Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 21:28   #811
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
slicznosci gdzie ona za chuda???
no właśnie, a na cycu chowana.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 22:09   #812
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Poczytalam dyskusje o wadze, karmieniu i postanowilam sie zamknac. Drazliwy temat.

Powiedzcie mi tylko jak maja sie huggisy 3 do dady 2/3? Znam tylko dady 2,3, pampersy 3, huggisy 2 (bardzo male). Chce kupic ale zeby nie byly za male. H. 2 sa duzo mniejsze niz dady 2 a 3? Ktos chyba pisal ze miedzy huggis 2 i 3 jest duza rozbieznosc, tak? U nas dady 2 za male a 3 za duze. Wykanczam 2 bo mam pol paczki a na noc i spacer daje pampers 3.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 22:17   #813
Tasia34
Wtajemniczenie

BMMA - śliczna Kingusia!!! I jaki fajowy bodziak! Kocham ten wyraz twarzy maluszka, jak leży na brzuszku

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dla mnie większość jest suchych dlatego w plenerze używam pampersowych zielonych.bo one najmokrzejsze
Huggiesy (kremowe opak.) są bardzo mokre. Nawet aż ZA mokre, miałam wrażenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jak juz przestalam byc chudym dzieciem a zaczelam byc dorodna panna, moja babcia z Trojmiasta pokazywala mnie z duma kolezankom i mowila szczypiac w druga brode: "Na wsi chowana"

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
moja robila szarlotke, piernik pierogi ruskie, kisila kapuste, ogorki, dzemy, powidla no i moj ulubiony pasztet
He he, ja robię pierogi (ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami), powidła i ogórki małosolne co roku Będę dobrą Babcią?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-07-14 o 22:18
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 22:24   #814
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Przesliczne zdjecia

A o BLW mozemy raz jeszcze podyskutowac

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Strippi super fotki
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
witam
i zapraszam do głosowania
poszły 3 głosy

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
witaj - ciesze sie iz z Michalkiem juz dobrze, wiedzialam ze sobie poradzi - w koncu silny chlopak z niego

zdjecia CUDNE szczegolnie ten Maly Elfik
dzięki kochana

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Strippi - te zdjęcia są booskie Ale niektóre chyba pozowane? Bo chyba się tak nie podpierał na przykład? A może?
no te co podpiera się rączkami było ustawione

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
piękny model i focie

Cytat:
Strippi, świetne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Strippi- cudne zdjęcia!
super, że Michałek już zdrów!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
to super ze juz lepiej . a fotki boskie zwłaszcza ta w tej czapie jak sie podpiera - przesliczne
a wy dostaliście już wszystkie wasze??

Dziękujemy za miłe słowa, ta sesja to była dla nas niesamowita pamiątka. To zdjęcie co podpiera się rączkami wisi u Michasia w pokoju wywołane do antyramy o 80x60 także zajmuje większość ściany

Co do parowara, to mam i uwielbiam!! Kocham jedzonko, schab z parowara jest przepyszny i soczysty! Warzywa mają świetny smak.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

widzisz jaka babcia dumna
moja babcia ze wsi do niedawna jeszcze jak dzwoniła to sie pytała czy dobrze jem czy nie schudłam czasem

ja jak przyjeżdżałam to babcia robiła mi milion kanapek i musiałam zjadać wszystko
do dzisiaj pamiętam jak w upał siedzę w kuchni, przy zasłoniętej zasłonie i zajadam ogórkową, do zupy zawsze wrzucałam chleba

Cytat:
Ojjj wspomnienia.
Despa pozdrowienia od mojej Kingi
cudna!!
Stary 2013-07-14, 22:27   #815
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
No dobra- przyznaje się do głupoty i proszę o pomoc -Pani, Nestelle- czym się różni otulacz od ultra lekkiego kocyka- tylko tak na chłopski rozum mi wytłumaczcie... Otulacz to mi sie zawsze kojarzył z takimi owijakami dla dzieciaków (co dzieci są ciasno opatulone) a tu to chyba nie to. Bo mnie kusicie tym La millou i może bym se coś kupiła, ale im dłużej oglądam tym wiekszy kalafior... Co macie? Co polecacie?
Ja nie Pani ani Nestelle, ale za ich sugestią kupiłam otulacz bambusowy (wzór ptasie radio) i jestem bardzo zadowolona (Jaś tez, jak go memła w buzi ), drogi jest to fakt, ale ja jestem gadżeciara. I teraz chyba się skusze na tą poduchę angel's wing...

Cytat:
Byliśmy na randce w kinie i na kolacji wróciliśmy stęsknieni ale potrzebowaliśmy chwili dla siebie
super!

Cytat:
dalaczylas do elitarnego klubu zmoknietych mam?! Jas spal?
no nie miałam wyjścia, synuś musiał się trochę wyciszyć. Spał, ale nie od poczatku. Od jakiegoś czasu rzadko zasypia na początku spaceru, zazwyczaj gdzieś po pół h uderza w kimono, a tak lezy i obserwuje a ostatnio jak byłam z tż na spacerze to nie spał w ogóle zasnął na ostatnich 100 metrach przed domem

Cytat:
nie kupilabym przez neta, bo jedyna rzecza, ktora tak kupilam, ever!, jest lozeczko Mlodego.
a tak ide po jakas pierd.o.lke, zakochuje sie i koniec
no co ty! ja wszystko kupuje w sieci, nie chce mi się po sklepach łazić

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
oj tyle się rozpisałam, a zapomniałam o Michaśku
Michaś ok, jeszcze katar ma i słychać że mu siedzi.
Co do wychodzenia to już w dzień wyjścia ze szpitala spał na balkonie
Wychodzę z nim codziennie bo bym umarła w 4 ścianach.
fajnie że Michałek zdrowieje

Cytat:
powiem wam ze Mlodemu chyba sie spodobalo .. przekrecanie na brzuch juz od 30min cwiczy na Macie w salonie - a mamusia je snaidnako - baaa nawet udalo mi sie nagrac Malusi filmik - w lozeczku tez sie przekrecil, ale biedak nie mial miejsca na ''tylw zwrot'' i sie poplakal
dla Milusia
a filmik pewnie na fb (jeszcze dziś nie zaglądałam)

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam z drogi powrotnej

Byliśmy na tym ślubie, a raczej na jednej trzeciej mszy, bo Różę albo trzeba było przewinąć, albo nakarmić. Róży prababcia przy wejściu do kościoła złamała nogę w biodrze. Ma 95 lat. Moja teściowa pojechała z nią karetką do szpitala i wróciła na wesele dopiero na 22 .00.
Moje dziecko opanowało obrót o 180 stopni i przewracanie się z pleców na bok.
Idę czytać, co u Was.
Ojej, przykra sprawa z prababcią...
Brawo dla Róży

Cytat:
jak juz przestalam byc chudym dzieciem a zaczelam byc dorodna panna, moja babcia z Trojmiasta pokazywala mnie z duma kolezankom i mowila szczypiac w druga brode: "Na wsi chowana"

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ale jedzonko babcine to jest dopiero prawdziwe jedzonko .... dla takiego nawet pewnie warto przytyc . Ja raczej takiego nie znam dlatego raczej byłam chuda ....
ale tak sobie mysle jak ktos by mi robił pierogi z jagodami, borówkami ,truskawkami ,albo makaron z truskawkami (nigdy nie jadłam) albo co jeszcze babcie robią??? no ale ja niedobry gatunek do wiejskiego karmienia -niedosyc ze wege to jeszcze nie lubie masła ani smietany -nawet bitej
śmietanę jeszcze zrozumiem, ale masło...? to czym smarujesz kanapki?

Cytat:
Buziaki dla wizażowych cioteczek
jaka ona śliczna I wcale nie chuda

Fajnie że dużo nie pisałyście
U nas w koncu przestało padac, więc pojechaliśmy na wieś, bardzo przyjemny dzień był. Tż nawet się wykąpał w jeziorze, szalony

A powiem wam że wczoraj chyba coś strasznego Jasiowi się śniło, bo najpierw przez sen cichutko łkał, a potem jak go delikatnie obudziłam, to strasznie zaczął płakać, tak mi go szkoda było, aż mi łzy poleciały, bidulek mój kochany...Pierwszy raz tak nam się zdarzyło...

