|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Poczytalam dyskusje o wadze, karmieniu i postanowilam sie zamknac. Drazliwy temat.
Powiedzcie mi tylko jak maja sie huggisy 3 do dady 2/3? Znam tylko dady 2,3, pampersy 3, huggisy 2 (bardzo male). Chce kupic ale zeby nie byly za male. H. 2 sa duzo mniejsze niz dady 2 a 3? Ktos chyba pisal ze miedzy huggis 2 i 3 jest duza rozbieznosc, tak? U nas dady 2 za male a 3 za duze. Wykanczam 2 bo mam pol paczki a na noc i spacer daje pampers 3. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#813 | |||
|
Wtajemniczenie
|
BMMA - śliczna Kingusia!!! I jaki fajowy bodziak!
Kocham ten wyraz twarzy maluszka, jak leży na brzuszku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będę dobrą Babcią?
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-07-14 o 22:18 |
|||
|
|
|
|
#814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy poszły 3 głosy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy za miłe słowa, ta sesja to była dla nas niesamowita pamiątka. To zdjęcie co podpiera się rączkami wisi u Michasia w pokoju wywołane do antyramy o 80x60 także zajmuje większość ściany Co do parowara, to mam i uwielbiam!! Kocham jedzonko, schab z parowara jest przepyszny i soczysty! Warzywa mają świetny smak. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ja jak przyjeżdżałam to babcia robiła mi milion kanapek i musiałam zjadać wszystko ![]() do dzisiaj pamiętam jak w upał siedzę w kuchni, przy zasłoniętej zasłonie i zajadam ogórkową, do zupy zawsze wrzucałam chleba cudna!!
|
|
|
|
#815 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam otulacz bambusowy (wzór ptasie radio) i jestem bardzo zadowolona (Jaś tez, jak go memła w buzi ), drogi jest to fakt, ale ja jestem gadżeciara. I teraz chyba się skusze na tą poduchę angel's wing... ![]() Cytat:
no nie miałam wyjścia, synuś musiał się trochę wyciszyć. Spał, ale nie od poczatku. Od jakiegoś czasu rzadko zasypia na początku spaceru, zazwyczaj gdzieś po pół h uderza w kimono, a tak lezy i obserwuje a ostatnio jak byłam z tż na spacerze to nie spał w ogóle zasnął na ostatnich 100 metrach przed domem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Milusiaa filmik pewnie na fb (jeszcze dziś nie zaglądałam) Cytat:
Brawo dla Róży ![]() Cytat:
Cytat:
śmietanę jeszcze zrozumiem, ale masło...? to czym smarujesz kanapki?jaka ona śliczna Fajnie że dużo nie pisałyście U nas w koncu przestało padac, więc pojechaliśmy na wieś, bardzo przyjemny dzień był. Tż nawet się wykąpał w jeziorze, szalony ![]() A powiem wam że wczoraj chyba coś strasznego Jasiowi się śniło, bo najpierw przez sen cichutko łkał, a potem jak go delikatnie obudziłam, to strasznie zaczął płakać, tak mi go szkoda było, aż mi łzy poleciały, bidulek mój kochany...Pierwszy raz tak nam się zdarzyło... ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
przesliczna
Cytat:
![]() tak,my szybciutko juz po miesiacu jakos .ale Ty chyba masz wiecej fotek .
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi piękną pamiątkę będzie miał Michałek śliczne foteczki
![]() despa no nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam kolejny kocyk la milu jak pokazałaś ten szary z baboshkami nie mogłam się powstrzymaćotulacza nie posiadam bo nie mogę się zdecydować na żaden jakoś dla dziewczynki no nie wiem sama tak myślę że zaraz lato się skończy ![]() pani ja żyrakę kupiłam zanim mała się urodziła z resztą do kogo nie szłam to kupowałam żyrafkę że nawet kiedyś wpadłam na pomysł żeby zamówić większą ilość i później wręćzać po kolei maluchom przychodzącym na świat bo po co płacić 10 razy za wysłkę tego samego towaru hyh---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- alliw da się przeżyć bez masła itp. ja bardzo długo nie jadłam a chleb kanapki to wtedy tylko wędlina i warzywka nauczyłam się przy tż i teraz jak mam świeży chlebek to z samym masełkiem zjem a kiedyś nie przeszło by mi to przez gardło. Sama ostatnio myślałam czy by nie powrócić do starych nawyków niejedzenia pewnych rzeczy
|
|
|
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
czas spać
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
bmma jaka śliczna córeczka
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alliw- a Ty ? Mnie kuszą i kuszą - Pani jak będziesz w okolicy sklepu (tylko nie specjalnie) to kuknij które są mega kolorowe i fajne dla dziewuchy ciepłolubnej
|
|
|
#821 |
|
Kniaginia
|
strippi, zdjęcia wszystkie cudne! Jak Michalek się czuje?
Buziaki dla Kingusi ![]() oliwka, spoko, nikt się nie poczuł urażony. Teraz już rozumiem, o co Ci chodziło. Karmienie 4,5 miesięcznego dziecka danonkami itp.to głupota, niedoinformowanie i pójście na łatwiznę. Skutek uboczny noszenia mojego słodkiego ciężarku - wyrobione mięśnie rąk, bo laptop, który zawsze był dla mnie ciężki, teraz wydaje się leciutki i przenoszę go sobie jedną ręką
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
despa tak teraz zamawiałam ze stronki la milu prędzej w jakiś sklepach mam jeszcze kocyki z małpkami tyle że te grubsze właśnie. Mam nadzieję że we wtorek już dojdzie jak jutro wyślą
Wtedy zrobię fotki i wkleję
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o super.... pytam bo wczoraj widziałam też na stronie smyka jakieś ale tych co mnie interesowały nie było.
|
|
|
#824 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świeży żytni chleb z masłem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#825 | |||
|
Zakorzenienie
|
OMG przeciez z weekend zawsze mało się pisało...kiedy ja mam to nadrobic? jestem na 22 stronie![]() wyszło?Bo u mnie pyyyszna cukinka a u mamy dziś leczo![]() Maszszczęscie jest jeszcze jedna porcja w lodówce na"czarną godzinę" ![]() Cytat:
woww grauluje przewrotów, a foty super, ale bez mariana- to nie to samo Tż dzis uczył mojego przewracania-ale nie załapał;pCytat:
na pocieche powiem że ja zadroszcze przewracania się- u nas nadal constans-jak go położyc takl leży;p A co do ilości mleka, zastanawiam się czy na allegro się nie wystawic jako mamka.... tryska mi kilkoma srymieniami na wszystkie strony, wkąłdki laktacyjne nie nadążają zbierać...ehhha Kacper je co 2 godziny to jak ma nie tyć? Dzis do kościoła wzięłam go w nosiedle z auta-bo zasnął to do tej pory boli mnie ręka..Ale znalazłam dziś swoje foty z dziecinstwa jak bylam mała t tez byłam fałdziarzem...mam nadzieje, ze jak podrosnie spali troche i dzieci nie będa sie z niego smiały w szkole i wołały "Juby Kacper"![]() Cytat:
Ajakie te pieluchy w tesco są/były? JA jutro wysłałąm mamę na podbój Lidla ![]() czytam dalej..... |
|||
|
|
|
|
#826 |
|
MBZ♥
|
Bmma Cudowna
Monika ja nie mam doświadczenia z tymi pieluchami:/ Alliw, biedny Synuś ![]() Oliwka, na otulacz też sięnie mogęzdecydować, ale jest postęp bo wybrałam skrzydełka aniołkowe pierwszy kocyk wybierałam chyba miesiąc
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
a który model macie kocyka?
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale poki co z BV ''trudno'' wygrac Cytat:
kochana straszna sprawa z Babcia by szybko doszla do siebie - choc wiem ze w tym wieku ( notabene PIEKNY WIEK ) juz trudniej - moja prababcia wychodzac z wanny wlasnie tez zlamala kosc miednicy i ost 3lata zycia trudno bylo jej sie nawet po domu poruszac, no ale ona byla dosc wiecej schorowana - ale TWOJEJ babci zycze ZDROWIA i 150 Lat zycia oooooooooooooo jaka sliczna - no do schrupania jestem po calym dniu wrazen w koncu udalo mi sie usiasc nawiazujac do Wagi dzieci - wedlug mnie poki DZIECKO nie chodzi, to czy wazy w wieku 6m 5 czy 15 zbytnio wielkiej roznicy nie robi, fakt ciut ciezsze dzieci beda mialy trudniej - ale jak juz stana na nogi szybko im waga spadnie - znam mase takich przypadkow wiec Laseczki NASZE dzieci sa najwspanialsze na swiecie - wiec roby tak jak uwazamy za sluszne, a rodzice ktorzy swiadomie ''krzywdza'' swoje dzieci podajac takiego roadzju SMIECI to wiecie brak slow co do gotowania babci - Gienia z Sosnowca robi wspaniale MIELONE - juz wiecie skad je tak kocham, do tego piecze pysznego jablecznika i sernik - swego czasu co roku piekla na torty na urodziny - i zawsze prosilam by zamiast woda nasaczala WODA haha - ale nie dawala sie zbytnio przekonywac - za to Gienia ze Skierniewic - yhmm jej Ogorkowa to 7niebo w gebusi - ciasto drozdzowe z kruszonka wymiata - a jej placuszki z serka homogenizowanego yhmmm - a te pierozki na BN yhmm az sie qrwa glodna zrobilam no nic ide 28 czytac
|
||
|
|
|
|
#830 |
|
MBZ♥
|
Despa ja mam ten:
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...zarne-|-fuksja skrzydła chyba te wezmę:http://www.lamillou.com/shop/angels-...ie-sowy-turkus |
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam taką prośbę- jesli na bank nie wiecie ze dziecko jest źle karmione, to nie oceniajcie....nie mówcie źle o rodzicach. My byłyśmy takim przypadkiem,ze po sterydach przepisanych przez alergologa- strasznie waga poszła w górę. Kosztowało nas to mega wiele trudu, z dietetykiem poradnia i endokrynologiem,zeby to zrzucić i utrzymać. A co słyszałam od innych i znajomych i przyjaciół i nawet obcych - to nie życzę nikomu.... ( nie nawiązuję do żadnego postu) Cytat:
a ten róż w kocyku intensywny jest?
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide na 26strone.... |
|
|
|
|
|
#834 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ad 2 - Emilianowi tez sie ost dosc czesto zdarza takie cos ... ah te dzeciece sny, czemuz to nie moze snic sie Morze Mleka non-stop Cytat:
Cytat:
ok Lecem spac - dzis noc kolo Milusia - ale wiecie mam lozko rozlorzone na 90cm - i jak byl Milus maly to byl podzial on 30 ja 60 a teraz - on 60 a ja 30 no nic trzeba chyba w koncu ta dete od poniedzialku zaczac wprowadzac hahaa tak na koniec - cos do posmiania sie Wraca mąż z delegacji i zastaje w domu żonę z młodym kochankiem. Na widok mężczyzny młodzieniec zrywa się z łóżka, wpada do łazienki, zdejmuje z wieszaka ręcznik i obwiązuje sobie nim biodra. Rozwścieczony facet też wpada do łazienki i wrzeszczy: - NIEEEEEEEEE!... - Boże, on go zabije - myśli żona i biegnie za nimi. Patrzy, a tam jej mąż szarpie za ręcznik, którym owinął się kochanek i krzyczy: - Chory jesteś człowieku... Ten jest do twarzy! |
|||||
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
O matko nacytowałam tyle(szczególnie odnosnie posta olwiki i pozniejszym odzewom)mało tego odpisałam całyyy poemat i mi sesja wygasła;/ Więc w skrócie
oliwka wierze, ze nie miałas złych intencji Miałam nie pisać juz bo nie chce byc monotematyczna i tylko o wadze Kacpra, ale wczoraj Go wazyłam i w ubranku i pieluszce 9,3kg czasem nie to przeraża, czasem sie ciesze, ze zdrowy i przybier a jest tylko na kp i od 3 dni na 1/2 lyzeczki manny dziennie...mam nadzieję, ze taka jego uroda, zrzuci jak zacznie raczkować(lub chociaz sie przeracac plecy--brzuch;pPoza tym ida nam chyba zeby, wqrza siebardzo ręce po łokcie w buzi....I nie wiem czy głodny, czy swędzi;/ Ale zazwyczaj podanie smoka lub gryzaka pomaga, bo na cycka krzyczy...ciekawe czy to zeby czy chwilowy bunt 4romiesieczniaka dobrej nocy!
|
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Emilian obudzil sie rowno o 3 - poszedl spac o 21.. ( po godzinym usypianiu ) - co daje wspanialy wynik 6 godzin bez pobudki Do pozniej I milego Nowego Tygodnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia to u mnie prawie jak u ciebie bo od 21 do 3:20 bo ostatnio budzila sie po 2 lub 3 razy jak nigdy z tym ze nie wiem ile wypila bo z cyca ale padla po niespelna 30 minutkach a ja hmm siedze z laktatorem bo na dzis potrzebne mleko z butli hyh
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
tak na szybko tylko :
bmma cudna Kinga! I jaki kapelusik (; Kasia świetny filmik z Milusiem, cudnie się obraca (: A ja po wizycie u teściów pokłóciłam się z moim. Mocno się pokłóciłam. Cudnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

gdzie ona za chuda???
no właśnie, a na cycu chowana.
12-08-1997

dlatego w plenerze używam pampersowych zielonych.bo one najmokrzejsze

A może? 
ale potrzebowaliśmy chwili dla siebie
dalaczylas do elitarnego klubu zmoknietych mam?! Jas spal?
dla Milusia
śmietanę jeszcze zrozumiem, ale masło...?
no nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam kolejny kocyk la milu jak pokazałaś ten szary z baboshkami nie mogłam się powstrzymać

OMG przeciez z weekend zawsze mało się pisało...kiedy ja mam to nadrobic? jestem na 22 stronie
by szybko doszla do siebie - choc wiem ze w tym wieku ( notabene PIEKNY WIEK ) juz trudniej - moja prababcia wychodzac z wanny wlasnie tez zlamala kosc miednicy i ost 3lata zycia trudno bylo jej sie nawet po domu poruszac, no ale ona byla dosc wiecej schorowana - ale TWOJEJ babci zycze ZDROWIA i 150 Lat zycia
czasem nie to przeraża, czasem sie ciesze, ze zdrowy i przybier a jest tylko na kp i od 3 dni na 1/2 lyzeczki manny dziennie...mam nadzieję, ze taka jego uroda, zrzuci jak zacznie raczkować(lub chociaz sie przeracac plecy--brzuch;p