Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 19:23   #3001
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
dzieki

zaraz ja sie zmierze to zobacze ile mi przybylo ....

Wibracja jest ... fajnie telepie całym wyrkiem :P jest swiatełko ale malutkie wiec bez lampki sie nie obejdzie,melodyjki rozne,odgłosy zwierząt ... i przyciszać/podgłasniacz :P

oo jak sie ciesze Dzieki...

Dzieki dziewczynki staralam sie zeby to jakos fajnie urzadzic jest nieduzo miejsca ale przytulnie i milutko
Wypasne masz to łóżeczko dobry wybor

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:26   #3002
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Idzia ja mam 112 ! Wiec tylko 2 cm mniej od Ciebie.. ale mamy brzuszyska Neni a Ty?:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:27   #3003
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Idzia ja mam 112 ! Wiec tylko 2 cm mniej od Ciebie.. ale mamy brzuszyska Neni a Ty?:P
Ja mam 102 cm Słabo coś
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:30   #3004
d0tkaaa
Zakorzenienie

40tydz-112cm...
34tydz-104cm...
24tydz-96cm..
A wczesniej sie nie mierzyłam :P Ladnie urósł w 9 miesiacu ... :P

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja mam 102 cm Słabo coś
strasznie słabo :P

Zuza

Razem
Stary 2013-07-14, 19:32   #3005
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
ok wklejam kącik spiacy naszej Niunki

1 i 2 zdjecie to jest wersja dzienna... ( zeby bylo wiecej miejsca w pokoju..)
3 wersja nocna jak bedzie nasze łozko rozłozone..
moze dziabne zdjecie jeszcze jak łozko bedzie rozłozone.. na to łozeczko sie naklada przewijak ktory narazie jest schowany pod lozeczko

brakuje jeszcze lampki ktora narazie stoi na komodzie z drugiej strony no i chyba kawalek parapetu uciachamy zeby łozeczko dochodziło do sciany ale wsumie nie ma takiej potrzeby.
bede spać z kraja zeby miec do Zu blizej i bede sie na nia gapic przez siateczkę

Nie ma za duzo miejsca ale jest ok
Jeszcze w klubie umiescilam zdjecie BRZUCHOLA!

(ogladajac zdjecia z przed ciazy - ALE BYLAM CHUDA o ja Cie.. teraz to widze dopiero :P w porownaniu z tym co teraz.. :P)

Dotka, może tak jak mówisz macie tylko jeden pokój, ale jest u Was tak przytulnie, że aż się chce patrzeć i podziwiać Ślicznie to wygląda! I to prawda- to łóżeczko jest prześliczne, no i w ogóle oh ah
Stary 2013-07-14, 19:33   #3006
Neni1984
Zakorzenienie

Ja w 34 tc miałam ok 98 cm, a wcześniej nie pamiętam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:35   #3007
d0tkaaa
Zakorzenienie

z racji tego - ide coś zjeść ...
a załozenie po ciazy jest ważyć tyle co kiedyś... 56/58 kg...
a zaczynalam "ciaze" z Waga 61,5 kg ... no wiec mam ok 15 kg na plusie ...
Matko jak ja to zrzucę wszystko... :P

Sory za to podsumowanie :P

Dziołchy trzymajcie kciuki jutro za mnie bo niewiem czy nie beda chcieli mnie zostawic w szpitalu po tym ktg.. coś ostatnio ta lekarka mowila ale to bylo by bez sensu wsumie bo dopiero 2 dni po tp.. eh niewiem.. mowila coś o oxycotynie czy coś... zobaczymy nie biore torby ani nic na szczescie TZ jedzie ze mną.. kochany jest. Przenosze sie na tel bo mam lenia i nie chce mi sie iść po ladowarke do lapka hahaha

Zuza

Razem
Stary 2013-07-14, 19:35   #3008
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja mam 102 cm Słabo coś
wygrałam
Nawet Ci dotka zostawiłam komentarz w klubie, ze chyba mam wiekszy ... no i mam, o 2 cm, ale jednak

O losie, a w 34 tc miałam 104cm, czyli za 4 tygodnie przybyło 10 cm Póki co przybyło mi 12,5kg w ciąży, stop już, stop !!!

