|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
czaderskie
![]() ![]()
#2432 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Sprawdziłam, ta sama substancja czynna, tylko w tym flumyconie jest jej mniej.
![]() |
#2434 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a propos pampersów - od dziś do 17stego pampersy w lidlu po 29,99. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tez licze ze po mm moja natka stanie sie fajniejszym, spokojniejszym dzieckiem bo teraz to istny diabełek odbierajacy mi siły ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Magiusa niezałamuj sie kochana, ja tez od samego porodu mam tylko jakies jazdy z moja mała i tez stale jestem zdołowana bo nietak sobie wyobrazałam to moje wymazone macierzynstwo.......co do karmienia piersia to ja juz na mm przechodze i jak okaze sie ze mała lepiej sie bedzie czuła to bede miec teraz wyrzuty sumienia ze tak długo zwlekałam zosdstawieniem od piersi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łooo matulo, to biedna ta Twoja pannica była. Lekarka mówila, że dorosłego cholernie bolą, a gdzie tu takie małe dziecko. Dobrze, że przeszło po tym leku. Mam nadzieję, że u nas też zniknie. he he to będę czekać na relację z reakcji po mm ![]() vil kurcze wiedziałam, że zapomniałam o czymś! O tym by jechać do lidla ![]() color a Tymkowi przeszły?
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-15 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idę do lidla po pampki i może coś łagodnie przeciwbólowego dla Młodego .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać czy w ogóle coś zostało jeszcze, to jutro TŻ wyślę. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Tutaj wieści od dziewczyny z lipcówek tej co urodziła chorego synka, mam nadzieję, że się nie obrażą, że kopiuje... https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3218
![]() |
#2439 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja rada- wyluzuj !!! ![]() ![]() Ja od kilku dni wprowadziłam małemu zasadę, że nie będę mu dawała cyca częściej niż co 2 godziny, ale jeśli widzę że faktycznie zajdzie taka konieczność, to podam mu tego cycka wcześniej Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do ubranka na chrzest.. mi ten biały welurowy garniturek do gustu ie przypadł ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2441 |
Wtajemniczenie
|
Mam tą samą pościel z IKEI
![]() A pomysł z łóżeczkiem super ![]()
#2442 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do dziewczynki to smutek straszny ![]() może wystąpić przy ostrym zapaleniu ucha środkowego, a tak to niekoniecznie. w ogóle dośćłatwo można sprawdzić czy niemowlę nie ma jakiegoś problemu z uszkiem dotykając je tam, chwytając za uszko i obserwując reakcję. Cytat:
![]() Cytat:
oj, ale jeśli jest takie zalecenie lekarza, to dlaczego masz się zadręczać wyrzutami.. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Wtajemniczenie
|
Idziemy z mężem po chusteczki Pampers do Tesco, bo jest 6- cio pak w przecenie za 24zł i kupić śpiworek dla Orzeszka
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- http://www.promobaby.pl/market-tesco.html fajna stronka. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- przeceny produktów dziecięcych
#2444 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Wtajemniczenie
|
Ok, Mały się budzi, to go przewinę , nakarmię i spadamy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() Też lubię tą pościel ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() lecicie z postami jak szalone ![]() ![]() przeleciałam dosłownie po łepkach ,ale zaraz doczytam ![]() ![]() (szkoda ,ze tak pózno odkryłam, ze ma tą nietolerancje laktozy ![]() ![]() moja mama chodzi dumna z siebie jak paw,ze udało jej sie dostac ten nutramigen w aptece i uratowała Wojtusiowi zycie ![]() ![]() teraz mój system karmienia troche sie zmienił i w większosci Młody jest na butli i pije albo moj odciagniety pokarm albo Nutrę :P piersia tez karmie,ale rzadziej i tylko jesli najpierw odciagne porządną porcję ok 50ml , wtedy jest ok ![]() jutro przyjdzie Delicol i wtedy zaczne powoli odstawiac Nutrę ![]() Magusia- nie chce Cie za bardzo pocieszac,ale ten baby blues na pewno minie! no i jestes najlepsza mama dla swojego dziecka ! widocznie potrzebujecie wiecej czasu,zeby sie dokładnie poznac ![]() (ja np dopiero po 3 miesiacach odkryłam,ze moje dziecko nietoleruje laktozy ![]() ![]() a kazde dzieciątko jest inne, czasem nie warto czytać poradników itp |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja pościel jest już mocno wyeksploatowana, nawet jedną poszewkę wyrzuciłam ![]() Cytat:
o widzisz, ja sobie zapominam wkleić dziewczynom link do tej strony. wszystkie promocje dziecięcych rzeczy w jednym miejscu, super. nie chciałyście dać pomysłu na obiad i stanie na smażonym filecie w panierce z parmezanem. a chciałam frytki z jakimś fajnym kurczaczkiem w sosie, buuu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Happy, nie widze Waszej dostawki na teh glupiej aplikacji ale oblukam kiedys na kompie. Ale tez myslalam nad takim rozwiazaniem! Zobaczymy jeszcze kilka nocek I moze tez bedziemy tak kombinowac.
Cytat:
1. Sofia miala ostre zapalenie ucha srodkowego I wcale nie miala goraczki tylko zachowywala sie jak Natalka przy jedzeniu (od razu.mialam Ci to napisac ale przez to ze czytam na raty I glownie w tel to zapominalam). 2. Wiekszosc dzieci nie toleruje laktozy. Dlatego.mowi sie,ze na kp kazda kupka jest niby ok. U nas kupki sa srednie ale przy delicolu jakos daja rade. Szkoda,ze tego Ci najpierw nie zaproponowala... Ja zasadzie nawet nie wiem jak.rozpoznac te plesniawki. Sofia ma jezyczek rozowy ale juz podniebiebie i dziaselka takie bialawe. Ale nie sa to plamy czy krostki tylko takie po prostu sa. Jesli to plesniawki I od tygodni moje dziecko sie z nimi.meczy a ja ich nie wylapalam to sobie chyba strzele w lep. Ale mozliwe,zeby lekarz przy badaniu gardla nie wylapal plesniawek? Bo to w sumie mnie pociesza,ze skoro zaden lekarz ani w przychodni ani w szpitalu plesniawek.nie stwierdzil to znaczy,ze ich nie mamy... Marchewka jak bylysmy w szpitalu to przez ostatnie dni dzielilam pokoj z kolkowym chlopcem a Sofis byla aniolem. I co? ja bylam bardziej zestresowana niz jego mama. Bo dlaczego Sofia tyle spi, czy wszystko z nia ok itd. Masakra jak sobie mozna problemy wkrecac. Coraz bardziej sie przekonuje ze klucz do sukcesu lezy w nastawieniu rodzicow. Luz wszystkim sluzy. Magiusa do tego co wyzej napisalam dochodzilam.przez caly ostatni miesiac. U nas bylo.tak, ze przez pierwszy miesiac nie wiedzialam jak.placze nasze dziecko. Ale jak.sie zaczelo.robic zle to chcialam wiac.gdzie pieprz.rosnie,zastanawial am sie po co.mi.bylo to macierzynstwo I.chce moje zycie z powrotem. Mam wrazenie, ze bylam na skraju depresji I we wszystkim widzialam zagrozenie.(jak Ci sie chce to.mozesz poczytac.moje posty sprzed miesiaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pleśniawek, to moja Helenia ma cały języczek biały, ale przy każdej wizycie kontrolnej ma badane patyczkiem gardełko więc myślę, że to poprostu normalny osad z mleka ![]() Ash, nastawienie to brakujący puzzel, ja już to wiem. Tylko ja sama wiem, jak zluzowałam, jak zmieniło się moje podejście i jak bardzo to wyszło na korzyść naszej relacji. Nie wyobrażam sobie ( w sumie wcześniej też nie) płakać trzymając dziecko. Śmieję się= Helena się śmieje, śpiewam= ona śpiewa oczami. I w ogóle pięknie jest, a jak brzuszek boli albo coś nie tak to terapia przytulaniem. Pierwszy raz w życiu doświadczam jak boli kręgosłup. Czuję , że wysiądzie na dniach, ale tak bardzo nie mogę się powstrzymać od noszenia jej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas początek był na czubku języka dosłownie 6 kropek takich jakby pęcherzyków, a teraz wygląda tak ;/
![]() |
#2455 |
Wtajemniczenie
|
w moim lidlu zostały same pampki 4, ale wzięłam bo są od 7 kilo więc będą na zaraz
![]() Młodemu przebił się ząbek podczas wcinania gryzaczka .... polała się krew, były łzy i rozpacz, teraz śpi mi zmęczony na kolanach. kot ciągle chodzi koło niego i się wtula, podobno koty czują jak ktoś cierpi. teraz oboje mi leżą na kolanach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
1. Jak widac
![]() 2. Pozycja wyjsciowa do spania ![]() 3. U babci najlepiej ![]() 4. Taka wielka wanna i taki maly ja.... ale pluskania i chlapania bedzie ;p 5. Mmmm pycha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. omg a teraz ryk bo oball za duży żeby go do dzioba włożyć i się po nosie bije ![]() btw dzwoni tel męża ... na tel się wyświetla że siostra więc mąż odbiera słowami "no co tam do ch... zaś mi du.pę zawracasz mendo?" (żartem) - i tylko słyszę "yyyyyy aaa to ty mamo? eeee..." ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-15 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wyrywanie się przy piersi - daję do odbicia, beka jak stary chłop i znowu może spokojnie jeść karmienie na żądanie minimum 1,5h odstępu dla zdrowszego żołądeczka, dziecko też musi mieć przerwę, przy czym jak karmienie traktuję 30-40 minut ile zje tyle jej, później przerwa musi być Cytat:
![]() Cytat:
Drożdżaki chyba giną, jak wygotujesz powinno być ok ![]() Cytat:
Też mam problem z zasypianiem i aferą smoczkową. Cytat:
![]()
![]() |
#2458 | ||
Zakorzenienie
|
Happy masz 100% racji, że najważniejsza jest pewność siebie mamy. Bo mama, która robi wszystko jak w poradniku, nawet najlepszym, ale ciągle wątpi w siebie i swoje wybory nie jest zbyt dużym oparciem dla maleństwa. Za to mama, która z pewnością siebie popełnia wszystkie błędy świata ma siłę i przekaże ją dziecku, a z czasem dojdzie do najlepszych rozwiązań. Ja się teraz uczę, że nie ma jednej słusznej drogi w macierzyństwie. Ile mam i ile dzieci tyle rozwiązań i wszystkie mogą być tak samo dobre. Wiadomo, zawsze warto zasięgnąć rady kogoś doświadczonego, czy tak jak my tutaj, dzielić się naszymi przeżyciami, spostrzeżeniami, ale i tak każda z nas musi odnaleźć w sobie tę pewność. My póki co raczkujemy z Sofią po tej drodze, ale wierzę, że dojdziemy w dobre miejsce
![]() Zazdroszcze Ci tego jedznia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.