|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Wieka gratuluje raz jeszcze i podobnie jak Berbie umieram z zazdrosci...
Piekna ta Wasza Usia ![]() Inutil sliczny ![]() Iza ale Wam zazdroszcze takich zakupow...
#4952 |
MBZ♥
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Iza jak to moja Babcia mówiła: w gorącej wodzie kąpani
![]() ![]() brawo za wózek ![]() ![]() Wieka ![]() ![]() ![]() Kubku, moja Roszpunka regularnie to się zaczęła dobijać dopiero ok 22 tc ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zadomowienie
|
Ja się dzisiaj żegnam ,bo mam na 7 do pracy i liczę na to że jutrzejszy dzień będzie lepszy ............... pa
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-07-16 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Rozeznanie
|
Usia od Łucji
to moja ulubiona ciocia(bo mi malowała paznokcie na czerwono ![]() wszyscy na nią "wołają" właśnie Uśka dziewczyny ja Wam z całego serca kibicuję ![]() Kubku napiszę w klubie... Uśka dziękuje za komplementy ![]()
#4955 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Wieka gratuluję! Niestety fotek w aplikacji nie widzę
![]() Inutil trzymam kciuki za biznes! A co Z pieczeniem? Iza szybko Wam poszło z wyborem tego wózka ![]()
#4956 |
Zakorzenienie
|
Wieka: nie znam nikogo o tym imieniu, więc nie domyśliłam się skrótu
![]()
#4957 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Wieka u mnie Usia to skrót od Uli/ Urszuli
![]() Ps. Jadlam dziś rurki z bita śmietana normalnie wspomnienia z dzieciństwa! Szkoda ze tylko na jednym stanowisku są i w dodatku 10km od nas ;/ z rana byliśmy na wycieczce rowerowej! Przyjechaliśmy 21km ![]()
#4958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I tez mam lozysko na przedniej ścianie. Iza, doczytalam o wózku. Szybcy jesteście ![]() Moj Maz "poklikal" ubranka... wczoraj przyszły i je wygłaskal ![]() A tydzien wcześniej wrócił z siatami ubrań, kolejnym kocykiem i recznikami z likwidacji sklepu mothercare w Jankach. Także sprawę ciuchów mamy zakończona. Chyba ze znow go poniesie, bo totalnie oszalal na punkcie tych maciupkich ciuszkow. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-16 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Rozeznanie
|
Kubek wcale nie za wcześnie
![]() ![]() ![]()
#4960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja do piatku jeszcze u rodzicow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
Taaaa. On kompletuje ciuszki, ja będę od poważniejszych spraw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Konto usunięte
|
WIEKA - gratuluję!!! Usia jest sliczna
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Mlebidakin a jak tam u Ciebie? Jak się czujesz? Jak humor? Ja siedzę w pracy, prawie nic nie robię, muszę być i tyle, odbierać telefony, dopilnować pracowników. Nic wielkiego, ale jakoś mnie to męczy. Tak chce mi się dłużej pospać. Niestety ktoś musi pracować. Nie wiem kiedy pójdę na urlop ( chociaż formalnie na nim jestem ![]() ![]()
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Wieka jeszcze raz ogromne gratulacje!!! Łucja jest urocza ![]() Opis porodu super -zwłaszcza fragment o wspólnym wciąganiu gazu z mężem ![]() Inutil Julek to już poważny facet!! Ale jest przecudny!!! Kciuki za rozkręcenie interesu!!! Edytta ja też całymi dniami w pracy. Urlopu nawet w planach nie mam ![]() Agatko korzystajcie z tych wspólnych dni, ładujcie baterie i cieszcie się sobą z Tż ![]() Barbi jak malowanie? sypialnia już skończona? Izka gratuluję zakupu wózka ![]() ![]() U mnie ciąg dalszy problemów - niby takich zwyczajnych i codziennych, które każdy ma, ale nie potrafimy się z tego wszystkiego z Tż ostatnio dogadać. On chodzi wkurzony i bez humoru a mnie jest tak z tym źle, smutno i przykro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zadomowienie
|
Anitaxas jakoś mamy podobnie, u mnie tak samo niby nic się takiego nie dzieje a nic się nie klei. Ja nie wiem, czy tak działa monotonia dnia codziennego, ale jesteśmy tacy dla siebie obojętni. Nic mnie nie cieszy, jakoś tak wstaję, bo muszę idę do pracy...Każde z nas ma swój świat, on w pracy, jakoś się mijamy, a jak jesteśmy to tak jakby nas nie było. Nic mi się nie chce. Nie widzę sensu w niczym.
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Wiem, że nie powinnam narzekać, bo inni mają gorzej. Przepraszam, ale ostatnio mam gorsze dni tak bez powodu. Wszystko zaczyna wracać, wspomnienia.....
#4966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do podkreślonego.. cóż inni mają gorzej ale ilu jest też takich co mają lepiej, znacznie lepiej niż my.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() Przepraszam, że tak mnie tu dawno nie było. Skończyłyście jedną część i ledwo załapałam się na kolejną ![]() Ostatnimi tygodniami ciężko było. Tyle miałam roboty, że trudno opisać. Zaczęliśmy szykowanie naszego pięterka, do tego teść w szpitalu, niemal codziennie byłam w Warszawie, a tu jeszcze krowy, ogródek, wszystko ogarnąć, nieraz padałam na twarz ![]() Ale do rzeczy... Wczoraj był 31 dzień, jak nie dostawałam miesiączki. Nie myślałam o tym wcale, przez to zabieganie nie myślałam nawet kiedy dni płodne a kiedy ma przyjść okres. Ale wczoraj już zaczęłam myśleć. Najpierw taki strach, że chciałabym, ale może jeszcze za wcześnie. Potem powoli zaczęła pojawiać się nadzieja, a zaraz potem obawa, że nic z tego nie będzie. Mąż kupił test... Miałam testować rano, ale nie mogłam się doczekać. Dwie kreseczki... Przyznam się Wam, że spodziewałam się innej u siebie reakcji, myślałam, że znów będę skakać z radości. Uśmiechnęłam się mimo woli, ale tak poczułam jakby nie wypadało się śmiać. Gdzieś tam w środku aż wrzałam z radości, a nie wiem czemu w końcu usiadłam na łóżku i się poryczałam ![]() ![]() I nie wiem jak to będzie..... P.S. A najgorsze, że w kalkulatorach internetowych wychodzi mi data porodu 22 marca... A 22 marca poroniłam ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-07-17 o 13:33 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
Wieka Usia śliczna
![]() Wadera trzymam za Was kciuki i po cichu gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wlazło mi cytowanie ![]() Kubek - mąż kochany ![]() Inutil - zaniemówiłam na widok Julka, szok, po prostu szok. Gdzie jest Kluuuuusek????? Masz cudnego synia! a w zasadzie syna! Gdzie się na studia wybiera?! No i trzymam kciuki za biznesy! bardzo dobry pomysł! macie lokal? Agata, wróciłaś dziś na rurki??? Anita... heh... huumorze wróć!
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Wadera: gratulacje
![]() Bądź dobrej myśli, ale nastawienia "będzie co ma być" też jest ok. Znajdź dobrego lekarza, od razu umów się na wizytę, przedstaw dokładnie Twoją sytuację, aby wiedział, że musi się szczególnie przyglądać Twojej ciąży. Co do daty .... ja mam dokładnie ten sam termin porodu ![]() Kilka dni wspomniałam TŻowi o Kamilku, że powinien być z nami, jego reakcja wywołała u mnie mieszane uczucia, bo powiedział: ale nie byłoby tera żabki w brzuchu, teraz ona jest najważniejsza. Z jednej strony ma rację, gdyby był Kamilek, to nie rozwijałoby się teraz we mnie nowe życie, ale z drugiej .... Kamilek zawsze będzie dla mnie pierwszym dzieckiem, starszym bratem ... i zawsze będzie mi g brakowało i nikt mi go nie zastąpi ![]() A w ogóle to ostatnio mam coraz wieksze wyrzuty sumienia co do Kamilka, czemu nie zareagowałam wcześniej, głupio i naiwnie nie dopuszczałam myśli, że może być coś nie tak .... Gdybym od razu pojechała na IP jak tylko słabiej czułam ruchy to dałoby się go uratować i mógłby żyć. Lekarz pytał mnie o to w poniedziałek na wizycie, zdziwił się, że nie liczyłam ruchów, poprzedni lekarz nic nie mówił na ten temat, jak to robić i w ogóle, więc się nie zaniepokoiłam wcześniej. Naiwnie myślałam, że przecież nic złego nie może się przydarzyć .... Wiem już, że to tylko i wyłącznie moja wina ...
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-07-17 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() cieszymy się z Tobą ![]() nie martw się, będziemy Cię wspierać w lękach!!! Hosenka ![]()
#4975 |
Zadomowienie
|
Wadera! Suuuuper! Gratuluje!
![]() Strasznie sie ciesz ze grono zafasolkowanych sie powiększa! ![]() Reakcje na test znam. Moj płacz byl ze strachu i obawy ze to nie pora na raosc? mimo ze ciaza jak najbardziej planowana przeciez. Z odejściem Zuzi pogodzilam sie tak naprawdę niedawno... Jakos tak ta ciaza i to dziecko mi pomogło. Mimo ze pamietam. Tęsknię... Itd to juz nie rozpaczam, wiem ze to dziecko nie zasługuje na moje złe emocje. Co one winne, ze mnie taki los wcześniej spotkał. Ono ma mieć spokój i byc teraz najważniejsze! A jak mysle teraz o Zuzi... to po prostu sie modlę i uśmiecham do Niej. Hosenka, nie obwiniaj sie ![]() Pani, ogarnial tylko tyle ze potrzebujemy dwa najmniejsze rozmiary, bo wcześniej rozmawialiśmy. Trwaz jak sie dowiedział, ze 56 i 62 juz styyyyka to stwierdził ze bedzie w takim razie ogarnial większe. Trzeba było tłumaczenia ze pory roku sa istotne i zeby tego jednak mie robił, ze dzieci roznie rosna... Zawiódł sie ![]() A poza tym zasialam w nim ziarno niepewności co do płci ![]() Poza tym kurcze po kij zapasy. Mieszkamy w dużym mieście, internet tez dociera ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-17 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Pani nie wróciłam
![]() ![]() Wadera trzymam mocno kciuki za Was! Kubek brawo dla tz za zaangażowanie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Stres jest i bedzie, taki nasz los i podejscie, nie przeskoczymy pewnych rzeczy. Bedzie dobrze! Malo ktore dziecko rodzi sie w terminie. Jak Jakub nie chcial sie rodzic i bylo po terminie przeszlo mi przez mysl byle nie w rocznice.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Konto usunięte
|
Wadera gratuluję II!!!!!
Hosenko nie możesz się obwiniać... Dobrze wiesz, że takie rzeczy to kwestia minut, sekund. Mogłabyś mieć USG codziennie, a nie dałoby się nic zrobić... Co do ciąży - dla mnie ciąża to ciężki psychicznie okres, każdy dzień to wielki niepokój, a jak już czułam ruchy, to tym większy. W szpitalu do momentu badania tętna o 6 byłam cała mokra ze stresu... I tak co 2 godziny. A co do drugiego dziecka - moja mama tak mówi, że gdyby był Dawid, nie byłoby Artusia. To są ciężkie dylematy, bo ja sama nie wiem - może gdyby Dawid urodził się w miarę normalnie, to zdecydowałabym się na drugie dziecko? I może byłby Artuś? W sumie moja mama jest "z" takiej samej sytuacji - moja babcia też straciła pierwsze dziecko w 7 miesiącu (jak ja), potem miała jeszcze syna i córkę - moją mamę, a co by było, gdyby tamto dziecko przeżyło? Ciężki temat, wolę o tym nie myśleć. Z kolei do repertuaru naszych problemów doszło ulewanie ![]() U mnie laktacja się trzyma, ale ja popijam herbatki ziołowe, Karmi... A Młody przystawiony do piersi krztusi się gorzej niż butelką. Ale wypija już sporo i mamy efekty: TADAM WAŻĘ 2760 g ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym strasznie się boję tego napięcia (przypomnę: Mały ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego), widzę po nim, że bardzo go to męczy - jak pije i ma taki "atak", tzn. wygina się do tyłu, to się wścieka i płacze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Wadera GRATULACJE teraz juz musi byc dobrze - oszczedzaj sie dziewczyno
![]() Hosenko nie mysl tak nawet - przeciez nie moglas tego wszystkiego przewidziec ![]()
#4980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41838621] A Młody przystawiony do piersi krztusi się gorzej niż butelką. Ale wypija już sporo i mamy efekty: TADAM WAŻĘ 2760 g ![]() ![]() ![]() ![]() Rośnie maluszek ![]() Poszłam już na nowy wątek i się dziwie co taka cisza ![]() ![]() Wózek mamy już w domu ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.