|
|
#4261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Ale jak to w ogóle działa? Np. chciałabym kupić lot paralotnią. Rozumiem, że klikam, płacę przelewem, drukuję jakiś ten groupon i dzwonię do tej firmy i mówię, że kupiłam ten lot przez grupon, tak? A z wycieczkami jak? Najpierw trzeba dzwonić i rezerwować czy najpierw kupować? ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
za szczepienie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
łancuszkiem od smoczka potrafi sie bawic z 10 minut, sobie smetła ![]() HOPE- niefajno z rodzicami... a nie moglas z małym na swoje mieszkanie? |
||
|
|
|
#4263 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Iguś jak zwykle uroczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4264 | |||||
|
Zadomowienie
|
Insolito
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale Ci dobrze było![]() Cytat:
Cytat:
Ja też młoda mama (22 )Cytat:
Tylko wszystkiego nie wykup![]() Moja Juliana zaczyna pełzać i dotego obracała się wokół siebie jak szalona ( w sensie dookoła jak w break dance, nie obroty )Dziś do ortopedy idziemy, ciekawa jestem co powie ![]() Yellow Spełnienia marzeń i aby wszystko układało się po Twojej myśli!! |
|||||
|
|
|
#4265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julas jak slodko spi z kremem - Moj ci on! ![]() Cytat:
ale slodziak z Kubunia! czyzbym widziala u Niego doleczek? jeszcze powiedz ze ty tesz masz doleczki!? ![]() Cytat:
ja cos czuje ze jak tylko sie dowiem ze jestem w drugiej ciazy to z mety zapisuje malenstwo na bioderka, do neuro, do reh, do peddiatry, do okulisty itepeitede moze jakis sensowny termin dadza wtedy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam wyżej Pstryczkowijaki śmieszek fajny Cytat:
|
|
#4267 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, ja jak robie kaszke wg przepisu niby to wychdzi taka pyta ze szok! w zyciu by dziec tego nie zassal przez smoka Cytat:
Cytat:
![]() a gdzie to cudo wynalazla? fajne to bo samo sie porusza, ja te co mam to tzeba je popchnac, chwile pochodza i stop ![]() Cytat:
tez o to miala pytac! ![]() Cytat:
nie bylo jeszcze wcale tak tragicznie
|
|||||
|
|
|
#4268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przekonaj Tż, że...od czarnego będzie wam bardziej gorąco. Poza tym - jedyną wadą Tuli jest to, że się obiera, obłazi mi kłaczkami z pieluchy tetrowej - podkładam, żeby Mała nie zjadała nosidła. Na czarnym będzie dużo bardziej widać wszystko.Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41811959]ja to chyba będę karmiła sposobem "na małpę" - i piszę całkiem poważnie :d widzialas, jak małpia mama wkłada kawałki jedzenia dziecku w paszczę? [/QUOTE] Jaki to sposób? ![]() Cytat:
Ona jest cudna! Cała, ile czasu Twoja młoda spędza w bujaczkach? często dajesz zdjęcia na nich. Ona ci się nie dźwiga, nie boisz się, że spadnie do przodu? my chyba musimy przestać używać huśtawki. Hope: współczuję, musiałaś się poczuć olana, przykro czytać ![]() My po szczepieniu..dzieć już śpi prawie godzinę - spłakała się biedna okropnie. |
|||
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fifek w klubie
|
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W bujaku to baaaaardzo rzadko siedzi, od razu z niego wyłazi, więc już nawet jej nie sadzam tam, zastanawiam się czy go nie opchnąć na all. i nie zostawiam jej samej ani w jednym ani w drugim, po przekręca się na brzuch i wisi na boku, szczególnie w tym różowym ![]() a co dźwigania to miała czas, że się dźwigała, a teraz już nie ![]() do siadania tez się nie garnie zbytnio. na podłodze to co robi: leży na brzuszku, obraca się w okół własnej osi, podnosi pupe i się odpycha na różne strony, ale nie tak, żeby się jakoś mocno przemieściła do przodu i z głową w kocu, bo nie umie zakumać że jak podniesie klatkę to będzie lepiej. dźwiga się na rączkach do góry. no i bawi się zabawkami na brzuszku. potrafi stópkę dać do buzi. więcej nie pamiętam.. Tyle z Julkowych umiejętności chyba trochę mało
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-16 o 13:35 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Cała; ja myślę że w normie zupełnie jak na wiek.
|
|
|
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie sie wydaje, że to mało w porównaniu z tym co dziewczyny pokazują. do kiedy dziecko ma czas nauczyc się siedziec?
|
|
#4274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet jak masz instrukcje przygotowania, to na obrazkach jest miseczka i łyżeczka, a nie flacha, bo one z założenia mają być podawane łyżeczką (ew. dziecię rączką może jeść), żeby młode się uczyło jeść pokarmy bardziej stałe, niż mleko. A z butli jest po prostu wygodniej , i zawsze tą jedną łyżkę mniej trzeba dać.---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cała, moja tylko troszkę więcej robi od Julasa. To niektóre z wątkowych dzieciów po prostu szybko bardzo się rozwijają. A skoro ona wyłazi z bujaka, to jednak nie jest z nią tak źle. |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
wywietrzała mi trochę wiedza z rozwojówki, ale siadanie, a nie siedzenie (przy byciu posadzonym) to do ok 9mca. Często jest tak, że dziecko długo nic, nie siedzi, nie raczkuje. A potem w dwa tygodnie : nie dość że siedzi to jeszcze próbuje wstawać. Nie wszystkie dzieci raczkują. To dobre dla półkul mózgowych (lepiej się rozwijają) ale niektóre nie raczkują i już, taka uroda.
Tak samo normalne jest, że dziecko zajęte np uczeniem się mówić "zapomina" już nabytych umiejętności ruchowych - widać regres, jakby się cofało. To samo z mówieniem: zaczyna chodzić - to jest tym tak zajęte, że gadać przestaje. Dla mnie z Julaskiem wszystko okej! ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Np pamiętacie co Marsi mówiła? że Leoś mało gaworzy i ona się tym martwi. A z raczkowaniem zapiernicza jak mało kto
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi po szczepieniu już prawie 2 godziny! Zaczynam się martwić. Przekręciła się na brzuch i śpi. ale patrzyłam, gorąca nie jest.
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- A sennosc nie bedzie skutkiem ubocznym? Lepiej to niz marudzenie. Na pewno jest wszystko w porzadku |
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, u nas właśnie tak jest: Pola nie marudzi, nie gorączkuje po szczepieniu, tylko właśnie dużo śpi.
|
|
|
|
#4281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurna a co teraz Twój nick oznacza? ![]() Debrah, dziękuję za odp
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to zaciekawiło
|
|
|
|
#4283 |
|
Wtajemniczenie
|
rozwieje moje i Twoje wątpliwości http://www.hje-gruppe.de/hje.html
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Cała, a właśnie, że NIE.
Po prostu Pola tak "mówi" jak płacze, i to jest tak słodkie, i mi się podoba. |
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
illusion, mrozisz teraz te zupki? bo mi cholera wszystkie 7 słoiczków się zepsuło
nie wiem dlaczego, dobrze zapasteryzowałam i otwieram dzisiaj jeden i prawie mi wybuchł chyba rzeczywiście przez to mięso; dzisiaj miałam robić z królikiem i nie wiem teraz jak to ogarnąćwczoraj byliśmy zrobić młodemu dowód i babka się nas pyta, gdzie mamy dziecko, bo też musi być nawet mi to do głowy nie przyszło i się jej pytam po co, przecież się nie podpisze na wniosku, a ona mi mówi, że do wglądu![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
ellmi a jakie dokumenty potrzebowaliscie zeby wyrobić małemu dowod
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
2 zdjęcia i odpis aktu urodzenia; nasze dowody osobiste też sprawdzała, no i dziecko do wglądu
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, pytanie z innej beczki: można zupę grochową robić na mięsie? W sensie np. zrobić rosół choćby na skrzydełkach i na tym grochową?
|
|
|
|
#4290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oooo! o toz to! ![]() mlody cos dzis marudny :/ |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

za szczepienie 

), pampersy, pościel, kocyk... Wszystko, tylko NIE ZABAWKI.
dobra nie smęce już...
kto go tak wychował?
wiecie jestem młodą mamą bo mam 21 lat i nie wiedziałam że macierzyństwo to taka trudna sprawa
i dotego obracała się wokół siebie jak szalona ( w sensie dookoła jak w break dance, nie obroty
Nie mam nic do roboty i siedzę jak ten ćwok 

i ja już nie wiem co zrobić, żeby on się przewracał. Mój to jest taki leniwiec, że szok, najlepiej, żeby mu mama podała jakąś zabawkę i wlazła tam do niego na mate i z nim leżała i na niego patrzyła.

ale nie przypominam sobie.