Boje się, że usg sie pomyliło i mój mały nie jeste taki mały ... dobrze, że mam cc, bo już bym po nocach nie spała

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-14 o 19:37
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:38   #3009
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dotka, może tak jak mówisz macie tylko jeden pokój, ale jest u Was tak przytulnie, że aż się chce patrzeć i podziwiać Ślicznie to wygląda! I to prawda- to łóżeczko jest prześliczne, no i w ogóle oh ah
dziekuje moglismy sie zamienic z rodzicami ale nie chcielismy.Lepiej ciasniej a bedziemy mieć przynajmniej prywatność ( wiecie jak to " duzy" pokoj goscie czy coś to tam.. szafa wielka rodzicow ubrania i rzeczy to tam .. caly czas by wchodzili itp.. a jakby nie bylo nie chce tu jakos strasznie długo mieszkać .. juz kiedys opowiadalam )
Narazie jest git i czuje sie bardzo dobrze,tz tez tylko jednego nam brakuje...

DZIECKA

( łozeczko jest miazga,bardzo polecam rozklada sie w moze 10 sec. z przewijakiem i pierwszym pietrze ze tak rzeknę dla niemowlaka nie zajmuje to wiecej niz 10 minut :P )

Zuza

Razem
Stary 2013-07-14, 19:40   #3010
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

Przepraszam za zniknięcie, ale jestem całkowicie oddaną Matką, całe moje dnie zapełnia karmienie, przebieranie i inne czynności domowe, bardzo trudno wygospodarować choćby 15 minut tylko dla siebie.
Staram sie do Was zaglądać i podczytuje na bieżąco.

Składam ogromne gratulacje dla wszystkich lipcowych rozpakowanych mamuś

Tymuś jest bardzo kochany, jednak od kąd skończył 2 tygodnie zaczął się robić bardziej marudny, od 3 dni ma również ataki płaczu jakby kolkowe, zaczęliśmy mu podawać esputikon po 2 kropelki 2 razy dziennie, dziś jest wyraźnie spokojniejszy, jednak rano nie mógł zrobić kupki i się prężył i marudził, choć zazwyczaj o tej porze spał. Zaczęły się pierwsze drobne problemy z opieką nad naszym maluszkiem. W nocy również był marudny niestety nie mógł spać, a my razem z nim. Oby dziś było lepiej.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:45   #3011
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Przepraszam za zniknięcie, ale jestem całkowicie oddaną Matką, całe moje dnie zapełnia karmienie, przebieranie i inne czynności domowe, bardzo trudno wygospodarować choćby 15 minut tylko dla siebie.

Tymuś jest bardzo kochany, jednak od kąd skończył 2 tygodnie zaczął się robić bardziej marudny, od 3 dni ma również ataki płaczu jakby kolkowe, zaczęliśmy mu podawać esputikon po 2 kropelki 2 razy dziennie, dziś jest wyraźnie spokojniejszy, jednak rano nie mógł zrobić kupki i się prężył i marudził, choć zazwyczaj o tej porze spał. Zaczęły się pierwsze drobne problemy z opieką nad naszym maluszkiem. W nocy również był marudny niestety nie mógł spać, a my razem z nim. Oby dziś było lepiej.

No niestety dzieciaczki potrafią czasami popłakać i nocki zarwane murowane ... ale takie są kochane, że wszystko wynagradzają . Oby mały nie miał koleczek.
Widziałaś na pierwszej stronie post Madi, tam jest dalsza cześć listy rozpakowanych mam. Pani prezes urodziła, więc Madi (kochana jest) ogarnęła sprawę.

My oszczędzamy watek na przybycie Prezesowej
Stary 2013-07-14, 20:05   #3012
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 116 cm

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
wygrałam
Nawet Ci dotka zostawiłam komentarz w klubie, ze chyba mam wiekszy ... no i mam, o 2 cm, ale jednak
przykro mi ale nie wygrałaś, bo ja wygrałam ja mam 116 cm, tylko w sumie nie wiem czy to powód do radosci

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:13   #3013
Charlize89
Rozeznanie

Gratuluję wszystkich porodów i maluszków.

Ja od wczoraj witam się z Anulką w 38 tc

Nie było mnie ostatnio, dużo się w moim życiu w ciągu tego tygodnia wydarzyło. Dużo by pisać.

W skrócie powiem tylko tyle, że po wtorkowej kłótni między moim ojcem i TŻ, zostaliśmy zmuszeni opuścić mój rodzinny dom. W czasie kłótni doszło do ostrej sprzeczki, padło wiele ostrych słów. TŻ usłyszał, że ma dzień na opuszczenie domu. Co więc mi pozostało? Musiałam odejść razem z TŻ.

