|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
ale pospaliśmy z Karolem od 14.30 do 17
|
|
#1052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To drzewo, to ta koniczynka?? Już widzę drzewo
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-07-16 o 17:25 |
|
|
|
|
|
#1053 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wymsknie Mu się czasem takie "mamamamaa" Oprócz tego "lalaaa", "ej", "ała","aj" i ulubione "a-guu" Cytat:
Marian śliczny! ![]() Cytat:
![]() (wysłałam Ci zaproszenie na FB, już wiem, że to Ty )
|
|
|
#1054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() Parowaru nie mam, tylko do mikrofali taki garnek, ale to badziewie chyba. Któraś pisała, że ma fajny garnek z biedry? Jak robicie ten schab z parowaru??
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-07-16 o 17:34 |
||
|
|
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja czasem też
|
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z 1,5 przerwa miedzy 7 a 8.30 na zabawe ![]() ad 2 - zdaje mi sie ale tylko mi sie zdaje - ze czasami moze powiedziec - mi juz ze 3 razy sie wydawalo ze Emilian to powiedzial, ale bankowo bylo to przez przypadek po prostu zbily mu sie literki i dzwieki Cytat:
![]() moj tez sie rwie do siadania ... - no na wszytsko mamy czas ![]() dobra pojedzona - Emilian wypil 100 ale nie mysli isc spac - wiec lezy w lozeczku - moze do 20 wytrzyma to se dzis kapiel zrobimy ide czytac dalej. |
||
|
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i jeszcze powiedziała, że to pewnie koniec promocji bo niedługo będą odsyłać bo mają już sporo nowego towaru ![]() Cytat:
Małpka - ten dżem z cukinii moja mama robiła w tamtym roku z jakiegoś przepisu z gazety. pamiętam tylko że cukinia była bazą a dodawało się galaretkę i jaką galaretkę dodasz taki smak będzie miał dżem. nie pamiętam w końcu jakie galaretki mamie kupowałam, ale dżem był ok. |
||
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a powrót do kp jest mozliwy -wiele osób powracało . Cytat:
Cytat:
Roszka jak obudziłam o 10.30 to przed 12 padł na 3 godziny .wiec dzisiaj po sklepach - postanowiłam troszke dokupic ciuszków umozliwiających publiczne karmienie .Chłopaki pięknie zniesli rajd po przebieralniach - zaliczylismy tez karmienie w jednej z nich . a na końcu obiad - siedzimy czekamy na jedzenie a stolik obok inna mama z dziecmi siedzi i słyszymy rozmowe :mówi chłopiec do mamy "ja nie chce obiadu ,zjem lody "wiec mama zamawia deser lodowy . Na to Kuba mówi ,ze przeciez nie mozna zamiast obiadu słodyczy a w ogóle to w weekend sie je słodycze .wiec tłumacze ze rodzice róznie widzą te sprawy i ta mama pozwala widocznie . Na to Kuba "chciałbym miec taką mame..."..... ![]() I kurcze nie moge Jakuba odłuczyc przeciągania sie po jedzeniu - zawsze jak sie naje to musi to zrobic .... teraz tez widze ze skńczył posiłek i juz zawczasu mówie :"nawet o tym nie mysl,nie rób tego ,to nie wypada" ....tylko sie spusciłam z niego wzrok -przeciągnął sie ... A powracając do tematu - kupiłam sobie kilka sukienek ,torebke ,dzieciom jakies ciuszki i Roszkowi zabawki lamaze - osmorniczke , takiego kreciołka do fotelika lub wózka i ksiączeczke szeleszczącą .
|
|
|
#1060 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa jak zawszeCytat:
Jasio fajny, ale bez fryzuru potragnaej wiatrem to juz nie Ten - Marian Cytat:
![]() Cytat:
cieknie - ale babcia Gienia ze Sosnowca tez czasami takie nam gotowala yhmmmmCytat:
za nowe umiejetnosci nio lece dalej. |
|||||
|
|
|
|
#1061 | |||||
|
Zakorzenienie
|
bo zapomne
maria co do owsianki ja jem taka : - http://www.google.no/imgres?q=havreg...3&tx=137&ty=71 - albo taka - http://www.google.no/imgres?q=havreg...0&tx=157&ty=53 ooooooooooooo ZACIRKA !!! yhmm pysznosciCytat:
