Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 07:39   #91
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
u mnie dla odmiany ciemno i ponuro, chyba zbiera się na deszcz
A u nas coś niestabilnie Pochwaliłam się piękną pogodą i nalazło się jakichś chmurzysk

Asiu leż koniecznie jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nie dziwię im się, też bym się kłóciła.Dlatego zawsze chciałam dziecko z pierwszego kwartału, no ale ok-wrzesień też nie jest taki zły

Siostrzeniec męża urodził się 25 grudnia, przed terminem (ale nie wiem ile). Nie dość,że ogólnie zawsze był mały i chudy, to jeszcze na zawodach (bo on uprawia dużo sportów) zawsze jest w tyle dlatego,że inni są więksi. W tym roku będzie miał 9 lat i to jeszcze jest różnica

Moja Natalka jest z 22.12 i uważam,że ostatni kwartał a już w szczególności ostatni miesiąc roku nie jest najlepszą porą na poród. Jak się o Nią staraliśmy to nie zawracaliśmy sobie głów takimi drobiazgami Dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły do wszystko jest ok ale w sytuacji jaką my mieliśmy teraz -idą dwa roczniki do pierwszej klasy na raz to naprawdę fatalne. Natalka jest z grudnia 2007 a w zerówce siedziała przy stoliku z Madzią ze stycznia 2006 -całe dwa lata różnicy między dzieciakami. W Natalcinej grupie było sporo dzieciaków z 2006 i początku 2007. Cieszę się,że jeszcze mieliśmy wybór czy zostawiamy małą na drugi rok w zerówce czy dajemy do 1 klasy SP
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 07:39   #92
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zaczęło się od suchego kaszlu więc obstawiłam syropem no ale poszło dalej i właśnie nad inhalacją myślałam ale mam tylko berodual...chyba też może być?
na pewno może być, ważne żeby rozrzedzić to co zalega. są jeszcze kropelki sinecod na suchy kaszel, takie uspokajające.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 07:40   #93
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy I

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Taka moglabym jezdzic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A mi się nie podoba, fuj

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 07:40   #94
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie chyba deprecha puka.. dzisiaj nawrzeszczałam na tż'ta, że w ogóle nie pyta mnie o zdanie, o to co ja czuję i myślę jak leżę taka bezużyteczna w domu. jak leżałam w szpitalu ominął mnie egzamin na specjalizacje i znowu ku*na muszę odłożyć to na przyszły rok. a on to skwitował tylko tym, ze za dużo się denerwuję i że nie myślę o dziecku i o tym, żeby wszystko było dobrze. paranoja
ja mam wizytę w poniedziałek po 20 czyli wejde ok 21 bo ide bez kolejki bo nie było miejsca i tak mi położna kazała przyjść...i to jest dzien przed egzaminem na mianowanego i tez się stresuje zeby wszystko bylo ok i żeby się czasem nie okazało ze znowu szpital. Na dodatek koleżanka do mnie wczoraj dzwoniła i sie okazuje że wchodzę jako pierwsza...nie wiem cieszyc sie czy płakać
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 07:42   #95
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
ja mam wizytę w poniedziałek po 20 czyli wejde ok 21 bo ide bez kolejki bo nie było miejsca i tak mi położna kazała przyjść...i to jest dzien przed egzaminem na mianowanego i tez się stresuje zeby wszystko bylo ok i żeby się czasem nie okazało ze znowu szpital. Na dodatek koleżanka do mnie wczoraj dzwoniła i sie okazuje że wchodzę jako pierwsza...nie wiem cieszyc sie czy płakać
Będzie dobrze, byle byś nie musiała w szpitalu zostać. Na pewno zdasz śpiewająco!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-16, 07:42   #96
ewacia85
Wtajemniczenie

logoasia
Stary 2013-07-16, 07:43   #97
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

Oberwalam prawie w wyrostek mieczykowaty, co ta kobieta robi aż tak wysoko?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 07:44   #98
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

TZ odebral dzis wyniki swojej grupy krwi. I ciekawe, bo wszyscy u niego w rodzinie maja 0 rh +, a on ma 0 rh -. Ja mam B rh -, wiec mialam juz kilka razy sprawdzane przeciwciala.

Stary 2013-07-16, 07:44   #99
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, byle byś nie musiała w szpitalu zostać. Na pewno zdasz śpiewająco!

najgorsze jest to że nic nie umiem nie wiem co się uczyć a przy tż w domu to już całkiem nie dam rady nic zrobić i sie zmobilizować ehhh ...licze że jakoś to będzie i jakoś wybrnę
Stary 2013-07-16, 07:45   #100
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
nie stresuj się tylko
Stary 2013-07-16, 07:46   #101
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

pędzicie laski jak nie wiem co... wczoraj trochę podczytałam na komórce, a dzisiaj nowy wątek...

tak nadrabiam powoli i czytam o teściowych to aż mi się nóż w kieszeni otwiera... moja mnie nie lubi, czuję to na te 100 km które nas od niej dzieli i wiem że nic tego nie zmieni, moje dziecko przekupuje słodyczami, to jej powiedziałam że skoro babcia funduje kinderki i soczki to powinna tez dentystę, bo my się później z nim nalatamy to zrobiła głupią minę...
na naszym ślubie miała minę grobową, wręcz jakby na pogrzebie była, na fotach moja matka uśmiech pełną gębą, a obok niej teściowa jak chmura gradowa... synka jej zabrałam jak nic i jeszcze bo tych 7 latach przerobiłam na swoją stronę ( no może nie do końca, ale juz jest mądrzejszy)

kusi mnie Ikea... za tydzień będziemy z tż na Targówku na badaniu i to rzut beretem do Ikei... i się zastanawiam co ja bym stamtąd chciała a dużo rzeczy by się przydało...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 07:48   #102
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
najgorsze jest to że nic nie umiem nie wiem co się uczyć a przy tż w domu to już całkiem nie dam rady nic zrobić i sie zmobilizować ehhh ...licze że jakoś to będzie i jakoś wybrnę
może poproś koleżanki o notatki, powiedz ze nie masz czasu się tym zająć, myslę, że zrozumieją sytuację
Stary 2013-07-16, 07:49   #103
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Melduję się w nowej części wątku!

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie mam już siły, czy którąś z was męczy biegunka?
Ladan - ja miałam od niedzieli okropną, została mi za☠☠☠ista pamiątka - hemoroid wielkości kciuka

Misiu - jakie cudowne zdjęcia I wy wspaniali

Kasiu - daj znać co powiedzieli Ci w szpitalu w sprawie ZZO (chodzi o potrzebne badania).

Czaszka - witaj
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
pamiętacie jak pisałam że malutka coś malutko się rusza???dzisiaj odwołuje to co wcześniej pisałam bo nasz skarbek daje o sobie znać dzisiaj całyyy dzień uwielbiam to i oby tak szalała dalej
No widzisz Moja mała akrobatka wypina się chyba pupą bo normalnie mi wysika z prawej strony

Miałam okropny sen dziś w nocy... Śniło mi się, że wołałam moją mamę i mówiłam jej, że boję się porodu Przebudziłam się bo ktoś schodził na dół po schodach - poszłam zobaczyć do pokoju rodziców, mama spała - pytam się jej "ktoś schodził?" poszła na dół i jak się okazało moje dwie siostry wróciły do domu o 2:30 w nocy totalnie pijane Położyłam się do łóżka i nagle dzwoni mi telefon - moja przyjaciółka - myślałam, że się pomyliła, po co dzwonić o takiej godzinie... Ale coś mi nie dawało spokoju, oddzwoniłam, ale numer był cały czas zajęty... Wiecie co się okazało dziś rano? Miała wypadek samochodowy Totalnie nie wiedziała do kogo ma dzwonić Auto skasowane, ona w gipsie Będę miała do końca życia o to wyrzuty sumienia Aaa i wczoraj w pracy siedziałam od 8:00-19:00.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 07:54   #104
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dziwię im się, też bym się kłóciła.Dlatego zawsze chciałam dziecko z pierwszego kwartału, no ale ok-wrzesień też nie jest taki zły

Siostrzeniec męża urodził się 25 grudnia, przed terminem (ale nie wiem ile). Nie dość,że ogólnie zawsze był mały i chudy, to jeszcze na zawodach (bo on uprawia dużo sportów) zawsze jest w tyle dlatego,że inni są więksi. W tym roku będzie miał 9 lat i to jeszcze jest różnica
Wiem o czym mówisz bo mój młodszy jest z 27 grudnia.
Logoasia myślę że trzeba cię przywiązać do łóżka . A tak poważnie to odpoczywaj kobieto. Wiem że jak się ma dzieci to się do końca nie da ale powinnaś chociaż troszkę odpuścić
A i u mnie też brak słoneczka i motywacji, a takie plany wczoraj miałam

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 07:56   #105
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
może poproś koleżanki o notatki, powiedz ze nie masz czasu się tym zająć, myslę, że zrozumieją sytuację
tu nie ma żadnych notatek Ni jest powiedziane co masz sie uczyć i nie wiadomo jakie pytanie się dostanie.Gdybym miałam liste pytań albo podane konkretnie co mam umiec to bym pewnie juz miesiac temu to wkuła. A przecież ustawy o systemie oświaty i karty nauczyciela czy statusu szkoły na pamięć sie nie naucze.... Poczytałam coś tam wiem a wrazie pytań z prawa oświatowego moja odpowiedź będzie że jeżeli potrzebuje sie do czegeos odwołać top szukam konkretnego paragrafu w necie bo cywilizacja jest na tyle rozwinięta że wszystko jest na wyciągnięcie ręki ...czy coś w tym stylu
Stary 2013-07-16, 07:59   #106
Figulina987
Zadomowienie

w nowym wątku

Ja nie śpię od 7.00, a to dla me wcześnie.... Ale dzisiaj moja ukochana kicia wyjęła swoją mychę spod kanapy i postanowiła, że się pobawi (a w środku jest jakiś groszek, czy coś, więc spania nie było )

Dzisiaj we Wro słoneczko świeci, a ja mam ambitny plan ogarnąć chatę, zrobić pranie, trochę poćwiczyć bo czuję się jakbym z 90-tkę miała i czekam na kuriera z zamówieniem z apteki.

Heh, zobaczymy co tego wyjdzie bo małż pojechał na Ślunsk i wróci późno, a więcej czasu oznacza mniej motywacji do działania.

Kciuki za dzisiejsze wizyty
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 08:01   #107
matallewar
Zakorzenienie

Ciekawe, czy Pan Edward w ogóle dziś wstanie... Głodna zaczynam być i chyba sama wstane, bo się go nie doczekam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-16, 08:05   #108
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
tu nie ma żadnych notatek Ni jest powiedziane co masz sie uczyć i nie wiadomo jakie pytanie się dostanie.Gdybym miałam liste pytań albo podane konkretnie co mam umiec to bym pewnie juz miesiac temu to wkuła. A przecież ustawy o systemie oświaty i karty nauczyciela czy statusu szkoły na pamięć sie nie naucze.... Poczytałam coś tam wiem a wrazie pytań z prawa oświatowego moja odpowiedź będzie że jeżeli potrzebuje sie do czegeos odwołać top szukam konkretnego paragrafu w necie bo cywilizacja jest na tyle rozwinięta że wszystko jest na wyciągnięcie ręki ...czy coś w tym stylu
znajdziesz sposób żeby ich zaczarowaćja miałam gotowe pytania na specjalizację i szlag mnie trafia, bo było dokładnie to samo
Stary 2013-07-16, 08:07   #109
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A u nas coś niestabilnie Pochwaliłam się piękną pogodą i nalazło się jakichś chmurzysk

Asiu leż koniecznie jak najwięcej

Moja Natalka jest z 22.12 i uważam,że ostatni kwartał a już w szczególności ostatni miesiąc roku nie jest najlepszą porą na poród. Jak się o Nią staraliśmy to nie zawracaliśmy sobie głów takimi drobiazgami Dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły do wszystko jest ok ale w sytuacji jaką my mieliśmy teraz -idą dwa roczniki do pierwszej klasy na raz to naprawdę fatalne. Natalka jest z grudnia 2007 a w zerówce siedziała przy stoliku z Madzią ze stycznia 2006 -całe dwa lata różnicy między dzieciakami. W Natalcinej grupie było sporo dzieciaków z 2006 i początku 2007. Cieszę się,że jeszcze mieliśmy wybór czy zostawiamy małą na drugi rok w zerówce czy dajemy do 1 klasy SP
I w końcu ją wysyłacie?Nasza Hania jest z kwietnia 2007 i idzie za rok.

Cytat:
A mi się nie podoba, fuj

Noo ale porównaj ze starą Warszawą

Cytat:
Oberwalam prawie w wyrostek mieczykowaty, co ta kobieta robi aż tak wysoko?

A gdzie to jest?
Co do akrobacji dziecięcych to jak zawsze byłam pewna,że moja jest poziomo, to wczoraj mi się wydawało,że się przekręciła i jest poziomo (tylko nie wiem w której kombinacji). Dzisiaj się okaże

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
TZ odebral dzis wyniki swojej grupy krwi. I ciekawe, bo wszyscy u niego w rodzinie maja 0 rh +, a on ma 0 rh -. Ja mam B rh -, wiec mialam juz kilka razy sprawdzane przeciwciala.

Zdarza się, u mnie: Mama Brh+,Tata ABrh+, Brat 0rh+, a ja Brh-

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 08:10   #110
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękny opis

Cytat:
witam w nowym wątku I od razu stwierdzam ze będę sie mało udzielac i podczytywać bo wczoraj przywiozłam tz do domu z pracy bo go poszczykneło w kręgosłupie ( czy jakoś tak się pisze) i zajmuje mi komp A jak mnie widzi ze siedze na wizazu to się wścieka ze głupoty czytam
Mój na szczęście siedzi cicho. A jak się wtrąca to mu mówię że on ma swoje strony a ja swoje

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno... mój synek ma w końcu imię Tymon !!

Cytat:
Na pewno będzie dobrze. Postaraj się nie stresować zbyt mocno

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Ciekawe, czy Pan Edward w ogóle dziś wstanie... Głodna zaczynam być i chyba sama wstane, bo się go nie doczekam

Matall te dzieci chyba dziś zaczarowało bo moje książęta też jeszcze śpią

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 08:13   #111
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawiamy w zerówce. Pójdzie za rok.
Stary 2013-07-16, 08:17   #112
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

I dobrze,niech się dłużej cieszą dzieciństwem.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ciekawe, że przed zzo trzeba mieć jakieś badania. Tym bardziej,że to tylko przed planowanym, bo nie słyszałam jeszcze,żeby ktoś próbował urodzić sn, w końcu wyszło cc a chcieli od niego jakieś badania

Wyczytałam,że musi być badanie na liczbę płytek krwi (coś odnośnie krzepliwości). No ale głupie, bo jak kobieta musi mieć cc, to nawet jak ma złe wyniki to muszą jej zrobić.Ciekawe czy wymyślili te wymogi tylko do zzo na życzenie...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-16 o 08:19
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 08:20   #113
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe, że przed zzo trzeba mieć jakieś badania. Tym bardziej,że to tylko przed planowanym, bo nie słyszałam jeszcze,żeby ktoś próbował urodzić sn, w końcu wyszło cc a chcieli od niego jakieś badania

Wyczytałam,że musi być badanie na liczbę płytek krwi (coś odnośnie krzepliwości). No ale głupie, bo jak kobieta musi mieć cc, to nawet jak ma złe wyniki to muszą jej zrobić.Ciekawe czy wymyślili te wymogi tylko do zzo na życzenie...
Czyli jednak coś jest potrzebne, jeśli idzie się z myślą o porodzie sn z ZZO?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 08:21   #114
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:

Noo ale porównaj ze starą Warszawą

A gdzie to jest?
Co do akrobacji dziecięcych to jak zawsze byłam pewna,że moja jest poziomo, to wczoraj mi się wydawało,że się przekręciła i jest poziomo (tylko nie wiem w której kombinacji). Dzisiaj się okaże

Zdarza się, u mnie: Mama Brh+,Tata ABrh+, Brat 0rh+, a ja Brh-
Wyrostek mieczykowaty jest dokładnie tak, jak żebra się schodzą.

Cytat:

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ja żadnych badań nie robiłam, a zzo do sn mi zrobili

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-16, 08:22   #115
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak uważam. Intelektualnie spoko-testy przeszła pozytywnie i została zakwalifikowana do 1 klasy ale emocjonalnie nie nadaje się jeszcze do szkoły. Gdzie tam dla Niej wysiedzieć 45min w ławce

A co do badań to nie mam zielonego pojęcia. Ale faktycznie na zdrowy rozum jak wypada niespodziewane cc to chyba nikt nie oczekuje od rodzącej dostarczenia jakiś badań
Stary 2013-07-16, 08:23   #116
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
i dobrze jak ja bym chciała żeby te dzieciaki w ogóle nie musiały iść wcześniej do szkoły!!! To jest dla nich męczarnia na prawdę a dla nauczyciela nie lepiej nie dość że też męczarnia z takimi maluchami to jeszcze stres żeby się wyrobić
Stary 2013-07-16, 08:25   #117
logoasia
Zakorzenienie

ja tez nie miałam ZZO, ale myślę, ze to raczej lekarz prowadzący kwalifikuje się do tego jak już chcesz przed samym porodem. ew zleca jakies badania.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 08:26   #118
rusałka_1
Zakorzenienie

Hej

Ja też obudziłam się z mężem, jak wstawał do pracy, ale na szczęście zasnęłam
i się zastanawiam co zjeść na śniadanie?

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Melduję się że dotarłam - samolot się na szczęście nie rozbił (zawsze się tego boje )
Lot był przedługaśny jak zwykle i padam na twarz ze zmęczenia, ale nawet żadnych turbulencji wyjątkowo, więc poszło gładko. Dodatkowo wszyscy obchodzą się z ciężarnymi jak z jajkiem (obłsuga samolotu/lotniska), więc narzekać nie będę
Już tęsknię za Polską, ale z drugiej strony to wynajęte mieszkanie tutaj to nasz (mój i TZ) jedyny wspólny i 'własny' kąt na tym globie, więc cieszę się, że za chwile wskocze do naszego łóżka i tam zasnę

Dzięki raz jeszcze za kciuki - bardzo się przydały, jak zawsze zresztą

A nadrobie pewnie dopiero w weekend bo teraz ide odsypiać (jest 20:00), a rano śmigam do pracy..
super ze juz jesteś i podziwiam, ze po takiej podróży masz siłę iść do pracy

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno... mój synek ma w końcu imię Tymon !!
gratulacje za wybór imienia

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Miałam okropny sen dziś w nocy... Śniło mi się, że wołałam moją mamę i mówiłam jej, że boję się porodu Przebudziłam się bo ktoś schodził na dół po schodach - poszłam zobaczyć do pokoju rodziców, mama spała - pytam się jej "ktoś schodził?" poszła na dół i jak się okazało moje dwie siostry wróciły do domu o 2:30 w nocy totalnie pijane Położyłam się do łóżka i nagle dzwoni mi telefon - moja przyjaciółka - myślałam, że się pomyliła, po co dzwonić o takiej godzinie... Ale coś mi nie dawało spokoju, oddzwoniłam, ale numer był cały czas zajęty... Wiecie co się okazało dziś rano? Miała wypadek samochodowy Totalnie nie wiedziała do kogo ma dzwonić Auto skasowane, ona w gipsie Będę miała do końca życia o to wyrzuty sumienia Aaa i wczoraj w pracy siedziałam od 8:00-19:00.
ciężka noc za Tobą ale nie masz powodów do wyrzutów sumienia!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 08:28   #119
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
i dobrze jak ja bym chciała żeby te dzieciaki w ogóle nie musiały iść wcześniej do szkoły!!! To jest dla nich męczarnia na prawdę a dla nauczyciela nie lepiej nie dość że też męczarnia z takimi maluchami to jeszcze stres żeby się wyrobić
dokładnie, ja też nie popieram wcześniejszego posyłania do zerówki. Czasami rzeczywiście różnica wiekowa dzieci z ławki jest kolosalna.
Stary 2013-07-16, 08:31   #120
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
ewacia nie potrafię sobie nawet wyobrazić siebie zamkniętej w klasie na 45min z 30ma takimi aktywnymi Natalkami.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości