Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 22:34   #3061
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

stokrotka wg przyjaciółki i męża brzuch jakby poszedł w dół, ale to tak z tydzień temu usłyszałam.. kurcze skurczyków nadal brak.. tylko stres lekki mi się udziela.. byłam w kibelku już drugi raz...

Pani Prezesowo fajnie, że wyszliście

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:35   #3062
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej kochane, wyszliśmy
Właśnie się ogarniamy, jestem juz u tesciow..

Wszystko Wam poopisuję jak trochę odzipnę, bo plecy mi odmawiają posłuszenstwa, chyba nie ogarniają, że może byc inny srodek ciężkości niż mój wielki bebzol

Mały jest cudowny jest taaaki grzeczny i w ogóle słodziutki.
Tz zakochany
No, to zaraz Wam wstawie jeszcze jakies nowsze zdjecie i Wam cos opisze a teraz powiedzcie mi co i jak u Was!

Wiem, ze Fiazo, Balonik i Niunia urodziły- gratulacje kochane!!! całuje ogromnie!
heeeeeeej!!!!!!!!!!11
Ale szybko wyszliscie!!!!!!!!!!!!
Kochana w moim poscie na 1 stronie są dane wrzuć je potem tak jak trzeba odpocznij sobie ja na razie mogę aktualizować w moim poście a Ty jak bedziesz mała chwilkę to wrzucaj tam na górę

Jak Ty wogóle ogarniasz, ze juz masz Beza !!!no ja nie mogę!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:36   #3063
dzoan
Zakorzenienie

Mąż miał iść spać po skręceniu komody, a teraz zabrał się za resztę mebli..mówi, że już nie zasnie, a do północy postara się skręcić wszystko
W ogóle kazął mi zejść z lapka i się szykować..co tam chciałam z sobą zrobić.. ale mnie się nie chce.. skurcze mnie nie gonią.. brałam prysznić niedawno i znowu mam się tam pchać..jeszcze dogalanie kapy.. nie lubię tego

Stary 2013-07-14, 22:38   #3064
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
stokrotka wg przyjaciółki i męża brzuch jakby poszedł w dół, ale to tak z tydzień temu usłyszałam.. kurcze skurczyków nadal brak.. tylko stres lekki mi się udziela.. byłam w kibelku już drugi raz...

Pani Prezesowo fajnie, że wyszliście
rozkręcą się niebawem, nie martw się ale emocje

En witajcie w domu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:39   #3065
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż miał iść spać po skręceniu komody, a teraz zabrał się za resztę mebli..mówi, że już nie zasnie, a do północy postara się skręcić wszystko
W ogóle kazął mi zejść z lapka i się szykować..co tam chciałam z sobą zrobić.. ale mnie się nie chce.. skurcze mnie nie gonią.. brałam prysznić niedawno i znowu mam się tam pchać..jeszcze dogalanie kapy.. nie lubię tego
a czemu czekasz na 24? Idzia pozwoliła dziś rodzić

Może Ty skurcze miałaś w Ikei i ich nie czujesz:P

28.07.2013r.
Stary 2013-07-14, 22:39   #3066
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

u mnie cisza ;( nic sie nei dzieje, jutro znow kroplowka, ale kolezanka ktora lezy obok miala juz 3 i nic jutro ma cesarke ;/
a ma to samo co ja czyli szyjka dluga i rozwarcie na 2 cm dodatkowo jak mamy jakies skurcze to bardziej te twardnienia i nasze dzieciaki sa wysoko, mega sie ruszaja, moj np ruszal sie teraz wieczorem non stop i sie wypychal a juztak nie powinno byc ;(
mam dosyc, nie mam sil juz, cos czuje ze kroplowka nie pomoze