Co prawda, moi rodzice nie spodziewali się że się wyniesiemy. Z resztą przy każdej większej kłótni mówili, że to ich dom i mamy się wynosić, ale tym razem sytuacja było nie do zniesienia. TŻ nas spakował i na szczęście załatwił na szybko kawalerkę od swojego ojca chrzestnego.
Boziu, że w tym czasie z tym nerwów nie urodziłam to istny cud. Ile łez wylałam, że muszę w 9 miesiącu ciąży na końcówce uciekać z domu w którym mieszkam od urodzenia.

Co prawda w tamtym mieszkaniu odpoczęłam za wszystkie czasy, bo za dużo do robienia nie miałam. Skończyłam czytać "Nowe oblicze Greya". TŻ dbał o mnie jak nigdy, nadskakiwał mi. Normalnie szok.

Po paru dniach ciszy, kiedy nie kontaktowaliśmy się z moimi rodzicami. Ja zdecydowałam się na chwile pojechał do domu rodzinnego po pare drobiazgów które były mi nie zbędne. W domu zastałam zapłakaną mamę. Błagała mnie i przepraszała za swoje zachowanie. Chciała abym z TŻ wróciła do domu, nagle ten dom zrobił się za duży dla dwóch osób. I że wszystkie obowiązki, sprzątanie, pranie, gotowanie spadły tylko na nią. Że nie doceniała mnie i tego ile robię w domu. Oczywiście teksty "Co lubie powiedzą, jak to wygląda?". Usłyszałam, tez słowa od mojej mamy których w życiu sie nie spodziewałam "Że ja i moje dziecko jest w tej chwili dla niej najważniejsze" Przepraszała mnie po stokroć razy za wszystkie przykre słowa które mi powiedziała.

Mój ojciec oczywiście nie potrafił się zachować, nie przeprosił nas wprost za swoje zachowanie. Telefonicznie kazał tylko wracać do domu. jak przyjechaliśmy z TŻ na spokojną rozmowę to mój ojciec oczywiście udałam greka, że nic sie nie stało. Że przesadzamy.

Ta wyprowadzka bardzo dużo dała, otworzyła im oczy. Powiedziałam, że dajemy im ostatnią szanse. Drugiej już nie damy. Dzisiaj wróciliśmy z powrotem. Szczerze? To fajnie mieszkało się samemu z TŻ, śmialiśmy się dzisiaj, że zrobiliśmy sobie taki mini wakacje.

Ups trochę się rozpisałam
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:15   #3014
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
:
Wczoraj pisalam Wam o czopie. Myslalam,ze to juz caly odszedl bo bylo tego duzo, a tu sie okazuje, ze nie. Co pojde do toalety to nastepny kawalek na wkladce! Ile tego jest! Poza tym brzuch od czasu do czasu twardnieje mi tak od gory i czuje jakby ucisk na kape, ale nic wiecej sie nie dzieje...

A tak poza tym to witam sie!
za czop

No ja mysle ze jakbym miała chłopczyka to i ściana byłaby olana a tak to tylko przewijak-ja nie oberwałam
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
To ja jeszcze pozwole sobie pokazac Wam jaka mate Tz kupil dzisiaj dla Franka
http://www.babyranking.pl/produkty,4...na-lamaze.html
fajna
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wróciłam z ikei. Kupiłam lampke na komode taka co nie daje po oczach a jednak troszkę swiatla daje. Na dziecięcym dziale zmiana ekspozycji i nie znalazłam w tym bałaganie nic ciekawego. Za to Malgos wyszła zadowolona z kompletem 200 slomek do napojow. 4 zl i ile szczęścia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mozesz wkleic fotke przy okazji?Tj.lampki?

Hahaha słomki mała rzecz a cieszy
Stary 2013-07-14, 20:23   #3015
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Charlize89 niezłe przeżycie, ale terapia wstrzasowa czasami jest najlepsza.

Leze na wyrku i zdycham. Dawno nie byłam tak aktywna: spacer, pizza i teraz kościół na piechotkę... Ale tylko kręgosłup boli. Jutro dzwonię w sprawie ktg. Fajnie byłoby jakbym mogła tam podjechac od razu... Przygotuje kape w razie czego;-)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:23   #3016
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonka pisała, że już do domu wyszła. Na razie jest mało mobilna.

