![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.egaa.com.pl/index.php?pag...d=1&vmcchk= 1 Nat
Not all those who wander are lost. MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ! ![]() Legite aut Perite! Edytowane przez d'ou vient le vent Czas edycji: 2007-04-14 o 19:01 Powód: link |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Po południu nie mogłam się oprzeć pokusie ponownych testów. Padło na NU EdP. No i zastrzelił mnie. Na początku poczułam się jak w zadymionej aptece. Niestety nie było to przyjemne wcale
![]() ![]() Zapach otulający, suchy, wytrawny i mocny, ale mnie się nie podoba. Gdy się mocniej zaciągałam to aż mnie mdliło i myślę, że pogoda nie ma tu większego znaczenia. Nie chcę pachnieć jak alkohol, nawet drogi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
Dzieki kochanym Wizaznkom dane mi bylo przetestowac:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam sobie odświeżyć pamięć i drugi raz testowałam:
Christian Lacroix "muszla" - początkowo wyczuwam niemiłą chemiczną nutę (która na szczęście szybko się ulatnia) i kwiatki na cieplejszym tle. Po kilku minutach całość zamienia się w taki delikatny, lekko pudrowy i słodkawy zapach, który bardzo mi przypomina kosmetyki dla dzieci, ale nie pamiętam jakiej firmy ![]() Black Cashmere użyłam dla kontrastu z poprzednim. Mocny, aromatyczny, trochę męski. Nie wiem co mnie podkusiło po wczorajszym teście NU, który przypłaciłam lekkimi mdłościami, dziś testować BC. Może mnie nos myli, ale dla mnie to one są jak brat z siostrą, albo i dwie siostry nawet. W BC na początku uderzył mnie koniak (lub też whiskey, co na jedno wychodzi, bo obu nie lubię zarówno pić, jak i wąchać). Potem wywąchałam jeszcze dużo kadzidła, kościoła i dymu. Trwałość jest bardzo dobra, ale co z tego kiedy zapach mnie męczy i jest zupełnie nie w moim stylu. A w sumie to dobrze, że mi się one nie podobają, bo gdzie i za co ja bym je kupiła ![]() Dostałam dziś od Judyty ![]() A niedługo masa próbeczek do mnie przyjedzie, więc zapowiada się duuużo testów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Moje ostatnie testy:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Chique bywają w perfumeriach ulicznych- ostatnio testowałam dzięki temu wątkowi. Stare czasy przypomniały mi sie.
Dzisiaj chciałam przypomnieć sobie Champs Elysees. Zaaplikowałam malutko, jeden psiczek, och cierpiałam bardzo, (migrogenność wielka)zmywałam trzy razy z nadgarstka, w końcu w drodze do domu dosłownie zlałam sobie rękę Bambusem w Y. Rocher, w celu ostatecznego zagłuszenia. Teraz bambus zniknął, leciusieńko wyłania się jeszcze resztka Champs, ale już jest znośne. Takie kwiaty nie dla mnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ________________________ A ja sobie przypomniałam wczoraj Dolce Vitę... Oj nie ![]() ![]() Dziś natomiast zlałam się Hugo Boss Femme - początek mnie rozczarował, bardzo słabo je czuję. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
soir de lune sisley, podchodzę z szacunkiem do szyprowych nut, nawet je lubię, ale umiejętnie wkomponowane w bazę zapachu. Uwielbiam faubourg...no może niekoniecznie na sobie, ale mam tę przyjemnośc wąchac te perfumy codziennie i wciaz wzbudzaja mój zachwyt. Myslałam, że lune będzie mieszanką faubourg i eau de soir... tymczasem.... oj, sam szypr, pudrowośc zapachu jest powalająca, one sa po prostu nieziemsko duszące, piekielnie trwałe. Nie sądziłam, że kiedys to powiem, że tak ocenię jakiekolwiek perfumy....ale one sa po prostu BABCIOWATE...przynajmniej dla mnie. Nie wyobrażam sobie noszenia ich, czył bym sie w nich po prostu brudna...i stara. Nie sa słodkie, czuję piżmo, i szypry, mega skoncentrowane. Może ma ktoś inne wrażenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Dostałam próbkę Lolity Midnight, psiknęłam i jeszcze się nie pozbierałam... Owszem, podobna do klasyka, słodsza, ale... ja w niej czuję Angela!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj testy przechodził Le Roy Soleil (od J.
![]() Po południu prysnęłam na zewnętrzną stronę nadgarstka dosłownie kropelką Eau de Star, czyli nowego damskiego Muglera (nie mogłam się powstrzymać). Początek tak bardzo mi się spodobał, że już zaczynałam chcieć całej flachy. Było na przemian świeżo i apetycznie, zielono-soczyście i słodko. Wibrujący, niejednoznaczny i bardzo zmienny. Czułam w nim to co najbardziej podoba mi się w Angelu i to co czuję we wszystkich zapachach Muglera i tak bardzo lubię. ![]() ![]() Wieczorem bez przekonania zaaplikowałam sobie nadgarstkowo Blv Notte. Pierwsza myśl: "Chyba pomyliłam próbki" (dostałam damską i męską, o prawie identycznym wyglądzie). Poczułam jak nic męską wodę kolońską ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj testowałam trzy zapachy
Knowling E. Lauder- zachęcona przez opis Córki D`Artagnana - chłodny, kanciasty, klasyczny szypr, podoba mi się, zyskuje w miarę upływu czasu bardzo. Skin Trussardi- ten z kolei przez pierwsze pięć minut podobał mi się, a potem zaczął galopująco tracić na urodzie, robił się jakiś taki coraz bardziej słodko- kwaśny, a przy tym mdły ![]() Perles Lalique przez pierwszą godzine myslałam, że wyzionę ducha- nic, tylko sama apteka, teraz jest lepiej, a nawet bardzo ładnie... Nie wiem, co o nim myśleć- zawsze dotąt testowałam go na blotterku i był o dziwo- o wiele lepszy... A na skórze- tak mocna apteka, że chyba tego nie zniesę... A, zapomniałam- testowałam też [B]Amourage Gold, ale nic z niego nie pamiętam... byłam już za bardzo przesiąknięta innymi zapachami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio na testy nie mam specjalnie ochoty, nawet możliwości ku temu nie ma za dużo. Ale dzisiaj zebrałam się do kupy, podjechałam do centrum; w GC nic ciekawego, więc zajrzałam jeszcze do COKu (Avon) - i tu przeżyłam szok
![]() Siedzę z nosem wetkniętym w nadgarstek i odpływam... True Glow. Wg Avonu: nuta głowy - cytrusy, frezja, jabłko nuta serca - płatki lotosu, passiflora, aromaty drewna nuta głębi - ambra i piżmo Jeśli mam być szczera, żadnej z tych nut, szczególnie głowy i serca - nie wyczuwam. Na początku zapach jest podobny do Surrender. Ale rozwinięcie nut mocno zaskakuje. Nagle pojawiają się przyprawy, zaczynam wyczuwać wspomniane w nutach drewno; dużo przypraw, lekko gryzący w nos pieprz... Zapach coś mi bardzo przypomina, z tymi suchymi, ciepłymi, pieprzno-mlecznymi nutami. To Le Feu! Skojarzenie dość kontrowersyjne, ale wg mojego nosa - idealne. Ta pierniczkowo-pieprzna nuta jest wprost obłędna ![]() Po składzie: frezja, jabłko, cytrusy, passiflora - spodziewałam się jakiegoś koszmarku, flakon też mnie zmylił ![]() Zwracam honor.
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio sporo testowałam ale najlepiej oceniam: Zagorsk - chłodne, tajemnicze kadzidło. Nie podzielam opinii, że jest to smutny zapach, ; raczej dostojny i bardzo, ale to bardzo przestrzenny, przywodzi na myśl wnętrze ogromnej katedry. Angel piwoniowy - najłagodniejszy z gwiezdnego ogródka. Słodki, ale na szczęście nie ulepkowaty,skojarzył mi się z rozgwieżdżona nocą pod gołym niebem w ogrodzie pełnym kwiatów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Dobra - ja dzis kompletnie zglupialam. Testowalam nowy nabytek - Charles Jourdan The Perfume. No i okazuje sie, ze znam ten zapach ale pod zupelnie inna nazwa. I nie chodzi mi o podroby. Jestem pewna, ze sa inne perfumy, ktore pachna identycznie.
Ale to nie koniec. Intuition Estee Lauder pachnie na mnie tak kawowo, ze staje sie niemal identyczne z L'Or ![]() Jakby tego bylo malo, Shalimar zaczal na mnie przypominac lzejsza wersje Passage d"Enfer ![]() Nat
#1187 |
Przyczajenie
|
Witam
Ostatnio bylem w Sephorze w Warszawie na Bemowie. Przetestowalem sobie Gucci Pour Homme i poprosilem o probke. Juz po wyjsciu slabo czulem zapach,a po pol godzinie ledwo wyczuwalem. Gdy uzywam perfum z probki jest to samo niezbyt mocno go czuc. Kiedys pamietam gdy pierwszy raz sie zetknalem z Guccim po dwoch psiknieciach byl taki mocny, ze wszyscy w otoczeniu czuli, a ten z Bemowskiej Sephory jest jakis taki slaby. Mozliwe by bylo zeby tester byl jakis wadliwy etc.? |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Niestety, biorąc pod uwagę warunki, w jakich perfumy nieraz stoją (gorące lampy, szczególnie właśnie w Sephorach), możliwe że coś skisło/zestarzało się
![]()
#1189 |
Zadomowienie
|
A ja dzięki uprzejmości wspaniałej Natalii
![]() ![]() Wczoraj zaaplikowałam sobie, co by za dużo nie mieszać CdG Palisander, przepiękny na początku, taki jaki lubię. Nie moge tego nazwać za bardzo, ale działający na mój nos jak lukrecja na podniebienie (którą uwielbiam). Bardzo korzenny, głęboki... i ma cos kadzidlanego w sobie (mirra?) Pod koniec delikatny, ale kojarzący mi się z Adidas Active Bodies ![]() ![]() Dzisiaj następna w kolejce: Organza Givenchy, ale nie nie nie mój to styl, choc dobrze było poznać zapach. Taki ciężki, szyprowy, kwiatowy, waniliowy, wszystko naraz. Nie potrafię się znaleźć w takich klimatach, w dodatku takich z poprzedniej epoki.... dam mu jeszcze jedną szansę, ale raczej zbyt ciężki to dla mnie kaliber... ![]()
#1190 |
Przyczajenie
|
Hmm no dziwne.Bede jeszcze w jakies perfumerii to przetestuje. Choc mysle, ze na Sephore na Targowku nie ma co liczyc bo tam juz bedzie ze 4 miesiace jak wszystkie testery Gucciego sa zuzyte.Ciekawe dlaczego nie sa zastapione nowymi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Rozeznanie
|
mam dzisiaj na nadgarstku coś, co mnie bardzo, bardzo zaskoczyło - L Lempickiej. na mojej skórze jest (wyjąwszy brudny, krwisto-fizjologiczny początek) bliźniaczo wprost podobna do Musc Ravageur
![]() dla mnie L to grzeczniejsza, bardziej ugładzona wersja MR, bo różnice oczywiście występują - MR ma więcej głębi, jest pozbawiony karmelowej nuty, która zresztą w L szczęśliwie szybko na mnie znika - moja skóra gasi słodycz, dlatego też Lempicka nie jest na niej ulepkiem. nie rozumiem zarzutów o banalność. wtórna L jest rzeczywiście, ale wobec pięknego, oryginalnego i kultowego już chyba niszowca. ja nie mogłam oderwać nosa od nadgarstka ![]() testuję również limitowankę L'Instant (i też mi się niestety bardzo podoba ![]() niedojrzała jeszcze, kwaskowata, orzeźwiająca, miodowa mandarynka ewoluuje w aksamitną, delikatnie pudrową bazę. promienna, transparentna i bardzo, bardzo udana kompozycja ![]()
#1192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a MR musi być piękny w takim razie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natomiast ciekawa jestem tego Avonowego Prowl... normalnie to dostępne w sprzedaży katalogowej jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
wczoraj wąchałam C. Dion Spring in Paris, ale bynajmniej mnie ten zapach nie urzekł - pachnie jak mydło zmieszane z proszkiem, nic ciekawego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Eternity - bell de piernik nie znam
![]() Nat
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.