|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
3 | 5,77% |
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
9 | 17,31% |
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
4 | 7,69% |
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
8 | 15,38% |
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
27 | 51,92% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Witaj po niebieskiej stronie mocy
![]() ![]() Czesc dziewczyny ![]() ![]() ![]() Oboje stwierdzilismy ze Julek przy Tz szaleje na maksa z soboty na niedziele prawie nie spalam bo dupke wypinal ![]() ![]() Lece pogarnac zrobic obiad i zorientuje sie o czym mowa byla w weekend ![]()
![]() |
#4322 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Gratulacje
![]() Diorisha akcja spontan ![]() A ja myję okna 2 razy w miesiącu ![]()
![]() |
#4323 | ||
dryfuję słowami
|
nie było mnie przez weekend. ojciec był coś tam jeszcze kombinowali i mi laptopa schowali na ten czas.
Cytat:
![]() no ja się tak zastanawiam czy przypadkiem te nerwy i ta moja rola "kury domowej" nie przyczyniła się w jakimś stopniu do tej sytuacji co jest teraz. bo jak byłam u gin w trakcie tego remontu, bo szyjka wprawdzie była długa jeszcze, ale już miękka. potem moja mama dołożyła swoje 3 grosze atmosferą, szyja się skróciła. a potem to już z górki, skracała się dalej i rozszerzyła wewnęrznie do 4mm. przynajmniej w zeszły pon tak to wyglądało. także równia pochyła. Cytat:
może mu przypasują. oliwkę chciałam kupić Hipp, ale jak mi tata przywiózł jakieś szpargaly co matka pokupiła to okazało się, że się pospieszyła i kupiła Nivea, i to od razu 2 szt. więc na razie sobie odpuszczę, nie będę tyle na zaś kupwała. ma ktoś z nią jakieś doświadczenia: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...egnacyjna.html Sroka nie była zachwycona nią. średnio nadrabiałam, ale wpadła mi w oko wypowiedź dirty mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, i że masz tam jakieś zajęcie, albo fajne babki na sali, bo najgorsze to leżeć i myśleć ![]() poźniej może tu wspoczę, bo dziś mam mieć gościa, ale to napiszę potem o co kaman ![]() ![]() w każdym razie podekscytowana (i troszku zestresowana) jestem jak świnia w błocie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwonił tż, że są już nasze meble do pokoju dziecięcego. Mieliśmy czekać 4-6 tygodni, a minęły dopiero 2. Ale super
![]() ![]()
#4325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że tych okien nie myłaś, ja mam schiza na punkcie odklejania się łożyska jak bratowa okna se umyła i łożysko zaczęło się odklejać i cała ciążę leżała. U nas okna myje Mąż, sprzątamy oboje + ja gotuje bo on mógłby nas otruć gdyby zaczął gotować ![]() ![]() Cytat:
Mam kumpelę, która myje okna raz w miesiącu - ona to uwielbia. Dla mnie to niepojęte ![]() Super, gratuluję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
a tak w ogóle to całkiem ładną koszule nocna w Biedronce kupiłam, przypuszczam, że to jakaś stara oferta była, bo byłe mega przebrane.
oczywiście na cyckach mi się rozchodzi, a na brzuchu i długości jest za długa, no ale cóż, ja wciąż w cyckach mam więcej niż w brzuchu... wzięłam L, z większych to już tylko XXL była, ale to już bym się w niej utopiła. pewnie poza cyckami, one może miałyby w końcu wygodę ![]()
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Za newborn płaciłam niecałe 15 zł wiec one chyba tle kosztują. Nie pisało, że to promocja czy coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() daj spokój, jak masz, już dostałaś to się nei przejmuj, ja bym zużyła bez mrugnięcia okiem ![]() ale jak sama kupję to wybieram na razie baby dream ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Asiek84 gratuluję
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam
![]() już pomijając że sala w tym szpitalu gdzie chce rodzić 1 osobowa jest bardzo fajna ![]() ![]() no i komfort że jesteś sama na sali i nikt nie przychodzi odwiedzać innych... ale jednak to kosztuje i się zastanawiam czy to nie zbędny wydatek ![]()
![]() |
#4331 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | ||
Zakorzenienie
|
diorisha, logoasia musicie myśleć pozytywnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratulacje ![]()
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
tak, a całkowicie super będzie w środę jak okaże się, że sukienka dobrze leży
![]() aaaa i przyszła mi ta kopertówka z allegro - śliczna ![]()
#4334 |
BAN stały
|
Ja 2 tyg temu umyłam okna w sypialni, w reszcie domu nie ma sensu na razie bo i tak się zasyfią przez remont
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
za niedługo się zbieram do kosmetyczki a jeszcze wcześniej muszę iść na pocztę wysłać kombinezon
![]()
#4336 |
Zakorzenienie
|
Ok, w końcu mam czas Wam opisać co nie co.
Pomijając cała dwutygodniową atmosferę w domu u TŻ. Bo tego nie da się opisać, to trzeba przeżyć. W czwartek była już moja mama, i całe dnie spędzałam z nią a nie w domu TŻ. W piątek dzień przed ślubem, czułam sie już bardzo dobrze, rano zleciala mi ostatnia kroplówka, i stwierdziłysmy, że będę brała tylko lutka i nospe na czas wesela. W piątek zrobiłam ostatnie zkupy z mamą, pojechałam z mamą i TŻ do Kościoła na mszę i spowiedź, dogadalismy ostatnie szczegóły z księdzem i wstąpiliśmy na cmentarz. Odwiozłam TZ do domu, a z mamą pojechałam do hotelu. Tam nadzorowałam dekorowanie sali, stołów, a TŻ z najlepszym kumpelem zwozili ciasta, wódkę i wędliny i sery na stół regionalny. Ja pousadzałam gosci i była już 23 więc poszłam spać. Obudziłam się w sobotę o 4 rano, a wstałam o 8. TŻ przywiózl torty i kwiaty na stół, a ja pojechałam do fryzjera i makijażystki. W tym czasie mama dzwoniła do mnie ze kolejni goście dotarli do hotelu. o 13.50 byłam już gotowa, wróciłam do tż domu i się trochę wykąpałam, a TŻ przystroił samochód, wyglądało pięknie. Wygoniłam go pod prysznic, a sama miałam już mega stresa. o 14.50 przyjechała fotografka i zaczęła nam robić zdjęcia jak się ubieramy w dwóch różnych pokojach. Przyjechała moja mama, szwagierka, mój brat i dziadkowie na błogosławieństwo. Nagle w pokoju gdzie sie ubierałam stało 6 bab i ja, każda mnie pytała co i jak, nerwy mi puściły i się rozpłakałam. Fotografka podeszla do mnie i mnie uspokoiła, mama mnie powycierała, pomogła się ubrać do końca. TŻ czekał na dole. Wszyscy zeszli na dół, odczekałam 5 min i zeszłam, wszyscy byli zachwyceni tym jak wyglądam. TZ podał mi kwiaty i uklękneliśmy do błogłosławieństwa. Przy dziadkach było ok, przy TŻ mamie też, później chrzestny od TZ i podeszła moja mama, no to ja znów łzy w oczach i gula w gardle. Pojechaliśmy do Kościoła, tam podpisaliśmy papierki i okazało się, że ślubu udzieli nam bardzo młody ksiądz który nas spowiadał. Msza była piękna. Ksiądz pierwszy raz udzielał ślubu i była równie przejęty jak my. Gdy TZ założył mi obrączkę, pocałował mnie w rekę. Kościól był fajnie przystrojony. Później życzenia pod Kościołem i wszyscy pojechali na salę, my pojechaliśmy ostatni. Przywitanie przez mamy chlebem i solą fajne. Pierwszy taniec wyszedł nam super, uczyliśmy sie całe 3 minuty. DJ nie zawiódł, było śmiesznie, wesoło, fajne zabawy. Poszliśmy spać o 4 ranem. Ostatni goście wyszli o 3. Zostało nam masę jedzenia i wodki. Goście chyba się ze mną solidaryzowali i nie pili za dużo. Był to bardzo piękny dzień, pełen emocji i radości. a TŻ chodzi i woła za mna teraz "żono moja". W poniedziałek musiałam zacząć brać fenoterol, bo znów zaczęły się skurcze. Teraz czuję się dobrze. Ale wróce chyba w nowym wątku, bo ciocia u nas jest. całuje Was wszystkie ![]() ![]()
#4337 | ||
Zakorzenienie
|
super gratulacje
![]() ![]() ![]() wiesz co, dla mnie ta wizyta była trochę stresująca, bo zobaczyłam to wielkie łóżko, wiele rurek, sprzętów itd ![]() ![]() ![]() Cytat:
hej ![]() kurcze to ja miałam/mam podobne objawy do Twoich, pierw miękka, później skracanie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4338 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Wtajemniczenie
|
Misiu jeszcze raz wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
![]()
misia to musiał być piękny dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Passionku opowiadałam to już dziewczynom na wątku. W pierwszej dobie życia Natalki zaobserwowano u Niej żółtaczkę. Mimo stosowanej terapii antybiotykowej i naświetlania lampami stan małej z godziny na godzinę się pogarszał. W końcu dyr. szpitala w K. zdecydował o przetransportowaniu nas do szpitala w Lbn. Bilirubina osiągnęła wtedy poziom 25. Okazało się ,że nasza żółtaczka to nie ta fizjologiczna która często występuje u noworodków a patologiczna która wystąpiła na tle konfliktu grup głównych. Mała w drugiej dobie życia miała przeprowadzoną transfuzję wymienną. To było akurat w wigilię 2007 najgorsza i najsmutniejsza wigilia w moim życiu. Ze szpitala wypisali nas 2 stycznia 2008. Z masą wskazań i zleceń do różnych specjalistów. Po transfuzji mała była bardzo osłabiona więc doszła anemia,choroba krwotoczna a pod koniec stycznia wylądowaliśmy w lubelskim DSK z zapaleniem płuc. W międzyczasie Mała miała kilkakrotnie robione usg mózgu żeby sprawdzić czy przez tak wysoką bilirubinę nie doszło do jego uszkodzenia. Doszedł nam kardiolog bo coś tam się nie domknęło,endokrynolog i ginekolog dziecięcy bo Natalia miała torbiele jajników. Oj było tego. Bogu dziękuję,że wyszliśmy ze wszystkich tych problemów obronną ręką... Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||||
Zakorzenienie
|
Serdeczne gratki ![]() Cytat:
![]() Czyżbyś nie chciała wiedzieć gdzie będziesz nogi rozkładać i wrzeszczeć na tż,że Go nienawidzisz za to co Ci zrobił ? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
misiu to wspaniale,że wyszło pięknie i tak jak chcieliście (wątek teściowej przemilczę) . Raz jeszcze wszystkiego najlepszego dla Was na Nowej Drodze Życia ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4345 |
Wtajemniczenie
|
pozałatwiałam multum spraw, ale mój budyń zapomniał o aptece, chyba podjadę jednak, to na jutro będę miała już zrobiony lek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Dzis mam dzien pod tytułem, wszystko mnie wkur..a. Przytachałam pudło z iuszkami po Filipie i nie mam sił tego ogarniać.
Niech mi ktoś da sił i humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Zamelduję się po udanej wizycie
![]() Okazało się, że gin dziś zrobił mi te USG genetyczne w III trymestrze. Wszystko idealnie ![]() ![]() Dostałam zwolnienie na kolejne cztery tygodnie. Cieszę się, że do porodu będę już odpoczywać w domu. Doktor chciał nawet wstępnie ustalić termin cc, ale stwierdził, że przy następnej wizycie - 12 sierpnia. A to będzie już miesiąc przed p.... ![]() Aha, Julek jest w położeniu miednicowym, ale się nie przejmuję, bo dla nas nie ma to znaczenia. ![]() Jestem mega happy! ![]() ![]()
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Serdeczne gratki ![]() ![]() Oj zbliża się wielkimi krokami ta chwila ![]() Naszło mnie na wspominki i przeglądanie fotek. Wrzucę Wam najświeższe zdjęcie mojej Natalci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
cotka no co Ty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.