![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kiedy ostatnio skończyłyście jakiś flakonik perfum?
![]() ![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze, ze nigdy nie slyszalam skarg na to, ze naduzywam perfum i zagazowuje nimi otoczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
ja nie pamietam kiedy, chyba jak bylam nastolatka i mialam kase tylko na jedne
![]() ![]() hehe probek tez nie udalo mi sie wtkonczyc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
Jeszcze parę dni i Roma wespół z Devotion wyschną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
cnota ? by radio maryja ? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
![]() Co do wykanczania flakonikow, to ja w tej chwili mam okolo 30 kilku flaszek (ale liczba ta caly czas rosnie), ale powiedzmy, ze ok, 30 buteleczek. Mniej wiecej co drugi dzien testuje probki, wiec w miesiacu uzyje tylko 15 perfum, czyli uzywam kazdego ze swoich flakonikow raz na dwa miesiace. Powiedzmy, ze wtedy zuzywam 1 ml (choc watpie, zeby az tyle) - to 6 ml w roku dla kazdych perfum. Przy takim zuzyciu 30 ml skoncze w ciagu 5 lat, 50 ml w ciagu... yyy... ponad 8 lat, 100 ml w ciagu 16,6 lat. (a skoro flaszek mi ciagle przybywa, a niemal wcale nie ubywa, niedlugo te liczby lat moga sie podwoic ![]() Dodam tylko, ze wszystkie trzydziesci to moje ukochane zapachy - i na dzien dzisiejszy raczej dam sie pokroic, niz jakis puszcze w swiat ;-))). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
hehe no wlasnie - przy takiej kolekcji to nie masz szans
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
i to jest bardzo dobry pomysl - ja rowniez tak zrobie. w sumie to mam od 2 lat glorie 30tke i mam tak jakos polowe. ew te bardzo ulubione to sobie kupie 50 wiem zachlanna jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
spin doctor
|
Ja też nie pamiętam
![]() ![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-08-05 o 16:30 Powód: poprawiłam cytat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście, przy kilkunastu czy dwudziestu paru flaszkach szansa na szybkie opróżnienie 30-tki jest raczej mała.
![]() Ja mam większość 30-tek i w każdej sporo płynu. ![]() Np. Lacoste Pour Femme kupiłam 90ml i wiem, że na bank nie jest to moja ostatnia flaszka. ![]() Czasem też zapach przestaje mnie zachwycać tak jak na początku i wtedy nie martwię się, że mam dużą flachę, której nigdy nie zużyję, jak w przypadku Joop Femme albo J'adore edp. ![]() W ten sposób osiągam spokój sumienia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
wczoraj skończyła mi się moja ukochana Euphoria
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pamiętaj jeszcze, że jeszcze robisz czasem jakieś próbki, to od razu szybciej tych ml ubywa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Khy-imponujace obliczenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uswiadomilam sobie jeszcze cos innego- jak duzo zuzywasz probeczek ![]() Ja moje od razu oddaje- naprawde rzadko zuzywam do konca. Jeden niuch wystarcza, zebym zadecydowala, czy zapach mi pasuje, czy nie. A i tak przewaznie decyzja zapada, na podstawie psikow ze sklepowych testerow ![]() ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2008-07-08 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio dokończyłam 100 ml flaszkę envy (nowa,pełna juz stoi
![]() ![]() Najszybciej zejdzie mi chyba organza klasyczna (stawiam ostatnio wyłacznie na nią, poniewaz zaczeła robic sie juz mocno koniakowa), może wykończe tez poeme (zostało mi jakies 30-40 ml ![]() Najszybciej jednak ubywa mi eliksirów we falkonikach jak robię próbki, wiecie co, chyba 1/3 mojego zużycia poleciała w świat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Khy - nieźle to sobie wyliczyłaś
![]() Też jakoś wolno zużywam perfumy. Nie problem było wykończyć flaszkę jak miało się 3 na półce. Nie pamiętam kiedy wyrzuciłam pusty flakonik ![]() Na pewno nie zużywam 1 ml dziennie - według moich obliczeń w 1 ml mieści się około 10 psików. Zużywam góra 7 psików dziennie (to razem z testami). Czyli 7 x 30 dni = 210 psików na miesiąc to 21 ml miesięcznie ![]() ![]() Strasznie ta matematyka skomplikowana, idę sobie lepiej jakiegoć psika zapodać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie wniosek z obliczen jest jeden: koniec z chomikowniem
![]() Na szczescie 4 miesiace temu, oddalam 95% mojej kolekcji i teraz prawie wszystkie flaszki to "nowki". Jednak powaznie przestraszylam sie tego, ze mi sie zapasy popsuja ![]() Rzeczywiscie , wykonczone ostatnio flaszki, to byly takie, ktore mialam od dobrych kilku lat. Czy orientujecie sie, jak dlugo mozna przechowywac zafoliowane, nieuzywane perfumy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Tak, mi ten wątek też dał do myślenia. Kiedy to wykończę jak mam problem nawet z trzydziestką...
Najstarsza flaszka mojej mamy ma chyba 15 lat. Przechowuje ją w szafce i zapach się nie zmienił przez te lata, także jest jakaś szansa dla naszych zapasów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Tymeno-naprwde 15 lat? Ufff, kamien spadl mi z serca
![]() Nie wyobrazam sobie nie miec Cristobala i w obliczu grozby jego znikniecia z rynku, zgromadzilam 350ml zpasow ![]() ![]() (Musze sie przyznac, ze jak wczoraj zobaczylam, w sklepie internetowym, ze 100ml Cristo, moge miec za mn.wiecej 150zl, tylko sila rozsadku, powstrzymalam sie od klikniecia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Kattarino, to jest Nina Ricci i w dodatku lana. Nic jej sie nie stało przez te wszystkie lata.
Ja nigdy nie myślałam o robieniu zapasów. Jestem zdania, że przyjdzie nowe - równie piękne i nic nie poradzi się na to, że ukochany zapach znika z rynku. Wszystko się kiedyś kończy... Oczywiście, jeżeli trafi się jakaś okazja to wezmę na zapas ukochany flakon ale żeby rwać włosy z głowy to raczej nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
wszystko sie kiedys kończy...mam innego rodzaju problem
![]() Wiem ,wiem chomikowanie do niczego nie zmierza, moze zepsuć się zapach i już- naturalna śmierć.
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale te Cristobale, to same mi sie pod palce pchaly, zupelnie tak, jak ten wczoraj- ktoremu sie jednak oparlam ![]() ![]() Neonko- doskonale Cie rozumiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Tak Kasiu zapas, jak dokonać zapasu EC które jest w kosmicznych cenach
![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Neonko, ja miałam kiedyś podobnie z Theo. Prawie cała flaszka a ja nie mam komfortu jej używania bo sie boję, że się skończy. Jak dokupiłam 50tke to dopiero mogłam cieszyć się zapachem i z radoscią jej używać. A teraz mówię sobie trudno. Skończy się kiedyś i trzeci flakon i piąty a może nawet ja nie zdążę ich zużyć... któż to wie. Dlatego powiedziałm sobie dość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
czyli maksymalnie korzystać z życia z EC
![]() Theo mam odlewke od M23p34 czyli Mariki,mam juz kapke to jedyny zapach który mnie uspakaja, wprowadza w dobry nastroj, daje mi poczucie kilku godzin w SPA. Co jest w Theo że sprawia że czuje się tak wyjątkowo? ![]()
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Mi Theorema towarzyszy od chwili wejscia na polski rynek. To była miłość od pierwszego niucha, od przeczytania nut zapachowych w gazecie Beauty (czy jakos tak). Pół wypłaty wtedy na nią poszło i przez te wszystkie lata tylko raz wyczułam ją na jakiejś kobitce. Ja Neonko też czuję się w niej wyjatkowo. Takiej miekkosci i kremowości nie znalazłam w żadnym innym zapachu. A pierników nie wyczuwam w niej za grosz. Dla mnie to baardzo elegancki zapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
czy znajdziemy Tymenko równie piękny zapach? Czy jest wlaśnie gdzieś taka kremowość-ja nazywam jogurtowość, w dodatku lekko cytrynowa
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.