![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zbyt mocne słowa i ogromny smutek
Jestem z chłopakiem już około 3 lata. Nasz związek trochę dziwnie wygląda. Ciągle są jakieś kłótnie, fochy, smutki (często o głupoty), które prowadzą do dużej i bolesnej szczerości, albo robienia sobie na złość.
Wiem, że nie jestem idealna i zachowuję się czasem jak dziecko. I należę do takich złośnic, które lubią dokuczać, dogryzać, dopowiadać, co jemu sprawia przykrość. On wie, że mi wielu mężczyzn się podoba i mu to mówię (jego to nie boli) - kiedyś uznaliśmy wspólnie, że będę mu tak pokazywać jak bym chciała, żeby wyglądał czy się zachowywał. On natomiast przez bardzo długi czas twierdził, że tylko ja mu się podobam (no chyba nie). Przestało mi się to podobać i zaczęłam go obserwować, żeby wiedzieć, które mu się podobają, bo wiem, że nie jestem szczytem jego marzeń. Więc jak tylko widziałam, że się za jakąś ogląda, to od razu złośliwym trochę głosem do niego mówiłam: "Ładna była? No przyznaj się." On i tak kręcił głową, że nie i szliśmy dalej. Czułam potrzebę męczenia go tak dalej i z większą siłą. Zdarzało się to coraz częściej i w końcu usłyszałam "Tak, była ładna." Pytałam co mu się w niej podobało, ale on mówi, że nie umie powiedzieć. W końcu wyszło, że podoba mu się taka koleżanka, która niedaleko mieszka i jeżdżą czasem razem autobusem + jakaś blondi z modną grzyweczką na całą twarz. Trochę było mi smutno jak się dowiedziałam, że on jeszcze z tą koleżanką rozmawia całą drogę do domu (ok. pół godziny). Kiedyś mówił mi jaki jest jego ideał kobiety, a one w ogóle nie pasują. Pamiętam jak mu mówiłam, że kupię sobie soczewki, które zmienią moje zielone oczy w niebieskie, to powiedział, że niebieskie brzydkie, a że brązowe to już w ogóle najgorsze. Tak samo, że woli szczupłe i rude. A jedna to blondynka z niebieskimi oczami, szczupła, a druga pulchna dość mocno, z brązowymi/czarnymi włosami i brązowymi oczami. Coraz więcej dziewczyn mu się podoba. Ale nie to mnie martwiło (jeszcze wtedy). Któregoś dnia zaczęliśmy gadać o tej jego koleżance i zapytałam znowu czy mu się podoba i dla żartów zapytałam czy by ją przeruchał. Wydawało mi się, że znam odpowiedź i dla zabawy zacznie mnie dusić, albo szczypać. A jednak powiedział, że by się z nią przespał gdyby był inny. Inny, ale na ile? Jaki? Myślałam, że może to też żart jakiś, ale nie. Zdania do tego czasu nie zmienił. Trochę już czasu minęło (na pewno 2 miesiące jak nie więcej), ale ja ciągle o tym myślę i nie daje mi to spokoju. Co Wy byście zrobiły na moim miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zbyt mocne słowa i ogromny smutek
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przecież ludzie w związkach nie są niewidomi i są w stanie obiektywnie stwierdzić urodę innych. Też myślałam, że nigdy nie wpadnie mi w oko ktoś o urodzie niezgodnej z moim ideałem w głowie, ale tak się stało kilka razy. Gdyby mnie facet wypytywał tak o każdego kolegę to by wyszło, że 25% z nich uznaje za całkiem fajnych facetów: przystojnych, inteligentnych, zabawnych i również lubię z nimi rozmawiać np. na uczelni, czy na ulicy, jak się przypadkiem spotkamy. Co w tym złego? Gdybyś nie zadawała głupich pytań to by nie było problemu. Wrzuć na luz, przecież jest z Tobą z jakiegoś powodu (chociaż mnie zastanawia, co to za powód, musi Cię bardzo kochać, skoro wytrzymuje z Tobą). Edytowane przez vouvray Czas edycji: 2013-07-17 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
SALIX, po czym wnioskujesz, że jestem zołzą?
Nie przeszkadza mi to, że podobają mu się inne, bo mi też podobają się inni faceci. Zresztą ja to robię tak dla zabawy, on nie uważa tego za coś złego jak się o to pytam czy mu się podoba jakaś dziewczyna. Oboje traktujemy to trochę jak żarty i delikatną złośliwość. Bardziej smuci mnie fakt, że dziewczyna, która mu się podoba (i to bardzo) i z którą ma kontakt, jest dla niego obiektem pożądania i z uśmiechem na twarzy powiedział, że by się z nią przespał. To mnie jednak zraniło. Edytowane przez aduchna Czas edycji: 2013-07-17 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jesteś niedojrzała i to totalnie, błagam, błagam-powiedz że nie masz więcej niż 17 lat. I serio zapytałaś chłopaka dokładnie w takich słowach: czy by przeruchał koleżankę?
![]() Wypytujesz o głupoty, szczegóły których wcale nie chcesz znać, które Cię ranią ale Ty usilnie wypytujesz i wypytujesz. Po co? Żeby się zamęczać. Chłopak mówi prawdę bo może ma już dosyć tych durnych pytań. Pamiętaj że nigdy nie należy pytać o coś na co nie chcesz znać odpowiedzi. Myślę że każdemu facetowi w związku podobają się też wizualnie inne kobiety, to jest normalne, sama przyznajesz że Tobie podobają się też inni faceci. Ale po co to tak wszystko obrzydliwie wywlekać, w jakim celu, po co o tym cały czas gadać? I serio półgodzinne rozmowy z koleżanką to aż taki dramat? Nie wiem jak wygląda tak poza tym ten związek, piszesz coś o kłótniach, fochach więc pewnie nieciekawie, ale w tej kwestii zachowujesz się jak wariatka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już pokazywania facetowi innych facetów z komentarzem, że chciałabyś żeby tak wyglądał - ja o jednym takim numerze bym się z Tobą rozstała. Chore jest to co wyprawiasz - zmuszasz siłą i jęczeniem w kółko o tym samym faceta do jakichś idiotycznych zeznań kto mu się podoba a potem jesteś smutna bo Ci powiedział. Zadajesz idiotyczne pytania 'czy by ją przeruchał' ( ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej. Obsesyjnie skupiasz się na wyglądzie i do tego jeszcze męczysz tym chłopaka...wyluzuj, to wszystko się ułoży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To nie jest tak, że idziemy ulicą i widzę jakiegoś faceta, pokazuję mu go palcem i mówię, że ma tak wyglądać. Nie. Sami kiedyś już rozmawialiśmy o tym, że chcemy w sobie coś pozmieniać na rzecz związku. Chcieliśmy się sobie bardziej podobać. On też mi tak dogryza i pyta często czy o, tamten chłopak mi się podobał. I tu chodzi nie o kwestię zmieniania swojego ciała, ale np. ubioru czy fryzury, a u mnie też makijażu. To takie złe, że chcę mu się podobać? Sam mnie pytał jak ma się ubierać, bo na nim dużo rzeczy wisi, bo jest strasznie chudy. Co do fryzury też często pyta mnie o zdanie. Zdarza mi się czasem powiedzieć na ulicy "O, patrz. Chciałabym mieć takie włosy jak ona." I dostaję odpowiedź od niego czy mu się to podoba, czy nie.
Edytowane przez aduchna Czas edycji: 2013-07-17 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać że takie podejście do związku(az za bardzo luźne) Ci nie pasuje a jednak uparcie w tym trwasz i na złość chyba tylko samej sobie się tak zachowujesz. Po co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Polecam odwiedzić dobrego psychologa, może na początku szkolnego, bo mam nadzieję, że jeszcze do gimnazjum, max. liceum chodzisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Robię to dlatego, że w ogóle nie słyszę od niego, że mu się podobam, żadnych komplementów nie dostaję, więc nie wiem co mam o sobie myśleć. Dopiero muszę go zapytać, albo stwierdzić sama, że mu się nie podobam, bo mi tego nie mówi. A fajnie by było chociaż raz w miesiącu usłyszeć, że jestem ładna. Sam do mnie często ma jakiś żal, że ja chodzę podjarana, bo jakiś facet się do mnie uśmiechał, albo pozytywnie mnie skomentował. A jak mam się nie cieszyć skoro od niego tego nie słyszę?
Piszę to już któryś raz: NIECH MU SIĘ PODOBAJĄ INNE! NIE TYLKO JA BĘDĘ MU SIĘ PODOBAĆ! Ja to doskonale wiem. Ale chcę wiedzieć, że w ogóle mu się podobam. Edytowane przez aduchna Czas edycji: 2013-07-17 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oto twój sposób działania: 1. "No ja to nie jezdem jego szczytem mażeń, więc mu pokażę kture ładne som". 2. "Oł fuk, ta mó siem podoba, smótno mi" 3. "Przeróhałbyś Kżysiuniu tom? Oj no powiec, rze tak.... powiec powiec no, Kryhe byś pżewalił, co? ..... .... .... łomujborze jak mogłeź to powiedziedź!" Twój post to jest jeden wielki facepalm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
sissy that walk
|
Zgadzam sie, ze to jakas farsa. Nie po to sie modyfikuje swoj wyglad zeby byc bardziej "w typie" partnera, nie wyobrazam sobie kupic soczewek kolorowych bo TZ sie podoba jakas dziewczyna z innym kolorem niz moj
![]() Przestancie sobie dosrywac i za wszelka cene sie skupiac na innych ludziach. To Wasz zwiazek, sa w nim dwie osoby, sami sie polaczyliscie w pare wiec z zalozenia powinniscie sobie odpowiadac tacy, jacy jestescie. Nie analizuj na ktora dziewczyne spojrzal, a na ktora nie, i nie rozmyslaj na tej podstawie czy powinnas sobie przekluc ucho w 10 miejscach, jak ta z poniedzialku, czy w 5 jak ta z soboty. Pytaj o SIEBIE i skupiaj sie na NIM, a nie o i na innych. Jestescie we dwoje. Aha - nie rob sie na masochistke. Jak chcesz wiedziec cos, co z zalozenia moze byc przykre, to przygotuj sie na przykra odpowiedz. A jak nie, to po prostu nie pytaj i nie mecz setki razy. Ano wlasnie. Jak facet Ci powie ze jestes ok to bedziesz tak o sobie myslala, ale jak nie mowi to nie wiesz? Jak chcesz uslyszec to go spytaj, gdybys spytala "podobam Ci sie?" zamiast "przeruchalbys ja?" to bylabys o wiele zdrowsza teraz. Soba sie interesuj, ale nie tylko na podstawie tego co on mowi.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-07-17 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Autorko, nie dziwię się, że facet robi maślane oczy do innych, najwyższa pora
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nie o to chodzi. Żadna z Was nie lubi dostawać komplementów? Współczuję Waszym facetom, skoro nie obchodzi Was to czy się im podobacie i nie interesujecie się tym co Wasz facet lubi.
Z tym kolorem oczu to powiedziałam mu, że chciałabym mieć niebieskie oczy i chciałam kupić takie soczewki, ale on powiedział, że fu, be, brzydkie, co ja w ogóle. Po jakimś czasie jednak dowiedziałam się, że u niego niebieskie już są na pierwszym miejscu, że strasznie mu się podobają. Robi mi takie zamieszanie w głowie. Chcę podobać się sobie, ale jednocześnie jemu. Edytowane przez aduchna Czas edycji: 2013-07-17 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jak mu non stop wkrecasz jakies farmazony i wmawiasz ze mu sie inne kobiety podobaja to sie nie dziw ze zaczely mu sie podobac. robisz mu sieczke z mozgu i zachowujesz sie jak 14 latka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale. Nie mam takich gigantycznych kompleksów jak ty i poczucia niższości, żeby mi to było niezbędnie potrzebne do życia i żebym musiała to życie tak zatruwać partnerowi. Współczuję ci w sumie, bo musisz się strasznie męczyć sama ze sobą. Może z wiekiem ci przejdzie, jak byłam młodsza to też miałam kompleksy, potem - z wiekiem- człowiek sobie odpuszcza to ciśnienie bycia naj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
werbalnie, oficjalnie: "moze Ci sie podobac inna, moge nawet sie postarac wygladac, jak jakis Twoj ideal piekna, i vice versa" w Twojej glowie, nieoficjalnie (tutaj na forum nam to wylewasz): "boli mnie to, ze podobaja Ci sie inne, nie moge byc jak Twoj ideal, bo nie da sie byc INNYM czlowiekiem, akceptuj mnie taka, jaka jestem" wlasnie strzelasz sobie we wlasne kolano - robisz cos z pozorna akceptacja i zadowoleniem, co sprawia Ci wewn. cierpienie zrozum, i wyciagnij wnioski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
sissy that walk
|
Kazda lubi. Ale jak sie chce dostawac komplementy, a facet nie trybi, to sie ich nie probuje uzyskac okrezna droga (zakladajac, ze jak spytasz o kolezanke to on powie "tylko Ty, bo jestes taka siaka i owaka!"), tylko wprost. Spytaj nastepnym razem "podobam Ci sie?", "uwazasz ze jestem ladna?", "fajnie mi w tych wlosach?". A nie o to, czy Kasia jest fajna laska. Bo jak sama widzisz jemu sie rozne laski podobaja, a jak Ci odpowie sprawiedliwie ze Kasia jest super (co nie znaczy, ze Ty nie jestes), to bedziesz sie zamartwiac i zachodzic w glowe, czy Kasia z nim cos nie tego. I bedziesz sie do tejze Kasi porownywac, i przefarbujesz wlosy zeby byc do niej podobna. Uwierz, tez mialam takie fazy, ale sie z tego lecze powoli. Po prostu musisz zaczac wychodzic z zalozenia, ze o ile facet nie siedzi u Ciebie przypiety do kaloryfera lancuchem, to ma do tej Kasi droge wolna. A z jakiegos powodu jest z Toba, wiec to, ze Kasia jest fajna nie znaczy, ze Ty nie jestes fajniejsza. Ty robisz blad wychodzac z zalozenia, ze kazdy ma wzor, wedlug ktorego ocenia atrakcyjnosc kazdej jednostki i ze jesli cos mu sie u kogos podoba to znaczy, ze jestes beznadziejna, bo masz inne. Stad Twoje zdziwienie tymi dwiema laskami, ze jedna chuda a druga gruba, i ze jedna takie wlosy a druga inne. SKUP SIE NA SOBIE.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-07-17 o 12:04 Powód: dopiski |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałaś się, pytałaś, pytałaś - dostałas odpowiedź. Płacz. Następnie zadajesz jeszcze bardziej tępe pytanie, dostajesz odpowiedź i teraz rozkminiasz nad tym "czemu koń to się nazywa koń". Głupia jesteś i głupia stąd wyjdziesz, nadal nie wiedząc, gdzie istnieje błąd w twoim postepowaniu. ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-07-17 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Już milion razy mówiłam mu, że potrzebuję komplementów i działało to przez 2 dni i nie więcej. Całe życie mam się go pytać czy mu się podobam? Wolę, żeby mi to mówił z własnej woli niż żeby to miało być wymuszane i odpowiedź niekoniecznie by musiała być szczera. Więc myślałam, że może mam się zmienić na jakąś piękność, żeby wtedy zaczął mi te komplementy prawić sam z siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Zamiast swoim ciałem zajmij się głową.
Jane Panzram ![]()
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Sorry, ale też uważam, że ta sytuacja wynikneła z wyłącznie Twojej winy. To, że jemu podobają sie inne dziewczyny to oczywiste, ale nie rozumiem po co mówić sobie takie rzeczy w związku? Nie chciałabym aby facet mi mówił, która dziewczyna mu się podoba, która wg niego jest ładniejsza. Po co Ci to?
Zadałaś pytanie - facet odpowiedział szczerze. Nie powiedział nic złego. Nie powiedział, że przespałby się z nią gdyby ona chciała, teraz już. Powiedzial, że gdyby byl inny, czyli zapewne gdyby nie był z Tobą w związku i na dodatek bylby typem podrywacza. Co jest złego w tym, że uważa jakąś dziewczynę za ladną? To normalne. Jest wiele ladnych dziewczyn i zapewne mu się podobaja, ale to nie znaczy, ze Ciebie by z nimi zdradził. Nie wiem w ogóle po co takie rozmowy w związku, kto Tobie sie podoba, kto jemu. Tobie też się podobają inni faceci, ale chyba bys swojego z nimi nie zdradzała, więc o co właściwie Ci chodzi? ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak się składa, że mnie np. obchodzi czy podobam się mojemu facetowi i lubię, gdy mówi mi komplementy, ale po pierwsze- nie wymuszam ich na nim, po drugie - nie próbuję się na siłę dopasować do jego "ideału" i wreszcie po trzecie- nie porównuję się bezsensownie do innych dziewczyn, bo zawsze znajdzie się jakaś, która będzie szczuplejsza, wyższa, bardziej wysportowana, będzie miała bielsze zęby, większe oczy, dłuższe włosy etc. swoją drogą, co zrobisz, żeby mu się przypodobać, skoro obie wspomniane przez Ciebie dziewczyny wyglądają zupełnie inaczej? będziesz miała jedną soczewkę niebieską a drugą brązową i włosy trochę blond a z drugiej strony jednak brąz? no proszę Cię, litości... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
to chyba jest normalne, ze podobają nam się inni ludzie. chyba dlatego związki nie są dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ale co Ty dziewczyno przeżywasz? Sama doprowadzasz do chorych sytuacji, jesteś męcząca, irytujesz ukochanego, a później żalisz się na forum. Usłyszałaś przecież to, co chciałaś usłyszeć. Spodziewałaś się, że całe życie na Twoje chore, męczące pytania, będzie Ci słodził, że jesteś tylko Ty, tylko Ty mu się podobasz i w życiu nie spojrzy na inną? Wszystko ma swoje granice, chłopak się w końcu zdenerwował i albo powiedział to, co faktycznie głęboko w sobie myśli, albo chciał Ci zwyczajnie wreszcie dokopać.
Gdyby był inny możliwe, że nawet nie byłby z Tobą. Gdyby był inny możliwe, że tamta dziewczyna wydałaby mu się bardziej interesująca od Ciebie. Lecz nie jest. Nie męcz chłopaka, to nie będziesz musiała płakać na forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.