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:40   #3067
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A my nie dojechalismy do Ikei, w polowie drogi nagle zaczely nam nawalac hamulce Nie znam sie na tym aby dokladnie opisywac co i jak, ale przy hamowaniu wydobywa sie dzwiek jakbysmy cos zaczepili na ziemi i ciagneli za soba. Wkurzylam sie, bo czekaja nas kolejne wydatki aby to naprawic Zaliczylismy zakupy z jedzeniem i w sumie wiekszosc dnia zleciala, teraz jestesmy w domku i wkrotce wyruszamy do znajomych.
Jutro musimy byc od rana w mieszkaniu, wiec planujemy tam popracowac, a weekend zlecial nam na lenistwie i naladowaniu baterii na kolejne dni
Jeśłi to tak jaby szura, to pewnie do wymiany są klocki hamulcowe i jeżeli dawno nie były wymieniane tarcze hamulcowe.
Być może też do koła dostał się jakiś kamień i szura podczas hamowania

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

My już po pierwszym spacerze w piątek Więcej było przygotowywania niż samego chodzenia ale Adasiowi zdecydowanie się podobało
Wczoraj mieliśmy też iść ale załatwiłam Młodego i zjadłam trochę gotowanej cebuli... Nieświadomie ale jednak Biedny tak nam się męczył przez cały dzień, że aż mi się ryczeć chciało... Na szczęście noc przespał całą i teraz znowu radośnie kupy wali aż miło

Była dzisiaj u nas położna- z Adasiem wszystko ok, ze mną nie. Dostałam antybiotyk bo dno macicy mi się nie chce obniżyć, wczoraj powróciło mocne krwawienie, boli mnie wszystko, do tego ciśnienie wysokie, opuchlizna nie schodzi więc generalnie

Za to Adaś wynagradza wszystko- jest przekochany Nie wiem ile przybrał na wadze ale już paluszki robią mu się takie grubiutkie, po jedzeniu nieświadomie się uśmiecha co powala nas z mężem na kolana... Jak nie śpi i leżymy sobie na łóżku to sobie śpiewamy, gadamy a on słucha i się przypatruje (przynajmniej takie wrażenie sprawia )... Nasz maleńki, chłopczyk kochany...
Trzymam kciuki żeby Ci się macica zaczęła obkurczać
Fajnie piszesz o Adasiu. Az się buźka cała uśmiecha przy czytaniu

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ok wklejam kącik spiacy naszej Niunki

1 i 2 zdjecie to jest wersja dzienna... ( zeby bylo wiecej miejsca w pokoju..)
3 wersja nocna jak bedzie nasze łozko rozłozone..
moze dziabne zdjecie jeszcze jak łozko bedzie rozłozone.. na to łozeczko sie naklada przewijak ktory narazie jest schowany pod lozeczko

brakuje jeszcze lampki ktora narazie stoi na komodzie z drugiej strony no i chyba kawalek parapetu uciachamy zeby łozeczko dochodziło do sciany ale wsumie nie ma takiej potrzeby.
bede spać z kraja zeby miec do Zu blizej i bede sie na nia gapic przez siateczkę

Nie ma za duzo miejsca ale jest ok
Jeszcze w klubie umiescilam zdjecie BRZUCHOLA!

(ogladajac zdjecia z przed ciazy - ALE BYLAM CHUDA o ja Cie.. teraz to widze dopiero :P w porownaniu z tym co teraz.. :P)
Bardzo ładny kącik. A dlaczego łóżeczko nie może stać cały czas jak na zdjęciu 3?

Cytat:
Dziołchy trzymajcie kciuki jutro za mnie bo niewiem czy nie beda chcieli mnie zostawic w szpitalu po tym ktg.. coś ostatnio ta lekarka mowila ale to bylo by bez sensu wsumie bo dopiero 2 dni po tp.. eh niewiem.. mowila coś o oxycotynie czy coś... zobaczymy nie biore torby ani nic na szczescie TZ jedzie ze mną.. kochany jest. Przenosze sie na tel bo mam lenia i nie chce mi sie iść po ladowarke do lapka hahaha
Być moze chcą podłączyć Cię pod oxy żeby sprawdzić wydolność łożyska Ale to tylko na 1 dzień.

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich porodów i maluszków.

