem solidny, tylko za nic w świecie nie mogę go teraz nigdzie odkopać w necie... wrrr
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również się zakochałam w Inglesinie Classica jak oglądałam wózki Wyleczyłam się jak poczytałam opinie i obejrzałam na YT test w którym brał on udział. Zniechęciło mnie to, że wózek nie składa się i aby go schować do bagażnika trzeba go rozkręcić zaczynając od kół. Budka składa się z takim trzaskiem, że maluszek się budzi wystraszony. Waga wózka 18,5 kg - to dużo. No, ale co by nie gadać, jest piękny. Na spacerze ludziom wykręca głowy
|
|
#1376 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze różne pierdółki do kuchni są dla mnie ok, ale styl mebli w ogóle do mnie nie przemawia.Cytat:
Cytat:
![]() Mam tak samo. Cytat:
to po prostu łóżeczko. Ale zmieściłoby nam się takie do sypialni -szkoda że przekracza to znacznie nasz budżet . Ale słodko musi w tym mały bobasek wyglądać![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-14 o 19:26 |
||||||
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
Chyba nie ma co popadać w skrajności w dzisiejszych czasach praktycznie wszystko ma atesty. I doszukując się w drewnie chemii też się ją znajdzie chociażby w lakierze czy innym impregnacie. Nawet smoczki są z plastiku a dziecko ma z nimi bliższy kontakt niż z taką folią z łóżeczka, wanna też przecież plastikowa chyba, że ktoś będzie miał z porcelany
. Ja to się modle, żeby moje nie miało atopowego zapalenia skóry po mnie, ponoć w dzieciństwie to była masakra z moją skórą
|
|
|
|
#1379 |
|
Gang Iren
|
Ja sobie nie wyobrażam iść do szpitala bez niedrapek. Czemu niedrapkom mówicie nie? Moje dziecko urodziło się ze szponami.
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam na poważnie, bo nie mam pojęcia dlaczego bierze sie niedrapki, a nie obcinacz.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

zwłaszcza, że to które widzialam, miało cechy turystycznego (miękkie, przewiewne boki bez możliwości skręcenia nóżki), ale wygląd miało całkiem solidny, tylko za nic w świecie nie mogę go teraz nigdzie odkopać w necie... wrrr
. Ale słodko musi w tym mały bobasek wyglądać