|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
słodziak ![]() Cytat:
dziś nakarmiłam go po 6:00 i spaliśmy tak prawie do 10:00 Nasz ma ciemnoniebieskie jak tatuś A oczka Wiktorka chyba jeszcze mają czas aby ściemnieć ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Bartosz spał dziś ze mna do 10:00, miał krótką drzemkę po 11:00 w chuście, później jeszcze 3 dosłownie pięciominutówki - dwie w chuście i jedną u mojej koleżanki i padł nam dopiero o 18:00, więc w zasadzie nie spał 8 godzin, szok Teraz śpi nadal, przespał już kąpiel Mam nadzieję, że do 21:00 się obudzi, szybko go wykapię, nakarmię i pójdzie spać
|
||
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
chyba się po niego jutro wybierzemy
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak upraszczajac to jest tak, ze dostajemy podwojnie kod koloru oczu. i np. jesli ty dostalas od rodzicow niebieskie i brazowe, to brazowy zdominowal niebieski i masz brazowe. u meza tak samo. ale oboje jestescie "nosicielami" niebieskich genow takze, i jesli wasz dziedzic dostal od was obu niebieskiego gena, to nie ma on byc czym zdominowany i zostana mu niebieskie ![]() ale jak dobrze kojarze, to nawet do pol roku kolor oczu sie moze klarowac... |
|
|
|
|
#2494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj ma takie jak wszystkie dzieci czyli granatowo-niebieskie - sa t roche jazsniejsze niz przy urodzeniuuwloski mojemu z tylu troszke sie wytarly reszta jest na miejscu Cytat:
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Oczywiście,że inny nastrój i gorączka mogą wystąpić po szczepieniu,ale nie muszą. Ja w razie wu kupiłam dzisiaj czopki p.bólowe i p.gorączkowe Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
no Bartek też już się męczył, płakał bo był zmęczony a nie mógł zasnąć bidulek
|
|
|
|
#2497 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
pół dnia przepłakane i przemarudzone, położyliśmy Młodego spać a ten się teraz cieszy w łóżeczku
![]() Cytat:
mamy takie w salonie, w dzień Młody jak spał to w nim (czas przeszły bo teraz albo nie śpi w dzień albo pada na kanapie i się boję go ruszać żeby się nie obudził ) a jak jedziemy gdzieś to zabieramy je ze sobą.słodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oczka ciemnoniebiesko-szaro-stalowe ![]() ja mam brązowe, mąż licho wie jakie, zależy jak światło pada, od niebieskich do brązowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. yyy nie wiem w sumie ile dwójek, patrzyłam na 3 i 4 ale fakt, wychodzą tak samo cenowo jak Dady, a Przemkowi jest obojętnie co ma na dupce bo i te i te nam służą i nie przeciekają, więc dla urozmaicenia dostał pampki (w ramach oszczędzania kupujemy zwykle dady)2. nie wiem 3. nie zwróciłam uwagi ![]() 4. hmmmm microlife nt100? my mamy z brauna i jest świetny
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo baaardzo podoba mi się to co napisalas dzisiaj znajoma fizjoterapeutka przyniosła mi zestaw cwiczen po porodzie, glownie po cc dolaczyla tez ćwiczenia na odcinek ledzwiowy, które przydadzą nam się, by wzmocnić miesnie i nosic te nasze kochane kluseczki, a niebawem klocki jutro zeskanuje i się z Wami podzielę.no i jutro będzie tez gimnastyka z Nelcia jeśli macie jakies pytania (jak co wzmocnić itd.) to proszę pisac priv. my jesteśmy umówione na masażyk karku, choć Nelki przykurcz już chyba znika |
|
|
|
|
#2499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam, że to ten starszak ![]() ![]() Bardzo powaznie wyszedł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Świetny ten robot. A nasza Młoda śpi. Non stop. Tylko budzi się na jedzenie. Mam nadzieję, że to przez choróbsko i nabiera sił
|
|
#2500 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innych pomysłów nie mam, bo wszystko miał tak samo jak ma...acha a tą wysypkę to nie ma na całej buzi tylko na kawałkach skroni i kawałkach policzków z obu stron. No przetestujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do wagi to go dziś znów ważyliśmy u pediatry, mamy 4550 więc daje nam to jakiś dzienny przyrost około 55-60 g Nie jest źle, choć oczywiście wiadomo, że ta waga to zależy w którym momencie dnia jest ważony.W każdym razie jak tak dalej pójdzie to podwoi swoją wagę nim skończy 3ci miesiąc a może i dużo wcześniej ( jakby liczyć obecny przyrost to za 22 dni ![]() Widać się chłopak bardzo stara nadrobić to, że urodził się taki malutki
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
![]() biale dziaselka i jezyk sa chyba ok. pleśniawki to taki twarozkowy nalot. fotka znaleziona w necie http://navelgazingmidwife.squarespac...=1223046896910 i art. http://www.plesniawki.com.pl/4-plesniawki-u-noworodkow/ |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2502 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
właśnie a propos pampersów bo moj mały ważył 24 czerwca 5700 i używam teraz papmpy 3+od 5do10kg i nie wiem czy zostawić 3i kupić wkrótce 4 bo sa od 7kg a teraz u nas w Tesco promocja 8f paczka a mój już bedzie waży powyżej 6kg Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-07-15 o 20:06 |
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
no pamiętam, tanio kupiłaś draniu
oni mają świetne zabawki! Cytat:
choć ja codziennie się boję, kiedy wyciągam młodego z wanienki i przenoszę na przewijak, że mi spadnie świetny, serio! ma lusterko i głowę można przekręcać dookoła Cytat:
|
||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
jaka super pielucha z lwem
to pampersy? dady maja male zwierzaczki :PPrzemus to już wielki chlop! konkretny dzidziuś i mamuska baciki za pisanie o jego "niekumowatosci"! na każdym zdjęciu inteligentny wzrok pelne skupienie na czynności...slodziak!aaa i jaka cudna meska kapiel! ![]() wpadka z mama niezla
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do kina to może następnym razem-na 14 w środę idę na kontrolę do gina
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie da się obslugiwac niemowlaka jak lalki w dzieciństwie: karmienie, pieluszka, smoczek, spacer i do domu. i znow ten sam schemat. niby jest podobnie, ale to już zywe stworzonko i kazde inne! to jest wlasnie ten cud natury...nudno byłoby gdybyśmy wszyscy funkcjonowali jak tamagotchi.a wysypka może być z wszystkiego, u nas pojawily się kropeczki na buzi pod obwodka smoczka. i zagadka: potówki? zle umyta buzia z mleczka, jakiś nowy krem, cos zjadlam? nie analizowałam za długo. posmarowałam i tyle. następnego dnia już nie było po nich sladu. gdybym zaczela zamartwiac się skad to i co to pewnie wyladowalibysmy u lekarza, wydali 300zl w aptece, a one bylyby jeszcze ze 2 tyg. hehe. |
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w reklamie jest "kopyta Ci walo"
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ile wasze maluchy śpią w dzień?Bo moj tak z 6h dziś wstał po 1drzemce o 14 i do 18 nie spał teraz padł i muszę go o 21 pomęczyć z 2h żeby spał w nocy ehh.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
a widzialam rozmowe o smoczkach .. wymieniac co miesiac??? hmmm nie wymienialam tak czesto u syarszego tez... a co do wygotowywania butelek to robie to rzadko napewno nie po kazdym karmieniu... myje i plucze w przegotowanej wodzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- super zdjęcia Misiu robi miny jak prawdziwy model. ciekawe czy papuguje od starszego brata
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
heee moj starszy juz wymysla
rozne koncowki , to moje ulubione reklamy, michas smieje sie jak mowie halo kopyta ci sie pala hiii Cytat:
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa, przypomniały mi się MIGUSIE!!! czy ktoras będzie probowala? http://www.youtube.com/watch?v=XryErLvSM2Y
|
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasem mnie nachodzi... szczegolnie jak czytam przy jakich ilosciach mleka magiusa panikuje - ja bym chciala tyle miec!Cytat:
pieknie ci leci mleczko, a mlody pieknie ciagnie! 140 wyssane... marzenie! no i przybiera super
|
||
|
|
|
#2515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
od nietolerancji laktozy, poprzez kolki i wysypki :P profilaktycznie można podac, nie zaszkodzi, a może akurat pomoze, hehe. dzisiaj pierwszy dzień go podaje, bo chce w końcu napic się mleka, efekt nr 1 ladne kupy.---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
spróbuj.---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- maly marynarz i jak zawsze musze się pozachwycać jego fryzura! kto go stylizuje? piękne ma te wloski, taaakie długie.---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
i ze jeszcze będę ja prosić żeby się przyszla do mnie poprzytulać :Pi wygląda to tak: gdzie nelka dzisiaj spi? "w lozeczku". no i siup ja do lozeczka. ide się myc, wracam, a oni spia sobie razem, mloda trzyma tate za reke... ![]() oczka chyba do pol roku... a cyc - karm tym gorszym w nakladce. później stopniowo ja sciagaj podczas karmienia az nie będzie Wam potrzebna. ja miałam problem z jednym cycem, a teraz mala kaprysna często się myli wedlug mnie sa lekiem na cale cycowe zlo hehe.
|
||||
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko nie spało od 14 do 20
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
nigdy się nie zastanawiałam nad tym szczerze, każdą biorę za normalną i nie wgłębiam się w temat a może powinnam się jej przypatrzeć?
|
|
|
|
|
#2517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez nie chodzimy na palcach...zawsze nam cos spadnie itd. mloda chyba nawet woli jak w mieszkaniu jest glosno. ostatnio padla jak tata ogladal jakas walke bokserska i darli się niemiłosiernie ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
a urodzila się prawie 4kg. zatem weź daj luz tym swoim cycom, bo spelniaja swoje zadanie
|
|||
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- ta jego mina i radość, ze ciotce dogryzł. wczoraj meczyl mojego chomika jak nikt nie widział...probowal go wyciagnac z domku. w końcu grubcia go uzarla. dluuugo nikomu się nie przyznal. w końcu przyszedł i mowi "ciocia, a wiesz gruba mnie ugryzła. ale nie bolało i krew nie leci. bo ja jej tak od góry wkladalem patyczek do srodka, bo chciałem ja WYKURZYC i myslalem ze mnie nie dopadnie, a jej się udało" |
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z b
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Teraz śpi nadal, przespał już kąpiel
Mam nadzieję, że do 21:00 się obudzi, szybko go wykapię, nakarmię i pójdzie spać 
i nie ze on wyssal tak duzo, nie... czasem waze go przed i po... i wyszlo mi np., ze zjadl marne 30ml. no to dorabiam mm, juz niby najlepsze pod sloncem, no i co? mlody najedzony, ale marudny... wiec grzeje misia z pestkami i lece zeby mu na brzuch polozyc, a ten juz spi!
tz zaczyna cos przebakiwac o lekarzu.
dla pomysłowego Męża ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i zakola ma jak tatuś 

07.07.2012