Ja od wczoraj witam się z Anulką w 38 tc

Nie było mnie ostatnio, dużo się w moim życiu w ciągu tego tygodnia wydarzyło. Dużo by pisać.

W skrócie powiem tylko tyle, że po wtorkowej kłótni między moim ojcem i TŻ, zostaliśmy zmuszeni opuścić mój rodzinny dom. W czasie kłótni doszło do ostrej sprzeczki, padło wiele ostrych słów. TŻ usłyszał, że ma dzień na opuszczenie domu. Co więc mi pozostało? Musiałam odejść razem z TŻ.

Co prawda, moi rodzice nie spodziewali się że się wyniesiemy. Z resztą przy każdej większej kłótni mówili, że to ich dom i mamy się wynosić, ale tym razem sytuacja było nie do zniesienia. TŻ nas spakował i na szczęście załatwił na szybko kawalerkę od swojego ojca chrzestnego.
Boziu, że w tym czasie z tym nerwów nie urodziłam to istny cud. Ile łez wylałam, że muszę w 9 miesiącu ciąży na końcówce uciekać z domu w którym mieszkam od urodzenia.

Co prawda w tamtym mieszkaniu odpoczęłam za wszystkie czasy, bo za dużo do robienia nie miałam. Skończyłam czytać "Nowe oblicze Greya". TŻ dbał o mnie jak nigdy, nadskakiwał mi. Normalnie szok.

Po paru dniach ciszy, kiedy nie kontaktowaliśmy się z moimi rodzicami. Ja zdecydowałam się na chwile pojechał do domu rodzinnego po pare drobiazgów które były mi nie zbędne. W domu zastałam zapłakaną mamę. Błagała mnie i przepraszała za swoje zachowanie. Chciała abym z TŻ wróciła do domu, nagle ten dom zrobił się za duży dla dwóch osób. I że wszystkie obowiązki, sprzątanie, pranie, gotowanie spadły tylko na nią. Że nie doceniała mnie i tego ile robię w domu. Oczywiście teksty "Co lubie powiedzą, jak to wygląda?". Usłyszałam, tez słowa od mojej mamy których w życiu sie nie spodziewałam "Że ja i moje dziecko jest w tej chwili dla niej najważniejsze" Przepraszała mnie po stokroć razy za wszystkie przykre słowa które mi powiedziała.

Mój ojciec oczywiście nie potrafił się zachować, nie przeprosił nas wprost za swoje zachowanie. Telefonicznie kazał tylko wracać do domu. jak przyjechaliśmy z TŻ na spokojną rozmowę to mój ojciec oczywiście udałam greka, że nic sie nie stało. Że przesadzamy.

Ta wyprowadzka bardzo dużo dała, otworzyła im oczy. Powiedziałam, że dajemy im ostatnią szanse. Drugiej już nie damy. Dzisiaj wróciliśmy z powrotem. Szczerze? To fajnie mieszkało się samemu z TŻ, śmialiśmy się dzisiaj, że zrobiliśmy sobie taki mini wakacje.

Ups trochę się rozpisałam
Niezłe atrakcje fundują Ci rodzice w ciąży Trzymam kciuki żeby docenili jaki skarb mają w domu

Cytat:
ALARM!

Przed chwilą mnie zemdliło.. poszłam do kiebelka i 3 razy porządnie haftnęłam obiadem ikeowskim i kolacją.. a w trakcie poczułam jak drugą stroną mi woda leci.. po majtach, nogach i na podłogę.. myślałam, że się posikałam, że mi puściły mięsnie.. Powąchałąm majtki, ale to nie ma zapachu! to chyba wody?! Jezu nie wiem..
Jednak będziesz rodzić po Prezesowej
Zmień wkładkę. Słyszałam, że jeśli do 2h będzie potrzebna zmiana to znaczy że się wody sączą Tak czy siak jak organizm się przy tym czyści lepiej sprawdzić to na IP. Trzymam

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja mam propozycje: Łukasz, Dominik, Piotr, Paweł, Krystian, Marek, ale najbardziej Łukasz, a mąż tylko się nabija i wymyśla mi Bonifacy, Pankracy, Dionizy[COLOR="Silver"]
Mnie się podoba Piotr i Paweł

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:43   #3068
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
ALARM!

Przed chwilą mnie zemdliło.. poszłam do kiebelka i 3 razy porządnie haftnęłam obiadem ikeowskim i kolacją.. a w trakcie poczułam jak drugą stroną mi woda leci.. po majtach, nogach i na podłogę.. myślałam, że się posikałam, że mi puściły mięsnie.. Powąchałąm majtki, ale to nie ma zapachu! to chyba wody?! Jezu nie wiem..
Dzoan! rodzisz! szykuj kape

Cytat:
hej kochane, wyszliśmy

Wszystko Wam poopisuję jak trochę odzipnę, bo plecy mi odmawiają posłuszenstwa, chyba nie ogarniają, że może byc inny srodek ciężkości niż mój wielki bebzol

Tz zakochany
No, to zaraz Wam wstawie jeszcze jakies nowsze zdjecie i Wam cos opisze a teraz powiedzcie mi co i jak u Was!

Wiem, ze Fiazo, Balonik i Niunia urodziły- gratulacje kochane!!! całuje ogromnie!
hej:-* ekspres poród, ekspresowe wyjscie super!

idę też się ogarniać. Po spacerach Fi mi się wbija na dół...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:46   #3069
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kochane, wyszliśmy

Tz zakochany

En- witaj! Skakałaś, skakałaś na piłce i wyskakałaś Czekamy na relację z przebiegu porodu

WOJTUŚ
Stary 2013-07-14, 22:53   #3070
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
hej kochane, wyszliśmy

Tz zakochany

za szybkie wyjście czekamy na opis i fotki!
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:56   #3071
madi82
Zakorzenienie

Cekawe jak tam Czarownica, Anulka_p, Katarzynkajg...pewnie się nacieszają maleństwem!!!!!

Margosia
a Ty gdzie???
Malinka....?
Eveewe..jak MArysia..i jak Wy sie macie?

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-07-14 o 22:58
Stary 2013-07-14, 22:56   #3072
misiaczka555
Wtajemniczenie

Kończę prasowac dwa prania malutkiej, nazbieralo sie...
TZ idzie juz spac.

Cytat:
hej kochane, wyszliśmy

Tz zakochany

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
u mnie cisza ;( nic sie nei dzieje, jutro znow kroplowka, ale kolezanka ktora lezy obok miala juz 3 i nic jutro ma cesarke ;/
a ma to samo co ja czyli szyjka dluga i rozwarcie na 2 cm dodatkowo jak mamy jakies skurcze to bardziej te twardnienia i nasze dzieciaki sa wysoko, mega sie ruszaja, moj np ruszal sie teraz wieczorem non stop i sie wypychal a juztak nie powinno byc ;(
Ale dzidzia uparta. Przykro mi ze musisz tyle w tym szpitalu siedzieć

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 23:05   #3073
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
.Jestem juz padnięta ale czekam bo zaraz Laurke kąpiemy.Mysle zeby sie dzis odwazyc i spróbowac osobiscie bo jak na razie Tz ją kąpie a ja robie reszte pielęgnacji.
Mleko mi sie dzis leje.Laura opróznia piersi naprzemian ale i tak co chwile wymieniam wkładki.
My póki co kąpiemy Młodego we dwoje- ale to ze względu na to, że ja jeszcze nie do końca sprawna jestem

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Nie było mnie ostatnio, dużo się w moim życiu w ciągu tego tygodnia wydarzyło. Dużo by pisać.
Współczuję stresów i całej sytuacji. Nie wiem jak ja bym się zachowała

Cytat:
przykro mi ale nie wygrałaś, bo ja wygrałam ja mam 116 cm, tylko w sumie nie wiem czy to powód do radosci
Eeee... ja tyle miałam- ciekawe ile by było gdybym donosiła do terminu

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Biedni goście byli ciągle w stresie i pytali co chwilę, czy mnie nic nie boli
No to porządni goście skoro się martwili

Cytat:
ok wklejam kącik spiacy naszej Niunki

Bardzo fajny

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
ALARM!

Cytat:
Teraz już nic nie leci.. mąż zobaczył kilka małych kałuż i mówi 'ale to nie za mało jak na wody?'...no ale kurde jakby to były siuśki, to miałyby specyficzny zapach, a to nic a nic.. na majtach czuję zapach proszku do prania..nie wiem co mam robić.. nie mam skurczy, Lol się rusza.. nie wiem czy mam jechac do szpitala czy czekać?
Jechać Koniecznie!

Cytat:
ja mam propozycje: Łukasz, Dominik, Piotr, Paweł, Krystian, Marek, ale najbardziej Łukasz, a mąż tylko się nabija i wymyśla mi Bonifacy, Pankracy, Dionizy
Koniecznie staraj się swoje zdanie przepchnąć odnośnie imienia- obojętnie, które z Twojej listy- byle tylko z Twojej a nie z mężowej

Cytat:
hej kochane, wyszliśmy

En-
wiesz, że to się nazywa pracoholizm?
Madi bardzo ładnie Cię zastępowała w prowadzeniu listy- weź kobieto odpocznij sobie chwilę
Fanie, że już jesteście

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Oby coś się ruszyło

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 23:34   #3074
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
roxi wspolczuje tych chorych uszu ... ja czesto chorowalam na uszy, ale mnie tak bolalo, ze w nocy nie szlo spac nawet. Moze maly to ma z alergii?
istnieje taka opcja, bo on ogólnie jest alergikiem, zobaczymy jak badania wyjdą

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Kciuki (...) Za Norbercika by nie chorował
dzięki

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Roxi: dla Norbercika dużo zdrówka!!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Roxi, mam nadzieje, ze Norbetowi sie polepszy, bo takie zatykanie sie ucha nie jest przyjemne
też mam taką nadzieję...

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wybraliśmy wcześniej Hipp bo ma super skład ale mało dostępne sie okazało. A ze było w Kauflandzie w promo mleko NAN tez o fajnym składzie to zakupilismy, puszka 800gr 38,19
Misiaczka, doczytaj na opakowaniu tego mleka w ciągu jakiego czasu musisz je zużyć po otwarciu (wietrzeje i traci właściwości), coś mi się wydaje, że maluszek nie zdąży go zjeść...

Cytat:
ja mam 116 cm
przykro mi ale nie wygrałaś, bo ja wygrałam ja mam 116 cm
, tylko w sumie nie wiem czy to powód do radosci
nie czytacie... pisałam chyba przedwczoraj - u mnie stuknęło 120 na centymetrze

zaraz dopadnę komórkę to wrzucę foto brzuchacza do klubu, bo wczoraj zapomniałam....

Cytat:
ALARM!

o mamo! IKEA na chrzestną matkę
trzymam kciuki i czekam na wieści z porodówki

Cytat:
hej kochane, wyszliśmy

Tz zakochany

ależ się cieszę, że już jesteś

Cytat:
madi nie mam w tel wizażu mąż musiałby zostawić mi swój tel w co wątpię..Jak coś to mam nry do stokrotki, roxi i magoliny, bo one w playu jak ja mam nadzieję dziewczynki, że mogę pisać do Was
pisz śmiało, nawet w nocy

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 23:38   #3075
Oliath
Zakorzenienie

JOANNA!!! Litosci, znow sie nie wyspie Kochana, czekam na info od Ciebie, jeszcze nie tak dawno bylas moja pierwsza rozmowczynia co rano, kiedy zaczynalas pracke, a teraz juz rodzisz Bosz, skarbie, trzymam kciuki za Ciebie i Lola mooooooocno!!

... a tak mialam sobie zazartowac przed nadrabianiem, ze juz prawie polnoc i ktoras powinna wziac sie do rodzenia, zeby nowy tydzien zaczac na watku od powitania malenstwa

U mnie od dzis jest tesciowa, maz na noc do pracy, ja wlasnie skonczylam prasowac troszke i sciagam mleczko dla Lili, ktora padła w Koszu Mojzesza obok.

Przekręcę się z tego niewyspania na bank.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 23:47   #3076
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

witam na chwile wieczorowa pora

widze, ze u dzoan jakas akcja zaczyna sie dziac trzymam kciuki za rozkrecenie i pozytywne zakonczenie

en- super, ze tak szybko wrociliscie ze szpitala.
kathe- oby sie ruszylo cos u Ciebie, badz dobrej mysli.
charlize- wspolczuje calej tej akcji z rodzicami. teraz naprawde niepotrzebne jest to wszystko dla Ciebie.

Stary 2013-07-14, 23:50   #3077
misiaczka555
Wtajemniczenie

Skończyłam prasowac ufffffff
Jeszcze jutro dwa prania i prasowania i koniec

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Misiaczka, doczytaj na opakowaniu tego mleka w ciągu jakiego czasu musisz je zużyć po otwarciu (wietrzeje i traci właściwości), coś mi się wydaje, że maluszek nie zdąży go zjeść...
Wiesz co nawet o tym nie pomyślałam. Myślałam ze taki maluch je non stop, ale zapomniałam ze to sa malutkie porcje. Hm...No cóż młoda mama uczy sie na błędach. Poczytam jeszcze.

dziewczyny które urodziły
1. Czy sprawdza sie po narodzinach wasz plan dotyczący kąpieli przed nocą? Macie stała porę? Jeśli tak to która to godzina? I czy karmicie po czy przed kąpielą?
2. Czym przykrywacie maluchy? Czy w spiworkach nie jest za gorąco?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 00:21   #3078
dzoan
Zakorzenienie

Nadal skurczy nie mam..chyba..lekko coś tam czuję, ale to chyba z nerwów bardziej.. 3 razy dwójeczka była.. momentami mam wrażenie, że znowu haftnę.. a w ogóle to musze jeszcze obciąć paznokcie u rąk, bo mam straszne łopaty umyta jestem i włosy zrobione.. make-up lekki, podkład i róż i tyle.. niech widzą, że tak na codzień chadzam, nie będą w szoku
Oj rany..byle to tylko nie fałszywy alarm, bo głupio mi będzie i w ogóle ledwo zapakowałam się do torby..jasiek już nie wlazł

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Głodna jestem już..wszystko oddałam kibelkowi..ale boję się jeść, zeby znowu mnie nie zemdliło. Mam jedną kanapkę i małą wodę na później..oby wystarczyło..

To ja już będę mykać do tego szpitala. Dam znać smsownie jakby mnie zatrzymali. Proszę o mocne kciuki by samoistnie szybko ruszyło i migusiem Papa Kochane

Stary 2013-07-15, 00:40   #3079
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co nawet o tym nie pomyślałam. Myślałam ze taki maluch je non stop, ale zapomniałam ze to sa malutkie porcje. Hm...No cóż młoda mama uczy sie na błędach. Poczytam jeszcze.
Wiesz tak na logikę - 1 miarka to chyba 3,5g - średnio przyjmując 90ml/posiłek (czyli 3 miarki), 7 razy dziennie - tj. 73g/dzień - pucha powinna wystarczyć na 10 dni (o ile zapotrzebowanie maluszka się nie zmieni). A po otwarciu masz chyba 3 tygodnie - więc jeśli karmisz tylko MM to spokojnie, gorzej jak kupiłaś do ew. dokarmiania

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Nadal skurczy nie mam..chyba..lekko coś tam czuję, ale to chyba z nerwów bardziej.. 3 razy dwójeczka była.. momentami mam wrażenie, że znowu haftnę.. a w ogóle to musze jeszcze obciąć paznokcie u rąk, bo mam straszne łopaty umyta jestem i włosy zrobione.. make-up lekki, podkład i róż i tyle.. niech widzą, że tak na codzień chadzam, nie będą w szoku
Oj rany..byle to tylko nie fałszywy alarm, bo głupio mi będzie i w ogóle ledwo zapakowałam się do torby..jasiek już nie wlazł

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Głodna jestem już..wszystko oddałam kibelkowi..ale boję się jeść, zeby znowu mnie nie zemdliło. Mam jedną kanapkę i małą wodę na później..oby wystarczyło..

To ja już będę mykać do tego szpitala. Dam znać smsownie jakby mnie zatrzymali. Proszę o mocne kciuki by samoistnie szybko ruszyło i migusiem Papa Kochane
trzymami czekam na wieści - cholera przez Ciebie chyba spać nie będę... daj znaka, co powiedzieli na IP

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Idę do łóżka, co tu będę tak sama siedzieć i do siebie gadać?

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 00:50   #3080
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Ja jestem. Weszlam sprawdzic czy sa wiesci od Dzoan Mialam nadzieje na nastepny ekspresowy porod

Kiedy macie wyniki Norbertowych badan?

WOJTUŚ
Stary 2013-07-15, 00:57   #3081
mela1234
Zakorzenienie

Obudziłam sie ze zgaga a tu taka akcja. Dzoan powodzenia. Masz jak ja poprzednio najpierw wody a po ok godz skurcze doszły. Trzymam kciuki.

Spać nie mogę a tu taka cisza, nikogo nie ma.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-07-15 o 01:48
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 02:44   #3082
czarownica1
Zakorzenienie

Dzien dobry
Dopiero znalazlam chwile zeby sie odezwac i juz sie chwila zaraz skonczy bo Mlode sie najadlo.
W skrocie: radujemy sie ze juz w domku. Antek rozkochuje w sobie rodzinke. Ja odzylam po szpitalu imimobolu glowy od dwoch dni chodze iz wielka przyjemnoscia piore, sprzatam i gotuje. Wyrwalam sie juz na zakupy.
Czuje sie jak nowonarodzona.
Ide bo nam sie w czasie papusiania kolejna kupa wyprodukowala. Poinformowala nas o swoim zaparkowaniuw pieluszce glosna salwa powitalna.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 03:50   #3083
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Hej karmi ktoras?

Stary 2013-07-15, 04:44   #3084
fiazo
Zakorzenienie

Malo do was pisze bo sie duzo dzieje.wlasnie skonczyli mi toczyc krew osocze i plytki.nie wiem kiedy wyjde

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Udalo mi sie wrzucic do klubu zdjecie mego malenstwa z komoreczki zapraszam do ogladania

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 05:04   #3085
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej karmi ktoras?

ofkorz właśnie mi usypia na ręku

fiazo trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie!!

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 05:45   #3086
ona8686
Zakorzenienie

Cześć

Wpadłam na chwilkę bo skończyło się karmienie i Franek poszedł znowu spać Jestem zadowolona, bo jak zasnął po 22 tak obudził nas o 3 i teraz o 5. Za to wcześniejsze noce były bezsenne bo Mały zaczyna mieć problemy z brzuszkiem. Zaczęliśmy podawać espumisan, który chyba na niego nie działa, więc wprowadziliśmy herbatkę koperkową, która pozwala chociaż mu się wyprukać i ulżyć, a teraz jeszcze czekamy na kupę

Cytat:
dziewczyny które urodziły
1. Czy sprawdza sie po narodzinach wasz plan dotyczący kąpieli przed nocą? Macie stała porę? Jeśli tak to która to godzina? I czy karmicie po czy przed kąpielą?
2. Czym przykrywacie maluchy? Czy w spiworkach nie jest za gorąco?
1. Nie mamy stałej pory, bo Franek różnie się budzi. Czasami jest to 19, a czasami przed 21. Ważne jest to żeby zachować 'schemat' czyli kąpiel, jedzenie. Dzieciaczki raczej godzin nie rozróżniają, więc bardziej odróżniają co się dzieje po czym.
2. Nasz Mały śpi w rożku a na noc przykrywam go jeszcze kocykiem. Po prostu jest mu zimno.

Cytat:

trzymam niech sie akcja rozkręci. A przy odejściu wód nie musi być od razu skurczy.

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

GRATULUJE jeszcze kolejnym Mamusiom

czerwony_balonik
Niunia20
enlevee
fiazo

I za kolejne tygodnie
I dla mam, które chcą aby ich Maluchy wyszły

A i Dotka fajne macie to łóżeczko bardzo mi się podoba

I jeszcze chciałam obalić - Nie Rodzenie w Weekendy - Ja urodziłam w sobotę No chyba, że to tyczyło tego weekendu a ja niedokładnie czytałam

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-07-15 o 05:41
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 05:59   #3087
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Perse ale Ci fajnie. Antek ma bardzo roznie ze spaniem po jedzeniu. Dzis od 3 niby usnal ale ciagle go cos prezylo od brzuszka i stekal cały czas.
Ona no to podobnie jak u nas. Ja po espumisanie ktory nie pomagal dostalam infacol plus delicol plus dicoflor. Jest poprawa wiec ktorys specyfik dziala. Mowisz ze herbatka koperkowa dziala na baczki? Musze ja chyba tez zakupic.

Stary 2013-07-15, 06:06   #3088
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Malo do was pisze bo sie duzo dzieje.wlasnie skonczyli mi toczyc krew osocze i plytki.nie wiem kiedy wyjde

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Udalo mi sie wrzucic do klubu zdjecie mego malenstwa z komoreczki zapraszam do ogladania
trzymam kciuki za poprawę

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Perse ale Ci fajnie. Antek ma bardzo roznie ze spaniem po jedzeniu. Dzis od 3 niby usnal ale ciagle go cos prezylo od brzuszka i stekal cały czas.
Ona no to podobnie jak u nas. Ja po espumisanie ktory nie pomagal dostalam infacol plus delicol plus dicoflor. Jest poprawa wiec ktorys specyfik dziala. Mowisz ze herbatka koperkowa dziala na baczki? Musze ja chyba tez zakupic.

A to jest lek na receptę? Herbatka działa, my jeszcze podajemy przegotowaną wodę, na zmianę z herbatką, po której też się odbąkuje.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 06:08   #3089
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry

wiadomość od Dzoan:
Została w szpitalu, prawdopodobnie odszedł jej czop, a nie wody, choć wyglądał jak wody. Gdyby wiedziała to nie fatygowałaby się do szpitala.Rozwarcie jest na palec, badanie na samolocie bardzo nieprzyjemne, pobrali jej krew. czeka do rana na badania i jak nic się nie ruszy do pewnie wypiszą do domu. Leży z dwiema młodymi sympatycznymi dziewczynami, one ze skurczami a Dzoan tk na doczepkę Macie pozdrowienia i dziękuje za kciuki

idę spać dalej

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 07:01   #3090
czarownica1
Zakorzenienie

Chlopaki spia. Tz chrapie, Antos mruczy przez sen. Zajeli wiekszosc lozka.

DZOAN jak juz tam jestes to moze zalatw ten porodzik na szybko. A tak bedziesz w te i nazad jezdzic

Pogubilam sie juz komu gratulowalam, komu nie... Wiec wielkie buziaki dla rozpakowanych. Sciski dla rozpakowujacych sie i kciuki za wizyty i gratki za kolejne tygodnie.
Dla Mam na etacie przespanych nocy !

Co nieco o nas:

Schudlam 10 kg. 3500g w postaci slodkiego Antosia przywiozlam do domu. Wagowo mam na plusie ok 3 kg ciazowych do zrzucenia.
Dzis jedziemy zglosic sie do przychodni i moze do stolicy zarejestrowac malego. Albo jutro. Przez pobyt w szpitalu zostaly nam na to tylko 3 dni.
Pozniej zgloszenia do zusu. Pesel i inne papierologie czyli tydzien pod znakiem biurokracji.
Zdjecia Antosia wstawie do klubu moze dzis wieczorkiem.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Pani Prezes EN witaj w domku!

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości