Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 12:58   #3121
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
hahaha - szybciej tego nie doczytałam doooobre
Hmm... mój po tej fasolce pewnie siły nie będzie miał...

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 12:59   #3122
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Co za ciężki dzień normalnie masakra
Stary 2013-07-17, 12:59   #3123
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
A czemu byś się nie wybrała drugi raz?

U mnie wszystkie gary stoją brudne, więc tym bardziej mi się nie chce nic robić Jeszcze rozważam kurczaka z ryżem, ale raczej zostanie ta fasolka... tylko mężowi coś z nią nie pasuje, pewnie się krzywi, bo mięsa nie będzie
Bo nie za bardzo podoba mi się w Turcji ale nie powiem bo fajnie było mieliśmy pokój z widokiem na morze i wyspę. Obsługa fajna, hotel jak na 3,5 gwiazdki też był super. Morze było po drugiej stronie ulicy lecz plaża była kamienna. Niby więcej plusów ale i tak wolałabym pojechać gdzie indziej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 66180_414455518603878_755729631_n.jpg (69,6 KB, 16 załadowań)

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:02   #3124
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:

a ja dziś na obiad mam ...... mrożoną pizzę!! haha wczoraj nie miałam czasu zrobić, ale jutro będą tortille z przepisu maxwelki
U nas to wykwintne danie było wczoraj jak mi mąż zgłodniał po przytulankach

Polecam też inne dania, te z mojego bloga Szczególnie TO Może zdjęcia nie wyszły zbyt wyględne, ale wszyscy się tym zajadali

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Bo nie za bardzo podoba mi się w Turcji ale nie powiem bo fajnie było mieliśmy pokój z widokiem na morze i wyspę. Obsługa fajna, hotel jak na 3,5 gwiazdki też był super. Morze było po drugiej stronie ulicy lecz plaża była kamienna. Niby więcej plusów ale i tak wolałabym pojechać gdzie indziej
Dla mnie też Turcja to pojechać raz i starczy Byliśmy niedaleko Bodrum, na wybrzeżu egejskim. Nie do końca dla mnie jest ta kultura
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:06   #3125
D0tk4
Zadomowienie

ja ogólnie za krajami arabskimi nie przepadam. tzn są pięknę ale przecież tam w spokoju nie można obok sklepu przejść, nie daj Boże zeknąć na wystawę, bo zaraz kupcy Cię okrążają z każdj strony i wciskają Ci wszystko i to dołownie WSZYSTKO! byliśmy przelotem udając się w podróż poślubną w Dubaju na kilka dni i po tamtych ekscesach prędko do arabskiego kraju nie wrócimy
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:19   #3126
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
No! To wszystkie, które mogą

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dokładnie Ja w chwili załamania zapytałam męża, czy teraz jak się okazało, że przyszła @ on na pewno nadal chce dziecka, na tysiąc milion procent chce się dalej starać i nie ma żadnych obaw i się popłakałam. A on mi na to, że jest pewny i mam się wziąć w garść, bo takie nastawienie, że się boję tego, tamtego tylko przyciąga takie rzeczy
To słodkie
U nas tak jak mówiłam starania zawieszone na najbliższy czas, który może się okazać najdłuższym czasem.
Wszystko wskazuje na to, że wyjedziemy - oczywiście, musimy dostać wizy wiadomo trzymajcie kciuki żeby się udało

Mamy szansę zarobić na własne mieszkanie i trzeba to wykorzystać.
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to hohoho do starań... cóż poradzić kiedy nie ma innego wyjścia.
Stary 2013-07-17, 13:25   #3127
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Wszystko wskazuje na to, że wyjedziemy - oczywiście, musimy dostać wizy wiadomo trzymajcie kciuki żeby się udało

Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to hohoho do starań... cóż poradzić kiedy nie ma innego wyjścia.
Trzymam kciuki za wizy! Tak z własnego doświadczenia powiem, ze jak wyjedziecie to ciężko Wam będzie wrócić. Tym bardziej, że chcecie do Stanów, a stamtąd nie będziecie latać do rodziny do PL co kilka miesięcy. Ale skoro macie taką szansę, to trzeba ją wykorzystać. Powodzenia!
Stary 2013-07-17, 13:37   #3128
marszalka
Zadomowienie

witam Was kochane ...
ja dzisiaj mam straszny zapierdziel teraz dopiero troche przerwy, więc nadrobiłam Wasze ja wczoraj przed snem położyłam sobie termometr na telefonie, także jak rano budzik dzwonił to pierwsze co to na termometr i już pierwsza tempka na ovu oznaczona ... wreszcie.........
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:43   #3129
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko u ciebie coś powiedzieć, bo przez pół godziny tempka ci skoczyła o 0,13 stopnia... Mi ta wyższa wizualnie lepiej pasuje, bo u ciebie temperatura rosła już ładnie wczoraj...
Ja bym mimo wszystko pierwszą uznała za poprawną - bo temperaturę trzeba mierzyć po minimum 3 godzinach snu. Ja jak się obudzę i zmierzę temperaturę, to następna, mierzona choćby 15 minut po tym przebudzeniu jest już wyższa - więc według mnie bez sensu jest branie jej pod uwagę

A co do wahań pół godzinnych czy nawet godzinnych, to czytałam, że takie odchylenia są dopuszczalne (i tak mówił nam pan z poradni rodzinnej) - gorzej, jakby raz mierzyło się o 5 rano, a raz o 10. Ja się staram mierzyć zawsze o 5, ale dość często przesunie mi się na 6, a nie wpłynęło to na moje wykresy, na których wyraźnie widać owulację.
Stary 2013-07-17, 13:44   #3130
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
U nas to wykwintne danie było wczoraj jak mi mąż zgłodniał po przytulankach

Polecam też inne dania, te z mojego bloga Szczególnie TO Może zdjęcia nie wyszły zbyt wyględne, ale wszyscy się tym zajadali
Ja od dawna się czaję, żeby wypróbować to danie, ale niestety mój mąż twierdzi, że szpinaku nie tknie... Może w sobotę zrobię, teraz to bym chciała takie coś błyskawicznego...

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
ja ogólnie za krajami arabskimi nie przepadam. tzn są pięknę ale przecież tam w spokoju nie można obok sklepu przejść, nie daj Boże zeknąć na wystawę, bo zaraz kupcy Cię okrążają z każdj strony i wciskają Ci wszystko i to dołownie WSZYSTKO! byliśmy przelotem udając się w podróż poślubną w Dubaju na kilka dni i po tamtych ekscesach prędko do arabskiego kraju nie wrócimy
Myślałam, że to tylko ja jestem taką ksenofobką Wprawdzie sama nie byłam, ale znam z opowiadań mamy takie sytuacje...

Cytat:
To słodkie
U nas tak jak mówiłam starania zawieszone na najbliższy czas, który może się okazać najdłuższym czasem.

To trzymam mocne kciuki Oby wam się udało

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
witam Was kochane ...
ja dzisiaj mam straszny zapierdziel teraz dopiero troche przerwy, więc nadrobiłam Wasze ja wczoraj przed snem położyłam sobie termometr na telefonie, także jak rano budzik dzwonił to pierwsze co to na termometr i już pierwsza tempka na ovu oznaczona ... wreszcie.........
Brawa za pierwszą tempkę

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-17, 13:53   #3131
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja bym mimo wszystko pierwszą uznała za poprawną - bo temperaturę trzeba mierzyć po minimum 3 godzinach snu. Ja jak się obudzę i zmierzę temperaturę, to następna, mierzona choćby 15 minut po tym przebudzeniu jest już wyższa - więc według mnie bez sensu jest branie jej pod uwagę

A co do wahań pół godzinnych czy nawet godzinnych, to czytałam, że takie odchylenia są dopuszczalne (i tak mówił nam pan z poradni rodzinnej) - gorzej, jakby raz mierzyło się o 5 rano, a raz o 10. Ja się staram mierzyć zawsze o 5, ale dość często przesunie mi się na 6, a nie wpłynęło to na moje wykresy, na których wyraźnie widać owulację.
Hmmm, no to fan przegłosowana Tak czy inaczej najpierw zobaczę co mi się jutro wyświetli na termometrze, a potem w razie czego zmienię Dziękuję

Cytat:
To słodkie

Ooo, jesteś! Nie zostawiaj nas tu To znaczy oczywiście trzymam kciuki za wizę Ale odzywaj się czasem co u Ciebie!

Cytat:
Ja od dawna się czaję, żeby wypróbować to danie, ale niestety mój mąż twierdzi, że szpinaku nie tknie... Może w sobotę zrobię, teraz to bym chciała takie coś błyskawicznego...

Myślałam, że to tylko ja jestem taką ksenofobką Wprawdzie sama nie byłam, ale znam z opowiadań mamy takie sytuacje...
no to niestety to danie nie jest szybkie Ale masz tam też przepis na spaghetti na szybko - też pyszne, a starcza na dwa dni!

Nie tylko Ty. Ja jestem ksenofobką i rasistką
Stary 2013-07-17, 14:03   #3132
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
To słodkie

Trzymam kciuki zeby wszystko sie powiodlo tak jak chcecie

a zamiast do Turcji to do mnie na Cypr sie wybierzcie

Ufff wlasnie wrocilam z lunchu, i caly czas ze mnie leci i leci ...nie wiem juz o co chodzi... i uwagaaaa sprawdzilam dzisiaj szyjke ,chyba jest nisko ale nie znam sie na tym w ogole, wyczulam tylko cos dziwnego wiec pomyslalm ,ze to jest wlasnie to Generalnie nie czulam czy twarda,czy mieka..chyba nie dla mnie takie doglebne badanie

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:27   #3133
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.

Cytat:
To słodkie

Trzymam kciuki żeby Wam się udało! a jak już się uda to odezwij się tu do nas czasem ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ogólnie to nie chcę jęczeć, ale czuję się fatalnie. Słabo mi strasznie, w głowie mi się kręci i niedobrze mi. Już nie wiem o co biega. Jak to nie ciąża, a pewnie nie, to idę w najbliższym czasie na krew.

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:36   #3134
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, no to fan przegłosowana Tak czy inaczej najpierw zobaczę co mi się jutro wyświetli na termometrze, a potem w razie czego zmienię Dziękuję

no to niestety to danie nie jest szybkie Ale masz tam też przepis na spaghetti na szybko - też pyszne, a starcza na dwa dni!

Nie tylko Ty. Ja jestem ksenofobką i rasistką
Spaghetti zrobiłam wczoraj po swojemu i też myślałam, że wystarczy na dwa dni, a mąż zjadł taaak ogromną porcję, że nie mógł się ruszyć... no i nic nie zostało
Jeszcze mi bób chodzi po głowie... Eh, nie wiem, może kupię po prostu nasze ulubione flaki

A myślałam, że to tylko ja jestem taka okropna

Cytat:
Ogólnie to nie chcę jęczeć, ale czuję się fatalnie. Słabo mi strasznie, w głowie mi się kręci i niedobrze mi. Już nie wiem o co biega. Jak to nie ciąża, a pewnie nie, to idę w najbliższym czasie na krew.
Jeszcze chwila cierpliwości i zobaczymy, co ci dolega... kto wie, może to jednak to, przecież w zeszłym cyklu nie czułaś się tak okropnie

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-17, 14:38   #3135
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Spaghetti zrobiłam wczoraj po swojemu i też myślałam, że wystarczy na dwa dni, a mąż zjadł taaak ogromną porcję, że nie mógł się ruszyć... no i nic nie zostało
Jeszcze mi bób chodzi po głowie... Eh, nie wiem, może kupię po prostu nasze ulubione flaki

A myślałam, że to tylko ja jestem taka okropna
Bób i słoneczniki też już się pojawiają!

Nie, ja jestem gorsza
Stary 2013-07-17, 14:42   #3136
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Bób i słoneczniki też już się pojawiają!

Nie, ja jestem gorsza
Może Magdy tak mają

No ale bobu to mąż też zapowiedział, że nie tknie Jakie on ma długie zęby na warzywa Pierogów oczywiście też nie będzie chciał... Wymiękam. Nic nie zrobię

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-17, 14:44   #3137
gosius91
Zakorzenienie

A ja mam dla meza, zurek i nalesniki z serem ,ale wciaz nie wrocil do domu.. :/
ehhh, ciagle mi chodzi po glowie - czy robic test jutro czy nie.. :/

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:45   #3138
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Może Magdy tak mają

No ale bobu to mąż też zapowiedział, że nie tknie Jakie on ma długie zęby na warzywa Pierogów oczywiście też nie będzie chciał... Wymiękam. Nic nie zrobię
A Ty też Magda?

Mój uwielbia bób Ależ masz francuskiego pieska

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
A ja mam dla meza, zurek i nalesniki z serem ,ale wciaz nie wrocil do domu.. :/
ehhh, ciagle mi chodzi po glowie - czy robic test jutro czy nie.. :/
Zrób dla świętego spokoju
Stary 2013-07-17, 14:45   #3139
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.

Cytat:

Jeszcze chwila cierpliwości i zobaczymy, co ci dolega... kto wie, może to jednak to, przecież w zeszłym cyklu nie czułaś się tak okropnie
wiem, że to nie ciąża, po prostu czuję to, więc sobie nawet nie wkręcam. No nic, zrobię badania krwi i zobaczymy czy wszystko ok
A bób to mój luby uwielbia i już parę razy gotowałam

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-17, 14:57   #3140
D0tk4
Zadomowienie

Tak się dziś snułam po domu bez sensu z rana, aż w końcu się zebrałam, pozmywałam, zrobiłam pranie, odkurzyłam i wyszorowałam jedną łazienkę od czasu do czasu zaglądając tutaj teraz trochę przysiądę do papierów, bo wcale nie mam wolnego jak mogłybyscie pomyśleć, ale wzięłam pracę do domu nigdy więcej, bo nie mogę się ostatnio zmotywować jak pracuję w domu. bleh. a muszę coś dziś zrobić, bo wieczorem mąż zabiera mnie do kina
Stary 2013-07-17, 14:58   #3141
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
wiem, że to nie ciąża, po prostu czuję to, więc sobie nawet nie wkręcam. No nic, zrobię badania krwi i zobaczymy czy wszystko ok
A bób to mój luby uwielbia i już parę razy gotowałam

Mania obys sie zdziwila, i zeby to byla ciaza Wlasnie przeczytalam gdzies, ze najlepien test robic 10 dni PO terminie @ chyba bym do tego czasu ze 100 testow zuzyla

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:01   #3142
Leine
Zakorzenienie

Cześć.

Ale spamujecie... nie mam czasu na nadrabianie- jadę zaraz nad jeziorko z córeczką się wylegiwać na słonku

Kłucie rano mi uprzykrzało życie ale jest ok jajniki jak na razie nie bolą
Termometr nie wiem czy kupię bo dziś byłam ponownie w aptece spytać co i jak. Farmaceuta miał zadzwonić jak będą mieć więcej zamówień to by zamówił z dostawą 'gratis' (tak to bym płaciła 10€)i co? Farmaceuta zadzwonił z informacją że ten najtańszy termometr wycofali bo dzwonił w mojej sprawie
Na razie mnie nie stać na termometr Kosztuje 13.50€ najtańszy
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:02   #3143
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Mania obys sie zdziwila, i zeby to byla ciaza Wlasnie przeczytalam gdzies, ze najlepien test robic 10 dni PO terminie @ chyba bym do tego czasu ze 100 testow zuzyla
To ciekawe co byś zrobiła jak byś miała takie długie 40-dniowe cykle jak ja Wy tu niektóre macie w tym czasie swoje dwa normalne cykle, a mi się tylko oddala w czasie termin testowania
Stary 2013-07-17, 15:02   #3144
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja tam nie wiem, ale mi takie testy pokazywały taką lekka linie (robilam 2 kiedys) a w ciaży nie bylam tj. @ przyszla ... takze tak sie zastanawiam czy moze wtedy nie byloby dzidziusia tylko nie mial dobrych warunków w brzuszku az mi sie smutno robi

ja tam nie widzę nic zlego w takim stwierdzeniu... a moze sama się stara dlugi czas i jej nie wychodzi? same tutaj mamy smuty gdy osoby nie starajace się zachodza w ciążę,, takze ja bym nie odbierała tych tekstow negatywnie...

to do 18 nie będziesz pokazywala zdjęć dzieci?? Bez przesady... jestem przeciwko pokazywaniu zdjec usg na fb, ale jakies na fb na bank wrzucę jak dziecko będzie starsze - NO CHYBA, ŻE FB NIE BEDZIE JUŻ MODNE:d

u mnie pewnie ciężko będzie utrzymać wszystko w tajemnicy , ale chcialabym powiedzieć rodzicom w jakiejs wyjątkowej sytuacji, podczas świąt czy coś taki prezent pod choinkę

ale póki co wiedzą tylko moje 2 przyjaciółki ... w rodzinie nic nie mówię, ze się staramy, nie wiem czy ktoś sie domyśla... i nie wiem jak to zrobić, żeby mama się nie dowiedziala bo muszę się dowiedziec czy chorowalam na ospę, odrę, rożyczke i swinkę morską...a sama nie pamiętam. Macie jakiś pomysl?

Ja dziś byłam 10 h w pracy i padam na ryjek
My tak zrobiliśmy z synkiem zaszłam w ciążę listopadzie i na Wigilię po życzeniach daliśmy moim rodzicom kopertę z 1 usg, byli w szoku a teściowie się nie dowiedzieli w Wigilię, bo mają dużą rodzinę i było sporo dzieci i współmałżonków i nie chciałam aby wszyscy wiedzieli. Dalszym osobom mówiłam w ok 5mc. Ze wzgl, że dziewczyna ze strony męża poroniła w 5mc i się jakoś bałam wszystkim mówić.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:05   #3145
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Cześć.

Ale spamujecie... nie mam czasu na nadrabianie- jadę zaraz nad jeziorko z córeczką się wylegiwać na słonku

Kłucie rano mi uprzykrzało życie ale jest ok jajniki jak na razie nie bolą
Termometr nie wiem czy kupię bo dziś byłam ponownie w aptece spytać co i jak. Farmaceuta miał zadzwonić jak będą mieć więcej zamówień to by zamówił z dostawą 'gratis' (tak to bym płaciła 10€)i co? Farmaceuta zadzwonił z informacją że ten najtańszy termometr wycofali bo dzwonił w mojej sprawie
Na razie mnie nie stać na termometr Kosztuje 13.50€ najtańszy
A gdzie Ty mieszkasz? Może ja Ci zamówię na allegro i prześlę zwykłą pocztą? Na pewno by wyszło taniej!
Stary 2013-07-17, 15:10   #3146
Elfka86
Zakorzenienie

Do tego wszystkiego jeszcze mi opryszczka wyszła chyba faktycznie mnie jakaś choroba bierze, a nie ciąża
Stary 2013-07-17, 15:13   #3147
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Do tego wszystkiego jeszcze mi opryszczka wyszła chyba faktycznie mnie jakaś choroba bierze, a nie ciąża
Gorzej jak faktycznie jest ciąża, bo wtedy opryszczka jest niebezpieczna!
Stary 2013-07-17, 15:24   #3148
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny
Od wczoraj zaczęliśmy się starać z moim TŻ o drugie dziecko. Córka ma 7 lat i to już najwyższy czas. Staraliśmy się na początku 2011 roku, ale potem sprawy życiowe się pomieszały i zaprzestaliśmy starań.
Mam wprawdzie wiele obaw związanych z drugim dzieckiem, ale jednak przeważają argumenty ZA.
Przede wszystkim moja córka bardzo chce rodzieństwo a ja nie wyobrażam sobie, aby go nie miała. Jest dzieckiem które bardzo potrzebuje towarzystwa i widzę jak zachowuje się w stosunku do młodszych dzieci. Jak starsza siostra.
Mam 28 lat i wiem, że łatwiej o ciążę przed 30-tką jak również jest trochę łatwiejsza (a przynajmniej mam taką nadzieję ). Szybciej mam też nadzieję dojść do siebie po CC.
Nie wiem na ile szybko pójdą nam starania, bo mam jeden jajnik z cechami policystycznymi i wiem, że to może utrudniać zajście w ciążę.
Mam nadzieję, że razem z Wami będzie mi łatwiej psychicznie
Nie mamy parcia, po prostu się nie zabezpieczamy. Nie chcę się nakręcać, bo wiem, że to nie jest dobre, ale pewnie też nie uniknę stresu.
Czy są tu mamy które mają dziecko w podobnym wieku do mojej córki i starają się o drugie?
Witaj ja mam 2 letniego synka a mam już 32 lata i też najwyższy czas.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
dziewuszki ...właśnie powróciłam od ginki ... w sumie to się nawet ucieszyłam, bo okazało się, że owulka była chyba w weekend, bo widziała (słąbo, bo jelito przeszkadzał, cokolwiek to znaczy) pęknięty pęcherzyk w lewym jajniku. zgadzało by się bo miesiąc temu było w prawym. aaa zamotałam, jak zwykle ... no to ciesze się, że w weekend pękło bo właśnie wtedy były barabarki a od wczoraj mojego tż nie ma. ... a pogodziłam się z moim meżulkiem
Ja wczoraj też byłam na wizycie, zrobiłam cytologię bo po porodzie od 2 lat nie byłam u gin. I zrobiła mi usg i wczoraj tj. 8dc miałam pęcherzyck 12-13mm.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:26   #3149
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Haha. Obyś miała rację ale i tak wiem, że masz złe przeczucia :-( a co do testu to słyszałam, że 10 dni od zapłodnienia ale 10 po terminie @ ?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

A! Umówiłam się do ginki, ale najbliższy wolny termin dopiero 8 sierpnia! I to tak, że w trakcie pracy. Prywatnie, żeby nie było a w pt chyba pójdę zbadać krew

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-17, 15:28   #3150
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzej jak faktycznie jest ciąża, bo wtedy opryszczka jest niebezpieczna!
Wiem wiem. Ale to nie moja pierwsza opryszczka, wystarczy lekkie przeziębienie i już mam, a czytałam, że niebezpieczna jest jak wyskoczy pierwszy raz w ciąży. Ale muszę uważać, żeby jej nigdzie nie przenieść
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości