|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Btw. Moja Amelka ma chyba skok rozwojowy
|
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie by się teraz przydało z 10-ciu 1. poszedł by do roboty kase zarabiać 2. robił by za mojego osobistego psychologa 3. by był nianką od czasu do czasu 4. by mi chałupe sprzątnął 5. wyprasował 6. by pakował manele na przeprowadzke 7. obiad ugotował 8. by mi towarzystwa dotrzymywał 9 i 10 doświadczony masażysta i pracownik spa ![]() ![]() ![]() próbowałam dac tą kaszke z glutenem, dodałam do mleka dosłwnie pół łyżeczki i to możliwe, żeby smoka zapychało? mała się wkurzała, wiec dałam smok trójprzepływowy co charlizz do pyty mi kazała kupic i -JAK ŻYĆ?? -ZADZWONIĆ DO BARTKA...!!
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-16 o 11:20 |
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Już nie wspminając o samym porodzie to opieka zerowa.. Mój kubuś nie umiał ssać piersi a pielęgniarka stara prukwa gniotła mi te piersi i krzyczała po mnie że to przez moje lenistwo Kuba nie chce ssać! I dopiero ja wróciłam do domu to opanowaliśmy bez stresu i krzyków.. na dodatek miałam gorączke bo to był okres kiedy panowały straszne grypy to z oburzeniem przyniosła mi lek na gorączke..wiecie to moje pierwsze dziecko a one mi nawet nie powiedziały jak o nie dbać jak kremowac jak przewijac no nic. wszystko mi mama przez telefon mówiła Pokaże wam mojego kubulca
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już nawet samo mleko daję z tego smoka trójprzepływowego, bo ze zwykłego za wolno leci ;]---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- sliczny smieszek
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41811675]Ja tylko tyle- czwarty dzień mam najbardziej jęczydłowate jęczydło świat
nie wiem, o co chodzi, czy zęby, czy skok, czy charakterek ale od rana do nocy jęczy, aż mąż w szoku był. Najbardziej zęby obstawiam, bo wszystko w paszczy i nie tak normalnie, ale z takim zacietrzewieniem jakimś, nerwami, no masakra. I jak myślicie, ruszyła się ruchowo? Tak, brawo, zgadłyście - NIE! od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.[/QUOTE]To chyba skok albo zęby, bo u mnie to samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Misiaczku, ale słodki uśmiech!
|
|
|
|
#4239 | |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze masz czas
![]() ![]() ![]() nie, komu by sie chciało w taką czike przymierzam sie ale nie mam natchnienia Cytat:
![]()
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
Zauważyłam pewne zależności:
1. Ile razy Pola śpi, tyle razy robi kupy. 2. Z innej beczki: po przemeblowaniu mamy więcej miejsca w pokoju, a mniej i szybciej się sprząta. Cała, żeby nie zatykało smoka, to zawsze daję 1/2 łyżeczki mniej, niż podane na opakowaniu (wiadomo: żeby było rzadsze i lepiej szło), i jak mieszam, to zawsze najpierw robię takie "okrężne" ruchy butelką, żeby ta sucha kaszka, co jest na górze, nie doszła do smoka, bo jak się zetknie z wodą, to go właśnie zatyka, robi się taka twarda papa. I jak tak wymieszam, to dopiero potem robię ruchy trzepiące.
|
|
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie!! Witaj nowa mamusiu i oczywiście śląsk, bo jakby inaczej
|
|
#4243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babusia Filipa takim cudem uszczęśliwiła, musiałam zakleić głośnik taśmą, bo wyło niemiłosiernie w kółko jedną melodyjkę i teraz przynajmniej ciszejCytat:
Cytat:
dobrze, że już zdrowy
|
|
#4244 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze na wyrost o tej rehabilitacji tylko Cytat:
![]() ![]() Cytat:
noooo,Bijkora to powinna baty dostac, checi narobiła, ochoty tez a jak przyszło co do czego to prysneła na wies i wróciła jak temat przepadł ![]() ![]() Cytat:
co do opieki to sie nie wypowiadam bo mi sie nóz w kieszeni otwiera że też taka znieczulica jest, za przeproszeniem- połozne sa tam od tego jak dupy od srania fajnie, że sie postanowiłas przyłączyc kawusiuje ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
ja tak dzwonek od drzwi wyciszyłam, bo umarłego z grobu podnosił a co dopiero dziecko spiące ![]() CAŁA- mam nadzieje, ze sie poukłada, ze wytrzymasz psychicznie Bartek jest przegosc- małżon leżał na wersalce w spodenkach samych, zostawiłam mu łobuza, poszłam do kuchni, wracam a ten bisurman leje małzowemu ptakowi |
|||||
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41813681]a piszesz to na podstawie...?
nie zawsze asymetria jest powodem rehabilitacji, spokojnie[/QUOTE] ocena pediatrów w szpitalu właśnie narazie mamy go zabawiać i układać na lewą strone jak to nie pomorze to dopiero rehabilitacja Bartuś od zawsze jak był na rękach to patrzył się w prawą strone, podczas spania też zawsze obracał głowke na prawo, efekt teraz jest taki że prawa strona główki jest tak jak by splaszczona a lewa wypukła dodatkowo jak leży to jest troche przekrecony na prawo
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienko, Badzia, Marsi - tule dzieciaczki po przykrych przygodach
![]() Deli dobrze że nic sie nie stało, to najważniejsze! I super że już na swoim Ja aktualnie doogarniam, ale Dawid mi żyć nie daje od niedzielnego popołudnia. Jęczydło niesamowite ![]() dla maluszków półrocznych i 5-miesięcznych Black WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA DZiewczyny długo mnie nie było. Wiem. Rodzice mi w sumie w sobotę niezły numer wywineli. Przykro mi strasznie było. Otóż TZ w niedzielę przed 4 rano musiał wstać, żeby do brata do ancala na widzenie i oczywiście wolny weekend mia,l być dla nas nie... To teściowa sobie wymyśliła 200 km jechać bo Grzesiu w domu i to jeszcze za moimi plecami ustalane, nawet nikt nie spytał czy mam jakieś plany czy nie. no to się wkurzyłam i powiedziałam że jade do rodziców na noc z sb na niedz. To teściowa do mnie: A PO CO BEDZIESZ JECHAĆ?! TU SIEDŹ. No padłam, wyśmiałam ją i pow. że nie będę jak pionek sama z młodym i z wrzeszczącą babką na dole siedzieć. Pojechałam do biedry po wieczorny prowiant i do rodziców. A mama co? oznajmia mi że oni wychodzą na imprezę Mówię że przecież wiedzieli od tygodnia że chcę przyjechać. A ta: A czy to że przyjeżdżasz ma znaczyć że mamy w domu siedzieć?Wiecie, przez dwa tygodnie u nas na wiosce w domu byłam 2-3 razy bo nigdy nie mieli czasu. Mama się palęta, po sklepach, po piwnicznej bo siostra u babci, ojciec na motor woli isć. Zrobiło mi się za☠☠☠iście przykro i stwierdziłam że ich właściwie wali czy ja przyjdę czy nie. Ale uznałam że wolę zostać z młodym sama niż wracać tam, zrobić t. satysfakcję a później się wkurzać jak nas TZ obudzi nad ranem. KOniec końców TZ stwierdził że zostanie z nami chociaż dopóki młody nie zaśnie i że posiedzi ze posiedzi ze mną. Zasnęliśmy. Moja mama nas budzi po 00 czy jej tz pomoże ojca wnieść. ja Było zostać ze mną?Poza tym mam wiiieeeelki problem z licencjatem. Baba dalej nie odbiera. nie odpisuje. Dziewczyny masakra jakaś ![]() I Dawid jeszcze tak popalić daje! |
|
|
|
#4247 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję że mnie tak miło przyjęłyście do swojego grona mamusiek
Tymczasem idziemy na spacer aż nie chce mi się wierzyć że na dworzu jest już 25 stopni ! trzeba korzystac póki nie pada ;D Miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#4248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci tyle że mój synek z 02.01 i też tak ma ostatnio! Je w nocy co 1,5 -2 godziny, a w międzyczasie ciągle się wierci i muszę bez przerwy wstawać i go głaskać i za rączkę trzymać żeby znowu na chwilę w miare spokojnie spał. I też nie mam pomysłu od czego to...trwa to już około tygodnia. Cytat:
ale nie przypominam sobie.Cytat:
Śliczny Ja właśnie gotuję zupki z królikiem młodemu. I po obejrzeniu filmiku z raczkującym Igorkiem już chyba rozumiecie czemu tak spadłam w rankingu ilości postów On tak pół dnia potrafi a ja go tylko zawracam jak do ściany się zbliża. Teraz teściowa wzięła go na spacer więc miałam chwilkę w czasie jak warzywa i mięsko się gotują.
|
|
#4249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tych krzyżowych bóli to współczuję, podobno nic nie wnoszą w poród a boli jak cholera dobrze, że miałaś wsparcie męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie też jak wróciłam do domu bez stresu to i laktacja ruszyła ![]() ale słodziak |
|||||
|
|
|
#4250 |
|
Rozeznanie
|
Hope, ale szmata z Twojej t. Ja pierdzielę, nie mieści mi się to w głowie. A rodzice, no cóż... Pewnie przeżywają "drugą młodość", tylko szkoda, że nie powiedzieli Ci np. od razu jak im zapowiedziałaś, żebyś nie przyjeżdżała. Ehh... Przykre.
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamę
a szpitala współczuję, sama przez to samo przeszłam.
|
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
:d
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-16 o 12:16 |
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
hope współczuję t. chociaż rodzice nie lepsi, tak jak wisienka pisze chyba drugą młodość przeżywają. Szkoda tylko, że Cię nie poinformowali o tym, że ich nie będzie
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- prawdziwa kobietka nawet zasypia z kremem
|
|
|
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
Cała,
U nas w sumie na tapecie wszystko: linomag, chusteczki, opakowanie po chusteczkach, reklamówka (oczywiście pod moim okiem ), pampersy, pościel, kocyk... Wszystko, tylko NIE ZABAWKI. |
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dostałam 3 poradnik z bobovity ! Ale z nr 2, no ale jest w nim co innego niż w poprzedniej 2 :p i słoiczek pierwsza marchewka
nie wiem po co Edith: jednak to ten sam poradnik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-07-16 o 12:33 |
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny korzystałyście kiedyś z zakupów na Groupon.pl ? Jeśli tak, to jak to działa? Ciekawe niektóre oferty tam są, ale nie za bardzo się orientuje w tym temacie.
|
|
|
|
#4258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawdzaj sobie zawsze ceny jeszcze gdzie indziej. bo często oszukują. ja już nie raz jak sprawdzałam to na allegro np. dana rzecz jest tansza niz na takich portalach z tą zniżką czy kuponem
|
|
|
#4259 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gojka ode mnie też brawo ![]() To z Dominisi gimnastyczka mała ![]() Trzymam! U nas dziś to samo Cytat:
Leżałam, albo siedziałam i się na Nią patrzyłam, a mój mąż płakał ze śmiechu, że takie cyrki odstawiam. Ale serio, mnie się płakać chciało, że jesteśmy tak daleko od siebie Dodam, że łóżeczko stało jakieś 70-80cm od łóżka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I też miałam pytać o zabawkę ![]() Na razie kończę bo się zbieramy na kłucie potem dokończę nadrabianie.
|
|||||
|
|
|
#4260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo opakowanie po chusteczkach.. u nas jest szał!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

JAK ŻYĆ 

Ja już nawet samo mleko daję z tego smoka trójprzepływowego, bo ze zwykłego za wolno leci ;]
od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.[/QUOTE]