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
He he, ja robię pierogi (ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami), powidła i ogórki małosolne co roku Będę dobrą Babcią?
Będziesz
Stary 2013-07-14, 22:29   #816
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
przesliczna
Cytat:
hahaha
Cytat:

a wy dostaliście już wszystkie wasze??
tak,my szybciutko juz po miesiacu jakos .ale Ty chyba masz wiecej fotek .
Stary 2013-07-14, 22:39   #817
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Strippi piękną pamiątkę będzie miał Michałek śliczne foteczki

despa no nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam kolejny kocyk la milu jak pokazałaś ten szary z baboshkami nie mogłam się powstrzymać
otulacza nie posiadam bo nie mogę się zdecydować na żaden jakoś dla dziewczynki no nie wiem sama tak myślę że zaraz lato się skończy

pani ja żyrakę kupiłam zanim mała się urodziła z resztą do kogo nie szłam to kupowałam żyrafkę że nawet kiedyś wpadłam na pomysł żeby zamówić większą ilość i później wręćzać po kolei maluchom przychodzącym na świat bo po co płacić 10 razy za wysłkę tego samego towaru hyh

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

alliw da się przeżyć bez masła itp. ja bardzo długo nie jadłam a chleb kanapki to wtedy tylko wędlina i warzywka nauczyłam się przy tż i teraz jak mam świeży chlebek to z samym masełkiem zjem a kiedyś nie przeszło by mi to przez gardło. Sama ostatnio myślałam czy by nie powrócić do starych nawyków niejedzenia pewnych rzeczy
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 22:41   #818
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj wspomnienia.

Cytat:

Cytat:
ja jak przyjeżdżałam to babcia robiła mi milion kanapek i musiałam zjadać wszystko
do dzisiaj pamiętam jak w upał siedzę w kuchni, przy zasłoniętej zasłonie i zajadam ogórkową, do zupy zawsze wrzucałam chleba
moja robi barszcz

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A powiem wam że wczoraj chyba coś strasznego Jasiowi się śniło, bo najpierw przez sen cichutko łkał, a potem jak go delikatnie obudziłam, to strasznie zaczął płakać, tak mi go szkoda było, aż mi łzy poleciały, bidulek mój kochany...Pierwszy raz tak nam się zdarzyło...
biedny Jasio

czas spać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 22:44   #819
oliwka__
Zakorzenienie

bmma jaka śliczna córeczka i świetne śpiochy ma
Stary 2013-07-14, 22:44   #820
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Strippi piękną pamiątkę będzie miał Michałek śliczne foteczki

despa no nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam kolejny kocyk la milu jak pokazałaś ten szary z baboshkami nie mogłam się powstrzymać
otulacza nie posiadam bo nie mogę się zdecydować na żaden jakoś dla dziewczynki no nie wiem sama tak myślę że zaraz lato się skończy

pani ja żyrakę kupiłam zanim mała się urodziła z resztą do kogo nie szłam to kupowałam żyrafkę że nawet kiedyś wpadłam na pomysł żeby zamówić większą ilość i później wręćzać po kolei maluchom przychodzącym na świat bo po co płacić 10 razy za wysłkę tego samego towaru hyh

he,he jak dostaniesz to daj znac czy jest mocno nasycony kolorystycznie....z la millou stronki zamawiałaś czy jakiejś innej?
Alliw- a Ty ?

Mnie kuszą i kuszą - Pani jak będziesz w okolicy sklepu (tylko nie specjalnie) to kuknij które są mega kolorowe i fajne dla dziewuchy ciepłolubnej
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 22:47   #821
maria28
Kniaginia

strippi, zdjęcia wszystkie cudne! Jak Michalek się czuje?

Buziaki dla Kingusi

oliwka, spoko, nikt się nie poczuł urażony. Teraz już rozumiem, o co Ci chodziło. Karmienie 4,5 miesięcznego dziecka danonkami itp.to głupota, niedoinformowanie i pójście na łatwiznę.

