|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
dobry wybor
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Idzia ja mam 112 ! Wiec tylko 2 cm mniej od Ciebie.. ale mamy brzuszyska
![]() Neni a Ty?:P
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słabo coś ![]() |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
40tydz-112cm...
34tydz-104cm... 24tydz-96cm.. A wczesniej sie nie mierzyłam :P Ladnie urósł w 9 miesiacu ... :P ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- strasznie słabo :P
|
|
|
|
#3005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dotka, może tak jak mówisz macie tylko jeden pokój, ale jest u Was tak przytulnie, że aż się chce patrzeć i podziwiać Ślicznie to wygląda!
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w 34 tc miałam ok 98 cm, a wcześniej nie pamiętam
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
z racji tego - ide coś zjeść ...
![]() a załozenie po ciazy jest ważyć tyle co kiedyś... 56/58 kg... a zaczynalam "ciaze" z Waga 61,5 kg ... no wiec mam ok 15 kg na plusie ... Matko jak ja to zrzucę wszystko... :P Sory za to podsumowanie :P Dziołchy trzymajcie kciuki jutro za mnie bo niewiem czy nie beda chcieli mnie zostawic w szpitalu po tym ktg.. coś ostatnio ta lekarka mowila ale to bylo by bez sensu wsumie bo dopiero 2 dni po tp.. eh niewiem.. mowila coś o oxycotynie czy coś... zobaczymy nie biore torby ani nic na szczescie TZ jedzie ze mną.. kochany jest. Przenosze sie na tel bo mam lenia i nie chce mi sie iść po ladowarke do lapka hahaha |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet Ci dotka zostawiłam komentarz w klubie, ze chyba mam wiekszy ... no i mam, o 2 cm, ale jednak O losie, a w 34 tc miałam 104cm, czyli za 4 tygodnie przybyło 10 cm Póki co przybyło mi 12,5kg w ciąży, stop już, stop !!!Boje się, że usg sie pomyliło i mój mały nie jeste taki mały ... dobrze, że mam cc, bo już bym po nocach nie spała
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-14 o 19:37 |
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moglismy sie zamienic z rodzicami ale nie chcielismy.Lepiej ciasniej a bedziemy mieć przynajmniej prywatność ( wiecie jak to " duzy" pokoj goscie czy coś to tam.. szafa wielka rodzicow ubrania i rzeczy to tam .. caly czas by wchodzili itp.. a jakby nie bylo nie chce tu jakos strasznie długo mieszkać .. juz kiedys opowiadalam ) Narazie jest git i czuje sie bardzo dobrze,tz tez tylko jednego nam brakuje... DZIECKA ![]() ( łozeczko jest miazga,bardzo polecam rozklada sie w moze 10 sec. z przewijakiem i pierwszym pietrze ze tak rzeknę dla niemowlaka nie zajmuje to wiecej niz 10 minut :P ) |
|
|
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Przepraszam za zniknięcie, ale jestem całkowicie oddaną Matką, całe moje dnie zapełnia karmienie, przebieranie i inne czynności domowe, bardzo trudno wygospodarować choćby 15 minut tylko dla siebie. Staram sie do Was zaglądać i podczytuje na bieżąco. Składam ogromne gratulacje dla wszystkich lipcowych rozpakowanych mamuś Tymuś jest bardzo kochany, jednak od kąd skończył 2 tygodnie zaczął się robić bardziej marudny, od 3 dni ma również ataki płaczu jakby kolkowe, zaczęliśmy mu podawać esputikon po 2 kropelki 2 razy dziennie, dziś jest wyraźnie spokojniejszy, jednak rano nie mógł zrobić kupki i się prężył i marudził, choć zazwyczaj o tej porze spał. Zaczęły się pierwsze drobne problemy z opieką nad naszym maluszkiem. W nocy również był marudny niestety nie mógł spać, a my razem z nim. Oby dziś było lepiej. ![]()
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałaś na pierwszej stronie post Madi, tam jest dalsza cześć listy rozpakowanych mam. Pani prezes urodziła, więc Madi (kochana jest My oszczędzamy watek na przybycie Prezesowej
|
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3013 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkich porodów i maluszków.
Ja od wczoraj witam się z Anulką w 38 tc Nie było mnie ostatnio, dużo się w moim życiu w ciągu tego tygodnia wydarzyło. Dużo by pisać. W skrócie powiem tylko tyle, że po wtorkowej kłótni między moim ojcem i TŻ, zostaliśmy zmuszeni opuścić mój rodzinny dom. W czasie kłótni doszło do ostrej sprzeczki, padło wiele ostrych słów. TŻ usłyszał, że ma dzień na opuszczenie domu. Co więc mi pozostało? Musiałam odejść razem z TŻ. Co prawda, moi rodzice nie spodziewali się że się wyniesiemy. Z resztą przy każdej większej kłótni mówili, że to ich dom i mamy się wynosić, ale tym razem sytuacja było nie do zniesienia. TŻ nas spakował i na szczęście załatwił na szybko kawalerkę od swojego ojca chrzestnego. Boziu, że w tym czasie z tym nerwów nie urodziłam to istny cud. Ile łez wylałam, że muszę w 9 miesiącu ciąży na końcówce uciekać z domu w którym mieszkam od urodzenia. Co prawda w tamtym mieszkaniu odpoczęłam za wszystkie czasy, bo za dużo do robienia nie miałam. Skończyłam czytać "Nowe oblicze Greya". TŻ dbał o mnie jak nigdy, nadskakiwał mi. Normalnie szok. Po paru dniach ciszy, kiedy nie kontaktowaliśmy się z moimi rodzicami. Ja zdecydowałam się na chwile pojechał do domu rodzinnego po pare drobiazgów które były mi nie zbędne. W domu zastałam zapłakaną mamę. Błagała mnie i przepraszała za swoje zachowanie. Chciała abym z TŻ wróciła do domu, nagle ten dom zrobił się za duży dla dwóch osób. I że wszystkie obowiązki, sprzątanie, pranie, gotowanie spadły tylko na nią. Że nie doceniała mnie i tego ile robię w domu. Oczywiście teksty "Co lubie powiedzą, jak to wygląda?". Usłyszałam, tez słowa od mojej mamy których w życiu sie nie spodziewałam "Że ja i moje dziecko jest w tej chwili dla niej najważniejsze" Przepraszała mnie po stokroć razy za wszystkie przykre słowa które mi powiedziała. Mój ojciec oczywiście nie potrafił się zachować, nie przeprosił nas wprost za swoje zachowanie. Telefonicznie kazał tylko wracać do domu. jak przyjechaliśmy z TŻ na spokojną rozmowę to mój ojciec oczywiście udałam greka, że nic sie nie stało. Że przesadzamy. Ta wyprowadzka bardzo dużo dała, otworzyła im oczy. Powiedziałam, że dajemy im ostatnią szanse. Drugiej już nie damy. Dzisiaj wróciliśmy z powrotem. Szczerze? To fajnie mieszkało się samemu z TŻ, śmialiśmy się dzisiaj, że zrobiliśmy sobie taki mini wakacje. ![]() Ups trochę się rozpisałam
|
#3014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za czop ![]() No ja mysle ze jakbym miała chłopczyka to i ściana byłaby olana a tak to tylko przewijak-ja nie oberwałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hahaha słomki mała rzecz a cieszy
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Charlize89 niezłe przeżycie, ale terapia wstrzasowa czasami jest najlepsza.
Leze na wyrku i zdycham. Dawno nie byłam tak aktywna: spacer, pizza i teraz kościół na piechotkę... Ale tylko kręgosłup boli. Jutro dzwonię w sprawie ktg. Fajnie byłoby jakbym mogła tam podjechac od razu... Przygotuje kape w razie czego;-) |
|
|
|
#3016 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupki ![]() Cytat:
niech sie dno szybciutko obniza ![]() haaa ja czesto mam momenty wzruszen jak patrze na Laure Cytat:
śliczny ten kącik,naprawde ładne udao Ci sie zdobyc te łóżeczko![]() Cytat:
np. z 25 tc a z koncówki
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę bardzo ![]() Dotkaa co do podkładów to uzywałam pierwsze 3 dni.2 dni w szpitalu i ten trzeci jak juz wyszłam do domu.Czwartego dnia przez połowe miałam podkłady a potem zaczełam uzywac podpaski ale te większe i grubsze....I mysle jutro kupic sobie juz normalne takie jak w czasie standardowego okresu. Cytat:
![]() Fajnie ze zajrzałaś ![]() Ja tez czasem nie man chwili dla siebie ale to przez to ze nakręcam za szybkie tempo.Ale juz zwolniłam bo zaczeło mnie pokłuwac po lewej stronie i dzis duzo odpoczywam. Misiaczka za brak pacioraCharlize przykra sytuacja ale teraz najwazniejsza jestes Ty i maluszek,musisz miec spokój
|
|
#3018 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezła mieliście akcję z rodzicami, dobrze, ze się dogadaliście,a le może by jednak pomyśleć o czymś swoim? my rok mieszkaliśmy z teściami, raz też teściu nas ostro wkurzył ale zapamie taliśmy sobie to strasznie i szybko kupiliśmy swoje mieszkanie i się wyprowadziliśmy. I teraz o niebo lepiej jest, z teściami mamy fajny kontakt Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pojadłam dzisiaj żurku teścia i już mogę rodzić
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jak to nie powód do dumy a zapytaj babć, z duzym brzuchem jest jak z rozstępami ... Masz rozstępy to powód do dumy |
|
|
|
|
#3020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, żeby Tymuś już nie miał koleczek i słodko sobie spał ![]() Cytat:
A teraz idziemy się karmić |
||||
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
ta pogoda mnie wykończy.Znowu pada.Spałam godzine popołudniu ale to za mało.Jestem juz padnięta ale czekam bo zaraz Laurke kąpiemy.Mysle zeby sie dzis odwazyc i spróbowac osobiscie bo jak na razie Tz ją kąpie a ja robie reszte pielęgnacji.Mleko mi sie dzis leje.Laura opróznia piersi naprzemian ale i tak co chwile wymieniam wkładki.
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze nic nie chwalę bo wszystko jeszcze może się zdarzyć
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to zgapiaczki my w tym tyg.idziemy do księdza dobrodzieja porozmawiać o Chrzcinach ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chłopcy Kubuś, Szymon (chociaż sama chciałam tak dać na imię, ale tż nie chciał). |
|
|
|
|
#3026 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie łóżeczko już stoi. Ekipa do montażu była ekstra. Męża chrześniak 7 lat i jego 4 letnia siostrzyczka skręcali łóżeczko. Mała przy dokręcaniu śrubek zaciskała zęby, po czym stwierdziła "Trzeba mocno dokręcić żeby dzidziuś nie wypadł, prawda?". Ona jest świetna Ostatnio do mnie zadzwoniła i mówi "Cześć Asia. Co słychać? A jak tam dzidziuś? A wyszedł już z brzuszka?" ![]() Sprzedała mi też historyjkę o tym skąd się biorą dzieci "Asia wiesz co... Wiesz skąd się biorą dzieci? Mamusia z tatusiem przytulają się i jest dziecko". ![]() Po sypialni chodzą takie mikro robaczki bleeeeeee... Pamiętam miałam takie u siebie w pokoju jak mieszkałam u rodziców, bo gołębie sobie uwiły gniazdo na moim balkonie, jak wujek zlikwidował gniazdo tak zniknęły robaki. Podejrzewam, że tż mi je przyniósł od tych swoich zasrańców One są przeokropne... Jak miałam je w pokoju to spałam u mamy, bo miałam wrażenie (albo faktycznie tak było), że wszystko mnie swędziało. Niech tylko wróci z pracy to mu dam potruje te jego gołębie kiedyś, doprowadzają mnie do szału... ;/---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- To jednak zostaniemy z mężem przy Zosi ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- W ogóle to od rana strasznie boli mnie prawa noga, jakby skurcz w łydce, kolanie i biodrze... |
|
|
|
#3027 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wam fajnie, a my jeszcze się kulamy w dwupakach:/ no ale cóż czekam na swoją kolejkę ![]() Buźka Rocky i jeszcze ładnie nadrabiasz !!!! Cytat:
O kurcze,ale przeżycia...ale widocznie rodzicami troszke wstrząsnęło.. zobaczyli, ze jak coś to sie wyniesiecie i to już na dobre.... Jednak taki szok czasem działą cuda!!! Cytat:
nie chcą bym aktualizowała, są wierne Enlevee Oby doszła do siebie i ładnie ogarnęła wąteczek![]() Cytat:
A jak Ty się czujesz?? Buziaki dla Tymcia i niech bedzie grzeczniutki ![]() Cytat:
![]() A jutro bedzie wysyp ![]() Cytat:
na wątku![]() Cytat:
Łóżeczko też fajowe! Nas przestrzegali na SR by nic nad dzieckiem nie wisiało... Cytat:
Za spacerek..pierwszy!!! kl aski: ![]() Ad 2... Dobrze, ze z Adasiem jest ok...a szkoda, ze Ty dalej się męczysz...obys doszła jak najszybciej do siebie! aD3. jak tak piszecie o tych maluszkach to ja już tez tak bym chciała miec synka i go tulić!!! |
||||||||
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
no musze powiedziec ze tak . ale jeszcze troszke zostalo.
My juz mamy umalowac pokoje i indukcje kupic a tesc w lazience ma do roboty 5-6 kafelek i fugi zrobic ( i wszystko przykrecic i babcie z naszej polówki zabrac i koniec . Ale ja dalam mezowi tydzien pozniej powiedzialam ze juz rodze bo mnie juz skurcze łapia (oczywiscie bede chciala jak najdluzej chodzic ) ale jak poszlam ostatnio do lekarza to Tz mowilam ze gora do 20 musze brac leki a jak przestane to bedzie juz porodzik
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam
Dostałam mmsem zdjęcie małego Leona od Teso z prośbą o zalaczenie go w klubie ale mam problem z kompem i postaram się jutro to zrobić. A poza tym byłam na plotach, siedzialam niewiarygodnie i mnie krzyz boli. Idę spać. Spokojnej nocy wszystkim nam życzę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę że od pt (od wizyty) bede juz odstawiać JUHUUU!!! ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Kathe..jak tam??? Może jutro zdecydują o cc skoro nic nie rusza u Ciebie:/ Wg Idzi jutro bedą porodziki więc!!Trzymam kcuki!!! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Dzieki...
dobry wybor
Słabo coś 

Póki co przybyło mi 12,5kg w ciąży, stop już, stop !!!

Poza tym brzuch od czasu do czasu twardnieje mi tak od gory i czuje jakby ucisk na kape, ale nic wiecej sie nie dzieje...

ale teraz najwazniejsza jestes Ty i maluszek,musisz miec spokój
no jak to nie powód do dumy
kl aski: