|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
ja też nigdy nie lubiłam żadnych zup mlecznych i tego typu jedzenia, ale ostatnio pokochałam owsiankę. Nie dość że pyszna i zdrowa, to jeszcze jaka sycąca. Jak zjem na śniadanie, to do obiadu mnie trzyma.
Ciasta, ciasta.... muszę coś upiec na niedzielę, bo chyba zrobimy jakiegoś małego urodzinowego grilla. Nikoś tak robił przez dłuższy czas, ale już chyba o tym zapomniał Cytat:
Nie no..... trzeba posprzątać kuchnię, póki mały śpi. Nie znacie jakiś kosmitów, którzy wpadają i odmieniają kuchnię -z brudnej na posprzątaną |
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedzi. Jeszcze tylko czy dobrze mi się wydaje, że na mm nie podaje się witaminy D?
Mleko chyba zaczęło działać, krwi od 2 dni nie ma. Niby się cieszę, ale wciąż przeżywam to nagłe odstawienie od piersi, tym bardziej że muszę odciągać pokarm bo tak szybko nie zniknie. Młody chyba też przeżywa, ze spokojnego maluszka zmienił się w nerwuska - jak tylko coś mu się nie podoba to krzyczy i cały pręży (szczególnie jak nie trafię w porę z butlą) Martwi mnie to. Noszę staram się tulić po jedzeniu, chwalić, żeby czuł bliskość, ale to chyba mało.Chodzi mi jeszcze gdzieś po głowie myśl o powrocie do kp, ale to raczej pobożne życzenia i pewnie nierealne. Jedyny plus, że będę mogła zacząć normalnie jeść, bo schudłam już niebotycznie i zaczynam się z tym źle czuć. Chyba w gimnazjum tyle ważyłam ile teraz. Cytat:
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do karmienia - tego też trzeba się nauczyć i wytrenować. Ja na początku też nie umiałam trafić z porą karmienia, mały się ciągle denerwował, bo zanim zrobiłam butlę to już się zdążył na dobre rozpłakać. Z tym, że mi było o dużo łatwiej, bo mały od samego początku był oprócz kp jeszcze dokarmiany mm. |
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do por karmienia butla w pore polecam sobie zapisywac ile ml i ktora godzina zobaczysz ze w miare mozna wyczuc bo zaczyna to byc w okreslony schemat, tak przy najmniej jest u nas. oczywiscie trzeba brac poprawke na to ze jak Maluch jest aktywny to butla bedzie szybciej. czasem moze sie po prostu chciec pic to wtedy warto najpierw wczesniej dac wody ciut.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Wtajemniczenie
|
jakie to moje dziecko dzisiaj marudne
nie gniecie się tylko na rękach. a mnie dosyć ze w krzyżu połamało to jeszcze jakiś ból wlazł mi w lewy bark---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
a co do samego mm - dziecko się przyzwyczai , musi mieć troszkę czasu a Ty opracujesz system karmienia butlą i będzie OK!
|
|
|
#1027 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Również dobre pięknotek, a jaki zadrapany Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A jeszcze pytanie, kiszone czy korniszone? Bo podobno kiszonym się to zdarza i normalne to .... Cytat:
![]() A małpka głosy lecą co dzień ![]() Dzień dobry pięknie
|
||||||||
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście zagłosownae
![]() Co do gadania to Filip też cały czas agu, hej, li, gr itp A wczoraj przy kąpaniu wkurzył mnie TŻ bo mnie chlapnął wodą i stanęłam obok i kazałam mu samemu kończyć mycie i mnie woła i mówi do Filipa żeby wołał mame i Filip mówił coś w stylu ej no więc wróciłam, jak by nie to to by musiał sam kończyćWróciliśmy właśnie nie było Pani pedagog bo chora i były same ćwiczenia. W samochodzie był strasznie śpiący, troszkę marudził i płakał, jak dojechaliśmy chciałam mu dać jeść ale nie chciał wziąć ale za to tak się rozpłakał, ze nie mogłam go uspokoić. Zaczęłam go lulać i w końcu usnął, tyle że mieliśmy 5 min do wizyty i obudziłam go po tych 5 min. Tak się bałam, że jeszcze większą syrenę włączy a tu nic, zobaczył super lustro na całej ścianie i śmiechy, ćwiczył cały czas z uśmiechem na buzi
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
nam mniej niz srednio
klade n lisciu np. kapusty pekinskiej, sypie ziolami i tyle... Cytat:
sama nie wiem myslalam ze samoloty sa takie meskie :P![]() wspolczuje. u dziewczynki to pewnie makabra... czesc przystojniaku! wlasnie sobie uswiadomilam, ze moj fryzjer ma mariana na glowie Fryzura "na Mariana" podbija swiat!!!Torres upojony wiejskim powietrzem nie potrzebowal dziurawych chodnikow. Padl pod oboro-klubem mojego ojca. Konkubent w szoku, wiec sobie gral w bilarda a Mlody sobie grzecznie spal high life
|
|
|
|
#1030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wcześniej uwielbiał, po włożeniu do fotelika zasypiał a od jakiegoś czasu nie bardzo po 10 min zaczyna płakać. A mamy ok 30min jazdy w jedną stronę. A Jasio boski Cytat:
Mój na razie tylko takie krótkie serie. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za rybkę. Mnie się najbardziej truskawki podobają, ale są zupełnie niemęskie Sowy takie jak w załączniku - zdjęcie z neta, bo nie mogłam na ich stronie znaleźć. Ma kolory bardziej nasycone niż na zdjęciu.Chciałam Wam polecić zabawkę: http://www.smyk.com/smiki-slon-muzyc...y-dla-dzieci-p Wojtek za nią szaleje, a ja rzygam (sorry) piosenką, którą słoń śpiewa. Ale bawimy się nim już 40 min i zero oznak znudzenia.
|
|
|
#1032 |
|
MBZ♥
|
Córko mamy tego slonia mambo
piosenkę słyszę w głowie nonstop![]() czy u Was też się włączaje same inne dźwięki np ryk słonia i klakson ![]() Pani udanego wypoczywania na łonie natury
|
|
|
|
|
#1033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh wiem ze z czasem bedzie lepiej sie zorganizowac, najtrudniejsze sa poczatki
|
|
|
|
#1036 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego dziś kupię płatki i zrobię sobie jutro np. z bananem, tak na próbę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakoś przyzwyczaiłam się do braku nabiału, choć tęskno mi bardzo... Ale wszystko dla Krzysia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jako, że zrzuciłam zdjęcia z telefonu, dwa pokażę tutaj: na pierwszym ćwiczenia (po prawej widoczne najukochańsze drzewo Krzysia, z którym gada godzinami ), na drugim Szejk Abdul BulBul Łakomczullah
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-07-16 o 14:52 |
||||||
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on ma ciemne oczka? ![]() wlasnie dziewczyny, czy Waszym pociechom juz sie zaczyna zmieniac kolor oczu?
|
|
|
#1038 |
|
MBZ♥
|
Tasiu, Krzyś jest cudowny
Ma ciemne oczy?Jeśli tak to kiedy się Mu zmienił kolor? ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Moderna, Ty mi czytasz w myślach ![]() boba jutro u mnie będzie A co do koloru oczu to Roszpunka ma minimalnie jaśniejsze niż były-ciemne niebieskie wcześniej były granatowe wręcz.
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Hej tak was mialam nadrobic z rana i jechac na zakupy - zem tylko szybko zdarzyla zjesc sniadanko - Emilian byl "nie grzeczny" i musialam szybko szybko wyjsc - na szczescie w trasie i sklepie spal smacznie. Wlasnie wracam jakos sie ogarne ugotuje obiad i moze dane mi bedzie poczytac coscie tam pisaly. Ew pewnie wieczorem siade, jak Milus bd spal.
Milego dalszego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boba, super moja jeszcze musi poczekac sobie - ale czaje sie na uzywane bondolino na ebayu ![]() Marcel ma jeszcze niebieskie (takie szaro-niebieskie) i sie zastanawiam caly czas, jakie on bedzie mial oczy - czy brazowe po mnie, czy zielone po tacie a moze niebieskie mu zostana Parowar dzisiaj doszedl - i juz przetestowalam - wrzucilam ziemnniaczki i marchewke i jakie to pyyyszne - duzo lepiej smakuje niz z garnka i nie musze pilnowac, czy wykipi
|
|
|
#1041 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Krzyś jak się urodził, miał ciemne oczka, takie grafitowe A teraz ostatnio przechodzą Mu w brąz (po TŻ-cie ). Tak od przełomu 2/3 mca mniej więcej. Ale chyba jeszcze nie do końca ten kolor ukształtowany
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Tasia - gdzie ta smietanke kupic?
Bylam w smyku. Pytalam o przeceny. Powiedziala mi kobieta ze juz nie bedzie bardziej bo dobrze schodza (?) Zapytajcie gdzies u siebie bo nie chce mi sie wierzyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liwka - mo że mówić ale absolutnie nie kojarzy tego co mówi, z osobą ani nie rozumie znaczenia.... Ja się śmieję, ze moja jak chce spać to zawodzi : aaaaaaaa.....i to jest dopiero paranoja bpo na bank odgłosu ze spaniem nie kojarzy- no chyba że z kołysankami i tylko wtedy odlozona do łóżeczka uśnie. Cytat:
a rzygnięcie na barwy klubowe spowodowałao poplucie się.... ![]() ![]() ![]() ![]() nie zmienia sie, Oliwce tez sie od urodzenia nie zmienił
|
|
|
#1044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do nagłego odstawienia - też to przeżywałam, ale ja po 3 zapaleniach piersi i ciągle robiących się zastojach brałam bromergon na zahamowanie laktacji. Była to trudna decyzja, ale stan moich piersi był tragiczny. Małemu rzeczywiście brakowało ciumkania, a smoka nie chciał, ale przytulanie na maksa pomogło z czasem i już jest ok
|
|
|
|
#1045 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to było jakiś czas temu, teraz już nie trąbi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie, że nic nie robię, tylko siedzę na wizażu.
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
Cytat:
także fajnie by było
|
||
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Kniaginia
|
Szczypie, dzieciaczki to boli. Dorosłego nawet by bolało.
Cytat:
![]() Cytat:
Szybko mu się zmieniają. |
||
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moja Kinia się ze mną nudzi Zjadła cyca i zagląda co mama pisze
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na stronie internetowej Smyka widziałam spore przeceny.
|
|
|
#1050 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że już po---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
czyli dobrze kojarzyła Despa, coś z Barcą ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-07-16 o 16:58 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

Martwi mnie to. Noszę staram się tulić po jedzeniu, chwalić, żeby czuł bliskość, ale to chyba mało.
bo zaczyna to byc w okreslony schemat, tak przy najmniej jest u nas. oczywiscie trzeba brac poprawke na to ze jak Maluch jest aktywny to butla bedzie szybciej. czasem moze sie po prostu chciec pic to wtedy warto najpierw wczesniej dac wody ciut.

nie gniecie się tylko na rękach. a mnie dosyć ze w krzyżu połamało to jeszcze jakiś ból wlazł mi w lewy bark
mnie dalej ten nadgarstek boli

). Za przeproszeniem, wyglądał, jakby sam narobił 

ale Ona ma wtedy niezły ubaw

05.07.2008