|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
ja ogólnie lubię zapachy olejów, alterra mnie troche drażniła, ale tak to nie mam problemu z wytrzymaniem ich aromatu :P
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem zafundowałam włosom mix
Skalp standardowo potraktowałam Bhringraj oraz dodatkowo wsmarowałam 2 kapsułki GAL odżywki keratynowej - która ma wspomagać regenerację włosów. Gal oczywiście trafił przy okazji na brwi. Na długości włosów znalazł się Dabur Vatika kokosowy olej. Przypomniało mi się, że nie lubię wiórków kokosowych przez jego zapach... no ale jakoś dało się to znieść. Jestem ciekawa jaki będzie efekt bo to mój pierwszy raz z kokosem. Na końcówki położyłam Sese żeby poprawić sobie nastrój jej zapachem. I| tak sobie myślę, że w pierwszej kolejności zainwestuję w kolejne oleje indyjskie - amle i khadi I oczywiście marzy mi się macadamia |
|
|
|
|
#963 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Oleje i olejki do włosów część VII
Macadamia jest boska, wcieram w dłonie i końcówki. Świetnie nawilża i cudnie pachnie orzeszkami
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
ja wybrałabym alterra, stosowałam oba i alterra raz, że przyjemniej pachnie, to dwa efekt daje lepszy
|
|
#965 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bo wydaje mi się, że każda ma inne włosy i każda czego innego oczekuje od oleju
|
||
|
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem położyłam na włosy i skalp maskę z olejem rycynowym (jajko, cytryna, a+e, keratyna, nafta) i niestety w tym zasnęłam.
Co gorsze całą noc śniło mi się, że moja rodzina pomaga mi tą maskę przygotować i wbijamy i wbijamy te jajka i jej się zrobiło tyle, że się w garnku nie mieściła a ja nie umiałam powiedzieć, że już wystarczy ![]() Obudziłam się taka wymęczona... nie mówiąc o zmywaniu tego z włosów po nocy. Miłego dnia olejniczki i olejki i olejkowe |
|
|
|
|
#967 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio olejowanie na całą noc zaczęło mi obciążać włosy, przedtem mogłabym i 2 dni chodzić w oleju i było dobrze, muszę spróbować na kilka godzin i mniejsze ilości. |
||
|
|
|
|
#969 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis od dawna z kolosem
![]() i to na 3 godzinki
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy kłaść olej...
Chciałabym się wyspać dzisiaj Eh ta moja głowa... czasami to mam wrażenie, że przydałoby się ją naolejować od środka. |
|
|
|
|
#972 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
kupowałam niby w tym celu ale wyczytałam piękne opinie odnośnie działania na buźkę i faktycznie - świetnie nawilża i przyjemny ma zapach
|
|
|
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie do znawczyń indyjskich specyfików.
Czy Bhringraj i Khadi różnią się na tyle znacząco, że polecałybyście posiadanie oby dwóch? |
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
omg dziewczyny jestem w szoku.
skończył mi się kokos, więc wczoraj w ramach eksperymentów nałożyłam na włosy oliwę z oliwek, zwykłą zimnotłoczoną ze sklepu. półtorej godziny trzymania na włosach pod czepkiem, bardzo łatwo zmyła się szamponem podczas jednego mycia (nie musiałam dwa razy szorować żeby nie było tłustego filmu tak jak czasem przy kokosie). potem standardowo odżywka i sprej własnej roboty. dziś rano budzę się z cudownymi, mięsistymi lokami, puch minimalny (po kokosie czasem był spory). w życiu mi nie przyszło do głowy, że zwykła oliwa do sałatek może robić taki efekt. chyba się zakochałam |
|
|
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Nie wychodziłam, ale w końcu dałam im odpocząć i może dobrze. Dziś rano wyszło zmęczenie po niedzielnej rycynie
W końcu się skusiłam na Khadi i teraz będę wyczekiwać przesyłki Mam nadzieję, że jej zapach będzie podobny do Sesy albo Bhringraj. Ja też muszę spróbować oliwy z oliwek tylko aktualnie mam z ziołowymi dodatkami: tymiankiem, oregano, bazylią. nie wiem czy taka może być. |
|
|
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Rok temu zaczęłam olejować włosy, ale używałam tylko oleju kokosowego. Olejowałam jak mi się przypomniało, czyli czasami co miesiąc ![]() Wczoraj przyszła do mnie paczka z ZSK, zamówiłam 7 olejów (teraz zwracając już uwagę na ich właściwości). Na pierwszy rzut poszedł olej z wiesiołka. Użyłam go inaczej niż zazwyczaj oleju kokosowego, nie przed myciem, ale dałam 5 kropel na lekko osuszone włosy po umyciu. WOW. WOW. Mam włosy falowane/kręcone, wysoka porowatość, często się puszą i są suche. Gdy wczoraj wyschły byłam w szoku. Miekkie, lejące, błyszczące. Pod spodem włosy były zakręcone w spiralki. Jeszcze nigdy nie uzyskałam takiego skrętu. Już nie mogę się doczekać testowania następnych olejów i kolejnych prób
|
|
|
|
|
#978 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Oleje i olejki do włosów część VII
A ja zmylam Alterre i nalozylam Bioetike nawilzajaca
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Wiesiołek u mnie sprawuje się świetnie na dekolt ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Oleje i olejki do włosów część VII
Cytat:
![]() Lubisz bioetikę Ewcia? Ja dziś po odżywce alterry z granatem z dodatkiem spiruliny, pokręciło się po niej ładnie
|
|
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
A ja już drugi dzień z rzędu wracam do domu bez sił i nic nie robię ze sobą.
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś będzie pierwszy raz z łopianem
Swoją drogą, zaciekawiła mnie ta metoda z odżywką, ale stosunkowo rzadko olejuję na całej długości; może zrobię włosom dzisiaj prezent..? |
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego nie olejujesz długości?
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej pory kładłam żel aloesowy, a olej lądował raz na tydzień, dwa. Poza tym, używam głównie takich, które mają zapobiegać wypadaniu/pobudzać wzrost, wiec szkoda mi było na długość. Mam też niestety bardzo mało włosów aktualnie i łatwo je obciążyć
Nawet lekka odżywka do spłukiwania nie raz robi mi masakrę i wyglądają na tłuste w dniu mycia... Mam gdzieś jeden olejek z dodatkiem arganowego i on jest całkiem przyjemny na długość
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Oleje i olejki do włosów część VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olej nie koniecznie powoduje obciążenie ![]() albo uzywac czesciej tego z agranem
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jestem zakochana w olejach w pielęgnacji, szczególnie kocham ich działanie w przypadku twarzy. |
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Cytat:
A do twarzy używam oleju jojoba ale maksymalnie x3 w tygodniu i to w mieszaninie z serum nawilżającym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czasem nakadam na twarz, aktualnie walcze z trądzikiem, więc sobie troche odpusciłam z olejami bo stosuje inne preparaty
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2013-07-17 o 15:26 |
|
|
|
|
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Cytat:
Fakt, była lekka i miała przyjemny zapach [miałam dwa rożne warianty]. Na końce to myślę o lnianym ewentualnie lub z pestek winogron. Tego drugiego jeszcze nigdy nie miałam, wiec nie wiem, czego mogłabym się spodziewać. Ja aktualnie z kocanki, bo niby na naczynka działa, choć jakoś nie zauważyłam tego... Fajny jest z krokosza; leciutki, do mojej mieszanej cery jak znalazł. Ja nigdy nie kładę samego oleju, chyba, ze miałam chwilowe podrażenie i zmiany alergiczne, to wtedy uratował mi cerę czysty argan. Ale stosuję codziennie wieczorem z kremem i lekkim serum za badzie kwasu hialuronowego,wiec na noc super sprawa. Cytat:
![]() Dla mnie prawdziwą innowacją okazał się olejek myjący; jestem zakochana i z pewnością nie zrezygnuję z niego w mojej pielęgnacji. Ponad to lubię wzbogacać krem na noc [na dłoni, bezpośrednio przez nałożeniem na twarz] oraz jako szybkie serum z HA, nawet pod podkładem mineralnym dobrze się spisuje, a cerę mam mieszaną. |
||
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Cytat:
![]() jak bede miała jak to tez cos powzbogacam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

kupowałam niby w tym celu ale wyczytałam piękne opinie odnośnie działania na buźkę i faktycznie - świetnie nawilża i przyjemny ma zapach

Fajny jest z krokosza; leciutki, do mojej mieszanej cery jak znalazł. Ja nigdy nie kładę samego oleju, chyba, ze miałam chwilowe podrażenie i zmiany alergiczne, to wtedy uratował mi cerę czysty argan. Ale stosuję codziennie wieczorem z kremem i lekkim serum za badzie kwasu hialuronowego,wiec na noc super sprawa.