|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
BAN stały
|
Dot.: PolskiBus.com
Znacie może jakiś link z informacją do jakich miejsc/miast jeździ PolskiBus ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie, czy wiecie jak zachowują się ceny w Polskim Busie? Poszukuje trasy Rzeszów - Warszawa lub ewentualnie Kraków-Wwa.. aktualnie lecą po 50zl w obie strony w terminach ktore mnie interesują i nie wiem czy czekać i pójdą w dół czy raczej odwrotnie.. no i widział ktoś te trasy po 1zl kiedyś? bardzo dziękuję za odp z góry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
W jaki sposób znajdujecie tanie bilety na podróże Polskim Busem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
zielony stworek
|
Trzeba rezerwować z dużym wyprzedzeniem to jest tanio, tak na tydzień przed jest regularna cena
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
W czasie pierwszego roku działalności Polskiego Busa bywało rzeczywiście tanio... Rok temu kupiłam bilet do Wiednia w granicach 10 zł. Zauważyłam, że gdy więcej osób zaczęło się interesować tą firmą, ceny biletów poszły w górę. Wg mnie tanie bilety były tylko chwytem marketingowym - teraz, jeżeli zdarzy się już promocja, obejmuje ona jedynie odległe terminy. Sporo nowych firm, działających na podobnych zasadach, oferuje bilety w znacznie niższych cenach. Nie wiem czy akurat na tej trasie, ale radziłabym przyjrzeć się też innym przewoźnikom
![]() Jeździłam z PB wiele razy i na różnych trasach, ale przeżyłam już tyle rozczarowań, że teraz robię, co mogę, żeby w kolejną podróż nie jechać z Polskim Busem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Ceny nie poszły w górę- więcej ludzi zna PB, więc trudniej je upolować za te 5 czy 10 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Mi sie tylko raz w życiu udalo upolować bilet za 5zł
![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
A jechałyscie kiedys z Torunia do Krakowa?
Wyjazd z dworca pks? Ile postojów no i ogólnie jak wrazenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Ja w weekend jechałam PB po raz pierwszy i zarazem ostatni.
Trasa W-wa - Lublin - W-wa. Wyjazd w piątek z Warszawy ( godz.13.45 ) - autobus na przystanek podjechał o 13.40 - nie wspomnę, że w mailu, który przesyłają jest napisane, aby być min. 15 minut przed odjazdem - autobus z kierowcą wśrodku stał kilka metrów dalej dobrą godzinę - ruszyliśmy o 13.50 - każą być wcześniej, aby odjechać o czasie, ale sami do tego się nie stosują - komfort w busie - ok - na trasie najechaliśmy na wypadek - służby drogowe jeździły i przez megafon kazali objeżdżać korek spowodowany wypadkiem; większość kierowców samochodów z tego skorzystała, ale NASZ KIEROWCA - NIEEEE, cierpliwie czekał na odblokowanie - trwało to 2 GODZINY - w zwiazku z tym czekaniem kierowcy skończył się czas pracy więc słyszymy: CHWILA PRZERWY NA ZMIANĘ KIEROWCY ( nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że po 5 minutach stania spytalismy kierowcy kiedy odjazd, on na to: JA DOJEZDZIE MÓJ ZMIENNIK - śmiech przez łzy "mamy nadzieję, że nie z Warszawy .... " ale na szczęście nie - po kilku minutach się zjawił ) - koniec końców w Lublinie byliśmy o 19.30 a planowany czas przyjazdu to ..... 16.45 - a więc BEZ KOMENTARZA ![]() - dodam tylko, że bilet kosztawał 26 zł - za tą cenę z W-wy można dojechać taniej do Lublina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Trzeba śledzić strony z tanimi biletami, jak Polski Bus rzuci nową pulę, to od razu są tam informacje.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pojedź busem, bodajże Contbusem to porozmawiamy o komforcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
po prostu Em :)
|
Mnie wczoraj całkiem przypadkiem udało się kupić bilet za 2 zł. I tak musiałam kupić bilet na ten dzień, więc spokojnie sobie wchodzę, a tam jeszcze dostępna pula najtańszych przejazdów.
![]()
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Ja w niedzielę jadę PB do Wiednia. Za bilety dla dwóch osób zapłaciłam w dwie strony śmieszną jak dla mnie cenę - 60 parę zł
![]() Tak to jeździłam PB na relacji Kato-KRK i sobie chwalę ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oooo Jarmark ![]() Ja byłam w Pradze wczoraj, ale do Wiednia się nie umywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast na jarmarki w Wiedniu zawsze reaguje tak -> ![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Już chyba ze trzy razy jechałam PB i nie mam żadnych zastrzeżeń. Tym bardziej jak się porówna cenę biletu na autobus z ceną biletu kolejowego, to nie ma dyskusji... gdzie by się nie jechało to PB zawsze jest bardziej konkurencyjny. Do tego na pokładzie WiFi i kontakty pod siedzeniami. Nie ma mowy o nudzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Żeby nie robić wielkiego OT to dodam, że ja również nie narzekam na PB. Ceny czasami są niezwykle okazyjne, no i super komfort podróży ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie zaskoczyła z kolei obecność czegoś, co u nas nazywane jest 'kurtoszkołacz' i reklamowane jako produkt węgierski, zaś tam było coś wyglądającego tak samo (aczkolwiek nie jadłam, bo nie dałam rady nic w siebie wmusić) i reklamowanego jako staro-czeskie, tradycyjne ciasto i tu była jakaś nazwa, zupełnie inna od tej węgierskiej ![]() Ja w tym roku byłam jeszcze na Jarmarku we Wrocławiu, zresztą w tamtym roku byłam też i to zaraz po Wiedniu, no i przyznam, że wrocławski bardziej mi się podobał niż praski, ale mniej niż wiedeński ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
![]() Ja tylko napiszę, że czekam na nową pulę biletów (teraz to chyba w sesji będzie, jakieś przeczucia macie?), mam ochotę na Bratysławę, bo byłam krótko, przelotem, a może za jednym zamachem pojadę gdzieś dalej, bo z Bratysławy wszędzie tanio - i do Austrii, i do Węgier. No i do Berlina bym się przejechała wiosną, no chyba, że uda się pojechać do Szczecina. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Obstawiam właśnie koniec stycznia
![]() A wcześniej czekam na uruchomienie dalszej części trasy "16" do Berlina. Co do jarmarków podzielam wasze zdanie co do Wiednia, cudowny ![]() Za to jak przechodzę koło tego w Krakowie to zawsze mi się śmiać chce ![]() Praski zaliczę pewnie w przyszłym roku. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
ja jadę pod koniec marca akurat do bratysławy. i jeden dzień sobie przeznaczam na wiedeń akurat.
i żałuję, że nie kupiłam własnie do pragi biletów na jarmark. w przysłym roku to nadrobię.
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Potwierdzam, warto się wybrać do Pragi na jarmark - nie dość, że samo miast jest niesamowicie klimatyczne to jeszcze przedświateczna atmosfera podkręca klimat. Byłam w tamtym roku i mam nadzieję, że nic się nie zmieniło. A co do naszych lokalnych jarmarków, to jestem z Wrocławia i z roku na rok jest coraz więcej straganów, ale na połowie z nich jest to samo...to znaczy jest kilka straganów z czapkami (takimi samymi), serami (takimi samymi), miodami pitnymi itd.
A co do Polskiego Busa dysponuję biletem nabytym za 40 zł na dowolny przejazd w obie strony ![]() Edytowane przez Marcelllinnna Czas edycji: 2013-12-20 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozdawali podczas imprezy z zigggim, we wrocławiu? też jestem z wrocławia ![]()
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
Lubie Polskiego Busa za ceny, niestety ostatnio wraz ze wzrostem spada nieco jakość. Niektórzy kierowcy potrafią ignorowac przepisy. Wczoraj na ich tablicy FB napisał, że kierowca jechał pod prąd autostradą bo wyjazd ze stacji benzynowej był zablokowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
jechałam wczoraj polskim busem. niestety na drodze\wiadukcie był wypadek i staliśmy ponad godzinę.
ale z okazji świat otrzymałam soczek w kartoniku i ciasteczka ![]()
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Mnie jutro czeka podróż
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.