|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
I wcale nie mam ochoty jechać na to ktg
|
|
#3122 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby Ci się jak najszybciej polepszyło Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz to podpytam dziewczynę z mojego Wojtkowego wątku o leczenie wysięku z uszu. Córka jednej z nich była kierowana właśnie na operację z tego powodu (bardzo duży niedosłuch), ale wiem że mama leczyła ją sama i lekarze byli zdziwieni rezultatami. Póki co sytuacja na tyle się poprawiła, że operacji nie było. Tak czy siak trzymam kciuki za Norberta. Może zwykły Dicortineff pomoże? ![]() Cytat:
![]() A za mnie też trzymasz kciuki, bo idę tylko po kontynuację zwolnienia ![]() Cytat:
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak u mnie sie dzis nic nie ruszy to tez zaczne przeterminowac to moje dziecko. a mam zle przeczucia powiem Ci... ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
(((((((((((
|
||
|
|
|
#3124 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O, o i ktoś mi się chce wepchać w kolejkę ![]() No i muszę pochwalić tż Ma do mnie anielską cierpliwość, dba bardzo o moje wygody i zachcianki, goni do odpoczynku, zabiera Wojtusia na spacery i wycieczki żebym mogła odpocząć, odwozi czasami Wojtka do przedszkola żebym mogła się wyspać, sprząta sam z siebie, zabiera na pyszne obiadki. Cały czas kupuje kwiaty. Nawet pojechał ze mną do Ikei chociaż szczerze nienawidzi tego sklepu No ogólnie dogadza mi jak może :love No cud miód! Czuję się taka dopieszczana i bardzo dobrze mi z tym ![]() Przeżyję niezły szok jak się ciąża skończy I mam nadzieję że się nie popsuję jak go już pochwaliłam
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-15 o 09:29 |
|||
|
|
|
#3125 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dziewczyny w 36 tygodzniu!Podczytywałam wczoraj cały dzień,ale nie bardzo miałam czas piać.W sobote wieczorem moja córa miała mały wypadek na rowarze-dzięki Bogu skończyło się na dość mocnych ale tylko otarciach skóry.Ale wczoraj ten mój bidulek leżał i dochodził do siebie ,a ja tylko biegałam i zmieniał opatrunki.Mam nadzieje,że dziś już będzie lepiej.
Dotka-śliczny kącik dla małej! madi82-jest jedna Lenka na wątku ![]() En-szybciutko was wypuścili,trzymam żebyście dobrze zaaklimatyzowali u teściów.Charlize89-ale miałaś przejścia oby rodzice faktycznie juz zrozumieli!!! dzoan -szkoda,że to fałszywy alarm -aby akcja się szybko rozpoczeła!!!Miłego dnia!Ja narazie uciekam bo koleżanka dzwoniła,że idzie na kawe!
|
#3126 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby jednak te skurcze sie pojawiły, no i chciałabym zebys jak najszybciej urodziła to mi zdasz relacje jak tam porodziki na inflanckiej ![]() Cytat:
Cytat:
za rozwój akcjidzień dobry mamusie my już po śniadanku ![]() wieczorem mam usg w kierunku wagi dzidziusia dziewczyny ja juz umieram z nudów, posprzątałam cały dom, szafki w kuchni pomyte, szafy ogarnięte, okna też nawet wszystkie płytki w lazience pomyłam Fifciowe rzeczy poprane, poprasowane, poukładane, Co tu robić ![]() aaa i dywany poprałam
Edytowane przez aremalgos Czas edycji: 2013-07-15 o 09:32 |
|||
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
no co Ty!
jachce tylko terminowo ![]() to Ty opozniasz:P |
|
|
|
#3128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
aremalgos
my już po śniadanku wieczorem mam usg w kierunku wagi dzidziusia dziewczyny ja juz umieram z nudów, posprzątałam cały dom, szafki w kuchni pomyte, szafy ogarnięte, okna też nawet wszystkie płytki w lazience pomyłam Fifciowe rzeczy poprane, poprasowane, poukładane, Co tu robić Wpadnij do mnie ja jeszcze w polu jestem z robota
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tcO jej strasznie współczuję Wam obu- jej bólu a Tobie zawału serca Cytat:
Ogólnie chodzi o to aby delikatnie naciskając brzuszek przesuwać ręce w stronę nóżek Wojtuś uwielbiał naszą gimnastykę i do tej pory przychodzi na masaż brzuszka jak mu coś zalega.No i jak dzieci będą już fikały nóżkami to trzeba dać im trochę poszaleć. To też bardzo pomaga
|
|
#3132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nuż ktg coś pokaże![]() Cytat:
![]() Wiem, że zmieni się wiele, jak nie wszystko i na początku będzie bardzo ciężko ![]() Ale właśnie fakt, że wiem, że nie da się być i tak w pełni na to wszystko przygotowanym sprawia, że mimo wszystko czuję się trochę lepiej ![]() Będzie bolesnie domi, ale może to będzie początek?? ![]() Ja bym się mimo wszytsko cieszyła na twoim miejscu, w końcu jutro masz tp ![]() ![]() ![]() A mi się przypomniało teraz, że śniły mi się dzisiaj mrówki Mnóóstwo mrówek. Nie wierzę w takie rzeczy, ale zerknęłam na sennika i z tego co wyczytałam to mrówki są symbolem ciężkiej pracy i wytrwałości, i jeżeli coś takiego w moim życiu się pojawi, to moje wysiłki się opłacą Heheheh, nie jest źle jak na taki obleśny sen![]() A no i magnez mi się dzisiaj skończył, za tydzień koniec luteiny i będziemy czekać
|
|
#3133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tylko wczoraj zniknelam a tu tamie akcje ...
Doczytalam, ze u dzoan to czop, szkoda, a juz myslalam, ze porodzik. Skurcze na 10% czy do 50% sa za slabe rzeczywiscie. Niemniej jednak życze Ci żeby szybko sie zaczęło. Cytat:
Jak odsapniesz wpadaj do nas, bo my watek oszczedzamy![]() Cytat:
trzymaj sie Ciekawa jestem co bedziesz miała wpisane na wypisie .Cytat:
już Anulka nie chciała isc, a teraz tuli swoje maleństwo. Spokój ma być, chcesz szybko urodzic chyba Musze pokrzyczec ![]() Witajcie poniedziałkowo, Mam taka akcje ... juz trzecia noc mam straszne kolki. Ale to takie, ze juz rozumiem dlaczego dzieci placza ... mnie samej chce sie wyć Dzis od 1:30 do 5 rano nie spalam, poprzednia noc lepsza byla, ale tez nie bardzo, a jeszcze wczesniejsza nie przespana tak samo jak ta. Staram sie jesc rzeczy lekkostrawne, ale juz sama nie wiem co ja mam robic. Pod wieczór mnie zaczyna łapać, ale noce są najgorsze, a w dzien super nic nie boli, wzdyma itp. Chyba jak sie Michaś ur to bedziemy razem w nocy wyć, a w dzień spać A we czwartek miałam wizyte i było ok, pierwsza straszna noc byla po wizycie już. Wczesniej sporadycznie mi sie takie cos trafialo, a teraz az boje sie nocy ... |
|||
|
|
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rozkładam nogi, cisnę i nic
Leniwa albo wstydliwa ta moja córka ![]() Cytat:
Nie podcinaj mu skrzydeł
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście szkoda, że tego odpoczynku nie można skumulować na jakiś późniejszy okres
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jak mowisz, w sumie sie ciesze, bo moze to cos ruszy, moze dziecko nizej zejdzie, albo czop odejdzie albo cos. probujemy najpierw jakimis naturalnymi meridai zanim beda mi za 12 dni podawac srodki farmakologiczne. i tak jak pisze, ciesze sie, ale z drugiej strony, myslalam, ze nie doczekam tego dnia
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
domcia nie przejmuj sie na zapas, bo z tym masazem roznie jest. Ja slyszalam opinie od kolezanek ze wcale to takie straszne nie jest. Podobnie z cewnikiem. Nasz Balonik miała, mówiła, że cos strasznego, mocno bolalo a rozwarcie tylko troche poszlo. A moja kolezanka miala tez cewnik i mowila, ze to az takie straszne nie jest, zasnela nawet jak juz go miala w sobie, a jak jej wyjeli to wody poszly i natychmiast rozwarcie na 5 cm. Więc widzisz, ze kazdy inaczej reaguje, kazdy ma inny próg bólu. My tu trzymamy za Ciebie kciuki, bedzie dobrze
A mnie sie dzis śniło (jak troche spałam nad ranem), ze albo dzoan albo dotka rodzi. A te moje kolki mnie bolały i ja myslalam ze razem z nimi rodze |
|
|
|
#3138 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() już skopiowałam do moich notatek, także zapisane - utrwalone sciągnęlam pomysł od Neni- kopiuje sobie do Worda istotne informacje o pielegnacji maluchów ok, o której i gdzie? Cytat:
Edytowane przez aremalgos Czas edycji: 2013-07-15 o 09:56 |
||
|
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
spoko, chociaż narazie duzo tam nie ma
bo nie chce mi sie śledzic innych wątków, np. majówek, a u nas swieżoupieczone mamusie narazie nie mają zbyt wiele czasu na dzielenie sie wiedzą
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze mnie moja matka wkurza, gada mi od tygodnia : "ohhh ja Cię 2 tygodnie przenosiłam i miałam cesarke, więc jesli jestes moją córką to też tak będziesz miała" no szlak mnie trafia, tak mnie na duchy podtrzymuje |
|
|
|
|
#3142 |
|
Rozeznanie
|
trzymaj sie, wiem że takie gadki dobijają
|
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! rozpisałam sie o tym becikowym i szlag mi trafił posta
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
juz mnie wczoraj tak dobiła, że jej odpowiedziałam tak:
"no tak, jestem jak Ty, to ja 100% będę miała gorzej, najgorzej, przenoszę 3 tygodnie, potna mnie, nie będę się goić, będę miała najgorszy poród na świecie, ledwo przeżyjemy i wtedy będziesz szczęśliwa i powiesz "a nie mówiłam!" i będziesz zadowolona że postawisz na swoje" |
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nic. Podobno tak jest, że to idzie po mamie, ale wcale nie musi tak być przecież. Znam kilka przypadków, że i córka przenosiła, ale znam tez taki, że nie. Moja kolezanka rodzila juz 5 lat temu, odszedl jej czop, wody i ona byla u mamy swojej. Pyta jej mamo co to, czy to wody itp. Zdezorientowana bo pierwsze dziecko, a jej mama na to, ze ona nie wie bo wszystkie 4 porody miala wywolywane, przebijany pecherz i ona nawet nie mogla jej pomóc, bo nie znała tego uczucia. Czyli dowód na to, ze jest mozliwe, ze nie przenosisz. Na nasze życie i predyspozycje nakładaja sie tez geny poprzednich pokoleń, nie tylko mamy. A w czwartek 11 urodziła moja kolezanka z terminem na 6 lipca, miala wywolywane, chociaz jej mama urodzila 5 dzieci bez problemu. A no i jeszcze mnie wkurzyla jej mamuska wczoraj, bo mowila, ze pewnie za wczesnie, ze zle termin wyliczony itp. A co to jest kurcze sredniowiecze, jest termin z OM, z USG i mniej wiecej wiadomo kiedy czego mozna sie spodziewac. Do tego dziecko ur sie z waga 3800 i 58cm, na pewno za wczesnie ... taki klocek, a to jej pierwsze dziecko. |
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
INFORMACJE O BECIKOWYM (Z MOJEGO MOPSU)
Potrzebne: - pesel dziecka - zaświadczenie z US o dochodach za 2011r.( oboje rodziców,u mnie czeka się tydzień) -ksero dowodu os.wnioskodawcy -ksero aktu urodzenia dziecka -zaświadczenie lekarskie (dostałam druk dla lekarza) - kopia PIT-11 za 2011 ( oboje) - kopia umowy z 2011r. - zlecenie, świadectwa pracy- oboje - zaświadczenie o wynagrodzeniu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty (oboje- dostałam druk, który wypełniają kadry z aktualnej pracy) - zaświadczenie z ZUS ile wyniosła składka za ubezpieczenie zdrowotne w 2011 (oboje) - wniosek o ustalenie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenie dziecka - oświadczenie o dochodach( oboje- dostałam druk) - nr rachunku bankowego
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak tak dogadałas mamie to moze juz się nie bedzie ciągnęła tego tematu
|
|
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*******Cytat:
no nic, zostaje mi czekanie |
||
|
|
|
#3149 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
A ode mnie dziś pojechała mama i jestem pierwszy dzień sama z Małym :O
Oczywiście rano musiał dać popis i zakrztusił się chyba 5 razy przy 60 ml pokarmu, kilka razy dość poważnie, jaki to jest stres, jak go klepię po pleckach i nasłuchuję, czy oddycha........ Ale teraz śpi i mam nadzieję, że do 11 pośpi. Ja się muszę odnaleźć w tej rzeczywistości teraz Oczywiście mama po pracy przyjedzie, może wtedy pójdę spać Ale póki co nie widzę tego. TŻ niby jest ze mną, ale średnią mam z niego pomoc :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3150 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o matko ile tego ![]() bez sensu papierologia, bo jedno potwierdza drugie np zaświadczenie o dochodach za 2011 z US i pit za 2011 ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

"

za tc
zapraszam do ogladania
już Anulka nie chciała isc, a teraz tuli swoje maleństwo. Spokój ma być, chcesz szybko urodzic chyba
Dzis od 1:30 do 5 rano nie spalam, poprzednia noc lepsza byla, ale tez nie bardzo, a jeszcze wczesniejsza nie przespana tak samo jak ta. Staram sie jesc rzeczy lekkostrawne, ale juz sama nie wiem co ja mam robic. Pod wieczór mnie zaczyna łapać, ale noce są najgorsze, a w dzien super nic nie boli, wzdyma itp.