Napisałam jej, że w wolnej chwili zapraszamy na wizaz
super ze juz w domku
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
A my dziś też pobuszowaliśmy po CH, wykorzystałam w końcu kupon w home&you urodzinowy bo by mi przepadł we wrzesniu....
Wybrałam brązową narzutę na łóżko i pościel jestem zadowolona
Wkurzyłam się natomiast promocjami...niby tyle w promocji...a dla chłopców takie szity:/ buuuuu
Idę poleżeć bo troszkę się chyba nachodziłam dziś...a jeszcze do kościółka się wybieram, bo mnie sumienie gryzie, ze na CH mam siłę....a do kościoła nie...wiec ide!!!
za zakupki
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

fiazo
- ogromne gratulacje! Oby Piotruś rósł szybko i przybierał błyskawicznie na wadze, a Twój stan szybko się poprawił

My już po pierwszym spacerze w piątek Więcej było przygotowywania niż samego chodzenia ale Adasiowi zdecydowanie się podobało
Wczoraj mieliśmy też iść ale załatwiłam Młodego i zjadłam trochę gotowanej cebuli... Nieświadomie ale jednak Biedny tak nam się męczył przez cały dzień, że aż mi się ryczeć chciało... Na szczęście noc przespał całą i teraz znowu radośnie kupy wali aż miło

Była dzisiaj u nas położna- z Adasiem wszystko ok, ze mną nie. Dostałam antybiotyk bo dno macicy mi się nie chce obniżyć, wczoraj powróciło mocne krwawienie, boli mnie wszystko, do tego ciśnienie wysokie, opuchlizna nie schodzi więc generalnie

Za to Adaś wynagradza wszystko- jest przekochany Nie wiem ile przybrał na wadze ale już paluszki robią mu się takie grubiutkie, po jedzeniu nieświadomie się uśmiecha co powala nas z mężem na kolana... Jak nie śpi i leżymy sobie na łóżku to sobie śpiewamy, gadamy a on słucha i się przypatruje (przynajmniej takie wrażenie sprawia )... Nasz maleńki, chłopczyk kochany...
niech sie dno szybciutko obniza
haaa ja czesto mam momenty wzruszen jak patrze na Laure
Cytat:
Cynamonku to fajnie jak ze sie spacerek podobal...

szkoda ze musisz.brac antybiotyk ale.napewno po nim bedzie lepiej...

dziewczyny te co urodzily,strasznie z Was "leci"?nosicie podklady czy zwykle podpaski starczaja...?

zjadlam 4kawalki ciasta oj ezu ale mi slodko...
śliczny ten kącik,naprawde ładne udao Ci sie zdobyc te łóżeczko
Cytat:

(ogladajac zdjecia z przed ciazy - ALE BYLAM CHUDA o ja Cie.. teraz to widze dopiero :P w porownaniu z tym co teraz.. :P)
tez odniosłam takie wrazenie jak ostatnio swoje foto ogladałam np. z 25 tc a z koncówki
Stary 2013-07-14, 20:30   #3017
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
z racji tego - ide coś zjeść ...
a załozenie po ciazy jest ważyć tyle co kiedyś... 56/58 kg...
a zaczynalam "ciaze" z Waga 61,5 kg ... no wiec mam ok 15 kg na plusie ...
Matko jak ja to zrzucę wszystko... :P

Sory za to podsumowanie :P

Dziołchy trzymajcie kciuki jutro za mnie bo niewiem czy nie beda chcieli mnie zostawic w szpitalu po tym ktg.. coś ostatnio ta lekarka mowila ale to bylo by bez sensu wsumie bo dopiero 2 dni po tp.. eh niewiem.. mowila coś o oxycotynie czy coś... zobaczymy nie biore torby ani nic na szczescie TZ jedzie ze mną.. kochany jest. Przenosze sie na tel bo mam lenia i nie chce mi sie iść po ladowarke do lapka hahaha
proszę bardzo

Dotkaa co do podkładów to uzywałam pierwsze 3 dni.2 dni w szpitalu i ten trzeci jak juz wyszłam do domu.Czwartego dnia przez połowe miałam podkłady a potem zaczełam uzywac podpaski ale te większe i grubsze....I mysle jutro kupic sobie juz normalne takie jak w czasie standardowego okresu.
Cytat:
Dzień dobry !!!

Mamusia lipcowa
Fajnie ze zajrzałaś
Ja tez czasem nie man chwili dla siebie ale to przez to ze nakręcam za szybkie tempo.Ale juz zwolniłam bo zaczeło mnie pokłuwac po lewej stronie i dzis duzo odpoczywam.

Misiaczka za brak paciora

Charlize
przykra sytuacja ale teraz najwazniejsza jestes Ty i maluszek,musisz miec spokój
Stary 2013-07-14, 20:31   #3018
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Nie było mnie ostatnio, dużo się w moim życiu w ciągu tego tygodnia wydarzyło. Dużo by pisać.

W skrócie powiem tylko tyle, że po wtorkowej kłótni między moim ojcem i TŻ, zostaliśmy zmuszeni opuścić mój rodzinny dom. W czasie kłótni doszło do ostrej sprzeczki, padło wiele ostrych słów. TŻ usłyszał, że ma dzień na opuszczenie domu. Co więc mi pozostało? Musiałam odejść razem z TŻ.

Co prawda, moi rodzice nie spodziewali się że się wyniesiemy. Z resztą przy każdej większej kłótni mówili, że to ich dom i mamy się wynosić, ale tym razem sytuacja było nie do zniesienia. TŻ nas spakował i na szczęście załatwił na szybko kawalerkę od swojego ojca chrzestnego.
Boziu, że w tym czasie z tym nerwów nie urodziłam to istny cud. Ile łez wylałam, że muszę w 9 miesiącu ciąży na końcówce uciekać z domu w którym mieszkam od urodzenia.

Co prawda w tamtym mieszkaniu odpoczęłam za wszystkie czasy, bo za dużo do robienia nie miałam. Skończyłam czytać "Nowe oblicze Greya". TŻ dbał o mnie jak nigdy, nadskakiwał mi. Normalnie szok.

Po paru dniach ciszy, kiedy nie kontaktowaliśmy się z moimi rodzicami. Ja zdecydowałam się na chwile pojechał do domu rodzinnego po pare drobiazgów które były mi nie zbędne. W domu zastałam zapłakaną mamę. Błagała mnie i przepraszała za swoje zachowanie. Chciała abym z TŻ wróciła do domu, nagle ten dom zrobił się za duży dla dwóch osób. I że wszystkie obowiązki, sprzątanie, pranie, gotowanie spadły tylko na nią. Że nie doceniała mnie i tego ile robię w domu. Oczywiście teksty "Co lubie powiedzą, jak to wygląda?". Usłyszałam, tez słowa od mojej mamy których w życiu sie nie spodziewałam "Że ja i moje dziecko jest w tej chwili dla niej najważniejsze" Przepraszała mnie po stokroć razy za wszystkie przykre słowa które mi powiedziała.

Mój ojciec oczywiście nie potrafił się zachować, nie przeprosił nas wprost za swoje zachowanie. Telefonicznie kazał tylko wracać do domu. jak przyjechaliśmy z TŻ na spokojną rozmowę to mój ojciec oczywiście udałam greka, że nic sie nie stało. Że przesadzamy.

Ta wyprowadzka bardzo dużo dała, otworzyła im oczy. Powiedziałam, że dajemy im ostatnią szanse. Drugiej już nie damy. Dzisiaj wróciliśmy z powrotem. Szczerze? To fajnie mieszkało się samemu z TŻ, śmialiśmy się dzisiaj, że zrobiliśmy sobie taki mini wakacje.

gratuluje 38 tc
niezła mieliście akcję z rodzicami, dobrze, ze się dogadaliście,a le może by jednak pomyśleć o czymś swoim? my rok mieszkaliśmy z teściami, raz też teściu nas ostro wkurzył ale zapamie taliśmy sobie to strasznie i szybko kupiliśmy swoje mieszkanie i się wyprowadziliśmy. I teraz o niebo lepiej jest, z teściami mamy fajny kontakt

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Hey takie kurde noo..boo dziabaliśmy się i coś mi twardnieje brzuszek i pobolewa ale to raczej nie skurcze....:/ myślicie że dziabanie mogło coś ruszyć? bo ja już sama nie wiem....
może coś ruszyło chociaż u mnie nie zadziałało
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A my nie dojechalismy do Ikei, w polowie drogi nagle zaczely nam nawalac hamulce Nie znam sie na tym aby dokladnie opisywac co i jak, ale przy hamowaniu wydobywa sie dzwiek jakbysmy cos zaczepili na ziemi i ciagneli za soba. Wkurzylam sie, bo czekaja nas kolejne wydatki aby to naprawic Zaliczylismy zakupy z jedzeniem i w sumie wiekszosc dnia zleciala, teraz jestesmy w domku i wkrotce wyruszamy do znajomych.
Jutro musimy byc od rana w mieszkaniu, wiec planujemy tam popracowac, a weekend zlecial nam na lenistwie i naladowaniu baterii na kolejne dni
współczuję dodatkowych wydatków z autem, ale dobrze, ze wam się nic nie stało
Cytat:

f
przygotowywania niż samego chodzenia ale Adasiowi zdecydowanie się podobało
Wczoraj mieliśmy też iść ale załatwiłam Młodego i zjadłam trochę gotowanej cebuli... Nieświadomie ale jednak Biedny tak nam się męczył przez cały dzień, że aż mi się ryczeć chciało... Na szczęście noc przespał całą i teraz znowu radośnie kupy wali aż miło

Była dzisiaj u nas położna- z Adasiem wszystko ok, ze mną nie. Dostałam antybiotyk bo dno macicy mi się nie chce obniżyć, wczoraj powróciło mocne krwawienie, boli mnie wszystko, do tego ciśnienie wysokie, opuchlizna nie schodzi więc generalnie

Za to Adaś wynagradza wszystko- jest przekochany Nie wiem ile przybrał na wadze ale już paluszki robią mu się takie grubiutkie, po jedzeniu nieświadomie się uśmiecha co powala nas z mężem na kolana... Jak nie śpi i leżymy sobie na łóżku to sobie śpiewamy, gadamy a on słucha i się przypatruje (przynajmniej takie wrażenie sprawia )... Nasz maleńki, chłopczyk kochany...
fajnie, ze Adasiowi spacer się podobał oby Twoje dolegliwości szybko znikły
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Gratulacje. Mam nadzieje ze wszystko ok bedzie.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Witam sie z Wami. Podczytuje was caly czas ale nie udzielam sie bo duzo mam pracy zwiazane z remontem.
Gratuluje swiezo upieczonych mamusiek ipozdrawiam
a jak remont? teściu wziął się do roboty?

Cytat:

moze dziabne zdjecie jeszcze jak łozko bedzie rozłozone.. na to łozeczko sie naklada przewijak ktory narazie jest schowany pod lozeczko

brakuje jeszcze lampki ktora narazie stoi na komodzie z drugiej strony no i chyba kawalek parapetu uciachamy zeby łozeczko dochodziło do sciany ale wsumie nie ma takiej potrzeby.
bede spać z kraja zeby miec do Zu blizej i bede sie na nia gapic przez siateczkę

śliczny kącik dla małej

pojadłam dzisiaj żurku teścia i już mogę rodzić

Łukaszek
Stary 2013-07-14, 20:32   #3019
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja mam 116 cm

przykro mi ale nie wygrałaś, bo ja wygrałam ja mam 116 cm, tylko w sumie nie wiem czy to powód do radosci
no to kurna druga jestem no jak to nie powód do dumy a zapytaj babć, z duzym brzuchem jest jak z rozstępami ...
Masz rozstępy to powód do dumy (żarcik taki, ale kiedyś słyszałam coś takiego od starszych pań).
Stary 2013-07-14, 20:42   #3020
surka
Zakorzenienie

Cytat:

szkoda ze musisz.brac antybiotyk ale.napewno po nim bedzie lepiej...

dziewczyny te co urodzily,strasznie z Was "leci"?nosicie podklady czy zwykle podpaski starczaja...?
Ja podkady nosiłam przez 1 tydzień, potem podpaski nocne i dzienne.

Cytat:

Bardzo łądnie urządony kącik

Cytat:
Dzień dobry !!!

Trzymam , żeby Tymuś już nie miał koleczek i słodko sobie spał

Cytat:

Mam nadzieję, że rodzice w końcu przejrzeli na oczy i teraz to już będzie dobrze między wami

A teraz idziemy się karmić
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:42   #3021
Rockyyy
Zakorzenienie

ta pogoda mnie wykończy.Znowu pada.Spałam godzine popołudniu ale to za mało.Jestem juz padnięta ale czekam bo zaraz Laurke kąpiemy.Mysle zeby sie dzis odwazyc i spróbowac osobiscie bo jak na razie Tz ją kąpie a ja robie reszte pielęgnacji.
Mleko mi sie dzis leje.Laura opróznia piersi naprzemian ale i tak co chwile wymieniam wkładki.
Stary 2013-07-14, 20:49   #3022
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
no to kurna druga jestem no jak to nie powód do dumy a zapytaj babć, z duzym brzuchem jest jak z rozstępami ...
Masz rozstępy to powód do dumy (żarcik taki, ale kiedyś słyszałam coś takiego od starszych pań).
nie słyszałam nic takiego, ale śmieszne jest to, ze własnie jak na razie tylko na brzuchu rozstepów nie mam, bo piersi, uda i pośladki mam w paski jak panterka ale jeszcze nic nie chwalę bo wszystko jeszcze może się zdarzyć

Łukaszek
Stary 2013-07-14, 20:49   #3023
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Dziś w kościele były chrzty - było 6 dzieci, z czego 4 dziewczynki, a 3 z nich na imię miały Lena, była jedna Judyta, jeden Gabriel i jeden Krzysztof.

