|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Eeee myślałam ze sama złożę ale to jednak sprzęt dla mężczyzny. Laduje wkretarke i czekam na TZ.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41816584]Misia myślę, że ok. 2,5 kilo ![]() ![]() Domi ja siedzę na wizażu, bo siedzę w pokoiku z Małym ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale masz kruszynke w domu ![]() ![]() http://www.brightstarts.com.pl/index...ydowa-lew-6985 Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki za szczegółowe info o karmieniu. Ja jestem totalnie niezdecydowana. Chce karmić mieszanie. Ale moje mleko tylko odciagac i podawać z butli. Ale jak to wytłumaczyć w szpitalu ![]() ![]() Czas goni a ja nic nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
![]() ![]() CH to Centrum Handlowe (tak myślę przynajmniej ![]() Jem rożka cytrynowego z Lidla ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Misiaczka - super ten leżaczek. Ile daliście? |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3604 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() A co do mamy - mnie bardzo pomagała, ale najważniejsze, że mi pomagała karmić Młodego, jak na początku miał mega problemy z jedzeniem. Teraz jest trochę lepiej, choć dalej się krztusi, rano go odklepywałam chyba z 3 razy, bo jemu się zapomina połykać to, co zassie.... A mama przyjeżdża po pracy :P Za tydzień idziemy na USG bioderek i w niedalekiej przyszłości - do okulisty dziecięcego, jako wcześniak ma wskazanie, żeby mieć taką konsultację. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I chociaż ty zauważyłaś moje dzisiejsze osiągnięcie ![]() ![]() ![]() Może to znak, że coś się dzisiaj wydarzy? Ogól kapę, będziesz spokojniejsza ![]() A tak a propos ogolonej kapy ![]() Wiadomo, że do porodu goli się wszystko na gładź... tylko boję się tego, co będzie po porodzie... czyli kiedy zacznę na nowo zarastać ![]() ![]() ![]() ![]() Jak nie jedyny ![]()
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odrastanie nie jest już tak wkurzające gdy użyłam kremu do depilacji, dlatego zrezygnowałam ostatnio z maszynki. najchętniej bym poszła na wosk i miała spokój przez dłuższy czas, ale dawno nie byłam i wolę odpuścić.
![]() |
#3607 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ja sie nie nastawiam na ogarnianie. Zobaczymy co przyniesie zycie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3608 |
Zakorzenienie
|
Tweed ja też lubię mieć po swojemu, a moja mama lubi bardzo narzucać swoje zdanie ALE myślę, że akurat zaraz po porodzie będzie mi to zwisało, czy jest po mojemu czy nie. Mama ogarnie dom, zrobi pranie, ugotuje obiad i polula Młodego - podejrzewam, że nic więcej do szczęścia nie będzie mi potrzebne
![]() No i przecież nie zainstaluje się na stałe- będzie wpadała co parę dni na parę dni ![]() A jak TŻ będzie miał ojcowski to oczywiście żadnej mamy-tylko nasza 3ka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
319 bez przesyłki
![]() Cytat:
![]() Co do kapy....tez mnie to martwi. A konkretnie to ze po nacieciu, szwow, krwi i innych badziewi bede chciała sie ogolic dla komfortu psychicznego i higieny ale boje sie jak diabli dotknąć taka zmasakrowana kape maszynka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
jest to szpital wojewódzki. Dzisiaj mała już trochę przybrała, ale nie wiem ile bo po bo matce taka informacja ![]() Cytat:
super, mam nadzieję że pójdziemy twoim śladem ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Współczuję problemów z odrastaniem włosków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
A co do golenia, ja do cc miałam ogolony brzuch i włoski z okolicy łona (tylko z przodu). Goliła mnie położna, a potem musiałam się umyć i zdezynfekować takim specjalnym żelem. No i wcześniej lewatywka, ale dla mnie to nie problem :P Wręcz jak wiecie, przy moich problemach ciążowych - miła sprawa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
uwielbiam wręcz Twoje wyczerpujące odpowiedzi
![]() Cytat:
![]() Ale nieco bardziej skomplikowany niż mój, dobrze robisz, że czekasz na tżta ![]() ![]() 2. No niestety, tak jest to wszystko zaprogramowane i tak jesteśmy wychowywani ![]() ![]() ![]() Ja np. teraz myślę o 10000 rzeczy na raz, a tż skupia się na jakimś jednym aspekcie, zupełnie nie wybiegając dalej. Ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała CZY mu się odmieni, tylko KIEDY ![]() ![]() 3. Ooo, dzięki że i ty zauważyłaś ![]() ![]() Neni a dobre są te cytrynowe? Bo jakoś mi nie podchodziły do tej pory i wcinałam tylko marakuję ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41817660]No właśnie nie ![]() A co do mamy - mnie bardzo pomagała, ale najważniejsze, że mi pomagała karmić Młodego, jak na początku miał mega problemy z jedzeniem. Teraz jest trochę lepiej, choć dalej się krztusi, rano go odklepywałam chyba z 3 razy, bo jemu się zapomina połykać to, co zassie.... A mama przyjeżdża po pracy :P Za tydzień idziemy na USG bioderek i w niedalekiej przyszłości - do okulisty dziecięcego, jako wcześniak ma wskazanie, żeby mieć taką konsultację. [/QUOTE] No i tu jest pies pogrzebany, bo z boku może i takie usypianie nie wygląda najgorzej, gorzej kiedy trzeba to zrobić samemu. Lulanie nawet 2kg noworodka bywa ciężkie, a co dopiero coraz większe dzieciaczki. Też myślę, że powinnaś mu podrzucić Artiego, coby się na własnych rękach i własnym kręgosłupie przekonał, jaka to ciężka robota ![]() ![]() Trzymamy kciuki za usg w takim razie ![]()
![]() |
#3614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnim razem próbowałam talku i nic nie pomogło ![]()
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Tweed dla mnie są mega
![]() No i oklaski za paznokcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj - u mnie Clotrimazolum jest niezawodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O matko, o tym to ja nawet nie myślę ![]() Nieprędko przejadę maszynką po małej po porodzie ![]() Cytat:
![]() Zaintrygowałaś mnie ![]()
![]() |
#3620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Myśle ze to kiedy nastąpi baaaardzo szybko ![]() 2. W końcu to nie byle co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
już jutro
![]() ![]()
#3622 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam jeszcze pytanie do tych co biorą tantum rosa, rozrabiacie to w szpitalu czy w domu? jakiś specjalny spryskiwacz macie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak na dobry początek ![]() To chyba byłaby lepsza metoda wywoływania porodu od wszystkich naturalnych ![]() Ja może dzisiaj spróbuję, jak mnie fantazja poniesie ![]() A nuż zachęci to tżta do zapuszczenia się w odpowiednie rejony ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Ja do szpitala biorę saszetki rozrobię na miejscu, po prostu wsypię do butelki z dzióbkiem, albo do tej swojej ikeowskiej i będę na kibelku albo pod prysznicem polewała
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() Tak - ten krem w tubce za 3 z groszami. Smarujesz skórę po depilacji i w między czasie odmawiasz krótką modlitwę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pytanie: do rozrabiania proszku musi być przegotowana woda czy mogę użyć mineralki niegazowanej? ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Poniosła mnie ułańska fantazja i z radości, że Młody tak ładnie przybrał chyba Go przekarmiłam
![]() Bosz... nosem Mu się ulało bo akurat jadł ![]() Dobra spadamy na spacer żeby matka wariatka znów nie zaczęła karmić ![]()
![]() |
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż nie wiem, ja dla spokoju duszy chyba użyję przegotowanej ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Nie no - w szpitalu dopiero. Mam wymyty spryskiwacz po jakiejś odżywce do włosów-naleję ciepłej wody, wsypię odpowiednią ilość proszku i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
a ja powiem Wam szczerze, ze ogoliłam kapę godzinę przed pojechaniem do szpitala i od tego czasu nawet nie zaglądam w tamte rejony z maszynką. Włoski odrastają, ale póki co nie swędzi nic a nic.. a szczerze powiem, że mimo, ze nie jestem nacięta ani nie pękłam to mam dwa szwy, które jednak czuję i dalej mnie tam wszystko jakby nie było boli.. i ostatnia rzecz o której myslę to zaglądanie w tamte rejony z maszynką, serio.. a zawsze byłam gładka jak pupcia niemowlęcia
![]() Tak, to mm co mi tak smakuje to bebiko 1 ![]() Ohoooo, młody się przebudził.. a jednak nie, poszedł spac dalej więc mogę ogarniać rzeczy przeprowadzkowe jeszcze, chociaz teraz odpoczywam bo to co mnie męczy strasznie po ciąży to kręgosłup- mój naprawdę nie ogarnia co jest grane po tych 9msc i mnie napier*ala aż miło ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-16 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.