|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41795301]Hej!
Mama pojechała, Mały rano dał popis, zakrztusił się chyba 5 razy przy 60 ml..... Ale teraz sobie śpi ![]() TŻ pierwsze co zrobił po przebudzeniu, to włączył kompa...... Dziewczyny, ja rozumiem, co piszecie i wiem, że tak pewnie będzie, ale nie do końca to widzę. Mój TŻ czasami zachowuje się jak dziecko. A przy Małym to w ogóle średnio mi pomoże... No zobaczymy, będę zdawać relację Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] heh wiesz ty jesteś matką dla ciebie jest oczywiste że cały czas, uwagę poświęcasz dziecku bo ono tego wymaga ![]() my mamy zakodowane genetycznie żeby rzucić wszystko i lecieć dziecku na ratunek a faceci muszą się tego nauczyć a i tak nie do końca im to wychodzi, nie możesz oczekiwać że tż ma tak silny instynkt macierzyński jak ty mój też na poczatku się zapominał i wyskakiwał z tekstem "to ty zrób obiad a ja się zdrzemnę" ![]() dla mnie oczywistym jest że jeśli i ja i dziecko jest głodne to najpierw je dziecko, a tż czasem oczekiwał że dziecko poczeka aż on zje ten początkowy czas jest trudny bo trzeba zrezygnować ze swoich potrzeb dla dziecka, miłość matczyna jest z reguły wrodzona, a facet musi się do dziecka przywiązać. Sama widzę jak mój tż teraz szaleje za dzieckiem, dużo lepiej się odnajduje w roli ojca teraz kiedy dziecko jest kontaktowe, kiedy można się z nim bawić, pokazywać świat, wziąć na spacer samemu. Z noworodkiem jego rola ograniczała się do prostych czynności typu zmień pieluszkę, wykąp, odbij, dla nas to całe bogactwo doznań, a faceci (no nie ukrywajmy) nie fascynują się czkawką czy kupą dziecka On sam mówi teraz że gdyby nie świadomość że to jego dziecko, jego krew to nie miałby wtedy tyle cierpliwości
|
#4892 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
Nie wiem, Dziewczyny, sądziłam, że mój TŻ jest dorosły i wie, jakie są jego obowiązki. Nie musi robić skomplikowanych rzeczy, jakieś podstawowe, ale i na te muszę czekać w nieskończoność.
A przy dziecku nie dam mu nic zrobić, dopóki on nie zrozumie, że to nie jest pluszowa zabawka. Przykład: siedzę z Małym, Mały opatulony w pieluszkę usypia, ten przychodzi i mu kawałek tej pieluszki nakłada na buzię :/ Albo jak go weźmie na ręce po jedzeniu (usypianie), to go trzęsie do góry i na dół jak nienormalny. Szkoda, że Mały mu nie ulał na koszulkę albo dżinsy, to by się przekonał, jak to jest fajnie. Mój TŻ ma 32 lata, a zachowuje się, jakby miał 12 :/ Miłość - owszem, ale zachowanie poniżej krytyki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4893 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dzien dobry
![]() Komu kawe i ciacho? Kawe mam czarną bo mleka nie moge więc sobie maczam w niej ciacha i tym sposobem "pije" ![]() Cytat:
ale też słyszałam że tak się mówi ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41774479]Hej! U nas z TŻem coraz gorzej, zachowuje się jak małe dziecko i co najgorsze - Małego traktuje jak lalkę - pogłaska, potrzyma, ale: jak ja usypiam, to przychodzi i go zaczyna miziać - a ja usypiam Artura i godzinę i 1,5, bo czasami ciężko nam to idzie, a on sobie przyjdzie i mi go rozprasza, trzaska szafkami, o 13 obudził Małego, bo walnął drzwiami z łazienki, jak mu zwróciłam uwagę, to wielki foch, bo on tego nie zrobił specjalnie - jesteśmy już ponad 2 tygodnie w domu, a on się nie przyzwyczaił, że teraz trzeba uważać i trochę zmienić tryb życia... I pretensje, że mi odbiło, no normalnie myślałam, że mu coś powiem... Płakać mi się chce, bo jutro wyjeżdża moja mama i zostaję sama z Małym i z nim, a on nie dość, że mi niewiele pomoże, to jeszcze mnie wkurzy.... Ja nie chciałam i nie chcę nikogo w domu, Mały jest za mały na odwiedziny na razie i poczekamy z tym chyba do chrztu przynajmniej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse możesz się stresować albo poprostu z tym oswoić ![]() mój tak dalej robi mimo że młody już prawie 4 miechy ma... to walnie drzwiami, szafką, ale zawsze na niego "krzycze" (szeptem) i przeprasza więc to najważniejsze. ale zaraz znowu czymś walnie ![]() powiem Ci że w weekendy się ciesze ze jest, ale opieka nad dzieckiem jest wtedy o dziwo trudniejsza. Bałagan, nie wiadomo co gdzie i kiedy, pośpiech, lenistwo i wszystko na raz. Jak TŻ pojdzie do pracy to wyrobisz sobie swój własny, spokojny rytm. Chodźbyś miała z dzieckiem pod prysznic chodzić, to i tak będzie Ci łatwiej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jest łobuziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla mojego TŻ to był temat nr 1 |
||||||||
|
|
|
#4894 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Takie niekończące się przyziemne problemy.. a to kolejna rodzinna kłótnia, a to zepsuty samochód, a to problemy zdrowotne tż (wynikające zapewne z pracy 60h/tygodniowo i bez dnia urlopu od 4 lat - nie ma to jak praca u polskiego pracodawcy) a co za tym idzie Jego fatalny, wręcz niekiedy depresyjny nastrój, do tego nowy sąsiad frustrat który nie daje mi żyć, bo ciągle ma jakieś ale... i tak bym długo mogła wymieniać, ale nie ma po co bo każda z nas ma problemy - ot życie. Ale dzięki kobietki za troskę
Cytat:
Ciekawe co u Kocurka i Wieki? |
|
|
|
|
#4895 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41795301]A przy Małym to w ogóle średnio mi pomoże...[/QUOTE]musisz mu dac szanse... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mamy auto! niebawem ruszamy na wschod
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Hej siedzimy przy molo ja pije kawke tz piwo
przyjechaliśmy na rowerach pogoda taka sobie strasZnie wieje jak w przyslowiowym kieleckim ale slonko się przebija od jutra ma być lepiej więc będziemy plazing,lezing i smazing Perse teraz zostaniecie sami więc mam nadzieję ze tz się ogarnie Anitka przytulam Cię mocno, wiem co to znaczy bo u nas jest też wiecznie pod górkę Medi wiesZ z.jednej str tz ma rację a z drugiej Ciebie szkoda żebyś się ma takim wyjeździe męczyła z @ jak np ja teraz dziś 4dc i dopiero mi @ troszkę odpuszcza Pozdrawiam, kto zgadnie gdzie to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy tż nie ma możliwości zmiany pracy?Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pani to miłej i udanej wyprawy bawcie się dobrze i szerokiej drogi!!!Hosenko trzeba wierzyć z całych sił że jest dobrze Twój strach jest zrozumiały. Trzymam Dziewczyty tutaj już to pisąły wielokrotnie więc ja powtórzę: tylko spokój może nas uratować Cytat:
Agatko jak ja Wam zazdroszczę tego relaksiku - ech marzenie.. Ściskam
|
||
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
Będzie wszystko dobrze---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- My mieliśmy w tym roku jechać nad morze ale że jest kruszynka nie jedziemy nigdzie.Bałabym się że coś sie tam stanie,nie bede wiedziała gdzie jest szpital itd.Dlatego odpuściliśmy.Pojedziemy w 3 za rok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4901 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(Tak, wiem, że w ciąży AM nic nie jest normalne...)Wiesz, ja sama chyba bym się koniec końców nie zdecydowała na te tablety, choć opcja @ w podróży mnie przeraża. Cytat:
![]() Trzymaj się tam! Chyba właśnie poproszę o receptę na np. ketonal i Nospę forte. Cytat:
Miłego! Cytat:
![]() Głupia @ mi zrobiła mętlik w głowie... Ja wiem, gdzie to jest! To Rio de Świebodzineiro Moje rodzinne rejony ![]() Hosenko, mocno trzymam kciuki!
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
O, a co tu tak cicho?
Ja byłam zbadać p/ciała różyczkowe (jutro wyniki) i zrobiłam zakupy kosmetyczno-spożywcze, a zaraz się biorę za zupkę z TEGO przepisu. Trzymajcie kciuki, żeby wyszła ![]() Ciekawe, co tam u Hosenki
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam moją żabkę
![]() Jak tylko się położyłam do badania lekarz powiedział, że ciąża na pewno żywa, bo przy obumarłej od razu macica idzie w dół. Zrobił mi już USG przez brzuch. Nie wiedziałam, że będzie sprawdzał przezierność, bo jeszcze tym bym się denerwowała - jest 0,8 cm Serce dobrze zbudowane, brzuch zamknięty, wnętrzności dziecka już przeszły z pępowiny do brzuszka, "w główce ma już dużo". Jeszcze kilka rzeczy omówił.Chorobowe do 5.08, dalej mam leżeć, mogę sobie trochę pochodzić po mieszkaniu ale dalej bez podnoszenia, dźwigania itp. Powiedział, że ok 26 tyg włączy nowy lek, nie pamiętam nazwy, chyba coś na "c" - kojarzycie? Ufffff
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-07-15 o 17:09 |
|
|
|
#4904 |
|
MBZ♥
|
Hosenko
i już doczytałam, że wszstko dobrze![]() Agatko a to nasze słynne Los Świebodzinejros ![]() odpoczywajcie ![]() Iza w smyku wózki są drogie w sklepach internetowych te same modele można kupić o kilkaset złotych taniej![]() Pani jej hej przygodo mój Mąż przezywa i kupkę i czkawkę i odką usłyszał od położnej w szpitalu:pan Jej krzywdy nie zrobi to się przemógł i wszystko robi przy Roszpunce jest specjalistą od spraw niemowlęcych![]() Anitko
|
|
|
|
#4905 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko, super! Wiedziałam, ze bedzie dobrze
![]() Pani, miłych wojaży! Ale bym gdzieś pojechała... Ale najprędzej Święta bedą wyjazdowe. Oby! ![]() Tymczasem... zjadłam dzisiaj juz jagody, czeresnie, neektarynke i brzoskwinie a babcia ni wyjeżdża ze za mało owoców jem. Mama w piątek przyjeżdża i ja zabiera. ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- A dziecko dzis siedzi cicho, żadnego najcichszego puk puk nie było. Nic. Buuu... |
|
|
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko Cieszę się z udanej wizyty
Iza nad jakim wózkiem się zastanawiacie ![]() Kubek Babcie jak to Babcie.. Pamiętam jak moja opowiadała, że jak była w ciąży z moją mamą to wypiła przez całą ciąże beczkę wina A ona z tych, co nigdy nie widziałam, żeby piła alkoBYou jak sobie radzicie z Roszpunką
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Hosenka bardzo bardzo się cieszę ze jest OK!
Medi co do antyków to czasem też dają przecież aby kobieta zaszła w ciążę po odstawieniu poza tym teraz tabletki są całkiem inne niż kilkanaście lat temu!bezpieczniejsze! Anitka u nas pogoda się zrobiła dopiero i niebo jest bezchmurne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4909 |
|
MBZ♥
|
Fiolusiek
chyba dobrze piszę chyba bo ciągle się uczymy bycia rodzicami. Ale Roszpunka jest kochana, pogodna, bardzo kontaktowa. Przesypia noce, sama zasypia, nie zna smoczka-z czego się bardzo cieszę bo ja miałam problem z odstawieniem "przyjaciela". Każdy dzień przynosi coś nowego. Naprawdę ciężko bym zgrzeszyła gdybym marudziła. Teraz całe dnie spędzamy na spacerach. Bardzo się cieszę z zaangażowania Męża w opieką nad Nią. I teraz coraz bardziej tęsknię za brzuszkiem i za Tamtymi Maluszkami, które odeszły...Dziękuję, że pytasz
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hosenka, super wiadomości ![]() Pani, agatko, odpoczywajcie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i uciekam
![]() Buziaki zostawiam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! ![]() p.s. mój TŻ najchętniej by mnie wyręczył nawet w karmieniu cyckiem.. oszalał na maska Aż za bardzo...wspomniał coś, że psa trzeba będzie oddać![]() Leeeccceeee ![]()
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Medi dzieki za odpowiedz
musze sie rozejrzec za jakimis witaminkami dla meza Ja tez mieszkam niedaleko Swiebodzina ![]() Perse trzymam kciuki zeby sie ulozylo szybko...tylko dopusc Tzta do dziecka - wiecej zaufania przeciez to ojciec.. Hosenko suuuuuper Agatko, Pani wypoczywajcie - pieknej pogody zycze
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja akurat jestem cięta na osoby drepczące z wózkami po ulicach i parkingach (jako kierowca). kiedyś wyjeżdżam zza zakrętu a ulicą idzie z wózkiem babka o kuli, obok idzie jej córka, kobieta z przerażoną miną bo nie miałaby szans uciec, ja szybko zahamowałam ale ciśnienie mi się porządnie podniosło. chodnik był 2 metry dalej a one szły samym środkiem uliczki.no i moja teściowa też nie ma siły, na spacer nie pójdzie, tylko na chwilę, nie ponosi tak na rękach, a ciągle słyszę, że chętnie by pomagała. tylko dla mnie największą pomocą jest wzięcie dziecka na spacer, wtedy mam wolną głowę, puste mieszkanie, mogę ogarnąć czy coś na spokojnie zrobić. ___________ pocytowałam więcej ale kąpiel czeka, nie zdążyłam. wybaczcie. |
||
|
|
|
#4915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mamy upatrzonego konkretnego modelu.Chcielibyśmy 3w1 na pompowanych,skrętnych kołach.Nie wiem na co jeszcze patrzeć wybierając wózek na zime
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Iza my też z początku chcieliśmy wózek 3 w 1, ale jak policzyliśmy wszystko to czasem wyjdzie taniej jak kupuje się osobno. Zresztą ja chciałam kupić dobry fotelik samochodowy z dobrymi ocenami w testach zderzeniowych.
Wybierając wózek zimowy zwracaj uwagę na wielkość gondoli, bo dziecko szybko rośnie, a przecież w zimie ubiera się kombinezon i przykrywa. O ile z gondoli Roana jestem zadowolona to spacerówka tak mnie nie zachwyca. |
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - 3w1 to nie jest najlepszy pomysl wg mnie. Te foteliki nie maja zadnych testow, sa po prostu dopuszczone do uzytku i tyle. Druga sprawa - sa male, do 9 kg a uniwersalne (nie z 3w1) do 13 kg. Jak dziecko wyrosnie z tego do 9 kg a samodzielnie nie siedzi trzeba kupic ten do 13.. Na moim marcowym watku niektore dzieci przestaja sie miescic w ten mniejszy fotelik a maja 4 miesiace.
Nie wiem jak jezdzi sie zima ale na snieg chyba i tak blokuje sie kola zeby nie byly skretne bo niewygodnie jest, ale poza tym skretne - rewelacja. Ja patrzylam na wage wozka, sposob skladania stelaza i jego wielkosc po zlozeniu bo zalezalo mi zeby zajmowal jak najmniej miejsca, pompowane, skretne kola, obudowana spacerowke zeby nie bylo za duzych przewiewow bo my bedziemy sie do niej przesiadac na zime, no i cena byla istotna. A, jeszcze sposob prowadzenia, jak pojezdzisz wozkami po sklepie wyczujesz czego oczekujesz, jedne lekkie, zwrotne, inne trudniejsze w prowadzeniu. Dla mnie to byl trudniejszy wybor niz kupno samochodu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4918 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenko, dobrze czytać takie dobre wiadomości
![]() Pewnie się cieszysz przy okazji, że Cię trochę gin uruchomił, co? ![]() Kubku, no co ta Twoja Dzidzia matkę i ciotki stresuje? Swoją drogą biorę od 3 dni polecany przez Ciebie Preanatal Uro Care. Gdybym wiedziała, że te kapsułki są tak olbrzymie, to bym się na nie nie zdecydowała. Zażywanie ich jest straszne! Ale wolę to niż kolejną infekcję ![]() Berbie, pomalowane?
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle się napisałam i nie ma mojego posta?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale dalej nie mogę wyjść nawet na krótki spacer
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

a i tak nie do końca im to wychodzi, nie możesz oczekiwać że tż ma tak silny instynkt macierzyński jak ty 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Czy tż nie ma możliwości zmiany pracy?

Dziewczyty tutaj już to pisąły wielokrotnie więc ja powtórzę: tylko spokój może nas uratować