|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 1,92% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
3 | 5,77% |
| Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
|
9 | 17,31% |
| Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
|
4 | 7,69% |
| Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
|
8 | 15,38% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
27 | 51,92% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Przyjdzie i na Ciebie pora ![]() A mój za mną chodził cały piątkowy wieczór-i miział,przytulał się ,bawił się włosami -chciał mnie doopek jeden nakręcić maksymalnie ![]() Ja póki co mam poprane i poprasowane najmniejsze rozmiary 56 i 62 i mam tyle tego ,że szok. U mnie historia się powtórzy-tak jak przy Natalci mam tonę ciuszków z czego na bank połowy nie będę używać. |
|
|
|
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Ja miałam 2 lata przerwy w myciu okien ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Ja pewnie też wszystkiego nie założę Tż do mnie dzwonił, ale coś przerywało i nie do końca zrozumiałam, ale mówi, że dzwonili ze szpitala, że ma coś z bilirubiną i że ma mieć operację
|
|
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() Kurcze ale tak Mu skoczyła ta bilirubina ? Jaka operacja ? |
||
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Niespecjalnie
Ale najpierw małe dziecko, kolki, szpitale, potem powrót do pracy i non stop gonienie własnej d... Nie było kiedy myć ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Właśnie nic nie wiem, bo strasznie przerywało, ja mam tu kiepski zasięg, on ma tam kiepski i Był 2 tygodnie temu na badaniach w szpitalu i zadzwonili, żeby przyjechał po wyniki i podobno są złe. On ma jakieś kamienie na nerkach czy w pęcherzu i podobno muszą to operować? Ja się nie znam totalnie
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba było takie małe kółeczka tylko ścierką kręcić na szybie co by sprawdzić pogodę ![]() Pamiętam,że był na badaniach-siedział wtedy i czekał kupę czasu. O kurcze jak nie urok to sraczka .
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
ok, wstawiłam pranie idę na pocztę
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myłam, to 3 razy każde i czarne wszystko było po nich
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Sama wiem najlepiej jak to jest z wolnym czasem jak się ma maluszka w domu. Natalka miała okropne kolki ,potem ten szpital -dopiero jak dostała Nutramigen to się sama ogarnęłam w końcu i dom zaczął przypominać dom
Powiem Wam,że o porodzie myślę już niemal codziennie -przypominają mi się nasze problemy z Natalką i strasznie się boję powtórki z rozrywki... Tych problemów,ewentualnej transfuzji boję się chyba bardziej niż samego porodu. |
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co masz na myśli, mnie gnębi to samo. Anka 2tyg po urodzeniu spędziła w szpitali, ja miałam sepsę, problemów kupa. O porodzie nie myslę w ogóle, dręczy mnie tylko to, czy z dzidzią będzie wszystko dobrze.
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, tż mi napisał, że ma stężenie bilirubiny 2,3 przy normie do 2 i ma iść jutro na konsultację, czy to będzie wymagało operacji. Heh, proszę, niech się obejdzie bez
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Witam po weekendzie w 29tc, waga +6kg, obwód brzucha 94cm! Chyba nieźle
ale i tak czuję się jak pączuś. Nogi mam opuchnięte jak słonica :/ u mnie zawsze w nogi wszystko idzie Coś ostatnio gorzej się czuję i jakoś nic mi się nie chce :/ ciągle pobolewa mnie w dole brzuch i twardnieje. No dzisiaj już lepiej, bo wczoraj prawie cały dzień leżałam. Ostatnio chyba przeholowałam z aktywnością (bo czułam się bardzo dobrze ) a i moja młoda ułożona jest nogami w dół i strasznie mnie naparza tam od paru dni i jestem pewna, że to ona mnie tak urządziła z tym bólem. Rozpycha się okropnie ![]() Dirty trzymaj się słońce. Zaufaj lekarzom i na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki, żeby wyniki się poprawiły i pozwoliły dzidzi jak najdłużej w brzuszku przebywać. Pozdrawiam ![]() Logoasia super, że już w domku. W szpitalu można się wybyczyć za wsze czasy to fakt, ale za takie wczasy to ja dziękuję ![]() Ja chyba odgapię i też wezmę się za prasowanie, bo pogoda sprzyja, ale z chęciami gorzej. No ale wolę teraz niż jak wrócą upały, bo się przy żelazku ugotuję ![]() Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też po porodzie prawie dwa tygodnie w szpitalu. a po wyjściu wędrówka od specjalisty do specjalisty. Potem niecały miesiąc w domku i znowu szpital... Całość wspominam koszmarnie. Asiu musimy wierzyć,że będzie dobrze. Mój mąż mi to cały czas powtarza. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę młodzież położyć spać ![]() Nic nie chciał zjeść, pewnie wejdzie do łóżka i będzie "mama jeść"
|
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natalia ma to samo . Nadchodzi 20.20-20.30 i chcę Ją już kłaść i wtedy słyszę jaka to Ona jest głodna
|
||
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia fajnie ze jestes juz w domu
![]() a moj kurier chyba dzis nie zawita...ale przynajmniej mam juz obiad na jutro zrobiony i pare innych rzeczy ogarnietych...teraz leze i odpoczywam bo na 18 mam szkole rodzenia a tam mnie zawsze wymecza... |
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby udało się bez operacji ![]() byłam na poczcie i tak myślę, że ta torebka jakaś ciężka zaglądam i okazuje się, że od 10:00 tam sobie spoczywa wołowina, którą kupiłam rano jejuuu jakbym zasłabała ktoś by szukał czegoś w torebce a tam mięcho, normalnie pierwsza potrzeba w ciąży
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
byłam oddać sukienkę do zwężenia, w środę będzie gotowa aaa i jak ją mierzyłam to drzwi były otwarte i ludzie się zebrali i normalnie zaczęli gadać jak ja to ślicznie wyglądam ![]() na 15 idę na hennę na brwi a na pt umówiłam się na zrobienie paznokci - tylko, że babka powiedziała, że nie robię frencha znaczy ja nie chcę ani żelów ani tipsów, bo po co skoro zaraz będę ściągać.. zapuszczałam paznokcie na wesele, swoje mam długie więc mi wystarczy... tylko chciałam french no ale zobaczymy co mi tam zrobi, nie będę się sama męczyć i stresować
|
#4309 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od czerwca to długo?! ja okna miałam myte na jesień, myję 2 razy w roku na wiosnę nie dałam rady bo ciąża, coś tam przez nei widać![]() ale firnaki piorę częśćiej ![]() Cytat:
[QUOTE=matallewar;41797257]I to tak dawno? Cytat:
a co się działo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj brzuch kamieńCytat:
Edytowane przez passion80 Czas edycji: 2013-07-15 o 13:18 |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, tak sie ciągle zastanawiam czy aby nie za szybko te ubranka piorę?
Kurczę,jeszcze ponad 2 miesiące... zakurzą mi się te rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Diorisha Rzeczywiście nie mieliście wesoło po porodzie.. bardzo współczuję,ale wierzę,że tym razem będzie dobrze Nie zamartwiaj się!
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diorisha - ostatni raz myłąś okna 15 VI czy ja coś źle zrozumiałam? Miesiąc temu i się martwisz, że dawno? ja jak umyję 3 razy w roku to jest dobrze
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam ziemniaków w domu, muszę zaś do sklepu targać
|
#4313 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Witam się
![]() Cytat:
- tu wystarczyły leki. Ale 2 lata temu 2 miesiące przed ślubem poszłam na kolonoskopie, potem CT i wylądowałam w ciągu 3 dni na stole operacyjnym, bo groziła mi niedrożność (zrobił sie jakiś guz). I tu choć lekarz zapewniał mnie że 23-ciego września na swoim weselu będę tańczyć (operacja była 30 sierpnia..) to jednak z TŻ przesunęliśmy datę na 22 października i dobrze zrobiliśmy ![]() A jakie leki bierze Twój TZ? Azatiopryne? Eh, współczuję mu... paskudna choroba a najgorsze, że na całe życie. Cytat:
![]() Trzeba wierzyć, może się uda. Ty znajdziesz pracę po ciąży i macierzyńskim, a TŻ tez się w końcu poukłada. Z tego co czytałam był na już na jakimś 3-cim ostatnim etapie rozmowy - i jak wyniki?? Cytat:
A ja dzisiaj byłam w spzitalu, gdzie na 99% będę miała cc. Mam wyznaczony termin na 23-ciego września!!! Szok dzisiaj przeżyłam jak rano wstałam i jechaliśmy z TZ do Lubina i myślałam, że następnym razem jak pojedziemy we dwoje to wrócimy w trójkę ![]() Ale pierwszy raz widziałm porodówk nażywo - nie powiem, warunki na prawdę super w porównaniu do tych co widywałam w mediach. A co mnie najbardziej zdziwiło - nikt nie rodził - 3 łóżka wolne, a cesarka o 9.00 rano leciała już 3-cia.. Zaczynam czuć, że to już tuż tuż. A opłacacie sobie w szpitalach 1-osobową salę? |
|||
|
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
jesteśmy po wizycie, poproszę o wpisanie na pierwszą stronę synka
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!
:roz a:
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Napisz coś więcej, ile waży, itp
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, PO CO oglądać porodówkę?
|
||
|
|
|
#4320 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie mamy wybranego, będzie burza mózgów...
pan doktor zrobił mi 3D, w 2D pomierzył i pyta: co jest w domku? mówię że chłopak, a on do mnie: ten to jest wstydliwy bo jajka nam próbuje zakryć, tzry razy sprawdzał stwierdził ze będzie podobny do mamusi przy Jakubie też tak mówił i się sprawdziło ![]() był ze mną Jakub na wizycie, wyszłam z usg i dałam mu zdjęcie buźki w 3D i mówię że będzie braciszek, rzucił mi się na szyję taki szczęśliwy że szok waga 805 g (+/- 118 g) wg usg mamy 25w4d dostałam skierowanie na konsultacje do prof. Dangel do Wawy na Agatową, mój gin nie widzi nic niepokojącego w serduszku maluszka, ale stwierdził że skoro ja mam ta stenozę zdiagnozowaną to on dla spokojnego sumienia da mi skierowanie na konsultację, tym bardziej że Jakub po porodzie miał szmery i chodzimy do kardiologa Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-07-15 o 13:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

Ja też chcę
Tż już nawet nie podchodzi, bo mogłabym się na niego rzucić 

A teść super facet 

i dwie niemałe paczki od siostry męża 

wiem co masz na myśli, mnie gnębi to samo. Anka 2tyg po urodzeniu spędziła w szpitali, ja miałam sepsę, problemów kupa. O porodzie nie myslę w ogóle, dręczy mnie tylko to, czy z dzidzią będzie wszystko dobrze.

)

no ale zobaczymy co mi tam zrobi, nie będę się sama męczyć i stresować 
Nie zamartwiaj się!

- tu wystarczyły leki. Ale 2 lata temu 2 miesiące przed ślubem poszłam na kolonoskopie, potem CT i wylądowałam w ciągu 3 dni na stole operacyjnym, bo groziła mi niedrożność (zrobił sie jakiś guz). I tu choć lekarz zapewniał mnie że 23-ciego września na swoim weselu będę tańczyć (operacja była 30 sierpnia..) to jednak z TŻ przesunęliśmy datę na 22 października i dobrze zrobiliśmy