|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() na wzdęcia espumisan easy - można w ciąży i przy karmieniu! wczoraj zauwazlam, ze coraz częściej boli mnie pęcherz. i dotarlo do pustego lba, ze sikam stanowczo za rzadko...pęcherz już pewnie jak u słonia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() w sumie nie odwazylam się jeszcze sprobowac kapusty, fasoli, BOBU i chyba tyle. ale problemów po fasolce szparagowej nie było, wiec nie jest zle. u nas tylko mleko psulo kupe, aaa i sok jablkowy - litr wypity naraz. jeśli Wasze dzieci nie mogą zrobić kupki - polecam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
A tylko ja mam tak, że moje dziecko zaczyna płakać i ja zupełnie wariuje. Nosze na rekach, układam na brzuszku etc i dalej płacz...no i pewnie cyc by pomógł, ale przecież jak mu cały dzień dam cyca to z kolei będzie miał problemy z brzuszkiem. Nieważne, mam nadzieje, że w końcu będzie lepiej bo niestety obecnie jest tak,że on płacze a ja razem z nim
![]() |
#2373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- za zakaupy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cholera zapomnialam ze mialam byc o 8 u kardiologa na zalozenie holtera .... Musze dzwonic mam nadzieje ze mnie nie opr... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Color wspolczuje mam nadzieje ze z sutkem.lepiej az mi ciarki.przechodza jak pomysle o tym.bolu ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-07-15 o 09:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
A zapisalam.na 23 .07 mlodego.na kolejne szczepienie... Juz sie boje....
#2377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Wtajemniczenie
|
Magiusa i u nas też sa problemy z kupą, no dziś od 5 rano sie pręzył co chwilę, stękał czerwony jak burak<ale na szczeście bez płaczu> potem przysypiał i tak do 10
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
zawsze z jednej, w drugiej w tym czasie produkuje się mleko na kolejne karmienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
no i co półtorej godz. z obu cycow - kiedy one maja czas na produkcje? spróbuj karmic małego jedna piersią. zobaczysz, ze wtedy mleka będzie więcej. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
teraz wydaje mi się, ze ona nie widzi roznicy w tym gdzie spi. czasem steka, bo ciężko jej zasnąć, wiec siup na brzuszek i w momencie chrapie. później ja tylko obracam na boczek, ale miała kilka nocek, gdzie do rana spala na brzuchu, tylko glowke sobie odwracala. nie boje się tej pozycji jeśli spi kolo mnie. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane. Pisze na szybko póki mała śpi i może coś nadrobie
![]() U nas była masakra... Jeszcze tak źle nie było... Bałam się o małą jak nie wiem... Byliśmy wczoraj u teściów. Mała tam nie chciała w ogóle spać. Non stop wisiała na cycku a teściowa-głodna, głodna, ona głodna. Nieee. Nie glodna... Tak potrzebowała bliskości, bo wdg mnie się bała... Czuła obce miejsce obce zapachy... Jak wracaliśmy to w aucie dostała takiego szału, że masakra... Do tego doszła kolka, bo zapomniałam o delicolu... Nie pomogła rurka antykolkowa, nie pomogły potem kropelki.. Spała na mnie.. usnęła o 1 i do 3 na mnie... Potem ją udało się odłozyć... W życiu tak nie wrzeszczała... Na końcu kompletnie oslabła i juz nie miała sił płakać.... Tak mi jej szkoda było... Nie wiem, czy ona będzie taka wrażliwa na nowe bodźce?? ![]()
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
W ogole mega szybko sie czlowiek przyzwyczaja. Przed przeprowadzka to ze bedziemy przez tydzien bez lozeczka wydawalo mi sie mega wyzwaniem I mialam wizje nieprzespanych nocy. Jak sie okazalo, przy karmieniy na lezaco prawie sie w nocy nie budzilam wiec lepiej odpoczywalam I mysl o wroceniu do ukladu: rodzice w swoim lozku, dziecko w swoim jest mi troche straszna ![]() ![]() Chcialabym tylko, zeby wieczorne napady placzu sie juz skonczyly... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i sposobu z witaminką spróbuję, zawsze to jakaś szansa na opanowanie mocy wrzaskuna ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja musialam ze wzgledu na zanoszenie malego zbyt duze obciazenie na dla niego on potrafi sie zaniesc i zanosic przez 20 min i drzec sie az plamuy mu wyjda jak sie piastka swoja uderzy w glowe wiec panciuniu mi sie trafil ... ehhe po ostatnim szczepieniu taka jazde zrobil ze musielismy jescze 30 min odczekac po zeby kolorow nabral i doszedl do siebie .. dlatego juz sie bojee
![]() |
#2388 |
Wtajemniczenie
|
kurcze nie wiem co małemu kupić do ubrania chrzciny, dostaliśmy od kuzynki tż <teściowa maczała palce> takie garniturek welurowy, nie podoba mi się i jest gruby, chrzciny mamy 28 i jak będzie ciepło to on się zapoci w tym, chciałabym mu kupić taki zestaw z kamizelką, ale mężu już kręci głowa że po co, że to na raz i przesadzam że chce nowe, kurcze w sumie to drogie jest ok 140 zł i nie wiem czy warto kupić czy ubrać go w to co ma
warto nowy kupić czy ten nie jest aż tak zły? Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-07-15 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
Ja z doskoku bo nie mam czasu nadrabiać, zostałam sama z małą na ponad tydzień 24h/dobę. Niby jest moja babcia, ale nawet jej na ręce nie dam bo słaba, a jak mała kwęka to babcia już nie wytrzymuje bo "płacze"
![]() ![]() ![]() Co ja to ... a, mamy karmiące, jak dziecko nie robi kupy albo robi za rzadko, lub wy macie problemy zjedzcie buraczki do obiadu. Jadłam 3 dni chyba (mama mi narobiła przed wyjazdem) i odstawiam, bo ja latam częściej a młoda też za często robi. Ale na problemy rewelacja. Robiła co 2 dzień a wczoraj 2x i dzisiaj już też było. Taka rzadsza nawet. Co do kolek, to jadam wszystko gotowane, owoce czy warzywa. Słyszałam teorię, że karmiąc nie je się czerwonych owoców ![]()
#2391 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się staram być spokojna, ale po jakimś czasie gdy on płacze to ja też w ryk z rozpaczy, że po prostu nie wiem czego akurat potrzebuje. Ale naprawdę staram się coś robić z tym uspokojeniem. Odnośnie TŻ'ta. Mogę mu go sprzedać, tyle , że po 17:00 bo dopiero wtedy wraca z pracy. Cytat:
![]() Cytat:
Mam tylko nadzieje,że nie będzie tak , że owszem zaśnie po jednym czy też poczuje się zadowolony ale tylko na 30 min. bo wtedy ten mały ukł.pokarmowy nie wyrobi. Cytat:
Dla mnie to spora obawa właśnie.
![]() |
#2398 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
a odnośnie spokoju to trzeba się go nauczyć, ja się już nauczyłam, wiem, że mój płacz mu nie pomoże i sam musi przejść przez to, a chyba jak człowiekowi jest żle to lepiej przytulić się do kogoś pewnego i stabilego niż kogoś kto jest jeszcze bardziej rozdygotany. Musisz podejść na logikę a nie tylko uczuciowo Edytowane przez barwineczek Czas edycji: 2013-07-15 o 11:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zadomowienie
|
dziewczyny padam na twarz
![]() ![]() ![]() ![]() czekam na swoja lekarke ma za godzine wpaśc i zoabczyc małą..... koncze na razie bo małą płącze |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.