Ale Lenek dużo
A ja córkę chciałam nazwać Lena albo Zosia Musiały po mnie ściągnąć ...
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 20:55   #3024
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość

a to zgapiaczki
my w tym tyg.idziemy do księdza dobrodzieja porozmawiać o Chrzcinach

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Stary 2013-07-14, 20:57   #3025
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
No to sobie wybrałaś ... teraz jest bardzo duzo Lenek, serio jak przechodzę obok placu zabaw to tylko Lenka i Lenka, a no i Julia

A chłopcy Kubuś, Szymon (chociaż sama chciałam tak dać na imię, ale tż nie chciał).
Stary 2013-07-14, 21:07   #3026
Asiunia1230
Raczkowanie

Hej

U mnie łóżeczko już stoi. Ekipa do montażu była ekstra. Męża chrześniak 7 lat i jego 4 letnia siostrzyczka skręcali łóżeczko. Mała przy dokręcaniu śrubek zaciskała zęby, po czym stwierdziła "Trzeba mocno dokręcić żeby dzidziuś nie wypadł, prawda?". Ona jest świetna
Ostatnio do mnie zadzwoniła i mówi "Cześć Asia. Co słychać? A jak tam dzidziuś? A wyszedł już z brzuszka?"
Sprzedała mi też historyjkę o tym skąd się biorą dzieci "Asia wiesz co... Wiesz skąd się biorą dzieci? Mamusia z tatusiem przytulają się i jest dziecko".

Po sypialni chodzą takie mikro robaczki bleeeeeee... Pamiętam miałam takie u siebie w pokoju jak mieszkałam u rodziców, bo gołębie sobie uwiły gniazdo na moim balkonie, jak wujek zlikwidował gniazdo tak zniknęły robaki.
Podejrzewam, że tż mi je przyniósł od tych swoich zasrańców
One są przeokropne... Jak miałam je w pokoju to spałam u mamy, bo miałam wrażenie (albo faktycznie tak było), że wszystko mnie swędziało.
Niech tylko wróci z pracy to mu dam potruje te jego gołębie kiedyś, doprowadzają mnie do szału... ;/

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

To jednak zostaniemy z mężem przy Zosi

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

W ogóle to od rana strasznie boli mnie prawa noga, jakby skurcz w łydce, kolanie i biodrze...
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 21:10   #3027
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
ta pogoda mnie wykończy.Znowu pada.Spałam godzine popołudniu ale to za mało.Jestem juz padnięta ale czekam bo zaraz Laurke kąpiemy.Mysle zeby sie dzis odwazyc i spróbowac osobiscie bo jak na razie Tz ją kąpie a ja robie reszte pielęgnacji.
Mleko mi sie dzis leje.Laura opróznia piersi naprzemian ale i tak co chwile wymieniam wkładki.
jeju do mnei jakoś nie dociera, ze masz już córe...i że inne dziewczynki tez mają....

Ale Wam fajnie, a my jeszcze się kulamy w dwupakach:/ no ale cóż czekam na swoją kolejkę

Buźka Rocky i jeszcze ładnie nadrabiasz !!!!

Cytat:

gratki za tydzeń...

O kurcze,ale przeżycia...ale widocznie rodzicami troszke wstrząsnęło.. zobaczyli, ze jak coś to sie wyniesiecie i to już na dobre....
Jednak taki szok czasem działą cuda!!!

Cytat:
No niestety dzieciaczki potrafią czasami popłakać i nocki zarwane murowane ... ale takie są kochane, że wszystko wynagradzają . Oby mały nie miał koleczek.
Widziałaś na pierwszej stronie post Madi, tam jest dalsza cześć listy rozpakowanych mam. Pani prezes urodziła, więc Madi (kochana jest) ogarnęła sprawę.

My oszczędzamy watek na przybycie Prezesowej
Dzięki Idzia...ale dziewczynki mnie oszczędzają...nie chcą bym aktualizowała, są wierne Enlevee Oby doszła do siebie i ładnie ogarnęła wąteczek

Cytat:
Dzień dobry !!!