Cytat:
Cytat:
posunelam no ja nie wiem co mi po Glowie chodzi Cytat:
![]() Cytat:
nio i lece dalej z tym KoKsem
|
|||||
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mi ślinka pociekłą ![]() ![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/jagodowa-panna-cotta |
|
|
|
|
|
#1063 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia, nie myśl ciągle o facecie.---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
i W temacie... syna /Maćka/ nie ma od soboty, pojechał na obóz... "Gdy nie ma dzieci w domu to jesteśmy..." ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Kocham jagody Fajna ta stronka... http://www.mojewypieki.com/przepis/l...asto-z-owocami
|
|
|
#1064 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Kosmity ktory sprzata - tez by mi sie przydal - w trybie natychmiastwoym !!! Cytat:
![]() za usniecie - widocznie swojskie powietrze mu sluzy Cytat:
ale wiesz jednego ''terrosryte z krwi i kosci'' na watku juz mamy hihihi.Cytat:
Cytat:
) zeby mi kupil Cytat:
![]() nie przejmuj sie to odczycie - towarzyszy prawie kazdej z Nas i koljena bez cyca - bd chodzila jestem prawie na biezaco
|
||||||
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Tak piszecie o parowarach. Moja siostra z mezem dostali na slub i chyba nawet nie wypakowali. Mnie kiedys kusil ale miejsca mi w kuchni brakuje. Mam garnki na 2 poziomy za 30 zl i daja rade. Poza gotowaniem czesto w nich podgrzewam np pieczone dzien wczesniej mieso czy cos.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1067 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superi dałoby radę mariana zrobić Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy, a co do matki i lodów - porażka jakaś i nic więcej nie napiszę. A Kubuś jest tylko dzieckiem i ma prawo do słabości. Ale i tak wie, że Wasze zasady są słuszne i potrafi to zrozumieć, za co ogromne dla niegoCytat:
a Ty już masz kosmitę za ścianą, tylko takiego, co nie sprząta Cytat:
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-07-16 o 21:26 |
|||||
|
|
|
|
#1068 |
|
MBZ♥
|
Malpko to się Wam pięknie przysnęło
u nas tylko spanko w gondoli na spacerze, a tak to śmiechy-chichy i "gadanie" ![]() Bmma, o nosidełkach ![]() Nestelle mi się podobają Wasze zasady-wychowanie ogólnie jakie przyjęliście dziecku wiadomo wymsknęło się-ale sama wiesz, że to mądry chłopiec![]() Pokaż zakupy ![]() ja się zakochałam w sukience z simple i w kilku rzeczach z mosquito Mąż oczywiście kupuj, a ja przeliczam ile rzeczy za to mogę kupić Roszpunce![]() Kasia ![]() Linków z ciastami nawet nie otwieram
|
|
|
|
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co czasami nie wytrzymuję nerwowo i tak to się objawia![]() to jak zjadła cyca to co teraz będzie ![]() fajnie wam ![]() Cytat:
ale przynajmniej masz spokojne zakupy![]() za zakupyO mamusiu, kobietki mój dzieć ssie czasem kciuka ale muszę to zmienić jakoś....
|
||
|
|
|
|
#1070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za zakupy Cytat:
![]() chyba mam Syndrom NieDopchniecia owsianke my tez tu mamy dobra .. ale jakos te dwie mi smakuja najlepiej - no i ja jej nie gotuje w mleku, tylko zalewam cieplym co do wyjazdu Synka ... yhmmmm ![]() Cytat:
![]() co do tego Kosmity Cytat:
![]() ale staram sie mu zbtynio nie przeszkadzac - wiadomka jak jemy mleczko, a paluszek tez chce byc w buzi, to sie wyjmuje - ale jak juz widze ze ciumka staram sie podac Mleczko w mniejszej ilosci - i jakos dziala - jak na razie. boshe co za dzien - gadalam z mama na skypie i co 3min ziewalam, az sie kobieta wnerwila i powiedziala '' ze jak cie sie nudzi to sie rozlacz '' - no ale mi sie nie nudzilo, ino taki ciezkie powietrze teraz jest - a zem dzis tez te 10min cwiczyla - i chyba jestem za bardzo DOTLENIONA |
||||
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś z serii "mój pamiętniczku"
dostałam @ i nic mi się nie chce od 2 tyg nie mogę pozbierać się z jedzeniem i ćwiczeniami. Na szczęście nic nie przytyłam, ani nie chudnę Misiio dziś spał godzinkę, jestem wykończona.
|
|
|
#1072 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak oboje macie niebieskie to nie ma opcji żeby dziecko miało inne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobranoc
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj wspolczuje ... ale Plus taki ze ci Kg nie przybylo - a widzialam foty i jestem pod duzym WRAZENIEM chyba faktycznie tez sie pora jakos zmobilizowac i wziasc za siebie bo az strach w lustro patrzec ![]() pani cos dla ciebie - http://www.zalando.no/rjb-stone-deko...2a004-602.html - http://www.zalando.no/rjb-stone-thre...1a00r-917.html a to kupie Emilianowi na POLroczku - http://www.zalando.no/woouf-burger-p...1a00b-917.html
|
|
|
|
|
|
#1074 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za nowe umiejętnościCytat:
![]() Cytat:
na szczęście on zupełnie olał sprawę i bawił się dalej, ale ja miałam doła.... ![]() Cytat:
wygibasy na całego ![]() Cytat:
podoba się Jakubowi?Cytat:
)
|
||||||
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
despa specjalnie dla Ciebie
dostawa ekspresowa dziś z rana już był u mnie, ale że dziś była moja mama więc dopiero usiadłam do kompa.Ogólnie na zdjęciu na stronce to tło wydaje się bardziej rażące? aniżeli w rzeczywistości ale ładny Choć te różowe są najbardziej kontrastowe. fotka kocyka w tle dla porównania
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-07-16 o 22:51 |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam ubranko na chrzest dla Wojtka i sobie buty
|
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle Hania jest jeszcze chyba za mała do niej, pasy ma deczko luźne, tylko pas biodrowy trzyma ją ciaśniej. I szkoda,że nie ma okienka z siateczką przewiewnego na upały
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-07-16 o 22:51 |
|
|
|
|
|
#1078 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wiejskie powietrze chyba wszystkim służy (ja osobiście uwielbiam!)Cytat:
oczka piękne Cytat:
a co do koloru oczu, to Janek ma niebieskie i chyba mu takie zostaną, bo wczesniej miał takie ciemne niebieskie a teraz jaśniejsze. w sumie się cieszę bo z piwnymi (po mnie) chyba by wyglądał dziwnie ![]() hihi, ja ostatnio tak z Jaskiem pospałam, zaczęłam go karmic przed 13 (na leżaco) i nam się zasneło. Obudził nas tż o 15 jak wrócił z pracy, ja zaspana z cyckiem na wierzchu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zacytowało mi: Monicca że dałaś radę ![]() Malpka, głosy oddane Cos jeszcze chciałam...a, w czym kąpiecie dzieciaki na wyjazdach? wiem że Bzinka, masz flaxi bath, ale ona chyba mała trochę jest. Co radzicie? |
|||||||||
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o, fajne jest to że można wpiąć siedzisko przodem do siebie. zobaczymy jak to u nas wyjdzie
|
||
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest fajne, przekładam cala budę z mała jak słońce mamy za nami i wtedy jej nie świeci a oczy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

05.07.2008 

(po prawej widoczne najukochańsze drzewo Krzysia, z którym gada godzinami 

Martwi mnie to. Noszę staram się tulić po jedzeniu, chwalić, żeby czuł bliskość, ale to chyba mało.
sa jak zawsze

ale Ona ma wtedy niezły ubaw

Kasia, nie myśl ciągle o facecie.
mi się podobają Wasze zasady-wychowanie ogólnie jakie przyjęliście

czasami nie wytrzymuję nerwowo i tak to się objawia
ale muszę to zmienić jakoś....