Uniwersytet Łódzki część II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 22:32   #2221
lucrais
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to lucrais
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez martutu Pokaż wiadomość
Dostałam się na politologię oraz nowe media. Który kierunek lepszy? Warto w ogóle wybrać te nowe media? Uczą tam czegoś mądrego, tak jak obiecują, czy raczej naciągana sprawa i strata czasu? Jestem kompletnie zdezorientowana, sama już nie wiem, co zrobić. :/
nic nie wiem o nowych mediach, ale politologia to chyba nie jest teraz najlepszy pomysł. Może jedynie jako hobby, drugi kierunek...

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Adrastea93 Pokaż wiadomość
http://www.gumtree.pl/cp-pokoje-do-w...osob-486131705

Jestem ciekawa czy tutaj to 600 zł jest na jedną osobę, czy jako czynsz całości, bo jakoś tak mało mi wychodzi jak na czynsz
za osobę. plus opłaty dzielone na wszystkich czyli groszowe sprawy.

aktualnie zbieram wszystkie w miarę interesujące oferty i zobaczę jak tu ludzie, poszukujący mieszkania, będą reagować

Lingwistyka dla biznesu UŁ
lucrais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 22:33   #2222
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucrais Pokaż wiadomość
btw. dla studentek lingwistyki dla biznesu - znalazłam artykuł z czerwca, w którym o naszym kierunku padają między innymi takie słowa :
"Jak podkreśla dziekan wydziału filologicznego UŁ prof. Piotr Stalmaszczyk, "Lingwistyka dla Biznesu" proponuje nowoczesne przygotowanie, przede wszystkim o charakterze zawodowym, w zakresie języków obcych: angielskiego oraz do wyboru: francuskiego, niemieckiego, włoskiego, hiszpańskiego oraz rosyjskiego." Gdzie ten hiszpański i rosyjski?
Pewnie za rok do wyboru będą inne języki - tak to zrozumiałam. Gorzej, jeśli ktoś weźmie dziekankę i się okaże, że nie ma gdzie wracać, bo rok niżej są inne języki...

Cytat:
Dostałam się na politologię oraz nowe media. Który kierunek lepszy? Warto w ogóle wybrać te nowe media? Uczą tam czegoś mądrego, tak jak obiecują, czy raczej naciągana sprawa i strata czasu? Jestem kompletnie zdezorientowana, sama już nie wiem, co zrobić. :/
Przecież to zupełnie inne kierunki. Nie da się powiedzieć, który lepszy. Studiuję międzywydziałowo i miałam okazję poznać trochę oba te kierunki.

Na politologii dużą wagę przykłada się do języka obcego, jest też dużo ofert Erasmusa i praktycznie każdy może wyjechać. Kadra WSMiP to ludzie z ogromną wiedzą o świecie i historii współczesnej, więc trzeba samemu interesować się tą tematyką, żeby spokojnie zaliczać egzaminy. Jest to kierunek - masówka, czyli sporo osób na roku, duże grupy, wykłady na ogromnej auli, niekiedy łączone ze stosunkami międzynarodowymi. Dla mnie najciekawsza wydaje się specjalność z Systemów politycznych.

Na kulturoznawstwie panuje zupełnie inna atmosfera. Jest kameralnie, dużo tu artystów i "artystów". Przedmioty są bardzo ciekawe i to raj dla humanisty z prawdziwego zdarzenia, jednak ciężko znaleźć jakiekolwiek zastosowanie kulturoznawstwa w życiu. W jakim zawodzie się widzisz po nowych mediach?

Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Czas edycji: 2013-07-14 o 23:30
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 23:04   #2223
maacieek
Zakorzenienie

Mam pytanie na stronie uł w zakładce faq pisze o 4 zdjęciach a ja wcześniej też na stroni uł czytałem o 2 zdjęciach. Wie ktoś jak to wygląda na wz?
Bo jak mają być 4 zdjęcia to jestem w czarnej D bo mam tylko 2

A tu w ramach żartu oferta dla 32 osób czyli połowa I z wizażu na wieczną studencką imprezę
http://www.gumtree.pl/cp-pokoje-do-w...eaturedAd=true

Edytowane przez maacieek
Czas edycji: 2013-07-14 o 23:11
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 23:15   #2224
Bronkar
Raczkowanie

GG do Bronkar

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
A tu w ramach żartu oferta dla 32 osób czyli połowa I z wizażu na wieczną studencką imprezę
http://www.gumtree.pl/cp-pokoje-do-w...eaturedAd=true
fajny domek Ale ... mnie przeraża ta odległość od uczelni czyli 9 km.

Ćwiczę z P90X
i inne:
Biegam - 4 razy w tygodniu
Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu
Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min.
plat.wib. - codziennie przez 20 min.
Bronkar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 23:19   #2225
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Mam pytanie na stronie uł w zakładce faq pisze o 4 zdjęciach a ja wcześniej też na stroni uł czytałem o 2 zdjęciach. Wie ktoś jak to wygląda na wz?
Bo jak mają być 4 zdjęcia to jestem w czarnej D bo mam tylko 2
Potrzebne są tylko 2 zdjęcia. Informacja jest w zakładce Pomoc -> Rekrutacja -> Wymagane dokumenty - studia pierwszego stopnia i jednolite studia magisterskie:
"dwie fotografie zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych"
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 23:26   #2226
martutu
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41792823]Pewnie za rok do wyboru będą inne języki - tak to zrozumiałam. Gorzej, jeśli ktoś weźmie dziekankę i się okaże, że nie ma gdzie wracać, bo rok niżej są inne języki...

Przecież to zupełnie inne kierunki. Nie da się powiedzieć, który lepszy. Studiuję międzywydziałowo i miałam okazję poznać trochę oba te kierunki.

Na politologii dużą wagę przykłada się do języka obcego, jest też dużo ofert Erasmusa i praktycznie każdy może wyjechać. Kadra WSMiP to ludzie z ogromną wiedzą o świecie i historii współczesnej, więc trzeba samemu interesować się tą tematyką, żeby spokojnie zaliczać egzaminy. Jest to kierunek - masówka, czyli sporo osób na roku, duże grupy, wykłady na ogromnej auli, niekiedy łączone ze stosunkami międzynarodowymi. Dla mnie najciekawsza wydaje się specjalność z Systemów politycznych.

Na kulturoznawstwie panuje zupełnie inna atmosfera. Jest kameralnie, dużo tu artystów i "artystów". Przedmioty są bardzo ciekawe i to raj dla humanisty z prawdziwego zdarzenia, jednak ciężko znaleźć jakiekolwiek zastosowanie kulturoznawstwa w życiu. W jakim zawodzie się widzisz po nowych mediach?

Politologia na UŁ jest bardzo fajna. Studiuję międzywydziałowo i przedmioty politologiczne bardzo mi się podobały. Poza tym jest dużo fakultetów i sensowny lektorat z języka obcego.[/QUOTE]

No właśnie. Problem w tym, że nie widzę się w żadnym zawodzie. Generalnie kierunek był bardzo pięknie reklamowany, a okazało się, że uczą tam głównie historii mediów, gier komputerowych, itp. Nie sądzę, aby ta wiedza, będąca samą i do tego okrojoną teorią, mogła mi pomóc w poszukiwaniu pracy.
Dlatego skłaniam się ku politologii, ponieważ do niej planuję dobrać drugi kierunek. Jednak i tu mam dylemat. Nie wiem, czy składać papiery na politologię na UŁ czy na UAM. Zatem czas poczytać, jak się sprawy mają na UAM właśnie.
Dziękuję za pomoc.
Stary 2013-07-15, 00:23   #2227
bloodsugar
Przyczajenie

Znacie jakieś opinie o filologii angielskiej na UŁ? Warto ją tutaj studiować? Słyszałam, że lubią robić sporą 'czystkę' przy sporej ilości przyjętych osób, zresztą logiczne. Wystarczy uczyć się w miarę na bieżąco, czytać lektury i chodzić na zajęcia, żeby jakoś przetrwać pierwszy rok?

edit. W razie gdyby się nie dało rady to można po zaliczonym semestrze przenieść się bez większych problemów na inną uczelnię?

Edytowane przez bloodsugar
Czas edycji: 2013-07-15 o 07:43
bloodsugar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 07:45   #2228
Adrastea93
Raczkowanie

Ktoś kiedyś pisał tu, że napisał do cosu. Macie może do nich meil, bo na stronie go znaleźć nie mogę
Adrastea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 08:11   #2229
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adrastea93 Pokaż wiadomość
Ktoś kiedyś pisał tu, że napisał do cosu. Macie może do nich meil, bo na stronie go znaleźć nie mogę
Tutaj jakieś kontakty są http://cos.uni.lodz.pl/kontakt
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 08:13   #2230
Adrastea93
Raczkowanie

Dziękuję
Adrastea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 10:55   #2231
nemtor
Raczkowanie

Mam pytanie. Bo zaraz idę na pocztę wysłać dokumenty. Chce wiedzieć czy na pewno mam komplet:
  1. 2 zdjęcia
  2. Oświadczenie Kandydata
  3. Podanie
  4. Ksero + oryginał świadectwa maturalnego
  5. Odbitka dowodu osobistego

To jest wszystki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 11:02   #2232
Bronkar
Raczkowanie

GG do Bronkar

Cytat:
Napisane przez nemtor Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Bo zaraz idę na pocztę wysłać dokumenty. Chce wiedzieć czy na pewno mam komplet:
  1. 2 zdjęcia
  2. Oświadczenie Kandydata
  3. Podanie
  4. Ksero + oryginał świadectwa maturalnego
  5. Odbitka dowodu osobistego

To jest wszystki?
Moja siostra mówiła, że oświadczenia się nie wysyła. To jest np. jak ktoś zrezygnował, a po kilku miesiącach chce jeszcze raz wstąpić na studia to co zaczął wcześniej.

Ćwiczę z P90X
i inne:
Stary 2013-07-15, 11:15   #2233
nemtor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bronkar Pokaż wiadomość
Moja siostra mówiła, że oświadczenia się nie wysyła. To jest np. jak ktoś zrezygnował, a po kilku miesiącach chce jeszcze raz wstąpić na studia to co zaczął wcześniej.
Chyba wyślę najwyżej mi zadzwonią i powiedzą co i jak Lepiej wysłać więcej niż mniej :P
Stary 2013-07-15, 11:25   #2234
bloodsugar
Przyczajenie

Odp: Uniwersytet Łódzki część II

Ksero świadectwa masz z podpisem i pieczątką dyrektora? Czy po prostu zwyczajnie skserowane?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bloodsugar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 11:43   #2235
nemtor
Raczkowanie

Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez bloodsugar Pokaż wiadomość
Ksero świadectwa masz z podpisem i pieczątką dyrektora? Czy po prostu zwyczajnie skserowane?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wysyłam z oryginałem. Tak mi na mailu poradzili.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

JESZCZE JEDNO

Uniwersytet Łódzki
Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny
ul. Rewolucji 1905 r. nr 37
91-214 Łódź

Dobrze zaadresowałem? Chodzi mi o eko-soc bo już jestem zamieszany ;/
Stary 2013-07-15, 12:22   #2236
Shades
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Wam. Jest tutaj może ktoś, kto dostał się na nowe media?
Hej ja się dostałem ale na razie moim faworytem jest informatyka i raczej na nią pójdę ale kto wie...
Shades jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:22   #2237
lucrais
Raczkowanie

http://dom.gratka.pl/tresc/8255-6503...eab6ac07c949,1 , http://dom.gratka.pl/tresc/8255-6504...eab6ac07c949,1 , http://dom.gratka.pl/tresc/8255-6504...eab6ac07c949,1 ( jedno mieszkanie - 5 miejsc ) <--- nie ukrywam, że wydaje się dobrą propozycją.

Edytowane przez lucrais
Czas edycji: 2013-07-15 o 12:23
Stary 2013-07-15, 12:23   #2238
agiq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemtor Pokaż wiadomość
Wysyłam z oryginałem. Tak mi na mailu poradzili.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

JESZCZE JEDNO

Uniwersytet Łódzki
Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny
ul. Rewolucji 1905 r. nr 37
91-214 Łódź

Dobrze zaadresowałem? Chodzi mi o eko-soc bo już jestem zamieszany ;/
Czy Ty jeszcze tego nie załatwiłeś?
agiq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 12:40   #2239
Azulaya
Zadomowienie

Na politologię poszła kuzyna bo nie wiedziała na co iść i poszła tylko po to żeby coś studiować Brat od października bd na III roku filologii angielskiej i nie jest zadowolony z tych studiów.Uważa , że stracił czas na tym ale już do licencjata pociągnie.A magisterka , się okaże . I mi wzięli tylko 1 zdjęcie .

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez bloodsugar Pokaż wiadomość
Znacie jakieś opinie o filologii angielskiej na UŁ? Warto ją tutaj studiować? Słyszałam, że lubią robić sporą 'czystkę' przy sporej ilości przyjętych osób, zresztą logiczne. Wystarczy uczyć się w miarę na bieżąco, czytać lektury i chodzić na zajęcia, żeby jakoś przetrwać pierwszy rok?

edit. W razie gdyby się nie dało rady to można po zaliczonym semestrze przenieść się bez większych problemów na inną uczelnię?
Na większości uczelni przyjmują osoby , które mają zaliczony I rok studiów. Ale UŁ daje możliwość przeprowadzki po I semestrze
Właśnie dostałam odpowiedź na moje pytanie co do przenosin i np. na UwB nie wymagają nawet minimalnej średniej tylko zaliczony rok studiów i zgodność programowa. Ciekawe co na ten temat odpowie mi UJ

A oświadczenie daję każdy , jeśli to jest jego jedyny kierunek studiów.

Edytowane przez Azulaya
Czas edycji: 2013-07-15 o 12:49
Azulaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 12:46   #2240
Bronkar
Raczkowanie

GG do Bronkar

Właśnie dziś wysłałam papiery z pocztą polską ze pieczątką stemplem.
Sprawa załatwiona, a teraz czas na stypendium i akademik lub mieszkanie.

Ćwiczę z P90X
i inne:
Stary 2013-07-15, 12:57   #2241
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

właśnie wróciłam z Łodzi, mówie Wam jakie kolejki w ekosoc masakra. ale na szczęście wszystko już załatwione. Wczoraj rozmawialiśmy o języku, i nie ma A2. jest tylko A2/B1, B1 i B2. i jeszcze jedno, skoro zostałam zakwalifikowana to na pewno mam miejsce? bo pani mnie zmartwiła mówiąc ''decyzja przyjdzie na początku sierpnia".. a już nie było0 czasu się zapytać, bo następna osoba weszła.
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:06   #2242
limmi
Raczkowanie

edyta508 , przyjmują od godziny 12?
limmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:08   #2243
martutu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shades Pokaż wiadomość
Hej ja się dostałem ale na razie moim faworytem jest informatyka i raczej na nią pójdę ale kto wie...
A orientujesz się może, jak te nowe media wyglądają od kuchni? Naprawdę uczą tworzenia stron/projektowania graficznego, itp. czy to jedna wielka ściema? Bo jestem już rozdarta i nie wiem, czy warto składać na to papiery. Nie chcę zmarnować trzech lat na samą teorię, złapana na ich reklamę. :/

Edytowane przez martutu
Czas edycji: 2013-07-15 o 13:10
martutu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:10   #2244
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez limmi Pokaż wiadomość
edyta508 , przyjmują od godziny 12?
tak, nawet troche po 12 zaczeli ale ludzie czatuja juz od 9 z tego co slyszalam
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:14   #2245
magdaakornelia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z Łodzi, mówie Wam jakie kolejki w ekosoc masakra. ale na szczęście wszystko już załatwione. Wczoraj rozmawialiśmy o języku, i nie ma A2. jest tylko A2/B1, B1 i B2. i jeszcze jedno, skoro zostałam zakwalifikowana to na pewno mam miejsce? bo pani mnie zmartwiła mówiąc ''decyzja przyjdzie na początku sierpnia".. a już nie było0 czasu się zapytać, bo następna osoba weszła.
jesteś już studentką eksocu ten list to tylko formalność
magdaakornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:14   #2246
limmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
tak, nawet troche po 12 zaczeli ale ludzie czatuja juz od 9 z tego co slyszalam
ooo to trzeba jechać z rana zająć sobie kolejke
limmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 13:47   #2247
Patryk321
Przyczajenie

Wypełniam właśnie wniosek o przyznanie miejsca w akademiku i mam problem co wpisać w pierwszej rubryce na samej górze strony.
DO KOMISJI STYPENDIALNO SOCJALNEJ WYDZIAŁU ................, co należy wpisać w zakropkowane pole, jakiego wydziału?
Patryk321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:02   #2248
nemtor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agiq Pokaż wiadomość
Czy Ty jeszcze tego nie załatwiłeś?
Już załatwiłem wstałem dopiero po 12stej
Stary 2013-07-15, 14:03   #2249
lucrais
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patryk321 Pokaż wiadomość
Wypełniam właśnie wniosek o przyznanie miejsca w akademiku i mam problem co wpisać w pierwszej rubryce na samej górze strony.
DO KOMISJI STYPENDIALNO SOCJALNEJ WYDZIAŁU ................, co należy wpisać w zakropkowane pole, jakiego wydziału?
a na jakim wydziale będziesz studiować?

Stary 2013-07-15, 14:13   #2250
Patryk321
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lucrais Pokaż wiadomość
a na jakim wydziale będziesz studiować?
Na wydziale zarządzania, ale nie wiem czy to właśnie o ten wydział chodzi zwłaszcza że podania składa się w całkiem innym miejscu.
Patryk321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości