|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Ja się nigdy nie nudzę zawsze coś się musi wydarzyć
niestety ostatnio jest coraz więcej tych negatywnych historii :/A z śluzem to racja dlatego za bardzo się na nim ostatnio nie skupiam. Zrobiłam dziś znów testy i wyszedł pozytywny ciekawe czy mąż da dziś rade po wczorajszym Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-07-15 o 16:32 |
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to głównie dlatego, że się nie wysypia ![]() A mi do doszła zgaga |
|
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
wreszcie przyszedł mój termometr... od jutra zaczynam mierzyć, chociaż zabardzo nie wiem czy teraz jest sens , bo to środek cyklu
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to sie nawet nie spoznia jeszcze wiec szanse na @ sa duze mimo bladziochy na tescie![]() Ja tezzzz moglabym 24h ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- no ja dzisiaj wszystko sprawdzam, oczywiscie termometr tez juz poszedl w ruch i nie wiem jak mam zmienic z F na C...ehhhhhhhhh
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze tak myślałam, że jestem jedyna 29 na karku i chyba jestem haha ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- ja też ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- a mnie po powrocie z pracy dorwał jakiś dół ja nie chcę!!!!!!!!! już będę grzeczna, już będę miała dobry humor, ale nie małpiszon ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- oooo... a mi się pod wieczór zrobiło ciut lepiej
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Chcę do Was dołączyć!!!! chcę, chcę, chcę! W sumie to nielegalnie już dawno dołączyłam, bo jestem z Wami praktycznie od początku. Tylko jakoś tak zawsze było mi głupio pisać. Bo nasze starania, to tak nie do końca starania. Tzn, oboje z mężem chcemy, tylko na pewno same przytulanki nie były tak częste jak powinny. Dlatego też, pomyślałam, co ja niby mam pisać. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie, to napiszę coś więcej. Bardzo się cieszę razem z Tobą katekatee!!! no i 3mam kciuki za brydzie. Cały piątek czekałam na wyniki bety od kate i czekałam aż minie 16sta i napiszesz co wyszło.
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
witaj,
to w takim razie pisz ... ja też przez jakiś czas tylko czytałam, ale nadchodzi taki czas, że trzeba się ujawnić |
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
tak tak ujawniłam się, a skłoniły mnie do tego ostatnie dni katekatee i brydzi, bo ja mam podobnie jak one, tzn mam nadzieję.
Cykl rozpoczął się 22.06, zazwyczaj mam 28,29 dniowe. Teoretycznie staramy się od stycznia, choć starania są tylko w czasie domniemanej owulacji, którą chyba nie zawsze dobrze określałam. Mierzyłam tempkę i badałam śluz. W tym cyklu stwierdziłam,że mam to w <dupa> i co ma być to będzie, jednak obserwowałam siebie i stwierdziłam 13dc, że to ten dzień, o czym poinformowałam mojego małża. Wzieliśmy się do roboty i już. Od następnego dnia, a w zasadzie i od tego, bo właśnie owulacje rozpoznaje m.in po bólu. Cały czas go odczuwam. Tylko że od 16dc czuje się naprawdę inaczej. Ciągle czuję niby trochę ból, niby trochę pikanie, potem znowu, tak jakbym okres miała dostać. Ale cały dzień od poprzedniej niedzieli coś czuję. Od tej soboty mam mdłości, a dziś to już masakra. Tylko,że boję się, że coś sobie uroiłam, chociaż to nie pierwszy cykl starań, więc teoretycznie nie powinnam się wkręcać, tym bardziej, że ten miesiąc stwierdziłam, że dopiero starania wznowimy we wrześniu. Tylko niepokoi mnie, że od niedzieli mam plamienie, takie brązowe, dziś się trochę nasiliło. TEoretycznie @powinna być w piątek lub w sobotę. Przed okresem też zazwyczaj mam podobne plamienie, ale w głębi duszy czuję, że to nie to. No ale zdrowy rozsądek podpowiada, poczekaj. Oczywiście nie umiałam tak czekać i zrobiłam test w ostatni czwartek i potem w sobotę (teoretycznie 10 dni po owulacji) jak się pewnie domyślacie 1 kreska. Co mnie smuci. Ale jest masakra, to się tak nie da czekać do okresu. Tym bardziej, że od początku moich bóli to było prawie 2 tyg czekania. Planuję zrobię test jutro. Bo nie wytrzymam do piątku. Dodam, że temp jest nadal wysoka, nie spadła mimo tego plamienia ( choć przed @ dopiero spada w dniu @ na plamienie delikatnie spada). To jest paranoja idzie zwariować przez to czekanie. Ale wywód
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Wiem co czujesz
ja tez schizuję i wkręcam sobie różne objawy. Wychodzi na to że powinnyśmy testować w podobnym czasie ja nie mierzę tempki, obserwuję śluz i inne objawy. Też dwa dni przed (moim zdaniem) owulką było bara bara, więc nadal mam nadzieję ino piersi mnie lekko bolą jak na @ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- A te Twoje brązowe plamienia to może dobry znak ;-) może się zagnieżdżało :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
też liczę na to, że te plamienia to implantacja, ale nie mam pojęcia ile one mogą trwać. Czy to na pewno to. Ja już jestem na skraju nerwicy. bo co jak co, ale tych mdłości sobie nie wmówiłam, acha no i na prawdę często chodzę sikać. Tylko czy na te wszystkie objawy nie za wcześnie? Czy ja na prawdę mogę czuć praktycznie od początku ciążę? Oby to na prawdę była ona. Liczę na 2 kreski jutro, bo jak nie to chyba pójdę do gina bardzo szybko. NIGDY nie miałam tak jak teraz i nie czułam się tak jak teraz. Tylko co to jest, ja już miałam wizję wszystkiego nadżerki, grzyba, czegokolwiek, ale i tak przeczucie mi mówi, że mam rację. Tylko co jak nie?Gdzie tam piątek? Dziś byłam w pracy i myślałam, że tam nie wytrzymam. Często do toalety nie dość, że siku, to jeszcze sprawdzanie czy może @ przyszła. Tu z kolei mi się dźwigało, głowa mnie teraz zaczęła boleć, ale to to już chyba z nerwów. Gdyby nie czytanie Was przez te ostatnie dni, to chyba bym uznała, że jestem nienormalna. Ale na szczęście nie jestem z tym sama
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
AgnieszkaK to całkiem normalne!
oby te objawy były oznaką ciąży! Trzymam kciuki poczekaj do terminu spodziewanej @ i wtedy zrób test, zawsze jak @ nie przyjdzie możesz iść na betę, a wtedy do lekarza![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
Dzięki wszystkim za życzenia!
![]() Tak więc wczoraj było barrrrrrrrdzo miło (nawet @ zniknęła na wieczór, żebyśmy mogli poszaleć Gorzej z ogólnym nastrojem... cały czas źle się czuję - to trwa już z jakieś 10 dni. Pisałam Wam o tym, tylko wtedy zwalałam winę na Duphaston - ale odkąd skończyłam go brać, minął już tydzień, a mi cały czas jest niedobrze... zwalałam to też na upały, ale od paru dni pogoda się zmieniła - tak więc musi być inna przyczyna Na dodatek nie przechodzi po żadnych lekach na żołądek...Jutro idę do lekarza, ale pewnie bez dodatkowych badań nie postawi trafnej diagnozy, więc wszystko przesunie się w czasie. Boję się, że to moje złe samopoczucie nie przejdzie przed drugą fazą cyklu (o ile w tym razem owu się pojawi ) i znowu będzie lipa... bo chyba lepiej nie starać się podczas niewyjaśnionych problemów ze zdrowiem - nawet jeśli to nic poważnego, to mogłoby się okazać, że organizm nie będzie miał siły na utrzymanie ciąży pfffffffffffffff...
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-07-15 o 19:44 |
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam takiego konta :P Test robiłam po 2 tygodniach, ale w sumie przed @ jestem, wiec jeszcze mam czas do czwartku..
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Lea_ny Nie martw się. Idź do lekarza, zobaczysz co Ci powie. Ja jutro dzwonię do gina, bo ta infekcja jeszcze lekko mi doskwiera, też pewnie dostanę jakieś leki, więc obawiam się, że kolejny cykl nie będzie cyklem starań :-( no, ale zobaczymy jak się sprawy potoczą. Póki co planuję testować w czw lub pt
chyba, że małpiszon szybciej przylezie!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama Ewka mówiła, że w niedługim czasie chce dziecko haha może z nami będzie z ciąży
|
|
|
|
|
#2782 | |||
|
Zadomowienie
|
Mój syn mnie właśnie czestuje zgnitymi czereśniami
I jeszcze jak ładnie mówi: Proszę zgniłka, jak zjesz zgniłka to Ci dam niespodziankę Człowiek to 9 miesięcy pod sercem nosi a ten się potem odwdzięcza![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki bo czekam na jakąś dziewczynę żeby razem pójść na mamusiowy, choć już tam powoli też pisuję Cytat:
pfffffffffffffff...[/QUOTE]chyba tak bo przynajmniej nie ma się tego stresa że się dzidzi zaszkodzi.... |
|||
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa, tylko w przeciwieństwie do Twojej pewnie moja ciąża jest urojona
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wciąż nie ma @ mam za to potworną zgagę i uczucie ciężkiego żołądka
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak mam, ale u mnie dochodzą non stop mdłości i czuję, że coś jest nie tak
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
No więc byłam na tym horrorze w 3d - World War Z - super. Nigdy jeszcze się tak nie bałam jak dziś. Normalnie adrenalina wielka no i serducho mi strasznie waliło. Szczerze polecam.
Od jutra zacznę sobie mierzyć temperaturę, niby dopiero 4 dc ale co mi tam ;D Co porabiacie dziewczyny?
|
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
AgnieszkaK witaj tajniaku! Dobre ze sie ujawnilas
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
! Pisz jak poszło ![]() Cytat:
Byle do soboty!Oho... ciekawe co to ![]() Cytat:
Umarłabym ze strachu ![]() Dzień dobry Do tego chłodny...
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

Moja kumpela po 18 cyklach starań zaszła w ciąże w cyklu bezowulacyjnym potwierdzonym u gina także wszystko jest możliwe ;p
)

doszła zgaga

U mnie to sie nawet nie spoznia jeszcze wiec szanse na @ sa duze mimo bladziochy na tescie

29 na karku i chyba jestem haha
ja nie chcę!!!!!!!!! już będę grzeczna, już będę miała dobry humor, ale nie małpiszon 
23.06.2011
! Pisz jak poszło
Byle do soboty!
Do tego chłodny...