[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]
Hej Ewusia ja i tak Cię podziwiam, jak Ty to ogarniasz.
A jak Ty się czujesz??
Buziaki dla Tymcia i niech bedzie grzeczniutki

Cytat:

jak widać nasza szamanka dobrze wywróżyła...cisza w week
A jutro bedzie wysyp

Cytat:
Dziś w kościele były chrzty - było 6 dzieci, z czego 4 dziewczynki, a 3 z nich na imię miały Lena, była jedna Judyta, jeden Gabriel i jeden Krzysztof.

Ale Lenek dużo
oo a u nas nie ma Lenek na wątku

Cytat:

moze dziabne zdjecie jeszcze jak łozko bedzie rozłozone.. na to łozeczko sie )
Dotka super kącik, tylko żeby z tej półeczki nic na małą nie poleciało...
Łóżeczko też fajowe!
Nas przestrzegali na SR by nic nad dzieckiem nie wisiało...

Cytat:

fiazo
- ogromne gratulacje! Oby Piotruś rósł szybko i przybierał błyskawicznie na wadze, a Twój stan szybko się poprawił

1)My już po pierwszym spacerze w piątek

2)
Była dzisiaj u nas położna- z Adasiem wszystko ok, ze mną nie.

3)Za to Adaś wynagradza wszystko- jest przekochany Nie wiem ile przybrał na wadze ale już paluszki robią mu się takie grubiutkie, po jedzeniu nieświadomie się uśmiecha co powala nas z mężem na kolana... Jak nie śpi i leżymy sobie na łóżku to sobie śpiewamy, gadamy a on słucha i się przypatruje (przynajmniej takie wrażenie sprawia )... Nasz maleńki, chłopczyk kochany...
Ad 1.
Za spacerek..pierwszy!!!kl aski:
Ad 2...
Dobrze, ze z Adasiem jest ok...a szkoda, ze Ty dalej się męczysz...obys doszła jak najszybciej do siebie!
aD3.
jak tak piszecie o tych maluszkach to ja już tez tak bym chciała miec synka i go tulić!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 21:13   #3028
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

a jak remont? teściu wziął się do roboty?

no musze powiedziec ze tak . ale jeszcze troszke zostalo.
My juz mamy umalowac pokoje i indukcje kupic

a tesc w lazience ma do roboty 5-6 kafelek i fugi zrobic ( i wszystko przykrecic i babcie z naszej polówki zabrac i koniec .
Ale ja dalam mezowi tydzien pozniej powiedzialam ze juz rodze bo mnie juz skurcze łapia (oczywiscie bede chciala jak najdluzej chodzic ) ale jak poszlam ostatnio do lekarza to Tz mowilam ze gora do 20 musze brac leki a jak przestane to bedzie juz porodzik

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 21:16   #3029
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Witam
Dostałam mmsem zdjęcie małego Leona od Teso z prośbą o zalaczenie go w klubie ale mam problem z kompem i postaram się jutro to zrobić. A poza tym byłam na plotach, siedzialam niewiarygodnie i mnie krzyz boli. Idę spać.
Spokojnej nocy wszystkim nam życzę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 21:23   #3030
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
no musze powiedziec ze tak . ale jeszcze troszke zostalo.
My juz mamy umalowac pokoje i indukcje kupic

a tesc w lazience ma do roboty 5-6 kafelek i fugi zrobic ( i wszystko przykrecic i babcie z naszej polówki zabrac i koniec .
Ale ja dalam mezowi tydzien pozniej powiedzialam ze juz rodze bo mnie juz skurcze łapia (oczywiscie bede chciala jak najdluzej chodzic ) ale jak poszlam ostatnio do lekarza to Tz mowilam ze gora do 20 musze brac leki a jak przestane to bedzie juz porodzik
czyżbyś tez brała Fenoterol?

Ja myślę że od pt (od wizyty) bede juz odstawiać JUHUUU!!!

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Dostałam mmsem zdjęcie małego Leona od Teso z prośbą o zalaczenie go w klubie ale mam problem z kompem i postaram się jutro to zrobić. A poza tym byłam na plotach, siedzialam niewiarygodnie i mnie krzyz boli. Idę spać.
Spokojnej nocy wszystkim nam życzę.
a wróciłaś do domku czy jestes u taty?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Kathe..jak tam???

Może jutro zdecydują o cc skoro nic nie rusza u Ciebie:/

Wg Idzi jutro bedą porodziki więc!!Trzymam kcuki!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości