Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 13:40   #3301
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

podczytywałam was już wdcześniej, ale że dziś się źle czuję to zamknełam laptopa i poszłam spać.

Byłam dziś na badaniach, m.in. sławetna glukoza. Najpierw pani pobrała mi krew, potem wypiłam roztwór i pozwoliła mi wyjść i miałam zgłosić się po 2 godzinach. Wypicie tej glukozy nie takie straszne, takie coś jak cukier, tylko inny smak, ja zapomniała zabrać cytrynę i myśle że dodanie jej to dobry pomysł. Po ok. 2 godzinach znowu pobranie krwi i to wszystko.

I nic mi nie było, zastanawiałam się czy dziecię powinno się bardziej po tej glukozie ruszać bo moje jakieś rozleniwione było i marnie z ruchami coś dziś było.

POszlajałam sie po mieście, zjadłam śnaidanie i sie zaczeło, słabo mi i wogóle, wracam autobusem do domu a tam wogóle powietrza nie ma, okna pozamykane a klima nie włączona zesłabło mi sie w autobusie, dobrze ze tata wsiadł na innym przystanku, to trochę mi pomógł, i nie doszłam już pod dom , i zwymiotowałam koło domu mojej cioci zreszta nie pierwszy raz, ja to wogóle mam i miałam w ciąży szczęście do miejsc w których wymiotowałam.Wiec jak wróciłam do domu to poszłam do łóżka, podczytałam forum i padłam.
dobrze, że tatę spotkałaś

A mnie się ginka pytała na ostatniej wizycie czy będe miała robioną glukozę w szputalu, powiedziałam, że nie to ona i tak zaleca I mam zrobić za miesiąc jak będę miała wizytę w polskiej przychodni Myślałam, że mnie to ominie, a tak nie dość, że musze zrobić to jeszcze zapłacić

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a ja jestem na diecie bo na ostatniej wizycie wyszły frytki pizze i chińszczyzna a poza tym pochwal sie potem kombinezonem
a ja wklejam coś jeszcze
superaśne

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Jestem, wkońcu po długiej nieobecności. My z Marcelkiem czujemy się dobrze, no i zaczeliśmy wczoraj 25 tydzien )

Ogłaszam, że łóżeczko i przewijak z Żyrafką przyszło i jest śliczne
25 tc i też chce zobaczyć łóżeczko

Lineczka te pierwsze dwie na pewno bym nosiła, a nad trzecią bym sie zastanowiła no chyba, że po uprasowaniu lepiej się prezenci
Stary 2013-07-17, 13:49   #3302
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja też się lenię całymi dniami
Zawożę i odbieram męża z pracy, coś tam ogarnę w domu i obiad zrobię...nie wiem gdzie ten czas ucieka
A i staram sie najpierw coś posprzątać nim zasiądę na wizażu, bo potem to cieżko się oderwać

A wczoraj nie mogłam zasnąć i wymyśliłam tytuł na nowy wątek

Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki
To ja sprzątam i gotuję z wizażem - robię chwilową odskocznię od niego
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:51   #3303
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Błagam tylko się nie obraź za to co napiszę po prostu żarciki się mnie trzymają
Jak je uprasujesz to możesz w nich chodzić
Ładne te sukienki !

Dorzucę i swoją !!
nie no oczywiście że je uprasuję to tak, bo w sumie ja je dostałam i dopiero teraz przymierzyłam, więc ani nie prane ani nie prasowane

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja dalej nie Wiem co z chrzestnymi .. Szczegolnie z chrzestna. Moja przyjaciolka ktora z jakiegos dziwnego powodu odsunela sie odemnie od kad jestem w ciazy sie nadal nie odzywa. Wiec zastanawiam sie czy jest sens dalej prosic?
Mam jeszcze kolezanke w pracy, mlodziutka dziewczyna . nie dlugo sie znamy , przyszla jak zaszlam w pierwsza ciaze , strasznie mi w pracy pomaga, jak nikt ! Przezywa ze mna kazda wizyte , kazdy kopniak - I tak zastanawiam sie czy jej nie poprosic , bo Wiem zeby chciala ?
Sa jeszcze dwie siostry Tz ale kazda z nich jest juz chrzestna do kogos.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a nie masz kogoś z rodziny kogo byś wzięła w kumy? bo ja chyba bałabym się wziąć koleżankę

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie (być może z serii głupich :P ) czym się różni smoczek uspokajający od zwykłego smoczka ?
w sumie nie bardzo sama wiem
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Lineczka te pierwsze dwie na pewno bym nosiła, a nad trzecią bym sie zastanowiła no chyba, że po uprasowaniu lepiej się prezenci
muszę właśnie uprać i uprasować i zobaczyć jak będzie wyglądać

chyba będziemy musieli łóżko do sypialni kupić jeszcze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:54   #3304
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

chyba będziemy musieli łóżko do sypialni kupić jeszcze
Kobieto ciesz się że tylko łóżko. My musimy pomalować całą sypialnie i kupić nowe meble bo mój Damian odziedziczył pokój po siostrze i jest pomalowany na pomarańczowo a meble ma zielone
Na samą myśl ile kasy za meble trzeba będzie dać mi słabo
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:57   #3305
ryba91
Zakorzenienie

czasem rodzina gorsza niż kolezanka na chrzestną. Ja c prawda bede miała chrzestną z rodziny- siostrę ale chrzestnego bierzey przyjaciela TŻta bo w rodzinie mamy mało chłopów, a szwagrów nie weźmiemy z kilku powodów ( choćby to że jedne non stop oskarża nas o kradzieże, a drugie ma 5 chrześniaków)
Stary 2013-07-17, 13:57   #3306
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieto ciesz się że tylko łóżko. My musimy pomalować całą sypialnie i kupić nowe meble bo mój Damian odziedziczył pokój po siostrze i jest pomalowany na pomarańczowo a meble ma zielone
kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaanaaaa łóżko to jedna z rzeczy którą musimy zrobić/ kupić musimy wymienić 4 duuże okna (190x157) wymienić drzwi wejściowe, zrobić łazienkę (od podstaw) bo teraz korzystamy z łazienki mojej mamy itd no i do tego łóżko i komodę małej :p a no i przedpokój musimy zrobić położyć płytki i coś na ściany położyć nie wspomnę o ścianie że trzeba ją dokończyć w sypialni i podłogę ułożyć też w sypiali :P

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 13:58   #3307
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
U nas to samo Domii, też remont sypialni + kupno nowych mebli poza łóżkiem.
Do tego jeszcze korytarz cały musimy wyremontować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 14:05   #3308
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
czasem rodzina gorsza niż kolezanka na chrzestną. Ja c prawda bede miała chrzestną z rodziny- siostrę ale chrzestnego bierzey przyjaciela TŻta bo w rodzinie mamy mało chłopów, a szwagrów nie weźmiemy z kilku powodów ( choćby to że jedne non stop oskarża nas o kradzieże, a drugie ma 5 chrześniaków)
Bo z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach...
Co to za szwagier że Was oskraża o kradzieże skąd się tacy ludzie w ogóle biorą
U mnie chrzestnym będzie mój brat, a chrzestną siostra TŻta. Na początku było ciężko bo ja upierałam się na siostrę nr 1 a mój Damian chciał siostrę nr 2 w końcu stanęło na moim, bo z jedną jego siostrą mam świetny kontakt (tą u której TŻ pracuje) a z drugą jestem na "pani" i w życiu zamieniłyśmy może z 5 zdań więc nie chcę takiej chrzestnej dla mojego dziecka... jest dla mnie zupełnie obcą osobą

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaanaaaa łóżko to jedna z rzeczy którą musimy zrobić/ kupić musimy wymienić 4 duuże okna (190x157) wymienić drzwi wejściowe, zrobić łazienkę (od podstaw) bo teraz korzystamy z łazienki mojej mamy itd no i do tego łóżko i komodę małej :p a no i przedpokój musimy zrobić położyć płytki i coś na ściany położyć nie wspomnę o ścianie że trzeba ją dokończyć w sypialni i podłogę ułożyć też w sypiali :P

U nas też by się przydało łazienkę zrobić bo u mojego TŻta łazienka jest tylko na dole a ja bym wolała mieć swoją osobistą łazienkę u góry ale przerażają mnie koszty z jakimi trzeba się liczyć robiąc łazienkę od podstaw. Póki co skupiam się na tym żeby w sypialni pomalować, kupić meble i położyć dywan na całej podłodze, a kiedyś tam powolutku będziemy sobie remontować resztę, bo jednak domek jednorodzinny to studnia bez dna i wiecznie coś tam trzeba zrobić

Cytat:
U nas to samo Domii, też remont sypialni + kupno nowych mebli poza łóżkiem.
Do tego jeszcze korytarz cały musimy wyremontować
Korytarz jak korytarz u nas jeszcze schody do zrobienia bo te które są teraz skrzypią niesamowicie... Jezuuu aż strach pomyśleć bo wyszukam jeszcze coś. O pokoju dla Jaśka nie wspominam bo kilka pierwszych miesięcy będzie z nami więc remont jego pokoju odkładamy na później

Dziewczyny czy wyobrażacie sobie ile nam/Wam w sumie kasy pójdzie na te nasze/Wasze remonty ?

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-17 o 14:07
Stary 2013-07-17, 14:06   #3309
_Peggy
Zakorzenienie

Winowajcą mojego bólu chyba jest mleko.
Fuck. Pije mleko ostatnio w ilościach znacznych. Może to ono robi mi bubu

Trele_Morele Ja też będę mieć problem z chrzcinami. Kogo nie wezmę będą w rodzinie fochy. TŻ za chrzestnego chce najlepszego przyjaciela. Ja popieram bo to człowiek naprawdę nam bliski (coś jak Twoje kolezanka, przeżywa kazdy kopniak i wizytę u lekarza) Już widzę fochy Teściowej dlaczego nie bierzemy siosty TZa i mojego brata
No i jeszcze jest druga sprawa. My mamy "jedynie" ślub cywilny. Dojrzelismy do kościelnego, ale wiadomo... formalności na odległość to koszmar. No i pewnie będzie tak że ślub kościelny i chrzest załatwimy jednego dnia. Gdy Adaś będzie miał z dwa lata Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Ksiądz z parafi w której bysmy chrzcili (i do której należymy) kręci nosem na chrzty "niekościelnych".

Pytanie mam.
Czy któraś z Was planuje pieluchy wielorazowe tzw. kieszonki??

Edytowane przez _Peggy
Czas edycji: 2013-07-17 o 14:09
_Peggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:14   #3310
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny czy wyobrażacie sobie ile nam/Wam w sumie kasy pójdzie na te nasze/Wasze remonty ?
Ja wolę sobie nie wyobrażać , tym bardziej że przed porodem jeszcze musimy samochód zmienić na taki żeby wózek wszedł do bagażnika
Stary 2013-07-17, 14:15   #3311
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też by się przydało łazienkę zrobić bo u mojego TŻta łazienka jest tylko na dole a ja bym wolała mieć swoją osobistą łazienkę u góry ale przerażają mnie koszty z jakimi trzeba się liczyć robiąc łazienkę od podstaw. Póki co skupiam się na tym żeby w sypialni pomalować, kupić meble i położyć dywan na całej podłodze, a kiedyś tam powolutku będziemy sobie remontować resztę, bo jednak domek jednorodzinny to studnia bez dna i wiecznie coś tam trzeba zrobić

Korytarz jak korytarz u nas jeszcze schody do zrobienia bo te które są teraz skrzypią niesamowicie... Jezuuu aż strach pomyśleć bo wyszukam jeszcze coś. O pokoju dla Jaśka nie wspominam bo kilka pierwszych miesięcy będzie z nami więc remont jego pokoju odkładamy na później

też mieszkamy w domu jednorodzinnym, a gdzie tu jeszcze opał na zimę

powiem Ci szczerze że nie chce wiedzieć ile będzie nas kosztował remont... same okna i drzwi do koszt ponad 6 tysięcy do tego łazienka z 1500 zł jak nie ciut więcej

chrzestymi Nelki będzie mój brat rodzony i starsza bratowa TŻ

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 14:15   #3312
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Winowajcą mojego bólu chyba jest mleko.
Fuck. Pije mleko ostatnio w ilościach znacznych. Może to ono robi mi bubu

Pytanie mam.
Odstaw mleko i zobaczysz czy to ustanie, może faktycznie to jest przyczyna.

Ja nie planuję pieluch wielorazowych.
Stary 2013-07-17, 14:17   #3313
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę sobie nie wyobrażać , tym bardziej że przed porodem jeszcze musimy samochód zmienić na taki żeby wózek wszedł do bagażnika
jak dobrze że my nie musimy kupować większego samochodu a jaki planujecie kupić tylko lamy kupić trza

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 14:23   #3314
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

podczytywałam was już wdcześniej, ale że dziś się źle czuję to zamknełam laptopa i poszłam spać.

Byłam dziś na badaniach, m.in. sławetna glukoza. Najpierw pani pobrała mi krew, potem wypiłam roztwór i pozwoliła mi wyjść i miałam zgłosić się po 2 godzinach. Wypicie tej glukozy nie takie straszne, takie coś jak cukier, tylko inny smak, ja zapomniała zabrać cytrynę i myśle że dodanie jej to dobry pomysł. Po ok. 2 godzinach znowu pobranie krwi i to wszystko.

I nic mi nie było, zastanawiałam się czy dziecię powinno się bardziej po tej glukozie ruszać bo moje jakieś rozleniwione było i marnie z ruchami coś dziś było.

POszlajałam sie po mieście, zjadłam śnaidanie i sie zaczeło, słabo mi i wogóle, wracam autobusem do domu a tam wogóle powietrza nie ma, okna pozamykane a klima nie włączona zesłabło mi sie w autobusie, dobrze ze tata wsiadł na innym przystanku, to trochę mi pomógł, i nie doszłam już pod dom , i zwymiotowałam koło domu mojej cioci zreszta nie pierwszy raz, ja to wogóle mam i miałam w ciąży szczęście do miejsc w których wymiotowałam.Wiec jak wróciłam do domu to poszłam do łóżka, podczytałam forum i padłam.
Bidoku....
Ale dobrze że glukoza zaliczona

Cytat:
Tak apropo robię sobie FRYTKI !!
I między krojeniem jednego a drugiego ziemniaka (tak żeby nie było że nic nie robię to piszę co robiłam )
uświadomiłam sobie że miałam Wam coś powiedzieć i nie mogłam sobie przypomnieć co... Już teraz wiem
UWAGA UWAGA !
Przyszedł mi kombinezon dla Jaśka !
Fakt że jeszcze go nie widziałam i w rękach nie miałam bo ktoś buchnął mi klucz do skrzynki i nie mogę wyciągnąć awizo czy jak to się tam nazywa
No i muszę czekać aż wróci mama z pracy i opróżni skrzynkę.
W sumie paczki do odbioru na poczcie są po 17 dopiero
Znowu frytki

Fotka mile widziana

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:25   #3315
Kabriela
Zadomowienie

Wróciłam! Z bazaru! Wróciłam.
I przeżyłam masakrę, właśnie zjadam surowego buraka i już czuję że to nie był dobry pomysł.
Kupiłam wiśnie, wiśnie i czarną porzeczkę i już wszystko zamroziłam- to zapasy na zimę. W następnym tygodniu kupię rzeczy na przetwory dżemowe a po 15 sierpnia ( jakiś taki przesąd) robi się przetwory z warzyw...nie wiem dzisiaj koleżanka mi powiedziała.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:26   #3316
ryba91
Zakorzenienie

wy musicie samochód zmienić, a my dopiero kupić
Stary 2013-07-17, 14:28   #3317
Kabriela
Zadomowienie

A teraz smażyć będę naleśniki, bo lubię je jeść a co mi tam i będę poszukiwać przepisów na sałatki i przetwory żeby nie było. Szlag by to trafił mam potworną zgagę po tym chol......ym buraku.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:29   #3318
nemosek
Zakorzenienie

APEL:WKLEJAJCIE WSZYSTKO CO ZAKUPIŁYŚCIE

Bo nie chce mi się za każdym razem prosić o fotkę
Cytat:
ludzie teraz są bezduszni więc jakbyś zemdlałą istnieje ryzyko że nikt Ci nie pomoże

to jest śmieszne

dziewczyny czy mogę chodzić w tych sukienkach, czy wyglądam jak rozwora jakaś?
E ja bym chodziła ważne że wygodne,przewiewne i wyglądasz ok.Jakieś fajne dodatki i git
Peggy co to może być

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
A ja dalej nie Wiem co z chrzestnymi .. Szczegolnie z chrzestna. Moja przyjaciolka ktora z jakiegos dziwnego powodu odsunela sie odemnie od kad jestem w ciazy sie nadal nie odzywa. Wiec zastanawiam sie czy jest sens dalej prosic?
Mam jeszcze kolezanke w pracy, mlodziutka dziewczyna . nie dlugo sie znamy , przyszla jak zaszlam w pierwsza ciaze , strasznie mi w pracy pomaga, jak nikt ! Przezywa ze mna kazda wizyte , kazdy kopniak - I tak zastanawiam sie czy jej nie poprosic , bo Wiem zeby chciala ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie też będzie problem z chrzestnymi,bo mają już "swoje"dzieciaki
Ale na razie o tym nie myślę
Ale pewnie będzie to moja sis i brat tż(chociaż się wahamy)

A Ty nie masz przypadkiem siostry jeszcze?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-07-17 o 14:35
Stary 2013-07-17, 14:29   #3319
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Odstaw mleko i zobaczysz czy to ustanie, może faktycznie to jest przyczyna.

Ja nie planuję pieluch wielorazowych.
Stary 2013-07-17, 14:30   #3320
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
O mamciu
A macie jakiś konkretny samochód upatrzony ?

Cytat:
też mieszkamy w domu jednorodzinnym, a gdzie tu jeszcze opał na zimę

powiem Ci szczerze że nie chce wiedzieć ile będzie nas kosztował remont... same okna i drzwi do koszt ponad 6 tysięcy do tego łazienka z 1500 zł jak nie ciut więcej

chrzestymi Nelki będzie mój brat rodzony i starsza bratowa TŻ
My opał po trochu już zwozimy, drzewo Damian na wiosne załatwił (dobre i trochę bo już ile mniej mamy ) a skup węgla ma jego siostra więc mówiła że możemy sobie po trochu ubierać z kupki

Tyle wydatków i skąd tu kasę brać

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Bidoku....
Ale dobrze że glukoza zaliczona

Znowu frytki

Fotka mile widziana
Zawsze uwielbiałam frytki, nic innego mogło nie istnieć.
Na początku ciąży mnie całkowicie odrzuciło od tłustego i od moich ulubionych fryteczek a teraz od nowa mnie nachodzi
Czas troszkę przystopować bo ten mój Jaśko jeszcze w życiu płodowym się niezdrowo odżywia

A fotkę dodam jak tylko ten kombinezon wpadnie mi w ręce

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-17 o 14:32
Stary 2013-07-17, 14:31   #3321
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
jak dobrze że my nie musimy kupować większego samochodu a jaki planujecie kupić tylko lamy kupić trza
Jak na razie nie mamy nic konkretnego na oku, ja to bym chciała jakiegoś suva lub coś terenowego ale bądźmy realistami kupimy coś w kombi
Stary 2013-07-17, 14:33   #3322
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Póki co nie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 14:36   #3323
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
O mamciu
A macie jakiś konkretny samochód upatrzony ?

My opał po trochu już zwozimy, drzewo Damian na wiosne załatwił (dobre i trochę bo już ile mniej mamy ) a skup węgla ma jego siostra więc mówiła że możemy sobie po trochu ubierać z kupki

Tyle wydatków i skąd tu kasę brać

Zawsze uwielbiałam frytki, nic innego mogło nie istnieć.
Na początku ciąży mnie całkowicie odrzuciło od tłustego i od moich ulubionych fryteczek a teraz od nowa mnie nachodzi
Czas troszkę przystopować bo ten mój Jaśko jeszcze w życiu płodowym się niezdrowo odżywia

A fotkę dodam jak tylko ten kombinezon wpadnie mi w ręce
my z węglem niestety nie mamy tak dobrze :p
Cytat:
Jak na razie nie mamy nic konkretnego na oku, ja to bym chciała jakiegoś suva lub coś terenowego ale bądźmy realistami kupimy coś w kombi
powiem Ci tak... my mamy terenówkę i wcale jak na taki samochód to dużo nie kosztował, jeszcze zależy ile chcecie przeznaczyć na auto ja się cieszę że mamy wysoki samochód bo ani kraweżnik, ani dziura w drodze, ani wielkie zaspy śniegu (napęd 4x4) nie są nam straszne a ja jestem zakochana w tym samochodzie i jak kiedyś będziemy kupować drugi to też terenówka

Nela 5/11/13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 14:41   #3324
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
U mnie też jest problem z chrzestnymi. U Olczki jest mój młodszy brat i kuzynka męża, ale o ile mój brat widuje się z niunią często, minimum raz w tygodniu, to kuzynka mieszka obok nas i widziała Olę 3 razy w ciągu ponad 3 lat! U nich są jeszcze 2 córki i mogłyby być chrzestnymi (bo mąż jest jedynakiem i on nie ma bliższej rodziny od nich), ale ja nie chcę... Po co taka chrzestna? Mieszkają kilka domów dalej a nawet nie wiedzą kiedy Ola ma urodziny...

A chrzestnym mógłby być mój 2 brat- nawet wolę go od tego młodszego bo uwielbia Olcię, niuńka tez na pewno pokocha, ale jest problem...
Mój 2 brat wyrzekł się wiary, od wielu wielu lat nie chodzi do kościoła, nie przystępuje do sakramentów. Twierdzi, że to przecież nie jest problem... Ale dla mnie to jakoś strasznie się gryzie...
I jak miałby iść do komunii na chrzcie Michasia? Okłamać wszystkich, z dzieckiem na czele? Dla mnie to jednak nie do przyjęcia...

A innych kandydatów brak...

Przyszedł mi biustonosz!
Jest idealny, a wysyłka była ekspresowa- zapłaciłam w piątek po 15, a we wtorek wysłali- dziś doszedł.

Więc mogę już szczerze polecić Wam ten sklep- wysyłka kurierem 9,90zł, rozmiar idealnie pasuje tak jak wymierzyłam i wzięłam zgodnie z ich tabelą rozmiarów.
Więc polecam zajrzeć: www.jagna.com
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:42   #3325
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
powiem Ci tak... my mamy terenówkę i wcale jak na taki samochód to dużo nie kosztował, jeszcze zależy ile chcecie przeznaczyć na auto ja się cieszę że mamy wysoki samochód bo ani kraweżnik, ani dziura w drodze, ani wielkie zaspy śniegu (napęd 4x4) nie są nam straszne a ja jestem zakochana w tym samochodzie i jak kiedyś będziemy kupować drugi to też terenówka
No i właśnie taki samochód mi się marzy ja wogóle uwielbiam prowadzić auto
Stary 2013-07-17, 14:42   #3326
Madzik 89
Zadomowienie

Witam
Niunia bardzo mi przykro i z całego serca Ci współczuję
Dziś prawdopodobnie poraz ostatni dałam radę pomalować sobie pazurki u stóp, walnęłam sobie hybrydkę, a co sobie będę żałować
Jeszcze mnie czeka depilacja tego i owego przed jutrzejszą wizytą i chyba będę musiała się wspomóc lusterkiem, żeby na oślep nie jechać
Później się pochwalę co do tej pory skompletowałam z listy wyprawkowej.
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:44   #3327
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No i właśnie taki samochód mi się marzy ja wogóle uwielbiam prowadzić auto
mi się strasznie podoba ten nowy Jeep co go reklamują ale cena... a też mamy Jeep'ka tylko starszego cud malina
też uwielbiam a jeszcze mi wszyscy powtarzają że mi pasuje to autko

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 14:45   #3328
domii29
Zakorzenienie

Ale mnie zmuliło
Miałam jechać po 16 autobusem do TŻta ale stwierdziłam że MUSZĘ odebrać kombinezon po 17 bo aż mnie nosi już i pojadę do niego dopiero o 18 albo brat mnie podrzuci
Niech już będzie ta 17 noooo
Stary 2013-07-17, 14:47   #3329
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie zmuliło
Miałam jechać po 16 autobusem do TŻta ale stwierdziłam że MUSZĘ odebrać kombinezon po 17 bo aż mnie nosi już i pojadę do niego dopiero o 18 albo brat mnie podrzuci
Niech już będzie ta 17 noooo

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 14:48   #3330
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
My kupiliśmy kilka miesięcy temu passata w kombi i jestem strasznie zadowolona Z tyłu jest masę miejsca dla Olki na foteliku, z przodu dla mnie nawet z takim wielkim brzuchem, mogę nogi wyprostować

Ale wiecie jaki ma pomysł mój mąż? Jak się dowiedział, że będzie następne dziecko to postanowił, że teraz- jeszcze przed porodem, kupi auto 7-osobowe!!! Ale nie wiem po co!!! Nic mi nie wiadomo o kolejnych jego planach rozpłodowych
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości