Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 11:13   #4231
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

ELLMI, ale slodziak z Fifiego!! A jaki zwinmy!
Co to za zabawka, ktora goni?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:13   #4232
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

UWAGA, UWAGA, chwalę się. Z przerwą 6.30-8, spałyśmy do... przed chwilą.
Ale co było z tym usypianiem. Młoda niby już, już śpi, oczka zamknięte, nagle bach! pięć zł i śpiewa. I tak kilka razy, aż w końcu poszłam, i wtedy zasnęła. A dzisiaj od "rana" krzyki i śpiewy, że uszy więdną. Ale żebyście widziały przy tym jej miny.

Super łowy.
Dziękuję za odp.

Matka, bo Cię budzi raz a dobrze. Siema, Barto!

Eeee, to ja wszystkie kaszki, jakie z Bobovity kupuję, mam bez cukru.

Uważaj na Illusion.

Hej. Super wieści.

-----------------

Moje uszy...
W ogóle, mam pytanie: Wasze dzieciaczki też są teraz takimi śmieszkami? Te z okolic wieku Poli? Ona się teraz praktycznie ze wszystkiego brechta.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Pokazuj.
A z tym lataniem nie ryzykuj może na razie, nie wiesz jakich masz sąsiadów.

Witam nową mamę!
Fotki jak posprzatam i jak jeszcze pare rzeczy dodam;p
Btw. Moja Amelka ma chyba skok rozwojowy bez przytulenia itd nie usnie, a jak odejde to zaraz placz. Córeczka mamusi

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:18   #4233
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Sylwietta, a propos zamówień!! Bijkora nas ładnie załatwiła, co? Nawiozła Rumunów i wszystkich dla siebie zbałamuciła, uciekła z nimi a my na lodzie zostały JAK ŻYĆ

mnie by się teraz przydało z 10-ciu

1. poszedł by do roboty kase zarabiać
2. robił by za mojego osobistego psychologa
3. by był nianką od czasu do czasu
4. by mi chałupe sprzątnął
5. wyprasował
6. by pakował manele na przeprowadzke
7. obiad ugotował
8. by mi towarzystwa dotrzymywał
9 i 10 doświadczony masażysta i pracownik spa

próbowałam dac tą kaszke z glutenem, dodałam do mleka dosłwnie pół łyżeczki i to możliwe, żeby smoka zapychało? mała się wkurzała, wiec dałam smok trójprzepływowy co charlizz do pyty mi kazała kupic i z tego za szybko leci..
-JAK ŻYĆ??
-ZADZWONIĆ DO BARTKA...!!

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-07-16 o 11:20
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:21   #4234
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

5. wyprasował
7. obiad ugotował

Cała Ty to jesteś wymagający człek Już się pakujecie??
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:21   #4235
Misiaczek17311
Przyczajenie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez szajajaba

Misiaczku, a gdzie rodziłaś?
Zabrze, Pl. Traugutta 6
Już nie wspminając o samym porodzie to opieka zerowa..
Mój kubuś nie umiał ssać piersi a pielęgniarka stara prukwa gniotła mi te piersi i krzyczała po mnie że to przez moje lenistwo Kuba nie chce ssać! I dopiero ja wróciłam do domu to opanowaliśmy bez stresu i krzyków.. na dodatek miałam gorączke bo to był okres kiedy panowały straszne grypy to z oburzeniem przyniosła mi lek na gorączke..wiecie to moje pierwsze dziecko a one mi nawet nie powiedziały jak o nie dbać jak kremowac jak przewijac no nic. wszystko mi mama przez telefon mówiła

Pokaże wam mojego kubulca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1064006_126788307531691_1803358720_o.jpg (103,9 KB, 49 załadowań)
Misiaczek17311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:24   #4236
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

5. wyprasował
7. obiad ugotował

próbowałam dac tą kaszke z glutenem, dodałam do mleka dosłwnie pół łyżeczki i to możliwe, żeby smoka zapychało? mała się wkurzała, wiec dałam smok trójprzepływowy co charlizz do pyty mi kazała kupic i z tego za szybko leci..
-JAK ŻYĆ??
-ZADZWONIĆ DO BARTKA...!!
możliwe,że zapchało Ja już nawet samo mleko daję z tego smoka trójprzepływowego, bo ze zwykłego za wolno leci ;]

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiaczek17311 Pokaż wiadomość
sliczny smieszek
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:27   #4237
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41811675]Ja tylko tyle- czwarty dzień mam najbardziej jęczydłowate jęczydło świat nie wiem, o co chodzi, czy zęby, czy skok, czy charakterek ale od rana do nocy jęczy, aż mąż w szoku był. Najbardziej zęby obstawiam, bo wszystko w paszczy i nie tak normalnie, ale z takim zacietrzewieniem jakimś, nerwami, no masakra. I jak myślicie, ruszyła się ruchowo? Tak, brawo, zgadłyście - NIE! od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.[/QUOTE]

To chyba skok albo zęby, bo u mnie to samo

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:29   #4238
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Misiaczku, ale słodki uśmiech!
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:30   #4239
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Cała Ty to jesteś wymagający człek Już się pakujecie??
jeszcze masz czas

nie, komu by sie chciało w taką czike
przymierzam sie ale nie mam natchnienia

Cytat:
możliwe,że zapchało Ja już nawet samo mleko daję z tego smoka trójprzepływowego, bo ze zwykłego za wolno leci ;]

a mojej leci za szybko i nie chce z niego pic normalnego mleka. dostała uczulenia od jakiegoś obiadku chyba, bo ma na buzi krostkii czekam aż zejdzie. podejrzewam ze to słoik z kurczakiem...

Stary 2013-07-16, 11:32   #4240
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Zabrze, Pl. Traugutta 6
Mój kubuś nie umiał ssać piersi a pielęgniarka stara prukwa gniotła mi te piersi i krzyczała po mnie że to przez moje lenistwo Kuba nie chce ssać! I dopiero ja wróciłam do domu to opanowaliśmy bez stresu i krzyków.. na dodatek miałam gorączke bo to był okres kiedy panowały straszne grypy to z oburzeniem przyniosła mi lek na gorączke..wiecie to moje pierwsze dziecko a one mi nawet nie powiedziały jak o nie dbać jak kremowac jak przewijac no nic. wszystko mi mama przez telefon mówiła

Kolejny przystojniaczek z czarującym uśmiechem!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:37   #4241
Wisienka_0809
Rozeznanie

Zauważyłam pewne zależności:
1. Ile razy Pola śpi, tyle razy robi kupy.
2. Z innej beczki: po przemeblowaniu mamy więcej miejsca w pokoju, a mniej i szybciej się sprząta.

Cała, żeby nie zatykało smoka, to zawsze daję 1/2 łyżeczki mniej, niż podane na opakowaniu (wiadomo: żeby było rzadsze i lepiej szło), i jak mieszam, to zawsze najpierw robię takie "okrężne" ruchy butelką, żeby ta sucha kaszka, co jest na górze, nie doszła do smoka, bo jak się zetknie z wodą, to go właśnie zatyka, robi się taka twarda papa. I jak tak wymieszam, to dopiero potem robię ruchy trzepiące.
Stary 2013-07-16, 11:38   #4242
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Kolejny przystojniaczek z czarującym uśmiechem!

no właśnie!!

Witaj nowa mamusiu
i oczywiście śląsk, bo jakby inaczej

Stary 2013-07-16, 11:44   #4243
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!
ale super!!!
a co to to to jest to fane swiecace samo sie krecace po podlodze?
zapodaj linka!
mysz kowboj stojąca na garnku z serem i kręcąca hula-hop babusia Filipa takim cudem uszczęśliwiła, musiałam zakleić głośnik taśmą, bo wyło niemiłosiernie w kółko jedną melodyjkę i teraz przynajmniej ciszej

Cytat:
A gdzie je widziałaś? Bo ja też tylko bananową widziałam, a może po prostu nie zwróciłam uwagi na te po 6 miesiącu.
w realu jak na razie tylko udało mi się spotkać te kaszki

Cytat:
akurat ta przesylka to dla ciotki a tylko na moj adres co by nie placic za pobranie bo drozej ale faktycznie, to przesylka biznesowa czym taka sie rozni od normalnej?
a nie mam pojęcia czym

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
uszka od Bartusia już wyleczone (mam nadzieje że już to zapalenie nie wróci)
dobrze, że już zdrowy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:52   #4244
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej
czy mogę wrócić po 2 tygodniowej nieobecności ?

uszka od Bartusia już wyleczone (mam nadzieje że już to zapalenie nie wróci)

co do kp to ja już od jakiś 3 tygodni jestem tylko na mm :/

a co spania to jak kiedyś Bartuż zasypiał o 20 i budzi sie dopiero o 4 na jedzenie a o 7 wstawal teraz potrafi sie obudzic o 23, 1 i 4

poza tym Bartuś ma asymetrie chyba bez rehabilitacji sie nie obejdzie
super wiesci uszkowe, nie przepadaj już, pisz
mam nadzieje, ze na wyrost o tej rehabilitacji tylko
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Laski;p ja juz od soboty na swoim no ale ogarniac musze ;p wczoraj ogarnelam na blysk kuchnie.. a dzis..gotuje zupe!:P
teraz ogarniam pokoje;p achhhhhhhhh wreszcie spokój, cisza... na golasa mozna latac;p
masterszef normalnie za☠☠☠iaszczo na swoim nie? fotki, fotki
Cytat:
Sylwietta, a propos zamówień!! Bijkora nas ładnie załatwiła, co? Nawiozła Rumunów i wszystkich dla siebie zbałamuciła, uciekła z nimi a my na lodzie zostały JAK ŻYĆ
a czemu Sylwietta? noooo,Bijkora to powinna baty dostac, checi narobiła, ochoty tez a jak przyszło co do czego to prysneła na wies i wróciła jak temat przepadł

Cytat:
Zabrze, Pl. Traugutta 6

czesc Misiaczko-Ślązaczko , ale cudny Kubolek kolejny na watku co do opieki to sie nie wypowiadam bo mi sie nóz w kieszeni otwiera że też taka znieczulica jest, za przeproszeniem- połozne sa tam od tego jak dupy od srania
fajnie, że sie postanowiłas przyłączyc pisz jak najczesciej

kawusiuje

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mysz kowboj stojąca na garnku z serem i kręcąca hula-hop babusia Filipa takim cudem uszczęśliwiła, musiałam zakleić głośnik taśmą, bo wyło niemiłosiernie w kółko jedną melodyjkę i teraz przynajmniej ciszej
dlaczego wszystkie zabawki dla dzieci mają mocnowkurzające melodie
ja tak dzwonek od drzwi wyciszyłam, bo umarłego z grobu podnosił a co dopiero dziecko spiące izolacją wykleiłam

CAŁA- mam nadzieje, ze sie poukłada, ze wytrzymasz psychicznie pakuj sie, pakuj i dziekuj , ze Julas mało mobilny bo bez Rumuna przy pakowaniu by sie nie obeszło

Bartek jest przegosc- małżon leżał na wersalce w spodenkach samych, zostawiłam mu łobuza, poszłam do kuchni, wracam a ten bisurman leje małzowemu ptakowi normalnie wędrował po wersalce, małzon go posadził obok siebie a ten siup łapką prosto w ptaka i skonczyła sie zabawa
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:54   #4245
iffonka7
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41813681]a piszesz to na podstawie...?
nie zawsze asymetria jest powodem rehabilitacji, spokojnie[/QUOTE]

ocena pediatrów w szpitalu
właśnie narazie mamy go zabawiać i układać na lewą strone jak to nie pomorze to dopiero rehabilitacja

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witaj
dobrze, że z uszkami juz oki
a jak się ta asymetria objawia?
Bartuś od zawsze jak był na rękach to patrzył się w prawą strone, podczas spania też zawsze obracał głowke na prawo, efekt teraz jest taki że prawa strona główki jest tak jak by splaszczona a lewa wypukła dodatkowo jak leży to jest troche przekrecony na prawo
Stary 2013-07-16, 11:55   #4246
hope01
Zakorzenienie

Wisienko, Badzia, Marsi - tule dzieciaczki po przykrych przygodach

Deli dobrze że nic sie nie stało, to najważniejsze! I super że już na swoim Ja aktualnie doogarniam, ale Dawid mi żyć nie daje od niedzielnego popołudnia. Jęczydło niesamowite

dla maluszków półrocznych i 5-miesięcznych

Black WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA , wyglądałaś prze-pię-knie

DZiewczyny długo mnie nie było. Wiem. Rodzice mi w sumie w sobotę niezły numer wywineli. Przykro mi strasznie było. Otóż TZ w niedzielę przed 4 rano musiał wstać, żeby do brata do ancala na widzenie i oczywiście wolny weekend mia,l być dla nas nie... To teściowa sobie wymyśliła 200 km jechać bo Grzesiu w domu i to jeszcze za moimi plecami ustalane, nawet nikt nie spytał czy mam jakieś plany czy nie. no to się wkurzyłam i powiedziałam że jade do rodziców na noc z sb na niedz. To teściowa do mnie: A PO CO BEDZIESZ JECHAĆ?! TU SIEDŹ. No padłam, wyśmiałam ją i pow. że nie będę jak pionek sama z młodym i z wrzeszczącą babką na dole siedzieć. Pojechałam do biedry po wieczorny prowiant i do rodziców. A mama co? oznajmia mi że oni wychodzą na imprezę Mówię że przecież wiedzieli od tygodnia że chcę przyjechać. A ta: A czy to że przyjeżdżasz ma znaczyć że mamy w domu siedzieć?
Wiecie, przez dwa tygodnie u nas na wiosce w domu byłam 2-3 razy bo nigdy nie mieli czasu. Mama się palęta, po sklepach, po piwnicznej bo siostra u babci, ojciec na motor woli isć. Zrobiło mi się za☠☠☠iście przykro i stwierdziłam że ich właściwie wali czy ja przyjdę czy nie. Ale uznałam że wolę zostać z młodym sama niż wracać tam, zrobić t. satysfakcję a później się wkurzać jak nas TZ obudzi nad ranem.
KOniec końców TZ stwierdził że zostanie z nami chociaż dopóki młody nie zaśnie i że posiedzi ze posiedzi ze mną. Zasnęliśmy. Moja mama nas budzi po 00 czy jej tz pomoże ojca wnieść. ja pierwszy raz słyszałam że ojciec z kielicha czystą dawał a zaprawił się pięknie. zdychał całą niedzielę Było zostać ze mną?

Poza tym mam wiiieeeelki problem z licencjatem. Baba dalej nie odbiera. nie odpisuje. Dziewczyny masakra jakaś

I Dawid jeszcze tak popalić daje!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:55   #4247
Misiaczek17311
Przyczajenie

Dziękuję że mnie tak miło przyjęłyście do swojego grona mamusiek

Tymczasem idziemy na spacer aż nie chce mi się wierzyć że na dworzu jest już 25 stopni ! trzeba korzystac póki nie pada ;D Miłego dnia wszystkim
Misiaczek17311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:58   #4248
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie zacznę od tego że nie jestem na tym forum pierwszy raz tylko od początku kiedy istnieją styczniowo lutowe mamusie na forum nigdy nie odważyłam się napisać bo ... nie wiem czemu ..taki typ ze mnie ale naprawdę sledzę wasze posty chyba dzień w dzień. Nawet nie wiecie ile razy mi pomogłyście bo wiecej o dzieciaczku dowiedziałam się tutaj niż od tych wszystkich lekarzy ..A jak juz doszło do porodów to byłam na tym forum milion razy dziennie czekając która już urodzi Sama urodziłam 3 tygodnie wcześniej ale piszę bo mam pytanie.. może któraś mi pomoże. Mój kubuś 6 lipca skończył pół roku. Od kiedy przeszłam na mleko sztuczne pięknie mi przesypiał noce tzn 2 razy się budził na mleko ale dał się wyspać i dało sie funkcjonować. Od miesiaca kubuś budzi mi się co godzine ! Z zegarkiem w ręku...czasami da mi pospać 2. Mój mąż ma taką pracę że często wyjeżdza na parę tygodni... W dzień kubuś sumując śpi tak około 2.5 godziny to też chyba mało? Byłam u lekarza ale mnie wyśmiała mówiąc że ona też przy swoim dziecku 3 lata nie spała i takie jest macierzyństwo. Dodam że kubuś nie ma jeszcze ząbków chociaż lekarka od 3 miesięcy mówi że zęby już są tuż tuż ...i tak czekam jak głupia aa i po tych czopkach viburcol tez jest tak samo ;( aaa i zastanawiam się bo kubuś śpi przy zgaszonym świetle to może mała lampka powinna byc włączona? a i czy śpi ze mną czy w łóżeczku to jest to samo . Pomóżcie proszę może któraś ma podobnie..

Powiem Ci tyle że mój synek z 02.01 i też tak ma ostatnio! Je w nocy co 1,5 -2 godziny, a w międzyczasie ciągle się wierci i muszę bez przerwy wstawać i go głaskać i za rączkę trzymać żeby znowu na chwilę w miare spokojnie spał. I też nie mam pomysłu od czego to...trwa to już około tygodnia.
Cytat:
Dostalam paczuszke z Hippa!
a w niej niebieska lyzeczka
ale kolejna paczuszka, juz ponoc tresciwsza czeka w rosmanie no i mam kupony rabatowe na zarelko i kosmetyki, fajnie
I ja To samo dziś dostałam i jeszcze z bobovity sobie o mnie przypomnieli i dostałam ten słoiczek z marchewką...rychło w czas jak my już jemy zupki wieloskładnikowe z mięskiem Może ja coś w tej ankiecie w szpitalu pisałam że po 6 miesiącu zamierzam dietę rozszerzać ale nie przypominam sobie.
Cytat:
No więc ja jestem Monika mój syneczek to Kubuś mieszkamy na śląsku aleee przez pracę mojego męża często się przeprowadzamy bo jest piłkarzem..wiem co powiecie że u nas polska piłka jest do d.... bo wiemy co się dzieje na meczach reprezentacji polski ale ale ! Mój mąż nie gra w reprezentacji tzn jeszcze nie chociaż wierzę że za jakiś czas dostanie powołanie ) mam 21 lat nie pracuje ale planuję od października iśc na studia kosmetyczne aczkolwiek wiecie przy takim trybie życia ciężko skończyć szkołe jak się co chwile gdzieś indziej mieszka nie pracuje i obijam się w domu..ale wiecie praca mamy jest 24h na dobe.. straciłam kontakt ze wszystkimi znajomymi gdyż w tym wieku trzeba szalec na imprezach bawić się a taka ,,mamuśka" jak już nie chodzi na imprezy to nie jest warta ,,przyjaźni". Dlatego cieszę się że napisałam wkońcu do was bo wiecie jak jest się do kogo odezwać to jest raźniej Teraz kupujemy mieszkanie i bardzo się cieszę że bedziemy miec własny kąt i będziemy mieli dokąd wracać
Ooo a w której lidze gra? Pewnie w ekstraklasie skoro ma szansę na powołanie do reprezentacji.. Mój mąż grał przez długie lata w niższej lidze, mój brat też a dziś jest trenerem a mój tata też wielki fan piłki nożnej.
Cytat:

Śliczny

Ja właśnie gotuję zupki z królikiem młodemu.
I po obejrzeniu filmiku z raczkującym Igorkiem już chyba rozumiecie czemu tak spadłam w rankingu ilości postów On tak pół dnia potrafi a ja go tylko zawracam jak do ściany się zbliża. Teraz teściowa wzięła go na spacer więc miałam chwilkę w czasie jak warzywa i mięsko się gotują.
Stary 2013-07-16, 11:59   #4249
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Laski;p ja juz od soboty na swoim no ale ogarniac musze ;p wczoraj ogarnelam na blysk kuchnie.. a dzis..gotuje zupe!:P
teraz ogarniam pokoje;p achhhhhhhhh wreszcie spokój, cisza... na golasa mozna latac;p
super, że już na swoim a co do chodzenia na golasa to ciekawe co na to sąsiedzi
Cytat:
Naturalnie ale wiecie naczytałam się na wątku jak to dziewczyny gładko przeszły poród więc byłam pozytywnie nastawiona ale niestety rzeczywistośc okazała się booolesna miałam bóle krzyżowe i myślałam że umieram.. rodziłam 10 godzin bo w nocy mi wody odeszły a skurcze dopiero dostałam po tych zastrzykach . W każdym razie samego porodu nie pamiętam bo byłam prawie nieprzytomna z bólu. Gdyby nie mąż to nie wiem jakbym sobie poradziła sama. Jego wsparcie było dla mnie ratunkiem Wogóle szpital w którym rodziłam to porażka..
niestety każdy poród jest inny a tych krzyżowych bóli to współczuję, podobno nic nie wnoszą w poród a boli jak cholera dobrze, że miałaś wsparcie męża
Cytat:

UWAGA, UWAGA, chwalę się. Z przerwą 6.30-8, spałyśmy do... przed chwilą.
Ale co było z tym usypianiem. Młoda niby już, już śpi, oczka zamknięte, nagle bach! pięć zł i śpiewa. I tak kilka razy, aż w końcu poszłam, i wtedy zasnęła. A dzisiaj od "rana" krzyki i śpiewy, że uszy więdną. Ale żebyście widziały przy tym jej miny.

Super łowy.
Dziękuję za odp.

Matka, bo Cię budzi raz a dobrze. Siema, Barto!

Eeee, to ja wszystkie kaszki, jakie z Bobovity kupuję, mam bez cukru.

Uważaj na Illusion.

Hej. Super wieści.

-----------------

Moje uszy...
W ogóle, mam pytanie: Wasze dzieciaczki też są teraz takimi śmieszkami? Te z okolic wieku Poli? Ona się teraz praktycznie ze wszystkiego brechta.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Pokazuj.
A z tym lataniem nie ryzykuj może na razie, nie wiesz jakich masz sąsiadów.

Witam nową mamę!
brawo dla Poli
Cytat:
no właśnie, ja zamówiłam swojego metro Rumuna i co? Z kim mam teraz na zakupy chodzić? Jak żyć?
Cytat:
Zabrze, Pl. Traugutta 6

co za wredna małpa
u mnie też jak wróciłam do domu bez stresu to i laktacja ruszyła
ale słodziak
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:03   #4250
Wisienka_0809
Rozeznanie

Hope, ale szmata z Twojej t. Ja pierdzielę, nie mieści mi się to w głowie. A rodzice, no cóż... Pewnie przeżywają "drugą młodość", tylko szkoda, że nie powiedzieli Ci np. od razu jak im zapowiedziałaś, żebyś nie przyjeżdżała. Ehh... Przykre.
Stary 2013-07-16, 12:03   #4251
hope01
Zakorzenienie

witam nową mamę Kochany śmieszek a szpitala współczuję, sama przez to samo przeszłam.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:13   #4252
calawdeszczu
Wtajemniczenie

:d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3077.jpg (65,7 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-07-16 o 12:16
Stary 2013-07-16, 12:16   #4253
nancykenator
Zakorzenienie

hope współczuję t. chociaż rodzice nie lepsi, tak jak wisienka pisze chyba drugą młodość przeżywają. Szkoda tylko, że Cię nie poinformowali o tym, że ich nie będzie

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
prawdziwa kobietka nawet zasypia z kremem
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:17   #4254
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
ale sobie przytulankę Julcia znalazła

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-16, 12:21   #4255
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cała, , olać zabawki.
U nas w sumie na tapecie wszystko: linomag, chusteczki, opakowanie po chusteczkach, reklamówka (oczywiście pod moim okiem), pampersy, pościel, kocyk... Wszystko, tylko NIE ZABAWKI. No, jedynie oballllll.
Stary 2013-07-16, 12:23   #4256
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Dostałam 3 poradnik z bobovity ! Ale z nr 2, no ale jest w nim co innego niż w poprzedniej 2 :p i słoiczek pierwsza marchewka nie wiem po co

Edith: jednak to ten sam poradnik

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-07-16 o 12:33
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:24   #4257
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny korzystałyście kiedyś z zakupów na Groupon.pl ? Jeśli tak, to jak to działa? Ciekawe niektóre oferty tam są, ale nie za bardzo się orientuje w tym temacie.

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-16, 12:30   #4258
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny korzystałyście kiedyś z zakupów na Groupon.pl ? Jeśli tak, to jak to działa? Ciekawe niektóre oferty tam są, ale nie za bardzo się orientuje w tym temacie.

sprawdzaj sobie zawsze ceny jeszcze gdzie indziej. bo często oszukują. ja już nie raz jak sprawdzałam to na allegro np. dana rzecz jest tansza niz na takich portalach z tą zniżką czy kuponem

Stary 2013-07-16, 12:31   #4259
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Ty to masz pecha - jak nie zatory to zapalenie ucha Oby teraz już szybko przeszło. A boli Cię to ucho czy nie?

Gojka gratulacje dla Paulinki za pół roczku

Wstałam dziś przed 7 - wychodząc z pokoju Domcia spała na brzuchu. Po ok 5 minutach zaglądam- Domcia nie śpi - leży na plecach i głowę ma tam gdzie wcześniej nogi
Taki dyskomfort czuję w nocy, nawet nie, że ból, tylko piszczy, szumi i gó.no słyszę. Choć właściwie nie, nie słyszę i w tym też problem bo pieluchy zmieniam na czuja

Gojka ode mnie też brawo

To z Dominisi gimnastyczka mała

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Trzymajcie za nas kciuki, dziś mamy szczepienie
Trzymam! U nas dziś to samo

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ja teraz marudzę/narzekam, że mała za chiny ludowe jest nieodkładalna do łóżeczka, ale jak raz przedwczoraj sie udało to aż mnie ścisnęło jak się sama kładłam, a jej tam nie było ... po 2 godz. wszystko wróciło do 'normy' i mała po karmieniu znowu nie dała się odłożyć
Jak nie miałam jeszcze łóżeczka dostawionego do naszego łóżka, a Ewcia spała u siebie to ja nie mogłam zasnąć Leżałam, albo siedziałam i się na Nią patrzyłam, a mój mąż płakał ze śmiechu, że takie cyrki odstawiam. Ale serio, mnie się płakać chciało, że jesteśmy tak daleko od siebie Dodam, że łóżeczko stało jakieś 70-80cm od łóżka

Cytat:
O jaki fajny

Cytat:
miałam coś kiedyś napisać i zapomniałam: ostatnio kupowałam młodemu tą kaszkę z bobovity bez cukru bananową i patrzę, a tam jeszcze inne bez cukru są, ale już po 6 miesiącu: mleczno-wielozbozowa o smaku gruszkowo-sucharkowym, mleczno wielozbożowa pełnoziarnista, mleczno-wielozbożowa owocowa; myslałam, ze tylko ta bananowa bez cukru
No proszę. To teraz ja mam pytanie z gatunku "jestem nieogarnięta i pytam o to, co oczywiste". Skoro ja rozszerzam dietę dopiero po 6 miesiącu to taką kaszkę podaję po 8? Bo muszę iść tym tropem, że najpierw to co jest po 4, tak? W sumie nie wiem po co pytam, bo przecież logiczne jest, że nie mogę dziecku dać na pierwszy ogień mieszkanki wielozbożowej i wieloowocowej, skoro jeszcze nie jadła nawet jabłuszka, ani ryżu

Cytat:

zapomnialam Wam wczoraj napisac jaki mialas sen
snilo mi sie ze Bartullo Sylwii umowil sie z moim ze przyjdzie do niego i razem pojda do Leo Marsi sie bawic i co najlepsze widzialam we snie jak ten Bartolini raczkowal do nas po naszej drodze, o mamuniu

ale super!!!
a co to to to jest to fane swiecace samo sie krecace po podlodze?
zapodaj linka!
O Boziu jaki sen!

I też miałam pytać o zabawkę Moja Ewcia dostała przedwczoraj grającą żyrafkę i jest szał

Na razie kończę bo się zbieramy na kłucie potem dokończę nadrabianie.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:32   #4260
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Cała, , olać zabawki.
U nas w sumie na tapecie wszystko: linomag, chusteczki, opakowanie po chusteczkach, reklamówka (oczywiście pod moim okiem), pampersy, pościel, kocyk... Wszystko, tylko NIE ZABAWKI. No, jedynie oballllll.

oooo opakowanie po chusteczkach.. u nas jest szał!! nie ma nic lepszego!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości