Psychologia, kryminologia - UG - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 12:50   #121
jagodzian
Raczkowanie

Dot.: Psychologia, kryminologia - UG

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Może nie spodziewali się takiej ilości chętnych? Przyznam, że ja też. W sumie mogliby dać do 100 osób. Z 50 i tak po pierwszym semestrze się wykruszy połowa, nie zostanie prawie nikt i może to grozić zamknięciem kierunku.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Pewnie słabo. Ale nie zapominajmy, że mogła pisać z przedmiotów, które nie były wliczane na tym kierunku a więc stąd też niski wynik.
no też fakt :P masakra
a któraś z Was składała też na zaoczne, czy tylko na dzienne?
jagodzian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 12:52   #122
MGD123
Przyczajenie

ja się dostałam, jestem 24
44 osoby na miejsce? wow
MGD123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 12:55   #123
bluesocks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MGD123 Pokaż wiadomość
44 osoby na miejsce? wow

A ile miałaś punktów ?

Ambitna,zdolna,ale energooszczędna
bluesocks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 12:55   #124
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
44 osoby na miejsce? wow
w takim razie gratulacje!
noo, niezły pogrom!
Stary 2013-07-11, 12:58   #125
MGD123
Przyczajenie

107,4 pkt. jestem też w rezerwowcyh na skandynawistykę na Gdańskim ale już chyba dam sobie z tym spokój i postawię na kryminologię. zdaje się, że przeprowadzę sie na drugi koniec Polski
Stary 2013-07-11, 12:58   #126
sztu_
Przyczajenie

ja jestem w pierwszej setce, kurde pewnie nie ma szans nawet na dostanie się w drugim naborze a szkoda.. ale fakt, widzieli że tyle chętnych to limitu nie zwiększyli.. ;/ jest jeszcze jakaś szansa na to?
sztu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 13:00   #127
bluesocks
Raczkowanie

Wow więc próg pewnie coś ok. 100. Chyba sobie za rok daruje i skupię się na prawie,a kryminologie zrobię po prawie

Gratuluję dostania się

Ambitna,zdolna,ale energooszczędna
bluesocks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 13:03   #128
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
107,4 pkt. jestem też w rezerwowcyh na skandynawistykę na Gdańskim ale już chyba dam sobie z tym spokój i postawię na kryminologię. zdaje się, że przeprowadzę sie na drugi koniec Polski
gdybym się dostała to też bym musiała przeprowadzić się prawie na drugi koniec Polski :P no nic, poczekam jeszcze na wyniki z zaocznej chociaż nie wiem czy to ma sens.
Stary 2013-07-11, 13:04   #129
MGD123
Przyczajenie

Dzięki wielkie
Stary 2013-07-11, 13:04   #130
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sztu_ Pokaż wiadomość
ja jestem w pierwszej setce, kurde pewnie nie ma szans nawet na dostanie się w drugim naborze a szkoda.. ale fakt, widzieli że tyle chętnych to limitu nie zwiększyli.. ;/ jest jeszcze jakaś szansa na to?
może akurat się uda ! co jak co, ale faktycznie mogliby zwiększyć limit.
Stary 2013-07-11, 13:15   #131
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli mieszkałabyś dalej tutaj w okolicach Gdańska, skandynawistyka miałaby duży sens. Może jakoś zaocznie? Oferty pracy z językami skandynawskimi są liczne ale myślę, że do tego warto mieć jeszcze jakąś specjalizację.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzian Pokaż wiadomość
może akurat się uda ! co jak co, ale faktycznie mogliby zwiększyć limit.
Nie wiem czy UG zwiększa limity na rekrutacji w takich sytuacjach. Wiem jednak, że często przy zapisach na zajęcia jakieś dodatkowe, zwiększano limit gdy np. ponad połowa roku "rzuciła" się na zajęcia u danego wykładowcy.
Myślę, że warto zadzwonić do działu rekrutacji na danym wydziale i spytać jak to widzą.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.

Edytowane przez 2ystem1645
Czas edycji: 2013-07-11 o 13:17
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 13:21   #132
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli mieszkałabyś dalej tutaj w okolicach Gdańska, skandynawistyka miałaby duży sens. Może jakoś zaocznie? Oferty pracy z językami skandynawskimi są liczne ale myślę, że do tego warto mieć jeszcze jakąś specjalizację.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Nie wiem czy UG zwiększa limity na rekrutacji w takich sytuacjach. Wiem jednak, że często przy zapisach na zajęcia jakieś dodatkowe, zwiększano limit gdy np. ponad połowa roku "rzuciła" się na zajęcia u danego wykładowcy.
Myślę, że warto zadzwonić do działu rekrutacji na danym wydziale i spytać jak to widzą.
mi to w sumie obojętne bo jestem 490 to tak czy tak bym się nie dostała:P
Stary 2013-07-11, 13:26   #133
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
mi to w sumie obojętne bo jestem 490 to tak czy tak bym się nie dostała:P
No tak Ale jeśli ktoś jest blisko progu i nie wie jaki kierunek wybrać, bo a nuż dostanie się tutaj, to warto zadzwonić, przedstawić sytuację i się upewnić czy planują coś z tym zrobić. Poza tym do drugiej tury, ktoś może zrezygnować.

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
Stary 2013-07-11, 13:31   #134
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
No tak Ale jeśli ktoś jest blisko progu i nie wie jaki kierunek wybrać, bo a nuż dostanie się tutaj, to warto zadzwonić, przedstawić sytuację i się upewnić czy planują coś z tym zrobić. Poza tym do drugiej tury, ktoś może zrezygnować.
jak ktoś jest blisko progu to jasne, że tak, niestety w mojej sytuacji nie ma to najmniejszego sensu :P kurcze szkoda
Stary 2013-07-11, 15:12   #135
puma08
Przyczajenie

hej ja też składałam na kryminologie. To byłby mój wymarzony kierunek, no właśnie.. byłby, bo oczywiście sie nie dostałam W sumie nie liczyłam na cud, ale z drugiej strony 2176 osób to jakiś rekord
Pomyślcie ile zarobiła uczelnia tylko na tym kierunku 184960zl ;o
Jestem zapisana też na zaoczne, ale chyba to nie ma sensu. Teraz zostaje mi pedagogika wczesnej edukacji, wybiera sie może ktoś z Was dziewczyny ? pozdrawiam!
puma08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 15:17   #136
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez puma08 Pokaż wiadomość
hej ja też składałam na kryminologie. To byłby mój wymarzony kierunek, no właśnie.. byłby, bo oczywiście sie nie dostałam W sumie nie liczyłam na cud, ale z drugiej strony 2176 osób to jakiś rekord
Jestem zapisana też na zaoczne, ale chyba to nie ma sensu. Teraz zostaje mi pedagogika wczesnej edukacji, wybiera sie może ktoś z Was dziewczyny ? pozdrawiam!
Zapomniałam, że rekrutacja jest płatna! Boże, a ja myślałam, że to na warunkach zgarniają największą kasę! Ale skoro mają tyle kasy, to dlaczego spartolono im budowę jednego z wydziałów? Budynek ledwo ukończony a już kafelki podobno popękane były. Czyżby robione najtańszym kosztem?

Cytat:
Stary 2013-07-11, 15:56   #137
201605301111
Konto usunięte

[QUOTE=2ystem1645;41738497]Może nie spodziewali się takiej ilości chętnych? Przyznam, że ja też. W sumie mogliby dać do 100 osób. Z 50 i tak po pierwszym semestrze się wykruszy połowa, nie zostanie prawie nikt i może to grozić zamknięciem kierunku.[COLOR="Silver"]
/QUOTE]

chyba nie na UG xD
u mnie na kierunku odpadłan ponad połowa osób i jedyny problem jest taki, że robi,ą nam problemy z otwarciem dwoch specjalizacji.
Z tego co wiem - na takiej filologii klasycznej jest raptem kilka osób a kierunku nikt nie zamyka
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 16:30   #138
2ystem1645
Zadomowienie

[QUOTE=Czocherovsky;417419 88]
Cytat:
Może nie spodziewali się takiej ilości chętnych? Przyznam, że ja też. W sumie mogliby dać do 100 osób. Z 50 i tak po pierwszym semestrze się wykruszy połowa, nie zostanie prawie nikt i może to grozić zamknięciem kierunku.[COLOR="Silver"]
/QUOTE]

chyba nie na UG xD
u mnie na kierunku odpadłan ponad połowa osób i jedyny problem jest taki, że robi,ą nam problemy z otwarciem dwoch specjalizacji.
Z tego co wiem - na takiej filologii klasycznej jest raptem kilka osób a kierunku nikt nie zamyka
Przyznam, że tego nie wiedziałam.

Cytat:
Stary 2013-07-11, 17:28   #139
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
ja też jestem zapisana na zaoczne ale też mi się wydaje, że to nie ma sensu.. jeszcze gdybym mieszkała w Gdańsku to spoko.. a Ty jesteś z Gdańska czy też musiałabyś się przeprowadzić?
Stary 2013-07-11, 19:22   #140
puma08
Przyczajenie

Do Gdańska mam aż ponad 200km wiec musialabym sie przeprowadzić, ale to akurat dla mnie na plus
jagodzian jeśli moge zapytac jakie masz alternatywy? ja składałam jeszcze na pedago (jak wyżej wspomniałam) i zastanawiam sie nad psychologią...

Edytowane przez puma08
Czas edycji: 2013-07-11 o 19:23
puma08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 19:33   #141
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
Do Gdańska mam aż ponad 200km wiec musialabym sie przeprowadzić, ale to akurat dla mnie na plus
jagodzian jeśli moge zapytac jakie masz alternatywy? ja składałam jeszcze na pedago (jak wyżej wspomniałam) i zastanawiam sie nad psychologią...
wysłałam Ci wiadomość na priv bo nie chcę zaśmiecać tutaj forum
Stary 2013-07-14, 18:41   #142
qaz333
Przyczajenie

GG do qaz333 Send a message via Skype™ to qaz333

Ja się dostałam, jestem na 31. miejscu, ale ciągle się zastanawiam czy nie zrezygnować i wybrać politechnikę
qaz333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 15:05   #143
rockowa69
Raczkowanie

Rezygnuj i idź na politechnikę - oczywiście jeśli czujesz się na siłach (i nie jest to zarządzanie ani europeistyka) :P
rockowa69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 16:05   #144
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qaz333 Pokaż wiadomość
Ja się dostałam, jestem na 31. miejscu, ale ciągle się zastanawiam czy nie zrezygnować i wybrać politechnikę
gratulacje!
i jak tam, już coś postanowiłaś? :P
Stary 2013-07-15, 16:34   #145
qaz333
Przyczajenie

GG do qaz333 Send a message via Skype™ to qaz333

Cytat:
Napisane przez rockowa69 Pokaż wiadomość
Rezygnuj i idź na politechnikę - oczywiście jeśli czujesz się na siłach (i nie jest to zarządzanie ani europeistyka) :P
Właściwie to zarządzanie i inżynieria produkcji, chociaż na politechnice to jednak inżynieria>zarządzanie obawiam się trochę fizyki... Kryminologia wydaje mi się strasznie ciekawym kierunkiem, ale niepewnym.

Cytat:
gratulacje!
i jak tam, już coś postanowiłaś? :P
Postanowienia ciągle w toku, mam ochotę się załamać gdy myślę że od tej decyzji może zależeć cała moja przyszłość :x
qaz333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 17:44   #146
rockowa69
Raczkowanie

Przestańcie...całe życie nie zależy od tego co się studiuje.. nie popadajmy w paranoję..
Kryminologia może być dobra i słusznie, że nie zwiększają limitu.
rockowa69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 18:23   #147
sztu_
Przyczajenie

póki co mało osób złożyło komplet dokumentów może większość, co się dostała wybiera coś innego myślę, że jakieś szanse z 90 miejsca na dostanie się- są
Stary 2013-07-18, 20:37   #148
Masalatee
Przyczajenie

Hej
może i ja się dołączę

jestem mgr filologii germańskiej, mieszkam i pracuję w Poznaniu i zdecydowałam się składać papiery na kryminologię. Jako, że pracuję, pozostaje mi tryb zaoczny. Niestety zdawałam tylko na maturze (nowa matura) jezyk obcy, polski i biologię - nie mam drugiego przedmiotu, naliczył mi system 97.6 pkt. zobaczymy czy starczy Generalnie będę musiała jakoś sobie zaplanować ewentualne dojazdy - z poznania do gdańska to 4 godziny drogi;/ no ale... cóż. kto nie ryzykuje ten traci Czy któraś z Was też decyduje się na zaoczną kryminologię?
Masalatee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 22:54   #149
jagodzian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Masalatee Pokaż wiadomość
Hej
może i ja się dołączę

jestem mgr filologii germańskiej, mieszkam i pracuję w Poznaniu i zdecydowałam się składać papiery na kryminologię. Jako, że pracuję, pozostaje mi tryb zaoczny. Niestety zdawałam tylko na maturze (nowa matura) jezyk obcy, polski i biologię - nie mam drugiego przedmiotu, naliczył mi system 97.6 pkt. zobaczymy czy starczy Generalnie będę musiała jakoś sobie zaplanować ewentualne dojazdy - z poznania do gdańska to 4 godziny drogi;/ no ale... cóż. kto nie ryzykuje ten traci Czy któraś z Was też decyduje się na zaoczną kryminologię?
97,6 to i tak bardzo dużo, moim zdaniem spokojnie się dostaniesz )
ja z racji tego, że nie dostałam się na dzienne, ciągle rozważam zaoczne.. niestety nie wiem co z tego wyjdzie. na razie nie bardzo widzi mi się przeprowadzać aż tak daleko od domu (500km)
Stary 2013-07-19, 08:35   #150
sztu_
Przyczajenie

udało się! jestem na liście przyjętych, przy końcówce, ale ważne, że się udało! nadzieja umiera ostatnia! wierzyłam i dostałam się!

Edytowane przez sztu_
Czas edycji: 2013-07-19 o 11:18
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości