Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 19:13   #1441
nunny
Wtajemniczenie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
A nie zajmuje się u Was tym ktoś z obsługi? Jak nie, mogę podrzucić parę patentów na składanie serwet (kiedyś ściągnęłam na kompa, bo u nas zawsze na wigilię sobie tak składamy ładnie i chciałam zaskoczyć rodziców jakimś nowym sposobem). My też mieliśmy biel i fiolet jako kolory przewodnie, tyle, że jeszcze z dodatkiem pomarańczu. I na stołach były pomarańczowe tiule, fioletowe serwetki w świecznikach i pomarańczowe u gości przy nakryciach. Jeśli stawiasz na jeden kolor a obrus będzie biały, myślę, że śmiało możesz serwetki dać fioletowe. Albo są tekie, fioletowe z jednej a białe z drugiej strony - odpowiednio je poskładać i będzie super

A może nie wstążkami tylko rafią? A w świecznikach na dnie wysypać diamencikami? Tak mi do głowy wpadło
Ja chcę to sama poskładać podeślij mi linki jak masz coś fajnego ja mam tylko fiolet z bielą, obrusy beda białe. Jejku jakbym takie dwukolorowe znalazła to byłoby super ! Ale nigdzie takich nie widziałam. Musze obczaić co to jest rafia Paula a skąd tyle diamencików wziąć ?
Wiolinka a tulipany we wrześniu są w ogóle?
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 19:33   #1442
Choji
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

wezwałyście mnie więc i jestem

przygotowania na finiszu, teraz tylko trzymam kciuki za dobrą pogodę bo coś się paskudzi...

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 20:03   #1443
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ja chcę to sama poskładać podeślij mi linki jak masz coś fajnego ja mam tylko fiolet z bielą, obrusy beda białe. Jejku jakbym takie dwukolorowe znalazła to byłoby super ! Ale nigdzie takich nie widziałam. Musze obczaić co to jest rafia Paula a skąd tyle diamencików wziąć ?
diamenciki widziałam na allegro w paczkach po chyba 5 zł za 100 sztuk. Nawet kiedyś taką paczkę mamie kupowałam przezroczystych do wazonu.

Co do serwetek, to część poniżej (nie wiem, czy wszystkie mi się na raz zmieszczą)..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (25,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (39,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (46,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (30,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22-23.jpg (155,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0027.jpg (12,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0028.jpg (16,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28-29.jpg (161,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 000084.jpg (36,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1080447047.jpg (48,7 KB, 3 załadowań)
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 20:05   #1444
paula54
Zakorzenienie

i część druga, wybaczcie, że jedno pod drugim. Mam jeszcze kilka innych, ale nie wiem czemu nie chcą się załączyć. Może dlatego, że mają rozszerzenie bmp?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg azjatycki wachlarz.jpg (44,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bratek.jpg (40,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dwuskrzydłowa brama.jpg (43,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gwiazda.jpg (47,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rosas guardan1.jpg (21,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Saksońska czapka gajowego.jpg (44,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0010.jpg (137,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0016.jpg (153,0 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-07-12, 21:49   #1445
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość

przygotowania na finiszu, teraz tylko trzymam kciuki za dobrą pogodę bo coś się paskudzi...
trzymam u rąk i u stóp

Kochane moje, ostatnio nie mam czasu na wizaż (dziwne to, wiem). Od tygodnia urzęduje u mnie siostrzenica, a poza tym po pracy mam oczy tak przemęczone, że ostatnie o czym myślę to komputer.

właśnie ciasto mi się ugotowało, zamiast upiec To chyba przez ten przepalony piekarnik
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:31   #1446
Malgos_12
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

My byliśmy dziś na plaży i nawet nas opaliło - czasami myślę, że ktoś jak spaliśmy wywiózł nas do innego kraju

Choji - za pogodę trzymam kciuki, ale niczym się nie martw, co będzie to będzie - na to nie masz wpływu. Miej uśmiech na twarzy i życzę wszystkiego co najlepsze! żebyście całe życie kroczyli trzymając się za ręce

Kurcze, ja to nie mam żadnych zdolności ani chęci dekoratorskich i cieszę się, że hotel zajmował się tym wszystkim.

Nunny - a te serwetki to rzeczywiście mogą wyglądać fajnie jak będą naprzemienne.

Czarnula - to ja myślałam, że wy obydwoje z przebojami. A jak tam wasza córeczka się chowa? Pewnie oczko w głowie rodziców

Kate - no tego jeszcze nie było, żeby któraś "gotowała" ciasto
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:48   #1447
Wiolinkax
Zadomowienie

Nunny --> nie mam pojęcia czy są one we wrześniu, musiałabyś popytać pań w kwiaciarni... a takie diamenciki, koraliki kryształki itp (a może nawet i serwetki)to pełno na allegro znajdziesz ja też takie zamawiałam u mnie będą albo same serwetki amarandowe albo amarand z białymi naprzemian, jeszcze sama nie wiem, musze zobaczyć na zywo jak to będzie wyglądało

Choji --> trzymamy kciuki, pamiętaj pogoda nie jest najważniejsza tylko Wy sami pózniej oczywiście czekamy na relacje

Kate --> ja zrobiłam dziś ciasto takie które nie trzeba piec (cóż za wygoda co nie hehe)
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 23:08   #1448
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość

Choji też trzymam kciuki żeby Wam pogoda dopisała, a nawet jeśli nie to i tak będzie pięknie Czekamy na zdjęcia i relację !
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 17:50   #1449
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Choji wszystkiego wspaniałego !!!!!

talk udanego wyjazdu i lepszego życia

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 18:07   #1450
Wiolinkax
Zadomowienie

Halo, halo co tu dziś tak cicho? melduje że dziś równe 2 tyg

Siedze dzis od rana na telefonie i wydzwaniam do moich gości, bo większa połowa nawet nie raczy poinformować czy przybedzie czy nie a dziś mija termin na potwierdzenie ehhh
Stary 2013-07-13, 18:10   #1451
bluesky89
Zakorzenienie

Hej

Ja spędzam samotną sobotę, bo mąż pojechał do rodziców coś im tam pomóc i od rana go nie ma.
Stary 2013-07-13, 21:11   #1452
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z pracy... i cały dzień marzyłam o tym, żeby się położyć i spać...

Wiolinka - ale fajnie, tylko dwa tygodnie szkoda, że goście tacy nieodpowiedzialni, chyba każdy rozumie, że w dzisiejszych czasach to koszty
Stary 2013-07-14, 10:08   #1453
Wiolinkax
Zadomowienie

Ale dzisiaj brzydko na zewnątrzwrrr

Małgosiu: też nie rozumiem takich ludzi, po co zwlekać z odpowiedzią lub nie udzielić jej wcale? Powiem wam ze do niektórych sie nawet nie dodzwoniłam, bo pewnie pozmieniali numery czy coś ehhh brak słów

Lece obczaić swoją szafe i powoli zaczne się zbierać na te chrzciny miłej niedzieli Kochane
Stary 2013-07-14, 11:13   #1454
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość

Siedze dzis od rana na telefonie i wydzwaniam do moich gości, bo większa połowa nawet nie raczy poinformować czy przybedzie czy nie a dziś mija termin na potwierdzenie ehhh
Heh... u mnie było to samo. Praktycznie 3/4 osób się nie odezwało.

Ja byłam wczoraj na panieńskim. Wróciłam, żyję, było fajnie
Stary 2013-07-14, 11:24   #1455
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dzisiaj brzydko na zewnątrzwrrr

Małgosiu: też nie rozumiem takich ludzi, po co zwlekać z odpowiedzią lub nie udzielić jej wcale? Powiem wam ze do niektórych sie nawet nie dodzwoniłam, bo pewnie pozmieniali numery czy coś ehhh brak słów

Lece obczaić swoją szafe i powoli zaczne się zbierać na te chrzciny miłej niedzieli Kochane
myślę, że niektórzy nie potrafią odmówić, bo myślą, że młodzi się obrażą czy coś w tym stylu. Żadna z nas nie oczekuje nie wiadomo jakich wyjaśnień, tym bardziej, że nikogo nie zmusimy żeby przyszedł na wesele... ja chciałam żeby po prostu mi powiedziano tak lub nie i tyle...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

u mnie też dziś się zachmurzyło i troszkę ochłodziło ... ale nadal jest bardzo przyjemnie
Stary 2013-07-14, 12:22   #1456
bluesky89
Zakorzenienie

Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Cześć
Pogoda fatalna, aż nie chce się z domu wychodzić. Mam nadzieje, że od jutra będzie cieplej. No i tydzień urlopu już nam minął

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-14, 12:39   #1457
siempre
Wtajemniczenie

Też czekam na słoneczko coś zaczyna wyzierać za chmurek

Dzisiaj byłam w poradni pierwsze spotkanie za nami, a byliśmy z tż-tem tylko we dwójkę dobrze, że długo to spotkanie nie trwało bo bym tam padła.

We wtorek mam mieć fryzurę ślubną a nie mam jak na razie pomysłu ;/ Szukam inspiracji na te moje długie kłaki ale nic ciekawego nie znajduje. Chodzi o to, że nie mogę mieć całkiem spiętych a całkiem rozpuszczonych też nie bo wtedy zasłonię moje koronkowe plecy

Może coś uda mi się z fryzjerką wykombinować.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:18   #1458
talkative2
Zakorzenienie

Wybaczcie, że się nie odzywam, ale nie mam na nic czasu Ostatnie odwiedziny u rodziny, ostatnie załatwienia bo to już pojutrze!
Powoli robię listę rzeczy do zapakowania , bo jutro już trzeba się zapakować, kupić funciaki itd... Dodatkowo doszkalam moją siostrę dzisiaj, bo ona ma się jeszcze przez miesiąc zająć firmą za nas... No na nic czasu... Mam nadzieję, że jutro jeszcze wskoczę do Was napisać, a jeśli nie, to pewnie dopiero z Anglii, kiedy bd miała dostęp do neta...

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

PS Jak na złość dorwało mnie przeziębienie jeszcze , a po grillu czwartkowym do dzisiaj boli mnie żołądek, mam nudności itd... Nie wiem czy się nie zatrułam .. Oby przeszło! bo TŻa tez męczył żołądek przez 2 dni. Z tym, ze jemu przeszło, a mnie nie...

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:42   #1459
bluesky89
Zakorzenienie

Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Talk, jak będziesz miała angielski numer to się odezwij

Stary 2013-07-14, 21:13   #1460
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz

blue - wyślij mi Kochana na FB swój nr brytyjski Ja jutro pewnie jeszcze tam zaglądnę, to sobie go od razu zapiszę na tel

Stary 2013-07-14, 21:35   #1461
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz

Talk - jeśli już się nie "zobaczymy" przed twoim wylotem, to życzę udanego lotu i wszystkiego najlepszego na nowej drodze hehe trzymajcie się tam, ale jakoś się o was nie martwię bo wiem, że sobie poradzicie

Siempre - ja myślę, że fryzjerka coś ci doradzi

A u mnie słoneczko znów świeci i jest pięknie
Stary 2013-07-14, 22:36   #1462
Wiolinkax
Zadomowienie

A ja padam wróciłam taka zmęczona, z bólem głowy ide się kłaść spać... imprezka udana, mały solenizant nawet grzeczny, w kościele dał swój ,,koncert" przez chwile

Małgoś: dokładnie tak samo myśle i uważam jak ty, też wole znać odpowiedz wcześniej nawet tą odmawiającą przybycie...przecież wiadomo że się człowiek nie obrazi ani nic z tych rzeczy no ale cóżjeszcze jutro podzwonie do paru osób, bo wieczorem jedziemy do kucharki z ostateczną liczbą gości

Talk: wszystkiego co najlepsze w nowym miejscu zamieszkania, nie zapomnij tam o nas
Stary 2013-07-14, 22:41   #1463
Malgos_12
Zakorzenienie

Wiolinka - szkoda, że tak wcześnie musicie podać ostateczną liczbę gości, ja zmieniałam dzień wcześniej, a potem nie doleciało dwoje znajomych i tego też mi nie policzyli, więc to był duży plus ...
Stary 2013-07-15, 08:35   #1464
paula54
Zakorzenienie

Taaaalk - udanej podróży, będę tęsknić. Nie zapomnij tam o nas, krakowskich biedakach
Stary 2013-07-15, 08:52   #1465
talkative2
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny Ja dzisiaj spałam jak zabita... Niedawno się obudziłam , wszamałam śniadanko i zaraz się ubieram i zabieram za robotę. Trochę sie adrenalinka pojawia, ale raczej spokojnie póki co jutro o 11:15 chyba wylatujemy... Postaram się dac znac z anglii jak najszybciej, ale nie wiem kiedy będe miała neta... Może napisze np do Blue albo Pauli sms-a to przekażą Wam pierwsze wieści hehe buziaki!!!!!!!!! Będę tęsknic!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2013-07-15, 10:12   #1466
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

My byliśmy dziś na plaży i nawet nas opaliło - czasami myślę, że ktoś jak spaliśmy wywiózł nas do innego kraju

Choji - za pogodę trzymam kciuki, ale niczym się nie martw, co będzie to będzie - na to nie masz wpływu. Miej uśmiech na twarzy i życzę wszystkiego co najlepsze! żebyście całe życie kroczyli trzymając się za ręce

Kurcze, ja to nie mam żadnych zdolności ani chęci dekoratorskich i cieszę się, że hotel zajmował się tym wszystkim.

Nunny - a te serwetki to rzeczywiście mogą wyglądać fajnie jak będą naprzemienne.

Czarnula - to ja myślałam, że wy obydwoje z przebojami. A jak tam wasza córeczka się chowa? Pewnie oczko w głowie rodziców

Kate - no tego jeszcze nie było, żeby któraś "gotowała" ciasto
Tylko mój mąż był w związku małżeńskim, tak córeczka to oczko w głowie rodziców - rozrabiak malutki.

Ach co za cudowny weekend, byliśmy nad morzem pod namiotami. Jest piękna pogoda cały czas, żeby takie było całe lato i kolejne również

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:

Oj to nie ładnie z ich strony.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Też czekam na słoneczko coś zaczyna wyzierać za chmurek

Dzisiaj byłam w poradni pierwsze spotkanie za nami, a byliśmy z tż-tem tylko we dwójkę dobrze, że długo to spotkanie nie trwało bo bym tam padła.

We wtorek mam mieć fryzurę ślubną a nie mam jak na razie pomysłu ;/ Szukam inspiracji na te moje długie kłaki ale nic ciekawego nie znajduje. Chodzi o to, że nie mogę mieć całkiem spiętych a całkiem rozpuszczonych też nie bo wtedy zasłonię moje koronkowe plecy

Może coś uda mi się z fryzjerką wykombinować.
Fryzjerka napewno coś Ci doradzi

Choji wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, gratulacje. Czekam na relacje.

Talk i jak tam na wyspach? Wszystko wyszło po Waszej myśli?
Stary 2013-07-15, 12:41   #1467
Malgos_12
Zakorzenienie

Czarnula - Talk jeszcze nie wyleciała... opuszcza PL jutro.
Gdzie byliście pod namiotami? u nas też było pięknie, dziś już bardziej pochmurno, ale nadal bardzo ciepło
Stary 2013-07-15, 13:14   #1468
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Czarnula - Talk jeszcze nie wyleciała... opuszcza PL jutro.
Gdzie byliście pod namiotami? u nas też było pięknie, dziś już bardziej pochmurno, ale nadal bardzo ciepło
Ups, wydawało mi się że to dzisiaj.

Byliśmy w Kornwalii między innymi w St Ives czy Penzance czy w Praa Sands beach, u nas jest nadal upał i niebo bezchmurne. Oby jak najdłużej

Edytowane przez czarnula4321
Czas edycji: 2013-07-15 o 13:19
czarnula4321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:31   #1469
bajeczka_snk
Zakorzenienie

GG do bajeczka_snk

Witam

Również Was czytam od jakiegoś czasu i postanowiłam się odezwać

Uprzedzę Wasze pytania. Jestem Sabina, jestem z moim TŻ od 2 lat, jeszcze nie jesteśmy zaręczeni, ale wstępnie sobie rozmawiamy, że chcielibyśmy wziąć ślub za 2/3 lata
bajeczka_snk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 19:59   #1470
bluesky89
Zakorzenienie

Talk, wysłałam Ci wiadomość na fb

Hej dziewczynki urlopu ciąg dalszy szkoda tylko, że pogoda się popsuła.

Bajka, witaj czyżby Sanok?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości