| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-07-14, 23:57 | #4681 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Catro- a więc cieszę sie bardzo ze operacji nie będzie  Cytat: 

__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-07-15 o 14:12 | |
|     | 
|  2013-07-15, 00:50 | #4682 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: UK 
				 | 

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Zależy od przypadku od 2 tys jesli tlko krocze , jesli wiecej do zrobienia to 5 tys  , dowiem się we wrześniu  co i jak

__________________ 22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png | 
|     | 
|  2013-07-15, 06:26 | #4683 | 
| Zakorzenienie | 

Libra brawa dla Mika   U nas też będzie problem z porannym wstawaniem bo rano lubi sobie pospać. Póki co żmijka jest zakwalifikowana do nieśpiących dzieci ale nie wiem czy nie zechce spać tym bardziej że będzie w przedszkolu od ok 7 do min 16.30. Dyrektorka nam mówiła że nawet te dzieci które nie śpią popołudniami w domach chętnie śpią w przedszkolu. Zobaczymy w praniu. Mrowak tak jeszcze wracając do pieczenia to nie należy się zbytnio spinać że coś może się nie udać. Więcej luzu i wszystko się uda  . ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Kogluś wiem że to spora kasa (dla mnie bardzo duża) ale szczerze mówiąc myślałam że to droższa impreza 
				__________________ Żmijka najsłodsza | 
|     | 
|  2013-07-15, 06:38 | #4684 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Może być 40 dzieci...niestety  wg przepisów -NIE, no ale jak wszędzie, są wyjątki...a to, że nie ma sali wolnej a to, że burmistrz kasy nie dał na dodatkową grupę - to najczęściej, i u nas są właśnie takie gigantyczne grupy  to samo mamy w szkole, niby jest przepis, ze klasy pierwsze nie mogą liczyć więcej niż 25 dzieci, te które mają chociażby jednego sześciolatka, i co? i dupa, wszystkie mają 29-32 dzieci, bo burmistrz nie daje pieniędzy i tyle  Jak wszystko da sieobejść w tym kraju tak i wymóg dot. ilości dzieci również  Cytat: 
  mój sam myje zęby, rączki, buzię, ale resztę ja muszę   
				__________________ K & I    | ||
|     | 
|  2013-07-15, 08:20 | #4685 | |
				 | 

Cytat: 
 Koglus- ja tez myślałam ze to większe pieniądze. Libra - jestem pełna podziwu dla samodzielności Mika. Oliwka tylko rączki samodzielnie umyje. 
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) | |
|     | 
|  2013-07-15, 08:51 | #4686 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Koglus, współczuję konieczności operacji, ale dobrze, że się tym zajelas . Catro, trzymam kciuki za olunie i brak torbieli  Libra, no szacun dla miko  O miodku klonowym poczytalam i faktycznie dla dzieci polecają i faktycznie łagodny, lekko karmelu w smaku O przypadkach wierzenia pro-chorobowego słyszałam,ale jako plotkę. Izz, ją zamawiali na all takie wprasowywanki i naklejki z imieniem dziecka i wybranym obrazkie-calkiem niedrogo a super przydatna i estetyczna rzecz. Tasiemki do wszywania też były, ale mnie się nie chciało bawić. Mogę ci potem poszukać jakie ją zamawialam. A zelki wit.to mojej wszystkie smakuja-teraz ma vibowit literki. Zrezygnowała z ceruvitowych, bo doczytałam, że ma sztuczne barwniki. Nataszka, jest aplikacja wizaz forum-dla mnie dużo wygodniejsza niż przez przeglądarkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ Szczęścia nie można kupić, ale...można je sobie urodzić   | 
|     | 
|  2013-07-15, 09:58 | #4687 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20

Cytat: 
  ta aplikacja   | |
|     | 
|  2013-07-15, 10:18 | #4688 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: Konin 
				 | 

racja, racja-z tym, że jak Ci chleb nie wychodzi 5 razy z rzędu tydzień w tydzień to już chyba nie jest przypadek. Właśnie spojrzałam na zakwas w lodówce i stwierdziłam, że mi się nie chce. Chyba pójdę na łatwiznę i spróbuję takiego z drożdży po prostu.

__________________ http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png | 
|     | 
|  2013-07-15, 14:24 | #4689 | 
| Zakorzenienie | 

Mrowak ja do pieczenie chleba daję 3 łyżki zakwasu i pół paczuszki drożdzy w proszku, albo 1/10 kostki drożdzy wcześniej rozrobionej w ciepłym mleku. Zawsze pulchny. Co do rogalików To mój przepis na oko  zawsze wychodzi. pół kg mąki, pół kostki drożdzy(wcześniej je rozrabiam w mleku ciepłym około 50 ml.), 100g masła lub jak nie mam to pół kubka oleju, cukru daję pół kubka, chyba że wolisz słodsze, 1 szkl ciepłego mleka, i wszystko mieszam dużą łyżką, dosypuję troszkę mąki tak żeby z tego kula powstała.zostawiam w misce pod przykryciem ze ściereczki na jakieś 20 min, wałkuję, wycinam, daję marmolady, albo jakieś owoce z cukrem. Pieką się około 15-20 min, w 180 stopniach. robię polewę z cukru pudru i często znikają na ciepło  Monka ja po lekarzu od nogi. Nieciekawie  Choć i tak nie jest źle bo mam tylko 3 tyg postu od biegania  Wyszły mi dwie rzeczy. Jedno miałam jakieś pęknięcie w pięcie ze stanem zapalnym niezaleczone, ale to stara sprawa wyszło na RTG, a ścięgno achillesa -naderwanie z wyciekiem galaretowatej substancji ze środka, jakbym przyszła jak zaczęły się problemy to by mi nogę na 2 tyg w gips wsadzili i po krzyku. Teraz dostaję w tego guzka na ścięgnie zastrzyki sterydowe  Teraz się zastanawiam czy przypadkiem po zakończeniu leczenia nie możnaby tego zaliczyc jako wypadku i żebym zgłosiła do ubezpieczenia  Ni  ech mi któraś mądra doradzi  Ja dzisiaj na obiad mam rosół, zamiast na mięsie to są malusie pulpeciki, a zamiast makaronu kluski lane, mniam jakie pycha. Dzieciakom gotuję kompot z porzeczek i jabłek, dodałąm do niego kilka listków melisy  Od czytania o tym kroczu to aż mnie boli. Współczuję, u mnie na szczęście wszystko wporządku. AniaP Spóźnione Najlepsze Życzenia z okazji Urodzin    :ro  za: Tak samo właśnie pomyślałam o tej pizamce z Lidla, że później młody będzie miał problem, albo będzie czyjeś do prania mi znosił  Tak samo zawsze nie kupowałam Erykowi do przedszkola tych zestawów colgate z kubeczkiem, sztoteczką i pastą, bo później też czyjąś by sobie w paszczy gmerał   
				__________________ Eryk i Erwin  "Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać" | 
|     | 
|  2013-07-15, 16:12 | #4690 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: Konin 
				 | 

madzia, dzięki za przepis na rogaliki,ale poproszę jeszcze o wytłumaczenie żółtodziobowi jak wycinać ciasto na rogaliki?trójkąty? kwadraty? jakie pi razy oko duże? (aż wstyd normalnie...) jakieś jajko dodajesz? p.s. już wiem, ze trójkąty 
				__________________ http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-07-15 o 16:19 | 
|     | 
|  2013-07-15, 16:39 | #4691 | 
| Zakorzenienie | 

Mrowak dobrze że zapytałas o jajka   ,zapomniałam. Na pół kg mąki 2jajka. Z tego samego przepisu robię drozdzowke ,tylko wtedy wszystko razy 2,(cukru nawet 1,5szklanki)i wtedy musi być masło jedno w środek a pół masła do kruszonki . Wycinam  trojkaty  do nadzienia półz marmolady . Jak świeże owoce to kwadraty  bo mocniej dociskam  żeby nie wyplynely . 
				__________________ Eryk i Erwin  "Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać" Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-07-15 o 16:42 | 
|     | 
|  2013-07-15, 17:26 | #4692 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

mrowak ja robię z tego przepisu http://www.youtube.com/watch?v=wlPqTzOsMRQ, ta kobita ma jeszcze parę fajnych przepisów , błyskawiczne bułeczki tez polecam    Dziewczyny sorki że nie piszę ale jakoś nie czasu (praca) i za bardzo nie mam o czym pisać Maciej jest ostatnio strasznie niegrzeczny , normalnie diabeł się zrobił , jesteśmy na etapie temperowania jego zachowania  i nie chce jeść   
				__________________ '...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś    10-04-10      7-06-05       11 tc  20-12-14    10 tc | 
|     | 
|  2013-07-15, 18:32 | #4693 | 
				 | 

madzia, nie dobrze to brzmi z tą nogą, a te zastrzyki :drzwi: A u nas w przedszkolu nie ma problemu-na ogół dzieci mają podpisane najważniejsze rzeczy, a kubki i pasty to już koniecznie. I nie mylą, bo na mycie zębów po kolei po kilka osób wchodzą i panie im dają i pomagają. I w ogóle to jestem w szoku jak one będąc na podwórku pamiętają, kto jeszcze ma co w szatni (np.cieńszą bluzę albo dodatkowy bezrękawnik), kto miał jaką zabawkę w ten dzień i gdzie mógł ją zostawić... Były jakiś czas temu czapeczki z daszkiem w biedrze i kilka dziewczynek miało te z dorą-moja miała podpisaną od środka tą naprasowanką z imieniem i nie było problemu. Wiedziała,że jej rzeczy są z biedroneczką (taki obrazek wybrała) i luzik. przykładowa aukcja http://allegro.pl/kolorowe-imienniki...371121386.html przepis zapisałam i muszę zrobić  . Jeszcze nic drożdżowego nie robiłam 
				__________________ Szczęścia nie można kupić, ale...można je sobie urodzić   Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-07-15 o 18:34 | 
|     | 
|  2013-07-15, 21:32 | #4694 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Dziękujemy za słowa uznania  Mam nadzieję że zanim tata wróci to mały sobie wszystko utrwali ,bo jak nie to szlag trafi nauki ,tata daje się wykorzystywać i pomaga i moje gadanie jak grochem o ścianę żeby nie pomagał  Madzia to nieciekawie z tą nogą,może ja też sobie powinnam prześwietlenie zrobić ,co prawda teraz mnie na razie nie boli ,ale miałam dość długą przerwę w bieganiu. Słuchaj zgłosić nie zaszkodzi ,w mordę ci nie dadzą ,najwyżej nie uznają i tyle. Babka od ubezpieczeń mi mówiła (od domu) żeby zgłaszać wszystko ,bo często ludzie nie zgłąszają bo myślą że to się nie liczy. Także lepiej zgłoś może akurat | 
|     | 
|  2013-07-15, 21:35 | #4695 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Cytat: 
 w pasmanteriach sa takie taśmy , piszesz na tym i przyprasowujesz i tam jest specjalny długopis . Dałam za to chyba 7 zeta . Cytat: 
   ale włosów to sobie Olka sama mokrych nie rozczesze . Rano też mam spokój bo mają przygotowane ubrania i sami się ubierają na wyścigi najczęściej . U nas w przedszkolu dzieci zębów nie myją . Cytat: 

__________________ *Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny | |||
|     | 
|  2013-07-15, 22:00 | #4696 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Ile zamawiałaś ? Cytat: 
 Spróbuj zrobic dlatego że masz na to ochotę a nie dlatego żeby Ci się udało Madzia bardzo niefajnie z tą nogą. Ścięgna achillesa są trudne do leczenia (tak słyszałam od znajomych byłych sportowców) Nie da się uniknąć w przedszkolu tych samych ciuszków i innych rzeczy. Jak podpisywałam umowę i Zosia bawiła się na przedszkolnym podwórku to mojej uwadze nie uszedł oczywiście widok kilkorga dzieci w tych samych butach a wcale nie były to buty tanie  Ja lidlowe piżamki nabyłam, podobają mi się   
				__________________ Żmijka najsłodsza | ||
|     | 
|  2013-07-15, 22:15 | #4697 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie 
				 | 

Witam po dłuższej nieobecności   Wyjazd do mamuśki zaliczam do udanych pomimo paskudnej pogody  niemal non stop lało. W przerwach między jednym deszczem a drugim latałam czyścić trampolinę i mała szalała z koleżanką z sąsiedztwa. Bardzo się polubiły i już od rana było "kiedy przyjdzie Oliwka?". No psiapsióły normalnie. Płakały obie jak się żegnały  Poznałyśmy również Nataszkę i jej przesłodką Amelkę. No cudna dziewczynka  ja myślałam, że moje dziecko jest gadułą ale Amelką Werke pobiła. Gada, gada i gada... ale jak mądrze  na początku z dystansem podchodziły do siebie ale po czasie było już super  Nataszka super dziewczyna!! Po prostu złota kobieta. Liczyć na nią można na pewno. Kochana... Werka wróciła z jakimś wirusem chyba. od soboty wieczora robi luźne kupki (ok 3-4 dziennie). Poza tym nic jej nie dolega, wiec tylko dietę stosujemy choć mleko na noc być musiało  bo żyć by nie dała. Do tego probiotyk i imam nadzieje, że przejdzie... Cieszę się bardzo bo udało mi się spotkać z najbliższymi kuzynkami. ostatni raz w tym skladzie widzielismy się na mom weselu  bliskie kuzynki bo z dwóch rodzeństw (moja mama i ich mama to siostry, mój tata i i ch tata to bracia  ). Spotkanie było u jednej z nich, kuzynka druga specjalnie dla mnie z Krakowa przyjechała z tż, ich siostra (lat 18) z facetem, ja z tż i mój brat z dziewczyną. Popiliśmy, powspominaliśmy, brzuch mnie bolał ze śmiechu a głowa od alkoholu  catro- cieszę się bo chyba jednak to dobre wieści  koglus- współczuję operacji. No i dla mnie to kupa kasy  madzia- no to jednak niezbyt dobre wyniki. Wracaj szybko do formy  evi- dzięki za linka, skorzystam   
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   | 
|     | 
|  2013-07-15, 22:43 | #4698 | 
| Zakorzenienie | 

Asia cieszy Twój udany wyjazd   Zazdroszczę bardzo że możesz się spotkać z forumowymi babeczkami. Mrowak chciałam już dawno spytać o spanie Gabrysi bo u mnie w dalszym ciągu nie jest ustabilizowane. Tydzień potrafi ładnie spać a drugi tydzień - szkoda gadać   
|     | 
|  2013-07-15, 22:58 | #4699 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Niebo :) 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat: 
 nataszka chyba wszystkie amelki sa rozgadane :d moja aktualnie przechodzi katar z mega chrypą ale dalej nawija nawet do samej siebie  Dzieki kochane za kciuki przydaly sie   za 1 razem tez zaszłam w 1 cyklu teraz tez sie od razu udało ... chyba z tz jestesmy produktorami  otóz dziewczyny nie wpadłam :d tylko zaszłam :P:d okruszynek sie dopiero co wykluł bo staralismy sie o niego 29/30 czerwca  wiec jest b smarkaty  robiłam dzis test i wyszły dwie piekne kreseczki  i bete która wyszła 215  co oznacza 2/3 tydz wiec wszystko sie zgadza ... ja juz dzien po spodziewanej wiedziałam ze jestem mam jakis instynkt z amelia jak byłam w ciazy tez wiedziałam przed testem   pop masz racje fajnie miec dzieci które daja sie chodz godz porwać sasiadom 
				__________________ Amelcia  6 MAJ 2010 http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-07-15 o 23:12 | ||
|     | 
|  2013-07-15, 23:02 | #4700 | |
				 | 

Cytat: 
  Werusia jest też przesłodka! cieszę się że udało się Was poznać  Mówię to jeszcze raz   | |
|     | 
|  2013-07-15, 23:14 | #4701 | 
				 | 

Edzia - gratulacje.    
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) | 
|     | 
|  2013-07-16, 00:19 | #4702 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

EDZIA GRATULACJE liczycie na konkretna płeć po cichu , bo wiadomo ze coby nie było , najważniejsze żeby było zdrowe .  MADZIA wow to fest zalatwilas , a to wszystko z biegania ? Ile masz zastrzyków ? ( wcześniej pisałam ale mi sie wszystko skasowalo  ) Moj kolega miał załatwione sciegno Achillesa , operacja a potem o kulach chodził , dość długo . Na szczęście juz chodzi normalnie . I wogole jak do tego doszło ? Do tych 2 kontuzji ? Same z siebie czy coś złe nogę ustawilas ? I co kupujesz dla małego ten większy rowerek ? Z tymi większymi kołami ? ASIULEK no sam pozytyw z ciebie płynie  . Fajne sa takie spotkania i pogaduchy jak to było za dawnych lat , zdrowka dla małej . NATASZKA no no ale masz gadule  , a na taka cicha wyglada   LIBRA brawa dla małego i kopa dla tz/ ta jak to spartaczy  , u mnie tz tez owiniety wokół palca . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-07-16 o 00:20 | 
|     | 
|  2013-07-16, 05:31 | #4703 | 
				 | 

Edzia- GRATULACJE! Szczesciaze z was faktycznie. Ciekawe jak byloby u mnie. Tez nam sie udalo za pierwszym razem. Ale probowac nie bede    
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-07-16, 06:33 | #4704 | 
| Zakorzenienie | 

Edzia gratulacje zajścia   i życzenia zdrowego donoszenia i szczęśliwego rozwiązania 
|     | 
|  2013-07-16, 06:53 | #4705 | ||
| Zakorzenienie | 

gdzie? do kuratorium, którego szefem jest bratowa burmistrza?   w takich pipidówach jak moja rządzi burmistrz i blisko otaczający go ludzie - tu nie ma mowy o jakichkolwiek donosach, a żeby to dalej przesłać to i tak nic nie zrobią, bo najpierw kontrola musiałaby być z gimny i z naszego kuratorium  z resztą, kto by się pod tym podpisał?rodzic, któy by to zrobił od razu miejsce w przedszkolu dla dziecka by stracił, a i swoje gdziekolwiek w moim mieście nie pracuje też mógłby stracić...wiec wszyscy siedzą cicho  apropo mojej pipidówy, dziewczyny, miasto spore - uzdrowiskowe, znane chyba na całym świecie ze względu na sanatoria itd. tutaj wszystko jest robione wyłącznie pod kuracjuszy....teraz od 2,5 roku trwa remont miasta - aktualnie rynek, kanalizacje, gaz i inne pierdety - wsio wymieniają. Niestety skutek jest taki, że po kolei jeden za drugim, upadają sklepy, a rynek jest nimi nasycony, sklepy sa u nas tylko w rynku,pada wszystko jak leci  ludzie tracą pracę co chwilę, bezrobocie strasznie wzrasta, ci co mogą uciekają za granicę, mówię wam - jest koszmar!Niestety celem burmistrza jest zrobienie pięknego rynku  - zamkniętego, gdzie wokół będą same restauracje, knajpy, puby z ogródkami....dla kogo - dla przyjezdnych  Może i taki ryneczek bez sklepów byłby ok, ale nie w mieście, gdzie i tak bezrobocie jest gigantyczne  Moi teście mają w rynku kamienicę, jeden najemca sklepu już zrezygnował - bo padł, drugi już dał wypowiedzenie....oni mają zakład pomiędzy tymi sklepami - jeszcze jakoś przędą, ale teściowa mówi, ze nigdy nie było takich pustek! Gdyby nie stali klienci, od X lat przychodzący do nich to też by padli....mówię wam dziewczyny masakra jest  póki co dzielnie trzymają się tylko sieciówki i kilka spożywczaków.... Cytat: 
   No i fajnie, ze wyjazd się udał, zdrówka dla małej, oby na kupach się tylko skońćzyło  Cytat: 
  gratuluję i życzę spokojnej ciąży  ja też taka produktywna, oboje za pierwszym podejściem zrobieni  Evi - teraz już wiem skąd takie metki naklejone na ubrankach u dzieci  z pewnością też to zakupię  dzięki  Madzia - oby noga szybko doszła do formy  Kupiłam wczoraj małemu 6 bluzek z długim do przedszkola w C&A, mam spory zapas wcześniej kupionych na 110, jak mu wczoraj przymierzyłam, to bluzki do połowy uda niemalże, a rękawy sporo za długie, nie mam co liczyć, ze mi całkiem w ten rozmiar wejdzie we wrześniu. jednak jest spora różnica między 104 a 110  . Z zakupów przedszkolnych został mi plecaczek i worek oraz kapcie. Coś jeszcze warto zakupić?????? 
				__________________ K & I    | ||
|     | 
|  2013-07-16, 08:21 | #4706 | 
				 | 

Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Edzia , kratki ogromne!!!! U nas jeszcze paste, szczote, buty zmienne. Ją polecam takie trochę otwarte, sandalowate trampki ,jak befado czy lemigo robią, bo jednak nózka cały dzień w buciku. Chusteczki w pudełku do sali u nas się daje, worki do szatni były, podpisane nawet,ale i tak lenka ma swój. Dla tych u których jest lezakowanie-warto podpisac i jaska i podszewki. No i pizamki Nataszka, no normalnie wchodzisz do google play i w wyszukiwarkę wpisujesz "wizaz forum", ściągasz i masz  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ Szczęścia nie można kupić, ale...można je sobie urodzić   | 
|     | 
|  2013-07-16, 09:19 | #4707 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20

Cytat: 
  do tego one są dość szerokie w kostce jak patrzyłam (te na rzepy) i mu noga tam po prostu wyleci. Z reszty, co wymieniłaś to u nas nic, bo ze składki kupują  ale dzięki za sugestie  to chyba wszystko już mamy   
				__________________ K & I    | |
|     | 
|  2013-07-16, 09:36 | #4708 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-07-16, 09:45 | #4709 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Ja jak Eryk szedł do przedszkola to kupiłam taką taśmę w pasmanterii do przyprasowania i gruby mazak wodoodporny. Taśma to u nas zbędna robota była bo wystarczyło wszystko tym mazakiem podpisać. Takie bluzeczki co kilka sztuk mam dla Erwina ciągle po tylu latach podpisane po bracie, kapcie też. Kapcie najlepiej sprawdzają się na rzep, bez przetykania przez te otworki, bo to sprawia tak na szybko dzieciom problem. Cytat: 
 Tylko teraz musze coś na zastępstwo znaleźć. Jakaś siłownia, albo dużo rowerem będę jeździła. Asiulek Dobrze że wyjazd się udał. Monotematycznie ale na rozwolnienie daj pół łyżeczki tego syropu z węgla i mija. Mój kot się tak wyuczył że chodzi na spacery na smyczy że dzisiaj rano stał pod drzwiami i miałczał. Wysłałam starszergo wyrzucić śmieci i z kotem na spacer  Na działce wczoraj też się wyszalała. Ma smycz zapiętą ale puszczamy luzem, w razie jakby na drzewo wlazła. Erwin odzyskał troszkę dawnego apetytu, więc spokojniejsza jestem. Libra mój tz wczoraj mnie prawie za ten Autan Tropical na rękach nosił, bo normalnie mimo plagi latających komarów nic nie gryzło. To co dopiero ta pianka co mówisz że lepsza  Dzięki temu skosił mi cały trawnik, pograbił, i jeszcze ognisko rozpalił, to na kolacje ja chłopcy i kot pieczone z kija kiełbaski mieliśmy  A ja wredna po zastrzyku jakoś taka reakcja, albo stresowy dzień padłam przy wieczornym piwie po 2 łykach, i żadnej nagrody nie miał  ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Edzia no to wielkie gratulacje    
				__________________ Eryk i Erwin  "Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać" | ||
|     | 
|  2013-07-16, 10:01 | #4710 | 
				 | 

Madzia- dalam juz 3 razy i nadal sroli. Co przedszkole to inaczej. U nas wlasnie lepiej te z ta sprzaczka. Dyrektorka powiedziala ze wszedzie w salach wykladziny i szybko te rzepy robia sie brudne i sie odpinaja  Mala na szczescie nie ma problemu zeby te kapcie zapiac. 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.