|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wcięcie w talii^^
A więc jestem szczupła, ale mimo to nie mam wcięcia w talii. Robiłam juz wiele ćwiczeń na mięśnie brzucha, ale przez to mam jedynie mięśnie. Zero jakiegokolwiek wcięcia ;(mam nawet wrażenie ze talia mi się nieco poszerzyła)
Znacie jakieś ćwiczenia które przyniosły by efekty?;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: wcięcie w talii^^
Nie ma żadnych ćwiczeń na tego typu problem. Wynika to po prostu z twojej budowy ciała. To jest tak samo możliwe, jakby dziewczyna o budowie chłopięcej chciałaby uzyskać kształt klepsydry - jest to niemożliwe. To wynika z rozstawów kości a nie mięśni.
Aby uzyskać talię musisz albo podkreślać ją jakoś ubiorem, albo katować się gorsetami lub wyciąć sobie dwa żebra. Innego wyjścia nie ma.
![]() |
#3 |
♥
|
jedynym sposobem jest poszerzenie pleców dzięki treningowi siłowemu co optycznie powiększy wcięcie w talii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
zgadzam się ze wszystkimi, ale wiele moich znajomych chwali sobie kręcenie hula hopem, bo maja jakies efekty, mimo że wcześniej wydawało się, że zawsze będą mieć tułów jak beczka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Zależy czy masz taką budowę, że nie masz wcięcia w talii czy poprostu w miejscu gdzie owo wcięcie być powinno jesteś otłuszczona. O ile z 1szym niewiele da się zrobić to z drugiem tak-dobra redukcja, odtłuszczenie ciala.
W każdym przypadku pomoże rozbudowanie góry plecow-jak już zostało wspomniane.
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jak wyżej, tylko dodam jeszcze, że mieśnie brzucha to nie wszystko, a nawet przeciwnie. ja mam z natury duże wcięcie w talii, a np. po a6w mi zmalało, mimo że caly brzuszek był ładniejszy - po prostu nie te mięśnie. Hula hop dobrze działa, ale na cuda nie licz. Tak jak ja z idealną talią 60 zawsze będę miała 7 za dużo w biodrach i 7 za mało w biuście do idealnych wymiarów
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
nie da się wyrobić talii, chyba że jest otłuszczona - wtey wystarczy schudnąć 5-10 kg i talia sie "odkrywa".
Jeśli jesteś chuda tzn. że nie masz już tam tłuszczu do redukcji i taki masz kształt ciała (budowę). Budowy nie da się zmienić ćwiczeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
spróbuj codziennie hula-hop 15 min w każdą stronę, dzięki temu mam talię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
♥
|
łatwiej kręci się obciążanym hula hopem - najlepiej go otworzyć i nadać wody / dodać grochu, kaszy czy piasku i dobrze zabezpieczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Temat strasznie stary i nie ruszany, ale mam nadzieję, że ktoś mi odpowie. Mam taki sam problem jak autorka tego tematu. Otóż jestem bardzo szczupła, lub jak kto woli - po prostu chuda. I mam znikome wcięcie w talii. Ważę 45kg (waga zawsze waha mi się pomiędzy 42 a 45) i mam 159cm wzrostu.
Co prawda czuje się ze sobą, swoim ciałem, dobrze, ale... jednak chciałabym mieć jakieś kształty. Słyszałam, że brzuszki pomagają wyrobić talię (tj chodzi mi o te, gdzie kładzie się normalnie jak do zwykłych brzuszków, jedną nogę kładzie się na kolano drugiej i brzuszki robi po skosie. Przepraszam, ale nie potrafię tłumaczyć...). Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was praktykowała ten sposób i czy dawał on jakieś efekty? Szczerze mówiąc na mięśniach brzucha niezbyt mi zależy, chce po prostu "złoty środek" na talię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
gorset
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.