|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
słodziak ![]() Cytat:
![]() ![]() Nasz ma ciemnoniebieskie jak tatuś ![]() A oczka Wiktorka chyba jeszcze mają czas aby ściemnieć ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Bartosz spał dziś ze mna do 10:00, miał krótką drzemkę po 11:00 w chuście, później jeszcze 3 dosłownie pięciominutówki - dwie w chuście i jedną u mojej koleżanki i padł nam dopiero o 18:00, więc w zasadzie nie spał 8 godzin, szok ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak upraszczajac to jest tak, ze dostajemy podwojnie kod koloru oczu. i np. jesli ty dostalas od rodzicow niebieskie i brazowe, to brazowy zdominowal niebieski i masz brazowe. u meza tak samo. ale oboje jestescie "nosicielami" niebieskich genow takze, i jesli wasz dziedzic dostal od was obu niebieskiego gena, to nie ma on byc czym zdominowany i zostana mu niebieskie ![]() ale jak dobrze kojarze, to nawet do pol roku kolor oczu sie moze klarowac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj ma takie jak wszystkie dzieci czyli granatowo-niebieskie - sa t ![]() wloski mojemu z tylu troszke sie wytarly reszta jest na miejscu Cytat:
![]() |
#2495 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Oczywiście,że inny nastrój i gorączka mogą wystąpić po szczepieniu,ale nie muszą. Ja w razie wu kupiłam dzisiaj czopki p.bólowe i p.gorączkowe Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
no Bartek też już się męczył, płakał bo był zmęczony a nie mógł zasnąć bidulek
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |||||
Wtajemniczenie
|
pół dnia przepłakane i przemarudzone, położyliśmy Młodego spać a ten się teraz cieszy w łóżeczku
![]() Cytat:
mamy takie w salonie, w dzień Młody jak spał to w nim (czas przeszły bo teraz albo nie śpi w dzień albo pada na kanapie i się boję go ruszać żeby się nie obudził ![]() słodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oczka ciemnoniebiesko-szaro-stalowe ![]() ja mam brązowe, mąż licho wie jakie, zależy jak światło pada, od niebieskich do brązowych ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
1. yyy nie wiem w sumie ile dwójek, patrzyłam na 3 i 4 ![]() 2. nie wiem ![]() 3. nie zwróciłam uwagi ![]() 4. hmmmm microlife nt100? my mamy z brauna i jest świetny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj znajoma fizjoterapeutka przyniosła mi zestaw cwiczen po porodzie, glownie po cc ![]() ![]() no i jutro będzie tez gimnastyka z Nelcia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam, że to ten starszak ![]() ![]() Bardzo powaznie wyszedł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Świetny ten robot. A nasza Młoda śpi. Non stop. Tylko budzi się na jedzenie. Mam nadzieję, że to przez choróbsko i nabiera sił ![]()
![]() |
#2500 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innych pomysłów nie mam, bo wszystko miał tak samo jak ma...acha a tą wysypkę to nie ma na całej buzi tylko na kawałkach skroni i kawałkach policzków z obu stron. No przetestujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do wagi to go dziś znów ważyliśmy u pediatry, mamy 4550 więc daje nam to jakiś dzienny przyrost około 55-60 g ![]() W każdym razie jak tak dalej pójdzie to podwoi swoją wagę nim skończy 3ci miesiąc a może i dużo wcześniej ( jakby liczyć obecny przyrost to za 22 dni ![]() ![]() Widać się chłopak bardzo stara nadrobić to, że urodził się taki malutki ![]()
![]() |
#2501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
![]() biale dziaselka i jezyk sa chyba ok. pleśniawki to taki twarozkowy nalot. fotka znaleziona w necie http://navelgazingmidwife.squarespac...=1223046896910 i art. http://www.plesniawki.com.pl/4-plesniawki-u-noworodkow/ |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
właśnie a propos pampersów bo moj mały ważył 24 czerwca 5700 i używam teraz papmpy 3+od 5do10kg i nie wiem czy zostawić 3i kupić wkrótce 4 bo sa od 7kg a teraz u nas w Tesco promocja 8f paczka a mój już bedzie waży powyżej 6kg Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-07-15 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||
Zakorzenienie
|
no pamiętam, tanio kupiłaś draniu
![]() Cytat:
![]() ![]() świetny, serio! ma lusterko i głowę można przekręcać dookoła ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
jaka super pielucha z lwem
![]() Przemus to już wielki chlop! konkretny dzidziuś i mamuska baciki za pisanie o jego "niekumowatosci"! ![]() ![]() aaa i jaka cudna meska kapiel! ![]() ![]() wpadka z mama niezla ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wysypka może być z wszystkiego, u nas pojawily się kropeczki na buzi pod obwodka smoczka. i zagadka: potówki? zle umyta buzia z mleczka, jakiś nowy krem, cos zjadlam? nie analizowałam za długo. posmarowałam i tyle. następnego dnia już nie było po nich sladu. gdybym zaczela zamartwiac się skad to i co to pewnie wyladowalibysmy u lekarza, wydali 300zl w aptece, a one bylyby jeszcze ze 2 tyg. hehe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w reklamie jest "kopyta Ci walo" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2509 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ile wasze maluchy śpią w dzień?Bo moj tak z 6h dziś wstał po 1drzemce o 14 i do 18 nie spał teraz padł i muszę go o 21 pomęczyć z 2h żeby spał w nocy ehh.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
a widzialam rozmowe o smoczkach .. wymieniac co miesiac??? hmmm nie wymienialam tak czesto u syarszego tez... a co do wygotowywania butelek to robie to rzadko napewno nie po kazdym karmieniu... myje i plucze w przegotowanej wodzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- super zdjęcia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
heee moj starszy juz wymysla
rozne koncowki , to moje ulubione reklamy, michas smieje sie jak mowie halo kopyta ci sie pala hiii Cytat:
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa, przypomniały mi się MIGUSIE!!! czy ktoras będzie probowala? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- maly marynarz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() i wygląda to tak: gdzie nelka dzisiaj spi? "w lozeczku". no i siup ja do lozeczka. ide się myc, wracam, a oni spia sobie razem, mloda trzyma tate za reke... ![]() ![]() ![]() oczka chyba do pol roku... a cyc - karm tym gorszym w nakladce. później stopniowo ja sciagaj podczas karmienia az nie będzie Wam potrzebna. ja miałam problem z jednym cycem, a teraz mala kaprysna często się myli ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Wtajemniczenie
|
moje dziecko nie spało od 14 do 20
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- ![]() ![]() wczoraj meczyl mojego chomika jak nikt nie widział...probowal go wyciagnac z domku. w końcu grubcia go uzarla. dluuugo nikomu się nie przyznal. w końcu przyszedł i mowi "ciocia, a wiesz gruba mnie ugryzła. ale nie bolało i krew nie leci. bo ja jej tak od góry wkladalem patyczek do srodka, bo chciałem ja WYKURZYC i myslalem ze mnie nie dopadnie, a jej się udało" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z b
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.