|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
![]() ale ja to wiem... do D. niektóre rzeczy nie docierają jak mu mówię ![]() ![]() ![]() ogólnie to jestem tym załamana ale mama mi powiedziała, że skoro D. nie potrafi tego "ogarnąć" to najwyżej jak urodzę zabierze mnie i noworodka do Tarnowa (200 km stąd) a ten dostanie zimny prysznic na głowę (w końcu!) i że przede wszystkim mam się nie stresować, że nie zostanę z tym sama... przyjaciółka też oferuje pomoc, jak zacznę rodzić to weźmie rzeczy najmniejsze, popierze itp, pomoże ze wszystkim... a jak do niego nie docierają pewne rzeczy to ja nic nie poradzę. mam dość gadania i tłumaczenia mu, tylko słyszę, że panikuję.. poza tym wiecie i tak co jest teraz najważniejsze - WESELE ![]() poza tym tu w tej kawalerce nie ma warunków i przede wszystkim miejsca na noworodka... niestety
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-07-17 o 11:10 |
|
|
|
|
#662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
no i jeden komplet pościeli na zmianę.Brydzia - super zakupy, te skarpetunie słodkie. Susanna - gratuluję rocznicy ślubu. Właśnie to mi przypomniało, że my jutro mamy 4
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że masz na kogo liczyć szkoda, że to nie partner, ale podejrzewam, że to nei ze złej woli tylko pewnie nei wie z czym to się je
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
ladan
Kijowo troche z tym mieszkaniem.. Nie martw sie na zapas- wazne, ze masz na kogo liczyc! ![]() P.s. Gratuluję 8 miesiaca
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na mieszkaniu teraz kończą podwieszać sufity, muszą położyć na nie gładź, wstawić futryny i drzwi wew, wykończyć, zrobić całą łazienkę, wykafelkować przedpokój i aneks... a potem trzeba te ściany zagruntować, pomalować 2 razy, położyć panele, skręcić kuchnię, dokupić blaty i baterie a dopiero później jakaś przeprowadzka wwszystkiego mycie okien itp... jestem przerażona a on mówi, że panikuję
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zabawek już trochę mam od siostry TŻ
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to Cię pewnie pocieszyłam zbieram się, nei wiem gdzie muszę wyjśc z chałupy, chłop w robocie, jeszcze chwila i się ze mną rozwiedzie, okropna jestem ostatniopłaczliwa i narzekająca, że boli, że zgaga itp
|
|
|
|
|
#669 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A przeprowadzka dla kobiety na ostatnich nogach to też trochę wyzwanie. |
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jest taka możliwość,że jeśli urodzisz przed końcem sierpnia to w czasie kiedy będziesz w szpitalu D. przy pomocy kogoś z rodziny wszystko przeniosną i urządzą? Cytat:
Ja właśnie dzisiaj zamówiłam drugi komplet pościeli
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a ja chcialam zamowic posciel i nie moge jej znalesc tej co upatrzylam Jak ktorejs wpadnie w oko dajcie link ona jest blekitna z misiami polarnymi bialymi i serduszkami i pisze love bear czy jakos tak :0 buuuuuuuuuuuuuu
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt, że możemy już tam mieszkać, bo łazienka / wc / kuchnia / nasza sypialnia są gotowe, pralka też już kupiona - ale lepiej byłoby się przenieść, jak już się ekipy remontowe wyniosą... Dlatego też tak się zestresowałam tym spinaniem brzucha (zwłaszcza, że wieczorem to było dość regularne, choć niebolesne) - bo jak sobie wyobraziłam, że teraz - w środku tego bałaganu - dzidziuś miałby się urodzić, to normalnie w efekcie, zdenerwowałam się jeszcze bardziej, dostało się (niesłusznie) kotom i TŻ, i w ogóle jakaś masakra...Łóżeczko jeszcze nie skończone, bo TZ podszedł ambitnie do tematu, zdziera starą farbę i będzie na nowo malował.
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rzadko sie przekreca przewaznie lezy caly czas tak samo
|
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja taka niedobra dla niego ostatnio byłam
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeej!
W końcu normalnie przespana noc! Wg babystrology WITAM SIĘ W 7 MIESIĄCU A WIĘC 3 TRYMESTRZE!!!! I spadam na razie, bo właśnei wrocił Tż.
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylek - kupiłam najzwyklejszy Snow Bear czy coś takiego.
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja to wszystko wiem... ale on uważa, że ja przesadzam... płacimy im za wykonanie roboty, D. niby ich pogania ale... ;/ poza tym przeciez gladzie sa juz dawno, mozna je np zagruntowac, nie? to juz jakas robota mniej... mozna zaczac malowac - co to przeszkadza w kladzeniu plytek w innym pomieszczeniu? miał przyjechać bój 18 letni kuzyn nam do pomocy od 22 lipca żeby właśnie takie rzeczy porobić bo jednak pomalować 86 m mieszkanie sufity grunty itp to jednak duzo roboty to mi wlasnie w tym momencie d powiedzial, ze w lipcu zadnego remontu my tam nie robimy i mam mu napisac, ze ma nie przyjezdzac.. ze remont my (czyli wlasnie malowanie skrecanie kuchni itp) robimy dopiero w sierpniu. aha i to nic, ze od dzis do 30 lipca ma urlop, ktory wzial wlasnie na ten cel a pozniej znow bedzie pracowal od rana do nocy i chyba nie wiem samo sie zrobi
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ladan spokojnie, dacie radę ![]() Właśnie zjadłam wszystkie krówki
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-07-17 o 11:32 |
|
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym komplecie jest jeden bodziak z tatusiem a drugi z mamusią skarpetki też jedne takie drugie takie ![]() Cytat:
i dziennie po pracy do późna działa w domu... chyba mój wielki brzuch mu uświadamia że to już tuż tuż zrobiłąm w końcu zakupy u rp... 180zł a to tylko kilka rzeczy... gdzie tam reszta
|
|
|
#681 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- No mój też faluje, czasami się tak wypina, że twardo też jest jak podczas skurczu. |
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan - współcz niby TŻ się zrobił jakiś czuły bardziej ostatnio, ale chyba budyń padł mu na mózg...
ciekawe co będzie robił teraz przez ten tydzień i tydzień po weselu nic bo wesele![]() ja bym chyba jednak ubranka i pierdoły najmniejsze 56 i 62 poprała, poprasowała, torbe dla siebie i Julki do szpitala spakowała, a resztę ciuszków i tych wszystkich pierdól do jakiejś sterylnej walizki niech leży i czeka.. a nóż się nie przyda. a rozmawiałaś o tym z TŻ kiedy ma to zamiar wszystko zrobic?
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yhhh... żeby to nie było dziedziczne ![]() Snow Tobie również gratuluję rocznicy ![]() Jeszcze nie napisałam co mąż mi kupił w prezencie leżak ogrodowy żebym mogła sobie poleżeć na dworze w ciepełku a nie tylko w łóżku Kochany jest ![]() Ladan a może taki "zimny prysznic" bardzo by się D. przydał Powiem Ci, że czasem to działa (moja koleżanka tak zrobiła mężowi na początku małżeństwa - oni akurat nie potrafili się dogadać bo cały czas paluchy w to małżeństwo wkładała teściowa). Myślę, że nie powinnaś się tak tym remontem przejmować. My też się NIE WYROBIMY przed narodzinami Stasia i szczerze mówiąc już to olewam. Są ważniejsze sprawy. Najwyżej pojedziesz do mamy, będziesz mieć pomoc i wsparcie a D. w tym czasie niech orze to mieszkanie.
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Susanna też tak sądzę, że zimny prysznic byłby świetny. dlatego wyluzowałam, bo z tego wszystkiego brzuch mnie tylko boli... ja sama nie zostanę - niech on sie martwi, że nie zrobił warunków do mieszkania mnie i dziecku
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-07-17 o 11:46 |
|
|
|
|
#685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już ok z tą 13-stką Pasuje Nie muszę zgłaszać się tak wcześnie - oby Julek siedział jak najdłużej - tylko poprosiłam gina, żeby wyliczył mi bezpieczną datę, kiedy mogą mnie przyjąć w mojej klinice, bo tam przyjmują tylko donoszone ciąże. Więc można 1 września będzie już donoszona Cytat:
Snow, ale Twoja waga jest imponująca Przepraszam, ale musiałam to napisać ![]() Cytat:
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Ladan to dziewczyny naprawdę byście tak zrobily uciekły przed problemem? ![]() po to brala kredyt na mieszkanie, ma faceta żeby uciekać do mamy 200 km, a za kilka lat wspominać że pierwsze dni życia Jula spedziła bez taty?? Ladan musi się wyprowadzić do końca sierpnia, zabrać gdzieś cały swój dobytek, który zgromadziła i się przenieść do nowego skończonego mieszkania... rozmowa, rozmowa, rozmowa... a jak nie to baty a co!
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-07-17 o 11:51 |
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem bezsilna i bezradna...
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Mnie mama też karmiła dwa tygodnie, "pogryzłam" ją, porobiły się jej jakieś wrzody, antybiotyk i było po pokarmie i po karmieniu.
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#690 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-07-17 o 11:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

w efekcie, zdenerwowałam się jeszcze bardziej, dostało się (niesłusznie) kotom i TŻ, i w ogóle jakaś masakra...
Julek 18.09.2013
) ale to nie zmienia faktu, że się zbieram do miasta zaraz, muszę kupić te koszule nieszczęsne do szpitala, podklady na łóżko bo też nie mam, podkłady do przewijania

Powiem Ci, że czasem to działa (moja koleżanka tak zrobiła mężowi na początku małżeństwa - oni akurat nie potrafili się dogadać bo cały czas paluchy w to małżeństwo wkładała teściowa). Myślę, że nie powinnaś się tak tym remontem przejmować. My też się NIE WYROBIMY przed narodzinami Stasia i szczerze mówiąc już to olewam. Są ważniejsze sprawy. Najwyżej pojedziesz do mamy, będziesz mieć pomoc i wsparcie a D. w tym czasie niech orze to mieszkanie.

oczywiście, lepiej, że się rusza niż odwrotnie