|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
kochana jak moj mial 3 tyg. to bylam jednym wielkimk klebkiem nerwow ryczalam non stop, masakra jakas byla gdzies po 6 tyg. zaczelam sie uodparniac powoli ale jak ma mega atak to tez czuje sie bezradna zdenerwowana itp. takze to normalne... ![]() Cytat:
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
może jeszcze je przywiązać do łóżeczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- co do poradników, czytam właśnie 'jak wychować szczęśliwe dziecko" bardzo fajna książka polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Iwona wielkie gratulacje!!!
Jenny- gratulacje przeprowadzki!!! Nuna- kochanie az się sama poplakalam jak czytalam co napisalas ![]() co do bycia cicho.. my nie byliśmy cicho.. ale po skoku rozwojowym jakiś slby się sen zrobil wojtusiowi i nie zasypia tak latwo.. tzn czasami zasypia przy telewizorze albo przy jakiś halasach.. a czasami jest problem i trzeba byc cicho,, A i propo bycia cicho...mój Wojtus dzisiaj obudzil swoją koleżanke z sali glosnym pierdnięciem...a potem poszła mega kupa.. i jaki potem byl z siebie zadowolony..az smial się na glos. No i propo diet, kolek, bóli brzuszka.. Nasze dzieciaczki z sali są pod lekarką terrorystka, jak to ją nazywamy z koleżanką z sali.. dzisiaj kolezanka mowila ze malej się gramolilo troche w bruszku ze ją chyba trochę bolalo.. To ta ją się pyta co jadla wczoraj. no to ona, żę lekko strawna dieta.. ze na śniadanie kanapkę z serem żółtym, ze pierogi z serem jadla, na obiad schab gotowany, jogurt naturalny i pila herbatki koperkowe.. a i zjadla jablko.. na to lekarka ze wszystko źle.. Ze ser zółty nie można, bo w Polsce nie ma prawdziwego sera żółtego... ze ten co jest to syf.. a jedyny prawdziwy to w Szwajcarii, albo w supermarketach ten po 400 zł za kg.. i ze ona bardzo dobrze się orientuje jak oni te sery robią i to nie jest ser do jedzenia w czasie pierwszych miesięcy karmienia.. ze pierogi serem ale na pewno z cukrem waniliowym, ze w zyciu nie można.. bo cukru nie można jak się karmi, ze to powoduje problemy brzuszkowe.. a tym bardziej cukier waniliowy jest najgorszy.. ze jablek w zyciu też nie można bo tam cukier jest.. i owoców nie można i sokow nie można.. tylko soki warzywne i warzywa ale tylko gotowane.. i miesa tylko gotowane.. i przyprawiane tylko kminkiem i majerankiem.. a herbata jaka- w granulacie??.. na szczescie nie w granulacie, bo w granulacie też zla bo cukier, bo problem oh ah... ale tego kopru to też nie można ...bo rotawirus powoduje biegunki a koper tez tak rozluźniająco dziala i ma podwojne rozluźnienie i też źle i teź nie tak.. już biedna się nawet nie przyznala ze jeszcze wrzarlysmy ciastka wczoraj...bo by ją dopiero prześwięcila jak to nie można.. dobrze ze mnie się nie pytala bo ja jeszcze bardziej chyba zgrzeszylam.. czyli tylko mięso gotowane, tylko warzywa gotowane, woda... i chyba tyle... A i z wieści szpitalnych - kolezanka dzisiaj wychodzi.. mają czekać jeszcze na posiew, ale ma być za 2 dni, wiec mogą albo czekać na niego w szpitalu albo wyjść do domu i jak bedzie zly to wrocić.. wiec chcą wyjść.. a my może jutro wyjdziemy.. troche nie rozumiem tego naszego "leczenia".. mam nadzieje ze szybko wyjdziemy i żadnego syfu ze szpitala nie zlapiemy.. Wojtus pieknie je, piekne kupki robi, ciągle takie same..jak dla mnie są gęste... a leży na ciężki nieżyt żolądka polączony z biegunką.... po prostu wspaniale ten nieżyt się przestawia- zadowolonym dzieckiem.. i jeszcze jest jakiś terror wagowy.. dali nam jakąs beznadziejną wagę i ciągle się pytają ile waży ile waży.. ile kupek, czy nie za dużo kupek, czy nie byly plynne?? super waży jak dla mnie, kupy piękne gęste.. a wczoraj jak podawalam wagę to pielęgniarka - no na noc nie dostanie kroplówki.. nosz kurde nie dość ze żre jak glupi i mu się uszami wylewa a mi cycki odpadają to jeszcze go podlączą pod kroplowke jakieś cyrki po prostu... A i dziekujemy wszystkim za kciuki ![]() Powiem Wam dziewczyny, że to co mi się jeszcze nie podoba w tym przebywaniu szpitalu to moja łatwość poddawania się wplywom innym.. jak jesteśmy w domu i nie mamy żadnych gości to lepiej lub gorzej ale calkiem nieźle sobie radzimy.. maly przesypia prawie calą noc.. siedzi sobie sam w foteliku bujaczku.. gadamy sobie jak ja robie jedzonko albo sprzątam.. je w dzien co 3-4 godziny.. ale jak je to porządnie.. i praktycznie nie marudzi.. o płaczu nie wspominając.nie potrzebuje też prawie smoczka.. no bajka po prostu. . schody się zaczynają jak ktoś się zaczyna wtrącac.. a to że źle ubrany, na pewno mu zimno.. no to może źle ubrany to go ubieram.. to mi się caly poci i placze bo gorąco.. no to potem jest mokry to nie bardzo go rozbierac... albo może glodny bo ręcę wklada do ust.. a karmiony godzinę temu.. i dobrze wiem, że jak cyca wsadze to go będzie siompal.. bo to taki egzemplarz.. a on jak jest glodny to to tez wklada ręcę ale jak się mu nie da cyca w przeciągu 10 minut to placze.. a jak tylko wklada ręcę to sobie je chce pociumkac.. no ale wkladam dla swietego spokoju cyca bo stoją nade mna ze na pewno glodny.. a ja mloda matka się nie znam.. i dziecko glodze.. no to już mu się rozlegulowuje cykl.. bo jest przejedzony, zaczyna go brzuch bolec, zaczyna kwękać.. szuka smoczka zeby mu jelitka pracowaly i poszla kupa.. no to co - na pewno kolki trzeba go nosić... albo jak nie ma ludzi w pobliżu to ja go do leżaczka bujaczka.. w międzyczasie sobie coś robie.. no i on co jakis czas tam sobie pomarudzi, ale widzi ze ja coś robię to nic się nie dzieje.. a jak ktos jest to go zaczyna bujać, to brać na ręcę, to on się uaktywnia.. i jak wcześniej by sobie zasnąl sam po takim marudzeniu tak po takim rozbudzeniu nie ma spania.. potem tak jest pobudzony ze zasnąc nie może i trzeba lulać bo inaczej nie da rady... to samo bylo z czkawką.. dostawal czkawki po każdym jedzeniu, ale mu to za bardzo nie przeszkadzalo.. ale dziecko się męczy daj mu cyca daj mu cyca.. no to dawalam.. no i teraz mu za każdym razem czkawka przeszkadza.. i musze mu teraz tego cyca dawać bo jak nie dam to placze.. no po prostu ręcę opadają.. na prawdę.. bo wszyscy wiedzą lepiej ode mnie.. może nie znam się na innych dzieciach i bym ich nie umiala obslugiwać, ale z moim mi calkiem nieźle idzie.. ale kurcze ciągle nie stawiam na swoim tylko sie glupio poddaje.. No to się wygadałam... A i zauważylam ze moj Wojtuś lubi muzyczke ![]() ![]() A i chyba musimy kupić mu stojak na kroplówkę.. wczoraj pół dnia do niego przegadał.. odwracał się i aguuu aguu.. raz do jednego stojaka - swojego, raz do stojaka koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile zapłaciłaś? Allegro czy sklep stacjonarny? Zastanawiam się nad materacykiem turystycznym cały czas ale nie mam czasu i sił zorientować się w temacie.
![]() |
#2615 |
Zadomowienie
|
hej
my wczorej pierwsy dzien bylismy na mleku mm, troszke na moim i takiej kolki jak wczorej wieczór to jeszcze niebyło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() boja sie co bedzie dzis wieczorem................ ............przeciez sama jej w kocu niepobujam a tylko troszke pomaga podczas jej ataku kolki.................... .. dziewczyny dajace dzieci na mleku mm: jakie mleko pija wasze pociechy i jak je toleruja, jak z brzuszkiem i kupkami?????????????????? ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Zakorzenienie
|
hejo..powoli nadrabiam..
oby wszystkie szpitalne perypetie dobrze sie skonczyly ![]() Magiusa-jeszcze zrozumiesz swoje dziecko.. ja niby lapie o co jej chodzi ale ostatnio robi taki numer-lezy i marudzi,no to ja "pelen serwis":jedzonko,picie,pr zewijanie,zabawa a ta maruuudzi i zawodzi,po chwili gapi sie na mnie,smieje i znow marudzi. tego nie moge rozgryzc ![]() ale niedlugo bedziesz ekspertem od swojego dziecka,nie ma innej opcji. jak poznajesz kogokolwiek to tez od razu nie wiesz czy jego chrzakniecie oznacza zlosc czy np zazenowanie :P itd itp, wrzuc na luuz ![]() komiksowa-sa dwie szkoly,1 ze jak ulewa to dac znow ale troche (choc ilosc ulanego mleka zawsze wydaje sie wieksza niz jest), druga szkola-nie dawac ![]() ![]() od momentu wlozenia Nuva Ring krwawie,myslalam ze minie ale ![]() ![]() Bunia śpi,ide do niej na tulaski! |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam Twoje podejście ![]() To koleżankę wypuszczają w gorszym stanie a Was nie? I skad wytrzasneli ten nieżyt... A lekarka przypomina mi moją lekarkę i położną ![]() ![]()
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
![]() Moja położna to anioł. Zadzwoniła dzisiaj choć wcale nie musiała czy wszystko ok. Powiedziałam jej o tym jak mała się zachowuje przy karmieniu wiec zapytała czy chce żeby przyszła ją zwarzyć i obejrzeć bo będzie w pobliżu. Wiec ja że oczywiście. Stwierdziła że mała nie da się zagłodzić bo w 11 dni przybrała prawie 400g i waży teraz już 4870g wiec mogłaby by nawet mniej. Zdziwiłam się bo przy jej jedzeniu po 8 minut i jeszcze ulewaniu... No a co do zachowania przy karmieniu to odstawiam nabiał na próbę. Mówię jej, że ja tylko śmietane w zupie a ona mówi ze to najgorszy nabiał bo tłusty i masło tak samo. Wiec do końca tygodnia nic a później zobaczymy czy się małej poprawi. Stwierdziła że dobrze ze jem tak mało nabiału bo jakabym więcej jadła to mała by miła pewnie kolki a tak to po prostu drażnią ją jelitka i powinno być dobrze jak spadnie jej ten poziom białka. Tłumaczyła mi że dopiero teraz się pojawiają takie rzeczy bo mała więcej je i tym samym wiecej tego białka przyswaja niż wcześniej.
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dajemy bebilon pepti, ale my stopniowo przechodziliśmy na sztuczne. Najpierw rozrabiałam 3:1 2:2 1:3 by brzucho się też przestawił. Brzuch nie dokucza jej. Pierdy wali, ale mniej niż na piersi. Kupa co dzień albo co 2 dni. Czasami ze stękaniem czasami nawet nie wiem, że zrobiła, póki nie poczuję...A śmierdzą, że łoooo stary chłop by się nie powstydził ![]() ![]() A ten bebilon comfort to jest dla dzieci z problemami brzuszkowymi? Sprawdź ile jest laktozy w tym i ile w bebilonie pepti.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Marchewko bo ja troszkę nie w temacie, dlaczego wylądowaliście w szpitalu? Tzn jakie objawy? U mnie trochę bardziej płynna kupa ostatnio i zaczynam się lekko bać, ale nie robi co jedzenie więc to raczej nie biegunka, chyba bardziej moja dieta.
#2623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam recepte na to pepti i jutro kupi tz jak wroci bo ja z płaczaca chora mała nawet niechce myslec o wychodzeniu z domu......... niby ten comfort jest dla dzieci z tendencja do kolek i zaparc ![]() ![]() a ile kosztuje to pepti??? niby w pepti mniej laktozy niz w comfort, lekarka mówi ze mozna wogole dac małej bebilon bezlaktozowy ale u mnie w najblizszych aptekach niebyło wiec tz kupił comfort, zobacze czy to pepti bedzie Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-07-16 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moja niespi wcale ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
pawie - brawo za ogarnięcie chrzcin
![]() Komiksowa - masakra z tym ginem, to facet czy baba?? ciekawe co by zrobil/a na twoim miejscu jakby z łóżka wstać nie mógł/nie mogła a cycki by palily..niech spada na kaktus.. NoBoTak- trzymam kciuki, żeby laktacja się utrzymala ![]() Ash - to Wy już w nowym miejscu znajomuych dorwaliście.. nieźle ![]() Lonely- a skad wiesz ze to w 4 tygodniu byl okres?? Justi - maskara z tą babcia... dokladnie wiem co czujesz.. Motyl- ty już więcej glupot w necie nie czytaj bo osiwiejesz, a my razem z Tobą!!. Nie mam pojecia o co chodzi z tym podkladaniem pieluszki.. jeżeli to jest pozycja na szczęśliwe dziecko - to chyba ono jest na tyle szczęśliwe, żeby mu nic nie podkadać.. ja to bym tak interpretowala na moj babski, malomiejski rozum mieszający w stolycy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
zatem dziennie 6-8 woreczków ![]() ![]() mysle, ze w Twoim przypadku 4 woreczki będą ok (7,10,13,16) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zadomowienie
|
moja jak zasypia to tez musze byc cicho, bo nagły np. szelest ja budzi, ale jak jest właczony telewizor to jej nieprzeszkadza, za to dzwonek telefonu okropnie....teraz jak obie jestesmy chore to budzimy sie nawzajem...ona jakkichnie budzi mnie, ja jak smarkam lub kaszle budze ja.......
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Xal - my tu jesteśmy zupełnie przez pomylkę.. to taka moja opinia..
Nażarłam się po primo arbuza, chociaż już raz byly po nim rewolucje, po sekundo nażarłam się papryki a jej nie testowałam i jeszcze wszystko popilam 1,5 l soku grefrutowego (cytrusy).. No i maly dostal wysypki z piątku na sobotę.. mial krostki na twarzy i plamy na glowie jak się pręzyl i denerwowal.. do tego ciągle chcial jesc - jakby mi mleka brakowalo... tak się strasznie wiercil.. rano ta wysypka trochę przybladla, ale dla swietego spokoju pojechaliśmy do przychodni to pokazać.. lekarce nie byla pewna czy ta wysypka to z jedzenia czy z czegoś innego, a ze mieliśmy w starej morfologii podwyższone takie parametry wątrobowe - aspat i apat (jakoś tak) to powiedziala, że najlepiej jak pojedziemy do szpitala zrobić badania bo w przychodni to nam się z nimi zejdzie i pewnie nam nie zrobią od razu.. a tak będzie szybciej.. to pojechaliśmy, a tu zeby coś zrobić to nas musieli polozyc ... wysypka znikla po jednym dniu.. i więcej rzadnych objawow nie bylo a z kalu wyszedl slabo pozytywny rotawirus.. myśle ze to jakiś blad testu ( a ja jestem statystykiem i wiem ze kazdy test ma pewną granicę bledu i nikt mi nie wcisnie ze nie) ale lekarka twierdzi ze test się nie myli... no i tak zostaliśmy.. niczym nas nie leczą na rotawirys tylko sobie tak leżymy.. no i tak to.. Koleżanka pielęgniarka z ktorą gadalam przez tel. mowi, że pewnie coś tam znaleźli zeby bylo, a ze pusty jest szpital to nas przetrzymają bo mają kasę jak za hospitalizacje, a leczenie praktycznie nie kosztuje .. ile z tego prawdy to nie wiem.. ale patrząc na moje dziecko wygląda zupelnie normalnie i zachowuje się normalnie.. jedyne dziwnie się zachowuje jak mu wenflon zalozyli i po pierwszej dawce antybiotyku.. ktore dali zeby się niczym w szpitalu nie zarazil bo ma obniżoną odpornośc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Wtajemniczenie
|
mały cały czas śpi i się martwię, nie budzi się sam na jedzenie - od wczoraj w nocy ok 21, muszę na chama mu cycka wcisnąć żeby coś zjadł, kurcze nie wiem może pediatrę wezwać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty tak szybko piszesz, czy rzeczywiście 24 na korytarzu siedzisz z tym laptopem, a Wojtek tam leży głodny i zasikany? ![]() ![]() Jeśli to prawda z tym NFZ, że Was tylko dlatego 3mają, to zwykłe chamstwo i buractwo ![]() Cytat:
![]() A co do mleka - ja używam Nan Pro 1 HA i teraz Humany HA, ale właśnie po Humanie Mały zaczął ostatnio bardzo ulewać, no to wróciłam do Nana. Generalnie powinnaś zacząć właśnie od lżejszego mleka, czyli któregoś HA. Jak ja zaczęłam od zwykłego Nan Pro 1, to Młody miał przez dwie noce takie rewolucje z kupą i bólem brzuszka, że masakra. To HA jest lżejsze - tak mi wytłumaczyła położna i rzeczywiście widzę różnicę. Mówiła jeszcze, że po Bebilonie bardzo dużo dzieci ma wzdęcia i go nie poleca (żadna firma jej nie sponsoruje, to koleżanka koleżanki, więc jej wierzę ![]()
![]() |
#2637 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj sie tu wyzalalam mega i pomoglo mi nieco. Bo dzis choc w nocy pobudka co godzine i w dzien snu tez marnie to jednak Młody mniej płakał bo ja w lepszym humorze. Mam nadzieje ze juz mi sie utrzyma bo chyba naprawde nastroj mocno wplywa na dziecko. W kazdym razie nie jestes sama, ja tez na razie nie widze tych urokow macierzynstwa, ale naprawde wierze ze bedzie coraz lepiej. Cytat:
Fajnie w tym szpitalu, ze wypuszcaja i mozna po posiew sie zglosic tel. a dopiero w razie czego wrocic. U nas trzymali mnie bez sensu 3 dni i nie dosc ze ja sie tam stresowalam to Młody mógł różne świństwa złapać. A ty sie nie daj Marchewa. Ty jestes przykladem mamy, która świetnie sobie radzi z macierzynstwm. Macie super kontakt i poukladany dzien. Nie daj sobie nic wmawiac. Przeciez nie ma 1 slusznego wzoru wychowania i jesli Wam twój wzor sluzy to sie go trzymaj bo inni moga go zaburzyc tylko. Cytat:
Ale wiadomo ze jesli masz nietolerancje to w tym mleczku i tak za duzo laktozy. A jak kolki i wzdecia z innych powodow to mnie zaskoczylas reakcja dziecka. Jestem po spotkaniu z doradcą laktacyjnym. Generalnie odpowiedzi na najważniejsze pytania mam, ale i tak ciężko mi powiedzieć co dalej, bo te odpowiedzi i tak nie pomogą mi w kwestii tego by moje dziecko spało jednak częściej tj. po każdym karmieniu tak z 2-3h.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-16 o 17:13 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pepti z receptą płacę 11 zł z groszami, bez 22 zł. Cytat:
![]() Cytat:
Choć moje dziecię wczoraj też miało taki dzień, ale moja to chora jest. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2639 |
Wtajemniczenie
|
iwona- gratulacje!
![]() Dziewczyny ,dla każdej z osobna, zycze Wam zeby rozwiązały się wszystkie problemy z waszymi dzieciaczkami!! ![]() ![]() szybkich powrotów ze szpitali! hej ![]() nie mam za bardzo czasu żeby Was czytać od deski do deski, dzisiaj była u mnie siostra, jutro wpadają znajomi, i nie mam czasu na wizaż ![]() Mały jest dosyc absorbujący, nadal ma problemy z brzuszkiem,ale juz mniej, nadal czekam na wysyłkę delicolu ![]() bo bez niego jest wyraźne pogorszenie Młody przy cycku bardzo czesto dostaje istnej wscieklizny (mimo,ze wczesniej zawsze odciagne ok 40-50ml i go nie zalewa), nie mam siły na te jego zachowanie, chyba oduczył się porządnie ssać, nie wiem,czy niedlugo całkowicie zrezygnuję z kp... |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Wtajemniczenie
|
udało nam sie z tesciami go rozbudzić, głodny był masakrycznie, bo przez cały dzień nawet nie sygnalizował i teraz jest jak zwykle, gada, usmiecha się i jest ok, nie wiem co mu było mial jakiś trans senny, jutro spytam pediatrę co to mogło być i żeby mi go zbadał i najlepiej przesunie szczepienie, bo moze faktycznie jakieś przeziębienie się tli lub ta pogoda, cały dzień pada
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.