Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 13:03   #3601
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Eeee myślałam ze sama złożę ale to jednak sprzęt dla mężczyzny. Laduje wkretarke i czekam na TZ.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

misiaczka nie ty jeda tak masz
Ja jestem tą myślą momentami przerażona i tak potwornie się boję, że nie dam rady
Fajnie, że mam tżta z mega optymistycznym nastawieniem, ale jestem kobietą iałam styczność z małymi dziećmi i już wiem, z czym to sie je - wiem, że na początku najwiecej roboty będzie spoczywało na moich barkach i generalnie, obojetnie jak fantastycznym ojcem nie byłby moj tż - jak dla mnie kobieta ma przy dziecku duzo wiecej roboty. Zreszta, nie tylko przy dziecku
Ma racje. Nawet jeśli mężczyźni dużo pomagają to w wielu przypadkach(w moim) trzeba im powiedzieć co mozna zrobić bo samym cieżko sie domyślić. W konsekwencji kobieta sama ogarnia większość. Moj TZ tez tak jak twój ma bardzo optymistyczne nastawienie. Ciekawe czy mu sie odmieni po zderzeniu z rzeczywistoscia

brawa za pazurki, to juz mega wyczyn

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41816584]Misia myślę, że ok. 2,5 kilo Jutro idziemy się ważyć (ale znowu będzie ryk, jak rozbiorę mojego ciepłego sennego Synia do rosołu:P), więc Wam napiszę

Domi ja siedzę na wizażu, bo siedzę w pokoiku z Małym Jakbym się zabrała za mieszkanie, to bym już nie miała czasu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Ale masz kruszynke w domu nie masz obaw przed wzięciem na ręce?

Cytat:
No to super

A przypomnij mi, jaki kupowałaś;>
http://www.brightstarts.com.pl/index...ydowa-lew-6985

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dzięki za Wasze magiczne kciuki!

Mały przybrał w końcu na wadze porządnie
miał przykazanie od pediatry na minimum 15 dkg a przytył 40
A mm dostał tylko 3 razy, reszta cyc i odciągane

Więc Dziewczyny wierzcie w swoje cycki

Czyli szczęśliwie dziś kończymy okres noworodkowy
Wierzylysmy w twoje cycki
brawa dla Piotrusia

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ej, powiedzcie mi- czy jestem wyrodną matką, skoro wyduldałam mm mojego syna, który juz nie chciał i poszedł spać? było takie pyszne zachcianka jakbym była w ciąży co najmniej

Misiaczka- mój lekarz powiedział, ze nie od razu po podaniu tabletek pokarm zanika. Pokarm moze sie utrzymywac przez pare dni i mozesz nawet przezyc słynny nawał pokarmu i wtedy trzeba odciagac laktatorem, ale Bron Boze nie podawac tego mleka dziecku, tylko wyrzucać. Tabletki nie przyjmujesz w dzien porodu, tylko ja zazylam równą dobę po porodzie pół tabletki, za 12h nastepne pół, a potem juz co 12h całą tabletkę. Mi się udało, bo pokarm mi nie leciał i nie miałam skamieniałych piersi, ale u mnie tez to moze byc genetyczne, bo moja mama pokarmu w ogole nie miała generalnie jest ok, wiec jezeli bedziesz zdecydowana na karmienie mm powiedz w szpitalu i powinni Ci przepisac lek na zatrzymanie laktacji- u mnie w szpitalu tak było i chcieli wypisac, ale wczesniej zrobił to po prostu lekarz prowadzący
MM pilas? szalona
Dzięki za szczegółowe info o karmieniu. Ja jestem totalnie niezdecydowana. Chce karmić mieszanie. Ale moje mleko tylko odciagac i podawać z butli. Ale jak to wytłumaczyć w szpitalu z drugiej strony nie chce zeby mi cieklo z cyckow i nie chce ich mieć ogromnych. Tak wiem jestem dziwna TZ mi dzis zaproponował ze skoro bardziej nie chce niz chce to żebym zrobiła jak ty....
Czas goni a ja nic nie wiem

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:06   #3602
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 39 tc

CH to Centrum Handlowe (tak myślę przynajmniej )

Jem rożka cytrynowego z Lidla

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Misiaczka - super ten leżaczek. Ile daliście?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:06   #3603
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Centrum Handlowe

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Tylko te, które lubię
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

CH to Centrum Handlowe (tak myślę przynajmniej )

dzięki dziewczyny za oświecenie, wstyd się było nie domyśleć

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:06   #3604
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
No to takie standardowe zachowanie... ja w ogóle uważam, że faceci w ogóle nie zwracają uwagi na milion rzeczy, które dla kobiet są istotne...
A tż też usypia małego? Czy to spoczywa tylko na Twoich barkach? Bo może nie poznał jeszcze tego magicznego uczucie, kiedy usypia się dziecko godzine, ręcę wchodzą do doopy, za przeproszeniem, a ktoś nagle je budzi?
No właśnie nie Ale planuję go kiedyś z nim zostawić i niech go usypia godzinę albo 1,5 jak ja. I masz rację, w sumie ręce jak ręce, ale kręgosłup nawala, już się boję, co będzie, jak Klocuszek będzie ważył 3 razy więcej...

A co do mamy - mnie bardzo pomagała, ale najważniejsze, że mi pomagała karmić Młodego, jak na początku miał mega problemy z jedzeniem. Teraz jest trochę lepiej, choć dalej się krztusi, rano go odklepywałam chyba z 3 razy, bo jemu się zapomina połykać to, co zassie.... A mama przyjeżdża po pracy :P

Za tydzień idziemy na USG bioderek i w niedalekiej przyszłości - do okulisty dziecięcego, jako wcześniak ma wskazanie, żeby mieć taką konsultację.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:08   #3605
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam za wiarę w MOJE cycki... ale wierzcie w SWOJE

Tweed... jesteś nieziemska!
Hahahah, widzisz, Glutek tak fajnie podrósł, bo wszystkie trzymały kciuki za twoje zamiast za swoje cycki

Cytat:
A ja na początek zamówiłam sobie mamę. Mieszka 100 km od nas, ale jest na emeryturze, więc to dla niej żaden problem. No i chętna jest strasznie

Później TŻ weźmie 2 tygodnie ojcowskiego - jakoś w sierpniu. A potem ... zobaczymy jak będę dawała sobie radę. Myślę, że najgorsze będą te tygodnie, w których TŻ ma popołudniówki i pewnie wtedy moja mama będzie wpadać na 2-3 dni. A jak będzie miał na rano to jakoś damy radę, bo o 14 jest już w domu i będzie mógł ugotować obiad, ogarnąć coś itp.
Też bym zamówiła Chociaż też nie wiem czy to byłby zupełnie dobry pomysł, bo ja mam na prawdę świra na punkcie robienia rzeczy po mojemu, sprzątania, układanie, etc. inaczej kota dostaję i robię się nieprzyjemna Mama chyba sama by ode mnie uciekła

Cytat:
za pomalowane paznokcie

czy pisałam wam już że mam znowu lenia, rodzić też by mi się nie chciało dzisiaj. Dzisiaj wizyta i muszę jeszcze kapę ogolić
za fajny tydzień stokrotko

I chociaż ty zauważyłaś moje dzisiejsze osiągnięcie

Może to znak, że coś się dzisiaj wydarzy? Ogól kapę, będziesz spokojniejsza

A tak a propos ogolonej kapy
Wiadomo, że do porodu goli się wszystko na gładź... tylko boję się tego, co będzie po porodzie... czyli kiedy zacznę na nowo zarastać Ja wręcz nienawidzę tego momentu (dlatego obecnie golę się tylko na wizyty) i martwię się jak to będzie PO - znając życie będę nacięta, a tu zacznie mnie wszystko cholernie swędzieć? Bo serio, ja cholery dostaję zawsze, chodzę i się czochram, jak mi wszystko odrasta nie wyobrażam sobie połogu z taką odrastającą fryzurą
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
to chyba największy plus kawalerek
Jak nie jedyny
Stary 2013-07-16, 13:12   #3606
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, że do porodu goli się wszystko na gładź... tylko boję się tego, co będzie po porodzie... czyli kiedy zacznę na nowo zarastać Ja wręcz nienawidzę tego momentu (dlatego obecnie golę się tylko na wizyty) i martwię się jak to będzie PO - znając życie będę nacięta, a tu zacznie mnie wszystko cholernie swędzieć? Bo serio, ja cholery dostaję zawsze, chodzę i się czochram, jak mi wszystko odrasta nie wyobrażam sobie połogu z taką odrastającą fryzurą
mam tak samo po maszynce do golenia swędzenie, pieczenie, krostki itd.
odrastanie nie jest już tak wkurzające gdy użyłam kremu do depilacji, dlatego zrezygnowałam ostatnio z maszynki. najchętniej bym poszła na wosk i miała spokój przez dłuższy czas, ale dawno nie byłam i wolę odpuścić.
Stary 2013-07-16, 13:12   #3607
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Ja sie nie nastawiam na ogarnianie. Zobaczymy co przyniesie zycie

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 13:14   #3608
Neni1984
Zakorzenienie

Tweed ja też lubię mieć po swojemu, a moja mama lubi bardzo narzucać swoje zdanie ALE myślę, że akurat zaraz po porodzie będzie mi to zwisało, czy jest po mojemu czy nie. Mama ogarnie dom, zrobi pranie, ugotuje obiad i polula Młodego - podejrzewam, że nic więcej do szczęścia nie będzie mi potrzebne
No i przecież nie zainstaluje się na stałe- będzie wpadała co parę dni na parę dni

A jak TŻ będzie miał ojcowski to oczywiście żadnej mamy-tylko nasza 3ka
Stary 2013-07-16, 13:16   #3609
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Misiaczka - super ten leżaczek. Ile daliście?
319 bez przesyłki

Cytat:

Jak nie jedyny
Tez zauważyłam twoje osiągnięcie

Co do kapy....tez mnie to martwi.
A konkretnie to ze po nacieciu, szwow, krwi i innych badziewi bede chciała sie ogolic dla komfortu psychicznego i higieny ale boje sie jak diabli dotknąć taka zmasakrowana kape maszynka

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-16, 13:16   #3610
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Fajowo, ze masz mamę na miejscu....
Ja chyba poprosze by na początku moja też przybyła mi pomóc...mąż średnio chce..ale wydaje mi się, że bedzie nam łatwiej w pierwszym tyygodniu bynajmniej....

Surka, jak się macie dzisiaj???

A co to za szpital na Koszarowej? Nie kojarze....

Wiecie co martwię się...ciekawe co tam u FIAZO???????????????

koniecznie!!!
One tak dają fabryką itp.....

pokój wygląda tak sterylnie, podoba mi się!!

jaki opatulony Bezik
Maluszek Okruszek!!!!

Teraz poprosimy foty w całej okazłości!!! W sensie..bez kocyka

Ja sie nie udzielam, bo dziś mam wicie gniazda...sprzątam w szafkach jak oszalała więc wybaczcie...musze korzystać z weny bo szybko mogę stracić

jest to szpital wojewódzki. Dzisiaj mała już trochę przybrała, ale nie wiem ile bo po bo matce taka informacja

Cytat:
Dzięki za Wasze magiczne kciuki!

Mały przybrał w końcu na wadze porządnie
miał przykazanie od pediatry na minimum 15 dkg a przytył 40
A mm dostał tylko 3 razy, reszta cyc i odciągane

Więc Dziewczyny wierzcie w swoje cycki

Czyli szczęśliwie dziś kończymy okres noworodkowy

super, mam nadzieję że pójdziemy twoim śladem

Cytat:
Dzień dobry witam się w 39 tc

fajnie, to czekamy na fotki

za pomalowane paznokcie

super, że tak ładnie przybrał, wrzuć jakieś nowe fotki

to sprzątaj faktycznie, ja miałam okna pomyć ale mi się nie chce

ślicznie wszystko tak idealnie dobrane

Dotka gratuluję tak to lekko spokojnie napisałaś, jakby poród wcale nie bolał
En Tomaszek śliczny jest, taka mała kruszynka
Kathe trzymam kciuki, nie martw się sn czy cc, ważne, żebyś miała swojego Michałka już przy sobie

czy pisałam wam już że mam znowu lenia, rodzić też by mi się nie chciało dzisiaj. Dzisiaj wizyta i muszę jeszcze kapę ogolić

i takie głupie pytanie mam, piszecie że jedziecie na zakupy do CH, od czego to skrót? nazwa jakiejś galerii?
Centrum handlowe.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:17   #3611
Neni1984
Zakorzenienie

Współczuję problemów z odrastaniem włosków Spróbujcie po depilacji posmarować ogoloną skórę maścią Clotrimazolum lub Sudocremem. Clotrimazolum zwłacza polecam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 13:18   #3612
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

A co do golenia, ja do cc miałam ogolony brzuch i włoski z okolicy łona (tylko z przodu). Goliła mnie położna, a potem musiałam się umyć i zdezynfekować takim specjalnym żelem. No i wcześniej lewatywka, ale dla mnie to nie problem :P Wręcz jak wiecie, przy moich problemach ciążowych - miła sprawa Gdyby tylko nie fakt, że jest to dość krępujące... Ale na szczęście teraz jakiegoś wielkiego problemu nie mam.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:18   #3613
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
1. Tylko te, które lubię
uwielbiam wręcz Twoje wyczerpujące odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Eeee myślałam ze sama złożę ale to jednak sprzęt dla mężczyzny. Laduje wkretarke i czekam na TZ.

2. Ma racje. Nawet jeśli mężczyźni dużo pomagają to w wielu przypadkach(w moim) trzeba im powiedzieć co mozna zrobić bo samym cieżko sie domyślić. W konsekwencji kobieta sama ogarnia większość. Moj TZ tez tak jak twój ma bardzo optymistyczne nastawienie. Ciekawe czy mu sie odmieni po zderzeniu z rzeczywistoscia

3. brawa za pazurki, to juz mega wyczyn
1. Super bujaczek

Ale nieco bardziej skomplikowany niż mój, dobrze robisz, że czekasz na tżta Pewnie gdybym ja w obecnym stanie zbudynienia (albo wręcz zaniku) mózgu zabrała się za złożenie takiej maszynerii, to pewnie Ali musiałby leżeć twarzą do podłogi

2. No niestety, tak jest to wszystko zaprogramowane i tak jesteśmy wychowywani Zresztą, jak sama dowiedziałam się, że będę miała syna, to pierwsze co pomyślałam, to to, że będzie miał łatwiej w życiu i przynajmniej nie będę musiała wychowywać kolejnej służącej bo niestety taka jest prawda
Ja np. teraz myślę o 10000 rzeczy na raz, a tż skupia się na jakimś jednym aspekcie, zupełnie nie wybiegając dalej. Ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała CZY mu się odmieni, tylko KIEDY Zresztą czekam na ten sam etap u mojego tyży

3. Ooo, dzięki że i ty zauważyłaś

Cytat:
Neni a dobre są te cytrynowe?

Bo jakoś mi nie podchodziły do tej pory i wcinałam tylko marakuję
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41817660]No właśnie nie Ale planuję go kiedyś z nim zostawić i niech go usypia godzinę albo 1,5 jak ja. I masz rację, w sumie ręce jak ręce, ale kręgosłup nawala, już się boję, co będzie, jak Klocuszek będzie ważył 3 razy więcej...

A co do mamy - mnie bardzo pomagała, ale najważniejsze, że mi pomagała karmić Młodego, jak na początku miał mega problemy z jedzeniem. Teraz jest trochę lepiej, choć dalej się krztusi, rano go odklepywałam chyba z 3 razy, bo jemu się zapomina połykać to, co zassie.... A mama przyjeżdża po pracy :P

Za tydzień idziemy na USG bioderek i w niedalekiej przyszłości - do okulisty dziecięcego, jako wcześniak ma wskazanie, żeby mieć taką konsultację. [/QUOTE]
No i tu jest pies pogrzebany, bo z boku może i takie usypianie nie wygląda najgorzej, gorzej kiedy trzeba to zrobić samemu. Lulanie nawet 2kg noworodka bywa ciężkie, a co dopiero coraz większe dzieciaczki.
Też myślę, że powinnaś mu podrzucić Artiego, coby się na własnych rękach i własnym kręgosłupie przekonał, jaka to ciężka robota

Trzymamy kciuki za usg w takim razie
Stary 2013-07-16, 13:19   #3614
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
odrastanie nie jest już tak wkurzające gdy użyłam kremu do depilacji, dlatego zrezygnowałam ostatnio z maszynki. najchętniej bym poszła na wosk i miała spokój przez dłuższy czas, ale dawno nie byłam i wolę odpuścić.
O to to, wosk to jest pomysł. Zaczęło by odrastac jakby kapa sie zagoila. Niestety moj próg bólu jest taki ze pewnie bym kosmetyczke skopala jak En położna

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-16, 13:20   #3615
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję problemów z odrastaniem włosków Spróbujcie po depilacji posmarować ogoloną skórę maścią Clotrimazolum lub Sudocremem. Clotrimazolum zwłacza polecam.
muszę spróbować
ostatnim razem próbowałam talku i nic nie pomogło
Stary 2013-07-16, 13:21   #3616
Neni1984
Zakorzenienie

Tweed dla mnie są mega Ale marakujowego nie jadłam jeszcze.

No i oklaski za paznokcie
Stary 2013-07-16, 13:22   #3617
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
O to to, wosk to jest pomysł. Zaczęło by odrastac jakby kapa sie zagoila. Niestety moj próg bólu jest taki ze pewnie bym kosmetyczke skopala jak En położna
a mi by pewnie wody odeszły z bólu
Stary 2013-07-16, 13:22   #3618
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
muszę spróbować
ostatnim razem próbowałam talku i nic nie pomogło
Spróbuj - u mnie Clotrimazolum jest niezawodne
Stary 2013-07-16, 13:23   #3619
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Oj też bym się wywoskowała, ale bałabym się teraz tam cokolwiek tykać - taką mam napuchniętą kapę, że szok chyba by mi z tym plastrem z 1cm skóry wyrwano
Cytat:
Tweed ja też lubię mieć po swojemu, a moja mama lubi bardzo narzucać swoje zdanie ALE myślę, że akurat zaraz po porodzie będzie mi to zwisało, czy jest po mojemu czy nie. Mama ogarnie dom, zrobi pranie, ugotuje obiad i polula Młodego - podejrzewam, że nic więcej do szczęścia nie będzie mi potrzebne
No i przecież nie zainstaluje się na stałe- będzie wpadała co parę dni na parę dni

A jak TŻ będzie miał ojcowski to oczywiście żadnej mamy-tylko nasza 3ka
No i super, ja tak jak napisałam, pomimo swojej chorobliwej momentami samodzielności też chciałabym miec mame do pomocy. Ale u nas nie da rady, wiec bedziemy walczyc z tztem od poczatku sami... i to też przez chwilę, bo tylko parę dni, pozniej tż wraca do pracy. zaczna sie proby i jeszcze studia grubo będzie
Cytat:
Tez zauważyłam twoje osiągnięcie

Co do kapy....tez mnie to martwi.
A konkretnie to ze po nacieciu, szwow, krwi i innych badziewi bede chciała sie ogolic dla komfortu psychicznego i higieny ale boje sie jak diabli dotknąć taka zmasakrowana kape maszynka
Wiem, już zauważyłam

O matko, o tym to ja nawet nie myślę
Nieprędko przejadę maszynką po małej po porodzie
Cytat:
Ale to zwykłe clotrimazolum?? Na grzybka?

Zaintrygowałaś mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 13:23   #3620
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

1. Super bujaczek

Ale nieco bardziej skomplikowany niż mój, dobrze robisz, że czekasz na tżta Pewnie gdybym ja w obecnym stanie zbudynienia (albo wręcz zaniku) mózgu zabrała się za złożenie takiej maszynerii, to pewnie Ali musiałby leżeć twarzą do podłogi

2. No niestety, tak jest to wszystko zaprogramowane i tak jesteśmy wychowywani Zresztą, jak sama dowiedziałam się, że będę miała syna, to pierwsze co pomyślałam, to to, że będzie miał łatwiej w życiu i przynajmniej nie będę musiała wychowywać kolejnej służącej bo niestety taka jest prawda
Ja np. teraz myślę o 10000 rzeczy na raz, a tż skupia się na jakimś jednym aspekcie, zupełnie nie wybiegając dalej. Ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała CZY mu się odmieni, tylko KIEDY Zresztą czekam na ten sam etap u mojego tyży

3. Ooo, dzięki że i ty zauważyłaś
1. Dzieki ja mam w zwyczaju NIGDY nie czytać instrukcji więc chyba lepiej dla Majki ze tatuś złoży bujaczek
2. Myśle ze to kiedy nastąpi baaaardzo szybko
2. W końcu to nie byle co

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-16, 13:24   #3621
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
już jutro fakt, że idę tylko na ktg, ale może jeszcze ktoś zechce mnie obejrzeć gdzieś indziej
Stary 2013-07-16, 13:25   #3622
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-16, 13:25   #3623
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

za fajny tydzień stokrotko

Może to znak, że coś się dzisiaj wydarzy? Ogól kapę, będziesz spokojniejsza

Jak nie jedyny
a no faktycznie z włoskami odrastającymi może być nieciekawie, ja też nie lubię jak odrastają, a do tego jeszcze rana myślę, że jakoś chyba się wszystko zagoi

mam jeszcze pytanie do tych co biorą tantum rosa, rozrabiacie to w szpitalu czy w domu? jakiś specjalny spryskiwacz macie?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 13:27   #3624
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed dla mnie są mega Ale marakujowego nie jadłam jeszcze.

No i oklaski za paznokcie
To dzisiaj spróbuję

Cytat:
Tak na dobry początek
To chyba byłaby lepsza metoda wywoływania porodu od wszystkich naturalnych
Cytat:
Ja może dzisiaj spróbuję, jak mnie fantazja poniesie

A nuż zachęci to tżta do zapuszczenia się w odpowiednie rejony

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
a no faktycznie z włoskami odrastającymi może być nieciekawie, ja też nie lubię jak odrastają, a do tego jeszcze rana myślę, że jakoś chyba się wszystko zagoi

mam jeszcze pytanie do tych co biorą tantum rosa, rozrabiacie to w szpitalu czy w domu? jakiś specjalny spryskiwacz macie?
No ja też mam nadzieję, że w miarę sprawnie to pójdzie

Ja do szpitala biorę saszetki rozrobię na miejscu, po prostu wsypię do butelki z dzióbkiem, albo do tej swojej ikeowskiej i będę na kibelku albo pod prysznicem polewała
Stary 2013-07-16, 13:27   #3625
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to zwykłe clotrimazolum?? Na grzybka?

Zaintrygowałaś mnie
Super

Tak - ten krem w tubce za 3 z groszami.
Smarujesz skórę po depilacji i w między czasie odmawiasz krótką modlitwę
Stary 2013-07-16, 13:29   #3626
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu, biorę 3 saszetki, mam już wyparzony spryskiwacz pół litrowy.

tylko pytanie: do rozrabiania proszku musi być przegotowana woda czy mogę użyć mineralki niegazowanej?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
jakąś konkretną czy po prostu pierwszą lepszą krótką?
Stary 2013-07-16, 13:30   #3627
Margosia__
Zakorzenienie

Poniosła mnie ułańska fantazja i z radości, że Młody tak ładnie przybrał chyba Go przekarmiłam

Bosz... nosem Mu się ulało bo akurat jadł

Dobra spadamy na spacer żeby matka wariatka znów nie zaczęła karmić

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 13:30   #3628
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Tak - ten krem w tubce za 3 z groszami.
Ciekawe czy to to modliwa nie ma lepszego działania
Cytat:
w szpitalu, biorę 3 saszetki, mam już wyparzony spryskiwacz pół litrowy.

tylko pytanie: do rozrabiania proszku musi być przegotowana woda czy mogę użyć mineralki niegazowanej?
Dobre pytanie

Chociaż nie wiem, ja dla spokoju duszy chyba użyję przegotowanej
Stary 2013-07-16, 13:30   #3629
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no - w szpitalu dopiero. Mam wymyty spryskiwacz po jakiejś odżywce do włosów-naleję ciepłej wody, wsypię odpowiednią ilość proszku i już.
Stary 2013-07-16, 13:31   #3630
enlevee
Zakorzenienie

a ja powiem Wam szczerze, ze ogoliłam kapę godzinę przed pojechaniem do szpitala i od tego czasu nawet nie zaglądam w tamte rejony z maszynką. Włoski odrastają, ale póki co nie swędzi nic a nic.. a szczerze powiem, że mimo, ze nie jestem nacięta ani nie pękłam to mam dwa szwy, które jednak czuję i dalej mnie tam wszystko jakby nie było boli.. i ostatnia rzecz o której myslę to zaglądanie w tamte rejony z maszynką, serio.. a zawsze byłam gładka jak pupcia niemowlęcia

Tak, to mm co mi tak smakuje to bebiko 1

Ohoooo, młody się przebudził..

a jednak nie, poszedł spac dalej więc mogę ogarniać rzeczy przeprowadzkowe jeszcze, chociaz teraz odpoczywam bo to co mnie męczy strasznie po ciąży to kręgosłup- mój naprawdę nie ogarnia co jest grane po tych 9msc i mnie napier*ala aż miło
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-07-16 o 13:32
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości