|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Negrid mi włosy wypadały bardziej po porodzie. I jest to normalne. W ciąży raczej nie,więc tu nie wiem. Może kup sobie jakiś szampon wzmacniający,przeciw wypadaniu włosów.
#1652 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A moje bóle to chyba mi brzuch się wywalał, bo rano był normalny a teraz wreszcie widać (ale to dobrze, bo mam jutro spotkanie z nowym szefem ![]()
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj dałam czadu haftowałam od 15 do 22 z małymi przerwami.Mam nadzieje że to się już nie powtórzy bo mój zołądek tego nie wytrzyma....czułam straszną gorycz.
#1654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Widzę, że zaczyna się powoli szaleństwo zakupowe ![]() Wczoraj małż włączył "Leksykon Ciąży" nagrany jeszcze chyba z 4 lata temu. Kiedyś leciało to na Planette (nie wiem czy tak to się pisze). Obejrzałam 6 odcinków i padłam ![]()
![]() |
#1655 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A już myślałam, że jednak nadal nie rozróżniam śpiochów od pajaców ![]() ![]() Z cyklu dziki sen: Urodziłam dziecko, wcześniaka. Chwilę po tym mnie aresztowano ![]() ![]() Dziecko nie mogło być zarejestrowane (nie jesteśmy małżeństwem z TZtem, a ja nie mogłam się osobiście stawić w urzędzie z racji wakacji w więzieniu.) W celi byłam z moją koleżanką z podstawówki ![]() Dzwoniłam zapłakana do mamy, żeby mi powiedziała cokolwiek o małym, jaki duży się urodził, gdzie jest, kto się nim opiekuje, ale powiedziała tylko 43 cm i że wszystko z nim OK, że go odwiedzają. Nic więcej, totalnie obojętna dla mnie była... KOSZMAR Obudziłam się zlana potem. I ulżyło mi, że jednak nie jestem w więzieniu i że dzidzia nadal w brzuszku siedzi.
![]() |
#1656 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj mam wizytę o 18:45 dopiero. Ehh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że czujesz się wywleczona na lewą stronę i czasem na nogach ustać się nie da. Ważne, żebyś dużo piła. Ja po wszystkim potrafię wypić prawie litr wody.
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Bedzie wszystko dobrze
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Kurcze żebyś się nie odwodniła tylko. Próbowałaś tego antybełtnego eliksiru z imbirem? Mi pomogło na nudności....
#1660 |
Wtajemniczenie
|
Ja z powodu wymiotów też codziennie płaczę, po pierwsze, że łzy mi same lecą z wysiłku a po drugie, że mam już normalnie dość, bo od ponad miesiąca codziennie to samo.
Moja mama zadzwoniła do mnie wczoraj, że wyczytała w gazecie o takiej to nowości http://opaskinanudnosci.pl/o-opaskach/ ![]() Laski, czy pijecie kawę w ciąży? Ja wcześniej musiałam wypić sobie jedną kawkę, bo od razu mnie głowa bolała. Od 2 m-cy nie piję wcale, ale wczoraj strzeliłam sobie jedną i lepiej mi jakość było. Chyba jedna mała filiżanka dziennie to nie zaszkodzi..hę?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2013-07-17 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1663 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Ja akurat nie piję (przed ciążą też nie piłam, więc dla mnie to bez różnicy), ale wiele moich koleżanek piło w ciąży kawę z mlekiem-lekarz pozwolił. Ważne, żeby nie pić już więcej w ciągu dnia napojów z kofeiną (coli, mocnej herbaty).
![]() |
#1664 |
Rozeznanie
|
A ja na 18
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Rozeznanie
|
Ja jestem w 11 tyg. Rano na poduszce też pełno włosów było... po południu wybiorę się do ośrodka, ale z tego co już się dowiedziałam dermatolog ma urlop do końca lipca (to mała miejscowość, innego musiałabym szukać 20 km dalej) a normalną wizytę u gina będę miała 30 lip. Tylko nie wiem czy do tego czasu nie wyłysieje
![]() zanim dowiedziałam się o ciąży, to uwielbiałam stosować Jantar (płyn bursztynowy który się wcierało w skórę głowy) włosy były po tym super, miłe, gładkie, fajnie rosły i nie przetłuszczały się nawet po 4 dniach, ale boje się tego zacząć teraz używać, chociaż buteleczka stoi... Poczytałam trochę w necie i to pewnie spowodowane hormonami i powinno się zdrowo odżywiać, wiadomo... ale ja, tak jak moje przedmówczynie póki co "zdrowo" wymiotuje. Błędne koło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Raczkowanie
|
Widzę, że dużo dziewczyn ostatnio miało usg genetyczne.
Ja też się doczekałam i wczoraj miałam. Według lekarza wszystko jest w porządku. ![]() ![]() Ja niby dobrze się czuję ale chyba gorzej niż wcześniej, mam mdłości ale na szczęście do kibelka leciałam tylko raz. Bardziej dokuczają mi duszności jak muszę stać w kościele czy autobusie. Brzuszek na razie ciągle wygląda jakbym tylko więcej zjadła, ciekawe kiedy zacznie się ładnie zaokrąglać. Dzieciaczkowi na razie ubranek nie kupuję, na razie tylko dla siebie zamówiłam bluzkę i spodnie ciążowe, ciekawe jak będą leżeć i jak się z tym pasem będę czuć. Dziewczynom które źle się czują życzę szybkiego polepszenia zdrówka. W końcu wszędzie piszą, że w drugim trymestrze powinniśmy czuć się kwitnąco. ![]()
#1668 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1672 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny ja znowu musiałam nadrobić, i ogólnie to nie wiem kiedy będę ze wszystkim na czas .
![]() ![]() ![]() Witam nową mamusie ![]() Pisałyście o porodzie rodzinnym. My zanim zaczęliśmy starania o dzidziusia to TŻ od razu mi uświadomił ,że samej mnie nie zostawi i będzie nawet pępowinę przecinał , z czego nie powiem cieszę sie ogromnie bo ja panikara jestem i to bardzo . Jeśli chodzi o zakupy dla dzidziusia , to my ciuchów będziemy mieć pełno bo obie siostry maja już dzieciaczki i obie miały ubrań tyle ,że niektóre nawet raz nie były na maluchach. Ale i tak chcemy kilka kupić ,żeby było nowe od rodziców ![]() Szefowa zaproponowała mi w sierpniu już inny rozkład dnia i zajęć w pracy ,żeby nie męczył mnie zbytnio bo to dla maluszka też nie dobrze.będę chodzić częściej ale na mniej godzin ![]() Wczoraj znowu dostałam ogromną ochotę na cheesburgera więc jak tylko TŻ z pracy wróci mamy wypad do mc donaldsa a puki co zabieram się za robienie murzynka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja piję. Nie wyobrażam sobie zacząć dzień bez kawy. Piję jednak słabszą niż przed ciążą. Czasem nawet na drugą sobie pozwalam popołudniu jak mam słaby dzień. No ale innych napoi kofeinowych nie piję,bo herbaty tylko owocowe i ziołowe,ale też niewiele w te upały,bo głównie wodę piję. Cytat:
Cytat:
Super,że wszystko w porządku ![]() Moje też nie bardzo się ruszało na badaniu. Pewnie,że mogło spać,albo odpoczywało po prostu.
![]() |
#1674 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie należę do szczupłych osób i za każdym razem mówi... no spróbujmy przez brzuch ale jestem pewien , że nic nie będzie widać ... A TU ZONK ! Dzidzie było bardzo dobrze widać i całe badanie prawie wykonał aż go zamurowało chwile przemilczał a później zaczął opowiadać o dziecku co widzi itp. ojej późno ja wole wcześniej wizyty . Bo później cały dzień chodze i się denerwuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam ![]() pierwsza noc na poduszce za mną jest mega wygodna ale fakt w nocy ciężko ją przekręcić więc jak chce się odwrócić na drugi bok po prostu się odwracam i poduszkę mam z tyłu i też mi jest wygodnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj wybieram się z mamą na miasto. Muszę jakoś dzień zaplanować żeby szybko zleciał przed jutrzejszym usg ![]() ![]()
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak po prostu. ja za to mam 15tc (wg usg 16tc) a mam brzuch na tyle widoczny, że już w właściwie wszyscy wiedzą i nawet starają się mnie po nim głaskać ![]() Dziewczyny strasznie mi dziś głowa pęka ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedyś któraś z was pisała ze bierze tabletki na wymioty, pamiętacie co to za tabletki?
#1678 |
Zadomowienie
|
Jejku, bardzo Wam współczuje tego bełtanka. Na pocieszenie powiem tyle, pewnie kiedyś minie.
![]() U mnie oprósz zgagi piekielnej i przychodzącej bez ostrzeżenia, objawy gastryczne są w wyciszeniu. Tzn. mdli mnie popołudniami, ale nie mam odruchu wymiotnego. Niestety odstawiłam kawę zupełnie (jestem kawoholiczką), bo po niej miałam straszne mdłości. Pije herbatę, ale słabą, czasem łyknę coli. Brzuch mnie zakuje, poboli, ale mija. W pracy mam taki młyn, że ledwo wyrabiam, w domy syf na maxa, psisko nie wybiegane. Boję się, że jak pojawi się bejbi, to przepadniemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dostałam dokument po badaniu i tam pisze CRL 6cm ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Ja mam tak bardzo często ostatnio miałam tak jakbym pod skóra miała kiwi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.