![]() |
#2221 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
aktualnie zbieram wszystkie w miarę interesujące oferty i zobaczę jak tu ludzie, poszukujący mieszkania, będą reagować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Na politologii dużą wagę przykłada się do języka obcego, jest też dużo ofert Erasmusa i praktycznie każdy może wyjechać. Kadra WSMiP to ludzie z ogromną wiedzą o świecie i historii współczesnej, więc trzeba samemu interesować się tą tematyką, żeby spokojnie zaliczać egzaminy. Jest to kierunek - masówka, czyli sporo osób na roku, duże grupy, wykłady na ogromnej auli, niekiedy łączone ze stosunkami międzynarodowymi. Dla mnie najciekawsza wydaje się specjalność z Systemów politycznych. Na kulturoznawstwie panuje zupełnie inna atmosfera. Jest kameralnie, dużo tu artystów i "artystów". Przedmioty są bardzo ciekawe i to raj dla humanisty z prawdziwego zdarzenia, jednak ciężko znaleźć jakiekolwiek zastosowanie kulturoznawstwa w życiu. W jakim zawodzie się widzisz po nowych mediach? Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-07-14 o 23:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie na stronie uł w zakładce faq pisze o 4 zdjęciach a ja wcześniej też na stroni uł czytałem o 2 zdjęciach. Wie ktoś jak to wygląda na wz?
Bo jak mają być 4 zdjęcia to jestem w czarnej D bo mam tylko 2 ![]() A tu w ramach żartu oferta dla 32 osób czyli połowa I z wizażu na wieczną studencką imprezę ![]() http://www.gumtree.pl/cp-pokoje-do-w...eaturedAd=true Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2013-07-14 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"dwie fotografie zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Raczkowanie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41792823]Pewnie za rok do wyboru będą inne języki - tak to zrozumiałam. Gorzej, jeśli ktoś weźmie dziekankę i się okaże, że nie ma gdzie wracać, bo rok niżej są inne języki...
Przecież to zupełnie inne kierunki. Nie da się powiedzieć, który lepszy. Studiuję międzywydziałowo i miałam okazję poznać trochę oba te kierunki. Na politologii dużą wagę przykłada się do języka obcego, jest też dużo ofert Erasmusa i praktycznie każdy może wyjechać. Kadra WSMiP to ludzie z ogromną wiedzą o świecie i historii współczesnej, więc trzeba samemu interesować się tą tematyką, żeby spokojnie zaliczać egzaminy. Jest to kierunek - masówka, czyli sporo osób na roku, duże grupy, wykłady na ogromnej auli, niekiedy łączone ze stosunkami międzynarodowymi. Dla mnie najciekawsza wydaje się specjalność z Systemów politycznych. Na kulturoznawstwie panuje zupełnie inna atmosfera. Jest kameralnie, dużo tu artystów i "artystów". Przedmioty są bardzo ciekawe i to raj dla humanisty z prawdziwego zdarzenia, jednak ciężko znaleźć jakiekolwiek zastosowanie kulturoznawstwa w życiu. W jakim zawodzie się widzisz po nowych mediach? Politologia na UŁ jest bardzo fajna. Studiuję międzywydziałowo i przedmioty politologiczne bardzo mi się podobały. Poza tym jest dużo fakultetów i sensowny lektorat z języka obcego.[/QUOTE] No właśnie. Problem w tym, że nie widzę się w żadnym zawodzie. Generalnie kierunek był bardzo pięknie reklamowany, a okazało się, że uczą tam głównie historii mediów, gier komputerowych, itp. Nie sądzę, aby ta wiedza, będąca samą i do tego okrojoną teorią, mogła mi pomóc w poszukiwaniu pracy. Dlatego skłaniam się ku politologii, ponieważ do niej planuję dobrać drugi kierunek. Jednak i tu mam dylemat. Nie wiem, czy składać papiery na politologię na UŁ czy na UAM. Zatem czas poczytać, jak się sprawy mają na UAM właśnie. Dziękuję za pomoc. ![]()
#2227 |
Przyczajenie
|
Znacie jakieś opinie o filologii angielskiej na UŁ? Warto ją tutaj studiować? Słyszałam, że lubią robić sporą 'czystkę' przy sporej ilości przyjętych osób, zresztą logiczne. Wystarczy uczyć się w miarę na bieżąco, czytać lektury i chodzić na zajęcia, żeby jakoś przetrwać pierwszy rok?
![]() edit. W razie gdyby się nie dało rady to można po zaliczonym semestrze przenieść się bez większych problemów na inną uczelnię? Edytowane przez bloodsugar Czas edycji: 2013-07-15 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Raczkowanie
|
Ktoś kiedyś pisał tu, że napisał do cosu. Macie może do nich meil, bo na stronie go znaleźć nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie. Bo zaraz idę na pocztę wysłać dokumenty. Chce wiedzieć czy na pewno mam komplet:
To jest wszystki?
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
Moja siostra mówiła, że oświadczenia się nie wysyła. To jest np. jak ktoś zrezygnował, a po kilku miesiącach chce jeszcze raz wstąpić na studia to co zaczął wcześniej.
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Przyczajenie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Ksero świadectwa masz z podpisem i pieczątką dyrektora? Czy po prostu zwyczajnie skserowane?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- JESZCZE JEDNO Uniwersytet Łódzki Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny ul. Rewolucji 1905 r. nr 37 91-214 Łódź Dobrze zaadresowałem? Chodzi mi o eko-soc bo już jestem zamieszany ;/
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Raczkowanie
|
http://dom.gratka.pl/tresc/8255-6503...eab6ac07c949,1 , http://dom.gratka.pl/tresc/8255-6504...eab6ac07c949,1 , http://dom.gratka.pl/tresc/8255-6504...eab6ac07c949,1 ( jedno mieszkanie - 5 miejsc ) <--- nie ukrywam, że wydaje się dobrą propozycją.
![]()
Edytowane przez lucrais Czas edycji: 2013-07-15 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zadomowienie
|
Na politologię poszła kuzyna bo nie wiedziała na co iść i poszła tylko po to żeby coś studiować
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Właśnie dostałam odpowiedź na moje pytanie co do przenosin i np. na UwB nie wymagają nawet minimalnej średniej tylko zaliczony rok studiów i zgodność programowa. ![]() ![]() A oświadczenie daję każdy , jeśli to jest jego jedyny kierunek studiów. Edytowane przez Azulaya Czas edycji: 2013-07-15 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
Właśnie dziś wysłałam papiery z pocztą polską ze pieczątką stemplem.
![]() Sprawa załatwiona, a teraz czas na stypendium i akademik lub mieszkanie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z Łodzi, mówie Wam jakie kolejki w ekosoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Raczkowanie
|
edyta508 , przyjmują od godziny 12?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Raczkowanie
|
A orientujesz się może, jak te nowe media wyglądają od kuchni? Naprawdę uczą tworzenia stron/projektowania graficznego, itp. czy to jedna wielka ściema? Bo jestem już rozdarta i nie wiem, czy warto składać na to papiery. Nie chcę zmarnować trzech lat na samą teorię, złapana na ich reklamę. :/
"Bo czas jest (...) jak grawitacja, która marszczy wszechświat, albo jak spadająca kropla deszczu, która marszczy kałużę lub jezioro. Tylko, że niektórzy odchodzą, zanim ta kropla spadnie." Edytowane przez martutu Czas edycji: 2013-07-15 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Przyczajenie
|
Wypełniam właśnie wniosek o przyznanie miejsca w akademiku i mam problem co wpisać w pierwszej rubryce na samej górze strony.
DO KOMISJI STYPENDIALNO SOCJALNEJ WYDZIAŁU ................, co należy wpisać w zakropkowane pole, jakiego wydziału? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
Już załatwiłem
![]() ![]()
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
a na jakim wydziale będziesz studiować?
![]() |
#2250 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.