Skutek uboczny noszenia mojego słodkiego ciężarku - wyrobione mięśnie rąk, bo laptop, który zawsze był dla mnie ciężki, teraz wydaje się leciutki i przenoszę go sobie jedną ręką
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 22:50   #822
oliwka__
Zakorzenienie

despa tak teraz zamawiałam ze stronki la milu prędzej w jakiś sklepach mam jeszcze kocyki z małpkami tyle że te grubsze właśnie. Mam nadzieję że we wtorek już dojdzie jak jutro wyślą Wtedy zrobię fotki i wkleję
Stary 2013-07-14, 22:52   #823
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
despa tak teraz zamawiałam ze stronki la milu prędzej w jakiś sklepach mam jeszcze kocyki z małpkami tyle że te grubsze właśnie. Mam nadzieję że we wtorek już dojdzie jak jutro wyślą Wtedy zrobię fotki i wkleję

o super....
pytam bo wczoraj widziałam też na stronie smyka jakieś ale tych co mnie interesowały nie było.
Stary 2013-07-14, 22:58   #824
alliw
Zadomowienie

Cytat:
alliw da się przeżyć bez masła itp. ja bardzo długo nie jadłam a chleb kanapki to wtedy tylko wędlina i warzywka nauczyłam się przy tż i teraz jak mam świeży chlebek to z samym masełkiem zjem a kiedyś nie przeszło by mi to przez gardło. Sama ostatnio myślałam czy by nie powrócić do starych nawyków niejedzenia pewnych rzeczy
ja bym chyba nie dała rady świeży żytni chleb z masłem

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
he,he jak dostaniesz to daj znac czy jest mocno nasycony kolorystycznie....z la millou stronki zamawiałaś czy jakiejś innej?
Alliw- a Ty ?
ja zamawiałam wczesniej kocyk zimowy na mamissima.pl, a otulaczek na calineczka.pl.

Cytat:
Skutek uboczny noszenia mojego słodkiego ciężarku - wyrobione mięśnie rąk, bo laptop, który zawsze był dla mnie ciężki, teraz wydaje się leciutki i przenoszę go sobie jedną ręką
Stary 2013-07-14, 22:59   #825
klementyna1
Zakorzenienie

OMG przeciez z weekend zawsze mało się pisało...kiedy ja mam to nadrobic? jestem na 22 stronie przegiełyście pałę.... Nic to nadrbaia , moze do rana zdążę;p wczoraj nie było neta, dzis byłam cały dzień u mamy-tak na usprawiedliwienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Zgapiam!
wyszło?Bo u mnie pyyyszna cukinka a u mamy dziś leczo
Cytat:
Wbiijjjammm!
Maszszczęscie jest jeszcze jedna porcja w lodówce na"czarną godzinę"
Cytat:
A Jasiek dziś miał dzień przewracania sie pleców na brzuch. Wczoraj jeszcze mu słabo wychodziło i musiałam mu pomagać, ale dziś już profeska na przewijaku tez się przewrócił
)
woww grauluje przewrotów, a foty super, ale bez mariana- to nie to samo Tż dzis uczył mojego przewracania-ale nie załapał;p
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to(taka Klementyna zdarza się pewnie raz na nie wiem ile, swoją drogą zazdroszczę zarówno ilości jak i jakości mleka).
wow, chociaz raz mi ktos zazdrości...na pocieche powiem że ja zadroszcze przewracania się- u nas nadal constans-jak go położyc takl leży;p A co do ilości mleka, zastanawiam się czy na allegro się nie wystawic jako mamka.... tryska mi kilkoma srymieniami na wszystkie strony, wkąłdki laktacyjne nie nadążają zbierać...ehhha Kacper je co 2 godziny to jak ma nie tyć? Dzis do kościoła wzięłam go w nosiedle z auta-bo zasnął to do tej pory boli mnie ręka..Ale znalazłam dziś swoje foty z dziecinstwa jak bylam mała t tez byłam fałdziarzem...mam nadzieje, ze jak podrosnie spali troche i dzieci nie będa sie z niego smiały w szkole i wołały "Juby Kacper"
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
:j
Oj tak to były piękne czasy tęskno...
no i z Nas jak możesz pomijać siebie

W tesco pieluchy wykupione zostały się nam 4 więc wzięłam na zapas, no szok jak ludzie wykupili piegiem raptem 3 kartony 4 zostały i pusta paleta

Dobranoc bo padam
no o sobie nie wspominam przez wrodzonaskromnośc;p
Ajakie te pieluchy w tesco są/były? JA jutro wysłałąm mamę na podbój Lidla

czytam dalej.....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 23:01   #826
BYou
MBZ♥

Bmma Cudowna

Monika ja nie mam doświadczenia z tymi pieluchami:/

Alliw, biedny Synuś

Oliwka, na otulacz też sięnie mogęzdecydować, ale jest postęp bo wybrałam skrzydełka aniołkowepierwszy kocyk wybierałam chyba miesiąc drugi grubszy może do zimy wybiorę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 23:03   #827
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Bmma Cudowna

Monika ja nie mam doświadczenia z tymi pieluchami:/

Alliw, biedny Synuś

Oliwka, na otulacz też sięnie mogęzdecydować, ale jest postęp bo wybrałam skrzydełka aniołkowepierwszy kocyk wybierałam chyba miesiąc drugi grubszy może do zimy wybiorę
a który model macie kocyka?
Stary 2013-07-14, 23:03   #828
BYou
MBZ♥

Klementyna w tesco były pampersy zielone-pudło 132 szt za 69,99-mam 3 trójek i 2 czwórek

Stary 2013-07-14, 23:03   #829
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Kasiu, u nas swego czasu głośne było odebranie polskim rodzicom córeczki bo: dziecko kilka dni z rzędu było smutne w szkole-odebrano im prawa rodzicielskie, dziecko przekazano do adopcji-rodzice z Rutkowskim "porwali" Małą.
za przewroty
takie rzeczy to tez wlasnie w Norwegii byly - i wiem ze PL dosc glosno o tym bylo

no ale poki co z BV ''trudno'' wygrac

Cytat:
Witam z drogi powrotnej

Byliśmy na tym ślubie, a raczej na jednej trzeciej mszy, bo Różę albo trzeba było przewinąć, albo nakarmić. Róży prababcia przy wejściu do kościoła złamała nogę w biodrze. Ma 95 lat. Moja teściowa pojechała z nią karetką do szpitala i wróciła na wesele dopiero na 22 .00.
Moje dziecko opanowało obrót o 180 stopni i przewracanie się z pleców na bok.
Idę czytać, co u Was.
kochana straszna sprawa z Babcia
by szybko doszla do siebie - choc wiem ze w tym wieku ( notabene PIEKNY WIEK ) juz trudniej - moja prababcia wychodzac z wanny wlasnie tez zlamala kosc miednicy i ost 3lata zycia trudno bylo jej sie nawet po domu poruszac, no ale ona byla dosc wiecej schorowana - ale TWOJEJ babci zycze ZDROWIA i 150 Lat zycia

Cytat:
Ojjj wspomnienia.
oooooooooooooo jaka sliczna - no do schrupania

jestem po calym dniu wrazen w koncu udalo mi sie usiasc

nawiazujac do Wagi dzieci - wedlug mnie poki DZIECKO nie chodzi, to czy wazy w wieku 6m 5 czy 15 zbytnio wielkiej roznicy nie robi, fakt ciut ciezsze dzieci beda mialy trudniej - ale jak juz stana na nogi szybko im waga spadnie - znam mase takich przypadkow
wiec Laseczki NASZE dzieci sa najwspanialsze na swiecie - wiec roby tak jak uwazamy za sluszne, a rodzice ktorzy swiadomie ''krzywdza'' swoje dzieci podajac takiego roadzju SMIECI to wiecie brak slow

co do gotowania babci - Gienia z Sosnowca robi wspaniale MIELONE - juz wiecie skad je tak kocham, do tego piecze pysznego jablecznika i sernik - swego czasu co roku piekla na torty na urodziny - i zawsze prosilam by zamiast woda nasaczala WODA haha - ale nie dawala sie zbytnio przekonywac
- za to Gienia ze Skierniewic - yhmm jej Ogorkowa to 7niebo w gebusi - ciasto drozdzowe z kruszonka wymiata - a jej placuszki z serka homogenizowanego yhmmm - a te pierozki na BN yhmm

az sie qrwa glodna zrobilam

no nic ide 28 czytac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 23:05   #830
BYou
MBZ♥

Despa ja mam ten:
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...zarne-|-fuksja
skrzydła chyba te wezmę:http://www.lamillou.com/shop/angels-...ie-sowy-turkus

Stary 2013-07-14, 23:13   #831
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nawiazujac do Wagi dzieci...

Dziewczyny, a ja mam taką prośbę- jesli na bank nie wiecie ze dziecko jest źle karmione, to nie oceniajcie....nie mówcie źle o rodzicach.
My byłyśmy takim przypadkiem,ze po sterydach przepisanych przez alergologa- strasznie waga poszła w górę. Kosztowało nas to mega wiele trudu, z dietetykiem poradnia i endokrynologiem,zeby to zrzucić i utrzymać. A co słyszałam od innych i znajomych i przyjaciół i nawet obcych - to nie życzę nikomu....
( nie nawiązuję do żadnego postu)

Cytat:
te skrzydła tez mnie kusiły...
a ten róż w kocyku intensywny jest?
Stary 2013-07-14, 23:17   #832
BYou
MBZ♥

Tak bardzo intensywny

Stary 2013-07-14, 23:19   #833
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Klementyna, te drozsze Lidlowe w porzadku. szalu ni ma, ale po pampersach i dadach na pudle stoja
Dla mnie te Lidlowe lepsze niz Dady-mniej sztywne..dziewczyny czy pampki zielone sa wieksze od pomaranczowych?bo te pomaranczowe zaczynają mi przeciekac i nie wiem czy jutro w Lidlu nie kupic juz wiekszych...Bo dady i Lidlowe 4 są duzo większe niż czwrórki sllep&play...Najlepiej by było 4+, ale w gazetce sa tylko 3,4,5;/
Ide na 26strone....
Stary 2013-07-14, 23:32   #834
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
bedziesz ZA☠☠☠ISTA babcia

Cytat:

ooo moja tez ... jak zawsze przychodzilam no nie zawsze ale dosc czesto - a moze zjesz kanapeczke - o tak chetni - i po ok 10 minutach ladowalo mi przed nosem ok 5kromek z szynka i ogorkiem

Cytat:
no nie miałam wyjścia, synuś musiał się trochę wyciszyć. Spał, ale nie od poczatku. Od jakiegoś czasu rzadko zasypia na początku spaceru, zazwyczaj gdzieś po pół h uderza w kimono, a tak lezy i obserwuje a ostatnio jak byłam z tż na spacerze to nie spał w ogóle zasnął na ostatnich 100 metrach przed domem

ad 1- ale kochana wazne ze usnol - moze zmeczyl sie zwiedzaniem
ad 2 - Emilianowi tez sie ost dosc czesto zdarza takie cos ... ah te dzeciece sny, czemuz to nie moze snic sie Morze Mleka non-stop

Cytat:

no ale zobacz ile bd miala sily juz na przyszlosc

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

wow, chociaz raz mi ktos zazdrości...na pocieche powiem że ja zadroszcze przewracania się- u nas nadal constans-jak go położyc takl leży;p A co do ilości mleka, zastanawiam się czy na allegro się nie wystawic jako mamka.... tryska mi kilkoma srymieniami na wszystkie strony, wkąłdki laktacyjne nie nadążają zbierać...ehhha Kacper je co 2 godziny to jak ma nie tyć? Dzis do kościoła wzięłam go w nosiedle z auta-bo zasnął to do tej pory boli mnie ręka..Ale znalazłam dziś swoje foty z dziecinstwa jak bylam mała t tez byłam fałdziarzem...mam nadzieje, ze jak podrosnie spali troche i dzieci nie będa sie z niego smiały w szkole i wołały "Juby Kacper"
kochana na pewno wyrosnie ... zobaczysz - fik mik i bd smukly Kacperek

ok Lecem spac - dzis noc kolo Milusia
- ale wiecie mam lozko rozlorzone na 90cm - i jak byl Milus maly to byl podzial on 30 ja 60 a teraz - on 60 a ja 30
no nic trzeba chyba w koncu ta dete od poniedzialku zaczac wprowadzac haha

a tak na koniec - cos do posmiania sie

Wraca mąż z delegacji i zastaje w domu żonę z młodym kochankiem.
Na widok mężczyzny młodzieniec zrywa się z łóżka, wpada do łazienki, zdejmuje z wieszaka ręcznik i obwiązuje sobie nim biodra.
Rozwścieczony facet też wpada do łazienki i wrzeszczy:
- NIEEEEEEEEE!...
- Boże, on go zabije - myśli żona i biegnie za nimi.
Patrzy, a tam jej mąż szarpie za ręcznik, którym owinął się kochanek i krzyczy:

- Chory jesteś człowieku... Ten jest do twarzy!

: hahaha:

Stary 2013-07-14, 23:41   #835
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Tak bardzo intensywny

to super
Stary 2013-07-15, 00:07   #836
klementyna1
Zakorzenienie

O matko nacytowałam tyle(szczególnie odnosnie posta olwiki i pozniejszym odzewom)mało tego odpisałam całyyy poemat i mi sesja wygasła;/ Więc w skrócie
oliwka wierze, ze nie miałas złych intencji
Miałam nie pisać juz bo nie chce byc monotematyczna i tylko o wadze Kacpra, ale wczoraj Go wazyłam i w ubranku i pieluszce 9,3kg czasem nie to przeraża, czasem sie ciesze, ze zdrowy i przybier a jest tylko na kp i od 3 dni na 1/2 lyzeczki manny dziennie...mam nadzieję, ze taka jego uroda, zrzuci jak zacznie raczkować(lub chociaz sie przeracac plecy--brzuch;p) Ze swojej strony na pewno nie bede chciała go skrzywdzic i juz dzis mam powybierany produkty bez cukru do rozszrzania diety po 6 miesiacu...(Dla zainteresowanych w E.Leclerc sa holly i inne eco i bez cukrów i cukropodobnych)
Poza tym ida nam chyba zeby, wqrza siebardzo ręce po łokcie w buzi....I nie wiem czy głodny, czy swędzi;/ Ale zazwyczaj podanie smoka lub gryzaka pomaga, bo na cycka krzyczy...ciekawe czy to zeby czy chwilowy bunt 4romiesieczniaka dobrej nocy!
Stary 2013-07-15, 00:14   #837
BYou
MBZ♥

Despa znalazłam zdjęcia z kocykiemmi się bardzo podoba ten odcień

Kasia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130513-WA0007.jpg (68,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3030.jpg (124,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130604-WA0003.jpg (57,8 KB, 29 załadowań)

Stary 2013-07-15, 03:25   #838
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

1wszi hahaha.
Emilian obudzil sie rowno o 3 - poszedl spac o 21.. ( po godzinym usypianiu ) - co daje wspanialy wynik 6 godzin bez pobudki - byl Mega Glodny wypil az 160..!! I spi dalej. Wiec i ja musze znalezc miejsce sobie na swoich 30cm i isc spac dalej.

Do pozniej

I milego Nowego Tygodnia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-07-15, 04:16   #839
oliwka__
Zakorzenienie

Kasia to u mnie prawie jak u ciebie bo od 21 do 3:20 bo ostatnio budzila sie po 2 lub 3 razy jak nigdy z tym ze nie wiem ile wypila bo z cyca ale padla po niespelna 30 minutkach a ja hmm siedze z laktatorem bo na dzis potrzebne mleko z butli hyh
Stary 2013-07-15, 06:25   #840
Agnjeska
Zadomowienie

tak na szybko tylko :
bmma cudna Kinga! I jaki kapelusik (;
Kasia świetny filmik z Milusiem, cudnie się obraca (:

A ja po wizycie u teściów pokłóciłam się z moim. Mocno się pokłóciłam. Cudnie.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości