|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Leżysz w łóżeczku? niech Ci mąż trochę podogadza herbatką i kanapką z cebulą i czosnkiem. Zdrówka ![]() Jak było u mamy? Cytat:
![]() Cytat:
A my wróciliśmy z działki. Wczoraj były 70 urodziny cioci i były tak pyszne rzeczy że ledwo się ruszamy. Fajnie było ale zmyliśmy się jak się zaczynały tańce bo Tż już mi usypiał ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My u Mamy wczoraj też się objedliśmy jak bąki. Jak zazwyczaj zresztą ![]() ![]() ![]() Dobrze, że ze śmieciami się udało ![]() ![]() Wpaula - jak tam sytuacja wygląda dzisiaj? Coś się zmieniło?
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Wtajemniczenie
|
no czekamy wyjscia nie mamy :P dzis nawet nie mierzylam rano bo sie zniesmaczylam tym ost pomiarem :P
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- dzisiaj sytuacja bez zmian ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny czy ktoras z was ma mzoe problemy z czestymi infekcjami bakteryjnymi tam na dole ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-14 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
Gegee - proszę mi tu nie chorować! a tak serio to dużo pij,jakbyś miała gdzieś sok z róży to byłoby super, bo ma mnóstwo wit. C, ja dodatkowo brałam 2-3 razy dziennie po 3 tabl. wit C i nawet przechodziło, a jeszcze miód, mleko, czosnek ...
Wpaula - brzuch jak na @ może cię boleć nie tylko na @, to dość normalne zjawisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jeszcze o tych śmieciach to gadałam z gościem z Wilanowa i jemu ta deklaracja przyszła poczta i on pojechał do urzędu miasta i powiedział ze nie podpisze, przyszła druga i zrobił to samo aż w 3 zaproponowali mu 18 zł za niesegregowane śmieci i ta podpisał i tak się zastanawiam jak to jest ze każda gmina ma inaczej ![]() Jak samopoczucie? idziesz jutro do pracy? Cytat:
![]() Co do infekcji to zwróć uwagę czym się myjesz może nie odpowiada Ci mydło? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zadomowienie
|
Gegee - na przeziębienie to zrób sobie grzańca z whisky
![]() ![]() http://www.gotujmy.pl/irlandzki-grza...sy,132996.html
#3937 |
Zakorzenienie
|
Ag - dobrze radzisz, a jeszcze herbata z whiskey, miodem, cytryną i do tego wrzucić fervex
Wpaula - ja infekcje mam baaaqaaardzo rzadko, a jeśli coś piecze to clotrimazolum (maść) pomaga |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny wpadlam pzred praca przekazac zle wiadomosci , dzis rano temp 36,55, wstalam i @ sie zaczela
![]() ![]()
#3939 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,
przepraszam za moją długą nieobecność, ale byłam na wczasach a to wyszło dość spontanicznie. Odpoczęliśmy, a i ja nabrałam sił. Wreszcie również pojawiła się miesiączka w 52 dc. Zaczynamy więc nowy cykl i nowe starania. Może w tym miesiącu się uda? ![]() Postaram się nadrobić co nieco, choć tyle tych postów, że spędzę tu chyba cały dzień ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
Juliette - gdzie się wybraliście?
ty zawsze masz takie długie cykle?? Wpaula - no szkoda, że @ przyszła, ale starania też są bardzo przyjemne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |||||
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dzisiaj czuję się już nieco lepiej, ale rewelacji jeszcze nie ma niestety ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To naliczanie od osoby jest poronione. Przecież powinno być od ilości produkowanych śmieci. A jak ktoś wyjedzie na 2 miesiące i w ogóle nie będzie wyrzucał to niby dlaczego ma płacić? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Powiedz mi tylko, Malgoś - fervex to tak bezpośrednio wsypać do tej herbaty z whiskey? Nic mi się nie stanie od takiej wybuchowej mieszanki? ![]() Malgos, a Ty jak się czujesz? Dajesz radę w pracy? Coś już widać? ![]() ![]() Nie wspominałaś też, czy mówiliście rodzinie i jak to wyszło ![]() Cytat:
![]() No, ale na pocieszenie Ci powiem, że przy pierwszym cyklu rozczarowanie jest największe. Potem już dużo łatwiej, a przed Wami miły czas staranek ![]() Co do infekcji to nie poradzę, bo ja mam ostatnio bardzo rzadko. Kiedyś zdarzały mi się po basenie, ale że jestem dodatkowo uczulona na chlor i dziwne rzeczy wyskakiwały mi na skórze, to po prostu przestałam chodzić na basen i infekcji też już nie mam. Cytat:
![]() Gdzie byliście?
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-07-15 o 10:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
Gegee - tak bezpośrednio, nic się nie stanie, ja wsypywałam Lemsip gdzie paracetamolu było 1000mg (to taki odpowiednik fervexu), bo wiesz tej whiskey to tak kieliszek nie więcej hehehe świetnie to wszystko razem wygrzewa. Na początek możesz spróbować bez fervexu, ale jak nie będzie rewelacji to na wieczór mieszanka wybuchowa i z rana będziesz jak nowa
![]() Rodzicom i rodzeństwu powiedzieliśmy od razu jak zobaczyliśmy dwie kreseczki i wszyscy bardzo się ucieszyli. Niedawno powiedzieliśmy babci tż-ta (coś ją pobolewało i od razu przestało ![]() ![]() W pracy muszę dawać radę, najgorzej jak mi się strasznie spać chce, albo mnie mdli, to jest ciężko, ale jestem silną kobietką i się nie poddaję ![]() Wieczorami mam wydęty brzuszek i wygląda jakbym była co najmniej w 5-tym miesiącu, ale ja nie należę do najszczuplejszych więc brzuszek normalnie miałam a teraz bardziej się zaokrąglił, ale na zdjęcie jeszcze troszkę poczekajcie, bo teraz to więcej tłuszczyku niż ciążowego brzuszka i się wstydzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cykli... w maju odstawiłam tabletki, miałam zawsze regularny co 28 dni jak w zegareczku. Zakończyłam branie tabletek, po tym dostałam miesiączke z odstawienia i potem nic, cisza aż na 52 dni. Teraz pojawiła się i zaczął się w końcu nowy cykl no i nowe nadzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bloki zazwyczaj nie są przystosowane do segregacji no bo co będą nowe zsypy dobudowywać? A jak oni to liczą ma nas nie interesować mamy płacić i koniec |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj dowiedziało się o ciąży dwóch znajomych ![]() ![]() Skróci Ci się cykl, działajcie nie marnujcie czasu ![]() Cytat:
![]() Wiesz, nie możesz się tak nakręcać krótko się staracie. Ja na początku jak dostawałam @ to łapałam takiego doła, że miałam dzień do tyłu ![]() Ale tak naprawdę to tylko szkodzi w niczym nie pomaga. Cytat:
![]() Masz bardzo długie te cykle. Przed braniem tabletek też takie miałaś? Mam nadzieję, że ci się unormują. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to tylko woda ![]() Trzymajcie kciuki jutro o 10.00 bo idę do gina ![]() W ogóle tak się stresuję, że masakra ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że się nie poddajesz i dajesz radę pracować ![]() Z tym brzuszkiem to nie przesadzaj, widziałam Cię na zdjęciach i przecież źle nie jest, więc wstydzić to się nie masz co ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po odstawieniu tabletek organizm miał prawo się rozjechać. Jakie miałaś cykle przed tabletkami? regularne? Trzymam kciuki, żeby szybko wszystko wróciło do normy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
Idę w czwartek na usg, żeby zbadać przezierność karkową, jeszcze 2 dni i chyba nie wytrzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Przyczajenie
|
Witam was, piszę, ponieważ mam pewien problem... Nie mogłam znaleźć wątku odpowiadającego temu problemowi. Otóż zauważyłam u siebie w pochwie (raczej poczułam) podczas ostatniego stosunku pewną rzecz, mianowicie coś jakby kawałek "ciała" przecinający pochwę tak jakby średnica jej ... wcześniej tego nie zauważyłam jednak ostatnio gdy mój narzeczony chciał wejść we mnie naciągnoł to "coś" i bardzo mnie zabolało, błona dziewicza to raczej nie jest, ponieważ to jest coś na wzór kawałka skóry, czy nie wiem jak to nazwać. Czy któraś z was ma coś takiego albo słyszała o czymś podobnym ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czekam do czwartku ![]()
![]() |
#3951 |
Zakorzenienie
|
Ag - to byle do czwartku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wie tylko moja mama. Rodzice Tż dowiedzą się prawdopodobnie jutro. ![]() W ogóle nie mogę się już doczekać wizyty u gina i odliczam już godziny nawet ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem, że nie powinnam, ale to silniejsze ode mnie A mnie dodatkowo dopadł ból gardła i ogólne osłabienie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się w ogóle czujesz? Coś Ci dolega? ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() Aż ciekawa jestem jak zareagują rodzice TŻ ![]() ![]() Zdrówka poza tym życzę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zakorzenienie
|
Kochane czytam Was i trzymam kciuki za wszystkie wizyty i zdrówka Wam życzę ale tak mnie głowa boli ze nie jestem w stanie coś więcej konstruktywnego Wam napisać
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie nic mi nie dolega, nie mam mdłości ani wymiotów. Tylko ta senność i zmęczenie doskwierają, nie mogę się skupić na pracy. Z dolegliwości bólowych to czasem "czuję" jajniki. Piersi trochę bardziej wrażliwe ale nie bolące jak nieraz przed @. Ogólnie to niezbyt wiele tych objawów ciążowych mam... co oczywiście było powodem mojego stresu kilka dni temu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I nie stresuj się ![]() ![]() ![]() Dobra dziewczynki, ja też już uciekam - może uda nam się coś ciekawego z mężem obejrzeć ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
To i ja się dołączam do oczekiwań na czwartek. Też genetyczne nas czeka. Im bliżej tym bardziej przerażona tym jestem
![]()
#3959 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie , ciesze sie ze trafilam na to forum i jest sie komu wyzalic, jestem bardzo smutna i nie ukrywam tego bo u mnie to nie ejst tak ze sobie wymyslilam od meisiaca ze chce dziecko , moj insynkt juz od kilku lat nie daje mi spokoju i najpierw moj obecny maz nie chcial tzn mowil ze ejszcze nie dojrzal do tej decyzji itd to tak sie ucieszylam jak w koncu stwierdzil ze dojrzal i pragnie dzidziusia bylam taka szczesliwa a tu teraz taka niespodzianka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3960 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() Wróciłam Cała, zdrowa i wypoczęta ![]() Dziś miałam USG 3d i masz maluszek jest cały i zdrowy ![]() ![]() Maluch ma 61,75 mm dziś jest 12t 4 d 161 uderzeń serduszka na minutę żołądek na swoim miejscu Serce położone prawidłowo spektrum przepływu przez zastawkę trójdzielną prawidłowy Uwidoczniony pęcherz moczowy, pola nerkowe bez cech zastoju echogeniczność jelit prawidłowa ilość płynu owodniowego prawidłowa Obrys czaszki prawidłowy twarzoczaszka prawidłowa uwidoczniono kość nosową kąt czołowo - szczękowy i szczękowo - żuchwowy prawidłowy uwidoczniono zawiązki czterech kończyno prawidłowej ruchomości. Lekarz coś przepowiadał, że widać coś między nóżkami, na obecną chwilę obstawia, że to chłopczyk, ale to jest jeszcze takie pół na pół ![]() Maluch tak się kręcił, że lekarz powiedział, że dawno tak ruchliwego dziecka nie widział ![]() Następne badania za miesiąc ![]() TŻ niestety nie mógł być ze mną na badaniu, ale jak zobaczył płytę z nagraniem to uśmiech miał od ucha do ucha ![]() ![]() Jak na razie od tego co schudłam od wymiotów to przybyło mi 1 kg, więc waga jest na swoim miejscu, brzuszek zaokrąglony na dole, więc nie jest widoczny w ciuchy się wszystkie mieszczę, więc nie mam jak na razie z tym problemu, jedynie cycuchy mi urosły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.